אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי טל רודס »

לקיצונים האלה יש תמיכה עקיפה מהרוב האדיש במדינה בריל. זאת מלחמה אבודה מראש לצערי.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

עוד מאמר מעניין על מצבה של ירושלים המזרחית. אם היה לי קשה להסביר מה הבעייה שלי עם היחס של המדינה כלפי האזרחים שהיא סיפחה אליה, אולי זה יסביר את העניין:
http://www.kibush.co.il/show_file.asp?num=32152

נותנים תושבות אבל מתייחסים לאותם אנשים כאילו הם לא קיימים שם בכלל- אם רוצים לספח אז מספחים, לא מספחים ומנסים בדרכים מגעילות לטרנספר משם את התושבים!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אלפי אנשים אתמול בשייח ג'ראח הראו שהשפיות עוד לא נעלמה לגמרי במדינה שלנו. ההפגנה אולי הכי גדולה שאני ראיתי בירושלים של השמאל האמיתי, הציוני והמוסרי שיוצא לדרך חדשה. מאבק שלא היה כבר יותר מעשור על צביונה של המדינה, על המוסר והקיום העתידי של המדינה. האם ניתן למדינה ליפול לידיים של קיצונים מהימין הישראלי והפלסטיני, או שנמשיך לתמוך בשלום, בפתרון שתי המדינות, בסיום הכיבוש וסיום הסכסוך ולא העמקתו והשרשתו בשקרים והטעיות!

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1154585.html
http://www.nrg.co.il/online/54/ART2/075/305.html
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

כל הכבוד אבל לצערי זה לא ישנה כלום.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

ראיתי אחת מהמפגינות היום בבוקר בטלוויזיה.. השמאל הציוני? אני לא כל כך בטוח. אולי לציונות יש מושג אחר בשמאל או חדש בשנות האלפיים.. הבחורה לא התגייסה לצה"ל בגלל אידיאולוגיה כזו או אחרת..כן, מדובר בהתנגדות לכיבוש. בריל, אני לא יודע מה ההגדרה שאתה מכיר כציונות, אבל אני חושב שלא להתגייס לצה"ל מסיבה אידיאולוגית זה לא ביטוי לציונות. היה איתי בחור בשכבה שגם נחשב בעייני כולם כ"שמאל קיצוני" והתנגד לכיבוש והכל.. הבנאדם התגייס לצנחנים ועשה 3 שנים מלאות(ולפי התמונות באינטרנט, הוא גם השתתף בעופרת יצוקה). אז אני רואה באי גיוס לצה"ל כסתם פוזה אנרכיסטית. ואני לא שטוף מוח מהצבא או מהתקשורת. אני מכיר הרבה אנשים שמאלנים באופן אישי. השמאל האמיתי שתומכים גם בהפגנות כסוג שיח ג'ראס. הם עשו צבא מלא.
היא דיברה שמה על זה שאם הפליטים הערביים לא יכולים לחזור לשטחים שלהם שתל אביב ובחיפה, שאילו שטחים שנקנו על ידיהם לפני 48, אז לא לאפשר ליהודים לחזור לשטחים שהם קנו לפני 48. יש בזה משהו.
נתחיל מזה שאותם שטחים שהיא מדברת עליהם, אני מניח ששייח מוניס גם נכנס לכאן, לא נכבשו באופן ישיר ע"י ישראל. אלא העולם הערבי אחראי לזה. הוא בא לתושבים במלחמת העצמאות ואמר להם "פנו את ביתכם למען המאבק. תוך זמן קצר נעיף מכאן את היהודים ותחזרו לביתכם" בצורה כזו או אחרת. וזה נאמר לי לא מזמן מאיזה היסטוריון שיצא לי לפגוש. הם הלכו ולא יכלו לחזור בגלל שהשטח נכבש ע"י ישראל.. אז אני חושב שהאחריות לפצות את אותם זה ביידי העולם הערבי שהוליך שולל את אותם תושבים פלסטינים שלא יוכלו לחזור למקום מושבתם כמובן.
לדעתי, כדי שלא יהווה מכשול לשלום עתידי, ישראל צריכה לפצות את אותם בעלי קרקעות יהודיים הנימצאים בשכונות הערביות במזרח ירושלים.. ואם צריך, פינוי בכוח. סוג של התנתקות. ופיצוי. ואני מדבר כרגע על מזרח ירושלים בלבד. וכמובן, איסור קניית אדמות בירושלים המזרחית ע"י יהודים בטענה שמדובר בפרובוקציה. לא יודע מה איתכם, אני רואה בקניית שטחים כזאתי במזרחי ירושלים כפרובוקציה.. הרי אף אחד לא ירצה לחיות בתת תנאים שחיים במזרח ירושלים.. ואני אומר את זה בצער רב.
אם ישראל בחרה במזרח ירושלים כחלק ממדינת ישראל, אז לפחות שישקיעו שמה בחינוך ובמתנסים שאין שמה בכלל.. אין מה לישראל לעשות במזרח ירושלים.. גם ככה הרבה בניות של פלסטינים מוגדרות כ""לא חוקיות"". ופינוי של בתים כאלה יגרור אינתיפדה. לא צריך להכניס ראש חולה במיטה גוססת, וצריך להגיע להסכם על מזרח ירושלים כרגע. לפני כלל יהודה ושומרון. בגלל רגישות העניין.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אולי מספיק כבר לתייג אנשים לפי התגייסותם או אי התגייסותם לצבא? להתנגד לכיבוש זה לא שמאל קיצוני ולא בגידה במדינה. מותר לאנשים לחשוב בעצמם ולהית בעלי דעה אחרת מהרוב , אנחנו הרי חיים ב"דמוקרטיה" לא?
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

