קצין?? חייל רגיל?? לי זה נשמע מוזר

ד"א, יש לי היום בפזמ הולדת שנתיים
עד מתי!!

ברור שזה לא מחייב, תותחנים זו לא יחידה התנדבותית. הבעיה היא שכנראה הצבא כבר חייב אותך, עפ"י השיבוץ, אז אין כל כך מה לדבר במונחים כאלה.MrReD כתב:עכשיו התקשר אליי חייל ואמר לי את הדברים הבאים:
"שמע אני חייל מתותחנים, קיבלתי את המספר שלך כי יש לך שיבוץ לחיל שלנו. אם אתה רוצה אנחנו יכולים להפגש כדי שאני יסביר לך מה כל העניין אצלנו ככה שיהיה לך יותר ברור".
הוא גם אמר שאם אני נפגש איתו זה לא מחייב כלום, אבל זה באמת לא מחייב?
בנוסף, זה אומר כבר שסופי הצבא רוצה אותי בתותחנים, יענו אם אני יתחנן ללכת לחי"ר יש מצב שיסכימו?
תותחנים יכול להיות גם מורן ומיתר, יחידות לא רעות בכלל...MrReD כתב:עכשיו התקשר אליי חייל ואמר לי את הדברים הבאים:
"שמע אני חייל מתותחנים, קיבלתי את המספר שלך כי יש לך שיבוץ לחיל שלנו. אם אתה רוצה אנחנו יכולים להפגש כדי שאני יסביר לך מה כל העניין אצלנו ככה שיהיה לך יותר ברור".
הוא גם אמר שאם אני נפגש איתו זה לא מחייב כלום, אבל זה באמת לא מחייב?
בנוסף, זה אומר כבר שסופי הצבא רוצה אותי בתותחנים, יענו אם אני יתחנן ללכת לחי"ר יש מצב שיסכימו?
לא יודע מי זה הידיד שלך, אבל כמה מהקצינים הכי טובים ומקצועיים שראיתי באו מעתודה... והם עושים בדיוק אותו פרק זמן בבה"ד אחד כמו קצינים "רגילים", הם פשוט טיפה מבוגרים יותר ועם תואר.TheLight כתב:ממה שאני שמעתי מידיד קצין שלי - קמ"א כמעט ולא נחשב לקצונה. חודש בבה''ד 1 לא יהפוך אותך לקצין.
לא אמרתי שהוא קצין אקדמאי, אמרתי שהוא סולד מקצינים אקדמאיםNe_Plus_Ultra כתב:^אם הוא מ"מ בגבעתי, הוא קצין שטח וככזה הוא בכלל לא קשור לקצינים אקדמאיים. מאד קל לזלזל באנשים שהוא לא יודע מה הם עושים בכלל. זה גם מאד נוח לאגו.
בקיצור, לא אובייקטיבי, וקרוב לודאי שלא מבוסס.
אני יושב עם בחורות שעשו את הקורס ממד"ה כמו כולן וקיבלו הצבה לח"א... אני יודע שהתפקיד לא מגיע להרבה מעבר לזה חוץ מאולי תפקיד "מטה" שהוא שונה מתפקיד בבסיס.TheLight כתב:בממד"ה יש כמה וכמה תפקידים. אתה אולי יושב עם הבנות של איסוף נתונים או משהו כזה.
אני התקבעתי בינתיים על מיון - לשבת עם פסיכולוג מול בנאדם ולהחליט אם הוא הולך לחיל מסויים, לתפקיד קרבי, קצונה או מה שיהיה.