אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

Re: עצמאות 60 שמח!!

שליחה על ידי טל רודס »

DivineComedy כתב:מה מיוחד בזה שאני יהודי? הדם שלי סגול? המוח שלי יותר גדול? אני יותר בנאדם מאשר כל אדם בכל מקום בעולם? יש לי גורל שונה מלהוולד, לנשום, לאכול, לשתות, להזדקן ולמות?
אתה שייך לעם הנבחר, לא ידעת? אתה יותר טוב מאחרים. לא פלא ששונאים את היהודים בכל מקום בעולם, לא פלא שהייתה ויש אנטישמיות, לא פלא שהיהודים הם הכי גזענים בעולם (רואים את זה מצוין בארץ) אבל העיקר בוכים על אנטישמיות, לזה קוראים צביעות :haha:
ההורים שלי עלו לכאן כדי שיהיו לילדים שלהם עתיד יותר טוב. זה בדיוק מה שאני מתכוון לעשות בעתיד הלא כל כך רחוק.
ענק :metal:
meity
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי meity »

Ashleadt כתב:והם גרו כל חייהם באנגליה, וכיהודים, ראו כנכון (סופסוף) לעלות לארץ, לאיפה שהם שייכים.
ועם כל הדיבורים על חרא חינוך (שיש בזה משהו), בסופו של יום הילד כן הולך לבית ספר ולומד, כן מוציא תעודת בגרות, כן מתגייס ומתבגר, וכן הולך ללמוד, עבודה, משפחה, ילדים וכו'...אם אתה (ואני בטוחה, עוד הרבה) חפירות. :knockedout:

דווקא בקטע הזה יש לך קצת טעות כי זה לא מדוייק שבסופו של יום הילד הולך לבית ספר ומוציא בגרות . לאיזה בית ספר הוא הולך? מה הוא לומד שם בדיוק? חיילים משוחררים צריכים לעבוד כמה שנים טובות כדי שיוכלו להרשות לעצמם להגיע לאונברסיטה.
דווקא החינוך הוא הוא אחד הדברים שהכי צריכים לתקן פה.
יש את מי שיכול להרשות לתת לילדים שלו חינוך פרטי ויש את מי שלא.
ובתור מישהי שעובדת עם ילדים ונוער בסיכון אני רואה את ההזנחה הגדולה של המדינה של כל התחום הזה. אבל אני דווקא עובדת במקצוע ובמקום הספציפי שבו אני עובדת ,בגלל עוד הרבה סיבות אחרות אבל גם בגלל כי הדור הצעיר חשוב לי , אני פחות דואגת למי שיש לו אמצעים הוא יסתדר כבר ויקנה לעצמו השכלה טובה אני דואגת לאלה שמה שנקרא "מר גורלם והעולם אכזר" שאני יודעת שאני הסיכוי האחרון שלהם לחיים פחות או יותר נורמלים.
mess whit the best , die like the rest
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Ashleadt »

אני גם גרתי באנגליה 4 שנים ראשונות של החיים שלי, וההורים שלי משם, וסבא וסבתא שלי ועוד יותר רחוק.
ואבא שלי עובד שם, נמצא שם כל שבוע והוא יודע מה מתרחש שם, כמו שאר העולם. כן יש שם מקרים מאוד חריפים. לא הכל ורוד שם.

ציונות מזויפת?
אני לא היחידה בארץ עם דעה כמו שלי. אין שום סיבה שמישהו יהיה ציוני סתם. או שהוא כן, או שהוא לא.
אני כן, אתה לא. וזה הכל.
אגיד שוב, כל אחד ואמונתו.
אני גדלתי על התנ"ך, בזה אני מאמינה, shoot me. (ולא, אני לא דתיה)
וכמו ש"שטיפת מוח ציונית" לא תשנה את דעתך, כך גם אנטי ציוני לא ישנה את שלי.

שכולם יהיו בריאים וזהו. (חננה ביותר).
:metal:
Just Because You're Paranoid Doesn't Mean They're Not Out to Get You!!!!
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

לדעתי דווקא יש הרבה יותר "ציוניים סתם" (ספציפית סתם) מאשר אחרת, וזה מתקשר לכך שרוב העם הוא, וול, בור.
את הפישוט ואת הקישור החברתי למשפט הנ"ל אני בטוח שכבר אפשר לעשות לבד.

