אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

Re: עצמאות 60 שמח!!

שליחה על ידי Ashleadt »

אני לא אקרא את הקוראן כי אין לי מה לחפש שם.
מי שקורא את הקוראן סביר להניח מחפש בכח עובדות על משהו. אני אפילו לא יודעת מה מפורט שם בקוראן כי זה לא מעניין אותי.
נוצרי יאמין במשהו. ויהודי במשהו אחר. ככה זה (בדר"כ...).

אני לא "מפחדת לגלות את האמת" כי כבר מצאתי את האמת.
עוד 10 שנים אני לא אחשוב אחרת.
אדם מכיר את עצמו. אתה מכיר את עצמך, אני מכירה את עצמי.
לפני כמה שנים אמרו לי שה"רעל" שלי לצבא ישתנה.
והנה אני שנה וחצי לפני הגיוס. השתנה? לא.
וגם כשאני אתגייס אני אגיד אותו דבר.
אז אותו הדבר על זה. גם בעוד 10 שנים אני אהיה עם אותה דעה.
ואני משערת שב10 האלו יגיע מצב שבו שוב יפתח הדיון הזה עם אנשים אחרים.
ואני מכירה את עצמי, ויודעת שדעתי לא תשתנה.

קיצור, זאת בדיוק הסיבה שאני לא רוצה לדון על זה.
כי אני חוזרת על עצמי שוב ושוב.
אני מאמינה ב-כ-ל מה שכתוב בתורה גם אם אני פיזית לא מבצעת אותם.
אני מאחלת לערבים (הטרוריסטים) למות. לארץ להמשיך את קיומה, ומצידי לההרג בצבא on the way (או לא בצבא).

הא.
לילה טוב.
דרים שולטים.
:metal:

(האמונה שלי מספיק חזקה, לכן אני לא צריכה לקרוא את זה. הפוך על הפוך.
כן, הנחש דיבר. למה הם לא מדברים עכשיו? ככה. מה אכפת לי למה?
הים סוף נקרע לשניים. איך? אלוהים.
אי אפשר להתווכח על זה. אפשר, אבל זה לא יגיע לשום מקום.
כי אני מאמינה באלוהים, לכן אני מאמינה שהכל יכל, ויכול לקרות. וזהו בעקון)
נערך לאחרונה על ידי Ashleadt ב ה' מאי 08, 2008 10:56 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
Just Because You're Paranoid Doesn't Mean They're Not Out to Get You!!!!
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

:shock:
טוווב, את עברת לפונדמנטליזם אינפנטילי.... זה כבר לא סוג הדיון שאני יכול להמשיך בו, ילדותי מדי לטעמי.

אם זה באמת מי שאת, אני מאחל לך מתישהו לפתוח קצת את הראש ולהסתכל באמת על העולם מסביב.
נערך לאחרונה על ידי DivineComedy ב ה' מאי 08, 2008 10:56 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
meity
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי meity »

Ashleadt כתב: אני מניחה שהספר הזה דן על אם אלוהים קיים או לא? או משהו כזה?
זה סותר את האמונות שלי, למה שארצה לקרוא משהו שמישו כתב בו הוא מתחיל לרשום למה הוא לא קיים. (אם הספר בכלל מדבר על זה).
זה כמו שתגיד לי לקרוא את הקוראן. קצת הלכתי רחוק אבל על אותו קטע, סותר את האמונה שלי.
אתה יכול להגיד שאני סגורה לאופציות אחרות, אולי זה נכון. אולי באמת אני סגורה לעוד אופציות. כי אני שלמה עם האופציה שאני בחרתי.
מה הקשר בכלל?? להפך אם את כל כך שלמה ואיתנה עם הדעות והאמונות שלך למה שלא תרצי לקרוא משהו שסותר אותן? הרי זה רק יחזק אותך אם תוכלי לענות לטיעונים בספר. וחוץ מיזה שזה לא קשור קוראים ושומעים גם דברים שהם נגד הדעה שלנו כדי להרחיב אופקים ולדעת יותר וברגע שאת מכירה את שני הצדדים אז את יכולה לבחור מה מתאים לך .
ולמה שלא תקראי את הקוראן זה רק יוסיף לך ידע על האיסלם , מה רע בזה?
זה כמו שיהודים יכולים וצריכים לקרוא את מיין קראף של היטלר , כי זה ספר בעל חשיבות היסטורית אדירה. אז מה אם קוראים אותו זה אומר שישר מאמינים ומסכימים עם מה שכתוב, לא זה אומר שעכשיו החכמת יותר ואתה יודע עוד משהו ועוד צד על הנושא. וזה בדיוק העניין פה לחקור דברים לעומק את אומרת שאת שלמה ויודעת מספיק על האמונה שלך אבל את מפחדת לשמוע צדדים שונים שאולי לא יהיה לך מה להגיד , כי את מפחדת שאולי לצד השני יש דברים צודקים ונכונים להגיד . אם את באמת כל כך שלמה עם עצמך אין לך מה לפחד מלשמוע דעות אחרות אחרי כמו שאמרת הן לא ישנו אותך (למרות שלמה לא להיות פתוחים לשינוי) פשוט תגלי עוד כמה גישות לחיים.

