דרים ת'יאטר - BLACK CLOUDS & SILVER LININGS (עמ' 19)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

Re: דרים ת'יאטר - BLACK CLOUDS & SILVER LININGS (עמ' 19)

שליחה על ידי YtseJam »

מעולם לא ניתן תאריך בו הקליפ ייצא.
יש את ההשערה של בן (B-Boy) שאומר שאולי זה יהיה היום כי היום הוא יום ההולדת של פורטנוי.

כל מה שנאמר הוא שהקליפ יהיה מוכן בסוף אפריל. וגם זה, זה רק מה שרודס אמר - לאו דווקא איך שהדברים יקרו בפועל.
pugi
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי pugi »

אה אוקיי, אז צריך לעשות אשכול מזל"ט לא?
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

למה פטרוצ'י לא מסוגל לנגן במהירות של בנאדם נורמאלי? מה קרה לו? מאיפה הרצון לשרוף את המיתרים הגיע?
לפני זה הוא היה אחד מכותבי הסולואים הכי טובים ששמעתי.
בנייה של סולו זו אומנות ופטרוצ'י היה אחד הגדולים, אז למה הוא חרב את זה לגמרי? למה עוזרת המהירות הזאת?

אוף איתו!
ובנימה אופטימית יותר- אני די מרוצה משני הקטעים ששמעתי, למרות שחסר בהם קצת מהדבש של דרים, אבל זה נותן תחושה טובה להמשך האלבום.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

מתן, נוטה להסכים עם המשפט האחרון שלך...

טוף, קשה להימנע מלהביע דעה כשרצות פה כ"כ הרבה תגובות :P

אז ראשית, לגבי ANTR -
What the hell?!?!
שיר נחמד, לא יותר.
כוחני מאוד, בעל טאץ' גותי, ליריקס די מעאפן וצעקות הזויות ומיותרות של פורטנוי.
אמנם יש בו רגעים יפים שכן אהבתי, אבל לטעמי, ממס' ההאזנות של השיר הזה הוא נתפס בעיניי כקצת עמוס מדי וקצת מאבד את הפואנטה. או במילה אחת - מפוזר. שירים פרוגרסיביים רבים אחרים לא נותנים לי את אותה הרגשה.
יכול להיות שעצם העובדה שלשיר הזה האזנתי ראשון - בגלל שמדובר בסגנון קצת חדש שדרים מביאים פה - הוא נשמע לי קצת מאולץ מדי. כאילו הם מנסים יותר מדי להישמע כמו משהו שהם לא.

ולגבי AROP -
חמוד ביותר, אהבתי אותו הרבה יותר מהראשון. גם לי הייתה אסוציאציה עם ITNOG כששמעתי את הריפים הראשונים. הוא אכן קליט למדי ונשמע כמו להיט בפוטנציאל, אך עם זאת - שיר לא רע בכלל.

בקיצור, קשה לומר שהצלחתי ממש להבין מה מצפה לנו באלבום הקרוב, כי זה נראה כמו הקמצוץ של הקמצוץ.
אהבתי בסה"כ את הכיוון הכללי, הם בהחלט מחדשים פה, אבל השאלה היא איך ישמע שאר האלבום והאם הם יעברו את גבול הטעם הטוב. מקווה שלא...
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

YtseJam כתב:אם אתה רוצה...
שלחתי למייק מייל בשם כל המועדון ובירכתי אותו במזל טוב :cheers:
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