הדיון כאן גולש, ובעצם לא הייתה ברירה אחרת, כמובן, לדת מול אנטי-דת, שזה הדיון האמיתי שמתרחש מתחת לפני השטח או המילים, כאן. :)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

אשלי, את מאמינה בכל מה שכתוב בתנ"ך?
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Ashleadt »

כן.
וגם הדברים שאין להם הסבר.
זאת האמונה שלי.
מצאתי סיבות משלי להאמין לתנ"ך. ואין לי כח לחפור על זה פה.
כל מיני הוכחות שכתובות בפירוש בתנ"ך.
יש קטע במגילת אסתר מאוד יפה,
ועוד קטע ביחזקאל שמתואר שם משהו שהמציאו לפני איזה מאה שנה או מה שלא יהיה.
קיצר, לא משנה.
כן, מאמינה בתנ"ך.
^_^
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ציונות מזויפת?
אני לא היחידה בארץ עם דעה כמו שלי. אין שום סיבה שמישהו יהיה ציוני סתם. או שהוא כן, או שהוא לא.
אני כן, אתה לא. וזה הכל.
אגיד שוב, כל אחד ואמונתו.
אני גדלתי על התנ"ך, בזה אני מאמינה, shoot me. (ולא, אני לא דתיה)
וכמו ש"שטיפת מוח ציונית" לא תשנה את דעתך, כך גם אנטי ציוני לא ישנה את שלי.
לא רק שהציונות מזויפת, היא גם מתה מזמן. אנשים ציוניים בגלל ששוטפים להם את המוח מגיל טף שאנחנו עם נבחר ושאנחנו מיוחדים, ושזאת ארץ הקודש, וטוב למות בעד ארצנו, ושכולם בחו"ל אנטישמיים, ושהערבים חלאות כולם. ככה זה הכל מתחיל ונגמר בחינוך הגרוע שיש במדינה, שמכיל המון מיתוסים תלושים מהמציאות. יש הרבה אנשים שגרים פה וסובלים כי פשוט אין להם ברירה אחרת, הם עניים, אין להם אמצעים לעבור למקום אחר. מי שמשתמש בהגיון ובשכל הישר ובודק את המציאות מול המיתוסים, מגיע למסקנות שאני ואחרים רבים הגענו אליהם. מי שרוצה להמשיך להכריח את עצמו להנות מהחיים במדינת ישראל הקורסת ומערכי הציונות (שמתה מזמן), שיבושם לו.
שטיפות המוח הציוניות שינו את דעתי עם השנים לכיוון הנגדי אליו הן שאפו.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

טוב נו, אז נראה שטל פישט את התגובה הקודמת שלי. :)
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Ashleadt »

לפי מה שאתה אומר גם אתה גדלת על כל זה.
ולעומת זאת אתה בחרת בדרך אחרת.
כלומר, שעוד אנשים בחרו בדרך שלך (או אחרת). אז מי שציוני, זה לא בגלל ששטפו לו את המוח, זה בגלל שהוא רואה כנכון להיות ככה, מהסיבות שלו.
ומי שלא ציוני, זה בגלל שהם לא מאמינים למה שאמרו לו כשהיה צעיר יותר (או כל סיבה אחרת, לא יודעת).
לכל אחד יש את זכות הבחירה.
כשילד בן 10 אומר שהוא רוצה להלחם בשביל הארץ, אז כן, אולי זה כי ככה חינכו אותו, אבל נער בן 18 (רובם) יודעים מה הם רוצים לעשות ובשביל מי\מה.
באיזה שהו שלב בחיים אתה חיי על העובדות שלך והאמונות שלך, ולא של ההורים שלך או של הסביבה שמשפיעה עלייך.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אחחח איך אני מתגעגע לדיונים האלה.
יש לי כל כככךךךךךךךךך הרבה מה לכתוב (במיוחד לאשלי) אבל אם היא לא רוצה לחפור אז לא....
טל כמובן צודק... במיוחד בקטע של המיתוסים וזה שאנשים נאחזים בהם בשביל לא לשבור את מה שלמדו בבית.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

