אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
liordavidlior
דרימיסט-על

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי liordavidlior »

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3987466,00.html

כתבה מעניינת על הכלכלה והפוליטיקה הישראלית בתקופת החשמונאים ובית שני. ממש לא יאומן עד כמה המצב אז דומה להיום.
...Kind of makes you think
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

גדול! היום ממש כמו לפני 2k שנים :)
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

כמה לא מפתיע- העם היהודי חוזר על אותן טעויות שוב ושוב ושוב :)
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12089543

Five suspected Islamist militants have been arrested for planning a gun attack at the Copenhagen offices of a Danish newspaper that printed cartoons of the Prophet Muhammad in 2005, police say.

אני לא מבין את הדברים האלה, מה הם מנסים להשיג בזה חוץ משנאה כלפיהם. הרי הם רק גורמים נזק למוסלמים באחד האזורים היותר סובלניים כלפיהם. אם הדת הזאת הייתה מתנהגת ביותר חוכמה, הם היו כבר בדרך הנכונה לכבוש את העולם. הם לא מבינים שמה שעבד במאה העשירית, לא עובד היום.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
liordavidlior
דרימיסט-על

תשמע, בינתיים באירופה עבודת הכיבוש המוסלמי הדמוקרטי/דמוגרפי דווקא קוצרת פירות.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אירופה עדיין שפוייה למרות מה שנראה מישראל. תראה עכשיו היו הצתות של מסגדים בברלין. השנאה כלפי המוסלמים גוברת. הם יכלו לעשות מהפיכה שקטה הרבה יותר בקלות מאשר דרך מעשים מטומטמים כאלה.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

משה קצב הולך לכלא!
liordavidlior
דרימיסט-על

מה כלא, לפי ההאשמות נראה לי הוא הולך להיכנס לצינוק טחוב ומלא עכברושים, עם משקולת בגודל של מצבר שקשורה לו לרגל, ועם חבר לתא בשם בוריס ששוקל 150 ק"ג על 1.90 מ' שלא ראה אישה 15 שנה.
סמל אישי של משתמש
Sunny
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sunny »

liordavidlior כתב:מה כלא, לפי ההאשמות נראה לי הוא הולך להיכנס לצינוק טחוב ומלא עכברושים, עם משקולת בגודל של מצבר שקשורה לו לרגל, ועם חבר לתא בשם בוריס ששוקל 150 ק"ג על 1.90 מ' שלא ראה אישה 15 שנה.

גם ליברמן בכלא?? :lol:
'I have space torte! yes. cunt cunt cunt starship! Haaaa... I hate your balls!'
Ziltoid the Omniscient.
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sentient 6 »

זה לא יום עצוב ולא יום שמח, זה רק צדק שהיה צריך להגיע.
לדעתי אם הוא היה יוצא מזה נקי השבר הזה שיש בין הציבור בארץ ל"מנהיגים" היה קורס לחלוטין ויוצר תהליך שלדעתי היה מחרב את מערכת השלטון בארץ לגמרי. אנשים לא היו יושבים בשקט על דבר כזה.

שימו לב שגם אם הוא יכנס לכלא גם ל200 שנה הוא עדיין ימשך לקבל מהמדינה כל חודש פנסיה וב2011 הפנסיה שלו עולה ב4 אחוז ולכן הוא הולך להכניס עד היום שבו הוא ימות בודד ועלוב לא פחות מ49 אלף שקל מהכסף שלכם כל חודש!!!! בשביל זה אתם משלמים מיסים.
הצד הטוב הוא שמתבטלים לו עוד עשרות אלפי שקלים כל חודש עקב כך שמדובר בעבירה עם קלון, הטבות שבזמן הרביצה הטמאה שלו בבית הנשיא הוא דאג לנפח ולהוציא מכל פרופורציות כדי שהוא יוכל למות כמה שיותר עשיר, כנראה בשביל שיקברו אותו בתוך הר של כסף. חלאה.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

