אשכול פוליטיקה ואקטואליה
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
Re: אשכול פוליטיקה
שוקרון אני לא משפטן, אבל זו פגיעה בצנעת הפרט. כל עוד אדם לא ביצע מעשה שדורש הסגרת פרט זיהוי כמו טביעת אצבעות (שיש לו קונוטציה שלילית), אין הצדקה חוקתית לזה. הנקודה היא לא למה צריך לקחת אלא למה צריך לא לקחת. היום זה טביעת אצבעות, מחר יקחו מכל אדם דגימת DNA. זה מידע שיכול להיות מנוצל לרעה גם על ידי רשויות החוק וגם יכול להיות חשוף לגורמים עוינים ועבריינים.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
זה בדיוק מה שאני שואל. איך זה יכול להיות מנוצל לרעה ע"י גורמי אכיפת החוק. אני לא רואה פה חדירה לפרט. למה אין בעיה שיש למשטרה את השם שלך, הכתובת שלך והעיסוק שלך ומן הסתם עוד הרבה פרטים שאתה אפילו לא יודע שהם יודעים, ואתה לא נפגע מזה. אפשר לחשוב שזה פרט שיש עניין להסתיר אותו. אני חושב שאם תהיה תעודת זהות דיגיטלית זה יכול להיות מאוד יעיל. במקום שאני עובד במקום להעביר כרטיס מניחים את האצבע. זה הרבה יותר בטוח ולא שמעתי אף אחד שטען שחודרים לו לפרטיות
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אתה לא רואה חדירה לפרט כי אתה כנראה לא מבין מה זה חדירה לפרט. לקחת מקבוצה מסוימת (עבריינים) טביעת אצבע זה בסדר ויכול להיות מוצדק, אבל לקחת מכל האוכלוסיה זה ממש לא מוצדק ולא יעבור את מבחן בג"צ.avrahamshuk כתב:זה בדיוק מה שאני שואל. איך זה יכול להיות מנוצל לרעה ע"י גורמי אכיפת החוק. אני לא רואה פה חדירה לפרט. למה אין בעיה שיש למשטרה את השם שלך, הכתובת שלך והעיסוק שלך ומן הסתם עוד הרבה פרטים שאתה אפילו לא יודע שהם יודעים, ואתה לא נפגע מזה. אפשר לחשוב שזה פרט שיש עניין להסתיר אותו. אני חושב שאם תהיה תעודת זהות דיגיטלית זה יכול להיות מאוד יעיל. במקום שאני עובד במקום להעביר כרטיס מניחים את האצבע. זה הרבה יותר בטוח ולא שמעתי אף אחד שטען שחודרים לו לפרטיות
גם אצלי, הכניסה למחלקה שלי בעבודה היא עם טביעת אצבע, מטעמי בטחון ואבטחת מידע, זאת אומרת שיש הצדקה.
אבל מה ההצדקה לדרוש מכל אזרחי המדינה לתת טביעת אצבע? זו דריסה ברורה של חירויות וצנעת הפרט.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אשמח אם תסביר לי את הנקודה הקריטית הזאת שאני לא מבין
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אוקיי אני אסביר:avrahamshuk כתב:אשמח אם תסביר לי את הנקודה הקריטית הזאת שאני לא מבין
אתה גר במדינה שנחשבת מבחינת החוק והגדרתה כמדינה דמוקרטית. במדינה דמוקרטית לאדם יש חירויות כמו חופש קניין, חופש ביטוי, חופש עיסוק וגם צנעת פרט. למדינה אין שום זכות ושום הצדקה לפגוע בזכויות היסוד של האדם - לקיחת טביעת אצבע היא פגיעה בזכות יסוד. זו צריכה להיות נקודת הבסיס והמחשבה שלך בתור אזרח במדינה דמוקרטית.
אם היית גר במדינה עם שלטון ריכוזי (אוטוריטרי או דיקטטורי) אז המדינה הייתה מתערבת לאזרח בכל דבר בחיים ולא היו לו ממש זכויות יסוד, ובמדינה כזאת שלא מכבדת זכויות פרט, יכול היה להיות כזה מאגר טביעות אצבע. מאחר ישראל היא מדינה דמוקרטית, מאגר כזה נוגד את חוקי היסוד של המדינה, ואני בטוח שאף אחד לא ישנה את חוקי היסוד בשביל מאגר כזה.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
למדינה יש זכות לשלול זכויות יסוד במצבים קיצוניים.
בטביעת אצבע אין שום מידע חושפני. זה בסך הכל אמצעי זיהוי, כמו שם, תעודת זהות. כמו ששוטר שעוצר אותך לביקורת בכביש רשאי לדרוש הצגת פרטים מזהים, נראה לי טבעי שהוא גם רשאי לדרוש שתעביר את האצבע שלך בסורק לשם זיהוי. זה נראה לי יותר פשוט ויעיל, לא פוגע באיש ולא חודר לאיש לצנעת הפרט.
