אשכול דיוני הכדורסל של YtseJammers Israel

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
ufomatan
בריל!

Re: אשכול דיוני הכדורסל של YtseJammers Israel

שליחה על ידי ufomatan »

אז פסטיבל מכבי המליון מתחיל היום במשחק די משעמם מול לובליאנה. למרות שאיך שמכבי נראתה בגביע לוזר אי אפשר לדעת לאיפה המשחק הזה יגיע.
גביע לוזר (או בשמו ברשמי גביע ווינר) הוא לא אינדיקציה לכלום בכדורסל שלנו. למרות שאני בטוח שפיני ושמעון לא רצו להפסיד את התואר הזה, ובטח לא להפועל במלחה, אניחושב שהשחקנים עצמם מבינים שזה טורניר אימון ולכן מכבי שנראה בליגה תהיה חזקה הרבה יותר.
הפועל ירושלים אחרי קיץ נוראי, מלא בתהפוכות, התנהלות לקוייה של ההנהלה, הצליחה איכשהו (הרבה בעזרת אגאייר הפסיכי) להרים קבוצה שיכולה להתמודד בליגה ואני מאמין שנגיע השנה לפיינל פור בגביע ובליגה. הבעייה היא בסגל הישראלי- אני לא מאמין ש 4 שחקנים ישראלים יספיקו להפועל לחזיק עונה שלמה. מספיקה פציעה אחת וכל המערך נופל.
שרון ששון בכושר רע מאוד בפתיחה של העונה, אוחיון כרגיל לא יציב, ונעימי וקוקייה השניים היחידים שאפשר לסמוך שיגיעו לכל משחק כמעט (וקוקייה שחקן מוגבל מאוד התקפית).
אז נחזיק אצבעות שהעונה תהיה מעניינת ושהרמה של הכדורסל תעלה קצת גם אם מכבי בסוף יקצרו את כל התארים.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
AwakeLess
דרימיסטית מתקדמת
יצירת קשר:

שליחה על ידי AwakeLess »

עוד שעה הטירוף מתחיל :D
לא ראיתי את גביע הווינר כי לא הייתי בארץ, אבל אני מקווה שהיום מכבי לא תעשה פאדיחות; בכל זאת- זה בסה"כ לובליאנה :roll:
Each generation imagines itself to be more intelligent than the one that went before it, and wiser than the one that comes after it.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

טוב, אז כמובן שמכבי לא מחוברת (בעיקר בהתקפה) אבל כבר אפשר להבין ש:
1. היורוליג צריך להתחיל מהטופ-16, או לחילופין להעלות עוד 2 רוסיות + 3 ספרדיות במקום הקבוצות הפאתטיות שיש שם (גם מארוסי ורומא באותה רמה כמו לובליאנה).
2. גם מאמן קט-סל יודע: מול מכבי הולכים לצבע. פשוט מדהים איזה רפיון הגנתי יש לקבוצה הזו בפנים. אם הייתי פיני, הייתי מוותר על 2 זרים (פרקינס ולאמפה נגיד) ומשכיב 2-2.5 מיליון יורו להביא את לורבק.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
AwakeLess
דרימיסטית מתקדמת
יצירת קשר:

שליחה על ידי AwakeLess »

Mars Volter כתב:טוב, אז כמובן שמכבי לא מחוברת (בעיקר בהתקפה) אבל כבר אפשר להבין ש:
1. היורוליג צריך להתחיל מהטופ-16, או לחילופין להעלות עוד 2 רוסיות + 3 ספרדיות במקום הקבוצות הפאתטיות שיש שם (גם מארוסי ורומא באותה רמה כמו לובליאנה).
2. גם מאמן קט-סל יודע: מול מכבי הולכים לצבע. פשוט מדהים איזה רפיון הגנתי יש לקבוצה הזו בפנים. אם הייתי פיני, הייתי מוותר על 2 זרים (פרקינס ולאמפה נגיד) ומשכיב 2-2.5 מיליון יורו להביא את לורבק.
ותרשה לי להוסיף -
3. אם לשפוט לפי אתמול, הישראלים לא ישחקו הרבה, וכשהם ישחקו זה יהיה כנראה רק כשהניצחון מובטח. זה חבל, ואם יש דבר אחד שאהבתי בעונה הקודמת זה החלק המרכזי שהיה לישראלים שם (למרות שאין מה להשוות בין אליהו, בורשטיין וכספי לפניני, לימונד וגרין..)
4. ע"פ התצוגה של אנדרסון אתמול - מי ייתן והוא יהיה האנתוני פארקר הבא שלנו (כבר הרבה זמן לא היה לנו אחד כזה...)
Each generation imagines itself to be more intelligent than the one that went before it, and wiser than the one that comes after it.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

