אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי DivineComedy »

YtseJam כתב:וזה מה שהיה לשר המשפטים לומר אתמול
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3816710,00.html
...
שר המשפטים, יעקב נאמן, קרא אמש (יום ב') בכנס של המשפט העברי בירושלים "להחזיר עטרה ליושנה, שמשפט התורה יהיה המשפט המחייב במדינת ישראל". נאמן הוסיף כי הדרך הראויה להנחיל את משפט התורה למדינת ישראל היא באופן איטי ומדוד - "צעד אחר צעד".

נאמן אמר כי יש "להחזיר למדינת ישראל את מורשת האבות, את דברי התורה הראשונים והאחרונים, שבהם יש פיתרון מלא לכל הדברים שאנחנו עוסקים בהם".

ציטוט מכתבה בנושא בוואלה!חדשות (http://news.walla.co.il/?w=/1/1619810)
"להחזיר עטרה ליושנה שמשפט התורה יהיה המשפט המחייב במדינת ישראל, היא באמת הדרך הראויה להנחיל לנו את משפט התורה בצעדים... צעד אחר צעד", אמר נאמן. הוא הוסיף כי "יש להחזיר למדינת ישראל את מורשת האבות, את דברי התורה הראשונים והאחרונים בהם יש פתרון מלא לכל השאלות שאנו עוסקים בהם".

ח"כ אילן גילאון (מרצ) אמר הבוקר כי "אלו דברי בלע של שר משפטים פרימיטיבי שצריך לבדוק את אורחותיו. נכון שמקורותינו משמשים אותנו להשראה, הומניות ואהבת אדם, אולם, באלף השלישי, למדינה מודרנית המבקשת להשתייך למדינות מתקדמות, זאת אימרה לא רלוונטית. אם השר חושב כך עליו לעזוב את עולם המשפט לטובת הרבנות". ח"כ ניצן הורוביץ (מרצ) הגיב אף הוא לדברים ואמר כי"זהו חזון מעורר חלחלה שיציב את ישראל בלב העולם השלישי. דבריו של שר המשפטים עומדים בניגוד מוחלט לערכי מדינת ישראל ולציונות".

כל בן אדם שמחשיב את עצמו שפוי שלא מזדעזע מדברי השטות האלה, יכול להפסיק לקרוא לעצמו שפוי.
ואני מחשיב פה בפורום את כולם כשפויים לעניין זה (כולל הדתיים פה).
זה רק מוכיח את הנבואה שלי ומראה שהתהליך כבר התחיל למרות שהחילונים רחוקים מלהרים ידיים.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

ואם זה לא היה מספיק, שימו לב לדברי ראש ועדת הכספים...
http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 43,00.html
יו"ר ועדת הכספים: אבקש מרבנים חוות דעת על נושאים כלכליים מהותיים

אחרי ששר המשפטים יעקב נאמן אמר אתמול כי משפט התורה צריך להיות המחייב במדינה, אומר ח"כ משה גפני: "אבקש מהרבנים להכין מסמך עמדה לפי דעת תורה לכל הדיונים של ועדת הכספים. חוות הדעת של הרבנים חשובה כמו כל חוות דעת אחרת שאנו מקבלים טרם הדיונים"
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

מדרדר מיום ליום.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

אופיום להמונים
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אני חושב שנאמן דיבר רק בהקשר של דיני ממונות, לא שאני מסכים עם מה שהוא אמר גם בעניינים כספיים, אבל אני חושש שדבריו הוצאו מהקשרם הספציפי.
בכל מקרה מערכת המשפט בארץ תמיד קיימה דו שיח והתייעצות עם ההלכה היהודית,למרות שאסור לה להסתמך עליה בצורה מוחלטת. מבחינתי אסור לפסול את ההתייעצות בחוקי הדת לחלוטין, מכיוון שרוב החוקים בדמוקרטיות בעולם מבוססים על החוקים שנקבעו בהלכה היהודית כבר לפני אלפי שנים- לא צריך ישר לקפוץ כאילו נאמר כאן משהו חדש.