אני עד עכשיו בשוק מהפרשה הזו . פשוט בושה למדינה . ומגיע לו . אני שמח שסופסוף לא עושים כל מיני טיוחים ל'מכובדים' כמוהו . ועל זה אני אחתום , לא משנה מי אתה או מה אתה עושה בחיים האלו או כמה כסף / מעמד יש לך : מעפר באת ולעפר תשוב . אם זה מה שהוא עשה , אני מקווה שהזמן הזה בכלא יגרום לו להבין את זה !
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שמעתי שמעלים את הדלק שם בצורה רצינית. עושים משהו נגד זה? הפיכה אזרחית או משהו או שרק בוכים ומפנים את הלחי השנייה?
סמל אישי של משתמש
_Sapir_
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי _Sapir_ »

חח האמת שלחו לי מייל כזה להפצה..
שמחר אף אחד לא ממלא דלק כמחאה על העלאת המחירים,
נו באמת...
קודם כל- אולי יהיו כאלה שיעשו את זה, אבל יהיו כאלה שימלאו דלק ועוד איך..
דבר שני- זה לא באמת יזיז לאף אחד מהמושחתים שם למעלה
כמו כל דבר בישראל- לא ייצא מזה כלום הרי בסופו של דבר ובגלל זה האזרחים כאן לא מספיק פעילים בהפגנות וכאלה
Love is the Dance of Eternity
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אלה שיש להם פזומט ממש שמים על אלה שרוצים לעשות חרם. צודקת שלא ייצא כלום , כי אנשים רק מתבכיינים במקום לעשות משהו. בדיוק כמו עם הדירות, אנשים מתבכיינים שהמחירים מטורפים, אבל זה שהם הולכים וקונים בכל מחיר גורם למחירים רק לעלות.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מעמד הביניים בישראל, עדיין קיים?
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000612269
סמל אישי של משתמש
_Sapir_
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי _Sapir_ »

מאוד מתסכל הכתבה הזאת..
המלחמה בטייקונים היא אכן מלחמת סרק
וכאילו שלא ידענו את זה קודם,
זמנו של מעמד הביניים בישראל מלחדול ולהתקיים בכלל הינו קצר מאוד..
Love is the Dance of Eternity
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

14 מאפיינים של פאשיזם:
http://alllies.org/blog/archives/4706
סמל אישי של משתמש
AwakeLess
דרימיסטית מתקדמת
יצירת קשר:

שליחה על ידי AwakeLess »

"הכנסת תומכת: ועדת חקירה על ארגוני השמאל"
שום מילה על הסירחון הזה?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4009455,00.html

הגיע הזמן שנוציא את הטלאי הצהוב (למרות שאדום\שחור יותר יתאימו לנו :) ) מהבוידעם?
Each generation imagines itself to be more intelligent than the one that went before it, and wiser than the one that comes after it.
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sentient 6 »

גילוי נפש מלא קונפליקטים פנימיים.

אני לא גויסתי לצה"ל. צה"ל אמר לי בגיל 16 אחרי שלושה פגישות "תודה רבה אתה מעמסה גדולה מדי בוא לא נתראה בחיים."
אין לי במה להתגאות, אין לי במה להתבייש. זו החלטה של צה"ל שעל הדרך חסכה להם המון הרוגים מהטבח שהייתי מבצע אם היו שמים לי נשק ביד ומתחילים לתת לי הוראות באמצע תקופה שבה פשוט הייתי סכנה לעצמי ולסביבה שלי. יש כאן אנשים שמכירים אותי מהתקופה שאחרי, גיל 17 בערך שבה נכנסתי למסלול של החלמה ובגיל 20 הרגשתי שאני רוצה לחיות, שיש לי סיבות לחיות. קשה להסתדר לפעמים, אני עדיין לא מסוגל לקבל הוראות בשיט לא משנה ממי זה. התגובה הרשמית שלי היא "אל תאיים עליי" וזה מצחיק את המנהלים שלי אחרי שהם מבקשים משהו וזה המשפט שאני חוזר עליו ואז אני מתמרמר והולך לעשות אבל זה בא ממקום אמיתי, אני שונא שנותנים לי הוראות, אני מבין מה צריך ואני מתנהל יותר טוב בצורה אוטונומית, קשה לי בפנים להתמודד עם המחשבה שמישהו יכול לתת לי הוראות כלשהן אז כן, יש דברים שאני עדיין עובד עליהם וקשה לפספס את החדשות ואת הקרב האבוד הזה של אשכנזי נגד השתמטות כשבעצם הממשלה והמדינה שהוא עובד בשבילה שמה לו רגליים. אולי הוא ממש טוב בקבלת הוראות ויכול להחזיק את זה בפנים אבל הוא נלחם על מטרה אבודה כי הפוליטיקאים תמיד ידפקו אותו.
אני חושב לעצמי לפעמים שזה באמת לא הוגן כלפי שאר המדינה שלא גויסתי ולא ביזבזתי שנתיים מהחיים שלי בכלא צבאי אבל מצד שני אני די מתעב את המקום הזה ואין לי רצון להישאר פה אז בשביל מה אתה טורח ונלחם? אתה משקר לעצמך.
אתה יכול תמיד לסתום ולהחזיק את זה בבטן ופשוט לתת את השנתיים האלו אבל אף פעם לא הייתי כזה. אני זוכר את עצמי בגיל 4 מתווכח עם זקנה אחת על שולחן במסעדה כשחיכיתי לאימא שלי והיא רצתה את השולחן בשבילה ואז אמרתי לה ללכת להזדיין ונלחמתי איתה על השולחן עד שאימא שלי שלי הגיעה. זה עדיין משעשע אותי אבל זו דוגמה ראשונית, אבטיפוס להתנהגות שלי עד היום שהיא ללא כל ספק "נלוזה". אבל אתה מה שאתה.

