אשכול מלש"בים וחיילים.

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

Re: אשכול מלש"בים וחיילים.

שליחה על ידי Ashleadt »

כנראה הבנת את מה שרצית להבין.
הכוונה שלי היתה, שאם הבנות לא יעשו את זה, אז מישהו אחר יעשה את זה. והמישהו האחר הזה היה יכול לעשות משהו הרבה יותר מועיל.

למה צריך להלחם? למה יש צבא? אלו שאלות של ילדים שלא מבינים הרבה, עם כל הכבוד. לא נכנס עכשיו למצב והיחסים שלנו עם הערבים וכל זה. אבל אנו חיים במציאות שיש מלחמות (אני לא צריכה להזכיר לך את הכי "חדש" של לבנון השניה. אם לא היה צבא...מה היה קורה, אה? היו פולשים לכאן ולא יודעת מה עוד מעבר...)
לא חינכו אותי לשנוא משתמטים. מבחינת בית, אני בספק שההורים שלי ידעו מה המילה הזאת אומרת אם יראו את זה בשלט ברחוב (מבחינת שפה), אני לא אוהבת, או יותר נכון לא מסכימה איתם בכלל כי זו לא הדרך הנכונה לדעתי לפעול.
לחיות במדינה, בין אם תנאים טובים או לא, ולא לתרום לה. המדינה לא עושה לך טוב ובגלל זה אתה לא רוצה לתרום? ביי. לא מחייבים אותך להיות כאן.
אבל לי אישית המדינה כן עושה טוב, לא הייתי רוצה לגור בשום מקום אחר (וביקרתי בלא מעט מקומות בעולם שבהחלט יותר רגועים מבחינה פוליטית) אז אני אתרום למדינה. גם אם לא רואים את זה, עצם זה שאני עושה משהו עושה לי טוב.

ונראה לי שגם אני סיימתי כאן להבהיר את עמדתי. :)
Just Because You're Paranoid Doesn't Mean They're Not Out to Get You!!!!
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

סליחה?! מה זה הנימה המתנצלת הזאת?! אני שונא משתמטים! בדיוק כמו שכל חילוני טוב שונא חרדים שלא עושים צבא ולא עובדים!
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

טל רודס כתב:
אחלה, אז בואו כולם נעשה דווקא, ואף אחד לא יתגייס. זה ישיג המון. (not).
כל אחד יעשה מה שטוב לו. אתה כבר התגייסת וזהו, עבר, אתה לא יכול לעשות שום דבר.
אני עוד לא התגייסתי ואני רוצה, אז זה מה שאעשה. אתה לא יכול לעשות שום דבר לגבי זה. וגם אם כן, למה שתרצה להתחיל לשכנע אנשים לא להתגייס? למה לעשות דבר כזה? אם מישהו רוצה לתרום למדינה שלו, בדרך כזו או אחרת, למה שתשכנע אותו לא לעשות זאת? (אל תבין לא נכון, לא מתנפלת. אגב, לא ידעתי שהיית קצין, יפה! :P ).
אם כולנו לא נתגייס, אולי תהיה פה חברה טובה יותר ומתורבתת, ואולי גם הכיבוש ייגמר. אני התגייסתי ואני יכול מנסיוני להביע את דעתי בקשר לגיוס ולצבא כמערכת. למה שארצה לשכנע אנשים? כי החברה מיליטריסטית ושטופת מוח, וצריכה להבין לא ללכת לצבא כמו אוטומט. למה לא לתרום? כי המדינה הזאת כפויית טובה ואחרי שתקרעי את התחת בצבא, לא תראי כלום בחזרה מהמדינה. המדינה לא תדאג לך למגורים, להשכלה, היא רק תדאג לקחת ממך ומאחרים כי הרי היא יודעת ש.... צריך לתרום במסגרת הלאומנות.
ואסביר לך למה כן צריך גם בנות בצבא.
וזה יותר מוכרח בגלל ההשתמטות המגעילה בזמן האחרון.
הבנים הם אלה שיוצאים לקרבות\שטח\מלחמה וכל זה. ומה עם כל מה שמסביב?
למה "לבזבז" נער עם כושר קרבי שיכול להתגייס לגולני (לדוגמא) שיהיה מש"ק חינוך? בנות יכולות לעשות את זה (או בנים עם פרופיל שלא מתאים לקרבי). הכל מועיל. כן, גם תפקידי הבנות. כי אם הן לא יעשו את זה, מישהו אחר יעשה את זה.
למה בכלל שנילחם? חשבת על זה פעם? חשבת אולי שהצבא היא המערכת הכי בזבזנית במדינה ושחייבים לצמצם אותה בצורה משמעותית מבחינת תקציבים וכוח אדם? לא, לא חשבת על זה, כי מראש חינכו אותך שצריך ללכת לצבא ולהיות נגד משתמטים.
ולגבי הבנות, את רק מוכיחה את הנקודה שלי, הן לא צריכות לעשות את זה כי מישהו אחר יכול לעשות את זה.

