אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

Re: אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

שליחה על ידי Ozerivarium »

לא מצאתי מקום יותר מתאים לדבר על זה . מאשכולילה :
ilai fields #7 כתב:עוזרי, אין מה לעשות... אתה הולך אחרי העדר :roll:
אתה יודע מה עילי ? בהתחלה לא רציתי להגיב על התגובה הזו כי היא הייתה נשמעת לי עוקצנית ולא במקום . בגלל שחשבתי עליה שוב פעם , אני דווקא חושב שאפשר להוליך אותה למקום חיובי , ולכן אני אנסה לענות לך תשובה הוגנת ובוגרת שאולי תענה לאנשים פה על שאלות שהם בעצם מתחבטים בהן :

למען האמת , אני חושב שהחברה שלנו או האנושות בכללותה מורכבת מעדרים , כשמעטים מאוד נמצאים מחוץ לעדר - הם הבודדים . אני חושב שאין דבר רע בשייכות לקבוצה מסויימת (או עדר אם תרצה) .

מצד אחד -

הרבה יותר קל ללכת עם קבוצה של אנשים שיש להן את אותה האמונה / המכנה המשותף , מאשר להיות לבד במערכה כשרוב החברה לא מעודדת את העיקרון בו אתה מאמין . קח לדוגמא את הפורום הזה - הסיבה שכל אחד ואחד מאיתנו נמצא כאן היא כי הוא מאמין במשהו , הוא אוהב מוזיקה כמו שהאחרים כאן אוהבים . הוא יכול לחלוק עם אותם אנשים חוויות בנוגע לנושאים מסויימים שהוא לא יכול לחלוק עם כל אדם ( במקרה הזה עם הרוב , כי לא הרבה שומעים מוזיקת פרוג' / מטאל ואפילו לא כל כך מסמפטים אותה לצערי . )

לכן אני חושב שהשתייכות לעדר מסויים יכולה להיות בהחלט טובה ומחזקת , כמובן תלוי גם במכנה המשותף שבה היא מאמינה ( לא נכנס להגדרות מה טוב להאמין בו ומה לא ) .
למשל - עדר שהוא מבחינתי רע הוא העדר המפורסם , הידוע , והגדול ביותר , עדר ה "מיינסטרים " , שהולך אחרי היחיד - אותו אחד שהגה , קבע אורח חיים , רעיון, או דיעה מסויימת שנראית נכונה לכלל הציבור . לדוגמא : הרוב חושבים שללכת חולצה של קסטרו או נייק או וואטאבר נחשב כהכי אופנתי שיש . הרוב אוהבים פופ או מוזיקה מזרחית (לפחות בארץ) ואת החרא הרגיל שיש בטלוויזיה ( הפח הגדול , הישרדות ) .
כולנו נגועים בעדר הזה , מכולנו נובעת השייכות הזו . ועוד חשוב לציין שגם אם נשאל למה אנו עושים את אותה הפעולה - הרבה מהסיבות נקבעו כבר בתת-מודע (דברים שעברו בחינוך ).

מהצד שני –

הצורך בהשתייכות לעדר נובעת גם לדעתי מחולשה כלשהי . החולשה הזו שקשה לך לעמוד על עיקרון מסויים כשאתה יודע שאף אחד לא מעודד את הדיעה שלך . הדיעה שלך כביכול עומדת כאפס וכאין לעומת מה שכולם חושבים , לא באמת " סופרים " אותך . ולכן יהיה לך קל יותר לעמוד מול החברה שאינה מבינה אותך - ביחד עם קבוצה אם אותם עקרונות כשלך.

לעומת זאת היו אנשים שלא פחדו להיות לבד בדיעה שלהם וגם סבלו לא מעט :
כאן אני אזכיר לך שהגאונים דאז , שהיו מאוד שונים באופן החשיבה שלהם ולא היו בעדר . הם כביכול נקראים ה" בודד " במערכה . תקופה מאוד ארוכה של חוסר הבנה וניכוי עברה עליהם בגלל שהדיעה שלהם הייתה שונה ממה שהיה מקובל לחשוב . אם אתה עדיין לא מבין על מי אני מדבר בטח ששמעת על מהפכנים כמו אייזק ניוטון , אלברט איינשטיין , פרידריך ניטשה ( והרבה פילוסופים לפני ואחרי) . רובם ככולם היו בעלי דיעה שונה מהרוב , אבל בסוף הם אלו שהצליחו להוכיח את הטענות שלהם ולצאת הכי גדולים (הרבה מהם היו משוגעים או לפחות נחשבו ) .

