אשכול מלש"בים וחיילים.

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

Re: אשכול מלש"בים וחיילים.

שליחה על ידי Adar Nahari »

Dark5675 כתב:
Adar Nahari כתב:עשיתי עשרה קורסים בשנה הראשונה לשירות שלי. אני חושבת שבשנה הראשונה הייתי יותר בקורסים מאשר ביחידה :).
אבל מאז זה התדרדר, אולי שניים בשנה.

אני פשוט לא מאמין למראה עיניי. תוכניתנית מתלוננת על מחסור בקורסים?! עליכם הולך כל הכסף של היחידה! הקורס היחיד שיצאתי אליו בשירות היה הקורס ACCESS המעפן ההוא, שידעתי יותר מהמדריכה. הייתי חותם על 2 קורסים בשנה.
קודם כל תרגע.
שנית, לא התלוננתי!!!! אבל עשיתי גם לא מעט קורסי זבל של בסמ"ח כמו "מבוא לתקשורת נתונים" שהמדריכה הסבירה לנו שכבל 10BaseT זה כבל של 10 מטר!!!! אתה מבין, אנשי צוות רשתות של ממר"ם צריכים לשמוע את הזבל הזה בשביל גמו"ש. היו קורסים שאם הם היו יותר משבוע סביר להניח שהייתי מתאבדת.
"If you kiss somebody then both of you'll get practice"
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

אני גם יצאתי לקורס אקסס.. חידשתי למדריכה כמה דברים בנוגע לאקסס.. משהו של שינוי מהותי ביצירת שאילתות קצת יותר מתוחכמות ממה שהיא לימדה.. :roll: ..

רגע, ומה הקשר כבל 10BaseT ל10 מטר :haha: ?? :roll: ..
חבר שלי שהיה בתקנם מתקדם סיפר לי שהמדריכה רצתה לחבר מחשב לרשת דרך השקע בקיר.. טריוויאלי כמדומני.. ואז כזה האינטרנט לא עבד לה. אז הוא כזה בא ראה ואמר לה "את מדריכה לקורס שבבסיסו רשת ואת לא יודעת שחיברת RJ מוצלב לשקע רשת למחשב??"

אוי ויי איזמיר :roll: .
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
Arziv
דרימיסט מתקדם
יצירת קשר:

שליחה על ידי Arziv »

אהלן חבר'ה... :)
מה נשמע? אני מסיים קורס מפקדי טנקים יום שלישי ויוצא לבה"ד 1 אחרי רגילה... סתם רציתי לחלוק
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

Arziv כתב:אהלן חבר'ה... :)
מה נשמע? אני מסיים קורס מפקדי טנקים יום שלישי ויוצא לבה"ד 1 אחרי רגילה... סתם רציתי לחלוק
יא רבנן זיו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
טוב לשמוע ממך אחינו!!! :cheers: ...

:cheers:

בהצלחה בבה"ד 1.. :lol:
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

אוי ויי איזמיר. הלילה שחששתי לו מזה כמה חודשים היה אתמול.
המפקד שלי(קשה לי להגיד את זה, אגיד בשביל הסיפור) התחתן אתמול באירוע שדיברו עליו הרבה בחודשים האחרונים. הבעייתיות בעניין היא שמישהו היה צריך להשאר כוננות במתקן. השכל הישר אומר שזה נורמלי שהמפקד פשוט יכנס את כל תורני הלילה ויסגור את העסק. מי מתנדב לסגור את הלילה.
אסביר לכם איך זה הולך. יש טכנאי ואחמש בלילה(קידום שאליו זוכה הטכנאי במידה והוא מתאים). אז פשוט, במקום שאנשים יתנדבו הוא עשה את זה בצורה הכי מגעילה שיש. הוא נידב בעצמו בסדר עדיפות שלו. הנני אחמש במתקן. ובצורה מאוד שקופה לעין, הוא פשוט החליט לזרוק אותי ללילה, מבלי לשאול אותי, מבלי לשאול אף אחד.. אני ממש לא ששתי להיות בחתונה שלו. מבחינתי מדובר בחתונה דתית עם 95% מזרחית מהסוג השפל ועוד 2.5% חסידית ו2.5% שירים בפרסית, שוב, מהסוג השפל. ואני לא מת על חתונות שהם ברמה כזאת לדעתי.
זה לא העניין, העניין הוא עניין הנידוב. מלחתחילה, הוא הזמין את החיילים שמשרתים במתקן, ואלו ששירתו במתקן. רק אני, לא הופעתי. הוא ידע מלחתחילה שהוא לא רוצה אותי בחתונה. ואני הרגשתי קצת בבסע. לא בגלל הרצון של להיות שמה אלא בגלל שהופלתי כאן בצורה מאוד ברורה. ואסור שמפקד יפלה בין חייליו. אסור לו לאהוב חייל אחד על פני חייל אחר. והוא עשה את זה בצורה הפוגעת ביותר והחסרת טקאט. ואני עוד נחשב תחת פיקודו.
אחרי שהוא ראה אותי שפוף קצת בגלל עניין החתונה, הוא החליט להביא מילואימניק לחתונה במקומי. יענו לצאת איתי גבר. יענו עשה לי טובה.
ואני כזה, לא היה לי ממש בא ללכת לחתונה מהסיבות שפירטתי למעלה.
עכשיו. יש טיול לאילת ב22-23 ליולי. קובי החליט שהוא מעביר את היממ של החתונה לזה של אילת. מה שמראה את הצביעות שבעניין. הוא עושה הכל בכדי לא אבוא לחתונה שלו. הוא אמר זה או זה או זה. ויש לו ימי מילואים בשנה שהוא מחלק איך שהוא רוצה. אז אמרתי לו בפנים שהוא עשה מהלך כאילו אמרתי לו ,ברור שעדיף אילת על החתונה שלך. אני בנאדם אמיתי ומה שיש לי אני אגיד לבנאדם בפנים לרוב.
הופלתי כאן לצערי. לא הוזמנתי לחתונה רק בגלל שהמפקד שלי לא ממש מחבב אותי על גבול השונא. וזה הדדי. מאוד הדדי הייתי אומר. אני מקווה לאירוע הבא שקשור אליו אני כן יגיע, ואני מאוד מקווה שיהיה מדובר בהלוויה :evil: .
וכל החרא של החתונה שעשיתי לילה נפל עליי. אנשים שגרים רחוק חזרו למתקן, שיכורים, עפוסים וכו'. לא נתנו לי לישון רגע. השיכורים חברים טובים שלי. אבל. לא יודע. חוסר אחריות לחזור ככה למתקן.
איום ונורא מה שהולך בצה"ל. כן חברים, אני מקרה אחד מתוך עשרות אלפים שיש בצבא. אלו דברים ששוברים חייל. אותי לא, יש לי אופי חזק שיכול להתמודד עם הדברים האלה. החתונה שלו לא מעניינת אותי בכלל. וחבר שלי אמר שהוא מוכן להחליף אותי. אמרתי לו שלא מתוך הבנה, שקובי לא רוצה לראות אותי בחתונה שלו. אני סתם ממורמר על זה קצת עכשיו. סתם קשה לי לראות את המצב ככה סביבי.
אני מאחל חיים טובים וקצרים :evil: .
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

שום דבר לא ישתנה לעולם בצבא.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

מסכים איתך טל. מלחמות אגו שיוצאות מצד המפקד(שד"א מדובר בנגד רס"ל מפגר במיוחד) שוברות חיילים, וכן, זה צריך לפגוע איפשהו בביטחון האישי של מדינת ישראל. הרי לי ולו יש את אותה מטרה סך הכל. ועצוב לי שאני רושם את הדברים האלה.
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

