אשכול מלש"בים וחיילים.
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
Re: אשכול מלש"בים וחיילים.
יאמר לזכות בר רפאלי שהיא מתנדבת (צריך סמיילי עם הכובע של העורכי דין , המרובע
)

-
- דרימיסט שרוף
אני לא בעד השתמטות או משהו אבל אני יכול להגיד שיש אנשים שאני מבין שעושים את זה.
אם מה שהצבא שלנו במדינה מציע, כבר לא תורם יותר מידי לרצון להתגייס.
ויש אנשים, שבאמת מגיע להם יותר מכל מסלול שהבצא מציע..ואני לא מדבר על בר רפאלי או החברה ההם מכוכב נולד שהשתמטו איזה שנתיים-שלוש, אני מדבר על מספר מצומצם ביותר של אנשים שבאמת אפשר להבין את האי רצון שלהם ללכת לצבא..
ושוב אני חוזר, אני ממש לא בעד השתמטות..
אם מה שהצבא שלנו במדינה מציע, כבר לא תורם יותר מידי לרצון להתגייס.
ויש אנשים, שבאמת מגיע להם יותר מכל מסלול שהבצא מציע..ואני לא מדבר על בר רפאלי או החברה ההם מכוכב נולד שהשתמטו איזה שנתיים-שלוש, אני מדבר על מספר מצומצם ביותר של אנשים שבאמת אפשר להבין את האי רצון שלהם ללכת לצבא..
ושוב אני חוזר, אני ממש לא בעד השתמטות..
- Ashleadt
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
בשבת נתקלתי בשכונה בזה שיש לי איתו קשרים עם הצבא, הוא אמר לי שברגע שאקבל מנילה אני אבוא אליו והוא יסדר לי משהו עם המדריכת צניחה
אמר שהמיונים לזה יהיו בינואר. יש!

Just Because You're Paranoid Doesn't Mean They're Not Out to Get You!!!!
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
בהצלחה 

