אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי ilai fields #7 »

:shock: למה הייתי בטוח אני בביצ'ליסט? :?:
תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

כי בשני המקומות אוהבים לפרוק זעם :-)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

עלילות שר התיירות סטס מיסז'ניקוב בספרד:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1146434.html

אני לא יודע עד כמה הדיווחים על עלילותיו הם נכונים או לא, מה שכן אני יודע באופן אישי ,שהשגריר שם הוא אחד הגרועים ביותר שיש לנו ולכן אני ממש לא מופתע אם השר התלונן על השגריר וכתוצאה מכך "הודלפו" עלילותיו של מיסז'ניקוב (בין אם קרו באמת או לא).
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

איזה מקריות שכל בזיון מדיני למדינת ישראל בשנה האחרונה מגיע מכיוון ישראל ביתנו! אני לא חושב שהייתה ממשלה שעשתה למדינה כל כך הרבה בושות בזמן כל כך קצר!
ביבי הפקיר את מדיניות החוץ ואת מדינת ישראל כולה בידי שתי מפלגות איומות, על גבול הפשיסטיות, האחת היא ישראל ביתנו, והשנייה זו ש"ס!
הממשלה היום היא סכנה מאוד גדולה למדינת ישראל, לחופש הדמוקרטי של האזרחים, לתהליך השלום בכלל, ליציבות באזור, נראה כאילו ביבי עושה במדינה כבשלו (נשמע כמו הקדנציה הקודמת שלו).
אם בקדנציה הקודמת שלו ביבי הצליח להחריב את מערכת החינוך, הכלכלה, הרווחה. אז היום הוא מחריב את מערכת המשפט, את משרד החוץ ואת אופיה הדמוקרטי והחופשי של מדינת ישראל.
כל הכבוד לפרס שבחר בו להקים ממשלה, כי הרי להיבחר הוא לא נבחר. מעניין שגם בוש, פטרונו הגדול של ביבי, לא נבחר באמת על ידי העם אבל הצליח לכהן כנשיא ולהחריב את ארה"ב לחלוטין.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

מתן, זה מה שהעם רוצה.
כל מה שנותר הוא להחליף את העם.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

Mars Volter כתב:מתן, זה מה שהעם רוצה.
להחליף את העם אי אפשר, להחליף מדינה אפשר :haha:

איזה מקריות שכל בזיון מדיני למדינת ישראל בשנה האחרונה מגיע מכיוון ישראל ביתנו! אני לא חושב שהייתה ממשלה שעשתה למדינה כל כך הרבה בושות בזמן כל כך קצר!
ביבי הפקיר את מדיניות החוץ ואת מדינת ישראל כולה בידי שתי מפלגות איומות, על גבול הפשיסטיות, האחת היא ישראל ביתנו, והשנייה זו ש"ס!
הממשלה הזאת שוברת את השיאים השליליים של ממשלת ביבי הקודמת.
הממשלה היום היא סכנה מאוד גדולה למדינת ישראל, לחופש הדמוקרטי של האזרחים, לתהליך השלום בכלל, ליציבות באזור, נראה כאילו ביבי עושה במדינה כבשלו (נשמע כמו הקדנציה הקודמת שלו).
אם בקדנציה הקודמת שלו ביבי הצליח להחריב את מערכת החינוך, הכלכלה, הרווחה. אז היום הוא מחריב את מערכת המשפט, את משרד החוץ ואת אופיה הדמוקרטי והחופשי של מדינת ישראל.
ביבי לא הספיק להרוס הכל בקדנציה הקודמת אז הוא עבר "לטפל" במשרדי הממשלה האחרים.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Mars Volter כתב:מתן, זה מה שהעם רוצה.
להיפך, כתבתי גם קודם שביבי לא נבחר על ידי רוב העם, זה ברור! העובדה שש"ס החליטו לסחוט את שני הצדדים ואחד נכנע, זה מה שהוביל לאסון של ממשלה שלא נבחרה באמת אלא נבחרה על ידי הנשיא המצחיק שלנו.
אז לא, אני לא מאמין שרוב העם רוצה להיראות ככה, ולהתבזות ככה. ורוב העם יבין את מה שקורה רק אחרי שזה יפגע בהם אישית, זו הבעיה!  
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