באיזה מתקן אתה?
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

yyzboy1928 כתב:מסכים איתך טל. מלחמות אגו שיוצאות מצד המפקד(שד"א מדובר בנגד רס"ל מפגר במיוחד) שוברות חיילים, וכן, זה צריך לפגוע איפשהו בביטחון האישי של מדינת ישראל. הרי לי ולו יש את אותה מטרה סך הכל. ועצוב לי שאני רושם את הדברים האלה.
בוא אני אתן לך דוגמא אפילו יותר קשה וקיצונית (בלי לזלזל חס וחלילה במקרה שלך). כשהתגייסתי בתחילת הדרך בצבא אז שיבצו אותי ליחידת "המעבר הבטוח" בתרקומיא, אבל מאחר וביבי היה ראש ממשלה והסכמי השלום הוקפאו, כל תפעול המעבר לא יצא לפועל (הייתי אמור לתפעל עמדת מחשב והיו עוד חבר'ה אחרים שהיו מ"צ שהיו אמורים לעשות בדיקות רכבים ובדיקות לפלסטינאים שעוברים). לא היה מה לעשות איתנו, אז החליטו לשלוח אותנו לאבט"ש קרבי (בניגוד לפקודות צה"ל ובניגוד להכשרה שלנו), עשו לנו יענו לפני זה איזה זריקת רימון כסת"ח וכאילו תרגיל חוליה, אחרי זה חזרנו לבסיס ושמרנו כמו מניאקים במגדלים, המפקדים התעללו בחיילים ,לא היו תנאים, התלוננו לנציב קבילות ולקצינת פניות הציבור, ההורים שלנו התלוננו, הצבא שם על כולנו קצוץ. ב-1 למאי 1999, אחד החברים הטובים שלי , ארז חדד ז"ל, לקח לעצמו M16 וירה לעצמו בראש. וזה למה? רק בגלל הצבא. הוא היה הבן אדם האחרון שהיינו מאמינים שיעשה משהו כזה, תמיד צחק, תמיד עודד את כולם. אחרי המקרה הנורא, פתאום הגיע אלינו אלוף הפיקוד לשיחה, פתאום הגיעו פסיכולוגים, פתאום לאנשים היה איכפת מאיתנו. היחידה פורקה וכל אחד פוזר לבסיס אחר בארץ. האם זה לא היה יכול להימנע? בוודאי שכן, אבל הצבא פועל בלי שום הגיון, תקציבים מבוזבזים לחינם, ולעיתים גם חיים הולכים לחינם (אני לא מדבר על חיילים שנופלים בקרב או בפעולה מבצעית).
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