לפי מה שאתה אומר גם אתה גדלת על כל זה.
כלומר, שעוד אנשים בחרו בדרך שלך (או אחרת). אז מי שציוני, זה לא בגלל ששטפו לו את המוח, זה בגלל שהוא רואה כנכון להיות ככה, מהסיבות שלו.
ומי שלא ציוני, זה בגלל שהם לא מאמינים למה שאמרו לו כשהיה צעיר יותר (או כל סיבה אחרת, לא יודעת).
כשילד בן 10 אומר שהוא רוצה להלחם בשביל הארץ, אז כן, אולי זה כי ככה חינכו אותו, אבל נער בן 18 (רובם) יודעים מה הם רוצים לעשות ובשביל מי\מה.
באיזה שהו שלב בחיים אתה חיי על העובדות שלך והאמונות שלך, ולא של ההורים שלך או של הסביבה שמשפיעה עלייך.
ברור שגם אני גדלתי, כי זה מה שלימדו אותי בבית ספר ובגן. לשמחתי היה לי מספיק שכל להתפכח כבר לפני לא מעט שנים, למרות שהיה זמן שנתתי עוד ספק להצדקות הציוניות.
מי שציוני זה אך ורק בגלל ששטפו לו את המוח. בן אדם לא נולד ציוני מהבטן של אמא שלו, הוא נולד כך, כי הכניסו לו מגיל צעיר ערכים לראש ושטפו את מוחו, פשוט כך. יש אנשים שאמיצים להתמודד עם שטיפת המוח הציונית ועם כל הערכים המזויפים שמחדירים לנו במהלך השנים. יש כאלה שלא מוכנים לאתגר אינטלקטואלי שכזה (לא מפתיע, בהתחשב בכך שאני מחשיב את רוב החברה בארץ לרדודה מאד).
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

Ashleadt כתב:לפי מה שאתה אומר גם אתה גדלת על כל זה.

נו באמת, כמה אנשים שלא נולדו יהודים, בחרו להיות ציונים?? ברור שיש קשר למקום שממנו באת. אם את נולדת ערבייה, היית רואה ביום העצמאות שלנו יום אבל.
ברור שיש את התקופה שבה אדם חושב לעצמו ואומר מה טוב לו ומה רע לו, והלוואי ואנשים היינו בארץ יוצאים קצת מהדוגמות, אבל זה לא קורה. לאנשים קשה מאוד להתנתק ממה שהם היו בשנים שלפני ומאיך שהם חונכו.
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Ashleadt »

אני מתארת לעצמי.
אבל באמת שלא בא לי חפירות, במיוחד בשבילי, כי אז אני אתעצבן ואצטרך לענות על זה ואין לי כח. (לא, אני לא בורחת מ"האמת").
אני מאמינה במשהו ולא נראה לי שיש מישהו שישנה את דעתי.
כי ניהלתי הרבה דיונים על העניין הזה עם המון אנשים, שכן מאמינים, וגם שההפך לגמרי ממאמינים. (שאחד ידיד מאוד טוב שלי).
והתנ"ך לא המרכז של החברות שלנו, ככה שזה לא משנה כל כך, לשנינו יש דעות שונות וזהו.
לא ביג דייל.

sigh
לילה טוב.
:sleep:
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אשלי, הרמב"ם, גדול החכמים היהודים (אם כי יש על זה וויכוח ;)), היה מצטער מאוד לשמוע על הפירוש הפשוט והשגוי שלך של התנ"ך.
הפסוקים הללו הם לא חוק חקוק באבן. הם נועדו בסה"כ להדריך את העם - כביכול - בצעירותו ולתת בו אמונה להתקדם. את התנ"ך ואת המשמעות העמוקה שלו חוקרים... ולא בולעים...

ואולי את צודקת. אולי אנשים כן מתחילים לפקוח את העיניים יותר.

יש לנו דוגמה טובה בשטח - מחזורי הגיוס הקרביים שנעשים קטנים יותר משנה לשנה.
אולי אנשים באמת מתחילים להבין על מה הם נלחמים, ולמה להם. :?:
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Ashleadt »

טוב, עוד משהו אחרון.
כן, נכון, גדלתי על התנ"ך, למדתי על התנ"ך מהבית. אז מן הסתם שבזה אאמין.
אבל באיזה שהוא שלב בחיים (לא מזמן) חיפשתי הוכחות. מה לעשות? מותר לי.
וקיבלתי אותן. אז הידקתי את האמונה שלי. (שוב, אין ש-ו-ם קשר לדת).
ואותו ידיד מלמעלה, גם גדל כביכול על התנ"ך, וכמו שאמרתי, לא מאמין בכלל.

זהו.

