אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי טל רודס »

קצת הומור כדי לשנות קצת אווירה באשכול הזה:
לא קל להיות יהודי: על ההומור הפרוע של פיליפ רות, מחבר "מה מעיק על פורטנוי" (אין קשר למייק)

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1146963.html
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אפילו האוונגליסטים הפסיכים מתנערים מתנועת "אם תרצו" :
http://news.walla.co.il/?w=//1639143
רק העם בישראל יכול לאכול את השקרים ואת ההטעיות של אותו ארגון עם כפית, ועוד לטעון שהוא ארגון דמוקרטי שפועל לטובת מדינת ישראל. כמה בורות וחוסר רצון לדעת את האמת.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אני אפילו לא אטרח להכנס לדיון הזה איתך מתן, כי אתה לא מסוגל לקבל שיש מישהו שחושב - אבל לא כמוך.
אני אמרתי את מה שנראה לי ומה שאני מאמין.  
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

ברגע שתענה לי לשאלות הקשות ששאלתי ותפסיק לדבר בסיסמאות, אז אולי אני אקבל את זה. אבל אפילו את דעתך לא הבנתי עד היום. האם אתה מוכן למדינה פלסטינית בקווי 67? בלי כל הסיסמאות של הביטחון ושלום, מה דעתך על הזכויות של הפלסטינים בישראל. לא ענית עד היום.
מה דעתך על ההתעללות של גורמי ימין במזרח ירושלים ובהתנחלויות הקיצוניות, בפלסטינים שם? על הטיהור האתני והטרנספר של הערבים מירושלים? אתה מסכים, לא מסכים, לא הבנתי עד היום!
מה אתה אומר על השקרים של תנועת "אם תרצו" שהצגתי כאן ,עובדות ולא סיסמאות ? לא ענית לי!
קראת את דו"ח גולדסטון? לא ענית לי, כי כנראה שלא.
אז מה אתה רוצה ממני? די כבר עם השטויות האלה והדיבור כאילו אתה מקיים איתי דיון ואני לא מקשיב.
יש לי חברים מהימין ומהשמאל, יש לי אנשים שאני מסכים עם דעתם גם אם היא לא תואמת לשמאל שאני מזדהה איתו, אבל עם זורקי סיסמאות, ואנשים שלא מוכנים לקיים דיון אמיתי כי זה פוגע במצפון שלהם או ב"אמת" שלהם, זה מצחיק ועצוב!
כנראה שאין לך דעה ואתה פשוט הולך אחרי איזה עדר תקשורתי וחברתי שאתה שייך אליו .
אחרי כל העובדות שאני הצגתי לך כאן, לא ענית לי בצורה עניינית על כלום, על תודה על האבחנה שלך אבל היא מצחיקה אותי!
אתה לוקח חלק בשקרים ובהטעייה כנגד אוכלוסייה גדולה בתוך ישראל. אתה עושה דה לגיטימציה לעמותות שמטרתם היא לסייע לאנשים במצוקה (גם אם הם לא יהודים).
אין לך בושה? תתביישו לכם כולכם חלאות! כאן העלת לי את הסעיף ! :irked:
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

חבר'ה, לא להתרגש ממה שמתן אומר, הוא נמצא תחת אש כבדה בפייסבוק וזה כנראה קצת מוציא אותו מהכלים :whistle:
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

אולי אם באמת אנשים יתחילו להתרגש מהדברים שלו, אז אולי דברים יתחילו להשתנות לטובה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
חתוליס
נעם

שליחה על ידי חתוליס »

