נעליים!!! (מעמוד 4: כושר!!!)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
liordavidlior
דרימיסט-על

Re: נעליים!!!

שליחה על ידי liordavidlior »

Adar Nahari כתב:יש לי המלצה:

ריצה זה מיותר.
לכו להרים משקולות, זה יעיל.
WTF? :?:
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי Adar Nahari »

רצינית לחלוטין.

ריצה זה בזבוז של זמן.
כל מטרה בתחום האימון והכושר הגופני אפשר להשיג ולשפר הרבה יותר טוב ללא ריצה.
אפילו ריצה.
"If you kiss somebody then both of you'll get practice"
liordavidlior
דרימיסט-על

^ צר לי שאני חייב להיות בוטה, אבל חירטוט כזה לא שמעתי כבר הרבה זמן.
הפעילות הגופנית היעילה ביותר לשיפור הסיבולת לב-ריאה היא הריצה.
הפעילות הגופנית שורפת השומנים, הקלוריות ובכללי המחטבת, היעילה ביותר היא הריצה.
הפעילות הגופנית הזולה ביותר (יחד עם הליכה, שזה בעצם כמו ריצה אבל לאט) היא הריצה.

Get what you want - Fast

קשה לי לחשוב על פעילות גופנית המשפרת את הבריאות הכללית טוב יותר מהריצה.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

^
שחיה.
אבל חוץ מזה, אין פעילות יחידה שהיא יותר בריאה. אולי סקס? :haha:
תמונה
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

תאמינו לי עשיתי את שיעורי הבית שלי בנושא. גם תיאורתית וגם מעשית.
מי שרוצה לבזבז זמן יכול לצאת לרוץ.
מי שרוצה לראות תוצאות (וזה ממש לא משנה סיבולת לב ריאה/כח/שריפת שומן) צריך קודם כל להרים משקולות.
מנסיון אישי, אני לא רצה כבר חמש שנים כי זה עושה לי דלקות בכף הרגל אבל מתאמנת עם משקולות (לא מכשירים מהאינקויזיציה, אלא מוט עם משקולות).
וכשהייתי צריכה לרוץ 4 ק"מ (קרי בוחן כושר גופני לאנשי קבע) קיבלתי מצטיין. ויש לי סיכה שמוכיחה את זה.
כמו גם שירדתי בשישה שבועות שש קילו (ולא, לא עליתי אותם יומיים אחרי וגם לא חודשיים אחרי).
ובנוגע לחיטוב- הישבן שלי מדבר במקומי :)

אז תאמין לי כשאני אומרת- ריצה זה לחשלים.

(הכל ברוח טובה, אז שבבקשה אף אחד לא יעלב ממני)
liordavidlior
דרימיסט-על

לאלי,
שחיה טובה יותר מריצה ב2 דברים בלבד:
1. סבירות פחותה ממנה לפציעות.
2. הפעלה של יותר שרירים בגוף.
עדיין, ריצה תשרוף לך שומן וקלוריות ביעילות רבה הרבה יותר משחיה.
עדיין, ריצה תשפר לך את סיבולת הלב-ריאה ביעילות רבה הרבה יותר מריצה.
אל תשכח שיהיה לך בדרך כלל מקום ספיציפי מאוד בו תוכל לשחות לעומת ריצה שאתה יכול לעשות כמעט בכל מקום שתחפוץ.
בתור שוחה, אני יכול לומר לך שאחרי 40 דקות שחיה כבר בא לך למות מרוב שאתה רואה רק כחול של מים, משעמום. בריצה בתוך חדר כושר יהיו לך כמעט תמיד טלויזיות, בריצה בחוץ יהיה לך נוף משתנה תדיר ובפארק הירקון יהיו לך יופי של כוסיות (בעיקר אחרי 5).
לאנדרנלין? mp3 לריצה מגיע במיליון וריאציות, וישנם דגמים פשוטים שיעלו לך כלום כסף, לעומת אביזרים ייעודיים ויקרים בהתאם למוזיקה בשחיה.
ותשווה מחירי בריכות / קאנטרי קלאבים / בתים פרטיים ליד הים + בגד ים וכנראה משקפי שחיה לעומת פשוט נעליים טובות.

