אשכול מלש"בים וחיילים.

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

Re: אשכול מלש"בים וחיילים.

שליחה על ידי טל רודס »

אני רק רוצה להזכיר שיש משהו שאנשים לא לוקחים בחשבון כשיוצאים לקצונה : המילואים!! טוחנים לקצינים ת'תחת. המפקד המורעל שהיה לי בצבא (ס' קשר"ח ד"א) אחרי שהשתחרר והתחיל ללמוד התחיל לדבר במושגים שאני לא שמעתי ממנו לפני ואמר שהוא מתכוון לצאת על קב"ן כי לא נותנים לו ללמוד. לצבא לא ממש איכפת מה אתה עושה באזרחות. הייתי במילואים לפני שבוע והודיעו לנו על אימון. הקצינים יצטרכו להגיע שבוע לפני. מה זה משנה שיש להם מועדי א או ב. אולי עכשיו זה לא נשמע כזה איום אבל כשאתה באזרחות, הצבא זה הדבר האחרון שאתה רוצה לשמוע עליו.
יש עוד משהו. אף אחד לא נותן לך נקודות זכות באזרחות על זה שהיית קצין. פעם להיות קצין היה נחשב, היום זה כלום ושום דבר.

ברור שהצבא שם עליך זין כשאתה קצין במילואים ומתייחס אליך כמו לטוראי מושתן, אפילו את יחידת המילואים שלך לא נותנים לך לבחור. לשמחתי הצלחתי להתחמק במשך התואר הראשון פעם אחר פעם משירות מילואים, וגם אחרי שסיימתי את התואר אני משתדל כל פעם להתחמק מחדש. 3 שנים זה די והותר, שיעזבו אותנו בשקט ויתנו לנו לחיות את חיינו בלי כל המיליטריזם הזה.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

טוב זה היה פשוט מטופש.
מילואים זה לא "מיליטריזם". מה קשור מיליטריזם ומילואים.

זה שהתיפקוד וההתנהלות הממשלתית וצה"לית בנידון הם לקויים, לא הופך שירות מילואים למה שכתבת (וזה מה שרמזת).
אני לא רואה שום קשר בין השניים. בסה"כ עוד תגובה מזלזלת שלך שלא מבדילה בדקויות (ויש המון דקויות!). :irked:
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

YtseJam כתב:טוב זה היה פשוט מטופש.
מילואים זה לא "מיליטריזם". מה קשור מיליטריזם ומילואים.

זה שהתיפקוד וההתנהלות הממשלתית וצה"לית בנידון הם לקויים, לא הופך שירות מילואים למה שכתבת (וזה מה שרמזת).
אני לא רואה שום קשר בין השניים. בסה"כ עוד תגובה מזלזלת שלך שלא מבדילה בדקויות (ויש המון דקויות!). :irked:

קשור ועוד איך. כל מיני אנשים מבלבלים לך ת'שכל שאם אתה לא הולך למילואים אז אתה משתמט (בדיוק כמו אם אתה לא מתגייס). ובצבא מתייחסים אליך כאילו אתה פושע אם אתה לא רוצה/יכול לבוא למילואים. שיבינו שלאנשים יש חיים ולא מעניין אותם להמשיך ללבוש את המדים האלה אחרי 3 שנים.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

אני חשבתי על זה שאני אטחן במילואים.. שאני אהיה במילואים אני אתלבט כבר מה לעשות.. אם תהיה התנגשות עם הלימודים.. אני מאמין שאצליח להוציא את עצמי ממילואים ע"י הורדת פרופיל וכל זה.. לאנשי מילואים זה לא פשוט.. אבל זה במידה ויכניסו לי זין בתחת בזמן המילואים...
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

מי מבלבל במוח לגבי זה? דווקא להיפך עם כל מה שמתרחש בתקשורת בעד המילואימניקים והדרישות שהם מציבים, וגם עם ההתרחשויות והביזיון בכנסת בנוגע לחוקים רלוונטים. בדיוק הפוך למה שאתה אומר. אולי זה קורה בסגמנטים מסוימים של הצבא, אבל אני ממש לא חושב שזה רחב היקף כל-כך.