בכל מקרה, אמרתי את מה שהיה לי להגיד, אני לא אתערב מעבר לזה.
טל, אם כל אחד יתחיל להסתכל על הקטע הזה שה"צבא ירק לו בפנים", זה לא ייגמר. גם עליי הצבא יורק מכל הקטע הזה של קצונה. אם מרגישים שהצבא מתחיל לזרוק עליך זין באיזושהי נקודה, אז יש נציב קבילות חיילים. והנציב, עוזר ב100% מהמקרים המוצדקים. אני פניתי אליו לא מעט וקיבלתי מענה מעולה. הסברים מפורטים, התחילו להסתכל עליי שונה בחייל וכו'.
ואם אני אתחיל לבכות על כל ""קיפוח"" שהיה לי מצד הצבא, זה לא ייגמר. כל חייל הוא בורג הכרחי במערכת הצבאית. וכל חייל הוא בנאדם בוגר משל עצמו. לי טוב בצבא ומאוד נהנה שמה. ביחידה שלי והכל. מאוד מאוד רוצה לצאת לקצונה במאי, ונלחם על זה. על אף שיורקים עליי. רק בגלל שיש לי נתונים של כמעט נער מקא"מ.
אני גם באופן אישי לא מחכה שיבוא הרמטכ"ל או איזה אלוף ויבוא ויצבע לי את הבייצים מזהב, ואח"כ ישחק בהם ככל שישתעמם לו. כמספר השנים שאתה בצבא, כך גם צורת ההתקדמות.
תופעת ההשתמטות היא זוועתית. אני ממש מקווה שהחלאה הזה. דב חנין. לא יבחר כראש עיר של תל אביב. תומך בהשתמטות, ונותן לגטימיציה לאגודות כאלה.
לי יש כבר המון רעיונות בראש איך אפשר להעלות את אחוז המתגייסים. כמו שטל קורה לזה, אני לא רואה בזה משהו רע, "חינוך מיליטריסטי". להוסיף עוד חינוך מיליטריסטי והטמעת מורשת קרב כבר מגיל כיתה א'-ב'. ככה אנשים יבינו שהתרומה לצבא היא הכרחית. כי "אין לי ארץ אחרת". אולי באירופה יותר טוב, אבל טוב לי כאן. ובואו לא נשכח למה הקמנו מדינה.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

בואנה, לא היה לי כוח בכלל לקרוא את כל מה שכתבתם, אבל בשורה התחתונה...

צבא זה חרא.

אמ"ל.
תמונה

תמונות וקליפים של הגיטרות שלי.

תמונה
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

אני מסכים עם מה שאשלי אמרה . הצבא הוא דבר הכרחי למדינה ותו לא . אנחנו חיים במציאות לא קלה , אם לא יהיה צבא אין לנו הגנה , אני לא מחדש כאן כלום אבל אולי אתה ועוד אנשים רבים שלא בעד לתרום למדינה - לא רואים את זה . אולי צריך להזכיר לכם לא יודע .