לא דיברתי על זה ולא תייגתי. פשוט בריל אמר שהקהל שהיעד בהפגנה הם שמאלנים ציוניים. ופשוט היום בבוקר התראיינה מישהי שלא התגייסה לצה"ל מסיבות אידיאולוגיות. אני לא רואה בזה סימן לציוניות.
ואני לא מגדיר את זה כשמאל קיצוני. שמאל קיצוני זה מבחינתי אנשים שמוכנים לקבל את רוב התנאים של אבו מאזן למדינה פלסטינית(95%-100% גבולות 67 וזכות השיבה). חדש מבחינתי זה שמאל קיצוני. בל"ד רע"מ-תפדל זה שמאל קיצוני על גבול העוינות למדינה. מפלגות אילו מניפות כל פעם מחדש את דגל השיח מוניס ודוגלות במשטר כלכלי פרו-קומוניסטי. מרץ זה השמאל האמיתי במדינה. סוציאליזם טהור, התנגדות לכיבוש, ירידה מחלקים נרחבים מגבולות 67 וכו'. ואני מאמין שהם מביעים סולידריות בהפגנה שהתרחשה אמש בשיח ג'ראס.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ברור שחד"ש זה שמאל קיצוני ומרץ זה שמאל אמיתי, בזה אני מסכים איתך.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

yyzboy1928 כתב:שמאל קיצוני זה מבחינתי אנשים שמוכנים לקבל את רוב התנאים של אבו מאזן למדינה פלסטינית(95%-100% גבולות 67 וזכות השיבה).
שים בצד רגע את זכות השיבה, גם לבני וגם אולמרט הציעו 95% מהשטח (למעשה הם הציעו פחות מזה + חילופי שטחים).
אני חושב ש-95% מהשטח זה כבר הבנה בדרך להסכם.
השאלה שלי היא למה דברים שהם מבחינת זכויות אדם והחלטות האו"ם לגיטימיים על גבול ההכרחיים בדרך להסכם מהצד של ישראל, נתפסים בעינייך כדיעה קיצונית?
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

מרצ = סוציאליזם טהור?

