אשכול מלש"בים וחיילים.

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

Re: אשכול מלש"בים וחיילים.

שליחה על ידי yyzboy1928 »

להפגש? איפה? נשמע קצת מוזרר... לא מחייב שום דבר.. תמשיך להלחם להגיע לחי"ר.. תפגש איתו.. אבל לי זה נשמע קצת מוזר..
קצין?? חייל רגיל?? לי זה נשמע מוזר :roll: תבדוק את הנושא..

ד"א, יש לי היום בפזמ הולדת שנתיים

עד מתי!! :knight:
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

הוא אמר לי שהוא גר בשכונה שלי, ושאם אני רוצה אפשר לשבת באיזה בית קפה או משהו והוא יספר לי.
כבר סיפרו לי שעושים כאלה דברים בצבא, אני יפגש איתו. אבל אני נלחם להגיע לחי"ר.
תמונה
Ne_Plus_Ultra
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Ne_Plus_Ultra »

MrReD כתב:עכשיו התקשר אליי חייל ואמר לי את הדברים הבאים:
"שמע אני חייל מתותחנים, קיבלתי את המספר שלך כי יש לך שיבוץ לחיל שלנו. אם אתה רוצה אנחנו יכולים להפגש כדי שאני יסביר לך מה כל העניין אצלנו ככה שיהיה לך יותר ברור".
הוא גם אמר שאם אני נפגש איתו זה לא מחייב כלום, אבל זה באמת לא מחייב?
בנוסף, זה אומר כבר שסופי הצבא רוצה אותי בתותחנים, יענו אם אני יתחנן ללכת לחי"ר יש מצב שיסכימו?
ברור שזה לא מחייב, תותחנים זו לא יחידה התנדבותית. הבעיה היא שכנראה הצבא כבר חייב אותך, עפ"י השיבוץ, אז אין כל כך מה לדבר במונחים כאלה.
שמע, אם אתה רוצה להגיע לחי"ר, תילחם כמה שיותר לפני. ברגע שהתגייסת לתותחנים קשה מאד לצאת משם לחיל אחר. אם בכל זאת מגייסים אותך לתותחנים, ואתה רוצה חי"ר ויהי מה, אתה יכול לא להתפנות ולומר רק חי"ר, אבל אז קודם כל יטרטרו לך את הנשמה בבקו"ם, ואחרי זה אתה מסתכן בזמן כלא. בסופו של דבר, הצבא ייתן לך את מה שתרצה אם תתעקש מספיק, אבל אתה עלול לחטוף הרבה מאד לפני, ככה שעדיף לנסות לשנות דברים עכשיו כשזה לא נושא עונשים. דרך אגב, תותחנים זה לא כזה נורא. (זאת אומרת, זה חרא. אבל צבא זה חרא באופן כללי. תותחנים לא יותר גרוע ממקומות אחרים, ומחלקם זה גם יותר טוב).
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

MrReD כתב:עכשיו התקשר אליי חייל ואמר לי את הדברים הבאים:
"שמע אני חייל מתותחנים, קיבלתי את המספר שלך כי יש לך שיבוץ לחיל שלנו. אם אתה רוצה אנחנו יכולים להפגש כדי שאני יסביר לך מה כל העניין אצלנו ככה שיהיה לך יותר ברור".
הוא גם אמר שאם אני נפגש איתו זה לא מחייב כלום, אבל זה באמת לא מחייב?
בנוסף, זה אומר כבר שסופי הצבא רוצה אותי בתותחנים, יענו אם אני יתחנן ללכת לחי"ר יש מצב שיסכימו?
תותחנים יכול להיות גם מורן ומיתר, יחידות לא רעות בכלל...
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

ככה אני רואה את זה אלי:
1. תותחנים זה חרא. אחי בתותחנים, חרא שם.
2. יחידת מורן (מיתר כבר לא קיימת), היא יחידה מובחרת, שווה להגיע - אם כי לא שווה לקחת את הסיכון של ליפול משם, כי זה ישירות לתותחנים.
3. הפגישה הזו לא מחייבת כלום; אבל אל תלך, הם רק ינסו לקשט לך את החרא הנ"ל.
4. כמובן שחי"ר עדיף, עשרות מונים. להלחם כבר מעכשיו, ולא להפסיק לשגע ולהטיח במערכת בטלפונים, התייצבויות אם צריך רק כדי להראות שאתה רציני וכו'. במקרה הכי גרוע, אחרי שאתה מתגייס, פשוט תסרב להתפנות מהבקו"ם; אבל כמו שאמרו לפני, סירוב אחרי הגיוס כבר כלול במחנה עצורים זין במיוחד עם טרטורים וכו' (לשבת ב"כלא" שווה את זה, מתקן העצורים של מסורבי פינוי הוא חרטוואת).