אין דבר כזה פעילות יחידה שהיא יותר בריאה, אל תהיה לי עוזרי עם שיבושי תחביר ;) אין פעילות אחת שהיא טובה מכל השאר בכל הבחינות. אבל הריצה ללא ספק עוקפת את כולם בהסתכלות הכוללת.

ולאדר,
שיעורי בית גם אני עשיתי בנושא, ואפילו עבודת סמינריון. אני רץ כבר 7 שנים ללא פציעה אחת ויחידה מריצה, כולל בצבא. יש לי נתונים אישיים פיזיים (לא רק חיצוניים אסטטיים) שיוכיחו זאת. לא רק נתונים אישיים, גם יופי של סיכות מתקופת הצבא שהושגו רק ע"י ריצה, הייתי הרץ הטוב ביותר בצוות (חוץ מהמדא"ג המרתוניסט שהיה לי, שהכין לי את תכנית האימונים) ביחידה. בריצות ארוכות לפחות.
בתור רץ קבוע, מרים משקולות קבוע, מפתח גוף, מחטב, שוחה לעיתים ומעשן נרגילה כרוני, אני יכול לומר לך מעבר לכל ספק שמי שרוצה לראות תוצאות (וזה כן משנה כח / סיבולת לב ריאה / שריפת שומן) צריך קודם כל לרוץ. בשביל פיתוח מסת שריר / העלאה בכח ריצה לא ממש תעזור - פה יש מקום חיוני למשקולות; אבל לכל מי שרוצה להוריד שומן / לחטב / להעלות סיבולת לב ריאה - הדרך הטובה ביותר (אם כי לא היחידה - אבל ללא ספק עוקפת בהרבה את מתחרותיה) היא הריצה. לא זו בלבד, היא גם תביא אותך לשיפור במצב הרוח הכללי, הביטחון העצמי, חוסר עייפות וחיזוק מערכת החיסונית טוב יותר ממשקולות.
זה שאת מקבלת דלקות מריצה - לא עושה ריצה לספורט של בזבוז זמן. ספיציפית מאוד - לך - ייתכן שמוטב שלא לרוץ.

אני לעומתך, מדבר במקום הישבן שלי (למרות שגם הוא נדחף לפעמים)
אז תאמיני לי כשאני אומר - אין לי מושג מה זה חשלים :P
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

ליאור שלא תחשוב שגם אני ניסיתי לשלול את התיאוריה (או עובדה כפי שאתה תגיד) שלך. גם אני רץ! צריך להיות מוכן לצנחנים! בנוסף אני גם יתחיל חדר כושר כדי לפמפם קצת את השרירים (זה מטורף איך המשקל שלי עולה מתי שאני עושה משקולות).
תמונה
liordavidlior
דרימיסט-על

אם אתה צריך עזרה או המלצות בנוגע לתכנית אימונים, דבר איתי
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

בעיקרון אני יעשה תוכנית עבודה עם המאמן כושר של המקום, אבל אני ידבר איתך לחוות דעת שניה.
תמונה
סמל אישי של משתמש
RemedyLane
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי RemedyLane »

liordavidlior כתב:אם אתה צריך עזרה או המלצות בנוגע לתכנית אימונים, דבר איתי
תאמין לי, דבר עם ליאור ותכתוב כל פיפס שהוא אומר בנוגע לזה.
שמרתי את התוכנית שהוא נתן לי, היא פשוט מעולה.
אני הייתי צריכה לשנות אותה קצת כי היא יותר לכושר גברי ופחות עיצוב.
אבל באמת מעולה. הוא גם יכול לתת לך עקרונות תזונתיים מעולים.