3א'. לא זה לא כ"כ משנה ברמת ההזדהות עם הקבוצה. זה כן מפריע לי בנוגע לשחקן אחד - גל מקל. ראיתי כתבה על מכבי מ-2005 ששם שארפ אומר: "הנה יותם הלפרין, הרכז הבא של מכבי" ת'אמת? כמעט בכיתי. אם פיני יהרוס גם את מקל (תכל'ס, הלפרין, גם אם יחזור לעוד קדנציה, אף פעם לא יתאושש ממה שפיני עשה לו) אז זה בכייה לדורות, בטח כשהוא הגארד הכי מוכשר בעיני מאז טפירו.
4א'. אני מצטער, אבל אני פשוט שונא שחקנים כאלה. פארקר היה אולי השחקן "אני-הולך-עכשיו-לסל-ולמרות-שכולם-יודעים-את-זה-אי-אפשר-לעצור-אותי" היחיד שאהבתי. הקבוצה הזו צריכה וכדאי לה לדעתי להיות שייכת לכדורסל האינטליגנטי של איידסון ו-וויז. אין לנו שום סיכוי לנצח את היווניות והספרדיות בעזרת גו-טו-גאי.
תמונה
סמל אישי של משתמש
AwakeLess
דרימיסטית מתקדמת
יצירת קשר:

שליחה על ידי AwakeLess »

Mars Volter כתב:3א'. לא זה לא כ"כ משנה ברמת ההזדהות עם הקבוצה. זה כן מפריע לי בנוגע לשחקן אחד - גל מקל. ראיתי כתבה על מכבי מ-2005 ששם שארפ אומר: "הנה יותם הלפרין, הרכז הבא של מכבי" ת'אמת? כמעט בכיתי. אם פיני יהרוס גם את מקל (תכל'ס, הלפרין, גם אם יחזור לעוד קדנציה, אף פעם לא יתאושש ממה שפיני עשה לו) אז זה בכייה לדורות, בטח כשהוא הגארד הכי מוכשר בעיני מאז טפירו.
4א'. אני מצטער, אבל אני פשוט שונא שחקנים כאלה. פארקר היה אולי השחקן "אני-הולך-עכשיו-לסל-ולמרות-שכולם-יודעים-את-זה-אי-אפשר-לעצור-אותי" היחיד שאהבתי. הקבוצה הזו צריכה וכדאי לה לדעתי להיות שייכת לכדורסל האינטליגנטי של איידסון ו-וויז. אין לנו שום סיכוי לנצח את היווניות והספרדיות בעזרת גו-טו-גאי.
הלפרין מוכשר מאוד, אבל לא סבלתי אותו כי הוא פשוט פחדן, והפעם היחידה בכל הקריירה שלו במכבי שאני זוכרת שהוא לא ברח מהכדור (ומהצל של עצמו) ברגעים מכריעים היתה במשחק מול ריאל שאז הוא גם קלע שלשת ניצחון (או שזה היה שלשת שוויון? לא משנה כ"כ כרגע..).

שחקן שאפשר לסמוך עליו שברגעים קריטיים שהקבוצה צריכה נקודות היא יכולה למסור לו את הכדור ולדעת שהוא יעשה את העבודה זה אף פעם לא יכול להזיק, כל עוד הוא לא יהיה אגואיסט כמו ארויו (שלמרות הכל אני אהבתי את האלגנטיות שלו). בשנים האחרונות לא היה ממש שחקן כזה ולי זה הפריע; היו רגעים שהקבוצה פשוט התפרקה כי לא היה אף שחקן שיכל לקחת את העניינים לידיים שלו.

PS- הקיץ לשם שינוי לא עקבתי בכלל אחרי הקבוצה וההחתמות, ככה שהמשחק בחמישי היה לי היכרות כמעט ראשונה עם פחות או יותר חצי מהשחקנים, אז רוב מה שכתבתי בפוסטים האחרונים זה באמת רק מרושם +-ראשוני וזה עשוי להשתנות באופן קיצוני עם הזמן, קח את זה בעירבון מוגבל:)
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

