אשכול פוליטיקה ואקטואליה
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
Re: אשכול פוליטיקה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3586942,00.html
אני חושב שהתגובות לכתבה הזאת ממצות את הטימטום של עם ישראל, וסליחה שאני בוטה.
אין לאנשים שכל? הבנה בסיסית??
לא יודע מה הסיפור עם הילדה הזאת, אבל זה נראה חמור מאוד.
אני חושב שהתגובות לכתבה הזאת ממצות את הטימטום של עם ישראל, וסליחה שאני בוטה.
אין לאנשים שכל? הבנה בסיסית??
לא יודע מה הסיפור עם הילדה הזאת, אבל זה נראה חמור מאוד.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
באמת חמור , אני מקווה שזו לא חטיפה על רקע לאומני ..
וניר - אני גם לא מבין למה הם לא יכלו להיעזר באזרחים
וניר - אני גם לא מבין למה הם לא יכלו להיעזר באזרחים

- avrahamshuk
- דרימיסט-על
כמה זמן לא הגבתי פה... אני לא בטוח שהנושא הזה קשור לאשכול אבל לא משנה.
מעניין מה עומד מאחורי הפרשה הזאת שאומרים שהיא כ"כ מזעזעת והיה עליה צו איסור פרסום כזה גורף... בטח המשטרה לא מספרת הרבה ממה שהיא יודעת. אני מקוה שזה לא חיזבאלה או משהו כזה.
מעניין מה עומד מאחורי הפרשה הזאת שאומרים שהיא כ"כ מזעזעת והיה עליה צו איסור פרסום כזה גורף... בטח המשטרה לא מספרת הרבה ממה שהיא יודעת. אני מקוה שזה לא חיזבאלה או משהו כזה.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
- MrReD
- שגריר האופת'
קשה לי לראות שחיזבאלה יגיעו לנתניה וכל מה שהם יעשו זה לחטוף ילדה.
בכל מקרה, נראה לי הפרשה הזאת יותר קשורה לדפוקים שיש לנו בארץ ולא לאלה שמסביבנו.
בכל מקרה, נראה לי הפרשה הזאת יותר קשורה לדפוקים שיש לנו בארץ ולא לאלה שמסביבנו.
- MrReD
- שגריר האופת'
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אמאלה... איזה אנשים מטורפים... ברור שהמשטרה ידעה מזה.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
בעקבות המקרה הזה של הילדה רוז עלתה הצעת חוק לחייב כל זוג הורים המבקשים לקבל מענק לידה לעבור קורס הורות.
בעקרון המחשבה נכונה אבל אני לא בטוח שזה יעיל כ"כ אחרי שמביאים ילד להתחיל ללמוד איך להיות הורים. נראה לי שעדיף ללמוד את הדברים האלה לפני כן. אבל מכיוון שאתה לא יכול לחייב כל זוג נשוי לעבור קורס, אני חושב שכדאי להכניס את זה לתוכנית הלימודים בתיכון. שעה שבועית במשך שנה אחת בכיתה י"ב יכולה לעשות את העבודה.
אני יודע שבאולפנות הדתיות יש משהו דומה (וחבל שלא גם בישיבות התיכוניות) שנקרא חלמי"ש: חינוך לחיי משפחה. בעקרון הוא עוסק בפן הדתי של הנושא אך גם בחינוך ילדים, תכנון משפחה וניהול הוצאות, זוגיות וכ"ו.
נראה לי שיש פה משהו הרבה יותר יעיל שכדאי לקחת ולאמץ ממנו את הדברים שמתאימים לכלל הציבור. אחרי הכל, חינוך טוב הרבה יותר מחקיקה מונעת.
בעקרון המחשבה נכונה אבל אני לא בטוח שזה יעיל כ"כ אחרי שמביאים ילד להתחיל ללמוד איך להיות הורים. נראה לי שעדיף ללמוד את הדברים האלה לפני כן. אבל מכיוון שאתה לא יכול לחייב כל זוג נשוי לעבור קורס, אני חושב שכדאי להכניס את זה לתוכנית הלימודים בתיכון. שעה שבועית במשך שנה אחת בכיתה י"ב יכולה לעשות את העבודה.
אני יודע שבאולפנות הדתיות יש משהו דומה (וחבל שלא גם בישיבות התיכוניות) שנקרא חלמי"ש: חינוך לחיי משפחה. בעקרון הוא עוסק בפן הדתי של הנושא אך גם בחינוך ילדים, תכנון משפחה וניהול הוצאות, זוגיות וכ"ו.
נראה לי שיש פה משהו הרבה יותר יעיל שכדאי לקחת ולאמץ ממנו את הדברים שמתאימים לכלל הציבור. אחרי הכל, חינוך טוב הרבה יותר מחקיקה מונעת.
- JayC84
- דרימיסט מתחיל
יש את זה באולפנות מהסיבה שהן מתחתנות זמן קצר לאחר סיום הלימודים. בגיל 18,19,20. לכן זה אכן מתאים.