אני דווקא מאוד מאוד אהבתי את הקטע של DAY AFTER DAY של פורטנוי.. זאת תוספת מעניינת מאוד לשיר. יש בשיר הזה הרבה דברים שמזכירים דברים דומים שהם עשו.
הקטע השקט באמצע, שאגב, מדהים בפני עצמי, מזכיר לי את החלק של מדיקייט מי באוקטבריום.. מבחינת ליריקה יותר מבחינה מלודית, שגם פה אפשר דימיון..
אני מרוצה מANTR. צריך לראות איך הוא נשמע עם ההתחלה החתוכה. לדעתי זה יכול לשנות. נחתכו כאן בערך 2 דקות בהתחלה..
כמובן, צריך לשמוע את זה שהסאונד יהיה הרבה יותר נורמלי. שהערוצים יהיו יותר מסנוכרנים. זה יכול לשנות את הראיה על השיר וחלק מהדעות כאן.
בשביל זה צריך לחכות לדליפה :D
כמו שAS I AM הוא קצר, קולע וקליט, כך גם השיר הזה. שניהם באותה אסכולה אצלי. שירים שהם הפחות טובים בדיסק(כך לדעתי זה הולך להיות ע"פ הלך העניינים ומספר הדק' בשיר), קליטים שיצאו כסינגלים. אבל כמובן, הדעה יכולה להשתנות ברגע שנשמע את זה באיכות נורמלית יותר.
זו דעה קצר יותר מקיפה מהדעה הקודמת שלי דאז מלפני יומיים.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

שליחה על ידי NamelessATM »

איך אתה משווה שיר של 16 דקות לשיר של פחות מ-8 דקות, ואומר ש"כמו שAS I AM הוא קצר, קולע וקליט, כך גם השיר הזה. " O_ם
או שלא הבנתי טוב.
וד"א, ANTR לא הולך לצאת כסינגל. הוא סתם דלף. AROP הוא זה שיוצא כסינגל.
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

אני דיי בטוח שהחלק השני בהודעה של אליעד התייחס לארופ.
תמונה

תמונות וקליפים של הגיטרות שלי.

תמונה
אייל_עמיר
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי אייל_עמיר »

טוב, יש לי בערך מליון דברים להגיד, ואגיד אולי בהמשך, אבל היה לי חשוב מאד קודם להגיש משהו בעניין הסאונד:

מדובר כאן בערוצים שכבר עברו מיקס ומאסטרינג, ומדובר במיקס ומאסטרינג פשוט יפהפיים לטעמי. ללא ספק מהנעימים והמאוזנים של דרים בשנים האחרונות (מאז ששת המעלות). נכון שמדובר במשהו שעבר כל מיני המרות ששמו איזה מעטה של עירפול ואי נעימות על המכלול, אבל אני מבין בבירור (אחרי שמיעה בכל מיני מערכות, כולל מוניטורים מצוינים ואוזניות מוניטור) את המיקס, ומרגיש את העבודה הנפלאה שעשו כאן מבחינה טכנית. אל תצפו שהערוצים 'יסונכרנו', כי הם לא - הם כבר מסונכרנים להפליא. מה שכן יקרה, זה שהעירפול שכרגע 'ממסך' על השיר כמכלול יעלם.

עם זאת, דעתי על השירים עצמם גרועה בהרבה. יש בשני השירים כ"כ הרבה רגעים פשוט מביכים (הרגע הראשון בו לאברי מתחיל לשיר ב-ANTR, למשל, הוא אידיוטי באופן שקשה לתאר), ובאופן כללי יש ברוב החלקים המושרים בשני השירים עבודת הלחנה ותמלילנות עלובה, בנאלית וחסרת כל רעננות או נסיון למקוריות. עם זאת, יש כמה רגעים חמודים בקטעים האינסטרומנטליים, ובגלל שאני עדיין מאד מחובר ללהקה הזו רגשית, קשה לי לא להינות מהחלקים הקטנים האלו בשיר, אבל זו יותר הנאה נוסטלגית מאשר הנאה מהמוסיקה עצמה, במיוחד כי כמעט כל פעם שיש התחלה של רעיון שאני נהנה ממנו, מגיע רעיון מפגר ואינפנטילי שהורס את האותנטיות ואת ההרגשה שאני מקשיב לאמנים שיש להם בכלל מה להגיד.

אגב, אני מסכים במליון אחוז עם מה ש-Pugi כתב קודם, כמעט מלה במלה.