בנוגע לכל הדיון פה שהתפתח על ריצה. ריצה באמת משפרת סיבולת לב ריאה וטובה לשריפת שומנים וקלוריות.
בנוגע לחיטוב, אם אתם מדברים על אזור הרגליים והישבן, אז כן. יש חיטוב. ואולי קצת עבודה על שרירי הבטן.
אבל חיטוב מלא אפשר לקבל רק מהרמת משקולות ועבודה ספיציפית על אזורים בגוף.
לי למשל יש מגוון של תרגילים, לידיים, מותניים, חגורת הכתפיים, חזה, בטן, ירכיים, שוקיים, ואפילו שרירים פנימים כמו הרחב בטני.
השאלה מה רוצים להשיג ולפי זה לבחור את סוג הספורט המתאים.

אלי, לפי הצרכים שלך, לפי דעתי ליאור יוכל לתת לך כיוון טוב..
תמונה
He pours his soul into the water"
reflecting the mystery
She carries him away
"and the winds die slowly
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

ריצה באופן קבוע זה פשוט לא יעיל.
כי:
1. גוף האדם המדהים שלנו הוא דבר שיודע להתייעל. כאשר הוא עושה את אותו הדבר מספר רב של פעמים הוא פשוט לומד לבצע אותו טוב יותר, ע"י שהוא מתאמץ פחות ובדרך גם שורף פחות ופחות קלוריות מפעם לפעם. אלא אם תדע לאתגר ולהקשות על הגוף שלך מאימון לאימון (דבר מאוד מסובך אחרי שרצים הרבה). דרך טובה יותר לפעילות אירובית- תרגיל משקולות לדוגמא squat עם מעט משקל אבל עם הרבה חזרות ומעט מאוד הפסקה בין סט לסט. תאמין לי תשרוף בחמש דקות יותר קלוריות ממה שאתה שורף היום בחצי שעה ריצה (אחרי שנים של ריצה). וההבדל הוא שכל אימון אתה יכול להוסיף משקל ולהמשיך ולאתגר את הגוף שלך מאימון לאימון ולא לאפשר לשריפת הקלוריות לרדת משמעותית.
2. נתעלם לרגע מהעובדה שאתה בן ואני בת וצריכת הקלוריות שלנו שונה. אתה היום יצאת לרוץ, ובמקרה הכי הכי אופטימי שרפת 300 קלוריות. ונכון, היום אתה יכול לאכול 300 קלוריות יותר בלי להשמין. לעומת זאת אני ישבתי היום על התחת ואכלתי שוקולד (זה אכן קרה במציאות), אבל אני מרימה משקולות כבר שנה, ומסת השריר שלי היא יותר גדולה, ובלי לעשות כלום (חוץ מלאכול שוקולד) הגוף שלי צורך יותר קלוריות רק כדי לתחזק את עצמו. מחר אם אתה לא תרוץ לא תוכל לאכול עוד 300 קלוריות. אבל אני בהחלט יכולה להמשיך לאכול שוקולד גם אם האימון שלי ידחה בעוד יום או יומיים.

בנוגע לסיבולת לב ריאה- תכנס לסט חמש חזרות כבד של squats ואז תגיד לי שזה לא עובד על לב ריאה.
כמו גם שכבר הוכח שגם אצנים וגם רצי מרתון (ששניהם מקרה קצה של ריצה) הדרך הטובה ביותר לשפר את השיאים שלהם היא ע"י הוספת אימון משקולות לאימונים שלהם.

והכי הכי חשוב! אין כמו להגיע לחד"כ ולהיכנס לסט יחד עם איזה בחור מגודל ולשים יותר משקל ממנו על המוט.
זה מה שנקרא כבוד על.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

אני גם מאלה שמצדדים בשחיה לעומת ריצה. נכון שזה יותר משעמם, אבל אין תחליף לברך ורגל בריאים.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

RemedyLane כתב:
liordavidlior כתב:אם אתה צריך עזרה או המלצות בנוגע לתכנית אימונים, דבר איתי
תאמין לי, דבר עם ליאור ותכתוב כל פיפס שהוא אומר בנוגע לזה.
שמרתי את התוכנית שהוא נתן לי, היא פשוט מעולה.
אני הייתי צריכה לשנות אותה קצת כי היא יותר לכושר גברי ופחות עיצוב.
אבל באמת מעולה. הוא גם יכול לתת לך עקרונות תזונתיים מעולים.

