אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי Mars Volter »

Kמיתי כתב: למה לא הבאת לי כדוגמא את מרצ? עבודה?
והרעיון הוא שגם ענית לי.. זה היה בנימה של "כן.. יותר טוב מה שאתה מצביע?". אחרת אני באמת לא מבין את הנקודה שלך.
זה שהפוליטיקה משתנה זה ברור. מפלגות כמו הגמלאים, הירוקים, ושאר גימיקים אופנתיים קמים ונופלים תמיד. אבל בזכות מצע כזה או אחר.. לקדימה אין מה להציע. מפלגה שיושבים בה דליה איציק, ציפי לבני, שמעון פרס (עד שנבחר לכהן כנשיא) ושאול מופז, זאת מפלגה שמוכיחה שהיא קיימת רק בשביל הכיסא. אני ממליץ לך להיזכר איך ולמה היא בכלל קמה.
מסכים ולא מסכים (אחרת למה לכתוב משהו שאני רק מסכים? :P ).
קדימה היא מפלגה שקמה כי אריאל שרון חש שהעם מאס שמרבית ההחלטות במדינת ישראל ב-15 השנים האחרונות נקבעו במרכז הליכוד (למען ההגינות - כן, גם החלטות דמוקרטיות כמו לא לבצע את ההינתקות). אתה צודק שהשמות שהזכרת כאן פשוט קפצו על עגלת האופורטוניזם, ובל נא נשכח כי המפלגה הזו הודיעה עוד לפני שקיבלה קול אחד בבחירות שהיא "מפלגת שלטון".
אני לא מסכים עם הקביעה שלך ש"קדימה" המציאה משהו. אנשים כמו משה כחלון, רוחמה אברהם (שהמשיכה את מסורת הכלום גם בקדימה), שאול מופז, ענבל גבריאלי, עוזי כהן. כל אלה אנשים שנולדו לתוך המציאות הזו שהליכוד היא מפלגת שלטון - ומתוך כך הועלו על נס ע"י חברי מרכז ומקורבים עד לכדי מקום בכנסת. לא אידאולוגיה, לא קידום החברה הישראלית, כלום - רק כיסא כיסא וכיסא. אה, וגם מפלגת העבודה אותו דבר. יש לציין יחידי סגולה משני הצדדים כמו יובל שטייניץ, גדעון סער, גילה גמליאל, אופיר פינס, איתן כבל ואחרים.
מה שאני חושב שאתה כן יכול להסכים איתו אמיתי, זה שקדימה נולדה במציאות ישראלית מאוד נוחה לה - כולם רוצים שלום, אבל שונאים את הערבים. כולם רוצים כלכלה משגשגת, אבל גם מדינת רווחה. כולם רוצים מלחמה באלימות, אבל מפחדים ללכת למשטרה. כאלה אנחנו - לא בשר ולא חלב, ולכן הכי נוח לנו (עם ישראל ברובו) ללכת להצביע למפלגה ש... היא לא זה ולא זה.
ועל כך אמר הגדול מכולם: "יושב על הגדר, רגל פה רגל שם / יושב על הגדר, בסדר עם כולם / דופק חיוכים לכל הכיוונים / ותמיד תמיד נמצא בעניינים"
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

מכיוון שבחציה הראשון של ההודעה שלך, כתבת דברים שמביעים הסכמה עם דברים שאני כתבתי, או שאני לגמרי מסכים איתם, אתייחס רק לסוף של ההודעה שלך.
Mars Volter כתב:מה שאני חושב שאתה כן יכול להסכים איתו אמיתי, זה שקדימה נולדה במציאות ישראלית מאוד נוחה לה - כולם רוצים שלום, אבל שונאים את הערבים. כולם רוצים כלכלה משגשגת, אבל גם מדינת רווחה. כולם רוצים מלחמה באלימות, אבל מפחדים ללכת למשטרה. כאלה אנחנו - לא בשר ולא חלב, ולכן הכי נוח לנו (עם ישראל ברובו) ללכת להצביע למפלגה ש... היא לא זה ולא זה.
היא בהחלט לא זה ולא זה.
היא גם לא משהו אחר.
היא כלום ושומדבר. ואנשים אוכלים את הבולשיט הזה שהם באמת יביאו משהו אחר למדינה שלנו. עצוב.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/935/246.html
מאכזב אותי לדעת שבוגי היה כל כך עוור אז.
אני אישית חושב שבן דרור ימיני מבוזבז בצהובון כמו מעריב. אחד הפובליציסטים שאני נהנה לקרוא.
תשמע- הוא אולי פובליציסט טוב, והוא כותב יפה. אבל אני עוד לא הצלחתי להבין מה הוא רוצה? הוא קוטל את זה, ואת ההוא, והוא טוען שזה לא היה בסדר, וההוא צבוע,ושמדינה דו לאומית זה מתכון לאסון ובלה ובלה ובלה, אבל מה? איפה הפתרון שלו? איפה הדרך שלו להתמודד עם המציאות? רק כיבוש השפלת וגירוש העם שלצידך, זה הפתרון שלו?
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