אני חושב שהבעיה שלך שאתה מציג היא הרבה יותר בסיסית מהטענות שאתה מעלה פה שם. אני חש בך מירמור רב. :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

YtseJam כתב:מי מבלבל במוח לגבי זה? דווקא להיפך עם כל מה שמתרחש בתקשורת בעד המילואימניקים והדרישות שהם מציבים, וגם עם ההתרחשויות והביזיון בכנסת בנוגע לחוקים רלוונטים. בדיוק הפוך למה שאתה אומר. אולי זה קורה בסגמנטים מסוימים של הצבא, אבל אני ממש לא חושב שזה רחב היקף כל-כך.

אני חושב שהבעיה שלך שאתה מציג היא הרבה יותר בסיסית מהטענות שאתה מעלה פה שם. אני חש בך מירמור רב. :)
אני בכלל בעד ביטול המילואים, את רוב האבט"שים שנותנים למילואמניקים לעשות, אפשר לתת לכל מיני סדירניקים אפסים מהקרייה שלא יודעים מה זה M16 או "גליל". את רוב האימונים צריך לצמצם ולבטל. זה שהמילואמניקים נדפקים זה ידוע, ולכן זו עוד סיבה למה לא כדאי להיות פראייר ולעשות מילואים עבור המדינה הזאת שיורקת לך בפרצוף פעם אחרי פעם.

הדעה שלי מבוססת מאד ואני לא זורק לך מושגים או סיסמאות ריקות מתוכן. יש דברים בגו.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אין יקר יותר ממערך המילואים. לא סדיר ולא שכיר לבד יעשו את העבודה. לדעתי.
צריך לתקן ליקויים, ולא "לשים זין" כמו בכל דבר אחר במדינה הזו... אתה לא יכול לבוא בדרישות מהצד השני כשאתה מתנהג באותו אופן. נטל לא סתם מונח על כולם.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

מה לעשות טל במקרה הזה צודק. 15% מהאנשים עושים בארץ 95% מהמילואים. אפשר לומר התנהלות שמתנהלות אבל frankly, who cares?
שורה תחתונה, דפקו אותך 3 שנים, ככל שהיית יותר "קרבי" ככה ידפקו אותך יותר במילואים. בשנים האחרונות ככל שהתרחקתי יותר מה"קרביות" שלי, אני עושה פחות ופחות מילואים.
יש אנשים שרואים במילואים כיף ויציאה מהשגרה, אישית אני מרחם על החיים של האנשים האלה שכל כך גרוע להם ביומיום שבורחים לצבא.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
Different Freak
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Different Freak »

אם תתן לכל מיני אנשים מהקרייה (ואני לא מזלזל באנשי הקרייה, וחלקם כן עושים), לעשות אבט"שים בעוטף עזה או מקומות "חמים", אז זה רק בשביל "למלא מקום" ובתכל'ס הם לא יהיו מסוגלים לתפעל נשק [לא שאני הייתי קרבי, אבל אני מכיר מספיק חיילים/חיילות שלא ידעו מה זה לדרוך נשק או ידית דריכה].
בסופו של דבר, כן נותנים לחיילים האלה לעשות אבט"שים כי זה מה שיש, כי כל השאר מוציאים פטורים ומורידים פרופיל, ואז אחר כך מאשימים את המערכת, כי זה הכי קל לעשות.
יש עכשיו עמותה שנקראת "קו ישר" שהיא בכלל הולכת נגד כל המדינה, שזה כבר עבר כל גבול, הם מסתכלים מנקודת מבט מתנשאת וכביכול מציעים פתרונות (שהרבה מהם לא ריאלים).