לכן להשתייך לעדר נראה כחולשה מסויימת , אולי פחד ממה שהחברה תגיד מפני שאין לך מספיק כוח או רצון לעמוד מול הכלל . כי אף אחד לא רוצה (או מעיז) להתקל בהתנגדויות . אף אחד לא רוצה שהחברה תקרא לו מוזר או שונה. לכן יותר קל לו לחבור לקבוצה מסויימת שגם חושבת כמוהו (עדר המורכב מבודדים) .

מה שאני מנסה לומר הוא שללבוש חולצה של להקה (אופת' במקרה הזה) שעומדת להופיע מולך נראה כהשתייכות לעדר .אבל לא עשיתי את זה בגלל שכולם עושים את זה . אני לא יכול להכחיש ולומר שלא הרגשתי שאני נמצא במקום מיוחד בו עוד כמה אלפים שחושבים כמוני נמצאים ממש לידי . זה לא אומר שלא הייתי מרגיש לא במקום אם לא הייתי בא עם החולצה .

ויש עוד סיבה והיא כדי להראות ללהקה עד כמה באמת ההשפעה שלהם עליי היא גדולה . תאר לך שהייתה לך להקה וכשהייתם מופיעים היית רואה הרבה מעריצים לובשים את החולצה של הלהקה שלך - לא היית מבסוט ? :).

לדעתי בנדם צריך לדעת איפה הוא עומד ולשאול האם נכון לו להיות בעדר (המיינסטרים) או שמא ללכת בדרך שהוא בוחר לעצמו . אדם צריך להבין מהי הדיעה האמיתית שלו , וללכת עם האמת שלו עד הסוף . אם תלך בדרך האישית שלך , ותצא מהעדר – אתה אולי תסבול הרבה ( סביר להניח ) ,יקראו לך לא שפוי או מוזר , אבל לפחות אתה תכיר את עצמך ותהיה שלם עם עצמך . ומי יודע – אולי בסוף גם אתה תהיה במקומם של אלו הבודדים שהזכרתי למעלה – ותגרור אחריך עוד רבים . כי אתה עמדת על שלך , סבלת אבל לא נפלת .

השאלה שלי היא איפה אנחנו ? איפה הדיעה האישית של כל אחד מאיתנו ואיך נוכל לדעת מה באמת טוב לנו , האם הדבר הזה שנראה לנו טוב באמת טוב לנו או שאולי אנחנו חושבים שהוא טוב לנו - כי כך חונכנו ? עם איזו דרך נרגיש שלמים ואמיתיים ?
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

עוזרי, מצטער אבל אין בי את הכח לקרוא את כל זה עכשיו :D

וכן, התשובה הייתה עוקצנית לחלוטין כדי להגיד לך שאין שום בעיה בללכת עם "העדר"!
הסמיילי אומר הכל..
תמונה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

וברוח האשכול - אלוהים ישמור...
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
_Sapir_
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי _Sapir_ »

חחח גדול עלק "לא מצאתי מקום יותר מתאים לדבר על זה"

עוזרי קראתי (כמעט) את כל מה שכתבת, ואני חייבת לציין שהיה ממש מענין :D
אהבתי את השאלות הפילוסופיות בסוף :D
Love is the Dance of Eternity
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הצעת חוק: איסור מכירת חמץ
http://news.walla.co.il/?w=/1/1624487

לא מספיק שהכפייה הדתית גורמת לכך שמוצרי חמץ בסופרים צריכים להיות מכוסים בוילון או ניילון (חס וחלילה שלא יהיו בפומבי), עכשיו הדוסים גם לא רוצים שבכלל יהיה אפשרות למכור במקומות ציבוריים.
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Ashleadt »

טל רודס כתב:הצעת חוק: איסור מכירת חמץ

לא מספיק שהכפייה הדתית גורמת לכך שמוצרי חמץ בסופרים צריכים להיות מכוסים בוילון או ניילון (חס וחלילה שלא יהיו בפומבי), עכשיו הדוסים גם לא רוצים שבכלל יהיה אפשרות למכור במקומות ציבוריים.
כעיקרון בפסח אסור גם לראות חמץ, אלא אם בשגגה. ולכן מכסים את זה. שזה מאוד יפה. כדי שלמרות שעדיין מוכרים חמץ בשביל אלה שלא שומרים, אלה שכן שומרים יוכלו להסתובב בסופר בראש קל.
ואני נגד האיסור מכירת חמץ. אני מודעת שיש לא יהודים, ולא שומרים ואין צורך לכפות עליהם. במיוחד במיוחד ללא יהודים שפסח לא קשור ולא מדבר אליהם בכלל.