בנוגע לכל הדיון פה שהתפתח על ריצה. ריצה באמת משפרת סיבולת לב ריאה וטובה לשריפת שומנים וקלוריות.
בנוגע לחיטוב, אם אתם מדברים על אזור הרגליים והישבן, אז כן. יש חיטוב. ואולי קצת עבודה על שרירי הבטן.
אבל חיטוב מלא אפשר לקבל רק מהרמת משקולות ועבודה ספיציפית על אזורים בגוף.
לי למשל יש מגוון של תרגילים, לידיים, מותניים, חגורת הכתפיים, חזה, בטן, ירכיים, שוקיים, ואפילו שרירים פנימים כמו הרחב בטני.
השאלה מה רוצים להשיג ולפי זה לבחור את סוג הספורט המתאים.

אלי, לפי הצרכים שלך, לפי דעתי ליאור יוכל לתת לך כיוון טוב..
אני בונה יותר על בנייה מסיבית של שרירים מאשר חיטוב, אבל אני בטוח שגם על זה הוא יודע.
מה שכן, בדוק אני ידבר עם ליאור על התזונה כי המאמני כושר הם תמיד משעממים בדברים האלה ואני בטוח שליאור יביא לי רעיונות מקוריים ומעניינים לתזונה טובה :cheers:
תמונה
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

כל מה שקשור לאימונים יש לי שם אחד- mark rippetoe
כל מה שקשור לתזונה- lyle mcdonald

גאונים בתחומם. אין שני להם.
מכירה עשרות אנשים שעשו את התוכניות שלהם וכולם מרוצים.
אני עשיתי את התוכניות שלהם ובאמת שהן מצוינות.

כל מה שקשור לכושר לצבא ובכלל:
http://www.crossfit.com

תוכנית האימונים של צבא ארה"ב. כל אימון סוכריה. אני עושה אימונים שלהם כבר מספר חודשים ועדיין לא מצליחה לסיים את רובם. יש באתר הסבר על איך להתחיל ואפילו יש להם תוכנית תזונה (שמבוססת על אינדקס גלוקמי). הם מאמינים שצריך להיות גם חזקים וגם עם סיבולת, ככה שיש גם אימוני משקולות רציניים ולפעמים גם אימון של 10 קילומטר ריצה. יש להם אפילו סרטונים של כל תרגיל איך עושים. כל יום יש אימון חדש, הם עובדים בתצורה של שלושה ימי אימון, יום מנוחה. למתחילים יש אפילו הסבר מה אפשר לעשות במקום תרגילים שעדיין אין מספיק כח לעשות. כל אימון הוא או על זמן או על חזרות או על משקל מקסימלי. אפשר לפרסם את התוצאות ואז אם האימון הזה חוזר שוב אפשר לראות מה היתה התוצאה פעם קודמת.
זהירות זה ממכר!

וטיפ קטן:
אל תקשיב לשום דבר שסיים וינגייט. זה המכון הבזוי ביותר בעולם בנוגע לאימון גופני. וזו לא בדיחה. סיבוב קטן בפורומים בעולם יוכיח את זה (כמו גם שיחה עם מרבית האנשים שסיימו את הקורסים שלהם- פשוט כי הם לא יודעים על מה הם מדברים). כל מה שאומרים לך מאמנים בארץ תבדוק לבד.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

liordavidlior כתב: עדיין, ריצה תשפר לך את סיבולת הלב-ריאה ביעילות רבה הרבה יותר מריצה.
מצטער הייתי חייב...
liordavidlior כתב:אני לעומתך, מדבר במקום הישבן שלי (למרות שגם הוא נדחף לפעמים)
:haha: :haha: ליאור אתה תותח על!!

זה נשמע כמו דיון ממש מעניין אבל אני חושב שמגיע לו אשכול משלו.
הפעם אני רק אקרא מהצד כי אני ממש לא מבין בנושא.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
RemedyLane
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי RemedyLane »

Adar Nahari כתב:
וטיפ קטן:
אל תקשיב לשום דבר שסיים וינגייט. זה המכון הבזוי ביותר בעולם בנוגע לאימון גופני. וזו לא בדיחה. סיבוב קטן בפורומים בעולם יוכיח את זה (כמו גם שיחה עם מרבית האנשים שסיימו את הקורסים שלהם- פשוט כי הם לא יודעים על מה הם מדברים). כל מה שאומרים לך מאמנים בארץ תבדוק לבד.

