אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
liordavidlior
דרימיסט-על

Re: אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

שליחה על ידי liordavidlior »

איזה לשון... תצילנה אזניים משמוע...
Lord Of The Strings כתב:לרוב אמונה באל זה פתרון פרימטיבי על שאלות שמוח פרמטיבי לא יודע לענות עליהם. לדוגמא בריאת האדם או העולם...כן כן אלוהים ב5 ימים...בטח....והאבן פה שגילה 4.5 מיליארד שנים?.... 5 ימים...! לא מפץ לא נעליים,לא להפעיל את הראש ולחשוב מה באמת היה ....אלא ממש סוג של כסת"ח - אלוהים.
דיברנו על זה רבות, אתה יכול להסתכל קצת אחורה ולראות שזה לא כל-כך עוור כמו שאתה מתאר.
Lord Of The Strings כתב:דינוזאורים? לא היו...
תחשוב שוב. גם לפי היהדות היו דינוזאורים, וזה לפי מקורות שנכתבו לפני גילויי המאובנים.
Lord Of The Strings כתב:ד"א לפי ספרי הזוהר אלוהים לא היה חזק כמו שאנו מכירים. הוא היה חלש מול אלי מצרים והאלים הבבלים. (יציאת מצריים זה סיפור של היה. אין שום עדות מבחינה הסטורית פרט לתנכ - ובכדי להוכיח משהו צריכים לפחות 2 מקורות לא תלויים זה בזה).
נשמע לי מופרך, אני אשמח אם תצוטט או תפנה לפחות לדברי הזוהר האלו כדי שאוכל לעיין בהם.
Lord Of The Strings כתב:אלוהיים בכלל רצה את האשתורת ואת ענת (אלות כנעניות מקומיות). לכן ציווה כל הזמן להרוג את נביאי הבעל (היה נשואי לאשתורת).את ענת לא הצליח להשיג כי היתה חזקה מידי (היא אלת המלחמה-וכן כל יהודיה שקוראים לה ענת תדע ששמה הוא שם של אלה. כמו כן אסתר ומורדכי - אלים בבלים -אישתר ומורדוך.ושלא נדבר על חודשי השנה בלוח העברי,מקור השם ירושלים ועוד הרבה מושגים בחיי היום יום שלנו במקורם מהדת הכנענית הלוקאלית).
מה זה רצה? כן חברים, להיות בן זוג שלה. כמו בכל פנתאון של אלים יש זוגות בינהם.
ולגיבוב הבולשיט המאוד מוגזם הזה אני יותר מאשמח למצוא מקור. שמות החודשים הם בבלים ואף אחד לא מסתיר את זה. מה זה קשור לעניין בכלל?

-----------------------------

לסיכומו של עניין, אני באמת "שמח" לשמוע שיש כאן אנשים שמכבדים את דעות האחר ומפטירים את אמונתו (ואמונתי) כפרימיטיבית. כתבת פה בפורש שיש לי מוח פרימיטיבי. ממש דיון מכובד ותרבותי.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Ashleadt »

למה לא להתפאר בה?
אני גאה להיות יהודייה...

ולא טענתי שאני בן אדם יותר טוב מהם כי הם לא מאמינים ביהדות.
אני יכולה להביא אלפי דוגמאות של אנשים טובים שהם לא יהודים, ואנשים לא טובים שהם כן.
שכל אחד יאמין במה שבא לו, אבל לדעתי, היהדות היא האמונה הנכונה.
ואם אני רוצה להאמין ל"בולשיט" שהרב אומר לי, אני אאמין! כי לטענתי, ולטענת כל כך הרבה אנשים אחרים, זה לא בולשיט.
ואם אתה כל פהם מתרץ שמה שהרב אומר זה שטויות ושטיפות מוח, זה כבר תירוץ לפני עצמו.
אדם שלא רוצה ללכת לפי היהדות רק ימשיך את הדרך הזאת, וחבל. כי זאת לא הדרך הנכונה. (לפי היהודות!, ובזה שאני מאמינה ביהדות, אני גם מאמינה שדבריי, ודברי הרבנים נכונים - אלא אם כן יש משהו שלא מסתדר לי, ואז גם על זה אשאל ואחפור. לא כל מה שהרב ההוא אמר לי לקחתי ושתקתי. לא ישבתי בשקט בזמן שהוא הסביר לי כל מיני דברים וכשהוא סיים, קמתי והלכתי. אם היה משהו שלא מובן, לא מסתדר, נוגד משהו אחר אז דיברתי, והוא הסביר. ודבריו היו מאוד מובנים והגיוניים. אתם לא יכולים להגיד שזה בגלל שאני ילדה בת 17 שלוקחת כל מה שהרב אומר. כי אם לא שמת לב, אני לא היחידה בעולם שמאמינה ביהדות ותנ"ך, יש כל כך הרבה אנשים שגדולים ממני וממך, שמאמינים לרבנים ברגע שהם קולטים שאכן יש הגיון מאחורי דבריהם. אז כל היהודים בעצם טועים, חיים בסרט, ומושפעים, נכון? רק אתה צודק כאן שאין אלוהים...כמובן...)