קיים בתוכי קונפליקט גדול מאוד. תמיד רציתי לעשות משהו בשביל האנושות, לעשות דברים יפים, לתרום לאנשים ולשתף אותם גם בהרגשה הזאת שלי שקיים בנו יותר מאשר מה שרוצים שנהיה היום, מכונות שלא חושבות ולא עושות כלום חוץ מלרוץ לקניון ולקנות חרא מיותר. לא עובר שבוע שבו אני לא חושב על לנסוע לאפריקה או מקום אחר שסובלים בו ולעזור, להתנדב שם. כרגע זה לא השלב בחיים שבו אני אעשה את זה כי יש לי הרבה דברים שאני לא רוצה לוותר עליהם כמו החברה שלי למשל שאני בספק אם תקבל את זה שאני נוסע לחטוף מלריה ולא אראה אותה לפחות שנה. בהתאם גם לא עובר שבוע שבו אני חושב על האם יבוא יום שבו אני אהיה מסוגל לבוא לצה"ל ולהגיד "אהלן, תתן לי צ'אנס שני?" אבל אני הורג את המחשבה הזאת כי בסופו של יום, אתה מה שאתה ואין לי עניין להילחם בשביל המדינה הזאת ואין לי עניין שהמדינה הזאת תילחם בשבילי.
פגשתי את "המערכת" באינספור הזדמנויות. בבתי ספר, בבתי חולים, בסדנאות מגניבות כאלה של צה"ל שבהן מציעים לך לקחת כלי הרג ביד כדי להרגיש יותר טוב עם עצמך והמערכת היא די מטופשת, היא מורכבת מאותם האנשים שאני פשוט לא מסוגל לכבד, לא במבט ראשון ולא אחרי 4 שנים. אתה מה שאתה, צה"ל כמו כל צבא אחר הוא לא ערך עליון בעיניי, הוא לא תורם לאנושות בדיוק כמו כל צבא אחר.