כל עוד מכבי תמשיך להתבסס על לגיונות של זרים ולא על ישראלים, הם לא יצליחו לעבור את הקבוצות הגדולות באירופה. הקבוצות הגדולות משחקות עם הרבה שחקנים מקומיים בסגל, ולא מזלזלות בהקרבה ששחקני הבית מביאים איתם.
ריאל עם 4 ספרדים חשובים מאוד- גרבאחוסה, יול, רייס ווידאל, בארסה עם לא פחות משבעה שחקנים ספרדים בסגל- נבארו, רוביו, ואסקז, גרימאו ואלה השמות רק של הכוכבים.
אולימפיאקוס עם 8 שחקני הרכב יוונים, פנא עם 10 יוונים.
אני חושב שהנקודה הובנה- כשאין הזדהות של שחקני בית, הקבוצה יכולה להיות גלאקטיקוס וליפול מהר מאוד. אין מחוייבות גדולה ואין הקרבה גדולה. (ורואים את זה טוב מאוד בהפועל ירושלים שלי שלא מצליחה לשמר שחקני בית וישראלים בצורה מספקת).
למזלנו המרוויחה העיקרית מהמצב הזה זו ליגת העל שלנו, כי המצב מחליש את הכח של מכבי במדינה שלטעמי רק מועיל לליגה שלנו (ובבקשה בואו לא ניכנס לויכוח הזה כי כל אחד רק יתבצר בעמדות שלו).
יש למכבי מחלקת נוער עמוסה בשחקני כדורסל משובחים, אבל במקום לנצל את המחלקה עד הסוף מכבי מעדיפה לרכוש שחקנים יקרים בטירוף כדי לעמוד בציפיות של אוכלי הסושי ביציעים- טעות שכבר נושכת אותם בתחת כמה שנים טובות.
אז דון שמעון, פנחס" מוקה" גרשון, דיוויד פדרמן ושי רקנאטי- אני מחזק את ידיכם מכאן ומקווה שבעתיד תמשיכו בדרך המטופשת הזאת של רדיפת התארים חסרת הפרופורציות על חשבון שחקני הנוער הישראלים של המועדון-הליגה היא זו שמרוויחה מזה.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