נכון, זה מבאס באמצע לימודים לצאת למילואים וזה יכול לדפוק הרבה דברים, אבל כשאכפת לך קצת יותר מהמדינה, ואתה מבין את המצב שאנחנו נמצאים בו, אתה יודע שזה מה שאתה צריך לעשות... אני לא אומר שאם אתה מתחמק מהמילואים אז אתה משתמט כי עדיין תרמת X שנים, אבל זה ידוע שאנחנו לא במצב טוב במדינה, אז גם אם זה אבט"ש לשבוע, זה יכול לעזור.
וכל הקטע הזה שהמדינה לא שמה עלייך - אם אתה רוצה לעשות שינוי מסויים, אז תעשה אותו, כי להתלונן זה הכי קל. ובכל מקום/ממסד יש את הדברים האלה, לא רק במקומות כמו ביטוח לאומי, שירותי בריאות, פנסיה או כל הדברים האחרים שכולם אומרים שהמדינה דופקת אותנו בגללם.

יש לי עוד הרבה מה לרשום אבל אני לא סגור שאשכרה קוראים את כל התגובה שלי חח
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

חשבתי שאחרי אשכול "אלוהים ישמור" זה כבר היה דיי ברור שחפירות זו לא מילת גנאי כאן בפורום...
כתבת כולה שתי פסקאות. :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אם תתן לכל מיני אנשים מהקרייה (ואני לא מזלזל באנשי הקרייה, וחלקם כן עושים), לעשות אבט"שים בעוטף עזה או מקומות "חמים", אז זה רק בשביל "למלא מקום" ובתכל'ס הם לא יהיו מסוגלים לתפעל נשק [לא שאני הייתי קרבי, אבל אני מכיר מספיק חיילים/חיילות שלא ידעו מה זה לדרוך נשק או ידית דריכה].
בסופו של דבר, כן נותנים לחיילים האלה לעשות אבט"שים כי זה מה שיש, כי כל השאר מוציאים פטורים ומורידים פרופיל, ואז אחר כך מאשימים את המערכת, כי זה הכי קל לעשות.
יש עכשיו עמותה שנקראת "קו ישר" שהיא בכלל הולכת נגד כל המדינה, שזה כבר עבר כל גבול, הם מסתכלים מנקודת מבט מתנשאת וכביכול מציעים פתרונות (שהרבה מהם לא ריאלים).
כל מי שעשה טירונות 02 אמור לדעת לתפעל לפחות M16, כך שמבחינתי כל ג'ובניק מושתן יכול לעשות אבט"שים בכל מקום.
נכון, זה מבאס באמצע לימודים לצאת למילואים וזה יכול לדפוק הרבה דברים, אבל כשאכפת לך קצת יותר מהמדינה, ואתה מבין את המצב שאנחנו נמצאים בו, אתה יודע שזה מה שאתה צריך לעשות... אני לא אומר שאם אתה מתחמק מהמילואים אז אתה משתמט כי עדיין תרמת X שנים, אבל זה ידוע שאנחנו לא במצב טוב במדינה, אז גם אם זה אבט"ש לשבוע, זה יכול לעזור.
וכל הקטע הזה שהמדינה לא שמה עלייך - אם אתה רוצה לעשות שינוי מסויים, אז תעשה אותו, כי להתלונן זה הכי קל. ובכל מקום/ממסד יש את הדברים האלה, לא רק במקומות כמו ביטוח לאומי, שירותי בריאות, פנסיה או כל הדברים האחרים שכולם אומרים שהמדינה דופקת אותנו בגללם.
ובשביל זה לא יוצאים בזמן הלימודים , מי שיוצא בזמן הלימודים הוא פראייר כי לימודים יותר חשוב, לימודים זה העתיד, ולא להגן על התנחלויות או לבזבז זמן באימונים בצאלים ש-99% מהזמן שם זה לשבת ולגרבץ.
בעיה של המדינה שהיא לא טורחת לעשות שלום עם אויביה ורק טורחת להנציח את הסכסוך כדי שהסכסוך יישאר תמיד כדי שתהיה הצדקה לקיומו של הצבא במתכונתו הנוכחית.

