דרים ת'יאטר - BLACK CLOUDS & SILVER LININGS (עמ' 19)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
Different Freak
דרימיסט מתקדם

Re: דרים ת'יאטר - BLACK CLOUDS & SILVER LININGS (עמ' 19)

שליחה על ידי Different Freak »

באמת שמה שהבאת פה מדהים ומטורף...סחטיין על הידע והמחשבה!
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

Gurke כתב:
DanielK כתב:חחחח ,
צר לי לקטוע את הרצף המרשים שלך, אבל ליופיטר יש 63 ירחים.
אני יודע, הכוונה היא לארבע הירחים המרכזיים (שאותם גילה גלילאו)

רוצים עוד? לפי דעתי הנאגט העיקרי פה הוא הרנסאנס.

A Nightmare to Remember - המוות השחור - מגפה שהתפשטה בעיקר באיטליה והיוותה את אחד הגורמים המרכזיים ללידה מחדש - אירופה הייתה חייבת שינוי. בעטיפה - העורב השחור.
A Rite of Passage - המעבר מימי הביניים לרנסאנס.
Wither - נסיון תחילת הרנסאנס. נציין עוד עובדה. טקס מעבר (השם של השיר הקודם) תמיד כולל 3 חלקים עיקריים - הפרדות מהמצב הקודם (בוודאי השיר השני), תקופת אי הבנה וחוסר אונים (Wither) ומעבר מלא (השיר הבא).
The Shattered Fortress - הלידה מחדש. יהווה את שיר הסאגה של פורטנוי, מה שממלא את הרנסאנס (הלידה מחדש) - של פורטנוי ושל ארופה במאה ה-14-18
The Best of Times - השגשוג של הרנסאנס.
The Count of Tuscany - הסיום. בעקבות המחסור ברוזן לטוסקנה (מעולם לא היה כזה), אפשר לקחת את המילה count כספירה, כמו ספירה לאחור, לסיום הרנסאנס.

עוד קצת. המאפיינים העיקריים של הרנסאנס (שאגב, התחיל במאה ה-14. ארבע-עשרה :whistle: ) הם השינויים במדע, בדת ובאומנות. לשלושת הנושאים יש ייצוג ברור בעטיפה (גילוי 4 הכוכבים של גלילאו, העין הרואה הכל+הפיל וספרי הקודש, קן הציור, המכחול וציור הקיר).

כל הסיפור של גלילאו והכנסיה, הפיל והעכבר מתחבר לרעיון של הרנסאנס.

הערה - אני לא חושב שזה יהיה קונספט על הרנסאנס. אני בכלל לא חושב שתהיה איזושהי ליריקה על הרנסאנס (אולי מוחבא). אבל אני כן חושב שזה נאגט מוחבא שיהיה ברקע כל האלבום.

הערה 2 - פילים באמת מפחדים מעכברים. מוכח מדעית.

וואו חפרתי.
כמו שצריך! :metal:
פילים מפחדים מעכברים, הוכח במכסחי המיתוסים :D
תמונה
סמל אישי של משתמש
dreamt
דרימיסט מתקדם
יצירת קשר:

שליחה על ידי dreamt »

העטיפה של האלבום פשוט מדהימה, אחת היפות שדרים הוציאו..
מעניין זה הולך להיות כמו שחשבתי.. :)
תמונה
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

שליחה על ידי NamelessATM »

אני יודע שזה יהיה קשה, אבל תכלס אני מעדיף לא לשמוע שום קטע מהאלבום עד שהוא יצא (אוף, כשהסינגל יצא זה יהיה קשה ... ).
תחשבו, נגיד זה שיר של 8 דקות. מקצרים אותו ל-5? זה די ברור שמה שמורידים זה קטע אינסטרומנטלי טוב.
מה שיקרה אם אני אשמע את השיר, זה שעד שיצא האלבום אני כבר אכיר את השיר כל כך טוב שברגע שאני אקנה את האלבום והשיר יגיע , זה לא יהיה "מפתיע" או "מרגש" לשמוע אותו כי זו לא תיהיה הפעם הראשונה או אפילו העשירית, ולא יהיו הפתעות בשיר חוץ מהקטע האינסטרומנטלי.