פוסט מעט דמגוגי לדעתי מתן, והנה למה:
אלופת 2006 + 2008 זו צסק"א, שהשחקן הרוסי המשמעותי אצלה (אלא אם הולדן הוא רוסי באמת) זה מוניה שהוא שחקן 7-8. מי שטוב - משחק. גם את גביע יול"ב הביאו לבירה סולומון, טונג'י ומקארת'י, שפר היה שחקן משלים. לצערי, ולצער כל מי שהכדורסל בארץ יקר לו, הישראלים של מכבי השנה חלשים... מאוד. העזיבה הכי משמעותית בעיני היא זו של בורשטיין, שהלך לקבוצה מקום 9 בספרד במקום לשחקן במקומות 2-4 בישראל. אי אפשר לבוא בטענות למישהו שרוצה לפרנס את המשפחה שלו, אבל זה עצוב שאף קבוצה לא יכולה לשלם לישראלי מה שהיא משלמת ל-2 זרים. ברור שלספרדיות וליווניות יש שחקנים מקומיים טובים, כי פשוט יש יותר השקעה = יותר תוצרת. אם יש קבוצה אחת בליגה הזו שאתה לא יכול לומר עליה שמזניחה את הנוער זו מכבי. מי השחקן האחרון שיצא מבית היוצר של ירושלים/חולון/בני השרון/נהריה? המקומות היחידים שעוד איכשהו מוציאים שחקנים והם לא מכבי זה קבוצות הקיבוצים והתיכונים האיזוריים.
תמונה
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Mars Volter כתב:פוסט מעט דמגוגי לדעתי מתן, והנה למה:
אלופת 2006 + 2008 זו צסק"א, שהשחקן הרוסי המשמעותי אצלה (אלא אם הולדן הוא רוסי באמת) זה מוניה שהוא שחקן 7-8. מי שטוב - משחק. גם את גביע יול"ב הביאו לבירה סולומון, טונג'י ומקארת'י, שפר היה שחקן משלים. לצערי, ולצער כל מי שהכדורסל בארץ יקר לו, הישראלים של מכבי השנה חלשים... מאוד. העזיבה הכי משמעותית בעיני היא זו של בורשטיין, שהלך לקבוצה מקום 9 בספרד במקום לשחקן במקומות 2-4 בישראל. אי אפשר לבוא בטענות למישהו שרוצה לפרנס את המשפחה שלו, אבל זה עצוב שאף קבוצה לא יכולה לשלם לישראלי מה שהיא משלמת ל-2 זרים. ברור שלספרדיות וליווניות יש שחקנים מקומיים טובים, כי פשוט יש יותר השקעה = יותר תוצרת. אם יש קבוצה אחת בליגה הזו שאתה לא יכול לומר עליה שמזניחה את הנוער זו מכבי. מי השחקן האחרון שיצא מבית היוצר של ירושלים/חולון/בני השרון/נהריה? המקומות היחידים שעוד איכשהו מוציאים שחקנים והם לא מכבי זה קבוצות הקיבוצים והתיכונים האיזוריים.
ידידי אם תסתכל טוב במה שכתבתי לא חסכתי מילים לגבי היחס אל הישראלים ואל הנוער בהפועל (אולי קצת חסכתי). אבל אני לא מדבר על השקעה בנוער, אלא על סבלנות בשיתוף שלהם בקבוצה הבוגרת.
הפועל ירושלים זו הדוגמא הכי טובה לקבוצה שהיא מקום שני בנוער בארץ, אבל עד שנה שעברה שום שחקן נוער לא שיחק בשורותיה- בושה וחרפה! נעימי, שלטעמי הוא רכז לא פחות טוב ממקל, מוסיף לקבוצה כל כך הרבה לב ונשמה, שקשה להעריך את זה בכסף. אותו דבר אורי קוקייה למרות שאצלו זה מהאהדה להפועל ירושלים רוב השנים הבוגרות שלו.
הזרים חייבים להיות שחקני חיזוק, אבל הם לא יכולים להיות הפקטור היחיד של קבוצה מקומית, ככה הקהל מאבד את הקבוצה (למרות שאצל מכבי זה קצת שונה עם חלק גדול מהקהל שלה שלא ממש משנה לו כל עוד מנצחים).
אני יכול לומר לך ממקור ראשון שבפגישות שעושה ועשה דני קליין עם אוהדי הקבוצה לפני כל עונה, יש דרישה של האוהדים להחזיר חזרה שחקני עבר שגדלו במועדון, ולהעלות יותר שחקני בית, גם במחיר של עונות פחות טובות. אני בטוח שגם אוהדי מכבי האמיתיים לא אוהבים לראות את אוסף הזרים שמתחלף כל שנה בקבוצה, זה בסופוט של דבר הורס את הכדורסל לחלוטין.
הישראלים של מכבי חלשים? גרין זה הסנטר הכי משמעותי בליגה שלנו, פניני הוא הגנתית אחד מהשחקנים הכי טובים שיש בליגה, והתקפית הוא יכול לתפוס יד משלוש שחבל"ז. מקל צריך עוד שפשוף אבל יכולת לא חסרה לו ולימונד זה שחקן יורוליג ששיחק עונה שלמה בחמישייה פותחת עם לה-מאן. ברגע שיהיה להם קצת יותר דקות משחק אולי תראה מהם משהו, אבל כל עוד לא נותנים להם דקות לא תראה מהם כלום.
ושלא נשכח את שארפ הקשיש ואת בלוטנתאל המשתמט ואתה תגיד לי כמה חלשים הישראלים של מכבי.
אפשר לחשוב שכספי ואליהו לקחו את מכבי לפיינל פור שנה שעברה- בוא לא נגזים.
פיני זה פיני זה פיני והוא עושה הכל, אבל הכל, כדי שמכבי תלך הכי חזק באירופה השנה גם על חשבון הישראלים שלה.
אוהדי מכבי יחליטו בסוף אם זה הכדורסל שהם רוצים לראות ולהזדהות איתו- בכל מקרה ה"מדינה" שהייתה מאחורי המותג מכבי הולכת ומתרחקת ממנה- ימים יגידו איך זה ישפיע.
אוף חפירה.... אבל אני יכול לחפור כדורסל לנצח. :haha:

טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

רן, את הסכומים שבורשטיין דרש כבר לא מגיע לו כיום לקבל. אחרי הפציעות שלו הוא מעבר לשיא יכולתו. מבחינתו כמובן טוב לו ללכת לספרד ולהשתכר היטב.

שמעתם על הבדיחה שמתחילה: שופט כדורסל, רבי ומאמן עולים על פרקט המדיסון סקוור גארדן...? בעצם זה לא בדיחה, זה מה שקרה הלילה במדיסון סקוור גארדן במשחק ראווה בין הניקס למכבי אלקטרה ת"א. פנחס גרשון קיבל טכנית שנייה מהשופט והורחק, אבל סירב לרדת מהמגרש, דון שימון בא לדבר איתו, הרב דוד גרוסמן בא, אבל פנחס החליט להיות "ההצגה" של הערב ובמשך 15 דקות נשאר על הפרקט ורק אז ירד.