אני חושב שמהבחירות עלו מספר מסקנות:
1. העם לא מוכן לסגת ל-67' תמורת שלום. אני בכוונה לא כותב שהעם לא רוצה שלום (למרות שזו דעתי) כי יש עדיין אנשים שלא ברור להם מה יקרה ברגע שיחליטו לעשות פה שלום.
2. לעם הזה יש 0 רצון להיות מעורב ביחסי מושל-משול.
3. את העם לא מעניינות אג'נדות, רעיונות, אסטרטגיות. אצל העם הכל עניין אישי.
4. את העם הזה מעניין דבר אחד - שפרה או בובליל.
תמונה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

ג'יז, רן, אני עוד עלול להסכים איתך על משהו... :-)
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

חוץ מהסעיף הראשון אני מסכים איתך על הכל. קדימה ולבני נבחרה על בסיס קווי 67' עם שתי מדינות לשני עמים, זו הייתה הססמא שניצחה ללבני את הבחירות לדעתי.זה שבסופו של דבר השלטון נחטף על ידי הליכוד וש"ס זו בעייה שה"עם" שלנו מתמודד איתה כל יום. לא שאני חושב שחבורת הנוכלים בקדימה היא עדיפה עלי אישית, אבל לפחות זו באמת בחירת העם, והקואליציה הייתה יותר שפוייה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

חבל שזה מה שמפחיד אותך.
אני רוצה להבהיר בדיוק מה דעתי בכל העניין הזה(ואני באמת מקווה שאתה תקרא את זה)-
לפני כשנה היו בחירות ובבחירות האלה רוב העם הסכים והצביע על שתי מדינות לשתי עמים על בסיס קווי 67 עם תיקונים- על זה קשה להתווכח.
היום יושבת ממשלה בראשות הליכוד שלא נבחר על ידי רוב העם, שבמעשיה מנסה להכשיל את תהליך השלום ואת המדינה הפלסטינית. לצערי הדבר היה נכון גם לממשלת אולמרט שלפניה, למרות הרצון שלהם להראות כאילו היה משא ומתן רציני באותה תקופה, וכאילו אותו משא ומתן היה מביא תוצאה אמיתית עם הזמן- דבר שלא מתיישב עם מעשים והחלטות ממשלה מאותה תקופה.
אם בהרחבת התנחלויות קיימות שבמפות ההסכמים לא נכללו בשטח ישראל, או בהקמת התנחלויות חדשות כדי ליצור גושי התנחלויות גדולים יותר, דבר שמדינת ישראל הסכימה לא לעשות במשא ומתן לשלום. שלא לדבר על הטרנספר השקט של תושבי מזרח ירושלים הערבים והפקרתם בידי עמותות ימין קיצוניות שמתנהגות שם כמו שריפים במערב הפרוע ומציתות אש גדולה שאח"כ תהיה התירוץ שלהם להמשיך ולטרנספר את שאר תושבי מזרח ירושלים.
מה שקורה היום עם גולדסטון ועם כל המתקפה חסרת המעצורים הזאת כנגד ארגוני זכויות אדם וארגוני שמאל בארץ, הוא מחריד ומדאיג!
ההשתקה הפוליטית, והנסיון להציג את השמאל בישראל כגייס חמישי, מגיע לרמות שהן בלתי נסבלות בדמוקרטיה. המשטרה מסייעת במעצרים פוליטיים,ופועלת בניגוד להוראות בית משפט. הצבא למרות שהוא מודע לעבירות חמורות של מפקדים, מטייח את עצמו לדעת, והודף טענות ותלונות בקריאה "בוגדים" החרמה והתעלמות מוחלטת מגורמים מפקחים כגון בתי המשפט בישראל.