וליאור- עדיין לא שמעתי ממך מה אומרת ההלכה לגבי פדיון שבויים...
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

צריך ועוד איך צריך לקפוץ.
אין שום מקום ל"התיעצות" בהלכה היהודית או כל מערכת חוקים עתיקה.
מערכת החוקים הראשונה מאוד עתיקה (לאו דווקא היהודית), מאז היא הלכה והתפתחה והותאמה להלך הזמנים. אם רוצים לשנות משהו במערכת החוקים הזאת, צריך לעשות זאת כמו שעושים עם כל חוק. להיוועץ בגירסה פרהיסטורית של מערכת החוקים כפי שהיא קיימת היום, היא לא מקום בשום צורה ואופן, במיוחד שמה שעומד מאחוריה היא דת.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אני הבנתי שמזמן המדינה הזאת מידרדרת מכל בחינה אפשרית, והכפייה הדתית שנעשית באיטיות למרות שהחילונים הם כרגע הרוב במדינה, היא רק דוגמא אחת מדוע אין עתיד למדינה הזאת.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

DivineComedy כתב:צריך ועוד איך צריך לקפוץ.
אין שום מקום ל"התיעצות" בהלכה היהודית או כל מערכת חוקים עתיקה.
מערכת החוקים הראשונה מאוד עתיקה (לאו דווקא היהודית), מאז היא הלכה והתפתחה והותאמה להלך הזמנים. אם רוצים לשנות משהו במערכת החוקים הזאת, צריך לעשות זאת כמו שעושים עם כל חוק. להיוועץ בגירסה פרהיסטורית של מערכת החוקים כפי שהיא קיימת היום, היא לא מקום בשום צורה ואופן, במיוחד שמה שעומד מאחוריה היא דת.
כרגע מסתמכים על מערכת חוקים עתיקה של המנדט הבריטי- זה יותר טוב ואמין? אני מאמין שצריך לשלב מכל מערכות החוקים, אתה לא יכול להתכחש למערכת חוקים כל כך עתיקה ומבוססת רק מטיעון של דת, זו דעה קיצונית בדיוק כמו הדעה שכנגד.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אני לא מדבר על מערכת חוקים ספציפית, אני מדבר עקרונות חוקיים בסיסיים שהתפתחו במשך עשורים ומאות בצעדים קטנים והרבה fine tunning שנעשה.
אני מדבר על למשל מה שמלמדים בפקולטות למשפטים. בדברים האלה אין שום מקום להשפעות דתיות.
לדוגמה בהרבה מערכות חוקים מהמאות הקודמות היו חוקים שעדיין שמו דגש על נקם (vengeance) או שבאו ממקור של נקם. היום אין מקום למושג הזה כאשר באים לחוקק חוק. זה איזשהו פיין טיונינג שהאנושות עשתה כאשר יצאה מהפרימיטיביות לעולם המודרני. זאת רק דוגמה אחת (והיא לא בהכרח קשורה לדת). אני לא חושב שאתה רוצה שישפטו אותך כמו ששפטו לפני 2000 או אפילו לפני 500 שנה.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אושר טרומית: תיאסר מכירת אלכוהול בלילות
http://news.walla.co.il/?w=/22/1620358

חברים וחברות, עוד חוק פופוליסטי של הכנסת, שלא באמת חושבת על פתרונות אמיתיים יחד עם המשטרה העצלנית. אני "בטוח" שהחוק הזה יעבור, ממש בעלי המסעדות,הפאבים והמועדונים יוכלו להתקיים בלי מכירת אלכוהול מ-21:00 בערב. זה פשוט בדיחה!
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

DivineComedy כתב:אני לא מדבר על מערכת חוקים ספציפית, אני מדבר עקרונות חוקיים בסיסיים שהתפתחו במשך עשורים ומאות בצעדים קטנים והרבה fine tunning שנעשה.
אני מדבר על למשל מה שמלמדים בפקולטות למשפטים. בדברים האלה אין שום מקום להשפעות דתיות.
לדוגמה בהרבה מערכות חוקים מהמאות הקודמות היו חוקים שעדיין שמו דגש על נקם (vengeance) או שבאו ממקור של נקם. היום אין מקום למושג הזה כאשר באים לחוקק חוק. זה איזשהו פיין טיונינג שהאנושות עשתה כאשר יצאה מהפרימיטיביות לעולם המודרני. זאת רק דוגמה אחת (והיא לא בהכרח קשורה לדת). אני לא חושב שאתה רוצה שישפטו אותך כמו ששפטו לפני 2000 או אפילו לפני 500 שנה.
בפקולטות למשפטים מלמדים גם חלקים מהגמרא כחלק מחומר הלימוד, המשפט העברי הוא מיסודות מערכת החוקים של המדינה וככה הוא נלמד בפקולוטות השונות. השפעה דתית היא תלויה זמן ומקום ואסור לך להכליל כאן ולנטרל את ההשפעה שלה לגמרי, כי במקומה יכנסו אינטרסים צרים של פוליטיקאים שמחוקקים חוקים שמתאימים למי ששלח אותם.
ובקשר לאלכוהול- אני מבין לכיסם של בעלי הפיצוציות השונות, אבל אי אפשר לאכול את העוגה והשאיר אותה שלמה, אי אפשר לבקש שיהיו פחות תאונות דרכים ופחות אלימות ולא הילחם באלכוהול שגורם לזה.
לא מדובר כאן בפאבים ומסעדות, מדובר בפיצוציות השונות שמוכרות אלכוהול לקטינים לפני המועדון או הפאב שהם הולכים אליו.
לפאב או למסעדה או יש שליטה הרבה יותר גדולה על המכירה של האלכוהול בשטח שלה, ולכן האחריות שלהם לא למכור לקטינים היא גדולה יותר.
אני מברך על החוק הזה, ואני חושב שצריך לחוקק כאן חוקים שגם בפאב לא ימכר אלכוהול אחרי השעה 23:00 בלילה (כמו בעיר שאתה כל כך אוהב טל).
אלכוהול הוא סם מסוכן כשהוא נצרך בכמות גדולה, והעובדה שהוא חוקי זה רק אינטרסים של בעלי ממון שונים, ולכן מבחינתי הויתור החלקי עליו הוא הכרחי במצב היום.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