קבלו עריכה:
האא...אני לא אצא מזה.
חקירה לתנ"ך? כלומר פירוש, יש. משנה, תלמוד וכל זה.
יש דברים שלא צריכים פירוש (למרות שכן יש עליהם). "אל תאכל חזיר" (על תהרגו אותי!!! סתם הבאתי דוגמא!!!)
אני אישית לא צריכה פירוש על זה.
אז יש דברים ברורים, ויש פחות ברורים.
ולפחות ברורים, יש פירושים.
לא בולעים, חוקרים.
אני חקרתי (לא לעומק) אבל מספיק בשביל להאמין.
וכל פעם מוסיפים לי דברים שרק מחזקים את האמונה שלי.
נערך לאחרונה על ידי Ashleadt ב ג' מאי 13, 2008 12:06 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אני מתארת לעצמי.
אבל באמת שלא בא לי חפירות, במיוחד בשבילי, כי אז אני אתעצבן ואצטרך לענות על זה ואין לי כח. (לא, אני לא בורחת מ"האמת").
אני מאמינה במשהו ולא נראה לי שיש מישהו שישנה את דעתי.
כי ניהלתי הרבה דיונים על העניין הזה עם המון אנשים, שכן מאמינים, וגם שההפך לגמרי ממאמינים. (שאחד ידיד מאוד טוב שלי).
והתנ"ך לא המרכז של החברות שלנו, ככה שזה לא משנה כל כך, לשנינו יש דעות שונות וזהו.
למה לא בא לך חפירות? את מרגישה בעמדת נחיתות, או שזה מהתפיסה שרווחת פה בארץ, של למה לנסות להתעמת עם ערכים ומיתוסים שחונכנו ולבדוק אם יש משהו מאחוריהם, אם אפשר לתמוך בהם בצורה עיוורת?

אין לי מושג עם מי ניהלת דיונים, אבל פה כמו שאת רואה בפורום יש אנשים רציניים מאד עם דעות מאד מגובשות, שעברו כמה דברים בחיים שלהם, כך שלהגיד מראש "לא נראה לי שיש מישהו שישנה את דעתי", זה עוד דוגמא לכך ששטיפת המוח עדיין עובדת עליך היטב.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

דת - מערכת של אמונות רוחניות

אז איך מה שאת תיארת לא קשור לדת?
meity
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי meity »

זה לא מדויק כי נכון שאת הערכים הראשוניים והבסיסים אנחנו מקבלים ממהורים ובית הספר ואחר כך כשמגיעים לבגרות בוחנים את דרך חיינו.
הבעיה היא שמערכת החינוך שלנו כל כך מעוותת ומעודדת פיגור שהיא לא מלמדת לחשיבה עצמאית , לביקורת עצמית וסבבתית וניתוח המציאות , ולחפש את התשובות גם לשאלות הכי קשות אלא להפך מעודדת קונפרמיזם ולשחות עם הזרם ועם מה שאומרים לך.
ואני נתקלת בהרבה מאוד חברה' צעירים שחיים את חייהם ואמונתם כי ככה לימדו אותם , ובלי שום סיבה אמיתית אחרת ובלי בכלל להבין למה . ושאתה מנסה לעמת אותם עם המציאות או עובדות סוטרות הם לא מוכנים להקשיב כי הם לא יודעים לבחון את המציאות ולבקר אותה ואת עצמם ואת מעשהם. כי הם מפחדים שהם לא יהיו כמו כולם .

אני מאמינה שאסור לנו לקבל שום דבר כמובן מאיליו ואין דבר כזה יש מאין. ואחנו חייבים תמיד לבקר את עצמנו ואת המעשים והסביבה שלנו. ושלכל דבר יש סיבה ולכל מעשה יש השלכה ושצריך לדעת לשאול את השאלות הנכונות ולקבל עלהן תשובות (אם כבר נכנסו לנושא הדת)
mess whit the best , die like the rest
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Ashleadt »

או.
אוקיי.
אז בגלל שרוב הפורום כאן בדעה אחת, זה אומר שאתם צודקים.
כמובן. איך יכלתי לחשוב אחרת.
לא בא לי חפירות, כי לא בא לי חפירות.
אם אתה מפרש את זה בתור הכנעה או מה שבא לך, סבבה.

אני לא אלך עכשיו להסתובב בארץ לכל יהודי ואשאל מה דעתו, והרוב צודק. לא.
כל אחד עם מה שגדל\מה שבחר להאמין\מה שבא לך.

אני אחת כאן עם דעה שלי, "מול" כולכם עם דעה שלכם.
אבל זה יצא במקרה. אנחנו פשוט אנשים אקראיים כאן בפורום.
ככה יצא, שהרוב לא מאמין (או מה שלא יהיה)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

meity כתב: הבעיה היא שמערכת החינוך שלנו כל כך מעוותת ומעודדת פיגור שהיא לא מלמדת לחשיבה עצמאית , לביקורת עצמית וסבבתית וניתוח המציאות , ולחפש את התשובות גם לשאלות הכי קשות אלא להפך מעודדת קונפרמיזם ולשחות עם הזרם ועם מה שאומרים לך.
זה כל כך נכון וכל כך עצוב.
ואני מאמין שזה כן נובע מאינטריגות לאומניות. כי בסופו של דבר צריך לשמור על כל יהודי.
שלח תגובה