למרות שזו אמורה להיות מדינה יהודית אז יש איפה שהו את הזכות לחוקק חוק כזה. אבל בגלל שזו גם מדינה דמוקרטית, מצד שני, אין את הזכות לחוקק את זה. אז יש דעה לכאן לכאן ושתיהן מוצדקות. לדעתי.
Just Because You're Paranoid Doesn't Mean They're Not Out to Get You!!!!
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Ashleadt כתב:
טל רודס כתב:הצעת חוק: איסור מכירת חמץ

כעיקרון בפסח אסור גם לראות חמץ, אלא אם בשגגה. ולכן מכסים את זה. שזה מאוד יפה. כדי שלמרות שעדיין מוכרים חמץ בשביל אלה שלא שומרים, אלה שכן שומרים יוכלו להסתובב בסופר בראש קל.
ואני נגד האיסור מכירת חמץ. אני מודעת שיש לא יהודים, ולא שומרים ואין צורך לכפות עליהם. במיוחד במיוחד ללא יהודים שפסח לא קשור ולא מדבר אליהם בכלל.

למרות שזו אמורה להיות מדינה יהודית אז יש איפה שהו את הזכות לחוקק חוק כזה. אבל בגלל שזו גם מדינה דמוקרטית, מצד שני, אין את הזכות לחוקק את זה. אז יש דעה לכאן לכאן ושתיהן מוצדקות. לדעתי.
במקרה של פסח אני ממש לא בצד החילוני הקיצוני. לאדם הדתי לראות חמץ בפסח זה (אם אני לא טועה) "כרת" וגם אם לא זה חמור מאוד, ולכן הציבור החילוני חייב להתחשב כאן למשך שבוע אחד בשנה ולהצניע את החמץ שלו למקומות סגורים. אני לא חושב שצריך לאסור מכירת חמץ בכלל כי זה מטופש וגורם לאנטגוניזם נוסף מהצד החילוני, אבל החילונים לא חייבים לאכול את החמץ מול העיניים של הדתיים.

עוזרי- בקשר לעדר- אני מסכים עם כל מילה שלך בנושא. כולנו צריכים עדר- קטן או גדול, ללכת אחריו ולהשתייך אליו. הבעייה היא ההליכה העיוורת אחרי העדר שזה משהו אחר לגמרי. כל עוד אתה הולך עם העדר בעיניים פתוחות ועם יכולת לבקר את העדר, אז לא תיפול למלכודות והאינטרסים הרעים.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

חברה אל תסחפו... נראה לכם שאם אני אראה אתכם אוכלים באגט עסיסי בפסח אני חוטא בצורה כלשהי? קצת לא הוגן...
האיסור "בל יראה" חל רק על חמץ שלי ובשטח הפרטי שלי. אמנם זה אכן יפה וראוי להתחשב בדתיים ולא למכור חמץ בפובי למשך שבוע אחד, אבל אין שום תועלת בלאסור מכירת חמץ בצורה גורפת. מי שרוצה לאכול חמץ יאכל חמץ, ואני לא רואה עניין גדול בלעשות לו חיים קשים.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:חברה אל תסחפו... נראה לכם שאם אני אראה אתכם אוכלים באגט עסיסי בפסח אני חוטא בצורה כלשהי? קצת לא הוגן...
האיסור "בל יראה" חל רק על חמץ שלי ובשטח הפרטי שלי. אמנם זה אכן יפה וראוי להתחשב בדתיים ולא למכור חמץ בפובי למשך שבוע אחד, אבל אין שום תועלת בלאסור מכירת חמץ בצורה גורפת. מי שרוצה לאכול חמץ יאכל חמץ, ואני לא רואה עניין גדול בלעשות לו חיים קשים.
יפה דרשת :cheers:
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

avrahamshuk כתב:חברה אל תסחפו... נראה לכם שאם אני אראה אתכם אוכלים באגט עסיסי בפסח אני חוטא בצורה כלשהי? קצת לא הוגן...
אז יפה, אם כל הדתיים היו חושבים כמוך, תאמין לי שלא היתה לי שום בעייה להיות הרבה יותר מתחשב עם האוכלוסייה הזאת והרבה פחות אנטי.
חבל שהכל בא ביהירות וכפייה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

פרשת חז"ל שחבל"ז
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eWXnNz93j60[/youtube]
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

:doh2:
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אני טוען שזה יותר מצחיק מעצוב.... אבל אולי אני לא רואה את הגבול:

http://www.landoverbaptist.net/showthread.php?t=4474
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:אני טוען שזה יותר מצחיק מעצוב.... אבל אולי אני לא רואה את הגבול:

http://www.landoverbaptist.net/showthread.php?t=4474
Satan's Rapid Deployment Force (SRDF) :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
איפה מצאת את זה ניר??! אותי זה מצחיק. אני אפילו מפקפק בעובדה שזה נכתב ברצינות.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

תאמין לי זה רציני... תסתכל מסביב שם באתר.
נראה לי שהנוצרים הקיצוניים יותר מחורפנים מהמוסלימים והיהודים הקיצוניים.