בטביעת אצבע אין שום מידע חושפני. זה בסך הכל אמצעי זיהוי, כמו שם, תעודת זהות. כמו ששוטר שעוצר אותך לביקורת בכביש רשאי לדרוש הצגת פרטים מזהים, נראה לי טבעי שהוא גם רשאי לדרוש שתעביר את האצבע שלך בסורק לשם זיהוי. זה נראה לי יותר פשוט ויעיל, לא פוגע באיש ולא חודר לאיש לצנעת הפרט.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
מה המצב הקיצוני בדיוק? אין שום מצב קיצוני ו-7 מיליון אזרחי המדינה הם לא חשודים תמידיים בפשע. טביעת אצבע היא ועוד איך חושפנית ולא "בסה"כ" אמצעי זיהוי. שם הוא דבר אלמנטרי, תעודת זהות זאת כבר פגיעה בחוקי היסוד וצנעת הפרט, אבל זה עוד בגדר סטטוס קוו איכשהו במדינה, אבל מאגר טביעות אצבע ממש לא. אם לשוטר יש פרטים מזהים עליך כמו שם ותמונה , אז הוא לא צריך שום טביעת אצבע. גם ככה יש יותר מדי חדירה לפרטיות פה במדינה.avrahamshuk כתב:למדינה יש זכות לשלול זכויות יסוד במצבים קיצוניים.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
לא אמרתי שעכשיו מצב קיצוני רק הזכרתי את העובדה שיש מצבים שבהם שוללים זכויות יסוד.
אני לא רואה הבדל בין תעודת זהות לבין טביעת אצבע. אני אפילו מעדיף להחליף את תעודת הזהות בטביעת אצבע
אני לא רואה הבדל בין תעודת זהות לבין טביעת אצבע. אני אפילו מעדיף להחליף את תעודת הזהות בטביעת אצבע
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אני בעד לבטל את תעודת הזהות וגם שלא יהיה טביעת אצבע.
- MrReD
- שגריר האופת'
אבל במה משתמשים בתור אמצעי זיהוי מוחלט? יש המון אנשים עם אותו שם ואז כל הזמן יתבלבלו בניהם.
טל תן לי קצת הסבר איך מסתדרים עם זה באירופה..
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
נו באמת. כמה ריאלי. בואו ונבטל את תעודות הזהות כדי שחס וחלילה לא ידעו איך קוראים לכם או מה מספר הזהות שלכם (או שגם אותו נבטל) ואז בטח המצב פה יהיה הרבה יותר טוב, נאור ומתוקן.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/769/845.html
ענק! עשה לי את היום! תקראו את תגובה 9!
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/769/845.html

ענק! עשה לי את היום! תקראו את תגובה 9!
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
באירופה, יש לך מספר ביטוח לאומי , פשוט וקל.MrReD כתב:אבל במה משתמשים בתור אמצעי זיהוי מוחלט? יש המון אנשים עם אותו שם ואז כל הזמן יתבלבלו בניהם.
רק בישראל, כל אדם הוא בחזקת חשוד ומחבל, ובכלל בגלל שיש פה גם יהודים וגם ערבים אז צריך להפלות לרעה את הערבים ולרשום בתעודת זהות יהודי, כדי להנציח את ההבדל.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
מה ההבדל בין מספר זהות למספר ביטוח לאומי? ולמה טביעת אצבע לא יותר פשוטה משניהם?
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
ההבדל הוא שמספר ביטוח לאומי הוא רק מספר, בעוד תעודת זהות היא עם תמונה וכמובן יוצרת אפליה על רקע דת ולאום בכך שהיא מבדילה בין ערבים ויהודים.avrahamshuk כתב:מה ההבדל בין מספר זהות למספר ביטוח לאומי? ולמה טביעת אצבע לא יותר פשוטה משניהם?
טביעת אצבע היא בכלל לא אופציה ריאלית מבחינתי, אולי בעולם של "1984".
- MrReD
- שגריר האופת'
יש פה מעין דילמה, כי קשה לקבוע את הקו בין החדירה לפרטיות לאמצעי זיהוי.
אני אישית הייתי משאיר את הת"ז הרגילה מינוס המקום שרשום בו הדת.
אני אישית הייתי משאיר את הת"ז הרגילה מינוס המקום שרשום בו הדת.
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
גם אני חושב שזאת חדירה לפרטיות , אנחנו לא מדינה של פושעים שצריך לעשות לכל אחת טביעות אצבע .
ולמה לא להשאיר את המידע על הדת , אתה תרצה להכניס מוסלמי לערבי בידיעה שהוא יתפוצץ לך ?
ולמה לא להשאיר את המידע על הדת , אתה תרצה להכניס מוסלמי לערבי בידיעה שהוא יתפוצץ לך ?
- MrReD
- שגריר האופת'
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
"לא נולדתי כדי להיות בר-קוד", בני ציפר בעוד טור ענק, בדיוק על מה שדיברנו פה:
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=2
-
- דרימיסט-על
כהרגלו ציפר נסחף, אבל ברמת העיקרון הוא צודק.
אני בהחלט נגד החוק, מכל הסיבות שהוזכרו פה ומהסיבות של ציפר שהוא היטיב לנסחן.
אני בהחלט נגד החוק, מכל הסיבות שהוזכרו פה ומהסיבות של ציפר שהוא היטיב לנסחן.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
צודק הבחור בכל מה שהוא אומר שם.טל רודס כתב:"לא נולדתי כדי להיות בר-קוד", בני ציפר בעוד טור ענק, בדיוק על מה שדיברנו פה:
המרחק בין דאגה לשליטה מאוד קצר!
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."