אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי Kמיתי »

ufomatan כתב:סבבה? זה בעדינות! היה משחק מטורררררררררף!!
ובכל מקרה כבר כתבתי לאברהם שאני מקבל את מה שהוא כתב, ודי חזרתי בי על פורום תקנה. מה שכן מעניין אותי לדעת מה אתה חושב על הפיצול והתהום העמוקה שנפערת בין הציבור הדתי לאומי השפוי והמתון לבין אותם קיצונים מופרעים שלטעמי הם חלק שהולך וגדל בציבור הדתי לאומי. ציבור שלם שלא מקבל את מרות המדינה וחותר תחת הדמוקרטיה בתמיכת רבנים רבים וחברי כנסת נאלחים!
אכן היה משחק מטורף. האווירה הייתה מעולה.
לגבי מה שכתבת על הפילוג בציבור הדתי, אם הבנתי אותך נכון, אתה מדבר על מה שנקרא "נוער הגבעות". הימנים הקיצוניים.
אם על זה אתה מדבר, אז אני לא חושב שהחלק הזה גדל בציבור הדתי. לפחות זאת לא המגמה שאני רואה.
האמת שאני לא ממש מכיר אנשים כאלה, ככה שקשה לי להביע דעה. יש הבדל די גדול בין הדתיים העירוניים, לבין המתנחלים "הכבדים".
ועל אף מה שכתבתי עכשיו, אני לא רוצה לצייר את זה כפילוג, או להציג את זה באופן סטיגמתי כזה או אחר.
יש 1001 השקפות בעם היושב בציון. כל אחד מוצא את החבר'ה שתואמים את ההשקפה שלו, וביחד הם מביעים את הדרך בה הם חיים.
אדם שמזלזל לחלוטין בחוקי המדינה, הוא אדם שאיבד אמון במדינה ובאנשים המנהלים אותה. זאת כמובן לא הצדקה להתנהגות כזו או אחרת, אבל בשביל לטפל בדברים כאלה, צריך לטפל מהשורש. ענישה ואכיפה קיצונית כלפי אותם אנשים קיצוניים (לשני הצדדים, אני כבר לא מדבר ספציפית על החבר'ה שאתה מדבר עליהם), רק תביא לאנטי גדול יותר. חברי הכנסת ושאר אנשי מפתח בחברה הישראלית צריכים לנהל את המדינה ממניעים טהורים ואמיתיים, ולא מהמניעים שרובנו חושבים ומרגישים שהם מונעים מהם כיום. ורק יחד עם זאת לאכוף ולהעניש.
כשהאווירה שנוצרת במדינה זה שכל אחד עושה מה בראש שלו ואף אחד לא נותן את הדין, כשאנסים יוצאים אחרי 3 שנים מהכלא להסתובב חופשי ברחובות, כשרוצחים עושים הסכמים כאלה ואחרים והעונשים פה חסרי פרופורציה לחלוטין, הפשע מצטייר כמשהו משתלם, ולכן נוצרות קבוצות קיצוניות פה בתוכנו. ועובדה שזה מצליח להם. זאת הלגיטימציה הכי גדולה.
הבעיה נעוצה במקומות יותר עמוקים מאשר בקבוצות הקיצוניות עצמן.
אני אישית סולד מקיצוניות כזאת או אחרת. כי באופן כללי אני משוכנע שאין דבר כזה קיצוניות טובה. כל קיצוניות היא שלילית מעצם היותה קיצונית.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

YtseJam כתב:הממשלה אישרה ברוב גדול את רפורמת התחבורה
http://news.walla.co.il/?w=/3/1647032

