אשכול פוליטיקה ואקטואליה
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
Re: אשכול פוליטיקה
אולי באופן כללי אתה צודק אבל במקרה הספציפי הזה אני מסכים עם כל דרך שתעיף את אולמרט ממשרד רה"מ. יש לי בחילה ממנו.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
ונניח שאולמרט יתפטר, יפרוש או יודח. מי האלטרנטיבה במקומו? ביביטו נתניהו, או אוהד ברק?! האלטרנטיבה היחידה שאני רואה כיום זה ציפי לבני, אבל אני לא יודע אם היא תקבל את הסיכוי במדינת הברברים הזאת.avrahamshuk כתב:אולי באופן כללי אתה צודק אבל במקרה הספציפי הזה אני מסכים עם כל דרך שתעיף את אולמרט ממשרד רה"מ. יש לי בחילה ממנו.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אתה מעדיף את ציפי לבני?!
כנראה שההבדלים הפוליטיים בינינו הרבה יותר גדולים ממה שחשבתי... כרגע אני הכי רוצה בשלטון את ביבי אם כי גם בו אני רואה רק את הרע במיעוטו אלא אם כן הוא יפתיע לטובה. אני מקווה (וכך זה מסתמן) שהוא יעלה לשלטון בקרוב

כנראה שההבדלים הפוליטיים בינינו הרבה יותר גדולים ממה שחשבתי... כרגע אני הכי רוצה בשלטון את ביבי אם כי גם בו אני רואה רק את הרע במיעוטו אלא אם כן הוא יפתיע לטובה. אני מקווה (וכך זה מסתמן) שהוא יעלה לשלטון בקרוב
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
avrahamshuk כתב:אתה מעדיף את ציפי לבני?!![]()
![]()
רק לא ביבי, ראש הממשלה הגרוע ביותר שהיה פה, תקופת שלטונו מזכירה שלטון של דיקטטורים באירופה במאה ה-20. התקפות והשמצות של המשטרה ומערכת בתי המשפט והחוק, שקרים ללא סוף, שחיתות, וכן גם פיגועים (למרות שכל המטומטמים פה חושבים שהיו יותר פיגועים בזמן העבודה בשלטון). ביבי כל פעם מפשל מחדש, הוא לא השתנה ולא כלום, ביבי נשאר ביבי. כשיהיו בחירות אני סומך על המפלגות האחרות שיעשו תעמולה טובה כדי להזכיר לכל האנשים במדינה מי זה האיש שבגללו יש יותר עניים ומסכנים כיום (מה לעשות שלרוב האנשים במדינה יש זכרון קצר, אז צריך להזכיר להם מי זה ביביטו). אני די בטוח שהוא לא יעלה לשלטון.
-
- דרימיסט מתקדם
בדיוק היום אפשר לראות את הדו קיום הנפלא הזה. כל היהודים בוכים וערביי חיפה חוגגים ויורים זיקוקי דינור.DivineComedy כתב:טוב נו לוד....
אני גם מכיר את מה שמתן מדבר עליו, בחיפה למשל, עיר עם דו קיום נפלא.
I'll commit suicide or die trying
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
לא רציתי לכתוב משהו כזה למרות שאני חושב שאין שום דו קיום במדינה הזאת וכל ערבי ישראלי הוא בחזקת חשוד אצלי. אני יודע שיש גם אנשים טובים ביניהם אבל המציאות מוכיחה שאי אפשר לסמוך עליהם כציבור. אז לא רציתי לכתוב כי אני באמת לא מכיר את חיפה. העיר או האנשים.
-
- דרימיסט מתקדם
גם אני לא ממש רציתי לכתוב את זה. אבל נזכרתי בהערה הזאת של ניר.
I'll commit suicide or die trying
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
אולי נגמר הפרק של מלחמת לבנון השניה, אבל צפוייה לנו עוד מערכה להערכתי..
אני לצערי הרב אקבל סיכת מלחמת לבנון השלישית או משו בסגנון.. אני נותן לזה סביב השנתיים עד שמצפון תפתח עוד מערכה.. הפעם, הגישה של צה"ל תשתנה.. במלחמה האחרונה חטאנו בחטא מאוד גדול.. חטא ההיבריס.. ראינו את החיזבאללה כארגון קטן ולא מזיק... במלחמה האחרונה, ראינו כמה הוא מזיק.. וגם היום זה הוכח כמה הארגון הזה זה ארגון המשתווה למלך מלכי הנחשים..
הגישה השתנתה, אין ספק.. נכון, החיזבאללה התחמש בצורה מדהימה מאז המלחמה האחרונה.. אבל בגלל הסיבה ש"הכרזנו מלחמה" רק אחרי חצי שנה מאז שהמלחמה נגמרה, הפסדנו במלחמה.. אחרי קביעה מגוכחת של אותה ועדה, שהחליטה שמדובר במלחמה.. ואז הוציאו סיכות מלחמה וכו'..