לא מדובר כאן בפאבים ומסעדות, מדובר בפיצוציות השונות שמוכרות אלכוהול לקטינים לפני המועדון או הפאב שהם הולכים אליו.
לפאב או למסעדה או יש שליטה הרבה יותר גדולה על המכירה של האלכוהול בשטח שלה, ולכן האחריות שלהם לא למכור לקטינים היא גדולה יותר.
אני מברך על החוק הזה, ואני חושב שצריך לחוקק כאן חוקים שגם בפאב לא ימכר אלכוהול אחרי השעה 23:00 בלילה (כמו בעיר שאתה כל כך אוהב טל).
אלכוהול הוא סם מסוכן כשהוא נצרך בכמות גדולה, והעובדה שהוא חוקי זה רק אינטרסים של בעלי ממון שונים, ולכן מבחינתי הויתור החלקי עליו הוא הכרחי במצב היום.
בריל קראת את הכתבה? רשום עסקים ומקומות בילוי, דהיינו פאבים, מסעדות ולא רק פיצוציות. אם הפאבים בישראל היו נפתחים ב-11 בבוקר כמו בלונדון אז גם היה אפשר לסגור אותם ב-11 בלילה ולא למכור אלכוהול (בלי צורך בכלל בחוק איסור מכירת אלכוהול , אם הפאב סגור). אבל בארץ לצערי אין תרבות שתייה ותרבות הבילוי היא שאתה יותר קול וגזעי ככל שאתה יוצא יותר מאוחר מהבית. אנשים יוצאים לפאבים רק ב-10 או 11 בלילה, והפאבים נפתחים רק בערב, אז בעצם לא יהיו פאבים לפי ההצעה שלך.

אם באנגליה הפאבים לא היו נסגרים ב-11 בלילה, אנשים לא היו קמים למחרת בבוקר לעבודה, לכן טוב שזה ככה וסה"כ המשטרה ורשויות החוק באמת עושים עבודה טובה בתחום, לא כמו המשטרה בארץ שמחפשת לעשות לעצמה את החיים קלים.

הפתרון מתחיל בחינוך מגיל צעיר גם במוסדות החינוך, וכמובן ע"י ההורים וגם סוג של משמעת עצמית (לדעת מתי להפסיק לשתות ומהן הגבולות שלך). מאחר ומערכת החינוך והערכים בישראל נמצאת גם היא בפשיטת רגל, אז אין לתלות בכך תקווה אלא רק באמצעות ענישה מרתיעה כלפי נהיגה בשיכרות ושאר עבירות שנעשות בהשפעת אלכוהול. חוקים פופוליסטיים שכאלה לא יפתרו את הבעיה החשובה הזאת.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אחת הכתבות היותר מעולות שראיתי בשנים האחרונות:

מדינת הלכה זה כאן, ממזמן
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3817536,00.html
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:
בריל קראת את הכתבה? רשום עסקים ומקומות בילוי, דהיינו פאבים, מסעדות ולא רק פיצוציות. אם הפאבים בישראל היו נפתחים ב-11 בבוקר כמו בלונדון אז גם היה אפשר לסגור אותם ב-11 בלילה ולא למכור אלכוהול (בלי צורך בכלל בחוק איסור מכירת אלכוהול , אם הפאב סגור). אבל בארץ לצערי אין תרבות שתייה ותרבות הבילוי היא שאתה יותר קול וגזעי ככל שאתה יוצא יותר מאוחר מהבית. אנשים יוצאים לפאבים רק ב-10 או 11 בלילה, והפאבים נפתחים רק בערב, אז בעצם לא יהיו פאבים לפי ההצעה שלך.