Kמיתי כתב:מכיוון שבחציה הראשון של ההודעה שלך, כתבת דברים שמביעים הסכמה עם דברים שאני כתבתי, או שאני לגמרי מסכים איתם, אתייחס רק לסוף של ההודעה שלך.
Mars Volter כתב:מה שאני חושב שאתה כן יכול להסכים איתו אמיתי, זה שקדימה נולדה במציאות ישראלית מאוד נוחה לה - כולם רוצים שלום, אבל שונאים את הערבים. כולם רוצים כלכלה משגשגת, אבל גם מדינת רווחה. כולם רוצים מלחמה באלימות, אבל מפחדים ללכת למשטרה. כאלה אנחנו - לא בשר ולא חלב, ולכן הכי נוח לנו (עם ישראל ברובו) ללכת להצביע למפלגה ש... היא לא זה ולא זה.
היא בהחלט לא זה ולא זה.
היא גם לא משהו אחר.
היא כלום ושומדבר. ואנשים אוכלים את הבולשיט הזה שהם באמת יביאו משהו אחר למדינה שלנו. עצוב.

תן לי מפלגה אחת שיותר טובה מקדימה. אחת!!!
מה שעצוב הוא זה שהמדינה הזאת נהרסת יום יום ע"י התחרדות והתקרבות לדת ולפרימיטיביות הגזענית הזאת, פשוט גועל נפש. אני מאחל לך ולכמותך להיות במדינה הזאת עוד 15 שנה. אתה אולי תהנה מזה, אבל אני מבטיח לך שהאנשים שבאמת מחזיקים את המדינה הזאת לא יהיו פה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

DivineComedy כתב:
Kמיתי כתב:מכיוון שבחציה הראשון של ההודעה שלך, כתבת דברים שמביעים הסכמה עם דברים שאני כתבתי, או שאני לגמרי מסכים איתם, אתייחס רק לסוף של ההודעה שלך.
היא בהחלט לא זה ולא זה.
היא גם לא משהו אחר.

תן לי מפלגה אחת שיותר טובה מקדימה. אחת!!!
מה שעצוב הוא זה שהמדינה הזאת נהרסת יום יום ע"י התחרדות והתקרבות לדת ולפרימיטיביות הגזענית הזאת, פשוט גועל נפש. אני מאחל לך ולכמותך להיות במדינה הזאת עוד 15 שנה. אתה אולי תהנה מזה, אבל אני מבטיח לך שהאנשים שבאמת מחזיקים את המדינה הזאת לא יהיו פה.
אני לא מבין למה אתה מתעצבן..
ואני גם לא חייב לתת מפלגה יותר טובה מקדימה. אני רק ביקשתי שיסבירו לי למה כן קדימה. לא מחפש כאלה יותר טובים. ואם התשובה היחידה שהצלחת לתת לי זה "כי אין מישהו יותר טוב" אז זה עצוב לא פחות מהמצב שתיארת בפוסט שלך.
וגם מה זה יותר טובים? במה הטיב נמדד? באיכות האנשים שמרכיבים את המפלגה? במצע המפלגתי? בעמידה ביעדים שהציבו לעצמם? בנאמנות למצביעים שלהם?
ובכן, עפ"י לא מעט מהקריטריונים האלה, ש"ס, חד"ש, מרצ ומפד"ל עוקפות את קדימה בסיבוב. אידאולוגיה זאת לא מילה גסה.
ובקדימה המילה הזאת אפילו לא מופיעה הלקסיקון. אלא אם כן היא מוצמדת למילים כסף, כיסא ומעמד.
והאנשים שמחזיקים את המדינה הזאת, בטח לא נמצאים בקדימה. סתם אגב...
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אל תתבלבל בין אידיאולוגיה וגזענות.
והאנשים שמחזיקים את המדינה הזאת בטח לא נמצאים בחינוך הדתי בפתח תקווה וגם לא במאה שערים.
אתה רק יודע לצאת נגד החילונים והמפלגות החילוניות אבל חס ושלום שנשמע מילה רעה על הדתיים/חרדים/גזענים/פרימיטיביים.
אתה בדיוק מייצג את האנשים שיושבים בצד ולא אומרים כלום ונותנים למדינה הזאת להתדרדר. כנראה שההדרדרות בכיוון הספציפי הזה מקובלת עליך.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מסכים איתך ניר.