מצד שני , אני מסכים קצת עם מה שטל אומר - אני לא חושב שהצבא תורם ממש משהו מאשר שהוא מקלקל את הנפש של הבנדם ( ואני לא אתחיל להסביר לכם למה מנסיוני האישי , אתם לא רוצים לדעת ! ) , המערכת הצבאית לא שמה קצוץ על מה שאתה חושב , הכל כאן זה אינטרסים , אין עיגול פינות גם אם זה יהיה הדבר הכי צודק לעשות , למה ? כי זה צבא , כי זאת מערכת נטולת רגשות שמוכנה ללכת איתך עד למוות אם צריך . המדינה שמה עלינו משהו ( בניגוד למה שטל אמר ) - הצבא לא שם עליך קצוץ , בגלל זה אתה תצטרך תמיד לתחמן אותם בכל מיני דרכים כדי להשיג דברים , ככה צריך לנהוג עם הצבא - וזה גם שיעור בשבילך אשלי , כמו שתומר אמר - תילחמי על התפקיד שלך ועל הזכויות שלך בכלל עד הסוף המר - כי אם את לא תעשי את זה ותלכי כמו סרגל לפי מה שהצבא אומר לך - זה לא ילך , הצבא דורך עלינו אם נרצה או לא נרצה , לכן צריך לפעול איתו ביד קשה ולהתעקש על כל דבר . אל תוותרי - אני רוצה לראות אותך כאן אומרת לנו שהתקבלת לקורס צניחה רק בגלל שהלכת לפי האידיאלים שלך , בהצלחה :)
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

הצבא שואף עפ"י נתונים אישיים של כל אחד, להתאים כמה שיותר תפקידים לכל אחד.כל מלש"ב מבחינת הצבא, הוא צר אופקים בתפקידים. יש כל כך הרבה תפקידים בצבא. כל חייל יכול להתאים לעצמו כל תפקיד, עפ"י כישוריו האישיים, עפ"י אופיו, מה שהוא עשה לפני שהוא התגייס וכו'. כמובן שיש תפקידים שבאים טוב בעין ומתים לעשות אותם. אבל עם יחצנות טובה, אפשר להציג הרבה מאוד תפקידים שהם סוג של דארק סייד, כתפקידים טובים. הצבא הוא רחב אפשרויות מבחינת תפקידים, וכל תפקיד בצבא אפשר לשייך לכל בנאדם. וצבא זה לאו דווקא או קרבי או ג'ובניק שמתייק דוחות כל חייו. יש המון תפקידים מעניינים שהם עמק השווה בין שני הדברים. גם ת"ש מעולה, גם תפקיד מעניין וכו'. אין ספק שהרבה אנשים מריגישם שהצבא מועך אותם. וזה נכון באיזושהי נקודה. אבל אנשים עם אופי מספיק חזק יכולים להתמודד נגד המערכת. מכיר אנשים שמעך זאת מילה עדינה למה שהצבא עשה להם. אבל בגדול, הרבה אנשים מאשימים שהצבא חרא. אבל לדעתי האשמות צריכות להיות מרמה מסויימת. מרמת הפלוגה, רמת הגדוד וכו'. יש נציב קבילות חיילים, שזה גוף חיצוני, העוזר לחיילים במצבים שבו הם מרגישים שהצבא מועך אותם באיזושהי נקודה. לא מאשרים טופס 55, לא מקבלים ראיון אישי בזמן ועוד 1001 דברים. ואז אפשר להתחיל להאשים גורמים מרמה מסויימת. מפקד ישיר, רמת המג"ד(סא"ל) רמת החטיבה(אל"מ) וכו'. וב100% מהמקרים המוצדקים, זה עוזר. קבילה תמיד עוזרת. אני לא היססתי להשתמש בגוף הזה לא מעט פעמים. והיום מסתכלים עליי אחרת.
ולפי דעתי(ודעת רבים שאני מכיר) אנשים שלא מוכנים לשרת 3 שנים, הם אנשים חסרי אופי, צרי אופקים וכפויי טובה. מה ביקשו ממך? 3 שנים? מבנות שנתיים? התואר ראשון יכול לחכות. קצינים בכירים הוציאו את התואר הראשון שלהם בגיל 30, תואר שני בגיל 40 בערך. אין גיל לתואר. התואר יכול לחכות. הצבא גם באיזושהי נקודה, מבגר מאוד. מחזק כל מיני ברגים שלא היו קיימים לפני אצל הבנאדם. אני יכול להיות דוגמא טובה לכך. ועוד המון אנשים כמוני. חבריי שהתשחררו. נשארו אותם אנשים. אבל חזקי אופי יותר. כל אותם חסרי הביטחון או אנשים עם אופי קצת בעייתי, בטירונות מקבלים את סטירת חייהם, ומורידים את הבנאדם לשפל שלו. שלדעתי זה טוב. כי מכאן הוא בונה את עצמו מחדש. כמובן, אותו אופי נשאר, אבל הוא בנוי בצורה הרבה יותר נכונה. ולא רק בטירונות, אלא גם בשירות הצבאי.
Lady Day
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי Lady Day »