אם באנגליה הפאבים לא היו נסגרים ב-11 בלילה, אנשים לא היו קמים למחרת בבוקר לעבודה, לכן טוב שזה ככה וסה"כ המשטרה ורשויות החוק באמת עושים עבודה טובה בתחום, לא כמו המשטרה בארץ שמחפשת לעשות לעצמה את החיים קלים.

הפתרון מתחיל בחינוך מגיל צעיר גם במוסדות החינוך, וכמובן ע"י ההורים וגם סוג של משמעת עצמית (לדעת מתי להפסיק לשתות ומהן הגבולות שלך). מאחר ומערכת החינוך והערכים בישראל נמצאת גם היא בפשיטת רגל, אז אין לתלות בכך תקווה אלא רק באמצעות ענישה מרתיעה כלפי נהיגה בשיכרות ושאר עבירות שנעשות בהשפעת אלכוהול. חוקים פופוליסטיים שכאלה לא יפתרו את הבעיה החשובה הזאת.
אני לא מסכים איתך, כי אני קראתי את הכתבה לעומק ושם כתוב שהסגירה מתשע היא רק של עסקים ותחנות דלק, בקשר למקומות בילוי כתבו שם שיש הצעה מקבילה שהסגירה תהיה מעשר ועד 4 בבוקר, אבל לדעתי רק אחת מהן תקבל בסוף, ואני מקווה שסוף כל סוף יתחילו לטפל במפגע החברתי הזה שקוראים לו אלכוהול.
נמאס לי להיות סגור בבית כי לא בא לצאת אחרי 12 בלילה מרוב חבורות של שיכורים שהולכים מכות בעיר, או לפחד לנהוג בלילה כי כולם נוהגים שיכורים. גועל נפש מה שהאלכוהול עשה לחברה שלנו וכל הצעת חוק כזאת מבחינתי תתקבל בברכה ולא משנה מי חוקק אותה. אם אני רוצה לשתות משהו אחרי עשר בלילה אני אלך הביתה או לחברים ונשתה אצלם בבית.
עוד פעם אתה מדבר בסיסמאות? יש מציאות ואנחנו בוחרים להתמודד איתה- אתה מצד שני בחרת לעזוב אותה כדי למצוא חיים קלים יותר, אז תהנה מהם ותן לנו להנות משלנו בלי אלכוהוליסטים ובלי עבריינות אלכוהול בכבישים. אנגליה לפני החוק המדובר הייתה בית נפלא לחוליגניזם ושתיינים ברחובות ובמגרשי כדורגל, זה לא קשור לחינוך לאלכוהול, כי האלימות טבועה במשקה הזה, רוב האנשים מגיבים בצורה אלימה ואגרסיבית בזמן שהם שיכורים ולא משנה אם הם אנגלים או ישראלים או בודהיסטים, זה אפקט כימי על המוח, אז די עם ההטפות האלה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