אל תוותר על חי"ר אחי. אל תוותר.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
Ne_Plus_Ultra
דרימיסט מתקדם

מורן ומיתר זו אותה יחידה. מיתר זה השם החדש של מורן. (כבר לא כל כך חדש)
ליאור - לא יודע מי אמר לך ששווה להגיע לשם. עד כמה שאני יודע, זה לא שווה באמת. סה"כ הכלים שלהם יותר מתקדמים. מכל הבחינות האחרות זו סתם יחידת תותחנים.
אני הייתי בתותחנים, ואני אומר לך שחרא זה דבר יחסי. השאלה היא כמה מוטיבציה יש לך להיות בחזית ולהסתכן. לי לא היתה מוטיבציה קרבית, ולכן אם כבר חייבו אותי להיות קרבי אז בשבילי היה עדיף כבר תותחנים או נ"מ. (או במקרה הגרוע שריון)

למישהו כמו אלי שרוצה חי"ר, משמע הוא בעל מוטיבציה, ברור שעדיף חי"ר. הבעיה היחידה עם הרצונות האלה היא שלעיתים קרובות אנשים מגיעים עם טונות רעל ובדיוק אחרי שבועיים של פתיחה בטירונות כבר אין להם רצון להיות יותר בכלל בצבא. ראיתי את זה אצל מספיק אנשים.

כשאמרתי מסתכן בזמן כלא, דיברתי על דפוק. לאו דווקא על התנאים. שמעתי שיש בתי כלא שהם די בסדר, ויש כאלה שהם נוראים. נכון ששבועיים זה לא נורא, אבל במקרים מסויימים צריך הרבה יותר משבועיים כלא בשביל להצליח לעבור, ואז זה יכול להצטבר וזה באסה רצינית. מצד שני, להעביר את הצבא במקום שאתה לא רוצה להיות בו זה גם ממש באסה. מצד שלישי, מעטים האנשים שיכולים לדעת בודאות מה מתאים להם בצבא לפני שהם ניסו את זה.

לגבי הקישוטים - ליאור צודק. כל חיל מנסה לייחצן את עצמו. בטח חיל כמו התותחנים שיש לו שם רע. הוא בטח יגיד לך שתותחנים מבצעיים בדיוק כמו חי"רניקים ושעושים קווים ויש כלים מתקדמים ושהחיל מאד טכנולוגי ושהחומר האנושי טוב וכן הלאה. זה כמובן לא ממש ככה, הקווים הם, ברובם (לא כולם...לפעמים יש יוצאי דופן), קווים פחות מסוכנים וגם בהם, הפעילות היא כמובן מוגבלת.
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

אני אישית הייתי מעדיף דפוק לכמה שבועות מאשר לבלות 3 שנים במקום שלא מתאים לי.

בקשר לרעל חי"ר, אז לכולם יש נקודת שבירה מסוימת בטירונות, גם לי הייתה כזאת. אחרי שאתה מסיים מסלול, כבר הפרספקטיבה אחרת. כל אחד, לא משנה כמה מורעל הוא יהיה, יש את הכאפה של הצבא שלוקח (למי יותר ולמי פחות) קצת זמן לעכל אותה, עיכול שכרוך בקצת "כאבים".
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

תודה על העצות כולם. אני בהחלט מתכוון להלחם על להיות בחי"ר!
תמונה
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

עכשיו התקשרתי למוקד סיירות, סיפרתי לבחורה את כל הסיפור והיא פשוט אמרה לי "אין לך עדיין שום שיבוץ לשום דבר". אז שאלתי אותה אם היא בטוחה והיא אמרה לי שכן. החייל המניאק הזה סתם אמר לי שזה בטוח שאני הולך כדי שאני יפגש איתו.