אם הייתה הכרזת מלחמה על ההתחלה, הדברים היו הרבה יותר רציינים ממה שנראו, אין ספק שהמערכה הייתה שונה..
חציית הליטאני באותו היום שחטפו את החיילים.. גיוס אוגדות מילואים בצורה מהירה ויעילה ולא בצורה הדרגתית, שלא צריך להיות במלחמה..
אבל הבעייה היא בשורש.. המפקדים כידוע.. ובראשו הרמטכל הגרוע ביותר שהיה למדינת ישראל..
אני לצערי הרב אקבל סיכת מלחמת לבנון השלישית או משו בסגנון.. אני נותן לזה סביב השנתיים עד שמצפון תפתח עוד מערכה.. הפעם, הגישה של צה"ל תשתנה.. במלחמה האחרונה חטאנו בחטא מאוד גדול.. חטא ההיבריס.. ראינו את החיזבאללה כארגון קטן ולא מזיק... במלחמה האחרונה, ראינו כמה הוא מזיק.. וגם היום זה הוכח כמה הארגון הזה זה ארגון המשתווה למלך מלכי הנחשים..
הגישה השתנתה, אין ספק.. נכון, החיזבאללה התחמש בצורה מדהימה מאז המלחמה האחרונה.. אבל בגלל הסיבה ש"הכרזנו מלחמה" רק אחרי חצי שנה מאז שהמלחמה נגמרה, הפסדנו במלחמה.. אחרי קביעה מגוכחת של אותה ועדה, שהחליטה שמדובר במלחמה.. ואז הוציאו סיכות מלחמה וכו'..
אם הייתה הכרזת מלחמה על ההתחלה, הדברים היו הרבה יותר רציינים ממה שנראו, אין ספק שהמערכה הייתה שונה..
חציית הליטאני באותו היום שחטפו את החיילים.. גיוס אוגדות מילואים בצורה מהירה ויעילה ולא בצורה הדרגתית, שלא צריך להיות במלחמה..
אבל הבעייה היא בשורש.. המפקדים כידוע.. ובראשו הרמטכל הגרוע ביותר שהיה למדינת ישראל..
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
דו קיום זה לא מצב ששני עמים זהים חיים יחד בשלווה אלא מצב אחר ששני עמים שלא מסכימים בכל דבר חיים יחד בשלווה, ומה לעשות אתם צריכים קצת לבוא לחיפה לראות את הדו קיום הזה (גם אם הערבים שם לא שרים את התקווה, דרישה ממש מטומטמת אגב). וגם במלחמה לבנון הייתם צריכים לבוא לחיפה לראות מה זה דו קיום.talgoro כתב:גם אני לא ממש רציתי לכתוב את זה. אבל נזכרתי בהערה הזאת של ניר.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
מה שאני זוכר ממלחמת לבנון (וזה מה שראיתי בתקשורת. לא הייתי שם) היה ערבים צוהלים על כל יהודי שמת וערבים זועמים כאשר נפלה בטעות קטיושה על איזה כפר ערבי.
אגב, אני לא זוכר מאיזה יום בדיוק אבל באחד הימים האחרונים הייתה כותרת ראשית בידיעות אחרונות: "החשש מפני מה שהזהירו הישראלים המתנגדים לתוכנית ההתנתקות התממש, בית הכנסת בעצמונה הפך לבסיס אימונים של ארגוני הטרור" עם תמונה גדולה ויפה של מחבלים מתאמנים ליד המבנה.
אגב, עודני רושם שורות אלו אני מדריך קבוצה של ילדים ערבים מכפר קרא במיני ישראל... די הזוי אני חייב לציין. אני מסביר והמדריכות מתרגמות לערבית... מה שהם לא יודעות זה שאני מבין קצת.. ואני שומע בדיוק מה הם חושבים... לא משהו פרובוקטיבי במיוחד חוץ מזה שכשהגענו לכנסת הם מנו את כל חברי הכנסת הערבים והריעו לעזמי בשארה... אפילו לא הזכרתי את יד ושם כי זה לא שייך כ"כ. אני לא כועס עליהם כי זה מובן אבל שתבין ניר למה אני חושב מה שאני חושב...
אגב, אני לא זוכר מאיזה יום בדיוק אבל באחד הימים האחרונים הייתה כותרת ראשית בידיעות אחרונות: "החשש מפני מה שהזהירו הישראלים המתנגדים לתוכנית ההתנתקות התממש, בית הכנסת בעצמונה הפך לבסיס אימונים של ארגוני הטרור" עם תמונה גדולה ויפה של מחבלים מתאמנים ליד המבנה.