בוא נעצור רגע ונשאל רגע שאלה אחת.
צבא שם בשביל להגן על אזרחים או כדי להשאיר בשלטון את אלה שיש להם כבר ממילא יותר מדי כוח?
לפני המון שנים אנשים התאחדו בקהילות וכדי להגן על עצמם מהאלמנטים המסוכנים שחיים בחברה הם יצרו כוחות בטחון, משטרה, צבא וכו'. נכון? אולי. זו שאלה בסגנון של התרנגולת והביצה כי אנשים תעבי כוח תמיד היו ומלכים שבועלים בכוח הם לא המצאה של ה1000 שנים האחרונות ואף אחד לא יכול לחזור אחורה בזמן ולנתח את הכוח המזויין הראשון בהיסטוריה ולהגיד מה הייתה המטרה האמיתית שלו, מתחת למטרה המוצהרת כמו שהיום מאות צבאות פרטיים באפריקה הם כביכול צבאות משחררים אבל בעצם לא יותר מאשר אנסים עם רובים שמנהיג כנופיה מגלומן הבטיח להם כוח וכסף. הספרטנים שנלחמו בפרסים אולי נלחמו על הזכות לחיות באופן עצמאי ולקיים את הדמוקרטיה שלהם אבל זו לא הייתה כזאת דמוקרטיה כשהם זרקו תינוקות לא מושלמים לזאבים והחזיקו עבדים סואו... אז לא כולם מושלמים.
מטרת הציונות היא לא לזיין את הערבים ולא אף אחד לא אחר. היא כולה לתת קצת חול ואולי אפילו דירה 2 וחצי חדרים לקולקטיב של אנשים שנרדפו במשך ההיסטוריה הכתובה על ידי בערך כולם רק בגלל שהיה להם אף גדול וכשרון למספרים. זה לא יפה מצידה של האנושות. מצד שני מדינת ישראל כמדיניות מוצהרת מתעקשת היום לעצור את החלום של כמה מיליוני אנשים שאומנם הם די דבילים אבל החלום היחיד שלהם בסופו של יום הוא פשוט להכין צלחת חומוס מעולה ולגבות עליה מחיר סביר לכל נפש. נראה לכם שליברמן או דניאלה וייס לא ינגבו צלחת חומוס אם ישימו להם אחת מול הפרצוף רק בגלל שזה אוכל ערבי?!
בטח שהם ינגבו ויהנו מכל רגע ועמוק בפנים הם יגידו תודה למפלצת הספגטי שהם מקריבים את הבתולות שלהם אליה על זה שהוא יצר את אלו שהמציאו את החומוס המעולה הזה. והיי, נחשו מה! אלה הערבים.
בקיצור הנקודה היא שתנו להם מדינה, תפסיקו להיות כאלה חראות אנוכיים והורסי מסיבות ותראו איך כל הבעיות הכלכליות שלכם נפטרות ואיך ציבור שלם של שמאלנים מתגייס בכיף ומבלה שנתיים בג'וב עלוב בלי נקיפת מצפון אחת ואז אתם יכולים להתמקד בציבור של טפילים שמרמה את מס הכנסה כבר 60 שנה ואני יכול להבטיח לכם עקב שזה שאני גר צמוד לבני ברק, שלא הולך ללמוד תורה בבוקר אלא רק יושב בפארקים, מעשן עם חברים שלו ובלילה משתמש בחשבים ניידים ובסמאטרפונים גנובים שהם קנו ב400 שקל כדי שהרבנים הקדושים שלהם לא ידעו שהם בכלל לא כאלה ילדים טובים של האל המטופש שלהם כי הם מבינים שזה הכל חרטה ברטה והם לא יעזו לבזבז שניה מהחיים הקלילים שלהם כדי לבצע איזושהי מטלה שהיא מעבר למשחק כלשהו.