אה, ואני לא מבין איך אנשים מתעקשים להזכיר את אווייק כל פעם שיוצא אלבום קצת 'כבד' של דרים ת'יאטר. באווייק ההלחנה היתה הרבה יותר פיוז'נית באופי שלה, הרבה מהלכים קוורטיאליים וקווינטליים, מצלולים נורא מיוחדים של גיטרות, ושל גיטרות+קלידים, והרבה כרומטיקה מוזרה ויפה שלא היתה באף דיסק אחר של דרים ת'יאטר. באלבומים מאז סינז (ובצורה הכי מובהקת, מאז אוקטבריום) ההלחנה כמעט תמיד אולטרה טונאלית, וגם כשיש שירים כבדים יותר, ההרגשה היא 'ישרה' ו'שמחה', לעומת ההרגשה היותר 'מסתורית' ו'עקומה' שקיימת באווייק ולא שוחזרה מאז.
סמל אישי של משתמש
Lord Of The Strings
תמרי!
יצירת קשר:

שליחה על ידי Lord Of The Strings »

משום מה השיר השני מזכיר לי בפזמון את האלבום של מגדת' יות'אנסיה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אייל, רד אל העם, לא כולם פה למדו ברימון.
pugi
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי pugi »

דווקא הרגשתי שאייל הצליח לבטאות פחות או יותר את מה שאני מרגיש.

אולי לימודים ברימון נותנים אוצר מילים מוזיקלי גדול יותר, אבל ההרגשה זהה..
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

pugi כתב:דווקא הרגשתי שאייל הצליח לבטאות פחות או יותר את מה שאני מרגיש.
יופי, והוא מסכים איתך, אידיליה :haha:

עכשיו, תסביר לי בבקשה למה הצורך והדחף מראש לקטלג ולהשוות כל דבר של דרים ת'יאטר ל- Scenes From a Memory או Images and Words או אלבום אחר? האם אתה ואחרים לא שומעים מספיק שנים דרים ת'יאטר בכדי להבין ולדעת שכל אלבום שונה בסגנונו מקודמו, ופרט לאלמנטים ששזורים , האלבום כמכלול הוא שונה? הרי אין שום אלבום שלם של דרים ת'יאטר שנשמע בדיוק כמו אחד מאלה שהיו לפניו או אחד מאלה שהיו אחריו. אני לא מבין מה זאת אומרת שאילצת את עצמך לאהוב? מה באלבומים הקודמים אתה רוצה להגיד לי שלא היו שירים טובים? באוקטבריום אין לפחות 3-4 שירים שהם מצוינים או בסיסטמטיק או ב- TOT? אגב, גם אצלי האלבומים האהובים ביותר הם IAW, SFAM ,6DOIT אבל אני עדיין נהנה גם מהאלבומים שיצאו אחריהם כי אני שומע אותם כמו שהם ולא כהשוואה לאלבומים אחרים של דרים.

גם אני אגב לא אוהב את קטעי הראפ של פורטנוי וחושב שהם לא קשורים, וחושב שהפזמון בשיר השני הוא בנאלי.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

Lord Of The Strings כתב:משום מה השיר השני מזכיר לי בפזמון את האלבום של מגדת' יות'אנסיה
כמה מתאים שלהקה עם שם כמו מגה-מוות יהיה אלבום בשם המתת-חסד... :shrug:
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
Lord Of The Strings
תמרי!
יצירת קשר:

שליחה על ידי Lord Of The Strings »

:)

תשמע טל, יש הרבה צדק בדברי אייל.
וממש לא צריך להיות בוגר רימון או אקדמיה למוסיקה בשביל להבין מה זה כרומטי,טונאלי,קווינטה וקווארטט.... (טל אני מתפלא עליך! :shock: )

בכל אופן אני צריך עוד להתעמק בשירים....

