אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי YtseJam »

יש גם את הכתבה הזו על אותו משקל, ב"הארץ": http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... mNo=255102
סמל אישי של משתמש
המפוחלץ הנוצץ
דרימיסט שרוף

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי המפוחלץ הנוצץ »

יש משהו בדבריהם...
אבל לדעתי כן יש משהו יותר טראגי במוות של אסף רמון אין מה לעשות ({אב ובן} אב מפורסם שגורם לנו להזדהות אם האבל יותר)
אבל מנגד הטענה של נתניהו מגוכחת כי עדיין זה עוד חייל ומבחינה סטיטיסטית לא השתנה כלום בזה שדווקה הבן של אילן רמון נהרג דווקה
אז לחוקק חוק בגלל שהבן של נהרג פה הצביעות!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

זה לא חדש שביביטו נהנתיהו הפופוליסט מציע חוקים כאלה.

ולעניין אחר:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3777107,00.html

פשוט אין גבול לזילות השואה. אח"כ ישראל מתפלאת למה לא סובלים אותה בשום מקום בעולם, זאת דוגמא מצוינת איך ישראל מצליחה להשניא את עצמה בעולם, גם בקרב אחת הידידות הבודדות שיש לה כיום באירופה (גרמניה).

אני מקווה ששוויינשטייגר וחבריו ינצחו היום את מכבי חיפה וישתיקו את התשקורת הברברית,הרדודה והלאומנית שיש בארץ.
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

היי. השם של הת'רד כבר לא לא אקטואלי. שנתחדש.
ניר, ברמת העיקרון אני מסכים עם מה שכתבת. אבל כשאני מסתכל על עצמי אני קצת מבין..
בזמן האחרון אני מנותק כמעט לחלוטין מהתקשורת. רק בערב אני מתעדכן בכותרות. ושלשום בערב אבא שלי אמר לי שהבן של אילן רמון נהרג.
התגובה הראשונית שלי (קרי הלם וכאב) הייתה חזקה יותר מידיעה חדשה על חייל שנהרג. איפשהו מוזר לי להודות בזה, אבל אני לא יכול להתעלם מכך שככה הגבתי. בלי לראות ידיעות בתקשורת, ובלי להיות מושפע מכלום. אבא סיפר, אני הגבתי הכי טבעי שיש.
אני זוכר שאת המקרה של אילן רמון לקחתי מאוד קשה בזמנו. הכי קשה מכל האסונות שקרו במדינה. מוזר, אבל נכון.
ובשבילי לשמוע שגם הבן שלו נהרג עכשיו, ישר הקפיץ לי את רונה רמון לראש. כשאומרים מלח הארץ, מתכוונים למשפחה הזאת. והתחברתי מאוד לסיפור. אין מה לעשות. הוא לא סתם "הבן של", הוא הבן של האסטרונאוט הישראלי הראשון שנהרג באופן טראגי. והוא לא סתם "חייל", הוא טייס בחיל האוויר. אבל מכאן ועד להצעה של ביבי, יש מרחק גדול.
ההצעה של ביבי, היא לא בהכרח פופוליסטית. היא יותר ממחישה את העיוורון שקיים בצמרת הפוליטית וההתעלמות המוחלטת מהאזרח הממוצע.
טל רודס כתב:זה לא חדש שביביטו נהנתיהו הפופוליסט מציע חוקים כאלה.

ולעניין אחר:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3777107,00.html

פשוט אין גבול לזילות השואה. אח"כ ישראל מתפלאת למה לא סובלים אותה בשום מקום בעולם, זאת דוגמא מצוינת איך ישראל מצליחה להשניא את עצמה בעולם, גם בקרב אחת הידידות הבודדות שיש לה כיום באירופה (גרמניה).

אני מקווה ששוויינשטייגר וחבריו ינצחו היום את מכבי חיפה וישתיקו את התשקורת הברברית,הרדודה והלאומנית שיש בארץ.
זה ספציפית מטומטם ודפוק.
אבל ישראל לא רק גרועה. חשוב לזכור את זה.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי טל רודס »

YtseJam כתב:יש גם את הכתבה הזו על אותו משקל, ב"הארץ": http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... mNo=255102
וגם את הטור של בני ציפר:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1114497.html
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