תראי אשלי , אף אחד פה לא תוקף אותך ולא כלום, פשוט מנהלים פה דיון ונותנים לך עוד כמה פרספקטיבות לעניין. בסופו של דבר זו החלטה שלך במה להאמין וכיצד לחיות את חייך וכל מה שתבחרי זה לגיטימי וזכותך.
mess whit the best , die like the rest
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אני לא אקרא את הקוראן כי אין לי מה לחפש שם.
מי שקורא את הקוראן סביר להניח מחפש בכח עובדות על משהו. אני אפילו לא יודעת מה מפורט שם בקוראן כי זה לא מעניין אותי.
נוצרי יאמין במשהו. ויהודי במשהו אחר. ככה זה (בדר"כ...).
למה שלא יעניין אותך לקרוא בקוראן? את יודעת כמה נוצרים קוראים בברית הישנה (התנ"ך)?
אני לא "מפחדת לגלות את האמת" כי כבר מצאתי את האמת.
עוד 10 שנים אני לא אחשוב אחרת.
אדם מכיר את עצמו. אתה מכיר את עצמך, אני מכירה את עצמי.
לפני כמה שנים אמרו לי שה"רעל" שלי לצבא ישתנה.
והנה אני שנה וחצי לפני הגיוס. השתנה? לא.
וגם כשאני אתגייס אני אגיד אותו דבר.
אז אותו הדבר על זה. גם בעוד 10 שנים אני אהיה עם אותה דעה.
ואני משערת שב10 האלו יגיע מצב שבו שוב יפתח הדיון הזה עם אנשים אחרים.
ואני מכירה את עצמי, ויודעת שדעתי לא תשתנה.
בזאת סופית הוכחת שאת אטומה לדעות אחרות וחדשות ושעברת שטיפת מוח. איך את יודעת איפה תהיי בעוד 10 שנים ושדעתך לא תשתנה?!
קיצור, זאת בדיוק הסיבה שאני לא רוצה לדון על זה.
כי אני חוזרת על עצמי שוב ושוב.
אני מאמינה ב-כ-ל מה שכתוב בתורה גם אם אני פיזית לא מבצעת אותם.
אני מאחלת לערבים (הטרוריסטים) למות. לארץ להמשיך את קיומה, ומצידי לההרג בצבא on the way (או לא בצבא).
הסיבה היא שאת לא מודעת לכך שעברת שטיפת מוח, ואת לא מנסה לחשוב בצורה רציונאלית על דברים ולהתמודד עם שאלות קיומיות מרתקות וקשות.
הא.
לילה טוב.
דרים שולטים.
כן דרים שולטים, אבל זה לא קשור לכך שהציונות מתה . לא תצליחי להתחמק מהדיון! :haha:
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Ashleadt »

"לפונדמנטליזם אינפנטילי.... "
אין לי מושג בכלל מזה אומר.

אולי זה לא הולך כי אני באמת צעירה מידי לכל זה, ואתם עם נסיון ודעות יותר הדוקות או איך שתקראו לזה.

:?:

happy?
:)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

DivineComedy כתב: :shock:
טוווב, את עברת לפונדמנטליזם אינפנטילי.... זה כבר לא סוג הדיון שאני יכול להמשיך בו, ילדותי מדי לטעמי.

אם זה באמת מי שאת, אני מאחל לך מתישהו לפתוח קצת את הראש ולהסתכל באמת על העולם מסביב.
מסכים איתך :yes:
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Ashleadt »

שהנוצרים יקראו. שיהנו.
כמובן שאני לא באמת יודעת מה יקרה עוד 10 שנים. יכול להיות שבכלל לא אהיה פה עוד 10 שנים.
אבל ברגע זה אני לא רואה שום דבר שיכול לשנות את דעתי.
וכמו שאמרתי שאני מאמינה שהכל יכל ויכול לקרות, אז אולי אני אפגוש מישו שישכנע אותי שאין דבר כזה תנ"ך,
ואז אני אשנה את הדת שלי ואתנצר.
לכו תדעו...