- Ashleadt
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
תודה 

-
- פלשקס
- יצירת קשר:
- Ashleadt
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
מדריכת צניחה לא קיבלתי, אבל ע"פ הנתונים שלי שטובים, יכולים לבקש בקשה למיונים לזה (שבינואר), שאוכל לעשות רק אחרי שאמלא את המנילה ואדרג את האפשרויות שקיבלתי. אז יש עוד תקווה לצנחנים...בנתיים, צריכה לבחור משהו אחר.
אז לאחר שדיברתי עם חבר משפחה (זה שישיג לי את המיונים לצניחה), וגם עם אח שלי, החלטתי שזה מה שאני שוקלת באמת:
תפקידי מודיעין:
מש"קית ניווט ותחקור
מפענחת תצלומי אויר (פחות מעניין, כי הניווט ותחקור זה משהו דומה והרבה יותר טוב)
מסלול ייעודי לקצונה:
קצינת תקשוב קרבי (קשר"גית)
זהו לבנתיים.
כל שאר הדברים או שהם קורעי תחת וחרא, או שזה פשוט לא מעניין אותי (או שאני סתם לא יודעת על זה מספיק).
קצינת ארגון רפואי, קצינת חימוש, קצינת כוח אדם בחיל הים, קצינת שלישות, קצינת תקשוב מערכתי (נראה זה כמו קצינת תקשוב קרבי רק שזה לא בשטח), קצינת לוגיסטיקה, קצינת מנהלה בחיל האויר והחלל.
לוחמת בחיל התותחנים, לוחמת חילוץ והצלה, לוחמת איסוף ומודיעין, לוחמת חי"ר קל (קרק"ל), לוחמת ינשוף בחיל ההנדסה, לוחמת נ"מ (נגד מטוסים), לוחמת משמר הגבול (פיכס).
מכ"ית
מדריכת כושר קרבי (או קרב מגע)
ואז יש כל מיני תפקידי חיל החינוך והנוער שזה לא מעניין אותי.
סייעת רופא שיניים - לא תודה.
אלחוטנית חוף, בקרית שליטה ימית
כותבת לומדה, תכניתנית, מנהלת תשתיות מערכות מחשב (כל אלה גם לא כי אני לא רוצה לשבת מול מחשב)
זהו. אשמח לייעוץ כי אני חייבת לשלוח להם כדי להראות רצינות ורק אז אוכל לקבל את המיונים לצניחה.
אז לאחר שדיברתי עם חבר משפחה (זה שישיג לי את המיונים לצניחה), וגם עם אח שלי, החלטתי שזה מה שאני שוקלת באמת:
תפקידי מודיעין:
מש"קית ניווט ותחקור
מפענחת תצלומי אויר (פחות מעניין, כי הניווט ותחקור זה משהו דומה והרבה יותר טוב)
מסלול ייעודי לקצונה:
זהו לבנתיים.
כל שאר הדברים או שהם קורעי תחת וחרא, או שזה פשוט לא מעניין אותי (או שאני סתם לא יודעת על זה מספיק).
קצינת ארגון רפואי, קצינת חימוש, קצינת כוח אדם בחיל הים, קצינת שלישות, קצינת תקשוב מערכתי (נראה זה כמו קצינת תקשוב קרבי רק שזה לא בשטח), קצינת לוגיסטיקה, קצינת מנהלה בחיל האויר והחלל.
לוחמת בחיל התותחנים, לוחמת חילוץ והצלה, לוחמת איסוף ומודיעין, לוחמת חי"ר קל (קרק"ל), לוחמת ינשוף בחיל ההנדסה, לוחמת נ"מ (נגד מטוסים), לוחמת משמר הגבול (פיכס).
מכ"ית
מדריכת כושר קרבי (או קרב מגע)
ואז יש כל מיני תפקידי חיל החינוך והנוער שזה לא מעניין אותי.
סייעת רופא שיניים - לא תודה.
אלחוטנית חוף, בקרית שליטה ימית
כותבת לומדה, תכניתנית, מנהלת תשתיות מערכות מחשב (כל אלה גם לא כי אני לא רוצה לשבת מול מחשב)
זהו. אשמח לייעוץ כי אני חייבת לשלוח להם כדי להראות רצינות ורק אז אוכל לקבל את המיונים לצניחה.

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
במקום ללכת לצבא, תלכי ללמוד תואר ראשון באוניברסיטה.
- Ashleadt
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
לא. זה יכול לחכות. 

- yyzboy1928
- דרימיסט-על
מה אתה משדל סרבנות נביילהטל רודס כתב:במקום ללכת לצבא, תלכי ללמוד תואר ראשון באוניברסיטה.

קיצר, אם את חושבת על כיוון קצונה, כמובן, קצונת קשר.
מסלול קשר"ג(זה חדש לי.. בדרך כלל מכניסים לשם בנים.. יפה שמשלבים לשם גם בנות). הוא מסלול שדורש המון מבחינת כושר קרבי. מסלול של שנה ו8. קשה מאוד.
זה קורס מכי"ם, זה מגמת להב בבה"ד 1(המגמה הקרבית. אם אני מבין נכון, זאת מגמה לבנים בלבד. אולי גם לשם מתחילים להזרים בנות. יפה מאוד אם כך).
אההההה אבל יכול להיות שהבנות שמיועדות למסלול של הקשרג, עושות מעוז ועושות השלמה קרבית בבה"ד 7. שזה גם סבבה. אבל אני ממליץ על השני.
קצונת תקשוב יעודי מערכתי זה יותר מעניין לדעתי. יש יותר דגש על מקצועיות. וזה מעולה. מגמת נחשון/מעוז בבהד 1(נחשון זה הקציני מטה. המעוז זה תומך לחימה). ההשלמה זה מערכתי. מכיר המון קצינות תקשוב מערכתי יעודיות שמאוד מרוצות ואוהבות את זה. אבל שובב, קצונה זה עיניין של איזה רצון יש לך לזה.. מסלול קשה.. צריך מוטביצייה. אבל קצינות התקשוב היעודיות למינהן, מאוד נהנו במסלול ומרוצות מהקצונה.
אם את רוצה פרטים על מסלולי הקצונה בחייל התקשוב, מוזמנת לדבר עימי בפרטי או משהו.