כל זה תחת אותה הגדרה עלומה של "ציונות". (מה ההגדרה של ציוני שוב? http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A6%D7% ... 7%95%D7%AA)
כי הרי מי שהוא "ציוני" היום הוא הדואג לשלומה של מדינת ישראל. ומי שמסרב להכיר בעובדה שהציונות היא לא אותו רעיון שהקים את המדינה, אלא נחטף ועוות על ידי גורמים שמרעים למדינת ישראל, הוא הבוגד והנאיבי והמסוכן לשלומה של ישראל.
תן לי סיבה אחת להאמין שהציונות היום היא אותו רעיון ואותה תפיסת מצב כפי שהיתה ב-1947?
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

התייחסותי לנושא "הקרן החדשה לישראל", יונתן סגל וכו':
א. הקרן החדשה לישראל היא לא גוף ממשלתי. כלומר גם בבחינה חוקית וגם בבחינה אתית, אין שום בעיה אם כך שהיא תומכת בגופים המעבירים ביקורת על ישראל. השאלה היא איפה עובר הקו בין ביקורת למשהו אחר. אני ממליץ לימנים שבינינו להפסיק לזרוק לאוויר מושגים כמו: "אנטי-ישראלי", "אנטישמי", "סכנה קיומית" ודומיהם. מעבר לכך שהרבה פעמים זה נשמע כאילו יש לכם כפתור בראש שאומר לכם להגיד את זה בכל פעם שמישהו אומר ביקורת על המדינה, זה כבר די משעמם.
ב. דיברתי עם ידידה שלי שלמדה באוניברסיטת Washington & Lee בוירג'יניה, והיא אמרה לי שמההיכרות שלה עם הסטודנטים (בעיקר הזרים) שם, כל עוד בעולם ישמעו שבישראל מצנזרים סרטים (ג'נין, ג'נין), כמעט כל הפגנה (משני צידי המתרס) הופכת לקליפ Police Brutality ביוטיוב, ויותר מזה - כל עוד ממשלות ישראל יתנהגו כמו ילד שלא מוכן להודות בטעויות, אזי העולם ימשיך לראות אותנו בצורה המעוותת שבה הוא רואה אותנו. שלא תבינו אותי לא נכון - אנטישמיות היא לא נחלת העבר, אבל היא לבטח לא זו שמעצבת את דעת הקהל העולמית (לעניות דעתי).
תמונה
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אני שמח שעוד מישהו מוכן לקום כנגד אותם גורמים מסוכנים.
בקשר לעופרת יצוקה- אני אישית תמכתי במבצע גם כשהוא הגיע לשלב הקרקעי שלו. הלכתי למילואים ושירתתי כמעט כל המלחמה בגוף שאמור להגן על האינטרסים של צה"ל ועל האזרחים הפלסטינים. אני מאמין בצורה מוחלטת שהאינטרס של צה"ל הוא לנסות ולצמצם את הפגיעה באזרחים לא מעורבים ובתשתיות אזרחיות, מתוך העובדה שזה פגע ופוגע בלגיטימציה של מבצעים כאלה בעתיד. עזבו רגע את האתיקה של מלחמה שנקבעה באמנת ג'נבה וישראל חתומה עליו, של זכויות אזרחים בזמן מלחמה בשטחים מיושבים.
תוך כדי המלחמה האחרונה אפשר היה להבחין שהאינטרס האזרחי של צה"ל "מפריע" לרצון של מפקדים בשטח "להיכנס" בפלסטינים בצורה קולקטיבית, ולכן בהרבה מקרים הדעת המשפטית וההנחיות של התיאום והקישור נכנסו מאוזן אחת ויצאו מהשנייה בלי שזכו להקשבה אמיתית ולשיקול דעת אובייקטיבי. הביטחון הוא לא מזבח שעליו מקריבים את כל אמות המוסר של עם ישראל!
גולדסטון, עם כל הביקורת שיש לי עליו ועל הדו"ח הלא מאוזן שהוא כתב, מציג מקרים קשים ועובדות שאין להתווכח עליהן אם קרו או לא. הם מוצדקות או מטויחות על ידי צה"ל ושר הביטחון כי ידוע שאותם מפקדים יכולים לעמוד לדין בינלאומי על השטויות שהם עשו.
מדינת ישראל בהרבה מלחמות קודמות העמידה לדין והקימה לעדות חקירה שהדיחו מפקדים מהמפקד שבשטח ועד שר הביטחון עצמו- כלומר היתה התנהלות לא ראוייה ולכן היא נענשה על ידי ממשלת ישראל, בית המשפט והציבור.
מה קרה לביקורת העצמית שלנו? מה קרה לזכות הציבור לדעת ? מה הבעייה בהענשת גורמים בצבא שפועלים כנגד האינטרס המוצהר של צה"ל ושל מדינת ישראל? למה הכל מטוייח ומועלם ומוסתר?
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