אבל ברגע זה, אני לא רואה את זה קורה.
זה הכל.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

פעם אחת את כותבת שכרגע זה את לא רואה את זה קורה ו-10 דקות לפני זה שאת לא רואה את עצמך משנה את דעתך בעוד 10 שנים?! :shock:
כן, הנחש דיבר. למה הם לא מדברים עכשיו? ככה. מה אכפת לי למה?
הים סוף נקרע לשניים. איך? אלוהים.
הנחש לא דיבר באמת, זה משהו דמיוני שנכתב. צודקת, למה שיהיה איכפת לך למה? אמרו לך שהנחש דיבר אז את צריכה לקבל את זה כמובן מאליו, כי זה דת, נכון?
ים סוף לא נקרע לשניים, הוכח כבר שהיה גאות ושפל ולכן כל הסיפור עם מפלס המים.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

פונדמנטליזם אינפנטילי זה להשמיע דעות קיצוניות בטון ילדותי... בדיוק מה שעשית בפוסט ההוא.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

תודה לכולם. היה כיף, ממש כמו פעם. :D ושלא כמו אשלי, אני באמת הולך לישון.

ולחיי מדינת ישראל! :haha:
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Ashleadt »

טוב, שיהיה.

אני אומרת, שנכון לעכשיו, בעוד 10 שנים אני לא אשנה את דעתי.
ואז אמרתי, מי בכלל אמר שאני אהיה כאן עוד 10 שנים? יש מבין?
ולא, לא כי זה דת, אלא אמונה. אני מאמינה באלוהים = אני מאמינה בניסים שעשה שכתובים בתנ"ך.
זאת האמונה שלי, מה לעשות.
ואם זה בגלל ההורים שלי, או המורים בבית ספר, אז זה בגללם.
הם כנראה עשו עבודה ממש טובה עלי אם אני אומרת שלא אשנה את דעתי.
וילד נוצרים גדל על ישו וכל זה. זה אותו דבר.
אני לא אתחיל דיון עם אדם נוצרי כי הוא נולד לתוך זה להאמין בישו ונשאר עם הדעה הזאת כל חייו למרות שהיה מודע לזה שיש אנשים שמאמינים באלוהים.
כמו שאני נולדתי לתוך זה שמאמינים לאלוהים ונשארת עם הדעה הזאת כל חיי. (אני מניחה.)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

את נולדת ליהדות, הילד הנוצרי נולד לנצרות, ואם זה היה ההפך את היית מאמינה בנצרות והוא ביהדות, ואם כך את לא שואלת את עצמך, מי אמר שהאמת נמצאת בצד שלי? ואם היית נוצרייה אז האמת נמצאת גם בצד שלך? מה יש בעצם מעבר לעולם האמונה שלתוכו נולדים ומתחנכים? איך את מוכיחה לעצמך שהצד שלך נכון, שהאמונה שלך היא אכן אמונה אמיתית ולא תוצר לווי של חינוך? אולי לנסות לבדוק איך אותו ילד נוצרי מוכיח לעצמו את אמונתו? אולי תגלי ששניהם מגוחכים או שניהם צודקים וסותרים בעצם אחד את השני.
meity
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי meity »

עידן , כן בהחלט יצא שכל התגובות שלי התפרסמו באיחור. כי התחלתי לכתוב , ולהרביץ חפירות ועשיתי עוד כמה דברים במקביל אז לקח לי הרבה זמן לסיים לכתוב את התגובה שבנתיים אתם כבר עניתם תשובות מאוד זהות לשלי.

אשלי את כל הזמן אומרת שאת לא יכולה להתווכח איתנו כי אנחנו יותר מבוגרים ועברנו קצת יותר ממך אז הדעות שלנו יותר מוצקות. חלק מיזה נכון אבל הדעות שלנו יותר איתנות כי אנחנו באמת חקרנו את הדברים לעומק והבנו שזו האמת שלנו בניגוד אלייך . וחוץ מיזה כמו שאמרת אנחנו מבוגרים יותר ובעלי נסיון אז מה אכפת לך להקשיב לנו ? הרי אין חכם כבעל נסיון לא?!
בקיצור תפתחי קצת את העניים ובעיקר את המח ותנסי לראות את המציאות כמו שהיא ובלי לפחד ולאטום את עצמך מלשמוע דעות שונות לשלך. מבטיחה לך ששום דבר רע לא יקרה מיזה.

