לאלי,
שחיה טובה יותר מריצה ב2 דברים בלבד:
1. סבירות פחותה ממנה לפציעות.
2. הפעלה של יותר שרירים בגוף.
עדיין, ריצה תשרוף לך שומן וקלוריות ביעילות רבה הרבה יותר משחיה.
עדיין, ריצה תשפר לך את סיבולת הלב-ריאה ביעילות רבה הרבה יותר מריצה.
אל תשכח שיהיה לך בדרך כלל מקום ספיציפי מאוד בו תוכל לשחות לעומת ריצה שאתה יכול לעשות כמעט בכל מקום שתחפוץ.
בתור שוחה, אני יכול לומר לך שאחרי 40 דקות שחיה כבר בא לך למות מרוב שאתה רואה רק כחול של מים, משעמום. בריצה בתוך חדר כושר יהיו לך כמעט תמיד טלויזיות, בריצה בחוץ יהיה לך נוף משתנה תדיר ובפארק הירקון יהיו לך יופי של כוסיות (בעיקר אחרי 5).
לאנדרנלין? mp3 לריצה מגיע במיליון וריאציות, וישנם דגמים פשוטים שיעלו לך כלום כסף, לעומת אביזרים ייעודיים ויקרים בהתאם למוזיקה בשחיה.
ותשווה מחירי בריכות / קאנטרי קלאבים / בתים פרטיים ליד הים + בגד ים וכנראה משקפי שחיה לעומת פשוט נעליים טובות.
אין דבר כזה פעילות יחידה שהיא יותר בריאה, אל תהיה לי עוזרי עם שיבושי תחביר

אין פעילות אחת שהיא טובה מכל השאר בכל הבחינות. אבל הריצה ללא ספק עוקפת את כולם בהסתכלות הכוללת.
ולאדר,
שיעורי בית גם אני עשיתי בנושא, ואפילו עבודת סמינריון. אני רץ כבר 7 שנים
ללא פציעה אחת ויחידה מריצה, כולל בצבא. יש לי נתונים אישיים פיזיים (לא רק חיצוניים אסטטיים) שיוכיחו זאת. לא רק נתונים אישיים, גם יופי של סיכות מתקופת הצבא שהושגו רק ע"י ריצה, הייתי הרץ הטוב ביותר בצוות (חוץ מהמדא"ג המרתוניסט שהיה לי, שהכין לי את תכנית האימונים) ביחידה. בריצות ארוכות לפחות.
בתור רץ קבוע, מרים משקולות קבוע, מפתח גוף, מחטב, שוחה לעיתים ומעשן נרגילה כרוני, אני יכול לומר לך מעבר לכל ספק שמי שרוצה לראות תוצאות (וזה
כן משנה כח / סיבולת לב ריאה / שריפת שומן) צריך קודם כל לרוץ. בשביל פיתוח מסת שריר / העלאה בכח ריצה לא ממש תעזור - פה יש מקום חיוני למשקולות; אבל לכל מי שרוצה להוריד שומן / לחטב / להעלות סיבולת לב ריאה - הדרך הטובה ביותר (אם כי לא היחידה - אבל ללא ספק עוקפת בהרבה את מתחרותיה) היא הריצה. לא זו בלבד, היא גם תביא אותך לשיפור במצב הרוח הכללי, הביטחון העצמי, חוסר עייפות וחיזוק מערכת החיסונית טוב יותר ממשקולות.
זה שאת מקבלת דלקות מריצה - לא עושה ריצה לספורט של בזבוז זמן.
ספיציפית מאוד -
לך - ייתכן שמוטב שלא לרוץ.
אני לעומתך, מדבר במקום הישבן שלי (למרות שגם הוא נדחף לפעמים)
אז תאמיני לי כשאני אומר - אין לי מושג מה זה חשלים

There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"