נקודה למחשבה: המפלגות הערביות הן ימין קיצוני הרבה יותר מאשר שמאל קיצוני.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

ג'יימי שוב חזרנו לדבר בסיסמאות- שמעת מישהי אחת מדברת והחלטת ש5000 איש שהיו בהפגנה שייכים למחנה שלה? עזוב אותי עם זה, אני לא אגיב על זה!
יש שמאל ציוני בארץ והוא גדול ומשמעותי. הבעייה היא שאת המושג ציונות עיוותו בשנים האחרונות ומשום מה מי שמותח ביקורת על התנהלות פוליטית של מדינת ישראל הוא לא ציוני, ומי שמוכן להקריב את המוסר לו ואת האמת שלו ואת החיים שלו על מזבח שקרים והטעיות- הוא הציוני הפטריוט. לכןן הרבה אנשים מפחדים לומר את דעתם האמיתית על המדינה- הם מפחדים שיקטלגו אותם כשונאי ישראל ובוגדים- השתקה עצובה ומסוכנת מאוד.
בקשר לרכישת קרקעות:
בן גוריון אמר בזמנו שמבחינתו אסור ליהודים לרכוש קרקע בארץ שיושב עליה פלאח ערבי, מכיוון שהגישה של הציונות לא הייתה קולוניאליסטית, אלא חיים ועבודה בשיתוף ולצד האוכלוסייה הערבית במדינה, לצד מדינה ערבית גדולה (מה שהיום הוא ירדן). אין לי ספק שהציונות שהרצל והיהודים האירופים הביאו לארץ לא התקרבה אפילו לרעיונות ההזויים של הימין ה"ציוני" היום של ארץ ישראל השלמה, למרות שיש שיחלקו אותי שההסכמה על החלוקה הייתה צעד ראשון ולא שלב סופי בכיבוש ארץ ישראל.
עם ישראל צריך בית ומפלט ליהודים, הוא לא צריך ליצור עוד גיא הריגה של יהודים בארץ ישראל. היהודים תמיד היו חכמים לרתום את העולם לצידם ולהתנהל פוליטית בצורה חכמה ולא מתלהמת ואלימה כמו שהערבים עשו בזמנו. היום בגלל שחצנות וקריאה לא נכונה של הפוליטיקה בעולם, אנחנו נמצאים במצב מאוד קשה בעולם. היום אנטי ישראל זה מיינסטרים בעולם- אולי כדאי לחשוב איך מתקנים את זה (ואני חושב שאתר ההסברה של מדינת ישראל ביתנו זה לא הפתרון). ליברמן חושב שאם מדינות ערב מתנהלות בצורה אלימה ומתלהמת כלפי העולם אז גם לנו מותר וצריך לעשות את זה כי "זו השפה של המזרח התיכון" ולצערי יש הרבה טמבלים אצלנו שמאמינים בגישה הזאת. אבל מה? את המדינה שלנו השגנו בגלל דיפלומטיה שקטה וחכמה, וכל ההישגים שלנו הגיעו בהתנהלות שמקבלת פשרה לעומת הערבים שקיבלו בעיקר חול ואיבדו הרבה שטחים כתוצאה מהפוליטיקה המלחמתית שלהם!
כל מלחמה שניצחנו מלבד 48 ואולי אפילו היא, ניצחנו בגלל היתרון הטכנולוגי והתמיכה העולמית בנו ולא בצד הערבי. אחרת היינו במלחמה כל שנתיים עם מדינה אחרת מסביבנו. ההרתעה שלנו היא מיתוס, ולא יותר. אנחנו לא יכולים לעמוד לבד מול כל העולם- כבר הבנו את זה הרבה פעמים בעבר, וללכת למלחמת חורמה ומלחמת קודש בעמי העולם ה"אנטישמים" על היותם פרו- פלסטינים, זה פשוט בדיחה עצובה שהימין הקיצוני מנסה להשריש בציונות כדי להצדיק את ההתנהגות המתועבת שלו כלפי ערבים בשטחים שנכבשו! הרי עם יש עם של עבדים שאנחנו שולטים בו ובגורלו, למה לנו לשחרר אותו? בטח אם יש לנו צידוק דתי לבעלות שלנו על הדת שלו ועל האדמה שלו.
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sentient 6 »