ואכן הקטע של פורטנוי :doh2:
די צריך לקחת לו כבר את המיקרופון!!
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אני חושב שאתם מגזימים קצת עם הניתוחים האלה.
יש גבול לכל תעלול. דרים זה לא ויואלדי או מוצארט שצריך לנתח כל מהלך מוזיקאלי שלהם. הם יוצרים מוזיקה שהם אוהבים- אהבתם?סבבה! לא אהבתם- סבבה. אבל לא צריך להתחיל ולחפור על כל מהלך הרמוני שיש או אין.
מוזיקה יכולה לדבר לאנשים גם אם היא לא מסובכת ומורכבת, וגם אם אין בה "נגיעות של פיוז'ן". צריך לדעת לקחת דברים בפרופורציה מדי פעם, גם אם מדובר בהרכב מוכשר כמו דרים ת'יאטר.
כל עוד הם נהנים לעשות מוזיקה ביחד, ושומעים שזה לא מאולץ, שיהיה להם לבריאות. יתאים לי אני אשמע. לא יתאים לי אני אשמע את הקודמים :cheers:
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

Lord Of The Strings כתב::)

תשמע טל, יש הרבה צדק בדברי אייל.
וממש לא צריך להיות בוגר רימון או אקדמיה למוסיקה בשביל להבין מה זה כרומטי,טונאלי,קווינטה וקווארטט.... (טל אני מתפלא עליך! :shock: )
I didn't talk about myself but in general.

Bruell, I tend to agree with you.
YtsejAmir
דרימיסט מתקדם
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtsejAmir »

אייל_עמיר כתב:טוב, יש לי בערך מליון דברים להגיד, ואגיד אולי בהמשך, אבל היה לי חשוב מאד קודם להגיש משהו בעניין הסאונד:

מדובר כאן בערוצים שכבר עברו מיקס ומאסטרינג, ומדובר במיקס ומאסטרינג פשוט יפהפיים לטעמי. ללא ספק מהנעימים והמאוזנים של דרים בשנים האחרונות (מאז ששת המעלות). נכון שמדובר במשהו שעבר כל מיני המרות ששמו איזה מעטה של עירפול ואי נעימות על המכלול, אבל אני מבין בבירור (אחרי שמיעה בכל מיני מערכות, כולל מוניטורים מצוינים ואוזניות מוניטור) את המיקס, ומרגיש את העבודה הנפלאה שעשו כאן מבחינה טכנית. אל תצפו שהערוצים 'יסונכרנו', כי הם לא - הם כבר מסונכרנים להפליא. מה שכן יקרה, זה שהעירפול שכרגע 'ממסך' על השיר כמכלול יעלם.

עם זאת, דעתי על השירים עצמם גרועה בהרבה. יש בשני השירים כ"כ הרבה רגעים פשוט מביכים (הרגע הראשון בו לאברי מתחיל לשיר ב-ANTR, למשל, הוא אידיוטי באופן שקשה לתאר), ובאופן כללי יש ברוב החלקים המושרים בשני השירים עבודת הלחנה ותמלילנות עלובה, בנאלית וחסרת כל רעננות או נסיון למקוריות. עם זאת, יש כמה רגעים חמודים בקטעים האינסטרומנטליים, ובגלל שאני עדיין מאד מחובר ללהקה הזו רגשית, קשה לי לא להינות מהחלקים הקטנים האלו בשיר, אבל זו יותר הנאה נוסטלגית מאשר הנאה מהמוסיקה עצמה, במיוחד כי כמעט כל פעם שיש התחלה של רעיון שאני נהנה ממנו, מגיע רעיון מפגר ואינפנטילי שהורס את האותנטיות ואת ההרגשה שאני מקשיב לאמנים שיש להם בכלל מה להגיד.

אגב, אני מסכים במליון אחוז עם מה ש-Pugi כתב קודם, כמעט מלה במלה.