לכל אחד יש תירוצים אבל אם תתן שיווין זכויות והזדמנויות אז אולי גם החובות לא יראו כאלה איומות ואם במקום לנסות לתמרץ כספית נערי ישיבות להתגייס ובעצם מתחת לפני השטח תתן להם עוד 500 מיליון שקל ותפטור עוד עשרות אחוזים מהם מגיוס באופן אוטומטי תתמקד ביצירת שוויון בנטל ולא תמכור חרא לעם אז אולי תצליח. הסיבה שיותר מתגייסים לתפקידים קרביים זה הרצון בדם והעובדה שכבר לא מלמדים ילדים לספור עד עשר. זו האמת תגידו את זה איך שאתם רוצים, זו הסיבה היחידה לעליה בנתון הזה והמדינה לא מתעניינת בשאלה למה או איך, זו הצלחה שהם לא יעזו להתווכח אתה.
ביום בהיר אחד ב2005 מדינת ישראל הודיעה שהיא נכשלה בחינוך שלי. ועדה של קצינים שתפקידם הם להעריך מועמדים לגיוס הודיעה שאני מוצר פגום מבחינתם ואי אפשר להעלות אותי על פס יצור ולזרוק אותי למטחנה. זה כנראה יהרוס את הטריות והטעם. אז נפלטתי החוצה עם מה שהם היו רוצים שיהיה אות קלון אבל בפועל זה סתם בולשיט כי אי אפשר לדבר איתי פוליטיקה ברעיון עבודה, אני לא איזה דביל שמחפש להיות במקום שלא רוצים אותו בו, אני פשוט קם והולך כי אני לא חבר של האידיוט הזה שמולי.
אז צה"ל ויתר עליי, מצרך נדיר כביכול כמו שמר אשכנזי כל הזמן אומר אז מה המדינה עושה במקום לעורר בי הרגשה של כבוד וצורך? הם מאיימים ומנסים לירוק לי בפרצוף וכו' וכו'. אני לא עיוור, אני רואה מה קורה מסביבי, אני מרגיש לפעמים רע לגבי זה, אמת אבל מה יקרה אם תגייסו אותי עכשיו בכוח? יבוא אליי איזה מפקד ויגיד לי "כל הכבוד בחרת לא להיות משתמט מסריח"? אני אגיד לו "וואלה לף תזדיין יא אפס" ואז חודשיים בכלא צבאי וחוזר חלילה עד השחרור הכפוי ולא יצא מזה כלום.
המדינה יצרה עוינות אדירה בקרב העם כלפיה, like it or not זה מה שיש, תצאו החוצה ותריחו את זה זה כבר די מסריח זה מה שזה ובמקום לנסות ליצור דיאלוג ולתקן ולשנות את המומנטום המדינה ואלו שמניעים אותה רק מדרדרים את זה. איך בן אדם עם קצת כבוד עצמי יכול לעמוד זקוף ולא לבלוע את הקיא שלו במדינה הזאת??
אז ראש הממשלה הגאון שלכם מגייס בעוד 4 שנים עוד 2400 איש אבל פוטר סופית עוד מאות אלפים. no shit!!! כל יום יש משהו חדש אז וואלה תאמינו או לא עם כל הדפקטים בראש שלי אם כל החרא הזה אי פעם יגמר והמדינה הזאת תחזור למסלול הגיוני, אני בכיף אבלה שנתיים בכלא צבאי על התחצפויות ובפגיעה פיזית בכל שמוק קטן שרוצה לזרוק לי הוראה. בכיף. לגדול בצל של ראש ממשלה שנרצח וחדלי אישים שבאים אחד אחרי השני והורסים את הדמוקרטיה והמדינה זה לא כיף.

אם מישהו כאן רואה צורך לצלוב שירוץ על זה, קשה להאשים.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
liordavidlior
דרימיסט-על

אהבתי מאוד לקרוא כל מילה ידידי, הכתיבה שלך מעולה, עמוקה ונוגעת. אני די מסכים איתך עם רוב מה שאמרת, ואני אומר רוב רק כי הפוסט הזה כל כך over whelming שעדיין לא פרטתי אותו לפרוסות לחלוטין. אני גם מתחיל לאט לאט להתייאש מהלך הרוח במדינה, ומימני / לוחם מורעל ביחידה מובחרת / מאמין (אפשר עוד להיווכח בזה בפוסטים ארכיוניים שלי פה), הפכתי להפך הגמור תוך 4 שנים מהשחרור. אני לא יודע אם זה המדינה שהשתנתה או שההשקפה שלי שהתפכחה והתבגרה, אבל זה רק הולך ומקצין. אני עדיין אוהב היבטים נרחבים בארץ ובמדינה, אבל זה מתחיל להיות פשוט לא מספיק.
לגבי הגיוס, אני יכול להבין את צה"ל בנוגע אליך ואני לא חושב שאתה "מוצר פגום" כמובן, ארגון שמתבסס על היררכיה דיקטטורית לא יכול להרשות לעצמו לגייס לשורותיו אדם עם בעיה חמורה כל כך של קבלת מרות, אתה פשוט חלק שלא מתאים בפאזל הספיציפי הזה.

יותר מעניין אותי מה היה הטריגר לכתיבה שלך: צה"ל מבקש לגייס אותך שוב? ראיון עבודה שהעלה לך את הסעיף? סתם הצקות מאנשים?
שלח תגובה