וברוח האשכול, לשמחתי הממש רבה, אושר לי לעשות אימות נתונים חוזר!!!(קביעת קב"א חדשה, דפ"ר עברית וכו') מחכה לתאריך

- Ashleadt
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
זהו, שלחתי. במקום הראשון שמתי את קצינת תקשוב קרבי. שזה 20 חודשים מסלול (מה שאמרת), והכל ביחד זה בעצם 3 שנים פלוס עוד 16 חודשים קבע, ומילואים וכל זה. אז 4 שנים ורבע הכל ביחד, ויש אפשרות להמשיך לקריירה שאני לא רוצה, אבל זה לא מחייב אז בסדר.
במקום השני שמתי את המשקית ניווט ותחקור.
ואז בשאר 4 מקומות סתם חירטטתי דברים פשוט כי חובה לשים. אז שמתי נראה לי מכ"ית במקום השלישי ואת השאר כבר לא זוכרת.
ובשאלה של אם היתה לי בחירה לאן ללכת, שמתי מדריכת צניחה
אולי בכל זאת יתייחסו לזה. למרות שגם אחותי רשמה בדבר הזה לקבל משקית ת"ש ולא שמו על זה, אלא רק בגלל שהחבר משפחה שלנו ביקש שישלחו לה מיונים לזה, והיא התקבלה.
בשביל זה יש קשרים ^_^.
למרות שעכשיו השני תפקידים ששמתי די מעניינים...
שיהיה. חפרתי.
ותודה, ג'יימי!
במקום השני שמתי את המשקית ניווט ותחקור.
ואז בשאר 4 מקומות סתם חירטטתי דברים פשוט כי חובה לשים. אז שמתי נראה לי מכ"ית במקום השלישי ואת השאר כבר לא זוכרת.
ובשאלה של אם היתה לי בחירה לאן ללכת, שמתי מדריכת צניחה

אולי בכל זאת יתייחסו לזה. למרות שגם אחותי רשמה בדבר הזה לקבל משקית ת"ש ולא שמו על זה, אלא רק בגלל שהחבר משפחה שלנו ביקש שישלחו לה מיונים לזה, והיא התקבלה.
בשביל זה יש קשרים ^_^.
למרות שעכשיו השני תפקידים ששמתי די מעניינים...

שיהיה. חפרתי.
ותודה, ג'יימי!
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
טל לא ידעתי שאתה עד כדי כך סרבן ..טל רודס כתב:במקום ללכת לצבא, תלכי ללמוד תואר ראשון באוניברסיטה.
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
וחבל לי על זה.Ozerivarium כתב:טל לא ידעתי שאתה עד כדי כך סרבן ..טל רודס כתב:במקום ללכת לצבא, תלכי ללמוד תואר ראשון באוניברסיטה.
טל, היית קצין בצבא. לי, באופן אישי, מפריע שאתה אומר כך. אולי זאת מחשבה של חפ"ש צעיר/מורעל או וואטאבר איך שתסתכל על זה. ונכון, אולי יצאת מקופח בכל העיניין שהיה לך. אבל היית קצין וזה דבר שלדעתי הולכים איתו עד המוות. לדעתי. להביע דעה נגד הצבא, לגיטימי. אבל להתנגד ולהגיד לאנשים לא להתגייס וללכת לעשות תואר, וזה יותר פוגע שזה בא מקצין(לפחות אצלי), על זה חבל לי.
וזה ממש חלילה חס וחלילה משהו אישי כנגדך או סוג של התנפלות. אתה יודע שאני מכבד אותך והכל. אבל יש גבול.
ואשלי, עשית לדעתי בחירה מעולה. המסלול עצמו הוא ארוך וקשה. יכול להיות אצל בנות הוא שונה כי בד"כ קשרגים עושים את מגמת להב, המגמה הקרבית של בה"ד 1 לאחר קורס מכי"ם, וזה לבנים בלבד בגלל הכושר הקרבי שהוא צורך. להערכתי, הבנות עושות מעוז(תומך לחימה. כיף לא נורמלי) והשלמה קרבית. אין ספק שיהיה לך שירות מאוד מהנה, ובעיקר, מספק. מי שרוצה לעשות תפקיד קצונה אחד או שניים בצבא(אי אפשר לדעת עד שנכנסים לזה ורואים את הלך העיניינים) במערך התומך לחימה, זה בסדר גמור. התחושה שיוצאים אחרי שירות כזה, תחושה מאוד מאוד מספקת.
בהצלחה

