אשכול Bitchlist

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

Re: אשכול Bitchlist

שליחה על ידי avrahamshuk »

אני לא עשיתי קורס.

אני מסכים שתופעת הקורסים היא מסוכנת.
אני לא מסכים לגבי היעילות של הפסיכומטרי. ליתר דיוק - אני לא מכיר אף אחד שקיבל מעל 700 ואין לו יכולת שכלית ברמה גבוהה.
אמנם פסיכומטרי הוא רלונטי יותר למקצועות ריאליים ואין לו כמעט קשר למקצועות הומאניים, אבל בכ"ז ציון פסיכומטרי גבוהה בהחלט מעיד על יכולת ניתוח חזקה.
תעודת בגרות למשל היא קריטריון פי שתיים יותר עלוב ולא מעיד על כלום.

ואני לא מבין מה אתה חושב, שאם יהיה מבחן אינטליגנציה לא יקומו תוך שניה מכוני הכנה גם לזה? אין מה לעשות, החתול ועכבר הזה יהיה קיים עבור כל קריטריון בדיקה.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

אבל אני מכיר הרבה שקיבלו פחות מ700 ובכל זאת יש להם רמת שכלית גבוהה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

גם אני לא עשיתי קורס ולא עשיתי את המבחן המיותר הזה.

כדי לקבל 700 אתה לאו דווקא צריך להיות חכם, פשוט צריך לדעת לשנן בע"פ ואני יכול להגיד שאיתי בתואר הראשון היו מספיק אנשים שלא היו אינטליגנטיים אבל פשוט ידעו ללמוד בע"פ למבחנים.

תעודת בגרות היא לא קריטריון עלוב והגיע הזמן שאנשים לא יזרקו "זין" בזמן התיכון וילמדו כמו שצריך וישקיעו אבל זה כבר קשור לבעיה אחרת והיא רמת החינוך בבתי הספר בארץ שנמצאת בנסיגה כבר הרבה שנים.

שאלת אותי מה אני מציע? הצעתי מבחן אינטליגנציה שיחובר על ידי האוניברסיטאות, שתיעשה חקיקה שתאסור על הקמת מכוני הכנה וקורסים (אין מה לעשות, חייבים חקיקה בשביל לשנות את המצב הקיים) ואז ההזדמנות ללמוד באוניברסיטה תהיה שוויונית ולא רק לפי מה שיש לו הורים עשירים או כסף בצד.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

DivineComedy כתב:אבל אני מכיר הרבה שקיבלו פחות מ700 ובכל זאת יש להם רמת שכלית גבוהה.
נכון מאוד. לכן כתבתי בדיוק את מה שכתבתי.
טל רודס כתב:כדי לקבל 700 אתה לאו דווקא צריך להיות חכם, פשוט צריך לדעת לשנן בע"פ ואני יכול להגיד שאיתי בתואר הראשון היו מספיק אנשים שלא היו אינטליגנטיים אבל פשוט ידעו ללמוד בע"פ למבחנים.
ממש לא נכון. בניגוד לשאר המבחנים בתואר עצמו למשל, בפסיכומטרי לא יועיל לך לשנן - כי אין מה לשנן.
  • אנגלית:
    • 1. אוצר מילים - או שיש לך או שאין לך. במקרה הזה שינון היא עצם הלמידה.
      2. הבנת הנקרא - לא יעזור לך שום שינון - אינטליגנציה נטו.
    עברית:
    • 1. אוצר מילים - או שיש לך או שאין לך. במקרה הזה שינון היא עצם הלמידה.
      2. הבנת הנקרא, אנלוגיות וכ"ו - שוב - אינטליגנציה נטו.
    מתמטיקה: אני לא יודע מה יש פה לשנן, כל מה שצריך זה לרכוש את הטכניקה הנדרשת לפיתרון התרגילים, והבנה טובה של המושגים הכמותיים כדי לדעת לפתור גם תרגילים שלא ראית.
טל רודס כתב:שאלת אותי מה אני מציע? הצעתי מבחן אינטליגנציה שיחובר על ידי האוניברסיטאות, שתיעשה חקיקה שתאסור על הקמת מכוני הכנה וקורסים (אין מה לעשות, חייבים חקיקה בשביל לשנות את המצב הקיים) ואז ההזדמנות ללמוד באוניברסיטה תהיה שוויונית ולא רק לפי מה שיש לו הורים עשירים או כסף בצד.
אני לא רואה מצב איך עוברת חקיקה על הקמת מכוני הכנה, כי זה כמו לאסור על מועמדים ללמוד למבחן...
אבל אם באופן תיאורטי זה אפשרי - אז אני מסכים.
(למרות שלדעתי לא צריך מבחן חדש אלא מספיק פשוט לבטל את מכוני ההכנה לפסיכומטרי)
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