אז נכון שכל משרד שלא מקבל את הכסף המגיע לו - ברור שהולך להתלונן על ההוצאה הכבדה הזו,
אבל קשה שלא לראות שללא ספק יש דברים וכן, משרדים אחרים, שעדיף היה שהכסף הזה היה עובר אליהם...
תכנית מעולה!! כל נושא התחבורה בישראל זקוק לקפיצת מדרגה ענקית, והתכנית הזאתי היא בדיוק קפיצת המדרגה שהמדינה הזאת צריכה.. יש לנו רכבת(או איך שאני אאוהב לקרוא לה, רקבת) מהגרועות בעולם.. קוו שהוא מנהריה עד ב"ש. ורצה רק לאורך החוף, לשפלה ועד לב"ש.. שלא נדבר על עיכובים וכאלה.. אני נכנסתי מאוד חזק בנושא התחבורה הציבורית במדינה.. והמדינה חייבת שינוי בכל הנושא הזה.. הדבר היחיד שיכול למנוע פקקים.. מה שעוד נכנס לשם זה נושא חישמול הרכבת. שיכול להעלות את המהירות של רהרכבת בלמעלה מ200 קמ"ש. וגם הכי חשוב, נקי יותר לסביבה המזוהמת. אנשים יותר ישתמשו ברכבת, הזיהום ייפחת. אנשים לא מבינים את החשיבות והמשעמות ותמיד יודעים להיות חכמולוגים. התכנית חשובה למדינה.. באמת.. בתור אחד שתמיד חי על תחבורה ציבורית, התכנית הזאתי חשובה מאוד.. וכן, אילו התקציבים. בכל העולם יש רכבות. רק בישראל אין ממש רכבת.. כמו הרכבת של הודו(שד"א גם מחושמלת! רק בישראל נוסעים על בנזין הרכבות).
אין מודעות ורק יודעים להגיד "למה זה לא הלך למשרדים אאחרים". למי שזה ילך?? לישיבות?? להתנחלויות?? לאימהות חד הוריות שלהגמל מסיגריות לא יכולות ובוכות שאין כסף זה כן?? לא תודה.. כספי המדינה צריכה להתבזבז על פרוייקטים כאלה שיכולים לעזור לנו להתקדם בתור מדינה.. ולחיות כאן בצורה פחות איומה ממה שחיים כאן ביום.. אני תומך!! שאנשים ייצאו לעבוד.. אני לא צריך לממן אנשים בריאים בשכלם ובגופם שלא יוצאים לעבוד בגלל שבילדותם קיבלו חינוך המלמד להתעצל.. וכן, הכרתי אנשים כאלה...
תחשבו גם רמת הנגישות לנכים, שהרבה מהם חיים על תחבורה ציבורית.. המדינה לא צריכה לעקב פרוייקטים של תחבורה ציבורית אלא כמה שיותר לעזור ולממן..
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Kמיתי כתב:
ufomatan כתב:סבבה? זה בעדינות! היה משחק מטורררררררררף!!
ובכל מקרה כבר כתבתי לאברהם שאני מקבל את מה שהוא כתב, ודי חזרתי בי על פורום תקנה. מה שכן מעניין אותי לדעת מה אתה חושב על הפיצול והתהום העמוקה שנפערת בין הציבור הדתי לאומי השפוי והמתון לבין אותם קיצונים מופרעים שלטעמי הם חלק שהולך וגדל בציבור הדתי לאומי. ציבור שלם שלא מקבל את מרות המדינה וחותר תחת הדמוקרטיה בתמיכת רבנים רבים וחברי כנסת נאלחים!
אכן היה משחק מטורף. האווירה הייתה מעולה.
לגבי מה שכתבת על הפילוג בציבור הדתי, אם הבנתי אותך נכון, אתה מדבר על מה שנקרא "נוער הגבעות". הימנים הקיצוניים.
אם על זה אתה מדבר, אז אני לא חושב שהחלק הזה גדל בציבור הדתי. לפחות זאת לא המגמה שאני רואה.
האמת שאני לא ממש מכיר אנשים כאלה, ככה שקשה לי להביע דעה. יש הבדל די גדול בין הדתיים העירוניים, לבין המתנחלים "הכבדים".
ועל אף מה שכתבתי עכשיו, אני לא רוצה לצייר את זה כפילוג, או להציג את זה באופן סטיגמתי כזה או אחר.
יש 1001 השקפות בעם היושב בציון. כל אחד מוצא את החבר'ה שתואמים את ההשקפה שלו, וביחד הם מביעים את הדרך בה הם חיים.
אדם שמזלזל לחלוטין בחוקי המדינה, הוא אדם שאיבד אמון במדינה ובאנשים המנהלים אותה. זאת כמובן לא הצדקה להתנהגות כזו או אחרת, אבל בשביל לטפל בדברים כאלה, צריך לטפל מהשורש. ענישה ואכיפה קיצונית כלפי אותם אנשים קיצוניים (לשני הצדדים, אני כבר לא מדבר ספציפית על החבר'ה שאתה מדבר עליהם), רק תביא לאנטי גדול יותר. חברי הכנסת ושאר אנשי מפתח בחברה הישראלית צריכים לנהל את המדינה ממניעים טהורים ואמיתיים, ולא מהמניעים שרובנו חושבים ומרגישים שהם מונעים מהם כיום. ורק יחד עם זאת לאכוף ולהעניש.
כשהאווירה שנוצרת במדינה זה שכל אחד עושה מה בראש שלו ואף אחד לא נותן את הדין, כשאנסים יוצאים אחרי 3 שנים מהכלא להסתובב חופשי ברחובות, כשרוצחים עושים הסכמים כאלה ואחרים והעונשים פה חסרי פרופורציה לחלוטין, הפשע מצטייר כמשהו משתלם, ולכן נוצרות קבוצות קיצוניות פה בתוכנו. ועובדה שזה מצליח להם. זאת הלגיטימציה הכי גדולה.
הבעיה נעוצה במקומות יותר עמוקים מאשר בקבוצות הקיצוניות עצמן.