לא שזה לא יעיל, זה פשוט לא יעבוד בבתי ספר רגילים לדעתי, רוב התלמידים לא חושבים על חתונה או ילדים. יש להם צבא\שירות, לימודים, עבודה קבועה...זה לא מעניין את הנערים בגיל 16,17 על נישואין וחינוך ילדים - זה "רחוק" מהם כביכול, יהיו רק כמה בודדים רציניים בכל שיעור והשאר יבריזו. זו דעתי בכל אופן.
לא שזה לא יעיל, זה פשוט לא יעבוד בבתי ספר רגילים לדעתי, רוב התלמידים לא חושבים על חתונה או ילדים. יש להם צבא\שירות, לימודים, עבודה קבועה...זה לא מעניין את הנערים בגיל 16,17 על נישואין וחינוך ילדים - זה "רחוק" מהם כביכול, יהיו רק כמה בודדים רציניים בכל שיעור והשאר יבריזו. זו דעתי בכל אופן.
The only true wisdom is in knowing you know nothing.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
אני לא יודע אם לצחוק או לבכות על ההצעה האווילית הזאת. עד כמה מטומטמים אפשר להיות ועד כמה חושבים את האזרחים למכונות חסרי שכל (ויסלחו לי החרדים)?????avrahamshuk כתב:בעקבות המקרה הזה של הילדה רוז עלתה הצעת חוק לחייב כל זוג הורים המבקשים לקבל מענק לידה לעבור קורס הורות.
אגב, מי הח"כ שהציע את זה?
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- EathanZDSG
- דרימיסט מתקדם
אני מסכים בעניין הזה עם ניר וג'ס, הצעה שלא תצליח ולא תעזור.
אין דרך לחינוך ילדים, יש דרכים, ולכל זוג הורים (או הורה בודד) יש את הדרך המיוחד שלו.
זה לא משהו שלומדים לפני, אלא לומדים במהלך החוויה של חינוך ולגדל ילדים. ואף אחד לא מתחיל מאפס ידע, לכל אחד יש איזה רעיון כללי איך הוא יחנך את הילדים שלו. לא לומדים בקבוצות של אנשים, לכל אחד מתאים אחרת.
אין דרך לחינוך ילדים, יש דרכים, ולכל זוג הורים (או הורה בודד) יש את הדרך המיוחד שלו.
זה לא משהו שלומדים לפני, אלא לומדים במהלך החוויה של חינוך ולגדל ילדים. ואף אחד לא מתחיל מאפס ידע, לכל אחד יש איזה רעיון כללי איך הוא יחנך את הילדים שלו. לא לומדים בקבוצות של אנשים, לכל אחד מתאים אחרת.
War does not determine who is right - only who is left
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
כרגיל בישראל, אינספור הצעות חוק פופוליסטיות שרובן המכריע ללא שום הגיון, ומוגש רק בדיעבד אחרי שקורה משהו ,על מנת לקדם אינטרסים של גוף/מגזר/אדם מסוים.
- MrReD
- שגריר האופת'
תאמת שהשטויות האלה של הצעות חוק לאחר שקורה משהו קורות בכל הפוליטיקה בכל מקום. זה ממש לא קיים רק בישראל.טל רודס כתב:כרגיל בישראל, אינספור הצעות חוק פופוליסטיות שרובן המכריע ללא שום הגיון, ומוגש רק בדיעבד אחרי שקורה משהו ,על מנת לקדם אינטרסים של גוף/מגזר/אדם מסוים.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
צר לי לאכזב אתכם, ח"כ נדיה חילו. מהעבודה.DivineComedy כתב:אני לא יודע אם לצחוק או לבכות על ההצעה האווילית הזאת. עד כמה מטומטמים אפשר להיות ועד כמה חושבים את האזרחים למכונות חסרי שכל (ויסלחו לי החרדים)?????avrahamshuk כתב:בעקבות המקרה הזה של הילדה רוז עלתה הצעת חוק לחייב כל זוג הורים המבקשים לקבל מענק לידה לעבור קורס הורות.
אגב, מי הח"כ שהציע את זה?
לפני שאתם תוקפים תרבויות כדאי שתבדקו לעומק מה הכוונה. כמובן שאין דרך ספציפית אחת לחינוך. והיהדות היא הראשונה שמכירה בזה "חנוך לנער על פי דרכו. גם כי יזקין לא ישוב ממנה " (ועזבו כרגע את החברה החרדית ההומוגנית)
אבל ישנם כלים ועקרונות שחשוב ללמוד והכי מוקדם שרק אפשר.