לי יש חלום!
אף אחד לא יתגייס! כן כן! בנובמבר ובדצמבר כולם מסרבים פקודה בבקום! לא משרתים! לא משתעבדים למערכת!

(ככה אולי יהיה לי טיפה חופש מטירונים בונגים, קיבינימאט. :knockedout: )

ותגובה רצינית לכל הדיונים האחרונים?

תמונה
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

yyzboy1928 כתב:
ולפי דעתי(ודעת רבים שאני מכיר) אנשים שלא מוכנים לשרת 3 שנים, הם אנשים חסרי אופי, צרי אופקים וכפויי טובה. מה ביקשו ממך? 3 שנים? מבנות שנתיים? התואר ראשון יכול לחכות. קצינים בכירים הוציאו את התואר הראשון שלהם בגיל 30, תואר שני בגיל 40 בערך. אין גיל לתואר. התואר יכול לחכות. הצבא גם באיזושהי נקודה, מבגר מאוד. מחזק כל מיני ברגים שלא היו קיימים לפני אצל הבנאדם. אני יכול להיות דוגמא טובה לכך. ועוד המון אנשים כמוני. חבריי שהתשחררו. נשארו אותם אנשים. אבל חזקי אופי יותר. כל אותם חסרי הביטחון או אנשים עם אופי קצת בעייתי, בטירונות מקבלים את סטירת חייהם, ומורידים את הבנאדם לשפל שלו. שלדעתי זה טוב. כי מכאן הוא בונה את עצמו מחדש. כמובן, אותו אופי נשאר, אבל הוא בנוי בצורה הרבה יותר נכונה. ולא רק בטירונות, אלא גם בשירות הצבאי.
קודם כל לדעתי 3 שנים זה יותר מדי זמן , בזמן הזה אנשים כבר מתמוטטים , למה לא לעשות שנתיים כמו בנות .

קצונה - בגיל 30 לעשות תואר ? נראה לי קצת מוגזם . להיות קצין למשך שנה שנתיים מעולה , אבל יותר מזה זה כבר יותר מדי . אני דוגל במדיוקרטיות - תעשה את מה שאתה צריך לעשות אבל לא יותר מדי .

לגבי הצבא - נכון שהצבא בונה אבל ישנם גם אנשים שאומרי שהצבא לא תרם להם לכום בשיט , יש אנשים שאתה צודק - חסרי אופי במידה מסויימת שהצבא רק עזר להם לפתח את האישיות .
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