אני רק מעוניין בלשמוע פרטים "יבשים" על האלבום, זאת אומרת - מידע מהלהקה על האלבום , ולא קטעים מהשירים.
נגיד כמו לאיזה כיוון הם הלכו באלבום , אורך של השירים וכו'.

תאחלו לי בהצלחה בניסיון לא לשמוע את הסינגל שיצא עד שהאלבום עצמו יצא :knockedout:
סמל אישי של משתמש
Carpe Diem
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Carpe Diem »

שמתם לב שהפיל והעכבר מסתכלים (ככל הנראה) על העין ה"אלוהית"?
משמעויות?
Music Is The Energy Of Life!
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

שליחה על ידי Greenburger »

עטיפה יפה, שמות שירים יפים גם! כל אלה ביחד גורמים לי לתחושה שבאלבום הזה יהיו דברים חדשים שדרים עשו, משהו מקורי שעוד לא שמענו מהם.
מה שכן, מאכזב מאוד שהוא יוצא אחרי ההופעה! :irked:
איך נכיר את השירים ככה??

אני חושב שהכוונה לקלידים במוזיקה גותית היא למוזיקה גותית "אמיתית", לא מטאל גותי, שזה משהו אחר. אם כן אז המוזיקה הזו היא יותר משהו בסגנון מוזיקת dark 80's.

וכל הכבוד על החפירות חבר'ה! תמשיכו כך! רציתי במיוחד לציין את זו:
Gurke כתב:באמת לכן ציור אמורות להיות 3 רגליים. בעטיפה רואים בבירור שרגל נוספת מיותרת לחלוטין. אגב, אני חושב שיש קשר בין הציור לבין השיר האחרון, שכן טוסקנה היה מעוז האומנות ומשם התחיל הרינסאנס, ורוזן יכול להתקשר לעין הרואה הכל.

אני מאמין שלכל שיר יש יצוג בעטיפה (כמו באוויק). הצלחתי למצוא כמה אפשרויות, אבל אני לא בטוח בהן.

עוד משהו - לא ברור לי אם הילד עומד עם הגב לדלת ומסתכל על הדבר שיש לו ביד (מראה?) או אם הוא עם הפנים לדלת ומחביא את הדבר מאחורי הגב.

אני ממשיך לחשוב על עוד דברים - לאיזה כוכב לכת יש 4 ירחים? יופיטר. כנראה שכל הסצנה הזו שעל העטיפה היא על יופיטר.
מה המשמעות של יופיטר?
"במיתולוגיה הרומית יופיטר, המכונה גם יוביס, היה ראש האלים ופטרונה של המדינה הרומאית, האל החשוב והמכובד ביותר בפנתאון האלים הרומי. הוא היה ממונה על החוק והצדק, על שמירת הסדר הציבורי וכן על השמים, האור והרעם. מקבילו היווני הוא האל זאוס."
מתקשר פתאום עם הרוזן של טוסקנה, הא? בנוסף, הוא אחראי על הסדר הנכון של הדברים ומצד שני אנו רואים שהירחים שלו לא מסודרים בכלל כמו שצריך. האם יש כשל במערכת?

עוד - לאיזה קובץ ספרותי מפורסם יש 4 חלקים מרכזיים? ניחשתם נכון, אוסף כתבי הקודש הנוצריים (תורה, נביאים כתובים והברית החדשה). יש משהו מעניין בפיל שעומד על ספרי הקודש אחרי שצייר את ה"עין שרואה את הכל". בנוסף, הוא נעזר בספרי הקודש כדי לברוח מהפחדים המומצאים שלו (העכבר), משהו שכולנו יודעים שקורה הרבה בעולם הדת.

אני יכול להמשיך ככה שנים!
הסיבה שציינתי את זו היא כי ה- all seeing eye מייצגת את אלוהים, וזה מתאים לכל מה שאמרת פה על דת ולתכנית 12 הצעדים.

