דרים ת'יאטר - BLACK CLOUDS & SILVER LININGS (עמ' 19)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

Re: דרים ת'יאטר - BLACK CLOUDS & SILVER LININGS (עמ' 19)

שליחה על ידי טל רודס »

אני שומע דרים קצת פחות משנתיים והדבר האחרון שאפשר לומר עלי הוא שאני מחפש להנפיץ ביקורות בכוח. אני עדיין מעריץ נלהב של דרים ואני בערך שומע אותם כל הזמן. כל זה לא אומר שאי אפשר להביע ביקורת. משום מה זה נשמע כאילו אתה נמנע בכל מחיר מלמתוח ביקורת כלשהיא על דרים.
תכלס פוגי ו sentient ‎6 צודקים. עזוב בבל"ט, האלבומים האחרונים לא גורמים לאותן הרגשות כמו הראשונים. ייתכן בהחלט שהשירים כן טובים וכן "מקוריים" מבחינות מסויימות, אבל במבחן התוצאה שלי אני פשוט שומע הרבה יותר את החומר הישן של דרים בלי שום פרופורציה.
שוקרון, כולנו FanBoys בסופו של היום, חלקנו יותר, חלקנו פחות. אתה ממש לא צריך להתגונן ואתה יכול להגיד מה שבא לך , כמו שאני וכל אחד אחר יכולים להגיד מה שבא להם. אני ממש לא נמנע מלמתוח ביקורת, אני פשוט לא מנסה לחפש אותה עם זכוכית מגדלת כמו כל מיני אנשים אחרים פה... כשייצא האלבום , אני אכתוב ביקורת/סקירה בצורה מסודרת, וכל ביקורת שתהיה לי, תהיה כתובה שם - הבטחה שלי!

אני שמח שאתה שומע את הישנים, העיקר שתמשיך לשמוע מוסיקה כזאת ולא מוסיקת גלגל"ץ :D

נ.ב:
אני אלחש לך באוזן בלי שאף אחד ישמע, גם אני בסופו של דבר את האלבומים עד SDOIT שמעתי יותר מבחינת שמיעות.
pugi
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי pugi »

ג'יז, כל מה שאני אומר זה שלא התלהבתי יותר מדי ממה ששמעתי עד עכשיו, ואפילו ייחלתי לאכול את הכובע כשאני אשמע את שאר האלבום.

וכשאני אומר שהמוזיקה לא מגרה לי את האוזן, אני מדבר על החוויה שהיתה לי כשהכרתי את DT. פעם ראשונה זה קרה לי עם SFAM, אחרי זה זה קרה לי בפעם השנייה עם 6DOIT, פעם שלישית עם ACOS, פעם רביעית עם IAW, ו-AWAKE, פעם חמישית זה קרה לי עם החלק האחרון המושלם של Live Scenes (כל הדיסק השלישי של ההופעה הזו), ומאז לא מצאתי משהו שבאמת באמת ירגש אותי. זה לא שהיתה להם איזו יציאה חד פעמית מדהימה ועליה הם רוכבים, הם בנו את עצמם (וממשיכים) על יכולת מאוד מאוד גבוהה שמשלבת רגש, טכניקה, מורכבות, חידוש, רב-גוניות, ויכולת הלחנה יוצאת מגדר הרגיל.

וחוץ מ-8V (השיר) לא מצאתי כל כך את השילוב של כל הדברים האלה בדיסקים האחרונים, זה לא שהם לא מחדשים, ולא מורכבים, ולא טכניים, אבל זה לא יושב לי באוזן כמקשה אחת. לפעמים זה מרגיש כאוסף של ריפים יפים (יותר או פחות, אתם תשפטו) שלאו דווקא קשורים אחד בשני מבחינת המבנה של השיר (לפחות באוזניים שלי), או רמה מאוד גבוהה של טכניקה בלי רגש, או הרבה רגש בלי טכניקה, ובעיקר תחושה של מוזיקה חד-גונית. הפעם היחידה שאמרתי על משהו "וואו!!!" ורציתי לשמוע את זה שוב ושוב ושוב, זה אחרי ששמעתי את HY בבודוקאן, הסולו של פטרוצ'י שם סוחף איתו את כל השיר ואת כל הלהקה למשהו שהחזיר לי לזמן מסוים את התחושה הזו שאני מדבר עליה שכל כך היתה חסרה לי.