טל רודס כתב:
yyzboy1928 כתב:מסכים איתך טל. מלחמות אגו שיוצאות מצד המפקד(שד"א מדובר בנגד רס"ל מפגר במיוחד) שוברות חיילים, וכן, זה צריך לפגוע איפשהו בביטחון האישי של מדינת ישראל. הרי לי ולו יש את אותה מטרה סך הכל. ועצוב לי שאני רושם את הדברים האלה.
בוא אני אתן לך דוגמא אפילו יותר קשה וקיצונית (בלי לזלזל חס וחלילה במקרה שלך). כשהתגייסתי בתחילת הדרך בצבא אז שיבצו אותי ליחידת "המעבר הבטוח" בתרקומיא, אבל מאחר וביבי היה ראש ממשלה והסכמי השלום הוקפאו, כל תפעול המעבר לא יצא לפועל (הייתי אמור לתפעל עמדת מחשב והיו עוד חבר'ה אחרים שהיו מ"צ שהיו אמורים לעשות בדיקות רכבים ובדיקות לפלסטינאים שעוברים). לא היה מה לעשות איתנו, אז החליטו לשלוח אותנו לאבט"ש קרבי (בניגוד לפקודות צה"ל ובניגוד להכשרה שלנו), עשו לנו יענו לפני זה איזה זריקת רימון כסת"ח וכאילו תרגיל חוליה, אחרי זה חזרנו לבסיס ושמרנו כמו מניאקים במגדלים, המפקדים התעללו בחיילים ,לא היו תנאים, התלוננו לנציב קבילות ולקצינת פניות הציבור, ההורים שלנו התלוננו, הצבא שם על כולנו קצוץ. ב-1 למאי 1999, אחד החברים הטובים שלי , ארז חדד ז"ל, לקח לעצמו M16 וירה לעצמו בראש. וזה למה? רק בגלל הצבא. הוא היה הבן אדם האחרון שהיינו מאמינים שיעשה משהו כזה, תמיד צחק, תמיד עודד את כולם. אחרי המקרה הנורא, פתאום הגיע אלינו אלוף הפיקוד לשיחה, פתאום הגיעו פסיכולוגים, פתאום לאנשים היה איכפת מאיתנו. היחידה פורקה וכל אחד פוזר לבסיס אחר בארץ. האם זה לא היה יכול להימנע? בוודאי שכן, אבל הצבא פועל בלי שום הגיון, תקציבים מבוזבזים לחינם, ולעיתים גם חיים הולכים לחינם (אני לא מדבר על חיילים שנופלים בקרב או בפעולה מבצעית).
איום נורא. מחר או היום נראה לי אמורה להיות תכנית בערוץ 10 על חיילים שמתאבדים בצה"ל. אם יש לך גישה, תראה את זה.
היום הצבא קצת יותר מסודר. לפחות איפה שאני משרת. אחרי המלחמה הצבא שינה עורו מקצה לקצה. אין מה לעשות. הצבא הוא גוף שעובד עפ"י קומבינות.

ואדר, אני משרת במתקן פלוגות הידוע בגדולתו התקשובית(שלא אפרט כאן מסיבות במ"ממיות) :roll: .
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

פלוגות.... עשיתי שם אבט"ש כשאתה עוד היית בשא"ש
:haha: :haha: :haha:

בטח כשאתה הגעת עוד היו חברה שהכרתי שם. ממתי אתה במתקן? אני עשיתי שם אבט"ש בפברואר או מרץ 2006. אני זוכרת שסידרתי לסגן מפקד מתקן שם נאיר (נראה לי...) את המסנג'ר. בתמורה נכנסתי למתקן בשביל עמדת צה"לנט לבדוק מיילים :).
הדבר שאני הכי זוכרת זה: "מה שקורה בפלוגות נשאר בפלוגות" ובאמת קרו שם המון דברים שבאמת מעולם לא סיפרתי לאף אחד. מקום הזוי.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

הייהיי אני אחמ"ש שם :x ..

וואלה, מרץ 2006?? נאיר היה הסגן.. המפקד היה גינדי כמדומני..
אז את בטח מכירה את עזרי קיסר שהוא עוד חודש וקצת רס"ל..
אלעד בשארי קצין כבר שנתיים ו...
צחי לוי המילואימניק
בראונשטיין דניאל המילואימניק
דני אוחנה המילואימניק האגדי..

ועוד ועוד.. וכן, זה ככה היה פעם.. גם היום אני דואג לשמר את המצב הזה :twisted: .
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

אני פחות זוכרת אנשים מהמתקן עצמו, יותר את המאבטחים, האחמ"ש אז (דניאל) ואת נאיר כי איתו עשיתי את השבת. היה גם טימור שהיה הנהג. למאבטחת אחת קראו יסמין אם אני לא טועה, תימניה חמודה שעשתה לנו בשבת ג'חנון, לשניה אני לא זוכרת איך קראו. והיו שני מאבטחים, אחד מיכאל שהיה גרוזיני עולה חדש, והשני בחור מבת ים, לא זוכרת איך קראו לו, אבל הוא גם היה חמוד.
כשהייתי שם היה ממש הרבה בלאגן. ממש! הבנתי שכמה חודשים אחר כך תפסו אותם באיזו ביקרות פתע ונכנסו שם בכולם. אני גם זוכרת ששכחו להביא לנו הספקה לשבת. איזה סיוט זה היה. היו לי המון חוויות מהאבט"ש הזה (לא כולן חיובית במיוחד), אבל מה שבטוח, לולא האבט"ש הזה בחיים לא הייתי מסיימת את הספר "בת בולין האחרת" :)
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