השינוי שלי יהיה פשוט מאד, אני פשוט ארד מהארץ ואז לא אצטרך לדאוג בגלל כל השטויות האלה.
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

מה שלא יהיה, תהרגו אותי, אני לא מבין איך הראש של הצבא הזה עובד. כל האנשים שהיו איתי בסדיר באותו התפקיד עושים אולי שלושה ימי מילואים בשנתיים. לי, לעומת זאת, יש כל שנה שני אימונים ותעסוקה מקצועית. מה קורה להם שם?
I'll commit suicide or die trying
Different Freak
דרימיסט מתקדם

שוב, קל להגיד דברים שהמדינה ככה וכדומה, אבל אם אתה רוצה לעשות להוביל לשינוי מסויים - אתה זה שצריך להביא אותו, וזה ייקח לך זמן אבל אם אתה תאמין שאתה תצליח אז כן, זה יכול לקרות. אני לא רוצה להגיד שהמדינה כולה טלית שכולה תכלת והאזרחים הם הבעייה כי הם לא רוצים להיות במילואים או כל דבר שהוא, זה נכון שיש בעיות וצריך לפתור אותן, ולפעמים שמים אנשים לא בתפקידים הנכונים, אלא שוב בשביל "למלא מקום".
ובשבילך חשוב לימודים כי פחות אכפת לך מהמדינה, ומכאן גם אפשר לצאת לערכים של אהבת הארץ, יהדות, מסורת ושורשיות, אבל כנראה שאצלך זה פחות חשוב... אני טוען שבמקום להתלונן כל הזמן - להתחיל לעשות. לרדת מהמדינה זה פתרון בשבילך, לא שאני כל כך תומך בו אבל החלטה שלך (כי מי אני שאחליט בשבילך...), אבל נלחמנו כל כך הרבה זמן בשביל שתהיה לנו מדינה, אז עד שהיא פה, צריך כמה שיותר אנשים שיעזרו לשמור עליה (ולשמור עליה זה לא אומר שאתה צריך להיות בהכרח קרבי).

ו-talgoro.
אני יכול לתת לך כל מיני אפשרויות למה זה ככה... אולי להם יש משפחה כבר, אולי הם הצליחו להתקמבן עם אחד ממש"קי תיאום וקישור לשנות להם את הסטטוס ל"צמצום מערך המילואים" ובכך הם לא יעשו מילואים, יכול להיות שבגלל הרזומה שלך בצבא וכי היית בתפקיד נדרש והמלצות מפקד אז מעדיפים לקרוא לך... יכולות להיות מספיק סיבות.
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

נשמע לי וויכוח קצת עקר. 2 הצדדים מסכימים שהצבא זה מערכת מטומטמת; צד אחד אומר שעקב כך צריך להוביל שינוי וצד שני אומר שעקב כך (ועוד דברים) הוא יורד מהארץ. אני לא יודע אם יש טעם להתווכח על זה שוב (זה כבר נדון בתחילת האשכול של אלוהים ישמור עוד בתקופה שקראו לו עצמאות 60 :) ) שמענו את טענת 2 הצדדים באריכות כמה פעמים והרי איש לא יצליח לשנות את חברו.
איש באמונתו יחיה.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

Different Freak כתב: ו-talgoro.
אני יכול לתת לך כל מיני אפשרויות למה זה ככה... אולי להם יש משפחה כבר, אולי הם הצליחו להתקמבן עם אחד ממש"קי תיאום וקישור לשנות להם את הסטטוס ל"צמצום מערך המילואים" ובכך הם לא יעשו מילואים, יכול להיות שבגלל הרזומה שלך בצבא וכי היית בתפקיד נדרש והמלצות מפקד אז מעדיפים לקרוא לך... יכולות להיות מספיק סיבות.
משפחה עדיין אין לאף אחד וכידוע לי לאף אחד לא היו קומבינות. נכון היו לי המלצות והייתי חייל מצטיין, אז מה? זה התמורה שאני מקבל? הזכות להגיע לכל מילואים ומילואים? אגב, גם בגדוד שאני עושה בו מילואים אין אף חפ"ש, ממה שידוע לי, שמגיע כל פעם כמוני. אז מה לא יכולים לוותר עלי פעם אחת?
Different Freak
דרימיסט מתקדם