וואו כל כך הרבה נושאים...
טוב אז לגבי האלכוהול אין לי דעה מוצקה בנושא (לחוק בלבד, בנוגע לאלכוהול באופן כללי דוקא יש לי).
לגבי ההתבטאויות של נאמן וגפני - מבלי להסכים איתם ולו במעט אני אומר שהיה פה באמת ניפוח מטורף... נאמן אמר את מה שאמר בכנס דתי על משפט עברי בדיני ממונות. אז צריך קצת פרופורציה.
וניר, עזוב את הדת בצד, יש במסורת ובהלכה היהודית התייחסות נרחבת לסוגיות משפטיות וממוניות כמו שאין באף תרבות אחרת שהתפתחה לפני 2000 שנה. אז אני חושב שזה טבעי לגיטימי ונכון לאמץ חלק מעקרונות המשפט העברי במערכת המשפט שלנו. ואגב אני מסכים לגמרי עם הכתבה שהבאת.
ובדיוק בהקשר לנושא הזה אני רוצה לענות גם למתן לגבי הסוגיה של גלעד שליט:
ההתיחסות המפורשת הראשונה נמצאת במשנה בגיטין:
"אין פודין את השבויים יותר על כדי דמיהן מפני תיקון העולם, ואין מבריחין את השבויים מפני תיקון העולם; רשב"ג אומר: מפני תקנת השבויים"
(גיטין, פ"ד מ"ו)
בדיון בגמרא על המשנה הזאת מתעוררת השאלה מהו אותו "תיקון עולם":
"איבעיא להו: האי מפני תיקון העולם משום דוחקא דציבורא הוא, או דילמא משום דלא ליגרבו ולייתי טפי?"
תרגום: תיקון עולם הכוונה היא הקושי של הציבור לעמוד בהוצאות הפדיון או אולי הכוונה היא שלא לעודד את החוטפים לחטוף עוד ולהעלות את הדרישות?
ההכרעה נוטה לכיוון ההסבר השני - זריקת מוטיבציה לחוטפים (רמב"ם ובעקבותיו גם רבי יוסף קארו). ההבדל למעשה בין שני ההסברים הוא למשל מקרה כמו שלנו, שלפי ההסבר הראשון אין שום מניעה לשחרר כל כמות שהיא ל מחבלים, ואילו לפי ההסבר השני בוודאי שיש מחיר מקסימאלי של מחבלים שמותר לשחרר.
ישנה שאלה נוספת הנתונה במחלוקת והיא מה קורה אם השבוי נמצא בסכנת חיים? האם הכלל הזה חל גם שם או שבמצב של סכנת חיים אין גבול למחיר?
במבט ראשון נראה שיש קשר בין שני ההסברים של "תיקון עולם" לבין שאלה הזאת, כי אם כל העניין זה הקושי של הציבור, אז הגיוני שבמצב של סכנת נפשות רווחת הציבור תדחה לטובת חיי הפרט. אבל לפי ההסבר השני, המניעה היא מצד הדאגה לטווח ארוך לחיי הכלל ולכן גם כאשר פרט אחד נתון בסכנה אתה לא מסכן את הכלל כולו.
רוב הפוסקים היום יכריעו נגד העיסקה, אבל המדד הזה הוא לא נכון היות שרוב הפוסקים שמתעסקים בסוגיה הזאת הם דתיים לאומיים וממילא בעלי דעות ימניות יחסית. כל זה על קצה המזלג.
לסיכום - הכיוון הכללי נוטה נגד, אבל יש הרבה מרחב תמרון.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אני לא מסכים איתך, כי אני קראתי את הכתבה לעומק ושם כתוב שהסגירה מתשע היא רק של עסקים ותחנות דלק, בקשר למקומות בילוי כתבו שם שיש הצעה מקבילה שהסגירה תהיה מעשר ועד 4 בבוקר, אבל לדעתי רק אחת מהן תקבל בסוף, ואני מקווה שסוף כל סוף יתחילו לטפל במפגע החברתי הזה שקוראים לו אלכוהול.
נמאס לי להיות סגור בבית כי לא בא לצאת אחרי 12 בלילה מרוב חבורות של שיכורים שהולכים מכות בעיר, או לפחד לנהוג בלילה כי כולם נוהגים שיכורים. גועל נפש מה שהאלכוהול עשה לחברה שלנו וכל הצעת חוק כזאת מבחינתי תתקבל בברכה ולא משנה מי חוקק אותה. אם אני רוצה לשתות משהו אחרי עשר בלילה אני אלך הביתה או לחברים ונשתה אצלם בבית.
אני אתקן את עצמי כי קראתי במקור אחר יותר מאוחר הערב (לא וואלה) והיה כתוב שם שמדובר על פיצוציות ותחנות דלק, בכל מקרה אני לא חושב ששתי הצעות החוק האלה ישיגו משהו אלא רק יחמירו את המצב.
אתה מקצין את המצב, למרות שאני לא גר כבר שנה בארץ (תודה לאל) ישראל היא לא רוסיה ואין לך בעיית שיכרות של אנשים שהולכים מכות וכולם שיכורים. אני יודע שיש מספיק טמבלים שמתלהבים מעצם שתיית המשקה האלכוהולי וחושבים שזה משהו גברי ואחרי זה הולכים ונוהגים וקוטלים חיים של אחרים. אנשים שותים בבית ועם חברים כי מחירי האלכוהול בישראל פשוט מופרזים ולא ריאליים ונוח לקנות היום כמה בירות בסופר ולשבת עם החבר'ה. תוסיף לזה את כל הברים הפלצניים בתל אביב שלא מחזיקים כוסות של חצי אלא רק שליש, ולוקחים לך מחירים של יותר ממה שמוכרים חצי ליטר במקומות אחרים.
עוד פעם אתה מדבר בסיסמאות? יש מציאות ואנחנו בוחרים להתמודד איתה- אתה מצד שני בחרת לעזוב אותה כדי למצוא חיים קלים יותר, אז תהנה מהם ותן לנו להנות משלנו בלי אלכוהוליסטים ובלי עבריינות אלכוהול בכבישים. אנגליה לפני החוק המדובר הייתה בית נפלא לחוליגניזם ושתיינים ברחובות ובמגרשי כדורגל, זה לא קשור לחינוך לאלכוהול, כי האלימות טבועה במשקה הזה, רוב האנשים מגיבים בצורה אלימה ואגרסיבית בזמן שהם שיכורים ולא משנה אם הם אנגלים או ישראלים או בודהיסטים, זה אפקט כימי על המוח, אז די עם ההטפות האלה.
איזה סיסמאות? אני מביא לך עובדות ומציאות. את הסיסמאות תשאיר לביבי נתניהו בבקשה. אתה לא מבין שגם אני רוצה להילחם בבעיית האלכוהול שיש? אבל לדעתי הצעת החוק הזאת תשיג בדיוק ההיפך. אתה מבין הזקנים בפורום אז אתה בטח זוכר שפעם איזה חבר כנסת חכם עשה חוק שאסור לנהוג ביום שישי בלילה בין 22:00-05:00. מה היה קורה? הצעירים היו יוצאים למועדון, משתכרים, הולכים לישון, ואז קמים ב-5 בבוקר ,עייפים במצב הרבה יותר מסוכן ונוהגים והיו המון תאונות. סלח לי, אבל החקיקה בישראל היא חקיקה רטרואקטיבית, וכשהיא גם לא מגובה באכיפה אז זה בדיחה.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