בכלל נראה לי שזה הולך להיות אלבום קונספט של הסאגת AA, בגלל שהרבה (אם לא הכל) אלמנטים ונאגטים בעטיפה קשורים אליה.
וזה יהיה אדיר מבחינתי :)

קיצר ניתוחים כמו זה שציינתי יכולים להתחרות בחבר'ה מהפורום של פורטנוי, המשיכו כך :yes:

ועידן, בספירת האפיקים שלך שכחת את 6DoIT
Life is what happens while you make other plans

(]/|\[)

Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

Gurke כתב:
DanielK כתב:חחחח ,
צר לי לקטוע את הרצף המרשים שלך, אבל ליופיטר יש 63 ירחים.
אני יודע, הכוונה היא לארבע הירחים המרכזיים (שאותם גילה גלילאו)

רוצים עוד? לפי דעתי הנאגט העיקרי פה הוא הרנסאנס.

A Nightmare to Remember - המוות השחור - מגפה שהתפשטה בעיקר באיטליה והיוותה את אחד הגורמים המרכזיים ללידה מחדש - אירופה הייתה חייבת שינוי. בעטיפה - העורב השחור.
A Rite of Passage - המעבר מימי הביניים לרנסאנס.
Wither - נסיון תחילת הרנסאנס. נציין עוד עובדה. טקס מעבר (השם של השיר הקודם) תמיד כולל 3 חלקים עיקריים - הפרדות מהמצב הקודם (בוודאי השיר השני), תקופת אי הבנה וחוסר אונים (Wither) ומעבר מלא (השיר הבא).
The Shattered Fortress - הלידה מחדש. יהווה את שיר הסאגה של פורטנוי, מה שממלא את הרנסאנס (הלידה מחדש) - של פורטנוי ושל ארופה במאה ה-14-18
The Best of Times - השגשוג של הרנסאנס.
The Count of Tuscany - הסיום. בעקבות המחסור ברוזן לטוסקנה (מעולם לא היה כזה), אפשר לקחת את המילה count כספירה, כמו ספירה לאחור, לסיום הרנסאנס.

עוד קצת. המאפיינים העיקריים של הרנסאנס (שאגב, התחיל במאה ה-14. ארבע-עשרה :whistle: ) הם השינויים במדע, בדת ובאומנות. לשלושת הנושאים יש ייצוג ברור בעטיפה (גילוי 4 הכוכבים של גלילאו, העין הרואה הכל+הפיל וספרי הקודש, קן הציור, המכחול וציור הקיר).

כל הסיפור של גלילאו והכנסיה, הפיל והעכבר מתחבר לרעיון של הרנסאנס.

הערה - אני לא חושב שזה יהיה קונספט על הרנסאנס. אני בכלל לא חושב שתהיה איזושהי ליריקה על הרנסאנס (אולי מוחבא). אבל אני כן חושב שזה נאגט מוחבא שיהיה ברקע כל האלבום.

הערה 2 - פילים באמת מפחדים מעכברים. מוכח מדעית.

וואו חפרתי.
פשש, מעניין מאד.

שימו לב איזה נאגט ארוסתי מצאה בעטיפה:
תמונה

בשטר של הדולר יש בצידו האחורי את העין הרואה הכל, שזה הסמל של "הבונים החופשיים" באמריקה.
מי שמעוניין לקרוא על "הבונים החופשיים": http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7% ... 7%99%D7%9D
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

חחח טוב שנזכרת טל :)

והבונים החופשיים קיימים בהרבה ארצות, לא רק אמריקה, והעין הזו היא לא ה-סמל שלהם, היא אחד הסמלים שהם משתמשים בהם, והיא מסמלת את אלוהים.