yyzboy1928 כתב:ולפי דעתי(ודעת רבים שאני מכיר) אנשים שלא מוכנים לשרת 3 שנים, הם אנשים חסרי אופי, צרי אופקים וכפויי טובה. מה ביקשו ממך? 3 שנים? מבנות שנתיים? התואר ראשון יכול לחכות. קצינים בכירים הוציאו את התואר הראשון שלהם בגיל 30, תואר שני בגיל 40 בערך. אין גיל לתואר. התואר יכול לחכות. הצבא גם באיזושהי נקודה, מבגר מאוד. מחזק כל מיני ברגים שלא היו קיימים לפני אצל הבנאדם. אני יכול להיות דוגמא טובה לכך. ועוד המון אנשים כמוני. חבריי שהתשחררו. נשארו אותם אנשים. אבל חזקי אופי יותר. כל אותם חסרי הביטחון או אנשים עם אופי קצת בעייתי, בטירונות מקבלים את סטירת חייהם, ומורידים את הבנאדם לשפל שלו. שלדעתי זה טוב. כי מכאן הוא בונה את עצמו מחדש. כמובן, אותו אופי נשאר, אבל הוא בנוי בצורה הרבה יותר נכונה. ולא רק בטירונות, אלא גם בשירות הצבאי.
לא בטוח למה..אבל כל מה שכתבת פה די מטריד.
אני גם לא הבן אדם שהולך להשטמת..ואני יודע שאתגייס ואני גם לא בעד ההשטמתות.
אבל להתחיל לזבל את השכל על אופי של אנשים..באיזו זכות? כי אתה בעל אופי חזק וטוב כי התגייסת לצבא אבל מי שלא, הוא בטח פחדן עם אופי חלש?
ומה לגבי שאר העולם? שברוב המדינות אין גיוס חובה..כולם שם בעלי אופי חלש כי הם לא מתגייסים?
ומה לגבי אחוזי ההתאבדות הגבוהים שיש בצה"ל? הצבא פשוט נתן להם כל כך הרבה חיזוק אופי שפשוט החליטו לסיים את חייהם?
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אולי אנשים שהולכים לצבא בצורה עיוורת הם אלה שחסרי אופי וצרי אופקים?
למה שהתואר יחכה? בגלל שהמדינה מיליטריסטית ועושים שטיפת מוח מגיל צעיר? הצבא לא צריך באמת את כל האנשים האלה, פשוט נוח לו שיהיו כמה שיותר אנשים, כי זה אומר שיהיה יותר תקציב ויותר כסף לבזבז על שטויות. יופי שהצבא מבגר, אבל חשבת שאולי יכולת לעשות שירות לאומי אחר שאין לו קשר לנשק, או ללכת ללמוד? גם זה יכול לבגר אותך ואולי אפילו יותר. בסופו של דבר רוב מי שנשאר בצבא בקבע זה אנשים שמפחדים לצאת לאזרחות ולהתמודד עם החיים האמיתיים, כי בצבא הכל מתנהג בלי הגיון או שכל ישר ולפי פקודות ואנשים שבאזרחות לא היו מנהלים באסטה בשוק הכרמל, יכולים להיות גנרלים גדולים. מה שגרוע הוא שבגלל שהמדינה מיליטריסטית אז אחרי זה אותם אנשים מהצבא גם מנהלים לנו את המדינה.
Different Freak
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Different Freak »

כולם מדברים בכלליות - הצבא...
אבל הצבא מורכב מאנשים שכל אחד מהם הוא פרט מסויים...
היה לי קצין שדי הרס לי את כל מה שרציתי לעשות והייתה לי קצינה שאני מאחל לכל מי שמתגייס פה שיהיה לו מפקד/ת כמוה...
זה תלוי בבן אדם.
יש הרבה דברים שצריך לשנות, אבל יש הרבה דברים שצריכים גם להישאר. אבל לקבוע חד-משמעית שהצבא הוא חרא או שלא צריך אותו... פלשקס, אני בטוח שהסיבה שאתה אומר שהצבא הוא חרא זה כי לא רצית מלכתחילה כל כך להתגייס - אז הצבת לעצמך את זה עוד לפני...
תנסו לתת הזדמנויות
טל, היית בצבא לפני הרבה זמן - יש דברים שמשתנים וזה תלוי על איזה מפקד אתה נופל בהתחלה.
אם יש לך מפקד שתומך ועוזר ומקשיב - אז השירות שלך יהיה שירות טוב, חוויתי, משמעותי ומה לא בזכותו ואתה תלמד ממנו.

