תיקון קטן:
"ספרי" החיים והמתים נועדו "לרשום" בהם צדיקים גמורים לחיים, רשעים גמורים למיתה ומי שאינו קיצוני לכאן ולכאן מצופה שיחזור בתשובה שאלו ימים המסוגלים לכך יותר מבשאר השנה. בראש השנה נכתבים וביו"כ נחתמים סופית. הכוונה היא לא למוות או חיים בעולם הזה, אלא לסטטוס רוחני.
הימים הנוראים (ר"ה-יו"כ) נועדו למעין "סיכום" של השנה החולפת, נקודות ציון וחשבון אישי וקיבוצי - עד לרמה כלל עולמית. בכל השנה ובכל רגע יש הזדמנות לחזרה בתשובה ו"שינוי סטטוס", רק שיו"כ הוא המאסף והחותם הכללי.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
אני חושב שהמצב בארץ כל כך גרוע מבחינת היחס הבינאישי ובכלל כל הבהמיות שאנחנו מדברים פה כל השנה, שלקחת יום אחד בשביל לחזור בתשובה ולתקן את עצמך הוא כל כך לא מספיק, עד למצב קיצוני שהייתי אומר שזה צבוע לנסות לבקש סליחה על כל הבהמיות של המדינה הזאת ביום אחד. יש לי גם הרגשה שיש אנשים שחושבים שאפשר להיות בהמה כל השנה ואז לבקש סליחה ביום אחד והכל נסלח, ובגלל שהיום הזה הוא לא רק סליחה מאלוהים (שאולי הוא סולח) אלא זה גם סליחה בינאישית, הרי שאני אומר שאני לא סולח. לא סולח לאלה שמתנהגים בברבריות כל השנה, בכביש בתור לסופר, לא סולח לאלה שכל השנה מנסים רק לגרום רע, להשפיל, לקלל, להתעלל. אין סליחה ואין מחילה. קודם שאני אראה שינוי בהתנהגות ובמעשים ואז נדבר על סליחה, אולי. חג שמח.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
אני מעביר את הדיון לאשכול אלוהים ישמור.
אני מקוה שאני אספיק להגיב נורמלי כי אנחנו עוד שניה בסעודה מפסקת אז גם אם אני לא אספיק אני אגיב במוצאי החג. יום כיפור שמח לכולם. כי זה מה שהוא אמור להיות.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
DivineComedy כתב:אני חושב שהמצב בארץ כל כך גרוע מבחינת היחס הבינאישי ובכלל כל הבהמיות שאנחנו מדברים פה כל השנה, שלקחת יום אחד בשביל לחזור בתשובה ולתקן את עצמך הוא כל כך לא מספיק, עד למצב קיצוני שהייתי אומר שזה צבוע לנסות לבקש סליחה על כל הבהמיות של המדינה הזאת ביום אחד. יש לי גם הרגשה שיש אנשים שחושבים שאפשר להיות בהמה כל השנה ואז לבקש סליחה ביום אחד והכל נסלח, ובגלל שהיום הזה הוא לא רק סליחה מאלוהים (שאולי הוא סולח) אלא זה גם סליחה בינאישית, הרי שאני אומר שאני לא סולח. לא סולח לאלה שמתנהגים בברבריות כל השנה, בכביש בתור לסופר, לא סולח לאלה שכל השנה מנסים רק לגרום רע, להשפיל, לקלל, להתעלל. אין סליחה ואין מחילה. קודם שאני אראה שינוי בהתנהגות ובמעשים ואז נדבר על סליחה, אולי. חג שמח.
ניר, אתה יודע מה עצוב?
שרוב האנשים האלה לא עושים רע באופן מכוון. הם פשוט לא מכירים דרך אחרת. זה החינוך שהם קיבלו, וכך הם פועלים.
אני חושבת שהם לא מודעים אפילו לבהמיות שלהם. על דברים כאלה קשה עוד יותר למחול, בהתחשב בעובדה שהם לא מצטערים על כך...
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
אם זהית שזה ג'ימי וולטרס הלא הוא ריי פירט החבר של דונה מבוורלי הילס 90210
אז זהית נכון.
ולמה זהית ? כי גם אתה כמו כל ילדי שנות ה90 ההיתה מכור לסידרה הזו