בהלחט קראתי מה שכתבת.
קטונתי מלהחליט מה קרה או לא קרה בעזה. בשביל זה יש גופי בדיקה, ואני שלא הייתי מעורב בשום פן של הנושא לא יכול להביע דעה ממשית.
בכל מקרה, כן מטריד אותי כשמתברר לי שקרן שמתיימרת להיות קרן למען מדינת ישראל, מממנת בפועל ארגונים שאני מחזיק כגרועים שבאויבים שלנו. (או רק שלי). זה כל מה שרציתי לומר.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

השאלה היא למה אירגונים, שאף אחד מהם (לפחות לא במישרין) רוצה בחורבן ישראל, הם האויב הכי גרוע שלך?
האם "זוכרות", ארגון שתומך בעיקרו בזכות השיבה - זכות אומנם לא ריאלית בעליל, אבל בהחלט אנושית, הוא גיס חמישי?
תמונה
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:בהלחט קראתי מה שכתבת.
קטונתי מלהחליט מה קרה או לא קרה בעזה. בשביל זה יש גופי בדיקה, ואני שלא הייתי מעורב בשום פן של הנושא לא יכול להביע דעה ממשית.
בכל מקרה, כן מטריד אותי כשמתברר לי שקרן שמתיימרת להיות קרן למען מדינת ישראל, מממנת בפועל ארגונים שאני מחזיק כגרועים שבאויבים שלנו. (או רק שלי). זה כל מה שרציתי לומר.
בוא אני אפתור לך את הדילמה ואת ההטעייה:
קודם כל גופי בדיקה בארץ אין! זה כבר מוכח. ישראל לא באמת בודקת מה שקורה במבצעים או במלחמות השונות כל עוד אין לחץ בינלאומי. הצבא האשים (לא הרבה אנשים יודעים את זה) שני מפקדים בכירים בירי של זרחן לתוך אוכלוסייה אזרחית, ופגיעה באוכלוסייה אזרחית ללא הצדקה. אתה יודע מה העונש שלהם על פשע מלחמה שכזה? הם קיבלו הערה פיקודית וזה הכל, אתה מבין מה הבעייה כאן? יש לנו פגם מוסרי גדול מאוד בצבא. מפקדים יכולים לפשוע ולעשות ככל העולה על רוחם כשהם יודעים שאין מי שישפוט אותם בסופו של יום, וששר הביטחון והרמטכ"ל יטייחו אותם- ככה אתה מחזק את צה"ל כצבא מוסרי שחוקר את עצמו? אני לא מקבל את זה!