אני אישית סולד מקיצוניות כזאת או אחרת. כי באופן כללי אני משוכנע שאין דבר כזה קיצוניות טובה. כל קיצוניות היא שלילית מעצם היותה קיצונית.
אמיתי הייתי מסכים איתך לפני ההתנתקות. אבל היום, אחרי הרבה שנים שחייתי גם אני בבועה שהכל עדיין תחת שליטה, אני התעוררתי, פתחתי עיניים למה שקורה בשטח. לא מאמין לכל השקרים שרצים בכנסת ובתקשורת, אני רואה תמונה הרבה יותר פסימית ולטעמי מציאותית יותר.
האגרסיביות והקיצוניות הלאומנית מפומפמות בצורה שיטתית לתוך הנוער שגדל היום בשטחים- והתירוץ וההצדקה זו ההתנתקות. הקרע בין הנוער הדתי לאומי שחי בשטחים, לבין המדינה, הוא מכוון מלמעלה על ידי רבנים וחברי כנסת קנאים שגוררים את המדינה חזרה לתוך הבוץ הפלסטיני כל שבוע כדי לקדש עוד איזה גבעה או מערה זנוחה.
שאלתי פעם חבר דתי שבקיא מאוד ביהדות ובפרשנויות השונות שלה, למה הנצרות מטפחת ומפארת את המקומות שקדושים לה ומשקיעה כספים רבים בפיתוח ובתיירות שם, אבל אנחנו בארץ שלנו לא משקיעים באתרים שקדושים ליהדות ולא מטפחים אותם. הוא טען שהיהדות לא מקדשת מקומות ואתרים כמו הנצרות, אנחנו לא עובדים מערות וקברים אלא את האלוהים- כנראה שהוא טעה.
הרי מותר כדי לקדש איזה בית כנסת ביריחו או מערה בחברון (ואני לא מדבר על מערת המכפלה) לסכן חיי אדם וחיילים ולהעמיד אותנו בפני הסלמה חוזרת בגדה.
אותם מתנחלים משרתים את האינטרס החמאסי, ועושים את זה לדעתי במודע. לשניהם יש אותו אינטרס- לחסל את תהליך השלום ולכבוש את הארץ בכח. שני הצדדים מחזיקים אותנו האזרחים הפשוטים משני הצדדים בני ערובה.
אותו דבר קורה בירושלים- אחרי הרבה שנים שמזרח ירושלים הוזנח וננטש על ידי הרשויות הישראליות, פתאום החליטו למעלה שצריך לכבוש מחדש את מזרח ירושלים. אבל הכיבוש לא נעשה בכח כרגע, אלא בתככים, שקרים ומזימות. הגדר הגבוהה שחילקה כפרים באמצע, החדרה של מתנחלים אלימים וקיצונים לתוך בתים במחלוקת, גירוש של משפחות עם ילדיהם הקטנים לרחוב. אותם מתנחלים שגרים עכשיו באותו בית זה לא משפחות שרוצות לחיות בשלווה במזרח העיר, אלה אנשים שמוכנים לסכן את החיים שלהם, ואת החיים של כל תושבי ירושלים וישראל כדי לטרנספר את הערבים החוצה.
אותם אנשים שצעקו צעקות שבר על הטרנספר המזעזע ששרון עשה ברצועה עזה (כאשר לאותם אנשים לא דאגו למגורים צודקים ולפיצוי ראוי) הם אותם אנשים שמחליטים לנקום בערבים על החלטות של ממשלת ישראל ושל הגיבור שלהם שרון, עכשיו.
אני לא אדם קיצוני, למרות דברים שאני כותב שאולי לחלק מהאנשים יראו מאוד קיצונים. אני מבין את הפחד של אנשים כאן מהמוסלמים, ומהפלסטינים, בגלל נסיונות העבר. אבל אנחנו חיים היום, לא ב-67 ולא ב-48 ולא בתקופה העותמנית. היום מדינת ישראל היא פחות או יותר יציבה וחזקה יותר מהצד הערבי וככה זה ישאר כל עוד העולם המערבי נשאר מאחורינו ותומך בנו גם על ידי מניעה של טכנולוגיה צבאית ממדינות אויבות לנו- זה מה שניצח לנו כמעט כל מלחמה עד היום ושלא נשלה את עצמינו.
לכן לדעתי היום צריך להתייחס למציאות בצורה אחרת, להפסיק את תחושת הרדיפה הזאת ולנסות באמת לחיות את החזון של מדינת ישראל שמנסה להושיט יד לשלום לכל מי שמעוניין בשלום- בלי פחד, בלי להפחיד את הציבור כל יום בתקשורת, בלי לעורר תחושה של קורבן כל הזמן. לי נמאס מההסברה המטופשת הזאת- היא לא עובדת עלי ובטח לא עובדת על אנשים בעולם!
אותה אלימות שאתה מדבר עליה היא תוצר גם של המלחמות הבלתי פוסקות שלנו בערבים במדינה (פלסטינים וערביי ישראל). ההתנהלות הכוחנית והאדונית היא תוצר לא רק של האינטרנט והטלוויזיה, אלא הרבה בזכות היחס הבלתי מתפשר עם הערבים במדינה. אנחנו מפחדים מדמוגרפיה שלילית, אז אנחנו נשאיר את הערבים 30 שנה אחורה מבחינת תשתית, חינוך וזכויות במדינה. איך אתה מצפה שהחברה שלנו תשתנה אם זה מה שאנחנו מלמדים את הילדים שלנו?
אחרי שנטפל בחברה שלנו, נוכל להתחיל להטיף ולהעמיד את החברה הערבית מול הזרקור, כדי שהם יראו שהחינוך שלהם לאלימות ולחוסר פשרות לא יהיה מקובל בישראל! האלימות שלהם בכבישים, היחס כלפי נשים, החינוך המסית שקיים ברשות הפלסטינית- אנ רואה את כולם, לא מתעלם מהם. אבל כמו כל דבר בעולם הזה, גם את זה ניתן לשנות.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

