Kמיתי כתב:ufomatan כתב:סבבה? זה בעדינות! היה משחק מטורררררררררף!!
ובכל מקרה כבר כתבתי לאברהם שאני מקבל את מה שהוא כתב, ודי חזרתי בי על פורום תקנה. מה שכן מעניין אותי לדעת מה אתה חושב על הפיצול והתהום העמוקה שנפערת בין הציבור הדתי לאומי השפוי והמתון לבין אותם קיצונים מופרעים שלטעמי הם חלק שהולך וגדל בציבור הדתי לאומי. ציבור שלם שלא מקבל את מרות המדינה וחותר תחת הדמוקרטיה בתמיכת רבנים רבים וחברי כנסת נאלחים!
אכן היה משחק מטורף. האווירה הייתה מעולה.
לגבי מה שכתבת על הפילוג בציבור הדתי, אם הבנתי אותך נכון, אתה מדבר על מה שנקרא "נוער הגבעות". הימנים הקיצוניים.
אם על זה אתה מדבר, אז אני לא חושב שהחלק הזה גדל בציבור הדתי. לפחות זאת לא המגמה שאני רואה.
האמת שאני לא ממש מכיר אנשים כאלה, ככה שקשה לי להביע דעה. יש הבדל די גדול בין הדתיים העירוניים, לבין המתנחלים "הכבדים".
ועל אף מה שכתבתי עכשיו, אני לא רוצה לצייר את זה כפילוג, או להציג את זה באופן סטיגמתי כזה או אחר.
יש 1001 השקפות בעם היושב בציון. כל אחד מוצא את החבר'ה שתואמים את ההשקפה שלו, וביחד הם מביעים את הדרך בה הם חיים.
אדם שמזלזל לחלוטין בחוקי המדינה, הוא אדם שאיבד אמון במדינה ובאנשים המנהלים אותה. זאת כמובן לא הצדקה להתנהגות כזו או אחרת, אבל בשביל לטפל בדברים כאלה, צריך לטפל מהשורש. ענישה ואכיפה קיצונית כלפי אותם אנשים קיצוניים (לשני הצדדים, אני כבר לא מדבר ספציפית על החבר'ה שאתה מדבר עליהם), רק תביא לאנטי גדול יותר. חברי הכנסת ושאר אנשי מפתח בחברה הישראלית צריכים לנהל את המדינה ממניעים טהורים ואמיתיים, ולא מהמניעים שרובנו חושבים ומרגישים שהם מונעים מהם כיום. ורק יחד עם זאת לאכוף ולהעניש.
כשהאווירה שנוצרת במדינה זה שכל אחד עושה מה בראש שלו ואף אחד לא נותן את הדין, כשאנסים יוצאים אחרי 3 שנים מהכלא להסתובב חופשי ברחובות, כשרוצחים עושים הסכמים כאלה ואחרים והעונשים פה חסרי פרופורציה לחלוטין, הפשע מצטייר כמשהו משתלם, ולכן נוצרות קבוצות קיצוניות פה בתוכנו. ועובדה שזה מצליח להם. זאת הלגיטימציה הכי גדולה.
הבעיה נעוצה במקומות יותר עמוקים מאשר בקבוצות הקיצוניות עצמן.
אני אישית סולד מקיצוניות כזאת או אחרת. כי באופן כללי אני משוכנע שאין דבר כזה קיצוניות טובה. כל קיצוניות היא שלילית מעצם היותה קיצונית.
אמיתי הייתי מסכים איתך לפני ההתנתקות. אבל היום, אחרי הרבה שנים שחייתי גם אני בבועה שהכל עדיין תחת שליטה, אני התעוררתי, פתחתי עיניים למה שקורה בשטח. לא מאמין לכל השקרים שרצים בכנסת ובתקשורת, אני רואה תמונה הרבה יותר פסימית ולטעמי מציאותית יותר.
האגרסיביות והקיצוניות הלאומנית מפומפמות בצורה שיטתית לתוך הנוער שגדל היום בשטחים- והתירוץ וההצדקה זו ההתנתקות. הקרע בין הנוער הדתי לאומי שחי בשטחים, לבין המדינה, הוא מכוון מלמעלה על ידי רבנים וחברי כנסת קנאים שגוררים את המדינה חזרה לתוך הבוץ הפלסטיני כל שבוע כדי לקדש עוד איזה גבעה או מערה זנוחה.