- Greenburger
- דרימיסט-על
נראה לי גם באמת שבחרת את האפשרות הכי טובה.
אבל הכי חשוב זה שתילחמי בכל הכח וממש תציקי להם להיות מדריכת צניחה אם זה מה שאת רוצה. אם תתעקשי מספיק, בסוף תשיגי את זה.
פלשקס- מזל טוב!
Ashleadt כתב:תפקידי מודיעין:
מש"קית ניווט ותחקור
מפענחת תצלומי אויר (פחות מעניין, כי הניווט ותחקור זה משהו דומה והרבה יותר טוב) חרטא. מכיר בחורות שעשו את זה, זה תפקיד דפוק.
מסלול ייעודי לקצונה:
(החלל?? חחחחחח)
קצינת חימוש = קצינת לוגיסטיקה = חרא בריבוע
קצינת כח אדם = קצינת שלישות = תפקיד משעמם
קצינת מנהלה- סתם שם כללי, שזה לרוב רע. תפקיד דומה לקצינת שלישות
לוחמת בתותחנים- גם לא משהו, לוחמת חילוץ והצלה- נשמע אחלה, נ"מ ומג"ב- גם חרא. כל השאר לא יודע.
אבל הכי חשוב זה שתילחמי בכל הכח וממש תציקי להם להיות מדריכת צניחה אם זה מה שאת רוצה. אם תתעקשי מספיק, בסוף תשיגי את זה.
פלשקס- מזל טוב!

Life is what happens while you make other plans
(]/|\[)
Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
(]/|\[)
Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אם היום הייתי צריך לבחור, אז ברור לי שלא הייתי הולך לצבא והולך ללמוד. הצבא משחית את האנשים ומחזק את המיליטריזם והאלימות שיש בחברה שלנו כיום. בנות בכלל לא צריכות ללכת לצבא לדעתי, זה סתם בזבוז זמן עבורן, הצבא יכול להתקיים גם בלעדיהן.וחבל לי על זה.
טל, היית קצין בצבא. לי, באופן אישי, מפריע שאתה אומר כך. אולי זאת מחשבה של חפ"ש צעיר/מורעל או וואטאבר איך שתסתכל על זה. ונכון, אולי יצאת מקופח בכל העיניין שהיה לך. אבל היית קצין וזה דבר שלדעתי הולכים איתו עד המוות. לדעתי. להביע דעה נגד הצבא, לגיטימי. אבל להתנגד ולהגיד לאנשים לא להתגייס וללכת לעשות תואר, וזה יותר פוגע שזה בא מקצין(לפחות אצלי), על זה חבל לי.
וזה ממש חלילה חס וחלילה משהו אישי כנגדך או סוג של התנפלות. אתה יודע שאני מכבד אותך והכל. אבל יש גבול.
ממש לא צריך ללכת עם הצבא עד המוות כי המדינה לא שמה קצוץ על אף אחד ובוודאי שהיא לא שווה למות למענה. המדינה יורקת בפנים ולא איכפת לה מצעיריה, אי לכך גם לצעיריה לא צריך להיות איכפת ממנה.
ברור שהמוטיבציה והרעל הן בגלל הגיל הצעיר ובגלל החינוך המיליטריסטי, אני שמח שהצלחתי להתנקות מזה.
- MrReD
- שגריר האופת'
- Ashleadt
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
אחלה, אז בואו כולם נעשה דווקא, ואף אחד לא יתגייס. זה ישיג המון. (not).המדינה יורקת בפנים ולא איכפת לה מצעיריה, אי לכך גם לצעיריה לא צריך להיות איכפת ממנה.
כל אחד יעשה מה שטוב לו. אתה כבר התגייסת וזהו, עבר, אתה לא יכול לעשות שום דבר.
אני עוד לא התגייסתי ואני רוצה, אז זה מה שאעשה. אתה לא יכול לעשות שום דבר לגבי זה. וגם אם כן, למה שתרצה להתחיל לשכנע אנשים לא להתגייס? למה לעשות דבר כזה? אם מישהו רוצה לתרום למדינה שלו, בדרך כזו או אחרת, למה שתשכנע אותו לא לעשות זאת? (אל תבין לא נכון, לא מתנפלת. אגב, לא ידעתי שהיית קצין, יפה!