הנה עוד דוגמא למדינה הגזענית והחשוכה ששמה ישראל:
http://news.walla.co.il/?w=/1/1546472

וגם על החינוך החילוני שהולך ונעלם:
http://news.walla.co.il/?w=/1/1545860

מעניין מי יחזיק את המדינה הזאת עוד 15 שנה כמו שניר אמר קודם לכן, בטח האברכים והפרזיטים שלא עושים כלום, הם העתיד של המדינה. :roll:
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

DivineComedy כתב:אל תתבלבל בין אידיאולוגיה וגזענות.
והאנשים שמחזיקים את המדינה הזאת בטח לא נמצאים בחינוך הדתי בפתח תקווה וגם לא במאה שערים.
אתה רק יודע לצאת נגד החילונים והמפלגות החילוניות אבל חס ושלום שנשמע מילה רעה על הדתיים/חרדים/גזענים/פרימיטיביים.
אתה בדיוק מייצג את האנשים שיושבים בצד ולא אומרים כלום ונותנים למדינה הזאת להתדרדר. כנראה שההדרדרות בכיוון הספציפי הזה מקובלת עליך.
דווקא מאוד החמאתי למפלגה אנטי דתית מובהקת, ולמפלגה ערבית. אבל אתה כל כך רוצה להגיד משהו מסוים, שאתה בוחר להתעלם ממה שאני אומר לך.
אני גם לא יצאתי עכשיו נגד החילונים והמפלגות החילוניות (ב2 הבחירות שהצבעתי, הצבעתי למפלגות "חילוניות"). יצאתי נגד קדימה. אם אתה בוחר להסתכל עליה בתור מפלגה שמייצגת את החילון בעם, זאת כבר הבחירה שלך. אני מכיר הרבה דתיים שהצביעו קדימה.
אגב, אני בעצמי מעולם לא הצבעתי לש"ס או למפד"ל. הדעות הקדומות והסטיגמות הן שמדרדרות אותנו בין היתר. הדברים שאתה יוצא נגדם טבועים גם בך ובטל, אחרי הכל.

לגבי האנשים שמחזיקים את המדינה-
האנשים שמחזיקים את המדינה הם לא החילונים, לא הדתיים, לא החרדים ולא הערבים. הם אנשים מאוד ספציפיים שמגיעים מכל הקשת החברתית בארץ.

ולגבי ההתדרדרות שאתה מדבר עליה.
זאת לא חוכמה להגיד "יש התדרדרות והיא כנראה מוצאת חן בעיניך".
יש המון תחומים שאנחנו מתדרדרים בהם ושאני מסכים איתך לגביהם מעל לכל צל של ספק. ויש תחומים שאתה תגדיר כהתדרדרות ואני אראה אותם כדבר חיובי.
זה יפה שאתה מנסה להוציא ממני בכוח דברים שלא אמרתי. אבל זה פשוט לא נכון. ואני לא מתכוון לדבר בססמאות כלליות כל כך.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

http://news.walla.co.il/?w=/1/1547110

שמישהו יסביר לי מה הפשרה פה? ולמה לא מענישים את החלאות האלה?
ולמה האתיופים לא הולכים ללמוד אצל החילונים? כל כך הרבה עיוותים בפרשייה אחת...
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

^ זה בדיוק מה שגם אני לא הבנתי. איזה פשרה בדיוק?
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