לרוב אני משתדל שלא להגיב פה מהסיבה הפשוטה שאני לפעמים מגיע למצב רתיחה כתוצאה מויכוחים על פוליטיקה ואקטואליה. אני מנסה לחסוך מעצמי את העצבים. אבל לפעמים ישנה בורות שאני פשוט לא יכול להתעלם ממנה, ולפעמים הקטנת הראש מוציאה אותי מדעתי, ולכן אני מתנצל מראש על ההתפרצות הקרבה.
ראיתי שכמה ילדודס פה הצטרפו לקהילת "אז מה, אני מספיק בוגר להחזיק נשק בגיל 18 אבל לא מספיק בוגר לשתות אלכוהול?!" בפייסבוק. כמו כן, שמעתי לא מזמן ברדיו שכמה תלמידי תיכון באיזשהו בי"ס בקריות שבתו כמחאה להצעת החוק המדוברת וחלקם אף החליטו להגיע לבית הספר מצויידים במשקאות חריפים.
אני מציע לאותם הילדודס שהצטרפו לאותה הקבוצה להסתכל קצת על סטטיסטיקה. כמה בני 18-21 מתים בשנה כתוצאה מנזקי האלכוהול והשכרות? כמה מתים, באותו טווח הגילאים, מפליטות כדור? נראה לי שמספיק ברפרוף במספרים כדי לתת תשובה חד-משמעית; כן. אתם מספיק בוגרים כדי להחזיק נשק, אבל לא מספיק בוגרים כדי לשתות. עושה רושם שאתם לא מבינים את המשמעות והאחריות הכרוכה בלהחזיק משקה אלכוהלי ביד.
אגב, עוד הבדל קטן אחד בין הפאב השכונתי שלכם לבין הצבא אליו אתם מגוייסים - משמעת. אני מבטיח לכם שאם היה יושב סגן אלוף לידכם בזמן שאתם שותים ומאיים להכניס אתכם לכלא במידה ותשתו קצת יותר מדי - אתם תהיו קצת יותר אחראים לשתייה שלכם. בוא נכניס את הדברים לפרופורציה הנכונה.
. .- - + -- -.-- + .- ... ... + .- -. -.. + -... .- .-.. .-.. ...
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

+1!
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

גם אני משתדל לא להגיב פה יותר מדי, אבל החוק הזה מאוד מעצבן אותי.

נעם, אתה רוצה להגיד שאתה באמת ותמים תומך בהצעת החוק של העלאת הגיל המותר לצריכת אלכוהול מ18 ל21? אתה באמת חושב שזה הפתרון לתאונות הדרכים ולשתייה בקרב בני נוער? תעשה לי טובה... זה לא פתרון לשום דבר.

להאמין בחוק המטומטם הזה בצורה עיוורת ולחשוב שזה הפתרון - זו הקטנת הראש, לא למחות עליו. הממשלה שלנו צריכה למצוא פתרונות אמיתיים ולא הצעות חוק פופוליסטיות מפגרות.

תכניסו אתם את הדברים לפרופורציה - העלאת גיל השתייה המותר מ18 ל21 תפגע בציבור מאוד ספציפי - אנשים שומרי חוק בגילאי 18-21. אנשים אלו, הם לא האנשים שעושים את אותן תאונות דרכים בזמן שהם שיכורים, הם לא האנשים שמכים אנשים למוות בטיילת בלי סיבה, לא האנשים שדוקרים ויורים במועדונים, ולא האנשים שקונים אלכוהול לפני הגיל המותר, שהעלאה של הרף ב3 שנים, לא תעצור אותם.

והפסקה האחרונה שלך לא מוכיחה שום דבר חוץ מהעובדה שהמשטרה בארץ לא עושה את העבודה שלה ולא אוכפת את החוקים שלה כמו שצריך, בניגוד לצבא, שכביכול כן עושה זאת. לא ידעתי שיש לך כ"כ הרבה אמונה בצבא ובדרכיו.

אגב, הדוגמה של הפליטות כדור... טיפשית בלשון המעטה. בוא נחשוב איפה יהיו יותר פליטות כדור:
1. חברת היי-טק
2. מסעדה
3. בסיס צבאי
4. בית קולנוע

ואני קצת בספק אם האנשים שהיו מעורבים בפליטות כדור שקרו לאחרונה בצבא היו שיכורים בזמן שהם עשו את זה. אני חושב שהם פשוט היו טיפשים ומסכנים.
תמונה

תמונות וקליפים של הגיטרות שלי.