ואני יכול להגיד על עצמי, שפגשתי חבר'ה שהייתי מפקד שלהם בגדנ"ע ועכשיו הם משרתים בתור לוחמים, שאמרו לי שמה שאני עשיתי להם בגדנ"ע היה להם יותר קשה ממה שהם עברו בטירונות, ובכל זאת הם שומרים איתי על קשר ומדברים איתי כי הם ידעו שבגדנ"ע אני זה שהם יכולים לסמוך עליו, שגם אם אני רוצה שהם יאכלו חול (והם אכלו) - אני כן דואג להם, ואם יש מפקד שסתם אוהב להוכיח שיש לו כח - פה מתחילה בעייה אחרת (שהיא קצת אישיותית וקצת פסיכולוגית...מי שמעוניין יכול לבדוק את הניסוי עם האסירים והשוטרים בנושא "ציות לסמכות")
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

טל, היית בצבא לפני הרבה זמן - יש דברים שמשתנים וזה תלוי על איזה מפקד אתה נופל בהתחלה.
אם יש לך מפקד שתומך ועוזר ומקשיב - אז השירות שלך יהיה שירות טוב, חוויתי, משמעותי ומה לא בזכותו ואתה תלמד ממנו.
מה הקשר למפקדים שלי?! אני מדבר פה על השירות בצבא מבחינה ערכית. וזה שהייתי בצבא לפני "הרבה זמן" לא אומר שהצבא השתנה, כי הצבא לעולם לא ישתנה, הוא יישאר המערכת הכי בזבזנית במדינה, הפועלת ע"פ ומערכת פקודות ללא שום הגיון.
Lady Day
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי Lady Day »

סלחו לי אבל ג'יימי וטל כל ההכללות שלכם עושות לי בחילה.
ואם אתם משתמשים בביטויים מכוערים כמו "צרות עין", אז הכללות כאלה נכנסות תחת הביטוי הזה.

יש אנשים שטוב להם ללבוש את המדים ולהשאר בצורה כזו או אחרת, לא משנה מאיזה סיבה מחורבנת הם מחליטים לעשות את זה, ויש אנשים שלא מסוגלים להתמודד עם דרישות מהסוג הזה והמסגרת שבאה עם המדים. יש אנשים שיותר תורמים לצבא ולמדינה, יש כאלה שיתרמו בדרך אחרת, יש כאלה שלא יתרמו בכלל.

בסופו של דבר החוקים הקיימים הם הכי הגיוניים במדינה כמו שלנו. כן, אף אחד פה לא "אשם" שהוא נולד למדינה שמחייבת בט"ש, אבל הוא חייב להבין שאם הוא לא רוצה למצוא את עצמו זקן במדינת ישראל הכבושה או נטושה כשכל משפחתו כבר מזמן לקחה מטלטליה לרחבי הגלובוס (ובסופו של דבר נמצאה במחנה השמדה), צריך להיות צבא.
אני לא סופר ציונית אבל אני חושבת ש3 שנים משמעותיות וקריטיות מהחיים שוות את זה.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