(]/|\[)

And lose their way home
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

אם אני לא טועה הוא התכוון שהבונים החופשיים, שהיו באמריקה, השתמשו בסמל הזה שייצג אותם, לא שהם המציאו את הסמל...
תמונה
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

לא חשבתי שהוא אמר שהם המציאו אותו

(]/|\[)

And lose their way home
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

'תם יודעים מה...
חשבתי עכשיו כמה זמן על האורך של כל שיר ע"פ יחסית הרבה נתונים שידועים לנו, ודווקא עליתי על זה שכבר עכשיו אנחנו בעצם יודעים פחות או יותר את המבנה של האלבום:
ע"פ אורך ממוצע של שירי פתיחה של דרים מה-8 אלבומים האחרונים (קיצר כל אלה עם לאברי), אפשר לראות שהם אוהבים שירי פתיחה באורך ממוצע של 7:30-8 דקות בערך.
אנחנו יודעים שהסינגל היא שיר של 8:30 דקות.
Wither זה שיר שהוא די ניחוש , פשוט בגלל השם הקצר שלו והתחושה שלי מימנו נראה לי שהוא יהיה מהשירים הקצרים והפחות כבדים של דרים.
אנחנו יודעים שיש שיר של 15 דקות, שאני מנחש שזה השיר הרביעי (השיר שמסיים את הסאגה ככל הנראה).
בגלל שיש רק 6 שירים וזה אלבום באורך מלא, ההשערה הרווחת היא שיש אפיק של 20+ דקות , נכון?
ויש עוד שיר אחד שפשוט זה לחסר את האורך של השירים האחרים מאורך ממוצע של אלבום שלהם (ניקח נגיד 70 דקות).
אני מנחש שהאלבום יהיה בנוי פחות או יותר ככה:

A Nightmare to Remember - 8:00
A Rite of Passage - 8:30
Wither - 5:30
The Shattered Fortress - 15:00
The Best of Times - 9:00
The Count of Tuscany - 24:00

כמובן שזה לא בידיוק על השניות , אבל זה התחושה הכללית שאני מקבל.
למישהו בא לשחק עם הזמנים בצורה אחרת? : )
סמל אישי של משתמש
B-Boy
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי B-Boy »

הכל השערות... נחכה ונראה. עוד שבועיים נדע את הזמנים.
סמל אישי של משתמש
Matan Edri
דרימיסט מתקדם
יצירת קשר:

שליחה על ידי Matan Edri »

NamelessATM כתב:'תם יודעים מה...
חשבתי עכשיו כמה זמן על האורך של כל שיר ע"פ יחסית הרבה נתונים שידועים לנו, ודווקא עליתי על זה שכבר עכשיו אנחנו בעצם יודעים פחות או יותר את המבנה של האלבום:
ע"פ אורך ממוצע של שירי פתיחה של דרים מה-8 אלבומים האחרונים (קיצר כל אלה עם לאברי), אפשר לראות שהם אוהבים שירי פתיחה באורך ממוצע של 7:30-8 דקות בערך.
אנחנו יודעים שהסינגל היא שיר של 8:30 דקות.
Wither זה שיר שהוא די ניחוש , פשוט בגלל השם הקצר שלו והתחושה שלי מימנו נראה לי שהוא יהיה מהשירים הקצרים והפחות כבדים של דרים.
אנחנו יודעים שיש שיר של 15 דקות, שאני מנחש שזה השיר הרביעי (השיר שמסיים את הסאגה ככל הנראה).
בגלל שיש רק 6 שירים וזה אלבום באורך מלא, ההשערה הרווחת היא שיש אפיק של 20+ דקות , נכון?
ויש עוד שיר אחד שפשוט זה לחסר את האורך של השירים האחרים מאורך ממוצע של אלבום שלהם (ניקח נגיד 70 דקות).
אני מנחש שהאלבום יהיה בנוי פחות או יותר ככה:

A Nightmare to Remember - 8:00
A Rite of Passage - 8:30
Wither - 5:30
The Shattered Fortress - 15:00
The Best of Times - 9:00
The Count of Tuscany - 24:00

כמובן שזה לא בידיוק על השניות , אבל זה התחושה הכללית שאני מקבל.
למישהו בא לשחק עם הזמנים בצורה אחרת? : )
מצטער על הבורות... אבל באיזה סאגה מדובר? :?:
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