הבעיה של המדינה שלנו, כמו בהרבה דברים, היא קיום גיוס החובה לצה"ל.
הרי איך זה עובד בארה"ב - כל ילד עם קצת שכל על התחת יודע שברגע שהוא מסיים את התיכון הוא כבר אמור להיות סגור בקולג' מסוים, ולכן עד גיל 18 הוא חייב ציון SAT ביד. ועקב זאת תוכניות ההכנה ל-SAT נמצאות בידי בתי-הספר.
בארץ, בגלל שהרוב המכריע של תלמידי המכונים הוא אחרי צבא ולא נמצא במסגרת הבית-ספרית, זה יותר בעייתי.
אם לשדרג את ההצעה של טל - אז מעבר לאיסור על קיום מכוני הכנה פרטיים, ניתן להגביל את קורסי ההכנה לבתי-הספר שבהם האדם המעוניין להבחן למד, וכך בית-הספר מרוויח כסף (עלות סמלית לקורס, ולא 7000 ש"ח), המורים יוכלו לעבוד עוד שעות (באמת מסכנים יש להם ממש מעט חופשות) והכי חשוב בעיני - היכולת להתכונן בצורה ראויה לפסיכומטרי, ומה לעשות ההשפעה הכי גדולה של המכונים היא עצם הכנסת אנשים למסגרת למידה, תהיה קיימת בכל הארץ - ולא בערים הגדולות (חבר'ה מהקיבוץ שלי למשל צריכים לנסוע שעה וחצי הלוך חזור בשביל קורס ברמה).
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אנגלית ועברית:

1. אוצר מילים - או שיש לך או שאין לך. במקרה הזה שינון היא עצם הלמידה.
2. הבנת הנקרא - לא יעזור לך שום שינון - אינטליגנציה נטו.
אין כזה דבר או שיש לך או שאין לך. אנשים לומדים כמו תוכי מה שיש להם בספר של הפסיכומטרי, זה לא שהאנגלית שלהם תשתפר פלאים או תהיה ברמת שפת אם. גם בהבנת הנקרא אני בטוח שמלמדים אותך כל מיני טריקים בקורסים האלה.
מתמטיקה: אני לא יודע מה יש פה לשנן, כל מה שצריך זה לרכוש את הטכניקה הנדרשת לפיתרון התרגילים, והבנה טובה של המושגים הכמותיים כדי לדעת לפתור גם תרגילים שלא ראית.
נו אבל זה בדיוק מה שאני מדבר, אתה לא הופך פתאום למתמטיקאי וטכנית אנשים שהיו נגיד ב-3 יח"ל יכולים פתאום להיות מעולים בפסיכומטרי בגלל שהם חרשו ולמדו את כל הטריקים והטכניקות לפתרון מהיר של תרגילים.
למרות שלדעתי לא צריך מבחן חדש אלא מספיק פשוט לבטל את מכוני ההכנה לפסיכומטרי
זה לא יקרה, כי זה נוח לאוניברסיטה ויש פה שיתוף פעולה בין האוניברסיטאות והמכונים, מדובר פה במיליוני שקלים שנעשים בשנה. רק אם המבחן פסיכומטרי יבוטל או יוחלף אז לא יהיה צורך במכונים האלה. אני זוכר שלפני כמה שנים היו דיבורים על ביטול הפסיכומטרי אבל כמובן שבאוניברסיטה ובמכונים התנגדו והכוח שיש להם מנע את השינוי המבורך.
אם לשדרג את ההצעה של טל - אז מעבר לאיסור על קיום מכוני הכנה פרטיים, ניתן להגביל את קורסי ההכנה לבתי-הספר שבהם האדם המעוניין להבחן למד, וכך בית-הספר מרוויח כסף (עלות סמלית לקורס, ולא 7000 ש"ח), המורים יוכלו לעבוד עוד שעות (באמת מסכנים יש להם ממש מעט חופשות) והכי חשוב בעיני - היכולת להתכונן בצורה ראויה לפסיכומטרי, ומה לעשות ההשפעה הכי גדולה של המכונים היא עצם הכנסת אנשים למסגרת למידה, תהיה קיימת בכל הארץ - ולא בערים הגדולות (חבר'ה מהקיבוץ שלי למשל צריכים לנסוע שעה וחצי הלוך חזור בשביל קורס ברמה).
רעיון מאד מעניין רן.
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

שליחה על ידי NamelessATM »

להיות מצונן. בשביל מה צריך נזלת?! :evil:
avishaiy5
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי avishaiy5 »