ואסביר לך למה כן צריך גם בנות בצבא.
וזה יותר מוכרח בגלל ההשתמטות המגעילה בזמן האחרון.
הבנים הם אלה שיוצאים לקרבות\שטח\מלחמה וכל זה. ומה עם כל מה שמסביב?
למה "לבזבז" נער עם כושר קרבי שיכול להתגייס לגולני (לדוגמא) שיהיה מש"ק חינוך? בנות יכולות לעשות את זה (או בנים עם פרופיל שלא מתאים לקרבי). הכל מועיל. כן, גם תפקידי הבנות. כי אם הן לא יעשו את זה, מישהו אחר יעשה את זה.
ולגבי החלל גם אותי ואת אחי זה הצחיק. זה כיאלו אנחנו באיזה 2080 וכל יום יש טיסות לחלל. אבל מה שזה אומר זה הלווינים שיש לנו שם.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
פליז אל תהפכו את זה לאשכול פוליטיקה...
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- דרימיסט מתקדם
בניגוד לצבאות אחרים, הצבא שלנו פועל בהרבה מישורים ולא רק בתקיפה ולחימה...
בת לא חייבת להיות לוחמת ועדיין לתרום המון.
אבל אם תעזבו את התרומה למדינה - הצבא תורם המון לך באופן אישי, תלוי איך אתה לוקח את התפקיד שאתה תהיה בו וגם תלוי במפקדים אבל גם הדברים המעצבנים בצבא - מהם למדת.
אני "דחיתי את המוסיקליות" שלי בשביל להתגייס ואני לא מצטער לרגע על זה... יכלתי להשתמט ולהתחיל ללמוד מוסיקה או ישר כבר להופיע וכדומה אבל התגייסתי ומשם לקחתי המון, הכרתי חברים שהם בין החברים היותר טובים וקרובים שלי, ואתה לומד המון על עצמך שלא ידעת ואתה מצליח להשפיע על אחרים ומגלה שיש לך כח שאתה יכול לנווט אותו לכיוון נכון - אתה יוצר לאנשים אחרים את ההרגשה שהם מסוגלים ליותר ממה שהם יכולים (אם אתה מ"כ, לוחם או כל תפקיד של פיקודיות)...
לא משנה כמה הצבא "ירק לך בפנים" - למדת משם משהו. יותר קל להוציא דברים על הצבא בתור מסגרת בגלל שזו המסגרת הגדולה ביותר שיש ככה שהסיכוי שלא יהיו טעויות ובעיות - אפסי. גם בחברת מחשבים קטנה יש בעיות בין מנהלים לזוטרים מהם, וגם את זה הצבא מלמד אותך שזה קורה...
אבל בבקשה טל - אל תעודד סרבנות, כי יש לי כל כך המון להגיד בנושא הזה...
בת לא חייבת להיות לוחמת ועדיין לתרום המון.
אבל אם תעזבו את התרומה למדינה - הצבא תורם המון לך באופן אישי, תלוי איך אתה לוקח את התפקיד שאתה תהיה בו וגם תלוי במפקדים אבל גם הדברים המעצבנים בצבא - מהם למדת.
אני "דחיתי את המוסיקליות" שלי בשביל להתגייס ואני לא מצטער לרגע על זה... יכלתי להשתמט ולהתחיל ללמוד מוסיקה או ישר כבר להופיע וכדומה אבל התגייסתי ומשם לקחתי המון, הכרתי חברים שהם בין החברים היותר טובים וקרובים שלי, ואתה לומד המון על עצמך שלא ידעת ואתה מצליח להשפיע על אחרים ומגלה שיש לך כח שאתה יכול לנווט אותו לכיוון נכון - אתה יוצר לאנשים אחרים את ההרגשה שהם מסוגלים ליותר ממה שהם יכולים (אם אתה מ"כ, לוחם או כל תפקיד של פיקודיות)...