:puke:
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

תמונה
סמל אישי של משתמש
Osirus
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Osirus »

עצוב, עצוב מאוד, אני אמנם תמיד הייתי אוהד הפועל ירושלים...אבל עדיין, עצוב עליו, וחבל שככה הסתיימו החיים שלו באופן כזה

לעומת שניים כמו דודו טופז ואסף גולדרינג שהתאבדו כדי להתחמק מעונש המאסר, עליו בהחלט עצוב

ת.נ.צ.ב.ה :rip:
תמונה

Today Crime Does Pay....The Shadow Knows!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

בהחלט יום עצוב מאד לכל חובבי הכדורסל בארץ, בלי קשר לאיזה קבוצה הם אוהדים.

יהי זכרו ברוך.
סמל אישי של משתמש
Idan_Floyd
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Idan_Floyd »

אין לי מילים על האבדה הזאת.
מוני היה בן אדם מאד יוצא דופן מכל אנשי תעשיית הספורט בארץ שלנו, לפעמים רק מלראות את היחס שהוא משקיע במכבי ובשחקנים היה נהיה לי מצב רוח.
אויי כמה שעצוב לי.

יהי זכרו ברוך.
תמונה
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

לדעתי המנהל הכי גדול בספורט העולמי, ואני לא מגזים. בלי שום ספק הדמות הכי אכפתית במכבי מאז תחילת עידן מזרחי.
יהיה לי מאוד כואב לגלות שיש קשר בין מכבי למעשה שלו, הספורט הוא לא דבר כ"כ חשוב.
:rip:
תמונה
סמל אישי של משתמש
Sunny
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sunny »

כ"כ עצוב! זה פ שוט בהלם. אבדה גדולה לכולם, פשוט בנאדם ענק.
יהי זכרו ברוך.
'I have space torte! yes. cunt cunt cunt starship! Haaaa... I hate your balls!'
Ziltoid the Omniscient.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

איזה הזוי לשמוע דבר כזה פתאום משום מקום.
חבל מאוד על הבנאדם (למרות חילוקי דעות וחוסר האהבה שלי לאיש בזמנו במכבי) אני חושב שכל אדם שבוחר לקחת את חייו זה אסון גדול, בטח אדם שהיה מופת לניהול קבוצה ודאגה אינסופית לשחקנים. הספורט לא שווה את זה, לא שווה את ההשקעה הרגשית העצומה שהבנאדם השקיע בקבוצה הזאת.

ומילה קטנה על ההצגה של פיני גרשון בניו יורק- זה המשיח של הכדורסל הישראלי? זה הדוגמה והמופת לילדים שגדלים בהערצה לאיש הזה? גועל נפש! צריך לנדות אותו מהכדורסל עד שילמד להתנהג ולכבד אנשים מסביבו גם אם זה לא מתאים לו באותו רגע- ילד קטן ומפגר.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מוני פנאן ובנק ההשקעות שלו:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1122309.html
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

קצת מגעיל אותי כל הכתבות האלה לפני שבכלל קברו את הבנאדם. תנו למשפחה שלו קצת כבוד ושקט לפחות עד אחרי השבעה.
הרי כל אמצעי התקשורת חיו והתקיימו בגלל מוני פנאן- הוא היה זה שאישור או סירב לתקשורת להתלוות לקבוצה כל השנים, באימונים וסתם בבתי מלון.
פשוט הרדיפה אחרי הסקופ ואחרי הרפש מחליאה אותי!
לא צריך להתעלם מהדברים כמובן, הרי אם זה נכון זה דבר שצריך לבדוק לעומק, אבל יש זמן לכל דבר ויש דרך לטעון טענות כלפי אדם שכרגע הלך לעולמו. צריך לומר את הדברים בקצת יותר רגישות וכבוד למשפחה.
שידברו קצת על הבהמה האמיתית שעומדת על הקווים של מכבי, ויפסיקו להתעסק עם השטויות האלה.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

בריל אין לך מה להיות מופתע, הרי התקשורת מחפשת רייטינג, ולכן כמו שיורדים יותר נמוך והופכים ליותר צהובים (בלי קשר למכבי ת"א), ככה משיגים יותר רייטינג. לא האמנתי היום כשראיתי בכתבה על מותו של פנאן בוואלה שצילמו תמונה בו מראים את הגופה שלו מוכנסת לאמבולנס.
שלח תגובה