וכל האנשים ששונאים אותי, שונאים גם את כל היהודים שמאמינים כמוני, אז מה אכפת לי?
אני בדעה שלי, באמונה שלי, וכל אחד יכול לשנוא אותי על זה. זה ממש לא מזיז.
אני לא אעבור צד כדי להיות יותר "מקובלת"... זה כבר ממש טיפשי.

אני לא אלך לכומר לשאול אותו על נסתרות היהדות, כמו שנוצרי לא יבוא לרב חרידי וישאל אותו על הנצרות.
זה פשוט לא קורה.
לא מעניין אותי מה הכומר אומר כי הוא יגיד לי כל מה שהנוצרים מאמינים בו.
בשביל שאלות על יהדות, אני אלך ליהודי, שמבין.
זה כמו ששחקן כדורגל ילך למאמן כדורסל שלא מבין בשיט בכדורגל ויבקש שיסביר לו על חוקי המשחק.
לא, הוא ילך למאמן כדורגל כמובן, כי הוא מבין.
Just Because You're Paranoid Doesn't Mean They're Not Out to Get You!!!!
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

ואללה, לא הבנת כלום ממה שכתבתי.
אני אמרתי שתלכי לכומר לשאול על יהדות???
אני אמרתי ששונאים אותך אז את צריכה להשתנות? הבנת בכלל את מה שכתבתי? בגלל דברים שאמרת והצורה שבה אמרת את זה, יש מלחמות דת בעולם ושנאה על רקע דתי, זה מה שאמרתי. את וכמותך אחראים על הרבה מלחמות על רקע דת וגזע שקורים בעולם, כי בסופו של דבר, זלזול ובורות מביאים למתחים ועצבים שמביאים לאלימות שמביאים לשפיכת דמים. כל כך קשה באמת להבין את ההיגיון פה?
ניסית לחקור מקורות אוביקטיביים? ניסית לשאול את הצד השני?
איך תביני דבר על אנשים שלא חושבים כמוך אם תשאלי רק אנשים שבדיעה שלך?!?
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Ashleadt »

DivineComedy כתב:אשלי עם כל הכבוד (שאין לי)...
לי זה נראה שאתה זה שמזלזל כאן באנשים שמאמינים במשהו שונה ממך, לא אני.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

Ashleadt כתב:
DivineComedy כתב:אשלי עם כל הכבוד (שאין לי)...
לי זה נראה שאתה זה שמזלזל כאן באנשים שמאמינים במשהו שונה ממך, לא אני.
הסיבה שאין לי כבוד היא הדברים המזלזלים שאת אומרת והאטימות שאת מפגינה. לא אמרתי דבר רע על האמונה שלך, או על האמונה של אחרים. יש לי הרבה כבוד לחברים דתיים שלי שאני מנהל איתם שיחות מאוד מעניינות.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Ashleadt »

זה לא בגלל אנשים כמוני, זה בעיקר בגללם.
כי אם לא שמת לב, הם אלה שמתחילים את כל המלחמות.
הגרמנים הם אלה שהתחילו עם הגזע הארי החזק יותר, ותכננו לרצוח 11 מליון יהודים מכל מיני ארצות ולהעיף אותנו מהעולם.
אלה הערבים שלא מסופקים מהאדמה שלהם ורוצים גם את שלנו, למרות שלא חסר להם מקומות וארצות.
זה הם מתחילים את המלחמות, חוטפים חיילים ומה לא...
אנחנו היהודים עם עצמינו והיהדות ואמונה שלנו ולא מתעניינים יותר מידי באחרים. זה הם ש"מתעניינים" בנו בכוח...
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

אשלי, את לא ממש מעודכנת באקטואליה אם את אומרת כאלה דברים... גם אנחנו לא טלית שכולה תכלת (ואני אומרת את זה אפילו מבלי להיות שמאלנית...)
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Ashleadt »

אני מודעת שלא,
ובגלל זה כתבתי, בעיקר בגללם.
כמובן שאנחנו נלחמים בחזרה, עד כמה שאפשר, כי זה יהיה פשוט מטופש וחסר הגיון לשבת ולא לעשות כלום.