אין לך מושג בכלל כמה אני חולקת עליך.
אני לא יודעת מאיפה את מביאה את משפטי המחץ האלו ואת ההכללות.
אבל אני אגיד רק דבר אחד, המאמן כושר שלי הוא בוגר וינגייט, במקצוע כבר 30 שנה. האדם הזה כל כך עשיר בידע על ספורט, על פציעות, על פיזיותרפיה, על תזונה, כל מה שלא יעלה בדעתך. אין שום בנאדם שבעולם שאני סומכת עליו יותר ממנו, ואני הפקדתי את בעיות הברכיים שלי לטיפולו בלבד. סומכת עליו בעיניים עצומות.
תמונה
He pours his soul into the water"
reflecting the mystery
She carries him away
"and the winds die slowly
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

אני כמובן מדברת על מאמנים עם תעודת מאמן חד"כ, לא תואר (אם כי גם שם הרמה נמוכה).
וחוץ מזה הרבה השתנה בשלושים שנה, חוץ מהתוכנית לימודים של וינגייט כמובן. הם מלמדים המון שטויות. אני יודעת מאנשים עם השכלה שעשו את הקורס בשביל התעודה.
אני מכירה מספיק מאמנים עם ותק של שלושים שנה שיגידו שוינגיייט זה ביזיון. גם אנשים שלימדו שם.
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

Re: נעליים!!! (מעמוד 4: כושר!!!)

שליחה על ידי MrReD »

כדי שעידן יאהב אותי, שיניתי את הכותרת :yes:
תמונה
סמל אישי של משתמש
WannaBeGuitarPro
דרימיסט מתקדם
יצירת קשר:

שליחה על ידי WannaBeGuitarPro »

חחחחחחחחחחח איזה טמטום
אני לא חושב שיש קשר בכלל
אני רץ ובמקביל ממשיך עם אימוני משקולות
מה שכן, תלוי מה עושים.
אחרי הרבה זמן שעשיתי רק פיתוח די איבדתי את ה"סיבולת" שהייתה לי קודם.
וסתם בלי קשר. לכו לאימונים של כושר קרבי ותבינו כמה משקולות לא יעזרו שם.
כשמעמידים את כולם במצב 2 זה לא יעזור לאף אחד שיש לו היקף יד 42.
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

לעשות יד קדמית זה לא להרים משקולות.

מה שאני בסופו של דבר אמרתי, זה שכל מטרה שתרצה להשיג, אפשר להשיג ללא ריצה.
אפילו לשפר את הריצה.
אז אין סיבה מוצדקת לאנוס את עצמך בניסיון לרוץ. מעטים האנשים שגם מצליחים להתמיד בזה. פשוט כי זה משעמם רצח!
עדיף לעשות משהו שהוא גם יעיל.

בכל מקרה, אם תרצו להתעלם לרגע מהשטויות, אני מאוד מאוד ממליצה על crossfit כתוכנית אימון, (וגם כדרך חיים לקיצוניים מבינכם). אם מישהו מכם אשכרה יכנס לאתר הזה הוא יראה שמדובר במאמנים רציניים ביותר עם עשרות שנים של ניסיון שיודעים מצוין על מה הם מדברים. האידיאל של הגברים והנשים שם הוא חטוב ורזה (כל התמונות של האנשים המאוד שריריים מדובר באנשים שמשלבים crossfit בתוכנית אימון כבדה). האימונים מעניינים ומאתגרים ולא קלים בכלל. מומלץ בחום.

וכדי לא להרדים את הדיון הזה, אני רק אגיד שלא קיים דבר כזה שרירים מייצבים/פנימיים. אין כזה דבר!
זה שקר של טמבלים שרוצים לתת לגיטימציה לעובדה שהם יושבים על כדור עם משקולת יד וקוראים לזה אימון.
שלח תגובה