וחבל שאת לא רוצה להמשיך את הדיון כי הוא יכול להיות מאוד מעניין ופורה , ועד כמה הוא התנהל בצורה מאוד תרובתית .
ובנימה אופטימית אחרי כל הסטיות מהנושא מזל טוב למדינה שלנו ואמן ונדע עתיד טוב .

מואי בוואנו נוצ'ס אמיגוס :) (=לילה טוב חברים , בספרדית)
mess whit the best , die like the rest
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Ashleadt »

אני מסכימה איתך.
אם הייתי נולדת נוצריה, סביר להניח שהייתי נחושה בדעתי שהנצרות זה מה שבאמת "נכון".
אבל, נולדתי ליהדות, ככה שאני חושהת שהיהודית זה הכי טוב.
ועם המחשבה הזאת, אני לא רואה סיבה ללכת לחקור את הצד השני. זה לא משנה לי.
אני חיה פעם אחת ואני לא רוצה לבזבז את הזמן על ללכת לראות אם הנצרות "יותר טובה" או צודקת.
החיים שלי לא מתמקדים בדת סביב השעון.
אני יהודיה. זה מי שאני. בחרתי (או לא בחרתי) להאמין במשהו מסויים.
ועכשיו כשזה out of the way אני אמשיך בחיים, במה שדיברנו לפניכן; צבא, לימודים, עבודה, חוויות, משפחה וכו'...
ואת כל זה, אני אעשה בארץ, כי טוב לי פה.
טיילתי במשהו כמו 15 ארצות שונות במשך החיים שלי ויש עוד ארצות שארצה לבקר בהן בעתיד, אבל האהבה שלי לארץ הזאת גדולה מידי, וכאן אני שייכת.
דוגלת ב"אין לי ארץ אחרת".

לילה טוב. (ברצינות).
:metal: :peace: :D :) ;)

(אני אדם בפני עצמי, אני לא אקשיב לכם רק בגלל שיש לכם יותר נסיון. גם לי יש דעות משלי, גם לי יש דרך חיים. וזאת הדרך שבחרתי לעצמי.
אם לא הייתי שלמה עם זה, אז הייתי חוקרת דברים נוספים, או בעצם נשארת ניטרלית. אבל אני כן שלמה. וזהו.)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

את לא חייבת לעשות שום דבר, בעיניי זאת שאלה פילוסופית מעניינת שמשפיעה אמנם לא על חיי היום יום שלי אבל בהחלט על האמת שאני רואה בה את החיים שלי. בסופו של דבר זה עניין של סקרנות, תמיד אני ארצה ללמוד ולחקור עוד על איפה אני נמצא, מתי ואיפה הכל התחיל ומה עיצב את האנושות למה שהוא היום. יש אנשים שזה לא מעניין אותם, אישית זה מוזר לי אבל אני מקבל את זה.

לילה טוב.
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

וואי, חפרתם ברמות...

אני לא יכול להגיד שקראתי הכל בעיון רב, אבל...

אשלי, אין מה להגיד, בסדר, זו האמונה שלך ואני לא מזלזל, אבל להאמין באלוהים כי נולדת יהודיה וקראת את התנ"ך, ללא שום צורך, רצון או חשק לקרוא את הקוראן או הברית החדשה, זה קצת מוזר לי. אמונה עיוורת כ"כ בלי שום חקר, ולספק בפשטות את התשובה "כי אלוהים עשה ככה" לכל השאלות, זה קצת אטימות וחוסר השכלה לגבי נושא שאת מתייחסת אליו בצורה מאוד רצינית. אני חושב שאדם צריך לחקור הרבה לפני שהוא מחליט במה הוא מאמין (אם הוא למעשה אדם מאמין). אני יודע שאם הייתי מאמין בקונספט של ישות עליונה וכל-יכולה, לא הייתי מסתפק בתשובות של התנ"ך והייתי חוקר את הנושא לפני שהייתי מחליט לפי מה לחיות את חיי. למזלי, אני לא מאמין בקונספט הזה, אז באמת אין לי צורך לקרוא את כל הסיפורים האלה.

באופן כללי אני כן יותר ב"צד" של עידן, טל וניר, ואני באמת לא רואה מה ההגיון או הסיבה לציונות. יופי, אז הרצל אמר. אז משה אמר. למה זה צריך לשנות לי משהו? אני לא מאמין באלוהים, אני לא מאמין בדת, ואני לא מאמין שאנחנו חייבים משהו לאדמה הזאת בגלל העבר. אני מאמין שאני אעזוב את המדינה ברגע שתהיה לי הזדמנות, ואם לא הייתי מרגיש שזה עלול לדפוק אותי באיזשהי צורה בעתיד, אין לי ספק שהייתי יוצא מהצבא, או יותר נכון, לא נכנס לשם אפילו.