קודם בקשר לאלכוהול- טל אני מבין חלק מהטענות שלך ואני מסכים עם רוב הטענות שלך כנגד הפוליטיקאים והמשטרה בארץ, אבל... אם מהטמטום שלהם יצא משהו טוב כמו מניעה של אלכוהול מילדים ומחוליגנים בלילות? אני בעד! כולנו התמכרנו לטיפה המרה, וקשה לנו לוותר על בירה או ויסקי או ערק, זה אומר שאנחנו צודקים? הרי המציאות מוכיחה אחרת.
היום בארץ יש אוכלוסייה מגוונת של שיכורים- מילדים מתלהבים שלא מבינים כמה הם יכולים לשתות בלי לקבל הרעלת אלכוהול, לרוסים ויוצאי מדינות חבר העמים ששותים עד עלפון, ערסים בלי סוף, האתיופים שלא מצאו את מקומם בחברה ופשוט החליטו לשתות את עצמם למוות. מספיק בעיות בחברה בשביל שזה יצדיק מניעה של אלכוהול לגמרי. אז לא יצליחו לשכנע אותי שהצעת החוק הזאת היא טעות.

בקשר לפדיון שבויים- תודה אברהם, אני מאמין שהבנתי את הרעיון. לא שינה את דעתי בעניין, אבל כדאי לדעת מה עובר בראשם של מקבלי ההחלטות במדינה הזאת.

משהו נוסף שמידנת ישראל החליטה להתעלם ממנו כמעט לחלוטין, ואני מקווה שאנשי הימין כאן יתנו לי תשובה כנה ואמיתית ולא מלאה סיסמאות וביטחון עצמי מופרז:
אירופה ומדינות העולם שהוא לא ארה"ב ומיקרונזיה, מתקדמות לעבר הכרזה חד צדדית על מדינה פלסטינית זמנית בשטחי יהודה ושומרון. מי שמתעלם מזה לדעתי עושה עוול גדול לאזרחי המדינה, ומסתיר מהם מידע חשוב. האיחוד האירופי קץ במריחה של ישראל ושל הפלסטינים במשא ומתן. נמאס לו כבר 20 שנה להתעסק בכוחניות ובקשות העורף של ישראל ושל הההנהגה הפלסטינית ולכן הרוחות שנושבות לא מתפרשות לשני פנים- יש כאן הליכה חד צדדית של אירופה לכיוון מדינה פלסטינית על אפינו ועל חמתינו, ללא משא ומתן, בגבולות 67 האמיתיים ולא אלו שאנחנו כופים על הפלסטינים לקבל- כולל ירושלים!
זה שהצליחו לנטרל איזו הכרזה ברגע האחרון לא ימנע מהתהליך הזה לקרות. רק משא ומתן אמיתי שיביא לתוצאות בשטח (לא תוצאות על השולחן, תוצאות נראות בשטח) רק זה יציל אותנו מחלוקה של המדינה בצורה חד צדדית ומלחמה עקובה מדם שתזכיר לדעתי את מלחמת העצמאות ב-48, רק עם פחות מוטיבציה מהצד שלנו.
זה באמת מה שהימין רוצה בסירוב שלו למשא ומתן ומדינה פלסטינית? הימין באמת מנותק כל כך מהמציאות ולא מבין שהעולם שנתן לנו את מדינה (כן כן לא אלוהים, האו"ם נתן לנו מדינה) יכול לקחת אותה בשנייה וחצי?
אני מודאג מאוד מהסימום של הציבור על ידי ממשלת הימין הזאת, אנחנו מובלים למלחמה ולבידוד בינלאומי, והעם? יושב בשקט, טוב לו ככה, העיקר שהשיקו את האייפון אתמול :puke:
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