שאלתי פעם חבר דתי שבקיא מאוד ביהדות ובפרשנויות השונות שלה, למה הנצרות מטפחת ומפארת את המקומות שקדושים לה ומשקיעה כספים רבים בפיתוח ובתיירות שם, אבל אנחנו בארץ שלנו לא משקיעים באתרים שקדושים ליהדות ולא מטפחים אותם. הוא טען שהיהדות לא מקדשת מקומות ואתרים כמו הנצרות, אנחנו לא עובדים מערות וקברים אלא את האלוהים- כנראה שהוא טעה.
הרי מותר כדי לקדש איזה בית כנסת ביריחו או מערה בחברון (ואני לא מדבר על מערת המכפלה) לסכן חיי אדם וחיילים ולהעמיד אותנו בפני הסלמה חוזרת בגדה.
אותם מתנחלים משרתים את האינטרס החמאסי, ועושים את זה לדעתי במודע. לשניהם יש אותו אינטרס- לחסל את תהליך השלום ולכבוש את הארץ בכח. שני הצדדים מחזיקים אותנו האזרחים הפשוטים משני הצדדים בני ערובה.
אותו דבר קורה בירושלים- אחרי הרבה שנים שמזרח ירושלים הוזנח וננטש על ידי הרשויות הישראליות, פתאום החליטו למעלה שצריך לכבוש מחדש את מזרח ירושלים. אבל הכיבוש לא נעשה בכח כרגע, אלא בתככים, שקרים ומזימות. הגדר הגבוהה שחילקה כפרים באמצע, החדרה של מתנחלים אלימים וקיצונים לתוך בתים במחלוקת, גירוש של משפחות עם ילדיהם הקטנים לרחוב. אותם מתנחלים שגרים עכשיו באותו בית זה לא משפחות שרוצות לחיות בשלווה במזרח העיר, אלה אנשים שמוכנים לסכן את החיים שלהם, ואת החיים של כל תושבי ירושלים וישראל כדי לטרנספר את הערבים החוצה.
אותם אנשים שצעקו צעקות שבר על הטרנספר המזעזע ששרון עשה ברצועה עזה (כאשר לאותם אנשים לא דאגו למגורים צודקים ולפיצוי ראוי) הם אותם אנשים שמחליטים לנקום בערבים על החלטות של ממשלת ישראל ושל הגיבור שלהם שרון, עכשיו.
אני לא אדם קיצוני, למרות דברים שאני כותב שאולי לחלק מהאנשים יראו מאוד קיצונים. אני מבין את הפחד של אנשים כאן מהמוסלמים, ומהפלסטינים, בגלל נסיונות העבר. אבל אנחנו חיים היום, לא ב-67 ולא ב-48 ולא בתקופה העותמנית. היום מדינת ישראל היא פחות או יותר יציבה וחזקה יותר מהצד הערבי וככה זה ישאר כל עוד העולם המערבי נשאר מאחורינו ותומך בנו גם על ידי מניעה של טכנולוגיה צבאית ממדינות אויבות לנו- זה מה שניצח לנו כמעט כל מלחמה עד היום ושלא נשלה את עצמינו.
לכן לדעתי היום צריך להתייחס למציאות בצורה אחרת, להפסיק את תחושת הרדיפה הזאת ולנסות באמת לחיות את החזון של מדינת ישראל שמנסה להושיט יד לשלום לכל מי שמעוניין בשלום- בלי פחד, בלי להפחיד את הציבור כל יום בתקשורת, בלי לעורר תחושה של קורבן כל הזמן. לי נמאס מההסברה המטופשת הזאת- היא לא עובדת עלי ובטח לא עובדת על אנשים בעולם!
אותה אלימות שאתה מדבר עליה היא תוצר גם של המלחמות הבלתי פוסקות שלנו בערבים במדינה (פלסטינים וערביי ישראל). ההתנהלות הכוחנית והאדונית היא תוצר לא רק של האינטרנט והטלוויזיה, אלא הרבה בזכות היחס הבלתי מתפשר עם הערבים במדינה. אנחנו מפחדים מדמוגרפיה שלילית, אז אנחנו נשאיר את הערבים 30 שנה אחורה מבחינת תשתית, חינוך וזכויות במדינה. איך אתה מצפה שהחברה שלנו תשתנה אם זה מה שאנחנו מלמדים את הילדים שלנו?
אחרי שנטפל בחברה שלנו, נוכל להתחיל להטיף ולהעמיד את החברה הערבית מול הזרקור, כדי שהם יראו שהחינוך שלהם לאלימות ולחוסר פשרות לא יהיה מקובל בישראל! האלימות שלהם בכבישים, היחס כלפי נשים, החינוך המסית שקיים ברשות הפלסטינית- אנ רואה את כולם, לא מתעלם מהם. אבל כמו כל דבר בעולם הזה, גם את זה ניתן לשנות.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!