Kמיתי כתב:היי. השם של הת'רד כבר לא לא אקטואלי. שנתחדש.
ניר, ברמת העיקרון אני מסכים עם מה שכתבת. אבל כשאני מסתכל על עצמי אני קצת מבין..
בזמן האחרון אני מנותק כמעט לחלוטין מהתקשורת. רק בערב אני מתעדכן בכותרות. ושלשום בערב אבא שלי אמר לי שהבן של אילן רמון נהרג.
התגובה הראשונית שלי (קרי הלם וכאב) הייתה חזקה יותר מידיעה חדשה על חייל שנהרג. איפשהו מוזר לי להודות בזה, אבל אני לא יכול להתעלם מכך שככה הגבתי. בלי לראות ידיעות בתקשורת, ובלי להיות מושפע מכלום. אבא סיפר, אני הגבתי הכי טבעי שיש.
אני זוכר שאת המקרה של אילן רמון לקחתי מאוד קשה בזמנו. הכי קשה מכל האסונות שקרו במדינה. מוזר, אבל נכון.
ובשבילי לשמוע שגם הבן שלו נהרג עכשיו, ישר הקפיץ לי את רונה רמון לראש. כשאומרים מלח הארץ, מתכוונים למשפחה הזאת. והתחברתי מאוד לסיפור. אין מה לעשות. הוא לא סתם "הבן של", הוא הבן של האסטרונאוט הישראלי הראשון שנהרג באופן טראגי. והוא לא סתם "חייל", הוא טייס בחיל האוויר. אבל מכאן ועד להצעה של ביבי, יש מרחק גדול.
ההצעה של ביבי, היא לא בהכרח פופוליסטית. היא יותר ממחישה את העיוורון שקיים בצמרת הפוליטית וההתעלמות המוחלטת מהאזרח הממוצע.
אחד הדברים שאני מאחל לעצמי זה להתנתק לגמרי מהחדשות. אבל לגמרי.
אני מבין אותך ואני מבין מאיפה זה בא. אני פשוט לא מתחבר לזה.
יש דבר אחד שמפריע לי במה שכתבת (וזה מתחבר למה שציפר כתב): כתבת הוא לא סתם "חייל", הוא טייס בחיל האוויר. אני לא מבין כל כך את ההילה הזאת בזה שהוא טייס, אז מה? הוא עובד יותר קשה מחייל גולני? הוא יותר טוב מחייל צנחנים? הוא יותר גיבור? הוא יותר נחשב? אף פעם לא התחברתי לדיעה הזאת ואני לא מקבל אותה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

אה. לא לא.. הדם שלו ממש לא יותר כחול משל לוחם בגולני, וגם לא משל מ.צ. מנאייק (טוב נו.. אולי כן.. :) )
הרעיון הוא שמבחינת הצבא - וזה ישמע נורא מה שאני אומר, אבל אני באמת חושב ככה - להפסיד טייס, מבחינת הצבא, זה הפסד גדול יותר מלהפסיד לוחם חי"ר. ההכשרה שהוא עבר, ההשקעה שהצבא השקיע בחייל הזה, והכל נזרק לפח. התכוונתי מהבחינה הזאת.
אני לא באמת חושב שמבחינת המוות יש הבדל בין בני אדם.. שלא נתבלבל...
ותנסה להתנתק, זה באמת אחלה. ככה אולי גם לא תשמע שהקבוצה שלך קיבלה בראש מהגרמנים ;)
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

להתנתק מהדברים הרעים. למרות ההפסד היה משק טוב ולא הייתי רוצה להתנתק מזה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/w ... 838058.ece
אובמה בעוד החלטה מדינית גרועה, מחליט לבטל את התוכנית להצבת טילי הגנה בפולין ורדאר בצ'כיה. שוב פעם המנהיג שכל התקשורת באירופה מלקקת לו על כל פלוץ, מגלה חולשה וההחלטה הזאת רעה מאד לעתיד של מדינות מזרח אירופה שרק לפני 18 שנה התחילו לקבל עצמאות. רוסיה המנצחת הגדולה, השתלם לה לעשות שרירים, ארה"ב המפסידה הגדולה. לצערי לא רק ארה"ב תשלם את המחיר על הנאיביות והטירונות של אובמה, אלא גם מדינות אחרות בעולם.