משהו נוסף שמידנת ישראל החליטה להתעלם ממנו כמעט לחלוטין, ואני מקווה שאנשי הימין כאן יתנו לי תשובה כנה ואמיתית ולא מלאה סיסמאות וביטחון עצמי מופרז:
אירופה ומדינות העולם שהוא לא ארה"ב ומיקרונזיה, מתקדמות לעבר הכרזה חד צדדית על מדינה פלסטינית זמנית בשטחי יהודה ושומרון. מי שמתעלם מזה לדעתי עושה עוול גדול לאזרחי המדינה, ומסתיר מהם מידע חשוב. האיחוד האירופי קץ במריחה של ישראל ושל הפלסטינים במשא ומתן. נמאס לו כבר 20 שנה להתעסק בכוחניות ובקשות העורף של ישראל ושל הההנהגה הפלסטינית ולכן הרוחות שנושבות לא מתפרשות לשני פנים- יש כאן הליכה חד צדדית של אירופה לכיוון מדינה פלסטינית על אפינו ועל חמתינו, ללא משא ומתן, בגבולות 67 האמיתיים ולא אלו שאנחנו כופים על הפלסטינים לקבל- כולל ירושלים!
מותר לי להגיב בלי להיות איש ימין? :-)
משרד החוץ שלנו (בו היה לי את הכבוד לעבוד) יצא במסרים שההצהרה של מועצת האיחוד האירופי לגבי ירושלים היא הישג לדיפלומטיה הישראלית. ובכן, לצערי לא מדובר בשום הישג ובמשרד הזה יש קיבעון מחשבתי. גם אם ההצהרה עצמה לא אומרת מפורשות מזרח ירושלים הרי שמי שיודע לקרוא בין השורות מבין שזה נאמר בצורה אחרת ובמילים אחרות שמזרח ירושלים היא חלק כבוש ושהיא תהיה הבירה של המדינה הפלסטינית.

כל הדרך של ישראל היא רק לדחות את קץ הקמת המדינה הפלסטינית ולבזבז זמן ולהראות כביכול כן רוצים לעשות שלום. לכן אני מסכים שהאיחוד האירופי (ולא רק הוא) קץ במריחת הזמן, העניין הוא שמהיכרותי את האיחוד האירופי ההחלטות שם מתקבלות בקונצנזוס ולכן מאחר ולישראל עוד נשארו כמה ידידות בודדות באירופה ובעולם, אז כביכול נוח לישראל להסתכל על ההצהרה כהישג.
זה שהצליחו לנטרל איזו הכרזה ברגע האחרון לא ימנע מהתהליך הזה לקרות. רק משא ומתן אמיתי שיביא לתוצאות בשטח (לא תוצאות על השולחן, תוצאות נראות בשטח) רק זה יציל אותנו מחלוקה של המדינה בצורה חד צדדית ומלחמה עקובה מדם שתזכיר לדעתי את מלחמת העצמאות ב-48, רק עם פחות מוטיבציה מהצד שלנו.
זה באמת מה שהימין רוצה בסירוב שלו למשא ומתן ומדינה פלסטינית? הימין באמת מנותק כל כך מהמציאות ולא מבין שהעולם שנתן לנו את מדינה (כן כן לא אלוהים, האו"ם נתן לנו מדינה) יכול לקחת אותה בשנייה וחצי?
כן בריל זה מה שהימין רוצה, הימין רוצה את ארץ ישראל במקום את מדינת ישראל. ביבי נתניהו כביכול הצהיר שהוא מכיר בזכות הקמת מדינה פלסטינית אבל הוא לא באמת מאמין, והוא מסונדל בכל מקרה מכל התמהוניים במפלגה שלו ואלו שסביבה. העולם לא יכול לקחת לנו את המדינה, אבל בדרך הנוכחית ישראל מביאה על עצמה את הכליון. מאז שנתניהו וליברמן משתפים פעולה בשלטון ,הבידוד כלפי ישראל רק גובר, ובצדק רב לדעתי. הפלסטינאים עצמם אשמים גם והבעיות שלהם פחות מעניינות אותי.
אני מודאג מאוד מהסימום של הציבור על ידי ממשלת הימין הזאת, אנחנו מובלים למלחמה ולבידוד בינלאומי, והעם? יושב בשקט, טוב לו ככה, העיקר שהשיקו את האייפון אתמול
הציבור לא מסומם, הציבור פשוט אדיש ונמאס לו ממה שקורה. רוב הציבור הצביע כדי שציפי לבני תהיה ראש הממשלה ותוביל דרך נורמלית, אבל ביבי עשה דיל מסריח עם החרדים וקנה את השלטון בכסף. בכל מדינה מערבית מתוקנת, הסטודנטים היו יוצאים לרחוב, מפגינים על העוולות החברתיות שהממשלה עושה, על הקפאון המדיני והבידוד הבינ"ל (אצלנו הסטודנטים מפגינים רק כשזה נוגע לשכר הלימוד שלהם כי מה לעשות והם נדפקים מהמדינה אבל גם אדישים לנעשה בה). הסטודנטים האלה שאמורים להיות דור העתיד של המדינה מראים בעצם שאין עתיד , כי אף אחד לא קם ולוקח יוזמה ומנסה להוביל שינוי. במערכת הפוליטית כיום, פרט ללבני שאני מאד מאמין בה, אני לא רואה בשום מפלגה שום מנהיג עם כריזמה שיכול לקחת את המדינה, לסחוף אחריו את העם ולעשות שינוי קונספציה. המצב פשוט מייאש.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3818261,00.html