זה פחות ייראה לך הכרחי, אבל תחשוב על זה בצורה כזאת: יש רשימה של אנשים לפי איך הם היו בצבא, כאשר אתה נמצא בין הראשונים כי היית חייל טוב וכדומה, אז יעדיפו לקחת אותך. זה לא בדיוק עובד ככה, אבל זה משהו בסגנון... אתה יכול להגיש בקשה של לעשות פחות מילואים, ויש כזה דבר ואני מכיר מישהו שעשה את זה וביקש לא לעשות מילואים בגלל בעיות בריאותיות מסויימות ואישרו לו את זה.

תראה, אני הייתי בחיל חינוך, ובנים בחיל חינוך לא עושים מילואים (כי אין לנו צורך למרות שזה אפשרי וכן יש צורך, רק לא לעשות את המילואים בחיל חינוך אלא במקומות כמו אבט"שים למיניהם). אני הבן היחיד בכל המחזור שלי, שיש לו מילואים. המילואים שלי אמנם זה רק למקרה הצורך, במידה ותהיה מלחמה או משהו דחוף, אז יכולים לקרוא לי בגלל שהייתי בכמה תפקידים [כנראה בגלל ההכשרה שלי למדריך אימון גופני אני נכנסתי לרשימת מילואים]. אני לא יודע איך זה בגדוד שלך ולמה אתה רק טוחן מילואים, אבל אם אתה רוצה אתה יכול להגיש בקשה (כמו שכתבתי כבר..)
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

אני לא אמור לתת סיבה בבקשה? לא נראה לי שהטענה שאני טוחן יותר מדי תעבוד
Different Freak
דרימיסט מתקדם

אם אתה באמצע לימודים שנה שנייה במקצוע מסויים, או מה שאתה נמצא באמצע והמילואים יכולים לקטוע רצף מסויים שיכול להוות לך בעייה מהותית אחר כך, אז אתה מבקש לדחות.
סמל אישי של משתמש
B-Boy
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי B-Boy »

הייתי בצו ראשון, אמרו לי פרופיל 97.

לפני שבוע אני מקבל זימון ללשכת גיוס בשביל "סיכום פרופיל". מה זה הבולשיט הזה? בשביל מה אני צריך להטריח את עצמי שוב עד ללשכת גיוס בשביל משהו שנראה כמו חצי שעה של לחכות וחצי דקה של משהו שדוגרי יש בו עניין?
Different Freak
דרימיסט מתקדם

B-Boy כתב:הייתי בצו ראשון, אמרו לי פרופיל 97.

לפני שבוע אני מקבל זימון ללשכת גיוס בשביל "סיכום פרופיל". מה זה הבולשיט הזה? בשביל מה אני צריך להטריח את עצמי שוב עד ללשכת גיוס בשביל משהו שנראה כמו חצי שעה של לחכות וחצי דקה של משהו שדוגרי יש בו עניין?

כאילו אנשים מנסים כמה שיותר למצוא פאקים בלי לנסות להבין קצת...
הרופא אמר לך פרופיל 97, בבדיקה שנייה ראו שיש אולי משהו בבדיקת שתן שלך (חוסר בהמוגלובין לדוגמא, למרות שאת זה לא נראה לי שמוצאים בשתן), יכול להיות עברת ניתוח ואמרת שזה לא מפריע לך ולפי איפה שמעוניינים לשבץ אותך יש סיכוי שזה כן יפריע, יכול להיות שיש לך זווית של עקמת שרוצים לוודא שהיא לא תפריע לך לתפקוד ויש עוד מספיק דברים.
אתה יכול להתקשר ללשכת גיוס (אם יש לך כוח להשאר על הקו, הכי עדיף להתקשר ב-8:15 ככה כי הסיכוי שתיענה בהקדם יותר גדול), ולשאול בנוגע למה רוצים לבדוק, אולי יכולים להגיד לך, לא בטוח, תלוי מה זה...
שלח תגובה