מניאקים תותחנים!
תמונה
Ne_Plus_Ultra
דרימיסט מתקדם

תכלס מניאקים.
TheLight
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי TheLight »

אחח, אני זוכרת שאני רציתי להיות לוחמת בסנפיר... ואז הגעתי לצו ראשון, והורידו לי פרופיל על תת משקל :roll:

בסופו של דבר התקבלתי לעתודה, יותר נכון נרשמתי למכינה קדם אקדמאית של עתידים [ליישובי הפריפריה]. אבל בו זמנית התקבלתי לממד"ה [מאבחנת מדעי התנהגות, לא מאבחנת פסיכוטכנית!] ביחד עם 3 חברות שהכרתי באותו יום...
כמובן שרוב האנשים השפויים יעדיפו עתודה ועתידים - לימודים ריאליים על חשבון הצבא - אבל אני באמת חושבת שבממד"ה אני אהיה יותר יעילה. משם אני אוכל לטפס לקצונה [יש לי את הנתונים הדרושים] וגם ככה אני אשרת עם החברות שהכרתי.
חוצמזה, בעתודה אני יכולה ללמוד רק מקצועות ריאליים - ואני באמת גרועה בזה. ממד"ה זה יותר לכיוון של פסיכולוגיה, יותר מתחברת לזה.
אחרי זה אני כבר אלמד מקצוע שקשור לעיצוב, אני מקווה :D

מה אתם אישית מעדיפים - מאבחנת, או עתודאית?
"אדם צריך לחם בשביל לחיות, ופרח, שיהיה לו בשביל מה לחיות."
Let the Light surround You (:
Ne_Plus_Ultra
דרימיסט מתקדם

להיות עתודאי משמעו להתחייב לצבא מראש להרבה זמן, לפני שיודעים מה זה בכלל צבא. אני הייתי מתחרפן מ-6 שנים בצבא. חוץ מזה, יכול מאד להיות שאחרי שתסיימי את התואר ישימו אותך בתפקיד שלא קשור. מה שעלול להוביל לרמת תסכול גבוהה.
לדעתי זה פשוט לא כדאי, ואני שמח מאד על כך שלא הלכתי לשם.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אני הלכתי לעתודה מהשיקולים שלי וזה כרגע טוב לי. אני לא יודע מאיפה שאבת את העובדה שבעתודה לומדים רק מקצועות ריאליים. המון עתודאים לומדים פסיכולוגיה, משפטים, מדעי ההתנהגות ואפילו תכנון נוף (?). אבל זה באמת התחייבות מראש להמון זמן ואם את לא רואה את עצמך בשום אופן עובדת בצבא 6 שנים אז חבל על הזמן.
נקודה נוספת - בתור עתודאית את מתחילה כקצינה. אמנם קצינה אקדמית (ארונות שטוחים) אבל רוב העתודאים משלימים לקצונה רגילה.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
TheLight
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי TheLight »

עתידים יממנו רק מקצועות ריאליים. הבקשה שלי ללימודי משפטים בבר-אילן התקבלה, אבל העדפתי מכינה.
וכשיצרתי קשר עם עתידים הם אמרו שעדיף לי לא ללמוד משפטים, כי גם בצבא גם באזרחות - העולם מוצף משפטנים וסביר מאוד להניח שאני לא אשרת בתור משפטנית, ואז אני מתייבשת 3 שנים על כלום - בגלל זה לא משתלם לצבא לממן לי לימודי משפטים.
בקשר לקצונה - ממה שאני שמעתי מידיד קצין שלי - קמ"א כמעט ולא נחשב לקצונה. חודש בבה''ד 1 לא יהפוך אותך לקצין.
והעניין של הקבע - מזה באמת לא אכפת לי. קבע זה לא מה שמרתיע אותי, ואני חושבת שגם כשאהיה בממד"א אני אחתום קבע, אולי אפילו אטפס לקצונה, קצונה אמיתית! :P
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

TheLight כתב:ממה שאני שמעתי מידיד קצין שלי - קמ"א כמעט ולא נחשב לקצונה. חודש בבה''ד 1 לא יהפוך אותך לקצין.
לא יודע מי זה הידיד שלך, אבל כמה מהקצינים הכי טובים ומקצועיים שראיתי באו מעתודה... והם עושים בדיוק אותו פרק זמן בבה"ד אחד כמו קצינים "רגילים", הם פשוט טיפה מבוגרים יותר ועם תואר.