אני לא מרגיש שאני חייב שום דבר למדינה הזאת.

בגלל החינוך הנפלא? מערכת הבריאות המצוינת? הכלכלה המשגשגת? השקט הביטחוני? הממשלה המתפקדת והלא מושחתת? העם הנפלא והסובלני שלנו?

המערכת הצבאית רק גרמה לי לראות כמה המדינה הזאת הרבה יותר מגעילה ממה שחשבתי. פתאום יצאתי מהבועה הרמת'שרונית הקטנה שלי (שגם ממנה דיי נגעלתי) וראיתי את העם שלנו ואת צורת התפקוד של מערכת הביטחון בצורה הכי מופשטת שיש. אני רואה את איך שלוקחים את החברים שלי, ילדים בני 18, נותנים להם רובה ואומרים להם לצאת לשטח ולהגן על המדינה "שלהם", אחרי 18 שנה של הרגשת חופש (יחסי), פתאום תוקעים אותך במערכת הכי פרימיטבית, אינפנטילית ואטומה, מערכת נוקשה ואימתנית, ופוקדים עלייך באיומים לשמור על המדינה, או שתלך לכלא. לסתום את הפה, לצעוק "כן המפקד" ולירות על המטרות. לאבד את עצמך, את הזהות שלך, בתוך ים של ירוק, לקבל מספר ולהפוך מנער לחייל. להפוך מאינדיבידואל לבורג. להפוך מבן אדם עם רגשות ומחשבות למכונה. וכל זה נעשה ללא רצונך, ללא בחירתך, בלי לשאול אותך אפילו את השאלה הכי פשוטה, "אתה רוצה להתגייס לצה"ל?".

ולמה יש את צה"ל? למה יש חוק גיוס חובה? כי אנחנו גרים במדינה הזאת, מוקפים באנשים שכל מה שהם רוצים זה את ה22,072 ק"מ האלה לעצמם. אבל אנחנו לא יכולים לתת להם את השטח הזה, כי זו ההיסטוריה שלנו, פה אנחנו צריכים לחיות. ככה כתוב בתנ"ך.

Well, fuck that.

אני לא מתכוון לחיות את החיים שלי לפי איזו מעשייה שכתובה באיזה ספר ואולי התרחשה לפני קרוב ל6000 שנים. אני אחיה את החיים שלי איך שאני רואה לנכון.

ואם כל מה שעשית זה לקרוא את הספר הזה, להחליט שזה בשבילך, וללכת אחרי זה בעיניים עצומות, בלי לחקור את מה שעוד יש בחוץ, שיבושם לך, הרי אלה החיים שלך. אבל אני בהחלט יכול להבין למה ניר חושב שזה אינפנטילי, כי זה גם מה שאני חושב.
תמונה

תמונות וקליפים של הגיטרות שלי.

תמונה
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

תנו לה להאמין במה שהיא רוצה!
גם אם אתם חושבים שזה אינפנטילי, לה זה חשוב, מה אכפת לכם במה היא מאמינה ומה היא חושבת על המדינה שאתם בבירור די שונאים....
תמונה
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

כן, אנחנו שונאים את המדינה. :yuck: :yuck: :yuck:
עיליי, תקרא את הכתוב שוב פעם. את כולו.
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

לפחות התקרבת לכתיבת השם שלי נכון :cheers:
וקראתי את כל הכתוב....
תמונה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

ilai fields #15 כתב:תנו לה להאמין במה שהיא רוצה!
גם אם אתם חושבים שזה אינפנטילי, לה זה חשוב, מה אכפת לכם במה היא מאמינה ומה היא חושבת על המדינה שאתם בבירור די שונאים....
סלח לי אתה מניח הנחות מטופשות. זה לא עניין של מה איכפת לנו מה היא מאמינה, זה דיון שבה מציגים מה כל אחד מאמין בו, ואז זה גלש לעניין של לנסות לחקור קצת את הצד השני. מה שאנחנו כן היינו מצפים (אני לפחות) זה להראות קצת התעניינות בצד השני, קצת רצון לשאול שאלות של "למה?" ולא לאטום את הראש ולהגיד כי ככה אמרו לי.
גם ההנחה שלך שאנחנו שונאים את המדינה לא נכונה. יש במדינה הזאת הרבה דברים יפים, אבל אני כן שונא לאן שהיא הגיע, ואיך דברים מתנהלים בכל התחומים שפורטו פה. אף אחד לא שונא את המדינה per se. השנאה והבחילה נוסעת ממה שרואים עינינו.
שלח תגובה