הנה טור פרשנות מצוין לגבי זה:
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/w ... 838377.ece
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

כמה מחשבות על דו"ח האו"ם בנושא מבצע "עופרת יצוקה":

1. הוא לחלוטין bias. אני אישית לא מאמין שהסיבה היא אנטישמיות, אלא פשוט נטיית העולם להיות לצד החלש. עקרון שבמדינה שלנו מסרבים להכיר בו - כל עוד הפלשתינים כבושים, זה לא באמת משנה מה נעשה ואיך נעשה אותו: אנחנו הבד-גאייז.
2. כל הזמן אומרים בתקשורת שמדינת ישראל כושלת בהסברה שלה. אני חושב שיש לזה שתי סיבות עיקריות: הראשונה, ההסברה שלנו פשוט נופלת הרבה פעמים על אוזניים ערלות. הסיבה השניה היא שלפעמים אנחנו מכניסים את עצמינו לכזה בור, שפשוט אין סיכוי להסביר אותו.
3. כפי שאמר רזי ברקאי ברדיו, גם לדעתי הנתון החמור מבחינת מדינת ישראל בדו"ח הזה הוא העובדה שהאו"ם טוען שהחקירה הישראלית שהתנהלה בנושא הייתה פאתטית. לצערי זה נכון. מי שמכיר את התנהלותה של הפרקליטות הצבאית יודע שאין שום סיכוי בעולם שתיק שנפתח ייסגר באותו שבוע. מהרגע שיצאו קולות על אי-מוסריות של חיילים, הצבא השתיק אותם סטייל שיטות של שטאזי/ק.ג.ב/הדואר בסיינפלד.
4. אולי פעם אחת, אבל באמת אחת, שהעולם מעביר עלינו ביקורת נגיד - "וואלה, צריך להתייחס לדברים האלה". אני לא מבקש שנגיד "בואנה הם ממש צודקים!!! כדאי שנחזיר את השטחים!!!", אלא פשוט הגינות והוגנות כלפי דעה של מישהו אחר. יש משהו מאוד אינפנטילי בלצעוק על כל ביקורת, גם אם היא באה מידי יהודים (גולדסטון, רם עמנואל), "אנטישמיות!". כאילו אנחנו מתוכנתים להגיב באותה צורה לא משנה איך יבקרו אותנו.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אולי פעם אחת, אבל באמת אחת, שהעולם מעביר עלינו ביקורת נגיד - "וואלה, צריך להתייחס לדברים האלה". אני לא מבקש שנגיד "בואנה הם ממש צודקים!!! כדאי שנחזיר את השטחים!!!", אלא פשוט הגינות והוגנות כלפי דעה של מישהו אחר. יש משהו מאוד אינפנטילי בלצעוק על כל ביקורת, גם אם היא באה מידי יהודים (גולדסטון, רם עמנואל), "אנטישמיות!". כאילו אנחנו מתוכנתים להגיב באותה צורה לא משנה איך יבקרו אותנו.
אם זה יקרה, אז אולי מעמדנו ישתפר בעולם. כתבתי פה בעבר שמדינת ישראל לא מסוגלת לקבל שום ביקורת ודעה שונה, וישר כל אחד נחשב מבחינתה אנטישמי. מספיק לראות טוקבקים בכתבות שקוראים להחרים את שבדיה בגלל איזה כתבה מפגרת בעיתון. לצערי זה לא יקרה כנראה כי הכל מתחיל בחינות ובשטיפת המוח ובבניית האתוס כבר מגיל צעיר מאד.
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

אולי יש אמת בדבריך, טל..
אבל מהדברים שאמרת ועד משפט כמו "ישראל בראה את האנטישמיות" הדרך קצרה מאוד.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ישראל לא בראה את האנטישמיות, אבל היא עוזרת לה להמשיך להתקיים ומספקת לה חומר בעירה.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אני רוצה לעלות רגע לדיון את נושא ההתעללות בשיריון:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3780070,00.html

הנאשמים טוענים שבגלל שזה מסורת רבת שנים, אין לשפוט אותם. אני מנסה לשים את עצמי במצב שבו אני עש למעשה כזה ועל מנת להמשיך "מסורת" היו מצפים ממני לעשות את הדברים האלה. אישית היה דוחה אותי בכלל לחשוב על זה. אני חושב שכמו שחיילים שעשו את זה לפני היו צריכים להיענש, אין שום סיבה בעולם שהחיילים האלה ייענשו. המעשים לא מוצדקים בשם שום דבר, לא מסורת, לא טקס קבלה ולא כל שטות אחרת.
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

האם שחרורו של גלעד שליט קרב ובא ?
http://news.walla.co.il/?w=//1582707
סמל אישי של משתמש
_Sapir_
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי _Sapir_ »

