אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
_Sapir_
דרימיסטית שרופה

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי _Sapir_ »

מצטרפת לליאור לגבי השורה האחרונה- כי גם אני שאלתי את עצמי כשקראתי (וקראתי הכל..) מה בדיוק גרם לך לכתוב הכל

אכן פוסט די over whelming ומאוד קשה ונוקב כנגד המערכת. אני גם לא חושבת שהיית צריך להתגייס במצב כזה, כנראה הנזק הנפשי ו/או הפיזי שהיית גורם לעצמך ולסובבים אותך לא היה שווה את זה בכלל.
אני מבינה את המקום שממנו אתה בא...הקונפליקט הפנימי שאתה מדבר עליו, מצד אחד רצון גדול לתרום ומצד שני ההיגעלות והסלידה המוחלטת שלך מהמערכת. קשה לא להתחבר לזה ואני מאמינה שזה נמצא שם איפה שהוא אצל הרבה אנשים אם לא בגלוי אז חבוי מתחת לפני השטח..
במיוחד התחברתי למה שכתבת בסוף, שהמדינה יצרה סוג של עוינות כלפיה ואכן קשה לא להיתקל בגל אדיר של רצון להקיא כאתה עומד מול כל זה,
חדלי אישים שהורסים את המדינה ואת הדמוקרטיה (אם אפשר בכלל לקרוא למה שיש כאן דמוקרטיה...), מושחתים, צבועים..
זה קשה ויש כאן הרבה רגשות מעורבים, במיוחד כשיש לך אנשים קרובים שמשרתים בצבא,
הצבא כבר ממש לא מייצג בשבילי את מה שהוא ייצג בעבר וזה עצוב להגיד את זה. אבל אין מה לעשות, לטוב ולרע, הראייה שלך על דברים משתנה ככל שאתה מתבגר.
Love is the Dance of Eternity
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sentient 6 »

הטריגר הוא שכל יום אני פותח את האינטרנט ורואה את הדרעק הזה. כל יום משהו חדש זה לא נגמר ואני לא מבין איך אנשים כאן עומדים בקצב הזה!!! כל יום משהו אחר, עוד מעמסה על הגב של הציבור. בנוסף העובדה כמו שכתבתי שבזמן האחרון ההרגשה הזאת מציקה לי מאוד ואני מנסה להסתכל עליה בצורה הגיונית ולא סתם לשבור לעצמי את התחת.

יהיה מצחיק דווקא אם צה"ל יבקשו לגייס אותי מחדש. אני אביא מצלמת וידאו, יהיה אדיר.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

נראה לי שאני נחשב לסמן הכי קיצוני לכיוון ההפוך ממך בפורום כרגע - ואני בהחלט מבין אותך. לא שופט. לא צולב. (ולא לגמרי מסכים)
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

for what it's worth - גאה בך, ובו בזמן לא מסכים עם הכל.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

אני רק יכול להגיד תודה על גילוי הלב, מתן, אחד הפוסטים היותר מעניינים כאן. אני, לעומת האחרים מסכים עם כל מה שכתבת למרות שאני אישית בא מהכיוון השני לגמרי לעמידה מול המערכת, אני עברתי את כל שלבי המטחנה (מיונים, ראיונות, גיוס, טירונות, קורסים מקצועיים, קורסי מפקדים, החרא של לבנון ושחרור). הצבא היה המקום שבו ננטע הגרעין של כל מה שאני חושב היום על המדינה והמערכת. וזה רק התפתח והקצין מאז.
כל אדם היום שיש לו חוש דמוקרטי, חוש לשוויון וחירות ומחשבה "חופשית" בארץ מבין היום לדעתי שאין למדינה הזאת מה להציע לו ולילדים שלו. המערכת נגועה בפשיזם (חקירות נגד אירגוני שמאל?), גזענות (דוסים, ערבים), שחיתות (לא ממש צריך דוגמאות), אויבים מבפנים ומבחוץ.
אחד הדברים המדהימים שמדינת ישראל הצליחה לייצר בקרב תושביה (ואני רואה את זה מודגש מאוד מאז שאני לא בארץ), זה הרגשת פטריוטיזם קיצוני, הרגשה שאנחנו הכי טובים וכל מה שבחוץ הוא חרא וירדפו אותך ויאנסו אותך ואף אחד לא יטפל בך. מן הרגשת איחוד מזוייפת, והסיבה שאני אומר מזוייפת היא שכאשר מסתכלים במיקרו רואים אנשים שמתיחסים אליך חרא, בעלי מקצוע שלא מבינים מהחיים שלהם, משרדי ממשלה שדופקים את האזרח כל יום שרק יכולים, וקומבינות שרק בעזרתם אתה יכול להשיג משהו. אני פה בארה"ב חודש וחצי וואללה אין קומבינות, הכל מתקתק כמו שצריך, התעסקתי עם ה המון בעלי מקצוע, משרדים פדרליים ונותני שירות, והכל פאקינג מקצועי ועובד טוב. מן הרגשת התפכחות שידעתי שתבוא אבל עדין עושה הרגשה טובה. כמובן שחייבים לסייג שלא הכל מושלם ולא הכל שחור לבן, וזה נכון לכל מקום שאנשים יבחרו לגור בהם. קשיים יש בכל מקום. אבל זה בהחלט מחדד את הראייה שלי על המערכות המדרדרות של מדינת ישראל.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