אבל המסקנה היא שזה לא בגלל אנשים שמאמינים ביהדות ותנ"ך (כמוני) שיש מלחמות, ממש לא.
זה נוטה יותר לכיוונם מאפשר כיוונינו.
Ne_Plus_Ultra
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Ne_Plus_Ultra »

זה לא קשור ליהדות או לא ליהדות, אם היית נוצרייה שטוענת טענות כאלה הייתי אומר אותו דבר. (בערך)
הבעיה היא הגישה. אני חושב שהגעת ל"תשובות" מהר מדי. זה שיש אנשים רבים שמאמינים ביהדות ממש לא הופך את האמונה לנכונה (תראי כמה מוסלמים יש, למה את לא הופכת להיות מוסלמית?), אמונה צריכה להיות פנימית ואישית, לא אופיום להמונים כפי שמשתמשים בה במקומות רבים ומלבד זאת, אלו שאינם עדר עיוור שנולד לתוך היהדות, אלא אנשים משכילים יותר, לא יקבלו בחיים את הטענות כפי שאת הצגת אותן. הדברים לא כל כך פשוטים. לומר שמה שהרב אמר לך זה שטויות זה עניין אינדיבידואלי. אם זה באמת סיפק אותך, אשריך וטוב לך, אבל אני חושב שאת מפספסת בגדול. כמה תשובות מאדם בודד בטח לא מספקות בסיס לאמונה לאדם הביקורתי, מה גם שהתשובות עצמן די חסרות בסיס רציונלי, שבפני עצמו אני עדיין לא מבין למה את מחפשת.
אה, והאנשים האלה שאת מדברת עליהם ממש לא גדולים ממני, תכלילי על עצמך מה שאת רוצה, תשאירי אותי בצד. וגם אם היו, אז מה? אז אני אמור לאמץ כל דבר ש"גדולים" ממני אומרים? חוץ מזה, שהאנשים שמאמינים לרבנים בלי מחשבה הם ממש לא גדולים. מאמינים שכן ראויים לכבוד, לא יקבלו כל מה שכל רב יאמר להם. הגישה הזאת של "אנחנו צודקים הם טועים" מתבטאת גם באופן בו את מתנסחת כלפי עניינים פוליטיים - את מפשטת את המציאות לידי מלחמת בני אור בבני חושך שחוטאת למצב. (וגם אני לא בדיוק השמאלן המצוי...)

ועוד משהו, את מתגוננת דרך תקיפה מאד מיותרת, אני לא אמרתי שאין אלוהים, אני אמרתי שכדאי שתסתכלי על הדברים קצת יותר לעומק לפני שאת רצה להצהיר הצהרות. ואם אני אומר שאין אלוהים, זו בחירה אישית שלי, וטעמי עימה. אין כאן צודק או לא צודק, בגלל זה זה נקרא אמונה, וזה אישי.

אני חושב שכדאי שתקראי שוב את מה שכתבתי קודם על כך שיש יותר מדרך אחת. נראה לי שאת כל כך עסוקה בלהתגונן שאת לא קוראת לעומק.
סמל אישי של משתמש
Instrumedley
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Instrumedley »

מה נסגר עם הדיון ההזוי הזה? :shock:
אשלי, במקום להתבצר כל כך חזק בעמדתך ולנסות לשכנע את האחר בצדקתך, תנסי לקרוא בין השורות!
החברים פה לבטח לא מזלזלים באמונתך ואינם מתביישים להיות יהודים - נהפוך הוא!
נעשה כאן בסך הכל ניסיון להאיר את עינייך במידת מה, לעורר ספקנות בריאה ולרמוז שלעיתים רצוי להיות סבלני וסובלני כלפי האחר.
JP + MP + JR + JL +JM = Perfection
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

פשוט תודו שאתם סתם כותבים בעבור להעלות את מונה ההודעות שלכם וזהו. :roll: :lol:
סמל אישי של משתמש
Instrumedley
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Instrumedley »

:lol:
JP + MP + JR + JL +JM = Perfection
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

YtseJam כתב:פשוט תודו שאתם סתם כותבים בעבור להעלות את מונה ההודעות שלכם וזהו. :roll: :lol:
בכל מקרה אתם תתעייפו מזה :haha: ( מאורך ההודעות) .
מצד שני , כל הודעה כאן שווה זהב ככה שזה לא ספאם גולמי.
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Ashleadt »

כל אחד שיבוא מהצד ויקרא את הכתוב זה די ברור שאתם כן מנסים לשכנע, או להוציא אותי מעמדתי, ואח"כ כשאני טוענת את זה, אתם אומרים "בסה"כ רצינו להאיר את עינייך"...ואני לא מאשימה אתכם, כי כנראה אתם בעצם כן רק רוצים "להאיר את עיניי" אבל זה יוצא בכתוב כמנסים לשכנע.