תמונה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

נעם - לעמוד במטווח עם עשרה כדורים בקנה (מהסוג שכל צ'ונג עושה), כרוך בהרבה הרבה יותר אחריות מאשר איך ש95% מהבני 18 שותים. ושאר ה5% ימשיכו להיות שיכורים בכל מקרה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אם מישהו חושב שהמשטרה תעשה משהו בעניין הוא טועה. המשטרה שלנו היא חסרת יכולת לא רק מול בני נוער שותים אלא גם מול עבריינים ומשפחות פשע!
החוק הזה למרות שהוא קולקטיבי ונראה מאוד לא פרופורציונאלי, הוא מחוייב לתקופה הזאת. אחוז מאוד מאוד גבוה מהתאונות בכבישים ומהרציחות במועדונים הם בגלל שתייה של אלכוהול.
הרי ברגע שהיו פיגועי דקירה או פיגועים אחרים בארץ, אז כולם היו בעד הגבלות לפלסטינים שלא יכנסו לארץ וככה ירדו מספר הנפגעים, אז על אלכוהול אתם מתווכחים?
אלכוהול הוא גורם מספר אחת לאלימות בארץ, הוא גורם מספר אחת לתאונות קשות בכביש- למה לא לעצור את זה?  
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

liordavidlior כתב:חבר'ה, לא להתרגש ממה שמתן אומר, הוא נמצא תחת אש כבדה בפייסבוק וזה כנראה קצת מוציא אותו מהכלים :whistle:
ליאור- מטריד אותי שאנשים לא מכירים אותי ומכנים אותי בכל מיני כינויים מבישים, אני עושה מילואים גם במלחמות שאני לא תומך בהם, בניגוד להרבה אנשים שמטיפים לי מוסר על אהבת הארץ והמדינה. מעצבן אותי שאני מציג משהו שאני רואה בעיניים שלי כל יום ואנשים שיושבים בבית מול המחשב שלהם, טוענים שאני שקרן ולא ראיתי מה שראיתי.
לא תעבדו עלי, אני הסרתי את הכיסוי שסגר את העיניים שלי שנים. אני רואה היום מה שסירבתי לראות הרבה שנים.
אני רואה את המדינה שלנו מתמוטטת ולא רק בגלל הפלסטינים, בגלל שקרים של השלטון, קשרי הון ושלטון מזעזעים שפוגעים בערכים הבסיסיים של הדמוקרטיה, יהירות וחוסר כבוד לבני האדם וחוסר יכולת לקבל ביקורת. כולם כאן מסכימים איתי כל עוד אני לא מכניס את הפלסטינים למשוואה- למה? הם לא בני אדם?
אם זו לא התחלה של מדינה טוטליטארית, אז מה כאן?

אני רוצה דיון ענייני ועמוק ולא טענות כמו "אתה תמיד בצד של הערבים" כי זה ילדותי ולא רציני!
אני רוצה שאנשים כאן יפסיקו להתקיף דעות של אחרים ויתחילו להסביר את דעתם בצורה אינטילגנטית יותר, לא בסיסמאות וזעקות שבר של ביטחון! מה הפתרון כאן? למה הפתרון שאני מציג הוא בגידה? למה מדינה שמבקרת את עצמה ומענישה את הפושעים שלה, היא מועדת לכשלון? תסבירו לי איפה אני טועה?
צה"ל הודה בפשעים של שני בכירים במבצע עופרת יצוקה, ירי זרחן לא מוצדק לתוך אוכלוסייה אזרחית- לא אני אמרתי את זה, צה"ל אמר את זה! אבל מה העונש שלהם? הערה פיקודית? זה המוסר של צה"ל? זו ההתרעה שדברים כאלה לא יחזרו על עצמם שוב? שלא יכניסו אותם לכלא, שיעיפו אותם מהצבא, הרי הם טעו טעות חמורה שפגעה בישראל פגיעה אדירה! למה לתת להם להישאר ולעשות נזקים בפעם הבאה? אז העיקר שגולדסטון הוא אוייב ישראל (למרות שכמעט כל הטענות שלו נכונות וגם צה"ל מודה בזה) וכל ארגוני השמאל כאן הם אוייב.
לא ישקרו לי ולא יעבדו עלי! לא יצליחו להסתיר מה שנמצא מול העיניים.
הדבר נהיה חמור יותר כשאתה חושב איך הממשלה הזאת הגיעה לשלטון- היה כאן מחטף של שלטון, הרוב הצביע לקדימה, ובגלל סחטנות כספית של מפלגה גזענית, נוצרה הזדמנות לגנוב שלטון ואכן זה מה שקרה.
לדעתי רוב העם לא מסכים עם הדרך שבא ביבי וממשלתו עם ליברמן ואלי ישי, לוקחים אותנו. לא הצביעו לו, אין לו מנדט מהעם לעשות מה שהוא רוצה. יש לו מנדט להגיע להסכם של שתי מדינות לשני עמים כי זה מה שהציבור בארץ הצביע שהוא רוצה!
מישהו חושב שזה לא נכון? תסביר לי למה זה לא נכון, אולי אני אשתכנע שרוב העם רוצה בהמשך הכיבוש, וגירוש של הערבים מהשטחים, העיקר שמישהו יציג כאן דעה מנומקת ורצינית שלא תוקפת כל הזמן אלא מנסה להגן ולהסביר את עצמה.
חתוליס
נעם