יש שם כמה פנינים, כמו הארגומנט המנוסח "היטב" הזה הזה לקיום אלוהים:
I believe in God because God is real. The Bible is real, the Bible tells me God is real. The Bible is The Truth because it says so in The Real Bible.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

טוב אני קורא שם עוד וזה מדהים עד כמה אנשים הזויים, זה כבר מעבר ללהיות מעצבן, זה פשוט קורע.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

liordavidlior כתב:"ניאו-אתאיזם"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3833761,00.html
חבל שדווקא הכתבה החשובה הזאת לא הביאה תגובות. במקום זה אתם עסוקים בכל מני lost causes שם באשכול פוליטיקה.

בעקבות הכתבה הזאת ראיתי את הסרט Religuos של בי מאהר שאפשר לצפות בו פה עם תרגום לעיברית:
http://www.megavideo.com/?v=75I871Q0

סרט מצחיק מאוד שמראה את כל מה שמגוחך בדתות בעולם היום. וכשאני רואה את הסרט הזה, אני פשוט חושב לעצמי איך אנשים כל כך עיוורים.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:
liordavidlior כתב:"ניאו-אתאיזם"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3833761,00.html
חבל שדווקא הכתבה החשובה הזאת לא הביאה תגובות. במקום זה אתם עסוקים בכל מני lost causes שם באשכול פוליטיקה.

בעקבות הכתבה הזאת ראיתי את הסרט Religuos של בי מאהר שאפשר לצפות בו פה עם תרגום לעיברית:
http://www.megavideo.com/?v=75I871Q0

סרט מצחיק מאוד שמראה את כל מה שמגוחך בדתות בעולם היום. וכשאני רואה את הסרט הזה, אני פשוט חושב לעצמי איך אנשים כל כך עיוורים.
אתה לא חייב להתאכזב מחוסר התגובות...
אני לפחות לא הגבתי, לא בגלל שזה לא מעניין אותי, אלא כי באמת לא היתה לי תגובה. עדיין לא קראתי אף אחד מהספרים של דוקינס ולא ראיתי את "רליג'ולוס". כשאני אראה/אקרא (ואני מקווה בקרוב) אז אולי אני אכתוב פוסט (ואולי לא :) )
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

העובדה שאתה פתוח לקרוא\לראות דברים כאלה, גם אם זה לא ישנה אפילו טיפה את עמדתך, הופך אותך ליותר נאור מרוב האנשים שאני מכיר במדינה הזאת.

אני חייב לומר שבתגובות לכתבה הזאת רואים שיש בארץ שכבה מאוד גדולה של אתיאיסטים בעלי חשיבה ביקורתית ולקחתי משם (רק מהתגובות) הרבה דברים מעניינים.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:העובדה שאתה פתוח לקרוא\לראות דברים כאלה, גם אם זה לא ישנה אפילו טיפה את עמדתך, הופך אותך ליותר נאור מרוב האנשים שאני מכיר במדינה הזאת.

אני חייב לומר שבתגובות לכתבה הזאת רואים שיש בארץ שכבה מאוד גדולה של אתיאיסטים בעלי חשיבה ביקורתית ולקחתי משם (רק מהתגובות) הרבה דברים מעניינים.
:). תאמין שאני ואתה לא כל כך שונים.
למשל ברור לי כשמש שאם לא הייתי נולד דתי אז לא הייתי דתי היום כי לא הייתי רואה שום סיבה לחזור בתשובה.
עדיין אין לי מושג במה אני מאמין, במה אני לא, ומה אני פשוט לא יודע. אבל אני רק בן 21, יש לי עוד חיים שלמים לחשוב על זה, ובינתיים אני ואריאלה חיים את החיים שלנו לפי איך שנראה לנו באותו יום. And so far it works for us.
ואני ממש נהנה מכל הקונפליקט המחשבתי הזה, כי הרי בסופו של דבר אני אחיה לפי מה שאני אאמין, ובנתיים אני נהנה מהדרך. וכבן למשפחה דתיה הדרך שאני עובר, והחויות שאני חווה, וההתמודדויות שאני מתמודד הם שונות לגמרי ועוצמתיות פי כמה משל האדם החילוני.
שלח תגובה