מסכים ולא מסכים (אחרת למה לכתוב משהו שאני רק מסכים?Kמיתי כתב: למה לא הבאת לי כדוגמא את מרצ? עבודה?
והרעיון הוא שגם ענית לי.. זה היה בנימה של "כן.. יותר טוב מה שאתה מצביע?". אחרת אני באמת לא מבין את הנקודה שלך.
זה שהפוליטיקה משתנה זה ברור. מפלגות כמו הגמלאים, הירוקים, ושאר גימיקים אופנתיים קמים ונופלים תמיד. אבל בזכות מצע כזה או אחר.. לקדימה אין מה להציע. מפלגה שיושבים בה דליה איציק, ציפי לבני, שמעון פרס (עד שנבחר לכהן כנשיא) ושאול מופז, זאת מפלגה שמוכיחה שהיא קיימת רק בשביל הכיסא. אני ממליץ לך להיזכר איך ולמה היא בכלל קמה.

קדימה היא מפלגה שקמה כי אריאל שרון חש שהעם מאס שמרבית ההחלטות במדינת ישראל ב-15 השנים האחרונות נקבעו במרכז הליכוד (למען ההגינות - כן, גם החלטות דמוקרטיות כמו לא לבצע את ההינתקות). אתה צודק שהשמות שהזכרת כאן פשוט קפצו על עגלת האופורטוניזם, ובל נא נשכח כי המפלגה הזו הודיעה עוד לפני שקיבלה קול אחד בבחירות שהיא "מפלגת שלטון".
אני לא מסכים עם הקביעה שלך ש"קדימה" המציאה משהו. אנשים כמו משה כחלון, רוחמה אברהם (שהמשיכה את מסורת הכלום גם בקדימה), שאול מופז, ענבל גבריאלי, עוזי כהן. כל אלה אנשים שנולדו לתוך המציאות הזו שהליכוד היא מפלגת שלטון - ומתוך כך הועלו על נס ע"י חברי מרכז ומקורבים עד לכדי מקום בכנסת. לא אידאולוגיה, לא קידום החברה הישראלית, כלום - רק כיסא כיסא וכיסא. אה, וגם מפלגת העבודה אותו דבר. יש לציין יחידי סגולה משני הצדדים כמו יובל שטייניץ, גדעון סער, גילה גמליאל, אופיר פינס, איתן כבל ואחרים.
מה שאני חושב שאתה כן יכול להסכים איתו אמיתי, זה שקדימה נולדה במציאות ישראלית מאוד נוחה לה - כולם רוצים שלום, אבל שונאים את הערבים. כולם רוצים כלכלה משגשגת, אבל גם מדינת רווחה. כולם רוצים מלחמה באלימות, אבל מפחדים ללכת למשטרה. כאלה אנחנו - לא בשר ולא חלב, ולכן הכי נוח לנו (עם ישראל ברובו) ללכת להצביע למפלגה ש... היא לא זה ולא זה.
ועל כך אמר הגדול מכולם: "יושב על הגדר, רגל פה רגל שם / יושב על הגדר, בסדר עם כולם / דופק חיוכים לכל הכיוונים / ותמיד תמיד נמצא בעניינים"