כל אדם היום שיש לו חוש דמוקרטי, חוש לשוויון וחירות ומחשבה "חופשית" בארץ מבין היום לדעתי שאין למדינה הזאת מה להציע לו ולילדים שלו. המערכת נגועה בפשיזם (חקירות נגד אירגוני שמאל?), גזענות (דוסים, ערבים), שחיתות (לא ממש צריך דוגמאות), אויבים מבפנים ומבחוץ.
אחד הדברים המדהימים שמדינת ישראל הצליחה לייצר בקרב תושביה (ואני רואה את זה מודגש מאוד מאז שאני לא בארץ), זה הרגשת פטריוטיזם קיצוני, הרגשה שאנחנו הכי טובים וכל מה שבחוץ הוא חרא וירדפו אותך ויאנסו אותך ואף אחד לא יטפל בך. מן הרגשת איחוד מזוייפת, והסיבה שאני אומר מזוייפת היא שכאשר מסתכלים במיקרו רואים אנשים שמתיחסים אליך חרא, בעלי מקצוע שלא מבינים מהחיים שלהם, משרדי ממשלה שדופקים את האזרח כל יום שרק יכולים, וקומבינות שרק בעזרתם אתה יכול להשיג משהו. אני פה בארה"ב חודש וחצי וואללה אין קומבינות, הכל מתקתק כמו שצריך, התעסקתי עם ה המון בעלי מקצוע, משרדים פדרליים ונותני שירות, והכל פאקינג מקצועי ועובד טוב. מן הרגשת התפכחות שידעתי שתבוא אבל עדין עושה הרגשה טובה. כמובן שחייבים לסייג שלא הכל מושלם ולא הכל שחור לבן, וזה נכון לכל מקום שאנשים יבחרו לגור בהם. קשיים יש בכל מקום. אבל זה בהחלט מחדד את הראייה שלי על המערכות המדרדרות של מדינת ישראל.
כל כך מסכים איתך!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ארדואן צודק בקשר לליברמן אבל מדבר שטויות בנוגע לחמאס:
http://news.walla.co.il/?w=/2/1779675
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

אהוד ברק - ההודיני של ימינו, escape artist שאין לו מתחרים.

הכי מגעיל אותי זו המחשבה שהוא יקח איתו את התמונה של רבין ויטען שהוא הולך בדרכו.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

קשה לי להאמין שלפני יותר מ-10 שנים תמכתי בבחירתו של האיש לראשות מפלגת העבודה. לא יאומן איך הוא הרס את המפלגה בשנים האחרונות, עצוב לראות מה נהיה מהמפלגה שבנתה את המדינה שלנו. אני באמת מקווה שהבריחה של אהוד ברק תעזור למפלגה להשתקם ולחזור להיות מפלגה משפיעה ולא מפלגה שמוכרת את האידיאולוגיה תמורת כסא בכל מחיר בממשלה.
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