זה לא משנה באיזה מהירות, אבל הגעתי לתשובות, לא לכולם, למספר קטן שמספק אותי בנתיים, ועם השנים אני אלמד עוד, ואגיע לעוד תשובות שרק יוסיפו.
אתה לא יכול לטעון שאני הולכת לפי הרוב ("בגלל שיש רבים שמאמינים ביהדות") ובגלל זה הגעתי לאמונה הנכונה, אחרת כבר הייתי מגיעה למסקנה שהיא לא נכונה עם כמעט כולכם כאן טוענים שהיא לא, או כמו שהבאת, המוסלמים הרבה יותר מיהודים, אז למה לא אחשוב כמוהם? כי אני לא הולכת לפי הרוב כמו מושפעת... אני קיבלתי תשובות והסברים לאמונה שלי, נכון שזה לא כולם, ואולי זה גם לא הרבה, אבל זה מספק נערה בת 17. וכשאהיה בת 25 למשל, אני סביר להניח כבר אדע עוד תשובות שיספקו אותי יותר מאשר כשהייתי בת 17.

אוקיי, ואני אומרת שכן יש אלוהים, זו הבחירה שלי. למה להתחיל בלתקוף ולנסות להביא לי כל מיני דוגמאות שמוכיחות שאין אלוהים. לפי דעתי, יש. ולא צריך להתחיל לנסות לשכנע שאין. כן, לשכנע.

* אם לא הייתם תוקפים כל הזמן, לא הייתי כל כך עסוקה בלהתגונן. ^_^
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

אמרת שהגרמנים התחילו..ושהמוסלמים התחילו...ורק היהודים לא.

אבל בעצם מה שונה שריפת הספרים(ספרי הברית החדשה) שהתבצעה באור יהודה בפומבי משריפת הספרים שהנאצים ביצעו?
הם עברו בין בתים, הוציאו את הספרים ושרפו אותם!
liordavidlior
דרימיסט-על

אתה באמת משווה שריפת שפרים באיזה עיירה לשואה רוחנית שניסו לעשות לעם היהודי במשך 2000 שנות גלות (שלוותה כמובן בפרעות, ובסופו של דבר בשואה פיזית)???

ההבדל בין הנצרות ליהדות הוא, שהנצרות תמיד ניסתה לשדל יהודים להתנצר. בחלק הארי של ההיסטוריה: בכוח, שמדות, פרעות ומסעות-צלב כאלו או אחרים. לא זו בלבד שהם הרגו את הגוף, אם גם רצו להשמיד את הנפש. להרוג ולאבד. הנצרות מאז ומעולם הייתה דת שרוצה להכריח את כל העולם לאחוז בה וללכת בדקה (כמו האיסלאם, רק שהאיסלאם היה יותר מתון עשרות מונים). כל גלות אירופה היא מסכת ייסורים, עינויים ואונס דת מתמשכת. והכל בשם הנצרות. השואה הייתה הפעם הראשונה שלא השתמשו בתירוץ נוצרי כדי להרוג יהודים. וגם אז האפיפיור לא נקף אצבע, למרות פניות חוזרות ונשנות אליו לגינוי.
רק בכמה עשרות השנים האחרונות היא התמתנה מעט.
כיום, המסיון עדיין קיים, חי ובועט. אף אחד לא היה שורף שפרי ברית-חדשה שלא נועדו למטרת מיסיון.

כך שיש הבדל של שמים וארץ בין הדברים. תהום פעורה ביניהם.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

Lord Of The Strings כתב:פאק
איך לא ראיתי את הדיון הזה...............