אגב, עודני רושם שורות אלו אני מדריך קבוצה של ילדים ערבים מכפר קרא במיני ישראל... די הזוי אני חייב לציין. אני מסביר והמדריכות מתרגמות לערבית... מה שהם לא יודעות זה שאני מבין קצת.. ואני שומע בדיוק מה הם חושבים... לא משהו פרובוקטיבי במיוחד חוץ מזה שכשהגענו לכנסת הם מנו את כל חברי הכנסת הערבים והריעו לעזמי בשארה... אפילו לא הזכרתי את יד ושם כי זה לא שייך כ"כ. אני לא כועס עליהם כי זה מובן אבל שתבין ניר למה אני חושב מה שאני חושב...
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
כי שוטפים להם את המוח... מסכנים הילדים...
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אולי. בכל מקרה, אני לא חושב שהם עשו משהו רע. די ציפיתי שזה מה שיקרה. לדעתי ערבי ישראלי לעולם לא יכול להיות נאמן למדינה הזאת במאה אחוז כי זאת מדינת הלאום היהודי והוא לעולם לא ירגיש שייך כמו שהוא היה מרגיש שייך במדינה פלסטינית. גם אם הם יכולים להשלים עם המדינה ולחיות פה בשקט, עדיין עמוק בפנים הם היו מעדיפים מדינה ערבית.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
avrahamshuk כתב:אולי. בכל מקרה, אני לא חושב שהם עשו משהו רע. די ציפיתי שזה מה שיקרה. לדעתי ערבי ישראלי לעולם לא יכול להיות נאמן למדינה הזאת במאה אחוז כי זאת מדינת הלאום היהודי והוא לעולם לא ירגיש שייך כמו שהוא היה מרגיש שייך במדינה פלסטינית. גם אם הם יכולים להשלים עם המדינה ולחיות פה בשקט, עדיין עמוק בפנים הם היו מעדיפים מדינה ערבית.
אם הם היו מעדיפים מדינה ערבית, הם היו עוברים לגור באחת כזאת ואז אנשים כמו ליברמן היו שמחים, אבל כנראה שעדיף ומשתלם להם לגור פה.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
לא הבנת אותי נכון. אולי יותר טוב פה מאשר באיזה מדינה ערבית אבל הם היו מעדיפים שהמדינה שלנו תהיה מדינה ערבית.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
נכון, כמו שיש הרבה יהודים דתיים שבחיים לא יעברו לגור במדינה כי טוב להם בחו"ל.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
ההבדל הוא שברגע האמת כאשר קורה משהו רע אתה מגלה את הפרצוף האמיתי שלהם. לא תמצא אף יהודי ששמח כשנפלו התאומים. הוא מרגיש פטריוט ונאמן למדינתו-אמריקה. לעומתם ערביי ישראל לא חשים שום רגש שייכות או נאמנות למדינה וכשתקרה לידם ההזדמנות הם אפילו יעזו לפגוע בה. הם מנצלים את המדינה הזאת וחיים פה הרבה יותר טוב מאשר מבמדינות ערב אחרות וגם הם יודעים שהשלטון היהודי הרבה יותר מפתח את המדינה ואיך זה היה נראה אם היה פה שלטון ערבי אך הם אינם חשים שום שייכות או פטריוטיות אלא להיפך, בתוך תוכם הם היו רוצים לראות אותנו עפים מפה.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
ארה"ב לא השתלטה על המדינה שלהם (regardless אם זה מוצדק או לא)
אם האמריקאים היו כובשים את ישראל, גם אתה היית שמח שהתאומים נפלו.
ברצינות, איך אתה לא רואה את זה....
ושוב זה לא משנה אם זה מוצדק או לא, זאת ההרגשה שלהם.
אם האמריקאים היו כובשים את ישראל, גם אתה היית שמח שהתאומים נפלו.
ברצינות, איך אתה לא רואה את זה....
ושוב זה לא משנה אם זה מוצדק או לא, זאת ההרגשה שלהם.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אתה בדיוק מצדיק את הנקודה שלי. זה מה שאני טוען. הם מרגישים רע לגבי מדינת ישראל ולא נאמנים אליה ולכן אני לא סומך עליהם כציבור זה הכל.
(על איזה מדינה השתלטנו בדיוק?
המתיישבים כבשו את ארץ האינדיאנים ולא ראיתי אף אינדיאני מתפוצץ לו בניו יורק. ושוב, אני לא בא לומר מה צודק)
(על איזה מדינה השתלטנו בדיוק?
המתיישבים כבשו את ארץ האינדיאנים ולא ראיתי אף אינדיאני מתפוצץ לו בניו יורק. ושוב, אני לא בא לומר מה צודק)
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
לא נשארו אינדיאנים לפוצץ
וברצינות, תלמד קצת היסטוריה אמריקאית, המערב הפרוע לא היה מקום הרבה יותר נעים מאשדר פה כשעוד נלחמו שם.

וברצינות, תלמד קצת היסטוריה אמריקאית, המערב הפרוע לא היה מקום הרבה יותר נעים מאשדר פה כשעוד נלחמו שם.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על