סאגת השתיה של פורטנוי - התחיל ב The Mirror, המשיך עם The Glass Prison, משם ל-This Dying Soul, לאחר מכן עם The Root of All Evil ואז Reprentence

http://en.wikipedia.org/wiki/Alcoholics_Anonymous_Suite
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

B-Boy כתב:הכל השערות... נחכה ונראה. עוד שבועיים נדע את הזמנים.
מה יש עוד שבועיים?
תמונה
Black Rose Immortal
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Black Rose Immortal »

NamelessATM כתב:אני יודע שזה יהיה קשה, אבל תכלס אני מעדיף לא לשמוע שום קטע מהאלבום עד שהוא יצא (אוף, כשהסינגל יצא זה יהיה קשה ... ).
תחשבו, נגיד זה שיר של 8 דקות. מקצרים אותו ל-5? זה די ברור שמה שמורידים זה קטע אינסטרומנטלי טוב.
מה שיקרה אם אני אשמע את השיר, זה שעד שיצא האלבום אני כבר אכיר את השיר כל כך טוב שברגע שאני אקנה את האלבום והשיר יגיע , זה לא יהיה "מפתיע" או "מרגש" לשמוע אותו כי זו לא תיהיה הפעם הראשונה או אפילו העשירית, ולא יהיו הפתעות בשיר חוץ מהקטע האינסטרומנטלי.

אני רק מעוניין בלשמוע פרטים "יבשים" על האלבום, זאת אומרת - מידע מהלהקה על האלבום , ולא קטעים מהשירים.

תאחלו לי בהצלחה בניסיון לא לשמוע את הסינגל שיצא עד שהאלבום עצמו יצא :knockedout:
תן לי לתקן אותך קצת, ואולי גם "לשמח":
השיר יצא בגרסאת וידאו/רדיו מקוצרת כמובן, אבל באותו יום (ואולי לפני אפילו, ע"ע CM) השיר יצא בגרסאת האלבום, כך שאתה תוכל לשמוע את השיר במלואו.
Do not turn your face towards me
Confronting me with my lonliness
You are in a forest unknown
The secret orchard
And your voice is vast and achromatic
But still so precious

תמונה
סמל אישי של משתמש
B-Boy
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי B-Boy »

ilai fields #7 כתב:
B-Boy כתב:הכל השערות... נחכה ונראה. עוד שבועיים נדע את הזמנים.
מה יש עוד שבועיים?
כלום. אבל אולי עד אז יסיימו את המאסטרינג ויפרסמו את זמני השירים.
סמל אישי של משתמש
Lord Of The Strings
תמרי!
יצירת קשר:

שליחה על ידי Lord Of The Strings »

ממש אתר ארכאולוגי מה שהולך כאן.....

הגעתם כבר לסין מרוב חפירות :jester:
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

Black Rose Immortal כתב:
NamelessATM כתב:אני יודע שזה יהיה קשה, אבל תכלס אני מעדיף לא לשמוע שום קטע מהאלבום עד שהוא יצא (אוף, כשהסינגל יצא זה יהיה קשה ... ).

תן לי לתקן אותך קצת, ואולי גם "לשמח":
השיר יצא בגרסאת וידאו/רדיו מקוצרת כמובן, אבל באותו יום (ואולי לפני אפילו, ע"ע CM) השיר יצא בגרסאת האלבום, כך שאתה תוכל לשמוע את השיר במלואו.
עדיין, זה יהרוס לי חלק מההפתעה של האלבום כשהוא יצא : )
אני מקווה שאני אצליח לא לשמוע את השיר, אבל כמובן שמתי שהוא יצא אני אקרא מה אנשים חושבים עליו.
popo
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי popo »

לא ידעתי שthe mirror התחיל את הסאגה.
תמיד חשבתי שלירית הוא קשור ל Lie בגלל החיבור המוזיקלי שלהם והריפים שהם חולקים.
שלח תגובה