אני לא מחפש את להעביר ביקורת בזכוכית מגדלת, זו התחושה הראשונית שקיבלתי כששמעתי את השירים, ואחרי כמה שנים שהיא התחבאה, היום אני יודע לבטאות אותה כמו שצריך.

ולמרות כל זה, אין בזה אפילו שמץ של סיבה למה לאהוב פחות, להשמיץ את הלהקה או משהו בסגנון, פשוט לא נפלתי מהכסא כששמעתי את ANTR ואת AROP, נכון יש בהם כמה דברים חדשים, יפים (הקטע השקט ב-ANTR או הפאטצ'ים החדשים של רודס שאחרי כמה שמיעות פשוט נשמעים נהדר!) אבל בסה"כ הכללי, אני מסיים לשמוע את השירים ולא רץ לשים אותם בלופ, כלומר, עשיתי את זה במשך יומיים, ומאז לא כל כך מעניין אותי לשמוע מעבר למוזיקה אחרת שיש לי במחשב.
pugi
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי pugi »

טל רודס כתב:
אתה ממש לא צריך להתגונן ואתה יכול להגיד מה שבא לך , כמו שאני וכל אחד אחר יכולים להגיד מה שבא להם. אני ממש לא נמנע מלמתוח ביקורת, אני פשוט לא מנסה לחפש אותה עם זכוכית מגדלת כמו כל מיני אנשים אחרים פה... כשייצא האלבום , אני אכתוב ביקורת/סקירה בצורה מסודרת, וכל ביקורת שתהיה לי, תהיה כתובה שם - הבטחה שלי!

נ.ב:
אני אלחש לך באוזן בלי שאף אחד ישמע, גם אני בסופו של דבר את האלבומים עד SDOIT שמעתי יותר מבחינת שמיעות.
אישית, אני לא זוכר אי פעם ששמעתי ממך טל ביקורת על DT מבחינה מוזיקלית. ולמען האמת, אני מאוד מקווה שאני לא אשמע/אקרא, כי זה אומר שהם באמת ירדו ברמה...

ובנימה אישית לכל משתתפי הדיון, אני שמח שהדיון הזה נשמר בפרופורציות, כיוון שנזרקים פה דברים שפעם היו גורמים לאנשים מסוימים להתחיל מלחמת עולם מעל דפי הפורום...
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

בשורה התחתונה, אין ספק שהשירים האלה פחות טובים מהתקופה הזוהרת של דרים.
אותי באופן אישי, SC איכזב קשות (כמובן בהשוואה יחסית לדרים בלבד), אבל גם אותו אני עדיין שומע ונהנה ממנו יותר מכל להקה אחרת.
אני חושב שגם המבקרים הגדולים פה, יודעים להבחין ביחס ובהבדל בין דרים לכל להקה אחרת. דיסק לא טוב של דרים, הוא עדיין יותר טוב מכל להקת פרוג מטאל אחרת שנשמע, באיזשהו מובן.
ואני לא חושב שיש פה ספק למישהו שSFAM ו6DOIT הם שני הדיסקים המושמעים ביותר בקרב רוב האנשים פה. וזה בסדר. כל להקה בנויה ככה, יש את יצירות המופת, ויש את הדיסקים שהם "סבבה".