שליחה על ידי חתוליס »

DivineComedy כתב:נעם - לעמוד במטווח עם עשרה כדורים בקנה (מהסוג שכל צ'ונג עושה), כרוך בהרבה הרבה יותר אחריות מאשר איך ש95% מהבני 18 שותים. ושאר ה5% ימשיכו להיות שיכורים בכל מקרה.
בשביל לנהל מטווח אתה צריך קצין שעבר הדרכה לניהול מטווח. הקצין הזה, כמו החיילים שלו, יודע שהטעות הכי קטנה תפגע לו ביציאה הביתה.
לא, לא הייתי נותן לילד בן 18 להחזיק נשק ללא מבוגר אחראי. וזה ההבדל הקטן בין מטווח לבין הטיילת העירונית.
. .- - + -- -.-- + .- ... ... + .- -. -.. + -... .- .-.. .-.. ...
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

http://news.walla.co.il/?w=/1/1639803

כל הכבוד לד"ר אלון ליאל, במקרה אני מכיר אותו אישית (היה מרצה שלי באוניברסיטה בקורס לדיפלומטיה). ליברמן הבריון (זה שגם פעם אמר שהוא יפציץ את סכר אסואן) ממשיך להשניא את ישראל על כל העולם ולא פלא שהמקומות היחידים בהם הוא רצוי הן דיקטטורות דוגמת בלארוס. "צמד חמד" איילון את ליברמן = נזק ובידוד בינ"ל לישראל.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טור מצויין של ח"כ חיים אורון:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/049/503.html
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

בהחלט טור מצוין (לא מפתיע לראות שרוב הטוקבקים הם מתלהמים , וזה מוכיח בדיוק את מה שג'ומס כתב).
מה אתה אומר על ליברמן, בריל?
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