גייל פוליארד ,מהחוליה בדובאי, עכשיו בפייסבוק:
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000760150518

וגם קבוצת "חוליית דובאי":
http://www.facebook.com/pages/wlyyt-dwby/502197585401

כמובן שכמובן מדובר בבדיחה, אם מישהו לא הבין :-)
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

מתן, קצת הרבה עירבבת כמה נושאים ביחד.
יש לי לא מעט לענות ולדון איתך. ואני חייב להודות שאני מאוד אשמח גם. כי אתה בנאדם שהאובייקטיביות חשובה לו. על אף שאני חולק עליך ברוב הדברים שכתבת פה, אני בהחלט שומע את האובייקטיביות שלך, וזה כיף.

אבל תשמע, תסתכל באיזו שעה אני נכנס לקרוא את מה שכתבת..
כל כך אין לי כוח להיכנס לזה בשעה כזאת.
חוצמיזה שאני די מיואש מדיונים כאלה בפורומים. כשזה נכנס לפרטי פרטים.

אם אני אראה אותך בולנסיה ביום שלישי, אולי נדבר קצת :)
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

זכור לי שדיברנו פה על המוסיקה המזרחית, אז הנה טור שכתב בני ציפר לאחרונה:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1149143.html
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Kמיתי כתב:מתן, קצת הרבה עירבבת כמה נושאים ביחד.
יש לי לא מעט לענות ולדון איתך. ואני חייב להודות שאני מאוד אשמח גם. כי אתה בנאדם שהאובייקטיביות חשובה לו. על אף שאני חולק עליך ברוב הדברים שכתבת פה, אני בהחלט שומע את האובייקטיביות שלך, וזה כיף.