"כל הכבוד" לליברמן שהצליח לריב ולהשניא עלינו את כל העולם, שר חוץ כזה גרוע ונוראי לא היה לישראל מעולם, מדהים איך ביבי עדיין לא פיטר את הנזק הזה (אם לליברמן היה כבוד עצמי הוא היה מתפטר על הנזק הדיפלומטי הכבד שהוא גורם לישראל). הבריטים תמיד לחצו על ישראל בנושא הזה, אבל תמיד ישראל איכשהו הצליחה לדחות את הקץ, עכשיו גם לבריטים נמאס ובצדק והם ממליצים לסמן מוצרים מהתנחלויות. לצערי הבידוד העולמי רק יגדל, נקווה רק שזה לא יגיע לרמה של דרום אפריקה או צפון קוריאה, כי ישראל נראית בדרך "הנכונה" לשם.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3818261,00.html

"כל הכבוד" לליברמן שהצליח לריב ולהשניא עלינו את כל העולם, שר חוץ כזה גרוע ונוראי לא היה לישראל מעולם, מדהים איך ביבי עדיין לא פיטר את הנזק הזה (אם לליברמן היה כבוד עצמי הוא היה מתפטר על הנזק הדיפלומטי הכבד שהוא גורם לישראל). הבריטים תמיד לחצו על ישראל בנושא הזה, אבל תמיד ישראל איכשהו הצליחה לדחות את הקץ, עכשיו גם לבריטים נמאס ובצדק והם ממליצים לסמן מוצרים מהתנחלויות. לצערי הבידוד העולמי רק יגדל, נקווה רק שזה לא יגיע לרמה של דרום אפריקה או צפון קוריאה, כי ישראל נראית בדרך "הנכונה" לשם.
קודם כל אני מקווה שהבריטים יודעים להבדיל מה זאת התנחלות ומה לא. חוץ מזה שאני הרבה שנים מנסה לשכנע גם ישראלים לא לקנות תוצרת התנחלויות, מכיוון שאנחנו לא יכולים לעודד צמיחה של ישובים שאנחנו יודעים שלא יהיו שם בסופו של יום. ההשקעה של המדינה בהתנחלויות היא תעודת עניות לכל ממשלות ישראל. היא סימן לזה שחוץ מממשלת רבין אף אחת מהממשלות לא הייתה מחוייבת לשלום, ותמיד ניסתה לטרפד את ההסכם.
ההחלטה של בריטניה היא נכונה וצודקת! אם מדינת ישראל לא מסוגלת להבין שהעולם לא רוקד לפי החליל שלה, אז יגיעו עוד מדינות שיחרימו תוצרת חקלאית, ובסוף יהיה בידוד כמו שאמרת, כשסופו יהיה הכרזה חד צדדית של מדינה פלסטינית בתמיכה של מדינות העולם, בקווי 67 האמיתיים (לא אלה שאנחנו יצרנו בשנים של הכיבוש המשחית).
אז השכל היהודי כנראה לא עובד בארץ ישראל.
שלח תגובה