ufomatan כתב:ברגע שתענה לי לשאלות הקשות ששאלתי ותפסיק לדבר בסיסמאות, אז אולי אני אקבל את זה. אבל אפילו את דעתך לא הבנתי עד היום. האם אתה מוכן למדינה פלסטינית בקווי 67? בלי כל הסיסמאות של הביטחון ושלום, מה דעתך על הזכויות של הפלסטינים בישראל. לא ענית עד היום.
מה דעתך על ההתעללות של גורמי ימין במזרח ירושלים ובהתנחלויות הקיצוניות, בפלסטינים שם? על הטיהור האתני והטרנספר של הערבים מירושלים? אתה מסכים, לא מסכים, לא הבנתי עד היום!
מה אתה אומר על השקרים של תנועת "אם תרצו" שהצגתי כאן ,עובדות ולא סיסמאות ? לא ענית לי!
אז מה אתה רוצה ממני? די כבר עם השטויות האלה והדיבור כאילו אתה מקיים איתי דיון ואני לא מקשיב.
יש לי חברים מהימין ומהשמאל, יש לי אנשים שאני מסכים עם דעתם גם אם היא לא תואמת לשמאל שאני מזדהה איתו, אבל עם זורקי סיסמאות, ואנשים שלא מוכנים לקיים דיון אמיתי כי זה פוגע במצפון שלהם או ב"אמת" שלהם, זה מצחיק ועצוב!
אחרי כל העובדות שאני הצגתי לך כאן, לא ענית לי בצורה עניינית על כלום, על תודה על האבחנה שלך אבל היא מצחיקה אותי!
אתה לוקח חלק בשקרים ובהטעייה כנגד אוכלוסייה גדולה בתוך ישראל. אתה עושה דה לגיטימציה לעמותות שמטרתם היא לסייע לאנשים במצוקה (גם אם הם לא יהודים).
אני לא חושב שמישהו כאן בפורום הצליח להוציא ממני איזו משנה סדורה על תהליך מדיני כזה או אחר, מהסיבה הפשוטה שאין לי אחת כזאת.
אין לי דעה מוחלטת ומגובשת בכל נושא אקטואלי. ואם אני לא עונה לטענות שלך זה רק מהסיבה ש: או שבאמת אין לי מה לענות, או שאין לי דעה מגובשת בנושא כי אני לא מכיר את כל הנתונים ולא יודע לעומק על מה אני מדבר. מה גם שאני מסכים בהחלט שהרבה חלקים מהשקפת העולם שלי אכן מושפעים מהסביבה בה גדלתי. אני מתנצל שאני בן אדם. אבל אני בשום פנים ואופן לא הולך אחרי עדר, ומה שאתה עשית זה פשוט השלכת עלי את כל המטענים השליליים שיש לך כלפי המגזר שמננו אני בא, בלי שום היכרות אמיתית איתי. הרי אין לך שמץ של מושג כמה מוסכמות אני שובר מהבית שלי, ואיך אני חי את החיים שלי. בשבילך אני עוד בורג קטן במערכת משומנת שכל המטרה שלה זה לחרחר מלחמה ולשנוא אנשים. במיוחד לאור העובדה שאני מזדהה עם הרבה מאוד מהדברים שאתה קורא להם. אז אל תתפלא בבקשה שאני לא שש לנהל איתך את הדיון האחרון ולהשקיע זמן כדי לכתוב תגובה מפורטת אם יש לי.
שלא לדבר בכלל על זה שאני לא חייב לך שום תשובה.
מה שאני חושב על עמותות מסוימות נובע באופן ישיר מכל מה שאני כן מאמין בו. אתה יכול להסכים איתי או לא, וזה זכותך המלאה. אני בניגוד אליך לא כל כך טוטאליטריסט. לא קראתי לך בשום שם ולא אמרתי עליך שום מילה רעה מעולם, אבל אתה כבר הספקת לקרוא לי חלאה.
אני לא יודע מה בדיוק קרה, אבל לפי איך שזה נראה בפורום, כנראה הרבה דברים עצבנו אותך בחודש האחרון, ולא ממש ראיתי איך אני יכול להשתתף לדיונים בנושאים שהעלית. 
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sentient 6 »

מה לעזאזל הבעיה של אנשים כאן שכל שמוק ממוצע מכריז שמישהו שהוא לא אוהב הוא גיס חמישי?!?! חיים אורלב קובע שאיליה סולימן הוא גיס חמישי עכשיו שבוע בערך אחרי שהוא קבע שזה בכלל יהונתן סגל. אני מכריז שאורלב הוא חמור איך זה שבוע הבא אולי אני אכריז שאיזשהו מוצץ דם אחר שם הוא עוכר ישראל.

זה כמו good old fashioned צייד מכשפות אבל עם טוויסט של משטר אייתולות זה פשוט מדהים שיושבת בירושלים חבורה של אנשים שעם בעיה נפשית קשה, איזשהי פרנויה הזויה שגורמת להם לראות דברים שלא שם ומכל הדברים שהנפש שלהם יכולה לייצר הם רק רואים אנשים שמנסים לחתור תחת המדינה הזאת. זה הכל, אין להם דמיון ממש. רק רואים אמנים שלא כפופים לדעה שלהם וקובעים שהם אויבי המדינה כי זו הסכנה הכי גדולה שיש. היטלר, אחמדינאג'ד ויהונתן סגל. עכשיו הרשימה מושלמת, תפחדו מיהונתן סגל הוא עוד יהיה הסוף שלנו.