היום בבוקר אנשים בעבודה אמרו לי "לימור לבנת?? מי סופר אותה בכלל..."
והנה הממשלה רוצה לקחת לעצמה את ההחלטה אילו יוצרים יקבלו מימון מהמדינה כשהקריטריון יהיה לפי ח"כ שאמה הצהרת נאמנות למדינה.
בקיצור אתם בחרתם את הערפדים האידיוטים האלו שניזונים מהפחד הקולקטיבי , אתם תאכלו את החרא ואל תצפו לרחמים מאף אחד. אני בניגוד לבריל למשל איבדתי כל תקווה ואני פשוט אומר את מה שיש לי לומר, אני לא מאמין כבר במדינה הזאת כפי שהיא עובדת היום. השמאל פאטתי והזוי, הימין עיוור ומטורף על כל הראש וכל מי שבאמצע כל כך מפחד מכל פיפס קטן שמאכילים אותו שהוא קופא במקום ולא מסוגל לעשות החלטה נורמלית אחת שלא נובעת פשוט משיתוק.
אני לא גוייסתי לצבא, זה לא סוד אין לי מה להתבייש אין לי מה להתגאות, לא הייתי מחזיק שבוע אפילו לפני שהייתי הורג את עצמי ואתמול נכנסתי קצת לפורומים של ישראלי אמיתי לא משתמט ופשוט נשפכתי מצחוק מרוב שזה מזעזע. רוב החבר'ה שם מציעים רעיונות מדהימים החל ממיסים כפולים באופן גורף על כל מי שלא שירת בצבא (חלק דורשים אפילו מינימום קרבי) וביטול אזרחות, בוכטה של חולי הדק שפשוט מקללים את כולם החל ממי שלא התגייס מכל סיבה כלשהי ועד לג'ובניקים שלדעתם הם "עלוקות שאין סיבה שלא יתגייסו לקרבי כי זו חובה של כל יהודי להילחם על האדמה", טוקבקיסטים מזוייפים שמשאירים תגובות עלובות כאילו מצד אלו שלא שירתו כשהם סופר שקופים ורק מעוררים עוד זעם מטורף. ברצינות, תנו לאנשים האלו להקים מפלגה, תנו להם לצאת לרחובות ולהביע את הזעם שלהם כמו שהם מתיימרים עליו במציאות ולא מאחוריי מסך, בואו נזרום עם הג'יפה כי אנחנו רחוקים דקה וחצי בערך ממשטר בסגנון של בורמה שבו כל מי שלא מיישר קו מקבל קת של רובה לפרצוף. יש כאן ערמה ענקית של אנשים שהיא פאקינג פסיכית, מילטנטית וחסרת כבוד לחיי אדם בדיוק כמו החמאס. לאפרטהייד אני לא נכנס כי כרגע עדיין קל מדי לזרוק את המילה הזאת, זה עוד לא נכון, זה בדרך כי המציאות היא שאנחנו מדכאים את ערבי ישראל והפלסטינים שממילא כל העולם הערבי משתין עליהם בפרבולה אז במקום לתת להם לעשות את הבחירות שלהם ולתת להם לנהל את החיים שהם רוצים לנהל איפה שהם רוצים ולהרוויח