אגב, לא יודע מה אנשים מתלוננים, אני ממש אוהב את אוקטבריום. יש שם שני שירים מאוד זולים, אבל השאר לדעתי מעולים ברמה הכי גבוהה שלהם.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
pugi
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי pugi »

Kמיתי כתב:בשורה התחתונה, אין ספק שהשירים האלה פחות טובים מהתקופה הזוהרת של דרים.
אותי באופן אישי, SC איכזב קשות (כמובן בהשוואה יחסית לדרים בלבד), אבל גם אותו אני עדיין שומע ונהנה ממנו יותר מכל להקה אחרת.
אני חושב שגם המבקרים הגדולים פה, יודעים להבחין ביחס ובהבדל בין דרים לכל להקה אחרת. דיסק לא טוב של דרים, הוא עדיין יותר טוב מכל להקת פרוג מטאל אחרת שנשמע, באיזשהו מובן.
ואני לא חושב שיש פה ספק למישהו שSFAM ו6DOIT הם שני הדיסקים המושמעים ביותר בקרב רוב האנשים פה. וזה בסדר. כל להקה בנויה ככה, יש את יצירות המופת, ויש את הדיסקים שהם "סבבה".

אגב, לא יודע מה אנשים מתלוננים, אני ממש אוהב את אוקטבריום. יש שם שני שירים מאוד זולים, אבל השאר לדעתי מעולים ברמה הכי גבוהה שלהם.
אז אתה רואה? אנחנו כן מסכימים, אולי חוץ מהענין הזה עם 8V אבל דשו בזה רבות.

נו מתי ידלפו שאר השירים? אני רוצה שכולם יגידו - אמרנו לך!
סמל אישי של משתמש
Lord Of The Strings
תמרי!
יצירת קשר:

שליחה על ידי Lord Of The Strings »

משום מה נראה לי שאני היחידי בתבל שממש לא התחברתי ל6DOIT...
(פרט ל2 השירים האחרונים בדיסק הראשון)
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

Carpe Diem כתב:לא מאמין לכל כך הרבה דברים שליליים שרצים כאן.
שומע את שני השירים בלופ אינסופי כבר יומיים. מה שנשמע מוזר ולא מוכר וחדש אצל דרים, עכשיו יושב יפה במקום.
שמעתי קודם את AROP, והתחלה השירה של לאברי בכלל לא הזכירה לי את עצמו ואת דרים, עש שלא חזר לשירה ה"נורמלית", שלו. אחרי כמה שמיעות התרגלתי לדבר ה"חדש" הזה.
השירה של פורטנוי בANTR סבבה לגמרי, הכל הזה, הסגנון שירה הזה בא להדגיש משהו מאוד ספציפי בשיר, זה הכל, לכן נבחר לשיר את זה בצורה שכזאת. אני דווקא סבבה עם זה. למרות שכן בהתחלה זה נשמע מוזר. אבל המוזר הזה - זה החידוש - זה מה שאתם מצפים מהם - לחדש לחדש כל הזמן, ואז כשאתם מקבלים את זה - אוי זה לא החדש שציפינו לו (שאגב בעצם רציתי לשמוע משהו ישן בעטיפה חדשה - כמו כל הקריאות לאוויק ל6DOIT ולSFAM).
ב-ANTR אני אגב שומע קצת רמיזות ל SFAM.

הדבר היותר בנאלי מכל מה שנאמר כאן על הליריקה הקיטש וכו' זה הקטע ב-ANTR כשהרופא חוזר במילים את מה שלאברי שר. זה לדעתי מיותר לגמרי. אבל זה לא מעצבן, זה סתם בנאלי.

אה וAROP - מת על הקטע של רודס הנינטנדוי :)

סולואים, ריפים והכל פשוט מצוינים. והקול של לאברי - מצוין.