לא משנה כמה הצבא "ירק לך בפנים" - למדת משם משהו. יותר קל להוציא דברים על הצבא בתור מסגרת בגלל שזו המסגרת הגדולה ביותר שיש ככה שהסיכוי שלא יהיו טעויות ובעיות - אפסי. גם בחברת מחשבים קטנה יש בעיות בין מנהלים לזוטרים מהם, וגם את זה הצבא מלמד אותך שזה קורה...
אבל בבקשה טל - אל תעודד סרבנות, כי יש לי כל כך המון להגיד בנושא הזה...
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אם כולנו לא נתגייס, אולי תהיה פה חברה טובה יותר ומתורבתת, ואולי גם הכיבוש ייגמר. אני התגייסתי ואני יכול מנסיוני להביע את דעתי בקשר לגיוס ולצבא כמערכת. למה שארצה לשכנע אנשים? כי החברה מיליטריסטית ושטופת מוח, וצריכה להבין לא ללכת לצבא כמו אוטומט. למה לא לתרום? כי המדינה הזאת כפויית טובה ואחרי שתקרעי את התחת בצבא, לא תראי כלום בחזרה מהמדינה. המדינה לא תדאג לך למגורים, להשכלה, היא רק תדאג לקחת ממך ומאחרים כי הרי היא יודעת ש.... צריך לתרום במסגרת הלאומנות.אחלה, אז בואו כולם נעשה דווקא, ואף אחד לא יתגייס. זה ישיג המון. (not).
כל אחד יעשה מה שטוב לו. אתה כבר התגייסת וזהו, עבר, אתה לא יכול לעשות שום דבר.
אני עוד לא התגייסתי ואני רוצה, אז זה מה שאעשה. אתה לא יכול לעשות שום דבר לגבי זה. וגם אם כן, למה שתרצה להתחיל לשכנע אנשים לא להתגייס? למה לעשות דבר כזה? אם מישהו רוצה לתרום למדינה שלו, בדרך כזו או אחרת, למה שתשכנע אותו לא לעשות זאת? (אל תבין לא נכון, לא מתנפלת. אגב, לא ידעתי שהיית קצין, יפה!).
למה בכלל שנילחם? חשבת על זה פעם? חשבת אולי שהצבא היא המערכת הכי בזבזנית במדינה ושחייבים לצמצם אותה בצורה משמעותית מבחינת תקציבים וכוח אדם? לא, לא חשבת על זה, כי מראש חינכו אותך שצריך ללכת לצבא ולהיות נגד משתמטים.ואסביר לך למה כן צריך גם בנות בצבא.
וזה יותר מוכרח בגלל ההשתמטות המגעילה בזמן האחרון.
הבנים הם אלה שיוצאים לקרבות\שטח\מלחמה וכל זה. ומה עם כל מה שמסביב?
למה "לבזבז" נער עם כושר קרבי שיכול להתגייס לגולני (לדוגמא) שיהיה מש"ק חינוך? בנות יכולות לעשות את זה (או בנים עם פרופיל שלא מתאים לקרבי). הכל מועיל. כן, גם תפקידי הבנות. כי אם הן לא יעשו את זה, מישהו אחר יעשה את זה.
ולגבי הבנות, את רק מוכיחה את הנקודה שלי, הן לא צריכות לעשות את זה כי מישהו אחר יכול לעשות את זה.
בכל מקרה, אמרתי את מה שהיה לי להגיד, אני לא אתערב מעבר לזה.