כלכלית ופוליטית מדו קיום שמגיע לכולנו אותו ובמקום להתייחס אליהם כמו אזרחים סוג ז' שנמצאים תחת זכוכית מגדלת מתמדת כמו בשנים של מקארתי אנחנו יכולים להוריד את הרגל מהפרצוף שלהם ואז אולי לא תקבלו תגובות כמו של הבמאי של עג'מי שמאס בהכל. אלוהים אדירים שלא יזכה, שלא נגלה שהוא פעיל חמאס בעצם. אוי נו באמת תקפצו לי, חבורה של פולטיקאים אידיוטים.
תגידו מה שאתם רוצים סבבה, תבקרו, תגידו שאני לא נורמלי לא אכפת לי שלא מגיע לי דעה אם לא הייתי בצבא ושאני ילד ובלה. אני רואה טוב מאוד איך אנחנו במו ידינו פירקנו את החלום הציוני וזה ימשך עד שנעצור במקום הארור שלנו, נסתכל טוב טוב במראה וננסה להבין ממה אנחנו מפחדים כי כרגע אנחנו בעמדת עליונות אבל ראסמי כמה זמן זה ימשך? ימנים, שמאלנים, לא משנה מי או מה, אם תיפול על הראש שלנו מלחמת עולם שלישית או שיהיה כאן פשוט מרד של ערביי ישראל שישתק את המדינה לגמרי, לחפש אשמים לא יעזור אבל אני די בטוח שזה מה שנעשה עד הנשימה האחרונה שלנו. אני מקווה מאוד שזה לא יגיע דרך ההריסות כי אני עדיין גדלתי במדינה הזאת כמה שאני כועס על הכל כאן בגלל מערכת חינוך מחורבנת, אנשים דוחים שהרביצו לי על בסיס יומי ולימדו אותי טוב מאוד כמה אלימות זה מעגל ובאופן כללי כל חראיית קטן שחושב שהוא יכול להגיד לי מי אני בעיניו, אני לא רוצה לראות את המדינה הזאת נגמרת.
אני חושב שאנחנו בדרך למצב של דרום אפריקה שזה קצת הזוי כי המטרה לא הייתה לדכא אף אחד אלא לחיות חופשיים לפי המוסר הציוני הזה שכולם מדברים עליו שמאפשר חירות ושיוויון לכולם אבל פשוט לאורך השנים נעשתה סדרה של צעדים והחלטות די הזויות יחד עם מה לעשות כמה תוצאות לוואי שהיו קצת גדולות עלינו והגענו למצב שבו איבדנו שליטה והגיע הזמן להחליט אם אנחנו הולכים למצב שבו אנחנו חיים ונותנים לחיות או שאנחנו מצמידים את המגף לגרון וסופגים את התוצאות. המוסר הציוני הזה עוות והפטריוטיות היא אשכרה המפלט של הנבלים ובאמת שיש לי כבוד עצום לאנשים גדולים כמו בן גוריון שנתנו הכל בשביל כל כך הרבה אנשים אבל לדעתי אם הוא היה רואה את זה הוא פשוט היה מחרבן במכנסי חאקי שלו מרוב שעיוותנו את כל מה שהוא נלחם בשביל שיהיה לנו.