דבר שני- מתוך כל העובדות והראיות בדו"ח גולדסטון (קראת אותו בכלל או ששוב אתה מסתמך על התשקורת ודברי גורמים מהממשלה?) פחות מרבע מהעדויות הגיעו מאותם ארגונים "שטניים" כשחלק מאותם עדויות זה לגבי החלק של הפגיעה בישראל, כלומר ארגונים שנתנו מידע על פגיעה של טילים בשטח ישראל והנפגעים הישראלים מכך (כי מדינת ישראל החרימה את הדו"ח לחלוטין).
אז אולי 10% מהעדויות בדו"ח לגבי עזה עצמה, הגיעו מאותם ארגונים וחלק גדול מאותם ראיות שסיפקו אותם ארגונים, נחקרו גם על ידי צה"ל בשיתוף פעולה עם ארגון "בצלם" או בחקירה עצמאית- כלומר לא היו דברי שקר ב- 90% מהעדויות שלהם, זה גם צה"ל מודה.
גרועים שבאוייבים שלנו? לא הגזמת בכלל! אתה בעצמך, עם שטיפת המוח שאתה נותן שיעשו לך, קורע קרע עצום בתוך העם שלנו. אני תומך תמיכה מלאה ב-80% מאותם ארגונים, אני מכיר אישית עשרות פעילים שם שכל מטרתם היא דו קיום, וסיוע לאנשים במצוקה.
הדמוניזציה שאתם עושים לאותם אנשים היא פשע מחריד! בן כספית האפס המאופס הזה, הוא אחד המסיתים, וכמוהו גם בן דרור ימיני שהוסת על ידי אותם גורמים מטעים ושקרנים שחותרים תחת הדמוקרטיה בישראל.
תנועת "אם תרצו" היא מסוכנת מאוד לדמוקרטיה בישראל. היא מוסתת על ידי ישראל ביתנו שבלי ספק היא תנועה שחותרת תחת חופש הביטוי ותחת הדומקרטיה החופשית בישראל.
אם אתה מוכן לשתף איתה פעולה, זו זכותך, אבל שתדע שמשקרים לך, מטעים אותך, ומסיתים אותך כנגד אותם גורמים בעם שכן מנסים להציל את ישראל מקריסה מוסרית ואובדן צלם האנוש!
תחשוב קצת על זה ידידי.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

עוד קצת חומר קריאה למי שחושב שלא משקרים לו:
http://www.keshev.org.il/Site/FullNews. ... tegoryID=9

אז מה כולם הם אוייבי ישראל מה? רק "אם תרצו" הפשיסטים היא תנועה להגנת ישראל נכון? די כבר עם השטויות האלה, מה אנחנו בני 4. תתחילו לפתוח את העיניים ולקרוא, ולא לסמוך על מה שאומרים בתקשורת .
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

כן בריל, אתה לא יודע שאסור לבקר את מדינת ישראל? ברגע שביקרת את המדינה ישר אתה נחשב בוגד ועוכר ישראל. ברגע שישראל תבין את זה, מצבה בעולם ישתפר, אך לצערי זה לא יקרה ואלה שמתלהמים הופכים לרוב במדינה.
סמל אישי של משתמש
ויקי לוי
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי ויקי לוי »

בדיוק על זה דיברתי עם חברות..
ישראלי שמבקר את ישראל , פה נחשב כבוגד ועוכר ישראל
ובחוץ זה יפה שיש ישראלים שרוצים שינוי.
הבעיה היא שזה לא משמש אינטרסים. ויוצר בעיה אצלנו כחברה..
פיתרון ההסברה זה משהו ישראל נכשלת בו שנים.. גם כשעושים משהו טוב לדווגמא הסיוע באיטי גם אז אנחנו יוצאים רע
אפילו ששלחנו סיוע ונתנו כסף שיכל בקלות לעזור לנו, לשכבות החלשות בחברה.
גם אז ישראל צבועה..
שלח תגובה