אה, ואני לא מבין איך אנשים מתעקשים להזכיר את אווייק כל פעם שיוצא אלבום קצת 'כבד' של דרים ת'יאטר. באווייק ההלחנה היתה הרבה יותר פיוז'נית באופי שלה, הרבה מהלכים קוורטיאליים וקווינטליים, מצלולים נורא מיוחדים של גיטרות, ושל גיטרות+קלידים, והרבה כרומטיקה מוזרה ויפה שלא היתה באף דיסק אחר של דרים ת'יאטר. באלבומים מאז סינז (ובצורה הכי מובהקת, מאז אוקטבריום) ההלחנה כמעט תמיד אולטרה טונאלית, וגם כשיש שירים כבדים יותר, ההרגשה היא 'ישרה' ו'שמחה', לעומת ההרגשה היותר 'מסתורית' ו'עקומה' שקיימת באווייק ולא שוחזרה מאז.
מסכים ומאוד מזדהה עם הרבה דברים שכתבת, בנוסף, אני חושב שהסאונד של השירים טוב מאוד, אני אוהב את הסאונדים החדשים שרודס משתמש בהם, וגם אני מעדיף שפורטנוי ישאיר את השירה ללברי חחח, מישהו באמת צריך לקחת לו את המיקרופון. אצלי, ואני חושב שאצל רובנו, יש הפרדה בין האלבומים שלפני סינס לבין האלבומים שאחרי סינס, הציפיות שלי מדרים הן בהחלט לא אותן ציפיות שהיו אחרי סינס, אבל כמו שטל ואחרים רשמו, כל אלבום בפני עצמו. שני השירים כפיים לשמיעה, בכמה חלקים הם מזכירים את train of thought. אני אוהב יותר את הכיוון של a nightmare to remember, (a rite of passage מזכיר לי יותר מידי את as I am. (
ANTR- בגדול, אני מאוד אוהב את הקטע blast beats שפורטנוי מכניס, את כל האוירה הגותית – מזכיר בהחלט את to-mera.
00:00 – 03:58: אני אוהב את המלודיה החוזרת בקטע הזה ובסוף השיר, אחלה סולואים.
03:58-04:33 : קטע מאוד יפה, אולי הכי יפה בשיר, כמה פשוט, ככה יפה, המסתורין, הליווי של רודס והסמפלים מאוד יפים וממש תורמים לאוירה. מזכיר את to-mera.
04:33-07:35: כמה קטעים מזכירים לי את falling into infinity קצת, לא דבר בהכרח רע, אבל כן במקרה הזה, ההרגשה "שמחה" וחבל חחח, למרות שהקטע יפה בפני עצמו, במיוחד: 05:16-06:19 החוזר פעמיים.
07:35 – עד הסוף: אחלה הרבה בזכות הסולואים, מינוס הראפ של פורטנוי (לא כזה מפריע), בני זונות של סולואים, למרות שסולואים של דרים תמיד היו טובים, שוב, אני אוהב המלודיה והלווי שרודס מסיים איתן את השיר ביחד שעם הדאבל באס וה blast beats של פורטנוי.

אני כותב את הכל משמיעות בודדות ובריפרוף ויכול להיות שישי אי דיוקים וכמובן שלא ציינתי המון דברים אחרים בשיר כמו השירה, ממש לא הייתי מנתח ככה עבודות בלימודי באקדמיה למוזיקה חחח, אבל אני לא הולך לנתח את השיר עכשיו.
music4ever prog4life
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

אחרי עוד כמה האזנות הגעתי למסקנה ש-ANTR הוא דווקא לא רע אם מתעלמים מהליריקס.
בכל אופן, הוא היה סוג של שוק בהתחלה, אבל עכשיו קצת התרגלתי למה שהולך בו. ואני נוטה לחשוב כעת שהוא יותר טוב מ-AROP, לפחות בזה שהוא קצת מעניין יותר.
אגב, אני חייבת לציין שלא רק שהליריקס ב-ANTR קצת דבילי - החלק הכי נורא הוא דווקא ב'ראפ' או מה שזה לא יהיה של פורטנוי... it's a miracle he lived.. bla bla... rrrraaaaaaa
:doh2:
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
שלח תגובה