ולגבי ממד"ה, אלא אם את רוצה להיות פקידה עם תואר ממש לא הייתי ממליץ לך ללכת לזה... לא יודע מה סיפרו לך, אבל ממה שאני רואה אצל המאבחנות אצלי (הן נחשבות חלק מהלשכה אז אנחנו בעצם איתן כל היום) כל מה שהן עושות זה להזין המון נתונים, לצלם המון דפים ולתפקד בתור פקידה של הסוציולוגית.

שוב, אם את רוצה להיות פקידה, בסה"כ לא רע, מבטיח תנאים טובים יחסית בגלל ה"קרבה לצלחת", אבל בסה"כ דיי רפטטיבי ומשעמם לפי מה שאני שומע ורואה...

אם התכנון שלך זה לצאת לקצונה, סבבה, אבל קחי בחשבון שיהיה לך איזה חצי שנה בתפקיד.
תמונה

תמונות וקליפים של הגיטרות שלי.

תמונה
TheLight
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי TheLight »

בממד"ה יש כמה וכמה תפקידים. אתה אולי יושב עם הבנות של איסוף נתונים או משהו כזה.
אני התקבעתי בינתיים על מיון - לשבת עם פסיכולוג מול בנאדם ולהחליט אם הוא הולך לחיל מסויים, לתפקיד קרבי, קצונה או מה שיהיה.

והידיד הקצין עכשיו מפקד טירונים בגבעתי, אי שם בצפון... הוא סיים לפני שבועיים קורס קצינים, אז הוא נורא רגיש ועוקצני לגבי אנשים שמדברים על קצונה, ויכול להיות שהוא סתם מקצין [דו משמעי!D:] את הנושא...
Ne_Plus_Ultra
דרימיסט מתקדם

^אם הוא מ"מ בגבעתי, הוא קצין שטח וככזה הוא בכלל לא קשור לקצינים אקדמאיים. מאד קל לזלזל באנשים שהוא לא יודע מה הם עושים בכלל. זה גם מאד נוח לאגו.
בקיצור, לא אובייקטיבי, וקרוב לודאי שלא מבוסס.
TheLight
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי TheLight »

Ne_Plus_Ultra כתב:^אם הוא מ"מ בגבעתי, הוא קצין שטח וככזה הוא בכלל לא קשור לקצינים אקדמאיים. מאד קל לזלזל באנשים שהוא לא יודע מה הם עושים בכלל. זה גם מאד נוח לאגו.
בקיצור, לא אובייקטיבי, וקרוב לודאי שלא מבוסס.
לא אמרתי שהוא קצין אקדמאי, אמרתי שהוא סולד מקצינים אקדמאים :haha:
Ne_Plus_Ultra
דרימיסט מתקדם

:?: הבנתי את זה. רק אמרתי שאין כל כך מה לסמוך על דעתו של קצין שטח צעיר לגבי קצינים אקדמאיים, כי היא לא אובייקטיבית וקרוב לודאי לא יותר מדי מבוססת מידע קונקרטי.
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

TheLight כתב:בממד"ה יש כמה וכמה תפקידים. אתה אולי יושב עם הבנות של איסוף נתונים או משהו כזה.
אני התקבעתי בינתיים על מיון - לשבת עם פסיכולוג מול בנאדם ולהחליט אם הוא הולך לחיל מסויים, לתפקיד קרבי, קצונה או מה שיהיה.
אני יושב עם בחורות שעשו את הקורס ממד"ה כמו כולן וקיבלו הצבה לח"א... אני יודע שהתפקיד לא מגיע להרבה מעבר לזה חוץ מאולי תפקיד "מטה" שהוא שונה מתפקיד בבסיס.

לגבי הידיד שלך - אם הוא קרבי באמת אין מה לדבר, אין לו מושג בכלל מה זה קצין אקדמאי ולדעתי מעבר לבה"ד 1 הוא לא פגש אף אחד כזה אף פעם ולא יודע מה הם עושים בכלל. וסביר להניח שזה קטע אגו כזה של קצין צעיר...
תמונה

תמונות וקליפים של הגיטרות שלי.

תמונה
שלח תגובה