Adar Nahari כתב:אני פחות זוכרת אנשים מהמתקן עצמו, יותר את המאבטחים, האחמ"ש אז (דניאל) ואת נאיר כי איתו עשיתי את השבת. היה גם טימור שהיה הנהג. למאבטחת אחת קראו יסמין אם אני לא טועה, תימניה חמודה שעשתה לנו בשבת ג'חנון, לשניה אני לא זוכרת איך קראו. והיו שני מאבטחים, אחד מיכאל שהיה גרוזיני עולה חדש, והשני בחור מבת ים, לא זוכרת איך קראו לו, אבל הוא גם היה חמוד.
כשהייתי שם היה ממש הרבה בלאגן. ממש! הבנתי שכמה חודשים אחר כך תפסו אותם באיזו ביקרות פתע ונכנסו שם בכולם. אני גם זוכרת ששכחו להביא לנו הספקה לשבת. איזה סיוט זה היה. היו לי המון חוויות מהאבט"ש הזה (לא כולן חיובית במיוחד), אבל מה שבטוח, לולא האבט"ש הזה בחיים לא הייתי מסיימת את הספר "בת בולין האחרת" :)
העניינים השתנו.. כבר לא שותים יותר אלכוהול יותר בשבתות כולם.. אין יותר את הבריכה שהייתה כאן.. הרבה דברים השתנו, אבל הבסיס החברתי נשאר.. רק בתחלופה של האנשים..
המאבטחות האלה עזבו לפני שאני הגעתי למתקן.

את מכירה את המקום. את האווירה. עכשיו את מבינה למה אני לא שש להשאר קבע? :haha: ..
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3745367,00.html
קצת פוליטיקה מטכלית :haha: .
מזל טוב לבני גנץ. סגן הרמטכל החדש במקום דן הראל, שפורש מצה"ל.
יש לי בעיה איתו. הוא גם קצת כשל במלחמת לבנון השניה. הוא היה מפקד מז"י. אבל תכלס זאת לא אשמתו, אלא הסמכויות דביליות שהרמטכל דאז הביא.. פירוק חש"ל והעברתו למז"י? חימוש? הפרדת חייל התקשוב מהאגף? רה הארגון שגם קשור לכישלון המלחמה, ומז"י איבדו את הידים והרגליים.
אני מקווה שהוא יותר איש שטח מאשר איש של מפקד מז"י.
גלאנט לא לקח את התפקיד, כי כנראה הרמטכל ושר הביטחון מעדיפים מישהו חזק בדרום בינתיים לכל מקרה שלא יהיה. והוא יתחרה לתפקיד הרמטכל, יחד עם אייזנקוט(מפקד פצ"ן), ולדעתי גם יקח את הפיקוד על צה"ל.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

זה גם אשכול למילואימניקים? :haha:

יומיים בבה"ד 7 עוד שבועיים... joy! אבל לפחות יציאה מהשגרה....
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

בה"ד 7. הבית של כל חייל תקשוביסט. גם אם הוא עשה קורס יסוד באיריס (כמוני) וכל מקום אחר :roll: .

מה אתה הולך לעשות בבה"ד 7 במילואים ומה תפקידך היה בצבא ניר? :roll:
סמל אישי של משתמש
Arziv
דרימיסט מתקדם
יצירת קשר:

שליחה על ידי Arziv »

אין ספק שהכי טוב בצבא שאין צבא!
רגילה היא פשוט אוויר לנשימה! :idea:
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'