אין דבר יותר משמעותי ומרגש עבור משפחת שליט יותר ממה שקרה היום על הקלטת...
אם זה מקרב אותנו לעסקה להחזרת גלעד..? אני לצערי בספק. קשה להיות אופטימים עם הממשלה שלנו והדרך והמהירות שדברים מתנהלים בה. מצד אחד זה מאוד מפתה להיות אופטימיים ולחשוב שהשלב הבא זו עסקה לשחרורו של גלעד, אבל מצד שני יש כל כך הרבה ויכוחים ודיעות בין אם לשחרר אסירים עם דם על הידיים או לא, שזה לפעמים מייאש.
אני מקווה שהקלטת תוביל את כל העם שלנו להבין שחייבים לעשות המון וצריך מה לעשות, גם להקריב, בשביל לשחרר את גלעד, כי הנה, היום זה ברור וחד משמעי לכולנו שהוא חי.
Love is the Dance of Eternity
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

במקום להביא להוריו של גלעד את גלעד עצמו, מביאים להם קלטת.. הדבר האמיתי כבר מזמן היה צריך להיות בבית. 1000 אסירים שווים את גלעד שיראה את הוריו. לא מסוגל לשמוע את כל אלה שאומרים ששחרור אסירים יביא לעוד פיגועים וכל מיני חארטות. מי שרוצה לנבא סרטי אימה השייכים לתיאוריות הזויות, שילך לחפש. יש לך חייל בשבי החמאס יותר מ3 שנים תחזיר אותו..
רואים שגלעד נראה בריא וטוב בשבי החמאס. צריך להחזיר אות ובמהרה ולא להתמעמע על אסירים ספציפים שאת מי מגלים ואת מי מביאים לעזה.. קטנוניות והגיע הזמן שגלעד יחזור להוריו ולביתו..
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מסכים איתך, מזמן היה צריך לשחרר את גלעד. מי שעושה את כל החישובים של כמה ואילו אסירים צריך לשחרר, לא באמת רוצה להביא את גלעד הביתה. מי היה מאמין פעם שהמדינה ככה תפקיר את חייליה שמסכנים את החיים בשבילה?
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

מסכים ב-100% עם שניכם!! :knight:
תמונה
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אם מותר לי להעכיר את האווירה קצת... כולם מדברים באיזה קול אחד וחזק על זה שאין מחיר לשחרורו של גלעד שליט, ושצריך להקריב הכל על מזבח השחרור הזה.
אני לא ממש מסכים עם זה (ויש לי בעיות קשות מצפונית עם זה אבל זו האמת) אני חושש שדעת הקהל בארץ משחקת לידיים של הטרוריסטים האיומים שחטפו וממשיכים לחטוף חיילים שלנו כקלפי מיקוח. אז היום תשחרר 1000 אסירים שחלקם יחזור לבנות פצצות או קסאמים או לשלח מתאבדים. ומחר יחטפו לך עוד חיילים ואזרחים ממקומות שונים בארץ ובעולם.
יש סיבה טובה למה האמריקאים לא נכנעים לדרישות של חוטפים בד"כ, והם מנסים לחלץ בעצמם ומקווים לטוב.
אנחנו חיים כבר שנים בטראומה של החילוץ הכושל של נחשון וקסמן, ויכול להיות שגם זה מערפל קצת את שיקול הדעת במדינה.
חייל מתגייס לצבא והולך להיות חייל קרבי בשריון, ונלחם מלחמה מסויימת שהוא בחר להילחם בה, ונפל בשבי או נהרג תוך כדי, מה לעשות זה הצבא! מדינה שלמה לא יכול לסכן את ביטחונה ואת עתידה למען אותו חייל, עצוב ככל שזה ישמע! מה שכןצריך לעשות זה להפעיל את המודיעין ה"נפלא" שלנו שתמיד יודע לפני כל העולם הכל, ולצאת לפעולת הצלה, זו החובה של המדינה לחייליה, ולא ההתכופפות הזאת לחיות אדם האלה מהחמאס או מחיזבאללה או מאיראן.
בבקשה לא להתנפל עלי עם התגובות, בעדינות. כמו שציינתי קודם גם לי היה קשה להגיע למחשבה הזאת, ויכול להיות שאתבדה והוא ישוחרר בריא ושלם בלי לסכן את ביטחונה של המדינה, אבל אני בספק.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
שלח תגובה