gils77 כתב:
yyzboy1928 כתב:ולפי דעתי(ודעת רבים שאני מכיר) אנשים שלא מוכנים לשרת 3 שנים, הם אנשים חסרי אופי, צרי אופקים וכפויי טובה. מה ביקשו ממך? 3 שנים? מבנות שנתיים? התואר ראשון יכול לחכות. קצינים בכירים הוציאו את התואר הראשון שלהם בגיל 30, תואר שני בגיל 40 בערך. אין גיל לתואר. התואר יכול לחכות. הצבא גם באיזושהי נקודה, מבגר מאוד. מחזק כל מיני ברגים שלא היו קיימים לפני אצל הבנאדם. אני יכול להיות דוגמא טובה לכך. ועוד המון אנשים כמוני. חבריי שהתשחררו. נשארו אותם אנשים. אבל חזקי אופי יותר. כל אותם חסרי הביטחון או אנשים עם אופי קצת בעייתי, בטירונות מקבלים את סטירת חייהם, ומורידים את הבנאדם לשפל שלו. שלדעתי זה טוב. כי מכאן הוא בונה את עצמו מחדש. כמובן, אותו אופי נשאר, אבל הוא בנוי בצורה הרבה יותר נכונה. ולא רק בטירונות, אלא גם בשירות הצבאי.
לא בטוח למה..אבל כל מה שכתבת פה די מטריד.
אני גם לא הבן אדם שהולך להשטמת..ואני יודע שאתגייס ואני גם לא בעד ההשטמתות.
אבל להתחיל לזבל את השכל על אופי של אנשים..באיזו זכות? כי אתה בעל אופי חזק וטוב כי התגייסת לצבא אבל מי שלא, הוא בטח פחדן עם אופי חלש?
ומה לגבי שאר העולם? שברוב המדינות אין גיוס חובה..כולם שם בעלי אופי חלש כי הם לא מתגייסים?ומה לגבי אחוזי ההתאבדות הגבוהים שיש בצה"ל? הצבא פשוט נתן להם כל כך הרבה חיזוק אופי שפשוט החליטו לסיים את חייהם?
בזכות שאני מכיר מספיק סיפורים על לא מעט אנשים שהכרתי במהלך חיי, שלא התגייסו. ודעתי עליהם היית גם לפני שבכלל שהם השתמטו, אנשים חסרי מעש בחייהם. חלקם השתמט כי לא נוח לו.
והמשפט שהדגשתי לא קשור למציאות שאנחנו חיים. למדינות אחרות אין את מה שלנו יש. מיליארדי אויבים מסביבנו. מדינות שאזרחיהם לא חיים בפחד כל הזמן(אני מדבר על שדרות והאזורים), מדינות שאין להם ארגוני טרור מסביב שעושים עליהם עליהום ומאיימים עליהם כל הזמן. בלי צבא, המדינה הזאת לא הייתה מתקיימת דקה אחת. היום, לצערי, כל מי שרוצה מאוד יכול להשתמט. 21 כיום זה לא בעיה. להתחפש לחוק טל, גם לא בעיה. באמת שאין בעיה. רוב האחוזים שבאמת מתגייסים לצבא, כי ברצונם לתרום. כי אם זה היה באמת מפריע להם, הם היו עושים הכל בשביל לצאת מהצבא. והיום באמת זאת לא בעיה.
ובקשר למה שאמרת. אחוזי התאבדות. אני מכיר מישהו שהיה במגלן שהתאבד במהלך המסלול. בחור אחד האנשים השפיצים. לשמוע את המכתב ההתאבדות, עצוב מאוד. יש לזה המון שיוכיים אישיים שקשורים לחייו האישיים בעיקר, ובלי שום קשר לצבא. אינני רוצה לקבוע למהוזה באמת לא משנה.
ואני מכיר אחד משריון(השתחרר השבוע). שניסה לירות בעצמו והנשק היה על בודדת עם מחסנית בהכנס וכו'. בסוף קפצו עליו והצילו אותו. בסוף, הוא סיים מסלול כמו גדול. ושירת במלחמה במעמקי הלבנון, קיבל תעודות הצטיינות מטעם החטיבה שהוא שירת בה, ראה מספיק זוועות במלחמה. ועבר את זה. אין מה לעשות. כל חייל מגיע לסוג של משבר אישי בתחילת שירותו הצבאי. כמו שאמרתי. מגיעים לשפל עמוק. אבל יוצאים מזה. אין לי מה להגיד על אותם אנשים שבאמת תקעו לעצמם את הכדור. אפשר להאשים מפקדים שלא איתרו את הבעיה אצל הבנאדם. כי בד"כ מי שרוצה להתאבד לא מראה שום סימן, והוא פשוט עושה את זה. הוא יכול להיות החייל הכי טוב שיש, ואז יום אחרי להתאבד. זה קורה. ויש מודעות. אבל אילו מקרים שכיחים שלא קורים הרבה.
והאחוזים לא כאלה גבוהים כמו שאתה מדגיש. אז אל תשמיץ סתם מר בחור.

וטל, אין לי הרבה מה להגיב לדעתך כנגד הצבא. אולי הדבר בא מתוך מרמור מסויים. כי ככה הדברים נראים עפ"י דעותיך. זה יותר מידיי אנטי.