ואם זה לא בראש של התלמידים, אולי כדאי להכניס להם את זה לראש. גם לי אין בראש 4 יחידות מתמטיקה אבל מה לעשות, יש בגרות... להשלים עם המצב החרא של התלמידים זה לא הפתרון. צריך להציב להם רף יותר גבוה
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
מה הקשר יהדות פה?? אתה לא מאכזב אותי לא ממש חשבתי ששס הציעו את זה. החוק אווילי ברמות מטורפות, ואין פה שום קשר לחינוך יהודי או לא.
ואת הכלים האלה שאתה מדבר עליהם, ההורים צריכים להכניס, לא החוק.
ואת הכלים האלה שאתה מדבר עליהם, ההורים צריכים להכניס, לא החוק.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
התייחסתי ליהדות כי משהו פה הזכיר את "החרדים המטומטמים האלה" בדיוק בהקשר הזה.
מסכים איתך במאה אחוז. כמו שכתבתי הפתרון הוא לא חוק אלא חינוך טוב מהבית. אבל זה גם אחריות של הממסד לחנך, ואם זה אפשרי להכניס בנוער ערכים והכנה לחיים נראה לי שזה מבורך.
מסכים איתך במאה אחוז. כמו שכתבתי הפתרון הוא לא חוק אלא חינוך טוב מהבית. אבל זה גם אחריות של הממסד לחנך, ואם זה אפשרי להכניס בנוער ערכים והכנה לחיים נראה לי שזה מבורך.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
בחירה מפתיעה אבל מאוד הגיונית של מקיין לסגן נשיא, מושלת אלסקה שרה פיילין.
מפתיעה בגלל שיש להם סיכוי נמוך אם האמריקאים יחשבו שהוא ימות בכהונתו (הוא מאוד זקן), אבל הגיונית בגלל שהיא כמעט כל מה שהוא לא, והיא קורצת חזק לקול הדמוקרטי.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3589515,00.html
אני חייב להודות שמאז שאני זוכר, אלה הבחירות הכי מעניינות ורב גוניות מבחינת המועמדים שהיו בארה"ב.
מפתיעה בגלל שיש להם סיכוי נמוך אם האמריקאים יחשבו שהוא ימות בכהונתו (הוא מאוד זקן), אבל הגיונית בגלל שהיא כמעט כל מה שהוא לא, והיא קורצת חזק לקול הדמוקרטי.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3589515,00.html
אני חייב להודות שמאז שאני זוכר, אלה הבחירות הכי מעניינות ורב גוניות מבחינת המועמדים שהיו בארה"ב.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
מדהים אותי שאני הראשון שיזכיר פה את אייבי נתן... אחרי כל הרעש התקשורתי סביב מותו נזכרתי בשאלה שתמיד הפריעה לי: למה מתנחל שמנסה לסכל פינוי ומתעמת עם כוחות הבטחון הוא פושע קיצוני החותר נגד שלטון החוק, ואילו שמאלני קיצוני שעושה בדיוק את אותו הדבר רק נגד גדר ההפרדה או משהו כזה הוא "פעיל שלום"??
(ואני לא טוען שגם המתנחל הוא פעיל שלום...)
(ואני לא טוען שגם המתנחל הוא פעיל שלום...)
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
כי המתנחל פועל מסיבות גזעניות ושמאלני כי הוא רוצה שלום ואחווה (בלי קשר לזה אם הוא מציאותי או לא).
אני לא מבין מה לא ברור....these r the facts
אני לא מבין מה לא ברור....these r the facts
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
בולשיט... אתה עדיין חי בקונספציה שהמניע של המתנחלים או בכלל הימין זה פאשיזם ואילו השמאל מונע ע"י אידאולוגיות שלום ואחווה (שלא את זה אני בא לשלול).
כל אחד (לפחות בעלי האידאולוגיה) נלחם למען מה שהוא מחשיב כצודק ונכון במקרה שלנו השמאל חושב שלעזור לפלסטינים המסכנים יביא שלום. גם אצל גורמי הימין (החושבים מביניהם. וכמובן גם בצד השני) אין מטרה בלקדש את המלחמה. גם הם רוצים שזה יגמר. רק שלדעתם הצדק פה חיפה שונה, ושהשלום יושג באמצעים ובמצב אחר מזה של השמאל. זה הכל.
כל אחד (לפחות בעלי האידאולוגיה) נלחם למען מה שהוא מחשיב כצודק ונכון במקרה שלנו השמאל חושב שלעזור לפלסטינים המסכנים יביא שלום. גם אצל גורמי הימין (החושבים מביניהם. וכמובן גם בצד השני) אין מטרה בלקדש את המלחמה. גם הם רוצים שזה יגמר. רק שלדעתם הצדק פה חיפה שונה, ושהשלום יושג באמצעים ובמצב אחר מזה של השמאל. זה הכל.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:

ההבדל הוא שוב הוא בסיסי ולאו דווקא פאשיסטי, אלא פשוט גזעני, הגזע שלי (יהודים) עליון על הגזע שלהם. אני שווה יותר. כך נאמר לי וכך חונכתי... אין מה לעשות.