עמרם מצנע צריך לחזור לקדמת הבמה לדעתי אבל קשה לי לחשוב על מישהו כרגע שמסוגל באמת להנהיג את המפלגה הזאת. מצב מוזר.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

כרגע ממה שיש, ככל הנראה מדובר על בוז'י הרצוג.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

האיש בפער כזה מהמציאות שאפשר להעלות אותו בקנה אחד עם אניטה פללי, הבובלילים, דני נוימן וצביקה פיק.
We're not laughing at you, we're laughing near you.
המפלגה הזו לא בנתה את המדינה, מי שבנה את המדינה זה אנשים טובים שבמקרה היו באותה מפלגה - כשאין אנשים כאלה, הפועל היוצא הוא שהמפלגה היא כבר לא אותה מפלגה.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

שמעון פרס, יצחק רבין, דוד בן גוריון - הם לא במקרה היו באותה מפלגה. ברור שהיום אין מנהיגים ברמה הזאת אבל ממה שיש במערכת הפוליטית ביבי הוא כשלון, ברק הוא כשלון ולציפי לבני מגיע צ'אנס לפחות פעם אחת.
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
avishaiy5
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי avishaiy5 »

אני וחברים שלי חווים את זה בכיתה בכל יום אנשים שמתנהגים בגזענות ולא רואים בזה שום דבר רעה, ב"דיון" פולטי בכיתה (הדיו במרכאות כי זה לא באמת דיון זה פשוט כל האנשים צועקים ולא מקשיבים לדעות של האחרים) משהיא אמרה אמרה גזענית משו כמו "כל הערבים גזענים" ואחרי שחבר שלי אמר לה זאת אמירה גזענית מה שהיא אמרה זה "אז אני גזענית מה אני יעשה" זה די עצוב שדברים כאלה קורים.
עוד דוגמה שיש לי לבורות זה חניך שלי במש"צים (תנועת נוער של של"ח) שדיברנו על שמאל וימין החניך הפנה את השמאל כה "האנשים שנגד המדינה"
אנשים לא יודעים להפריד מרכז שמאל ושמאל קיצוני הדברים האלה בעייתים נורא, מה שיותר עצוב שבשיעורי אזרחות לא מלמדים את ההגדרות של שמאל וימין
אם המצב לא ישתה אני מאמין שהזענות תהפוך לדבר שכיח יותר.
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

הבעיה המרכזית בעניין החינוך הזה הוא שהערכים שלנו מושתתים על אידאולוגיה שלילית. גאווה יהודית הפכה לשנאת ערבים, עניין במורשת ובמחשבה יהודית פנה עורף לטובת דה לגיטמיציה של איסלאם. ביהדות קוראים לזה "מפני שנאתו של המן ולא אהבתו של מרדכי" - וזה קשור לעובדה שבשיח הישראלי הכללי ההצדקה לקיום המדינה היא בהרבה מקרים השואה: "שנית מצדה לא תיפול". אם כי כמובן שזה הרבה יותר מכך. בכל העולם יש מגמה מדאיגה הולכת ועולה של פרקטיות ותכליתיות קיצונית וירידה של רעיונאות ורוח. בארץ המגמה הזאת מקבלת טוויסט ברברי כשמחברים אליה גאווה לאומית / דתית מעוותת, שבמקום ליצוק לתוכה תוכן מהותי ערכי היסטורי ופילוסופי, הואקום שלה מתמלא מיד בשנאה נבערת כתוצאה משטחיות סטריאוטיפית שרק מתעצמת לאור הפחד שהשלטון מפמפם פה לאנשים.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ליאור , אם היית רץ לראשות הממשלה, המדינה הזאת הייתה נראית אחרת!
avishaiy5
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי avishaiy5 »

אבל לצערנו בנתיים נסתפק בתפקידך כשגריר הפוגרסיב.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

*פרוגרסיב

כנראה שהממשלה תתפרק בקרוב. צריך להתחיל לחשוב על בחירות..
התלבטותי היא בין מרצ לבין קדימה..
מישהי שאני רוצה שתהיה ראש ממשלה לבין מפלגה שאני רוצה לחזק את קולה בכנסת..
זהו..
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
שלח תגובה