כן מה? אני נסחף קצת לאחרונה... אני אשמח שניפגש, בולנסיה או בזמן אחר.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

טל רודס כתב:זכור לי שדיברנו פה על המוסיקה המזרחית, אז הנה טור שכתב בני ציפר לאחרונה:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1149143.html
אני לא מאמין שאני אומר את זה.. אבל אני מסכים עם כל מילה ומילה שלו בנושא.. כנראה שהמשיח הגיע על החמור הלבן ששמו קובי פרץ!
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

ufomatan כתב:http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1152319.html
מרתק!!
אחד הדברים המדהימים שקראתי!
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

ילד בן 13 אונס בחורה בת 30:
http://news.walla.co.il/?w=/1/1647795

לאן לעזאזל הגענו?!?! :yuck:
גועל נפש... פשוט מגעיל אותי!
תמונה
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

רעידת האדמה בצ'ילה הייתה חזקה פי ~1000 מזו בהאיטי, אם לא יותר. אבל מספר המתים וכמות הנזק שנגרם הם זעומים לעומת מה שהתרחש בהאיטי.
כל זאת תודות למדיניות בממשלות הצ'יליאניות במשך השנים שנראה שדאגה לחזק מבנים ולבנות מבנים כך שיחזיקו מעמד. הציבור גם כן עבר הכשרה מתאימה.

ובישראל? שיושבת בדיוק באמצע של 3 לוחות טקטוניים והפוטנציאל לרעש גדול הוא גדול, הרסני, אמיתי, ולא תרחישי? כלום.
חבל "שהממשלה" הנוכחית בכל זמן נתון מתעוררת רק פעם ב כשיש רעידת אדמה גדולה במקום אחר בעולם.

עוד סיבה לא לחיות פה - למזער את הסיכויים... :)
אם אלו לא יהיו הערבים, הפאנטיים, הנהגים, הפושעים, ..., שיהרגו אותנו. זו תהיה אימא אדמה. ולכן ללא ספק עדיף ללכת לחיות במקום בו הסיכוי לדברים האלו הוא קטן יותר. אידיאולוגיה, אמונה/דת, לאומנות (לאומיות? לאומנות?) לפח. כל זה שייך לתקופה אחרת (אוי לו רק טבע האדם היה מאפשר באמת לחיות יחדיו בלי אגו וטיפשות מיותרים בכל סיבוב). תנו לחיות בשקט. :doh2:
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

הזכרת לי משהו שאל גור אמר ב"אמת מטרידה":
"Old Habits plus Old Technology have predictable consequences. Old Habits, that are hard to change, plus New Technology can have dramatically altered consequences."
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

ufomatan כתב:

זה אתה אמרת :)
בכיף אח שלי.
אני עוד לא יודע אם אהיה שם מחר. אבל אם כן, בטוח אני אראה אותך, כי אני יושב בד"כ עם דודה שלי, שהיא כיסא מעליך.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Kמיתי כתב:
ufomatan כתב:

זה אתה אמרת :)
בכיף אח שלי.
אני עוד לא יודע אם אהיה שם מחר. אבל אם כן, בטוח אני אראה אותך, כי אני יושב בד"כ עם דודה שלי, שהיא כיסא מעליך.
לפספס את המשחק של היום? אני מקווה בשבילך שלא תפספס. אם לא ננסה לקבוע להיפגש בכיף בזמן אחר.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

טוב זה לא צ'אט וזה לא קשור לנושא האשכול, תודה :-)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

עוד קשר ישראלי התגלה לחיסול בדובאי:
http://www.calcalist.co.il/internet/art ... 97,00.html
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

^ Far fetched
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

מה קורה במדינה הזו?!

"נהרוג שופט עם טיל לאו".
http://news.walla.co.il/?w=/1/1649137
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

למי שעדיין חושב שהמתנחלים בירושלים המזרחית רק רוצים לחיות בשלום לצד שכניהם.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3857630,00.html
חברון בירושלים? לא יקרה! נאבק בהם כל עוד במדינה שלנו יש עוד שמץ של דמוקרטיה ורצון לחיות בשלווה. אותם קיצונים נתמכים על ידי ממשלת ישראל ועיריית ירושלים ומוגנים על ידי משטרת ישראל ביתנו- איזו בושה למדינה שלנו שכל הכהניסטים האלה הם המייצגים שלנו במזרח ירושלים! בא לי להקיא....

אהה ושוב בג"צ נוזף במשטרת ישראל ביתנו על הפשיזם שהיא מפגינה-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3857752,00.html
שלח תגובה