עזבו אותם מיהדות ונצרות...
רק עבודה פגאנית!!! 8-)

לרוב אמונה באל זה פתרון פרימטיבי על שאלות שמוח פרמטיבי לא יודע לענות עליהם. לדוגמא בריאת האדם או העולם...כן כן אלוהים ב5 ימים...בטח....והאבן פה שגילה 4.5 מיליארד שנים? לא זה סתם חירטוט...דינוזאורים? לא היו...
5 ימים...! לא מפץ לא נעליים,לא להפעיל את הראש ולחשוב מה באמת היה ....אלא ממש סוג של כסת"ח - אלוהים.
ד"א לפי ספרי הזוהר אלוהים לא היה חזק כמו שאנו מכירים. הוא היה חלש מול אלי מצרים והאלים הבבלים. (יציאת מצריים זה סיפור של היה. אין שום עדות מבחינה הסטורית פרט לתנכ - ובכדי להוכיח משהו צריכים לפחות 2 מקורות לא תלויים זה בזה).
בנוסף היה לו סוג של בטחון עצמי נמוך לכן רצה שכל הזמן ישירו לו ויהללו אותו...ממש מסכן:)
אלוהיים בכלל רצה את האשתורת ואת ענת (אלות כנעניות מקומיות). לכן ציווה כל הזמן להרוג את נביאי הבעל (היה נשואי לאשתורת).את ענת לא הצליח להשיג כי היתה חזקה מידי (היא אלת המלחמה-וכן כל יהודיה שקוראים לה ענת תדע ששמה הוא שם של אלה. כמו כן אסתר ומורדכי - אלים בבלים -אישתר ומורדוך.ושלא נדבר על חודשי השנה בלוח העברי,מקור השם ירושלים ועוד הרבה מושגים בחיי היום יום שלנו במקורם מהדת הכנענית הלוקאלית).
מה זה רצה? כן חברים, להיות בן זוג שלה. כמו בכל פנתאון של אלים יש זוגות בינהם.
אני יודע שזה נשמע מוזר,אבסורדי ולא הגיוני בגלל שטויות ושקרים שמאכילים אותנו מגיל 0 ...הרי שטויות ושקרים זה מה שעושה ומניע אמונה לא? הנצרות והיהדות מלאים בזה (אולי גם האיסלם אך אין לי מושג...)....הרי רק ככה אפשר לפאר את הדת\אל (לדוגמא ע"ע צופן דווינצ'י).
לא נכנסתי כמה ימים לדיון הזה, ופספסתי את ההודעה שלך, חזק :haha:

אני צריך להביא לך את The God Delusion של ריצ'רד דוקינס, ספר מצוין.
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

האנטישמיות תמיד הייתה קיימת, נכון לגמרי.
אבל השואה שתכנן היטלר לא הייתה על בסיס דת אלה על בסיס גזע, יהודים בתור אנשים נחותים.(תקן אותי אם אני טועה)
השריפה שהתבצעה באור יהודה היא בעצם באמירה של: אנחנו לא אוהבים את הדת שלכם והיא בכלל לא אמיתית, לא מתאים לנו שתקראו בספר הקודש שלכם-אנחנו לא מכבדים אותו בכלל ובעיקר לא מכבדים את האמונה שלכם.
ועכשיו נכון לגמרי שעשו אותו דבר ליהודים...אז זו כאילו נקמה או משהו כזה? זו התחלה של חשיבה שעלולה להיות מסוכנת, אולי לנו ואולי לאחרים בעולם.

אני לא אומר שהולכת לפרוץ פה עכשיו שואה שהעם היהודי יבצע או משהו בסגנון, אני מדבר על הרעיון שמאחורי מה שקרה.
liordavidlior
דרימיסט-על

אתה צודק בקטע של היטלר. מה זה קשור לשריפה באור-יהודה? אמרת שאף אחד לא רוצה להשמיד את כל ה"גזע" הנוצרי, אז איפה ההקבלה?
שריפת הספרים אומרת בעצם: "זה מרתיח את דמינו, שאחרי 2000 שנות מיסיון, אנוסים, פרעות, שמדות ושואה, יש לנו מדינה משלנו סוף סוף ואתם עדיין מנסים לנצר אותנו - להמיר את דתינו. תנו לנו להישאר יהודים בארצינו".

ותעשו לי טובה, כמה שאתם תוקפים את אשלי ונכנסים בה, ההודעה של תמרי הייתה הרבה יותר אטומה, מזלזלת ובוזה, מתלהמת, לא עניינית ותרבותית בכהוא זה מכל מה שאשלי כתבה.
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

אולי אני לא מודע..אבל איפה בדיוק עדיין מנסים לנצר אותנו בארץ?
השריפה הזאת היא זלזול מוחלט באמונתם של אחרים.
ואם כבר מזלזלים באמונה של הנוצרים, למה לא שרפו כבר גם את הברית הישנה?
שלח תגובה