פשוט תלכו לעזאזל כמה שיותר מהר.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:
ufomatan כתב:ברגע שתענה לי לשאלות הקשות ששאלתי ותפסיק לדבר בסיסמאות, אז אולי אני אקבל את זה. אבל אפילו את דעתך לא הבנתי עד היום. האם אתה מוכן למדינה פלסטינית בקווי 67? בלי כל הסיסמאות של הביטחון ושלום, מה דעתך על הזכויות של הפלסטינים בישראל. לא ענית עד היום.
אני לא חושב שמישהו כאן בפורום הצליח להוציא ממני איזו משנה סדורה על תהליך מדיני כזה או אחר, מהסיבה הפשוטה שאין לי אחת כזאת.
אין לי דעה מוחלטת ומגובשת בכל נושא אקטואלי. ואם אני לא עונה לטענות שלך זה רק מהסיבה ש: או שבאמת אין לי מה לענות, או שאין לי דעה מגובשת בנושא כי אני לא מכיר את כל הנתונים ולא יודע לעומק על מה אני מדבר. מה גם שאני מסכים בהחלט שהרבה חלקים מהשקפת העולם שלי אכן מושפעים מהסביבה בה גדלתי. אני מתנצל שאני בן אדם. אבל אני בשום פנים ואופן לא הולך אחרי עדר, ומה שאתה עשית זה פשוט השלכת עלי את כל המטענים השליליים שיש לך כלפי המגזר שמננו אני בא, בלי שום היכרות אמיתית איתי. הרי אין לך שמץ של מושג כמה מוסכמות אני שובר מהבית שלי, ואיך אני חי את החיים שלי. בשבילך אני עוד בורג קטן במערכת משומנת שכל המטרה שלה זה לחרחר מלחמה ולשנוא אנשים. במיוחד לאור העובדה שאני מזדהה עם הרבה מאוד מהדברים שאתה קורא להם. אז אל תתפלא בבקשה שאני לא שש לנהל איתך את הדיון האחרון ולהשקיע זמן כדי לכתוב תגובה מפורטת אם יש לי.
שלא לדבר בכלל על זה שאני לא חייב לך שום תשובה.
מה שאני חושב על עמותות מסוימות נובע באופן ישיר מכל מה שאני כן מאמין בו. אתה יכול להסכים איתי או לא, וזה זכותך המלאה. אני בניגוד אליך לא כל כך טוטאליטריסט. לא קראתי לך בשום שם ולא אמרתי עליך שום מילה רעה מעולם, אבל אתה כבר הספקת לקרוא לי חלאה.
אני לא יודע מה בדיוק קרה, אבל לפי איך שזה נראה בפורום, כנראה הרבה דברים עצבנו אותך בחודש האחרון, ולא ממש ראיתי איך אני יכול להשתתף לדיונים בנושאים שהעלית. 
ידידי אני מתנצל. יכול להיות שהשלכתי לכיוונך דברים שהגיעו ממקורות אחרים, אבל היו מאוד דומים. שוב רק עכשיו אני מבין את עמדתך האמיתית, או חוסר העמדה שלך, וזו הפעם הראשונה שאני שומע ממך שאתה מקבל דברים רבים ממה שאני טוען.
שוב אני מתנצל על החריפות של הדברים, אני איש שמוכן לדון עם כל אדם ולהקשיב לכל דעה שהיא מבוססת ומציאותית, ולא אלו המבוססות על אוטופיה דתית הזויה מהפרת ועד החידקל, או שתי גדות לירדן כמו הדעה הרוויזיוניסטית שנכשלה בהקמת המדינה.
אני רואה היום שקרים שקשה לי לעמוד מהצד ולשתוק. הרי מי שמפיץ את אותם שקרים בונה על האפאטיות של השמאל בארץ, ולא רק השמאל אלא גם האפאטיות של המרכז.
איפה תומכי קדימה שניצחו בבחירות? למה הם לא צועקים ברחוב שגנבו שלטון במדינה? אני לא תמכתי בקדימה מעולם אבל זה נראה לי אלמנטרי שהרוב בדמוקרטיה מוביל את המדינה לכאן או לכאן?
תזכור שאת הדיונים הפוליטים אנחנו מקיימים כבר שנים ורק לאחרונה החלטתי להפסיק לשבת בשקט, כי הממשלה שלנו גדשה את הסאה והיא מסכנת את הקיום של כולנו כאן.
אם לא תרצה להמשיך להגיב כאן אני אבין, ושוב אני מקווה שתקבל את ההתנצלות שלי, כפי שאתה מבין זו לא הייתה הכוונה. אני בקשר טוב עם יהודים מכל קצוות הקשת הפוליטית והדתית כולל כיפה שחורה וכולל כיפה סרוגה וכולל בלי כיפה, ואני לא מחזיק בדעה כנגד הדת, להיפך הרבה מהדעות שלי מחוזקות על ידי הדת.
שלח תגובה