אתה יודע מה עילי ? בהתחלה לא רציתי להגיב על התגובה הזו כי היא הייתה נשמעת לי עוקצנית ולא במקום . בגלל שחשבתי עליה שוב פעם , אני דווקא חושב שאפשר להוליך אותה למקום חיובי , ולכן אני אנסה לענות לך תשובה הוגנת ובוגרת שאולי תענה לאנשים פה על שאלות שהם בעצם מתחבטים בהן :ilai fields #7 כתב:עוזרי, אין מה לעשות... אתה הולך אחרי העדר
למען האמת , אני חושב שהחברה שלנו או האנושות בכללותה מורכבת מעדרים , כשמעטים מאוד נמצאים מחוץ לעדר - הם הבודדים . אני חושב שאין דבר רע בשייכות לקבוצה מסויימת (או עדר אם תרצה) .
מצד אחד -
הרבה יותר קל ללכת עם קבוצה של אנשים שיש להן את אותה האמונה / המכנה המשותף , מאשר להיות לבד במערכה כשרוב החברה לא מעודדת את העיקרון בו אתה מאמין . קח לדוגמא את הפורום הזה - הסיבה שכל אחד ואחד מאיתנו נמצא כאן היא כי הוא מאמין במשהו , הוא אוהב מוזיקה כמו שהאחרים כאן אוהבים . הוא יכול לחלוק עם אותם אנשים חוויות בנוגע לנושאים מסויימים שהוא לא יכול לחלוק עם כל אדם ( במקרה הזה עם הרוב , כי לא הרבה שומעים מוזיקת פרוג' / מטאל ואפילו לא כל כך מסמפטים אותה לצערי . )
לכן אני חושב שהשתייכות לעדר מסויים יכולה להיות בהחלט טובה ומחזקת , כמובן תלוי גם במכנה המשותף שבה היא מאמינה ( לא נכנס להגדרות מה טוב להאמין בו ומה לא ) .
למשל - עדר שהוא מבחינתי רע הוא העדר המפורסם , הידוע , והגדול ביותר , עדר ה "מיינסטרים " , שהולך אחרי היחיד - אותו אחד שהגה , קבע אורח חיים , רעיון, או דיעה מסויימת שנראית נכונה לכלל הציבור . לדוגמא : הרוב חושבים שללכת חולצה של קסטרו או נייק או וואטאבר נחשב כהכי אופנתי שיש . הרוב אוהבים פופ או מוזיקה מזרחית (לפחות בארץ) ואת החרא הרגיל שיש בטלוויזיה ( הפח הגדול , הישרדות ) .
כולנו נגועים בעדר הזה , מכולנו נובעת השייכות הזו . ועוד חשוב לציין שגם אם נשאל למה אנו עושים את אותה הפעולה - הרבה מהסיבות נקבעו כבר בתת-מודע (דברים שעברו בחינוך ).
מהצד שני –
הצורך בהשתייכות לעדר נובעת גם לדעתי מחולשה כלשהי . החולשה הזו שקשה לך לעמוד על עיקרון מסויים כשאתה יודע שאף אחד לא מעודד את הדיעה שלך . הדיעה שלך כביכול עומדת כאפס וכאין לעומת מה שכולם חושבים , לא באמת " סופרים " אותך . ולכן יהיה לך קל יותר לעמוד מול החברה שאינה מבינה אותך - ביחד עם קבוצה אם אותם עקרונות כשלך.
לעומת זאת היו אנשים שלא פחדו להיות לבד בדיעה שלהם וגם סבלו לא מעט :
כאן אני אזכיר לך שהגאונים דאז , שהיו מאוד שונים באופן החשיבה שלהם ולא היו בעדר . הם כביכול נקראים ה" בודד " במערכה . תקופה מאוד ארוכה של חוסר הבנה וניכוי עברה עליהם בגלל שהדיעה שלהם הייתה שונה ממה שהיה מקובל לחשוב . אם אתה עדיין לא מבין על מי אני מדבר בטח ששמעת על מהפכנים כמו אייזק ניוטון , אלברט איינשטיין , פרידריך ניטשה ( והרבה פילוסופים לפני ואחרי) . רובם ככולם היו בעלי דיעה שונה מהרוב , אבל בסוף הם אלו שהצליחו להוכיח את הטענות שלהם ולצאת הכי גדולים (הרבה מהם היו משוגעים או לפחות נחשבו ) .
לכן להשתייך לעדר נראה כחולשה מסויימת , אולי פחד ממה שהחברה תגיד מפני שאין לך מספיק כוח או רצון לעמוד מול הכלל . כי אף אחד לא רוצה (או מעיז) להתקל בהתנגדויות . אף אחד לא רוצה שהחברה תקרא לו מוזר או שונה. לכן יותר קל לו לחבור לקבוצה מסויימת שגם חושבת כמוהו (עדר המורכב מבודדים) .
מה שאני מנסה לומר הוא שללבוש חולצה של להקה (אופת' במקרה הזה) שעומדת להופיע מולך נראה כהשתייכות לעדר .אבל לא עשיתי את זה בגלל שכולם עושים את זה . אני לא יכול להכחיש ולומר שלא הרגשתי שאני נמצא במקום מיוחד בו עוד כמה אלפים שחושבים כמוני נמצאים ממש לידי . זה לא אומר שלא הייתי מרגיש לא במקום אם לא הייתי בא עם החולצה .
ויש עוד סיבה והיא כדי להראות ללהקה עד כמה באמת ההשפעה שלהם עליי היא גדולה . תאר לך שהייתה לך להקה וכשהייתם מופיעים היית רואה הרבה מעריצים לובשים את החולצה של הלהקה שלך - לא היית מבסוט ?

לדעתי בנדם צריך לדעת איפה הוא עומד ולשאול האם נכון לו להיות בעדר (המיינסטרים) או שמא ללכת בדרך שהוא בוחר לעצמו . אדם צריך להבין מהי הדיעה האמיתית שלו , וללכת עם האמת שלו עד הסוף . אם תלך בדרך האישית שלך , ותצא מהעדר – אתה אולי תסבול הרבה ( סביר להניח ) ,יקראו לך לא שפוי או מוזר , אבל לפחות אתה תכיר את עצמך ותהיה שלם עם עצמך . ומי יודע – אולי בסוף גם אתה תהיה במקומם של אלו הבודדים שהזכרתי למעלה – ותגרור אחריך עוד רבים . כי אתה עמדת על שלך , סבלת אבל לא נפלת .
השאלה שלי היא איפה אנחנו ? איפה הדיעה האישית של כל אחד מאיתנו ואיך נוכל לדעת מה באמת טוב לנו , האם הדבר הזה שנראה לנו טוב באמת טוב לנו או שאולי אנחנו חושבים שהוא טוב לנו - כי כך חונכנו ? עם איזו דרך נרגיש שלמים ואמיתיים ?