אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
liordavidlior
דרימיסט-על

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי liordavidlior »

^ גם אותי. העם אשם, כל העם חרא... כאילו שחסרות העלמות מס במדינות אחרות.

ובעניין קרוב:
http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 06,00.html

כתבה מאוד מאוד חשובה, שכולכם חייבים לקרוא. הקפיטליזם הדורסני במיטבו, שלא ספיציפי בהכרח לישראל אלא עובד בכל העולם. מרתיח את הדם פשוט.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

רוב העם, בהוויתי, ממש לא לרוחי. הגסות, הבורות המשולבת בתחושת "אני יודע הכי טוב", הרגשת ה"דופקים אותי" ביחד עם שנאה גלויה/חבויה לערבים, החשיבה הזו שאפשר להיות הכי חוצפן, לא מוסרי, חסר ערכים ועדיין לחשוב ש"אלוהים איתנו" - מעורר לי בחילה בכל תא ותא בגופי.
ואני לא יודע לגבי כל האנשים בכל המדינות שוקרון, אבל יש לי הרגשה מאוד חזקה שבמדינות מערביות מבינים את הקונספט של מסים כדי לנהל מדינה, מבינים שזה שאתה לא משלם מיסים לא אומר שדפקת את המערכת, אלא שמנעת השקעה במקומות אחרים. אולי זה בגלל שהממשלה לא מראה שהיא משקיעה בעם (בניגוד מוחלט לרוב המדינות הנאורות), אולי זה בגלל שהישראלי-יהודי ברובו (כדי שלא תגידו שאני גזען) יעשה הכל כדי להתחמק משלם, אבל השורה התחתונה היא שמי שהצביע שהוא כן היה מעלים מס, עשה את זה בחשיבה ברורה ומושכלת שהוא עושה מה שכל אחד היה עושה.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אני מדבר מחוסר ידיעה די מוחלטת, ואין לי את ההכרה של המנטליות של תושבי מדינות אחרות כמו שיש לאנשים פה שהסתובבו בעולם,
ובכל זאת נראה לי שאתה תופתע לגלות שמתחת למכסה המנוע, בני אדם הם מאוד דומים בדפוסי ההתנהגות שלהם, ללא קשר למדינה בה הם חיים.  
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

Re: האיוולות, השטות, הגיחוך!

שליחה על ידי Greenburger »

לא יודע עד כמה החוק נורא, אבל עצם הרעיון שלו ממש דבילי. והאמת אני לא יודע כמה אני מרעיש בבית כשאני מנגן... אני מנגן ברמה שאני חושב שהיא סבירה ולא מפריעה, אבל לך תדע, אולי שומעים את זה רק קצת אצל השכנים ויום אחד לא יתחשק להם לשמוע גם קצת.... ואצלכם אתם מסוגלים לנגן בווליום שלא מפריע אבל אצל אנשים אחרים זה משהו אחר.
הבעיה גם עם החוק היא שזה לא רק נגינה.. גם יכול להיות שאני אזמין חברים ויהיה צחוקים ועל זה יקראו למשטרה... 
Life is what happens while you make other plans

(]/|\[)

Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Mars Volter כתב:רוב העם, בהוויתי, ממש לא לרוחי. הגסות, הבורות המשולבת בתחושת "אני יודע הכי טוב", הרגשת ה"דופקים אותי" ביחד עם שנאה גלויה/חבויה לערבים, החשיבה הזו שאפשר להיות הכי חוצפן, לא מוסרי, חסר ערכים ועדיין לחשוב ש"אלוהים איתנו" - מעורר לי בחילה בכל תא ותא בגופי.
ואני לא יודע לגבי כל האנשים בכל המדינות שוקרון, אבל יש לי הרגשה מאוד חזקה שבמדינות מערביות מבינים את הקונספט של מסים כדי לנהל מדינה, מבינים שזה שאתה לא משלם מיסים לא אומר שדפקת את המערכת, אלא שמנעת השקעה במקומות אחרים. אולי זה בגלל שהממשלה לא מראה שהיא משקיעה בעם (בניגוד מוחלט לרוב המדינות הנאורות), אולי זה בגלל שהישראלי-יהודי ברובו (כדי שלא תגידו שאני גזען) יעשה הכל כדי להתחמק משלם, אבל השורה התחתונה היא שמי שהצביע שהוא כן היה מעלים מס, עשה את זה בחשיבה ברורה ומושכלת שהוא עושה מה שכל אחד היה עושה.
מה הביצה ומה התרנגולת כאן? אני מסכים שיש החמרה, אבל השאלה היא מה תוצר של מה?
הרי המיסים במדינה לא שוויונים, חלוקת הנטל בחברה לא שוויונית ואפילו לא שואפת לשיוויון מתוך איזו תיאוריה כלכלית הזויה. אז איך אתה מאשים ציבור רחב שמרגיש שחיים על חשבונו כל שועי הארץ ופוליטיקאיה, בלי לדפוק חשבון לאף אחד, בלי לסייע לחלשים ולשכבות הביניים שמחזיקות את המדינה הזאת על הכתפיים שלהם. האנשים רוצים לראות שהמדינה דואגת גם להם, שהכסף שהם משלמים כמס למדינה יגיע למקומות הנכונים- לחינוך החופשי, ולא לחינוך החרדי הקיצוני. שיבנו בכמות ובזול לזוגות צעירים ולא רק לאברכים ברוכי ילדים עם לובי חזק בכנסת. שערבים ודרוזים שכן משלמים את המיסים שלהם (כן כן לא כולם, אני יודע אבל יש הרבה שכן) יקבלו כביש עם מדרכה או מערכת ביוב ומים מוסדרת בבית שלהם, במקום 4 קראוונים על גבעה יפה בשומרון, שמחוברים למערכת ביוב ומים ולכביש גישה במהירות הבזק רק כדי לכבוש עוד גבעה בדרך לשום מקום!  
אני חושב שתמיד, בכל העולם, בוכים על הכלכלה החד צדדית, ומעדיפים לשלם פחות- תראה את הניצחון של קלינטון בארה"ב בזמנו שניצח על סיסמא אחת שמוענה לבוש האב: "It's the economy stupid". תראה את בוש הבן שניצח בעיקר בגלל הבטחות שיוריד מיסים (מאוד מזכיר את ה"הרגעות" של משרד האוצר שלנו היום שרוצה להפחית מיסים כדי להמשיך ולסמם את הציבור).
גם בארה"ב הכל סובב סביב כלכלה ומיסים, לא רק אצלנו.
העניין של הפראייר בישראל הוא מוכר ולא ישתנה בקרוב. אבל למרות התחושה שכולם רוצים לדפוק את כולם כאן, אני חושב שזה נכון בעיקר למדינת תל אביב.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
ufomatan
בריל!

Re: האיוולות, השטות, הגיחוך!

שליחה על ידי ufomatan »

גלעד ארדן שוב? :haha: :haha: הוא פשוט לא מפסיק האיש הזה...
נשמע כמו התנפלות מיותרת על חוק שהסיכוי לאכוף אותו הוא כמו הסיכוי שביבי מוותר על הכותל מחר לוואקף. נראה לכם שאם תנגנו בבית שלכם בווליום סביר, מישהו יכול לבוא ולעצור אותכם? ברור שמתופפים זה משהו אחר, אבל בואו לא נגזים. אני רוצה לראות פקחי עירייה מתווכחים עם נגד סקסופון או פסנתר על עוצמת הנגינה שלו בבית.... לא יקרה.
אני מקווה אבל שזה ימנע מכל מיני קבלנים ארורים לעבוד מתי שבא להם בלי להתחשב.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הישראלי והיהודי הוא תחמן מטבעו ותמיד חושב איך אפשר לסדר את המערכת, לכן אני לא מופתע מהנתונים שרן הביא. באירופה אני לא חושב שהמנטליות היא זהה, כי את המסים המדינה משקיעה בתושבים.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:הישראלי והיהודי הוא תחמן מטבעו ותמיד חושב איך אפשר לסדר את המערכת, לכן אני לא מופתע מהנתונים שרן הביא. באירופה אני לא חושב שהמנטליות היא זהה, כי את המסים המדינה משקיעה בתושבים.
אני שומע טון אנטישמי בדבריך טל? הגיעו גם אליך מה.... :haha: נשלח אליך את לה פמיליה הם יסדרו אותך :whistle:
סמל אישי של משתמש
moonchild
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי moonchild »

ufomatan כתב: אז איך אתה מאשים ציבור רחב שמרגיש שחיים על חשבונו כל שועי הארץ ופוליטיקאיה, בלי לדפוק חשבון לאף אחד, בלי לסייע לחלשים ולשכבות הביניים שמחזיקות את המדינה הזאת על הכתפיים שלהם.

