YtseJam כתב:גם בחברה הדתית יש, בוא נאמר, את ה"עמחה" (שמקבלים את הפשט של התורה) ויש את "החכמים יותר" (שחוקרים לעומק). תקח את הספר "מורה נבוכים" של הרמב"ם (נכון?) כדוגמא.
אני לא מצליח להיזכר מה בדיוק מתרחש שמה, אבל יש דרגות שונות של ידיעה. אני חושב שזה אולי יתחבר לתשובה של שוקרון בהמשך. חח.

בגדול אתה צודק עידן (מזל שאתה בבר - אילן... Bad For You...

השאלה המתבקשת בשלב הזה היא: אם אלוקים הוא בלתי מושג ולעולם לא נגיע אליו מה הטעם לנסות להתקרב כמה שיותר? ובפראפראזה על אינפי, כשאנחנו קרוב מאוד לאפס אנחנו בעצם שואפים אסימפטוטית לאינסוף... והתשובה היא: נכון. במבט ראשון זה נראה גורל סיזיפי ובלתי נגמר של המאבק להשגת הבלתי מושג. אבל היהדות גם אומרת לנו שאם אנחנו נעשה את המוטל עלינו ונקרב לדרגה המקסימלית שאנו יכולים להגיע אליה, אלוקים "יושיט יד" ויגמור לנו את מה שאנחנו כבר לא יכולים לעשות וזה מה שנקרא "גאולה פרטית\אישית" (להבדיל מ"גאולה כללית").
כאמור, נושא ארוך שאין לי כוח להכנס אליו מה גם שהשאלות שמפנים עכשיו לאמיתי כבר נשאלו ונענו כאן על ידי בעמודים הקודמים.
לנושא מאוד מעניין אחר:
הועבר מאשכול "Honor Thy Father" י
אז אני לא נהנה מגראולים או מדיסטורשנים שמכוונים על אסימטריה מרושעת... ככל שאתה יותר קהה מחשיפה ממושכת אתה כבר לא מרגיש את ההשפעה עליך כמו בכל דבר בחיים.Ozerivarium כתב:אני הבנתי את מרי . הרע הזה שמשדר השיר - עושה לך סה"כ טוב ואני יכול להבין את זה . גם אני נהנה מגרואלים , או מדיסטורשנים שמכוונים על אסימטריה מרושעת.אבל בסופו של דבר הרע הזה שנדמה לך שאתה כל כך נהנה ממנו משפיע עליך ( עליי בכל אופן , הכל נאמר בהגבלה ) לרעה .
ושוקרון - צריך לנסות הכל בחיים , גם שוקים חשמליים זו חוויה , ומבחינתי גם אם זה רע - צריך לעבור אותה . אחרת מה הטעם בחיים האלו ? הדברים שכביכול מוגדרים כ"קו האדום " יכולים להיות פתח להרבה דברים טובים אחרים ( לא נאמר לגבי סמים / סיגריות וכו' .. שזה כבר ויכוח אחר עם חבר שלי ואני מתנגד לזה נחרצות )
וחוץ מזה עוזרי שאתה בדיוק סותר את עצמך....
1. ושוקרון - צריך לנסות הכל בחיים , גם שוקים חשמליים זו חוויה , ומבחינתי גם אם זה רע - צריך לעבור אותה .
2. לא נאמר לגבי סמים / סיגריות וכו' ..
מה קרה? מה הטעם לחיות חיים שלמים בלי לקחת אפילו שאחטה אחת??? צריך לנסות הכל לא?
אלא שברור שאתה מבין בצורה מודעת שהחוייה במקרים אלו לא שווה את הנזק. וזה מה שעושה אותנו בני אדם - היכולת לבחור בין טוב לרע בצורה מודעת. מי שחווה כל חוויה שנקרת בדרכו בלי התחשבות בעצמו ובסביבה מתואר בפסוק "ומותר האדם מן הבהמה - אין". אין לו שום יתרון על פרה למשל כי הוא איבד את הבחירה שלו לדעת. כל עשב שנקרה בדרכו הוא אוכל.
אז כמו שאמרתי קודם, הכל תלוי במידת הרגישות של האדם וה"מכוונות" (tuning??) שלו לדברים מסויימים. מי שמכור לסיגריות ייתקשה לקבל החלטה מודעת להמנע מהחוייה הזאת. נקח את זה צעד אחד קדימה לעבר דברים רוחניים יותר כמו השפעה של מוזיקה. מי ששומע נויז, דום, דארק, בלאק, דת' (רק תסתכל על השמות!!) ייתקשה מאוד להגיע להכרה ולמסקנה מעשית שלמוזיקה הזאת יש השפעה שלילית עליו. (ואני בטוח שייכנסו בי על המשפט הזה.)
אבל תחשבו על זה לעומק לפני שמגיבים מהבטן. התודעה שלנו היא לוח שנחקק בו כל מה שנכנס דרך ה inputs של המוח. מוזיקה שמשדרת רוע ושנאה במוצהר לא יכולה לגרום לשום תועלת. במקרה הטוב אנשים שמאוד מודעים לעצמם יוכלו למזער את ההשפעה אבל לא לבטל.
מהסיבה הפשוטה הזאת אני - שמנעתי מעצמי בבחירה את סוגי המוזיקה האלה, מאוד רגיש כלפיהם ואני לא מסוגל לשמוע מטאל כבד מדי, אפל מדי, רע מדי. בדיוק כמו שמי ששמע כל החיים פופ ייתקשה לשמוע דרים בשמיעה ראשונה, והוא יטען שזה רעש טהור. וטוב לי ככה. לא חסר לי מטאל בחיים וגם אם זאת חוויה עוצמתית מאוד אני אומר - לא תודה.