שהייתי בכיתה י' דיברנו בשיעורי היסטוריה על מוסר ציוני וטוהר הנשק ואחד פשוט קם ואמר שהוא לא מבין למה אנחנו צריכים להתחשב במישהו ולמה החיים של ערבים שווים כמו של יהודי. אני לא יודע אם המורה היה בהלם או לא יודע מה כי אני בספק אם הוא הסכים איתו, אני מכיר את המורה הזה אבל תגידו לי אתם, בן אדם כל כך בור ואלים לא הייתם שולחים להסתכלות דבר ראשון?? כי הוא היום קצין ויש מצב שהוא יהיה הרמטכ"ל, שר הביטחון וראש הממשלה הבא שלכם כשהממשלה כאן תהיה לא יותר מחונטה צבאית. לי נפל האסימון באותו השיעור, איבדנו את זה לגמרי. סליחה.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

מתן אני חושב שלמרות שבפתיחת דבריך אמרת שאיבדת כל תקווה, אתה משדר המון אכפתיות בפוסט הזה.
חוצמזה לא נותר לי אלא ל-1+ על כל מילה.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Mars Volter כתב:מתן אני חושב שלמרות שבפתיחת דבריך אמרת שאיבדת כל תקווה, אתה משדר המון אכפתיות בפוסט הזה.
חוצמזה לא נותר לי אלא ל-1+ על כל מילה.
ואני אוסיף על זה עוד + גדול. אבל מתן אין מה לאבד תקווה. האדישות היא זאת שמאפשרת למטורפים לצמוח ולהשיג את ההישגים שלהם על חשבון הציבור הרחב.
צריך פשוט לתת לאנשים מקורות מידע נוספים לפני שהם חורצים את דעתם לכאן או לכאן. הרי התקשורת והממשלה היום מטעים ומשקרים כדי לשרת אינטרס עצמי מסויים, אתה היום יכול להשפיע על הרבה אנשים אם רק תכוון אותם לכיוון הנכון. טיפה להתעניין בהיסטוריה של הציונות, באנשים שהגו ועמדו מאחורי הרעיון הציוני האמיתי ולא הרעיון הקולוניאליסטי המעוות שנוצר אחרי 67.
לדעתי נקודת השבר של הציונות והעיוות ההיסטורי התחיל להיווצר אחרי הכיבוש ב-67. לפני המלחמה הזאת רוב הדעות במדינה ראו את מדינת ישראל בגבולות החלוקה של הבריטים, ולמרות שהיו דעות קיצוניות שרצו להגיע לגבולות בית שני, הייתה פשרה מוסכמת שגבולות החלוקה ודו קיום עם הערבים שנשארים כמיעוט כאן זה הפתרון הנכון והטוב ביותר מכל שאר האפשרויות שעומדות לפנינו. אני אגיד אפילו יותר מזה- רוב היהודים בעליות הראשונות הגדולות לארץ רצו לפתח את הארץ יחד עם הערבים שכאן ולא לגרש אותם מכאן או לדרוך עליהם כדי ליצור דמוגרפיה טובה יותר לכיוון היהודי כמו הסיטואציה שנוצרה היום עם ערביי ישראל.

אפילו בלפור עצמו שכל המדינה שלנו נסמכת על ההצהרה התקדימית שלו, אמר שליהודים מגיעה מדינת לאום בפלסטינה, אבל מדינה שנותנת זכויות שוות לכל מיעוט שירצה להישאר במדינה בדגש על הערבים.
ככל שאנחנו מתרחקים מהאמת שלנו כך אנחנו משרתים גם את הצד הקיצוני השני של הפלסטינים שמנסה לעוות גם הוא את ההיסטוריה והמציאות מהכיוון שלהם.

אני קורא עכשיו ספר מרתק שכתב עו"ד אלן דרשוביץ (http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7% ... 7%99%D7%A5) בשם "The Case for Israel" שלמרות שאני לא מסכים עם כל דעותיו וטענותיו, הספר הזה (שעוד לא הגעתי לאמצע שלו) מציג הרבה מאוד עובדות היסטוריות מגובות במראי מקום מדוייקים שמפזרות הרבה ערפל והרבה שקרים שנוצרו במכוון או בטעות עם השנים בשני העמים. אני קורא מרותק ואני מקווה שההמשך שלו (עיסוק בכיבוש של 67) לא יתחיל להיות דמגוגי וחד צדדי.
ברגע שהעם שלנו ידע את ההיסטוריה שלו ולא יעוות אותה כדי להתאים אותה למגלומניה הקולוניאליסטית שלו, רק אז נוכל לדרוש מהפלסטינים לתקן את העיוותים אצלם.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

מתן, אני מסכים איתך במאה אחוז, כולל האיבוד תקווה.

אני רוצה לברר משהו על עצמי, לכן אני שואל פה אתכם (שאלה אמיתית לא צינית): מה מגדיר בנאדם ציוני?
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אין לי הגדרה ברורה, אבל אני מניח שזה חייב להתחיל מהעובדה שאתה רואה את עצמך כחלק מהלאום היהודי, ושיש לזה משמעות מסויימת עבורך.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

כלומר מי שלא יהודי בהכרח לא יכול להיות ציוני?... אם המשמעות של ציונות זה להאמין שלעם היהודי יש זכות למדינה אז אני ציוני, אבל אם התנאי הוא לראות עצמי כחלק מהלאום הזה, אז רק במובן שאני חי פה ב21 השנים האחרונות, אבל אני לא מרגיש שייכות עמוקה. לפי זה אני לא ציוני.