אבל למרות התחושה שכולם רוצים לדפוק את כולם כאן, אני חושב שזה נכון בעיקר למדינת תל אביב.
אני לא מסכימה איתך אני חושבת שהציבור שכל הנטל יושב עליו מעמד הביניים פלוס - או לחילופין אנשי הייטק שעובדים ועושים מילואים וחיים כדברייך במדינת ת"א הם לא אלו שהיו מעלימים מס אבל מכיוון שאין חתך דמוגרפי בכתבה אני באמת לא יכולה לדעת. אם רק להסתכל מבחינת אופי נראה לי שציבור שטוחן שעות , משלם מיסים, עושה מילואים וכן מתבכיין מדיי פעם על המיסים, כי מה לעשות כשאתה מקבל את המשכורת בסוף החודש נהייה לך שחור בעיניים זה לגיטימי אני לא חושבת שזה הציבור שהיה מעלים מס אני דווקא חושבת לכיוון ציבור אחר שמתחמק מכל דבר שמשתדל לעשות כמה שפחות ואז לצעוק על קיפוח למיניו.
למה זה משהו שאמור להיות במדינת ת"א? למה אתה חושב שאין את אותה תופעה בנתניה, פתח תקווה או באר שבע, ושלא לומר הרצליה וירושלים?
למה בגלל שיש "סלבס" ששופכים בולשיט על בסיס יומיומי בטלויזיה וזה אמור לייצג משהו? במיוחד שרוב דרי מדינת ת"א הם לא ילידי ת"א בכלל...
Love is an act of blood and Im bleeding
A pool in the shape of a heart...
My soul is set aflame, the daily fight is on, still pain ain’t gone

Work to live. Another tear, another bleeding
Every day another price to pay. I pay and bleed
Therefore I consider leaving. But this land forces me to stay
סמל אישי של משתמש
moonchild
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי moonchild »

ufomatan כתב:
טל רודס כתב:הישראלי והיהודי הוא תחמן מטבעו ותמיד חושב איך אפשר לסדר את המערכת, לכן אני לא מופתע מהנתונים שרן הביא. באירופה אני לא חושב שהמנטליות היא זהה, כי את המסים המדינה משקיעה בתושבים.
אני שומע טון אנטישמי בדבריך טל? הגיעו גם אליך מה.... :haha: נשלח אליך את לה פמיליה הם יסדרו אותך :whistle:
זה לא רק נשמע, זו ממש הצהרה אנטישמית, מה שחסר זה רק להוסיף תמונה של איש בשחור עם גיבנת ואף ענק.
ואז להציע לעשות רילוקיישן לאנשהו....

ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

moonchild כתב:
ufomatan כתב: אז איך אתה מאשים ציבור רחב שמרגיש שחיים על חשבונו כל שועי הארץ ופוליטיקאיה, בלי לדפוק חשבון לאף אחד, בלי לסייע לחלשים ולשכבות הביניים שמחזיקות את המדינה הזאת על הכתפיים שלהם.

אבל למרות התחושה שכולם רוצים לדפוק את כולם כאן, אני חושב שזה נכון בעיקר למדינת תל אביב.
אני לא מסכימה איתך אני חושבת שהציבור שכל הנטל יושב עליו מעמד הביניים פלוס - או לחילופין אנשי הייטק שעובדים ועושים מילואים וחיים כדברייך במדינת ת"א הם לא אלו שהיו מעלימים מס אבל מכיוון שאין חתך דמוגרפי בכתבה אני באמת לא יכולה לדעת. אם רק להסתכל מבחינת אופי נראה לי שציבור שטוחן שעות , משלם מיסים, עושה מילואים וכן מתבכיין מדיי פעם על המיסים, כי מה לעשות כשאתה מקבל את המשכורת בסוף החודש נהייה לך שחור בעיניים זה לגיטימי אני לא חושבת שזה הציבור שהיה מעלים מס אני דווקא חושבת לכיוון ציבור אחר שמתחמק מכל דבר שמשתדל לעשות כמה שפחות ואז לצעוק על קיפוח למיניו.
למה זה משהו שאמור להיות במדינת ת"א? למה אתה חושב שאין את אותה תופעה בנתניה, פתח תקווה או באר שבע, ושלא לומר הרצליה וירושלים?
למה בגלל שיש "סלבס" ששופכים בולשיט על בסיס יומיומי בטלויזיה וזה אמור לייצג משהו? במיוחד שרוב דרי מדינת ת"א הם לא ילידי ת"א בכלל...
את "מדינת תל אביב" שייכתי למצב שכולם מנסים לדפוק את כולם- ראי מקרה אייץ' אנד אם שאנשים דרסו אחד את השני כדי להגיע לבגד זול. ברור שעניין המיסים זה משהו ששייך לכל הארץ, אבל העשירים שמתחמקים מתשלום מס הם המכניס העיקרי של מיסים למדינה, וגם הם ברובם עוסקים וגרים בתל אביב.
liordavidlior
דרימיסט-על