DivineComedy כתב:http://news.walla.co.il/?w=/1/1547110

שמישהו יסביר לי מה הפשרה פה? ולמה לא מענישים את החלאות האלה?
ולמה האתיופים לא הולכים ללמוד אצל החילונים? כל כך הרבה עיוותים בפרשייה אחת...
אתה מוכן להסביר לי למה בדיוק הם חלאות?
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אני מצטער לא הייתי צריך לקרוא להם חלאות.
סתם גזענים.
אני בכלל לא מבין למה יש הבדל בין ילד אתיופי ל.... המממ ישראלי?
לא צריך לעשות להם לא טובות ולא לדחות אותם. אם הם צריכים תגבור או אולפן בגלל שפה, יש לדאוג להם. זה באמת לא כזה סיפור.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אוף אתך אתה דמגוג... אין שום הבדל בין ילד אתיופי לילד כלשהו אחר... אבל יש הבדל בין ילד דתי לחילוני... מבין כל מאות הילדים החילונים שלא מתקבלים לבתי הספר האלה (שהם בתי ספר דתיים פרטיים!) הכי קל למצוא את האתיופים שהעירייה בכלל ניסתה לדחוף אותם לשם בכוח. כל העיסוק התקשורתי המוגזם והמתחסד הזה בכלל לא תורם לשילוב של התלמידים האלה במערכת החינוכית. זה לא חכמה סתם לזרוק "תקבלו אותם, גזענים שכמוכם". יש שם תלמידים בכיתה ו שלא יודעים עדיין לקרוא! מה הם יעשו בבית ספר דתי בכיתה ו שבה לומדים 4 שעות גמרא ביום?!
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

כשגיירו את האתיופים חייבו אותם ללכת ללמוד בבתי ספר דתיים. לכן "דוחפים" אותם לשם! המדינה לא הכירה ביהדות שלהם לחלוטין ולכן הם "גוירו מחדש" ומכאן מתחילות הצרות.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אבל אחת ההצעות "פשרה" הייתה לשלוח אותם לבתי ספר חילוניים. ואיזה רב אמר שלא... (למה שרב יחליט איפה הילד שלי ילמד בכלל?)
סמל אישי של משתמש
המפוחלץ הנוצץ
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי המפוחלץ הנוצץ »

ואם הם היו הולכים לבתי ספר חילונים?
אז הורים אתיופים דתיים יכלו לטעון בצדק למה הילדים לומדים בבתי ספר חילונים
בקיצור בגלל שאתיופים לא שונים מאיתנו הם צריכים לקבל את האפשרות לבחור איפה לילמוד
כמו כל אחד אחר
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1113725.html

היה לי ממש עצוב לקרוא את הפוסט הזה של ציפר. הדבר היחיד שאני מתעודד ממנו הוא שיש בארץ אנשים כאלה וכמו אלה שהלכו להפגנה.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

בהחלט פוסט עצוב שמוכיח שוב עד כמה מדינת ישראל היא מדינה גזענית וחשוכה.

בלי קשר לזה, אני ממליץ לכם לצפות בסרטון הבא ולהפיץ למכריכם:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xPYYVXPW6cc[/youtube]
סמל אישי של משתמש
המפוחלץ הנוצץ
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי המפוחלץ הנוצץ »

עצוב מעור מחשבה ואם זאת נשמע קצת מופרך
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

[קודם כל בבקשה להפוך את כותרת האשכול הזה לאשכול פוליטיקה ואקטואליה]

"מתים שווים ומתים שווים יותר"

http://news.walla.co.il/?w=/2971/1573992

קודם כל זה היה ברור שמתישהו ייצא המאמר הזה.
אני ממש מסכים. כל כך צרם לי ביומיים האחרונים הנושא הזה אבל באמת שלא היה עם מי לדבר.
מעבר להצעה המטומטמת של נתניהו (שכמובן לא היה מציע אותו אם זה היה מישהו אחר), עצוב לי שחיילים אחרים שמתים (לא פחות למען המדינה) לא זוכים לכזה "פסטיבל" של עצב. זה צורם לי ברמות רציניות ותהרגו אותי אני לא מבין למה אני אמור להרגיש יותר עצוב מהמוות של אסף רמון מאשר מהמוות של X שנפל מכדור תועה או מY מנהרג מצלף פלסטיני.
שלח תגובה