(ואגב, לצטט נזיר פרנציסקני בלטינית בחתימה שלך זה ממש לא ציוני מצדך ;))
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ברגע שהעם שלנו ידע את ההיסטוריה שלו ולא יעוות אותה כדי להתאים אותה למגלומניה הקולוניאליסטית שלו, רק אז נוכל לדרוש מהפלסטינים לתקן את העיוותים אצלם.
זה לא יקרה ולכן אין תקווה לשינוי. חבל שלא ביקשת ממני את הספר של דרשוביץ', יש לי אותו כבר לא מעט שנים.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הערב ביקרתי באוניברסיטה שלי שמציעה גם כמעט כל יום בערב הרצאות מרתקות בנושאים שונים. הערב התקיים פאנל בנושא "דוח גולדסטון ותהליך השלום", הפאנל כלל פרופסורית למשפט בינ"ל שהייתה חברה בועדת גולדסטון, קולונל מצבא אירלנד, מומחה לנשקים שגם היה חבר בועדת גולדסטון, מרצה פלסטינאית מאוניברסיטת אוקספורד וח"כ וראש השב"כ לשעבר עמי איילון. היה מאד מעניין, כל אחד מהם הציג זווית נושא בקשר לגולדסטון במשך כ-10 דקות ולאחר מכן כמיטב המסורת אצלנו באוניברסיטה היו שאלות ותשובות מהקהל, חלקן פרובוקטיביות, חלקן מטומטמות וחלקן מעניינות. האירוע עבר בשקט רב ללא שום הפגנות או מחאות למיניהן.

תמונה

תמונה
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

DivineComedy כתב:כלומר מי שלא יהודי בהכרח לא יכול להיות ציוני?... אם המשמעות של ציונות זה להאמין שלעם היהודי יש זכות למדינה אז אני ציוני, אבל אם התנאי הוא לראות עצמי כחלק מהלאום הזה, אז רק במובן שאני חי פה ב21 השנים האחרונות, אבל אני לא מרגיש שייכות עמוקה. לפי זה אני לא ציוני.

(ואגב, לצטט נזיר פרנציסקני בלטינית בחתימה שלך זה ממש לא ציוני מצדך ;))
ציוני זה יהודי, קצת קשה להפריד ביניהם כי הציונות זו דרך מסויימת להשגת ה"בית היהודי" בארץ ישראל (אחרי ויכוחים רבים כמובן כמו שיהודים אוהבים).
לטעמי, אחרי שניסיתי באמת להעמיק לתוך במושג הזה וראיתי כמה הוא מורכב ומלא דעות מגוונות, ציונות זו השאיפה של העם היהודי למדינת לאום, חילונית! ואני לא סתם מדגיש את זה, בשטחי ארץ ישראל/ פלסטינה. בנוסף השאיפה של הציונות הייתה להשתלב כעם מוכר ותורם במשפחת העמים בעולם.
למזלנו את השאיפה למדינה החליפה הקמת המדינה, והכרת הזכות על ידי רוב העולם. לכן הציונות אשר שירתה את המטרה הראשונה הייתה חייבת לשנות את הפנים שלה. הרי אם ב-48 זה היה בניית והפרחת הארץ השוממת שהייתה כאן, אז אחרי שכבר המדינה התפתחה והתקדמה היה צורך חדש שלטעמי מעולם לא מולא בתוכן אמיתי.
אני אחזור קצת על עצמי אבל אני חושב שאחרי 67 (לא ישר אחרי, אני עוד לא יכול להצביע על נקודה מסויימת אולי בשנות ה-80 לפני האינתיפאדה הראשונה) הציונות הפכה למילה ריקה מתוכן. מילה שמצדיקה דיכוי ורדיפה של הערבים בישראל- אם בשטחים הכבושים ואם אלו ערביי ישראל. הרצון לטרנספר את הערבים מכאן, כפי שעשו ליהודים במדינות ערב שונות, הלך וצמח. המוסר הציוני שעליו הוקמה המדינה, ועליו דיברו ציונים גדולים כמו סוקולוב, בן גוריון וחיים וייצמן (פיתוח המדינה ביחד עם הערבים ולטובתם) הלך ונעלם ובמקומו נכנסה תחושות של שנאה תהומית ועיוות ההיסטוריה והציונות כדי לממש אידיאל דתי קנאי!
שלח תגובה