TheLight כתב:בממד"ה יש כמה וכמה תפקידים. אתה אולי יושב עם הבנות של איסוף נתונים או משהו כזה.
אני התקבעתי בינתיים על מיון - לשבת עם פסיכולוג מול בנאדם ולהחליט אם הוא הולך לחיל מסויים, לתפקיד קרבי, קצונה או מה שיהיה.
אני יושב עם בחורות שעשו את הקורס ממד"ה כמו כולן וקיבלו הצבה לח"א... אני יודע שהתפקיד לא מגיע להרבה מעבר לזה חוץ מאולי תפקיד "מטה" שהוא שונה מתפקיד בבסיס.
לגבי הידיד שלך - אם הוא קרבי באמת אין מה לדבר, אין לו מושג בכלל מה זה קצין אקדמאי ולדעתי מעבר לבה"ד 1 הוא לא פגש אף אחד כזה אף פעם ולא יודע מה הם עושים בכלל. וסביר להניח שזה קטע אגו כזה של קצין צעיר...
כולם עושות את אותו הקורס, כן, אבל לאחר מכן מציבים אותן בתפקידים שונים - מיון, איסוף נתונים, הערכהלקצונה ועוד משהו שאני באמת לא זוכרת... אלה ההבדלים בין התפקידים.
בנוגע לידיד, כן, הוא קצין צעיר, בסופו של דבר ההתלהבות תפוג, ועם זה גם האגו מין הסתם
"אדם צריך לחם בשביל לחיות, ופרח, שיהיה לו בשביל מה לחיות."
היום הייתי בפיקוד מרכז בירושלים.. מקום שקט להפליא.. אהבתי את האוויר שמה.. מזכיר במעט את בה"ד 1.
מהשבת שלי נסעתי ישירות לירושלים לעשות מבחן כניסה לאיזשהו קורס.. עברתי אותו . שבוע הבא אני מתיחל קורס אקסס!! ראשון-חמישי.
יומיות בפיקוד מרכז.. תענוג ...
MrReD כתב:שינו לי את תאריך הגיוס ל5/8, בדקתי לאיפה מגייסים באותו היום וכתוב "גיוס השלמות", מזה?!
זה אומר שעדיין לא קבעו לך שיבוץ ע"פ המנילה, ואם אתה קרבי - לאן שצריך.
תכל'ס? לא מעט אנשים הולכים משם לחש"ן/חת"ם. (שריון/תותחנים). אפילו שמעתי על כמה שהגיעו למג"ב.
אבל עזוב שטויות אלי, מחר הופעה!
5/8 זה התאריך הכי כל"צ בעולם הזה. זה לא מסגיר שום דבר על השיבוץ שלך, הוא יקבע אצל קצין המיון.
אמרת לי שאתה רוצה חי"ר, לא? סבבה. תאריכי הגיוס לחי"ר במחזור אוגוסט הם אמצע-סוף יולי (אני יודע רק על גבעתי - 19 ו-20). ב-5 לאוגוסט כולם בשלב הזה בטרום-טירונות, כך שהסיכויים שיהיה לך מקום בחטיבת חי"ר כלשהי הם גבוהים. מה שכן, מכיוון שבשלב הזה מדובר בהשלמת תקנים חסרים בטירונויות, סביר להניח שלא תהיה לך אפשרות בחירה. או בקיצור, תתכונן להגיע לנח"ל
כל עוד לא שולחים אותך לאן שאתה רוצה, אתה תמיד יכול לסרב להתפנות ולשבת באוהל של הבקו"ם. קצת יצעקו ויאיימו עליך , אבל אל תאכל את האיומים האלה, ובלבד שלא תידפק ותישלח ליחידה שאתה לא מעוניין להיות בה.