avrahamshuk כתב:ובכל זאת נראה לי שאתה תופתע לגלות שמתחת למכסה המנוע, בני אדם הם מאוד דומים בדפוסי ההתנהגות שלהם, ללא קשר למדינה בה הם חיים.  
מסכים עם כל מילה.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ufomatan כתב:
זה המציאות ידידי ואתה יכול להתעלם מזה או לצחוק אבל התדמית הזאת היא מוצדקת.
אבל העשירים שמתחמקים מתשלום מס הם המכניס העיקרי של מיסים למדינה, וגם הם ברובם עוסקים וגרים בתל אביב.
ודווקא לעשירים רשות המסים לא נטפלת, אלא לכל המסכנים והעניים. ברגע שיפסיקו לעשות קומבינות והטבות לעשירים, יהיה יותר צדק ושוויוניות במדינה.
מעמד הביניים הולך והופך לפיקציה. ישראל נהפכת להיות ארה"ב 2, או שאתה נהיה יותר עשיר או שאתה נהיה יותר עני, ומעמד הביניים האמיתי נשחק. המסים במדינת ישראל גבוהים מדי וגם לא הולכים למקומות הנכונים.
סמל אישי של משתמש
moonchild
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי moonchild »

^ רק שתדע פתחו לא מזמן סניףשל H&M בפריז והיה אותו סיפור אפילו יותר גרוע.
רק מה הסיקור על זה לא הגיע לארץ, אני לא מצדיקה את מה שהיה בארץ, אבל אנחנו אוהבים להתרכז בכמה זה נראה רע
יש מספיק מקומות בעולם עם תופעות דומות והם פותרים את זה יחסית בקלות יותר מאיתנו.
שלא תבין אותי לא נכון, הראו בחדשות שם חיילות, אם אני הייתי המפקדת שלהן הן היום היו בריתוק, כי לדעתי זה ביזוי של מדי צה"ל,
ואני מצפה מחיילות לטיפת כבוד.
הרעיון הוא לא להגיע לבגד זול אלא לבגד שיהיה רק לך ולא לכולם כי זול זה לא, זאת סתם פיקציה.

ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

מזעזע
http://hayamin.org/forum/index.php?PHPS ... #msg170714
עשבים שוטים לרוב
liordavidlior
דרימיסט-על

טל, אז אתה בעצם אומר שברגע שיהודי נולד, כבר "נגזר" עליו, מבחינה גנטית (כמו שאמרת "מטבעו") להיות תחמן?
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

לא נגזר עליו וזה לא גנטי, ככה זה פשוט החינוך בארץ, "לא לצאת פראיירים" כפי שאמרו קודם לכן, לנסות לעקוף את החוקים והמערכת וגם ההרגשה שהיהודי הוא העם הנבחר ועליון יותר משאר העמים "הנחותים". אני לא מוציא את עצמי מהמשוואה, כי לכולנו יש מידה של תחמנות כלשהי.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:לא נגזר עליו וזה לא גנטי, ככה זה פשוט החינוך בארץ, "לא לצאת פראיירים" כפי שאמרו קודם לכן, לנסות לעקוף את החוקים והמערכת וגם ההרגשה שהיהודי הוא העם הנבחר ועליון יותר משאר העמים "הנחותים". אני לא מוציא את עצמי מהמשוואה, כי לכולנו יש מידה של תחמנות כלשהי.
אמר ספסר כרטיסי המשחק של ארסנל :cheers:
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

טל רודס כתב:לא נגזר עליו וזה לא גנטי, ככה זה פשוט החינוך בארץ, "לא לצאת פראיירים" כפי שאמרו קודם לכן, לנסות לעקוף את החוקים והמערכת וגם ההרגשה שהיהודי הוא העם הנבחר ועליון יותר משאר העמים "הנחותים". אני לא מוציא את עצמי מהמשוואה, כי לכולנו יש מידה של תחמנות כלשהי.
אוי אני כל כך שמח שכתבת את זה... כי הרי אם זה עניין של חינוך ותרבות קלוקלים פה בארץ, אז ה"גזענות" שלך היא די בסדר לא? כי זה לא מולד או משהו כזה....
אבל אז נזכרתי שבכלל כתבת כך:
וכך הוכחת למעשה טל, שאתה אכן אנטישמי. :-)
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אני ממש לא גזען ולא אנטישמי, ביקורת היא לא גזענות או אנטישמיות ובמקרה שלי כמו שראית מדובר בביקורת עצמית ואני שמח שקיבלתי חינוך טוב. אם הייתה לנו יותר ביקורת עצמית במדינה, המצב היה נראה טוב יותר.

אפשר לעבור הלאה?
שלח תגובה