מחזק את דבריו של נאור.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

וטל, אין לי הרבה מה להגיב לדעתך כנגד הצבא. אולי הדבר בא מתוך מרמור מסויים. כי ככה הדברים נראים עפ"י דעותיך. זה יותר מידיי אנטי.
אין שום מרמור, אני כבר מזמן התפכחתי משטיפת המוח המיליטריסטית של המדינה. תשתחרר מהמערכת ונראה עוד כמה שנים מה תהיה הדעה שלך.
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

שליחה על ידי Greenburger »

הצבא לא השתנה בכלל מאז שטל שירת בו, מערכות לא משתנות.

טל צודק בכמה דברים, כמו השטיפת מוח שעושים, ושלא כולם תורמים.
אותי מעצבן מאוד שאנשים אומרים שהם מתגייסים כי הם רוצים לתרום למדינה. כאילו שהצבא זו הדרך היחידה לעשות זאת. אף אחד לא חושב שיש עוד דרכים, ואז ישר מאשימים אנשים שרוצים להשתמט שהם לא תורמים כלום למדינה. ודבר נוסף שהוא נכון מאוד זה שלא, לא כל חייל בכל תפקיד תורם למדינה. זו הכללה עיוורת.
והצבא באמת חרא. כולם סובלים שם. יש לי חבר שהיה גם קצין ואני לא יכול לתאר לכם את מידת הסבל שהוא עבר בשירות, בייחוד בקבע. וג'יימי, זה לא חיזק אצלו שום נקודת אופי, רק שבר אותו.
יש לי חבר אחר שהיה קרבי וגם הוא רק סבל. הוא לא היה עושה משהו אחרת אם הוא היה יכול לחזור בזמן ואני לא חושב שהוא חשב על לצאת מזה איכשהו, אבל הוא ממש לא אהב את הצבא או את איפה שהוא היה.

ורק שיהיה ברור, אני לא בעד השתמטות או משהו, אבל אם מישהו ישתמט אני אבין אותו.
Life is what happens while you make other plans

(]/|\[)

Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
Different Freak
דרימיסט מתקדם

Greenburger כתב:הצבא לא השתנה בכלל מאז שטל שירת בו, מערכות לא משתנות.
שוב...
הצבא בנוי מהרבה אנשים, שכל אחד יש לו אישיות משל עצמו ודרך ראייה משל עצמו.
אין כזה דבר מערכות לא משתנות - מערכות כל הזמן משתנות.

זה מאוד נחמד לחיות בססמאות "מערכות לא משתנות", "המדינה שוטפת את המוח", "כן להשתמטות", כי בססמאות האלה כן יש צרות מוח. אין פה נסיון להבין, אלא פשוט להגיד "זה ככה".

רוצה לראות איך מערכת משתנה -> תעשה משהו בנידון ואל תעמוד בצד. להגיד שהמדינה ככה והמדינה ככה - הכי פשוט, כי זה מציב אותך במקום שאין לך אפשרות השפעה.
אם אתה לא מעוניין להשפיע על זה - לפחות אל תסיט נגד זה.
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

שליחה על ידי Greenburger »

זה לא היה ססמאת ולא כלום, פשוט איך שזה.

אוקי, אז תשכח מה"ססמא" "מערכות לא משתנות".
מאז שטל היה בצבא, ועד היום, הוא לא השתנה. יותר טוב?
Life is what happens while you make other plans

(]/|\[)

Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
Different Freak
דרימיסט מתקדם

אחלה
עכשיו תסביר מה בדיוק לא השתנה שם כי הצבא משתנה כל הזמן :)
אם זה בדרכי לחימה, אם זה בהתייחסות לחיילים, אם זה בהסתכלות מערכתית, אם זה בחשיבות הפרט במערכת... כי בכל אלה דווקא יש שינוי משמעותי
סמל אישי של משתמש
mentalstamina
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי mentalstamina »

טוב רשמית זה העמוד עם הכי הרבה מילים בפורום Ever.. :faint:
שלח תגובה