חוץ מזה אני מאוד מבסוט מהשירים. ויאללה שידלוף כבר האלבום
+1!!!!
יפה מאוד ולאד! :yes:
תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

Limited Edition: 12 Pounds
http://www.play.com/Music/CD/4-/9692282 ... oduct.html

Regular Edition: 9 Pounds
http://www.play.com/Music/CD/4-/9692275 ... oduct.html

What should I order :?:
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

תזמין את LE, על 20 ומשהו שקל יותר יש בכלל שיקול?
תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

MrReD כתב:תזמין את LE, על 20 ומשהו שקל יותר יש בכלל שיקול?
We'll see. This website offers the regular edition for 8 pounds and free shipping as well (like the free shipping on play)
http://www.cdwow.com/CD/DREAM-THEATER-B ... ew/8565793
knight from cydonia
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי knight from cydonia »

אני חושב שהוא ציני וזה כדי להראות לנו שאפשר להזמין חח

אבל אם לא... אז התשובה ברורה...
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

pugi כתב:ובנימה אישית לכל משתתפי הדיון, אני שמח שהדיון הזה נשמר בפרופורציות, כיוון שנזרקים פה דברים שפעם היו גורמים לאנשים מסוימים להתחיל מלחמת עולם מעל דפי הפורום...
לאנשים פשוט נמאס מלהוכיח לך כל שנתיים עד כמה טעית. :P :peace:

ולתוהים - play.com לא שולחים לישראל, אבל טל בלונדון אז כיף לו!
חתוליס
נעם

שליחה על ידי חתוליס »

מסתבר שיש כבר סוג של קאבר. :haha:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HudKgz5tGbw[/youtube]
. .- - + -- -.-- + .- ... ... + .- -. -.. + -... .- .-.. .-.. ...
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

חח שיזהרו שפורטנוי לא יתבע להם את הצורה.
תמונה

תמונות וקליפים של הגיטרות שלי.

תמונה
knight from cydonia
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי knight from cydonia »

זה נשמע ממש כמו המקורי... אבל יש כמה מקומות שלא אז מה זה? חחח
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

:haha: :haha: :haha: וואו הם באמת תותחים!!
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
pugi
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי pugi »

pugi כתב:
Plaschkes כתב:חח שיזהרו שפורטנוי לא יתבע להם את הצורה.
על מה? על זה שהם מנגנים משהו שעוד לא יצא? או שבמקום לעשות קאבר אמיתי לתופים שלו תקעו את החבוב האדום הזה...
הגיטריסט זה טיאגו קמפוס, עושה אחלה דברים של פטרוצ'י... ראיתי את זה לפני כמה ימים כבר...
Black Rose Immortal
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Black Rose Immortal »

הבאסיסט הרבה יותר דומיננטי ממיונג... גם כן מיונג הזה, איך הוא יכול להמשיך לשתוק שכ"כ הרבה פעמים מעלימים אותו במיקס?
ומילא אם לא היה לו כישרון, הוא אבל הוא באסיסט אחלה (אולי לא מהבחינה של סלאפים וכאלה, אבל הוא מעולה)...
Do not turn your face towards me
Confronting me with my lonliness
You are in a forest unknown
The secret orchard
And your voice is vast and achromatic
But still so precious

תמונה
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Ashleadt »

השירים ממש קליטים, אני לא מפסיקה לשמוע אותם. כבר צרבתי אותם על דיסק בשביל אחי שיהיה לו ישר כשיחזור מחר מהבסיס :D :metal: (מי ידאג לו אם לא אני? :shrug: )
Just Because You're Paranoid Doesn't Mean They're Not Out to Get You!!!!
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

pugi כתב:
pugi כתב:
Plaschkes כתב:חח שיזהרו שפורטנוי לא יתבע להם את הצורה.
על מה? על זה שהם מנגנים משהו שעוד לא יצא? או שבמקום לעשות קאבר אמיתי לתופים שלו תקעו את החבוב האדום הזה...
הגיטריסט זה טיאגו קמפוס, עושה אחלה דברים של פטרוצ'י... ראיתי את זה לפני כמה ימים כבר...
כן אני גם מכיר את ת'יאגו כבר כמה שנים... גיטריסט טוב.

וכן משום מה על העובדה שהם מנגנים שלא יצא מה שאומר שהם הורידו אותו בצורה לא חוקית. :spam:
תמונה

תמונות וקליפים של הגיטרות שלי.

תמונה
שלח תגובה