וואי קרה לי הדבר הכי מעצבן בעולם עכשיו יש סידרה של ספרים שאני רוצה לקרוא אבל בבית יש את החלק השני ואין את הראשון :(
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

לראות את הכלב החמוד של חבר קרוב שלי נדרס ע"י משאית 4 טון עם 12 גלגלים :cry:
דבר כזה מחריד ומזעזע לא ראיתי בחיים שלי!
אני פשוט בשוק טוטאלי...
תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

בהחלט מזעזע!
סמל אישי של משתמש
_Sapir_
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי _Sapir_ »

:(
מסכן הכלב

לקום מחר ב5 וחצי בבוקר!!!
Love is the Dance of Eternity
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

איזו מערכת בלתי אפשרית הצבא.. נשברררררררררררררררררררררררררררררררררר
תמונה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

Why am I awake at 4 AM???
:x
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

למה נהגות (כן אמרתי נשים!) לא מבינות את הקונספט של נתיב האצה??? לא נתיב עצירה באמצע, נתיב האצה!!
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

DivineComedy כתב:למה נהגות (כן אמרתי נשים!) לא מבינות את הקונספט של נתיב האצה??? לא נתיב עצירה באמצע, נתיב האצה!!
אז זה לא רק בארץ?!?!?!
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

ממש לא :(
Schwimmer
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Schwimmer »

אני בפרוייקט רובוטיקה שנותן לי 5 יח"ל, אבל כדי להצליח אני חייב לפספס המון שיעורים ולהישאר בבצפר עד בין 12 ל2 בלילה. סיימתי את השבועיים הכי אינטנסיביים של הפרוייקט, ומצד אחד אני שוב חוזר הביתה ב3-5 בצהריים כמו פעם. אבל מצד שני יש לי 30 יחידות אחרות להשלים בהם חומר של שבועיים.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

DivineComedy כתב:ממש לא :(
זה כנראה נהגת שביקרה בארץ :haha:
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sentient 6 »

רוברט זמקיס. האיש שרשומים עליו הסרטים הבאים:
פורסט גאמפ, בחזרה לעתיד, מי הפליל את רוג'ר ראביט, המוות יאה לה וקונטקט. עזבו לרגע את הסוף הגיי של הסרט ההוא כי אלה כמה סרטים שאפשר להתבלבל ולחשוב שהם של סטיבן ספילברג.

יש בי רק הערכה לבן אדם שהוציא כמה מהסיפורים הכי נוגעים ועוצרי נשימה בהיסטוריה של הקולנוע, במאי ששילב בצורה מושלמת דרמה עם קומדיה ועשה את זה תוך כדי שהוא נמצא במשך שני עשורים בקדמת התעשיה בכל מה שנוגע לאפקטים ויזואלים והמציא מחדש את המילה "ואוו" עבור במאים כמו ג'יימס קמרון ומייקל ביי אבל אחרי שלושה סרטים שלא עשו שומדבר חוץ מאשר להציג את האנימציה שהוא אובססיבי לגביה בצורה חולנית (ביוולף, רכבת לקוטב ומזמור לחג המולד ובשנה הבאה גם רימייק מיותר בתלת מימד לצוללת צהובה) זה די עצוב לראות איך הוא לא רק נמצא מאחוריי שאר התעשייה אלא גם פשוט לא מצליח להוציא לפועל סיפור ראוי אחד. ברגע שהוא שיחרר את ההצהרה שכל הסרטים שלו יעשו בתלת מימד עם stop motion זה הפך להיות בזבוז של זמן.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
סמל אישי של משתמש
jesters_tear82
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי jesters_tear82 »

מישהו בעבודה שלי (שאני דווקא די מיודדת איתו בד"כ ואפילו נותנת
להערות הסקסיסטיות שלו להחליק) מעז לצעוק עלי בטלפון שאם הייתי גבר הוא היה נותן לי בוקס
שהיה שובר לי את כל העצמות.. מזל שאני אישה, נכון? :x

והכי מצחיק שאחרי שהודעתי למנהלת שלי על זה והיא דיברה איתו וביקשה שלא ידבר ככה
יותר, באתי אליו ברוח טובה וניסיתי להשלים איתו, והוא בתמורה האשים אותי שהלשנתי עליו ושניתקתי
לו את הטלפון בפרצוף (באמת חוצפה מצידי אחרי מה שאמר לי :roll: ) ועכשיו מסרב לדבר איתי, כן?

ארגגגגג!!
:evil:
I sometimes wonder what happens to us
When we fade like a flame
In the night
Answer the question
Then wait for the answer
You're here and will be
For all of time
שלח תגובה