אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי avrahamshuk »

yyzboy1928 כתב:שוקרון, למה שלא תגיב? חלק מהסכמה או פשוט הדעה שלי לדעתך היא דעה של ילד מפגר??

לא יודע.. אני חושב שמעבר לפוליטיקה ושמאל צריך להיות בני אדם.. שראיתי בטלויזיה איך כל הציוד של המשפחה הערבית נימצאת על ריצפת הרחוב, הזדעזתי.. כמובן, זה בא מצד המשפחה שלקחה זכות על הבית. ואני רואה איך הם מגיבים בצורה מאוד גזענית בטלויזיה, אז זה מגעיל אותי האנשים האלה.. ומכאן אתה מבין למה הם עשו את מה שהם עשו במקום להגיע להסכם כמו בני אדם ולא חיות.

אנשים מתקשים להשלים בהקמה של מדינה פלסטינית עתידית. אז בונים מאחזים שמגב מפנים אותם תוך 10 דק'. אסור לתת לימין הקיצוני לגיטימציה, הם בלוק לקראת השלום העתידי.
א. למה רק אלו שני האפשרויות שלי?
ב. אם הן אכן האפשרויות היחידות, ואני כתבתי: "זה לא אישי אבל..." אז אתה יכול להניח מה הנכונה...
ג. לא מצאתי על מה להגיב כי אין לי אפילו שמץ של מושג מאיפה שאבת לשם שינוי את גיבוב השטויות לעיל.
ד. אני ממש לא בא להשוות בין המקרים אבל ראיתי גם כמה משפחות יהודיות שנזרקו מהבית היישר לרחוב עם כל הפקלאות שלהם בשם החוק ולא ראיתי ולא שמעתי שום גינוי... לא ממך ולא משרי החוץ של העולם הנאור.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:ד. אני ממש לא בא להשוות בין המקרים אבל ראיתי גם כמה משפחות יהודיות שנזרקו מהבית היישר לרחוב עם כל הפקלאות שלהם בשם החוק ולא ראיתי ולא שמעתי שום גינוי... לא ממך ולא משרי החוץ של העולם הנאור.
באמת? איפה משפחות יהודיות נזרקו מהבית בירושלים? אתה מדבר על התנחלויות ומאחזים לא חוקיים? נו באמת... השוואה נהדרת!
אולי אפשר להפסיק לתרץ את הגזענות של המדינה, ולראות אותה כמו שהיא? או שאתה מסכים עם הגירוש הגזעני הזה?
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

א. שוב, לא השוויתי.
ב. מה לא היה חוקי בגוש קטיף?
ג. אני לא מונח עד הסוף בפרטי המקרה אבל למיטב הבנתי המבנה נמצא בבעלות פרטית של מישהו אחר ללא שום ספק. ולכן המשפחות שגרו שם הן פולשות ע"פ כל חוק והיגיון. אם בעל הדירה תובע זאת, אין שום סיבה בעולם לא לפנות אותם.
לגבי העיתוי והצורה שבה זה בוצע, זה כבר נתון לוויכוח...
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:א. שוב, לא השוויתי.
ב. מה לא היה חוקי בגוש קטיף?
ג. אני לא מונח עד הסוף בפרטי המקרה אבל למיטב הבנתי המבנה נמצא בבעלות פרטית של מישהו אחר ללא שום ספק. ולכן המשפחות שגרו שם הן פולשות ע"פ כל חוק והיגיון. אם בעל הדירה תובע זאת, אין שום סיבה בעולם לא לפנות אותם.
לגבי העיתוי והצורה שבה זה בוצע, זה כבר נתון לוויכוח...
א. סבבה
ב. פינוי גוש קטיף נעשה אחרי החלטת ממשלה בעניין ואישור של הכנסת, ולכן זה היה חוקי (מטופש לטעמי אבל חוקי).
ג. ממה שאני מכיר מפרטי המקרה מדובר בתביעה ישנה מאוד לבעלות על המבנה, בעלות שהולכת אחרוה 100 שנה. המשפחות שפונו גרו בבנין יותר מ-50 שנה, אז ה"פלישה" היא לא בדיוק פלישה.
בוא תיאורטית נחשוב על מצב שערבי מגיע לבית שגרים בו יהודים, שהיה בבעלותו לפני 48 ויש לו מסמכים שיוכיחו את זה. אתה חושב שיפנו את היהודים מהבית שלהם? אני לא!
חוץ מזה- מה התחלת לכתוב בסעיפים פתאום? רוח צה"ל נחתה עליך? :haha:
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

http://news.walla.co.il/?w=/1/1533202&m=1&mid=72503

מהסקר עולה גם כי 71% מהחרדים חושבים שהומוסקסואליות היא סטייה, וכמותם גם 67% מהדתיים, 64% מהערבים, 57% מהעולים מחבר העמים, 44% מהמסורתיים ו-24% מהחילונים

ממש מדד/סולם פרימיטיביות יש לנו פה :roll:
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

מה זה "סטייה"? מה זה אומר? מה אתה עושה עם זה?
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

אממ.. אני חושב שהומו/לסבית זה סטייה.
רק שיגדירו קודם מה זה סטייה...

יש נורמה חברתית, ויש סטייה חברתית. אם תגיד לי שלהיות הומו זה חלק מהנורמה החברתית, אז יש לנו ויכוח קטן.
לא קשור בכלל לפרימיטיביות..
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:http://news.walla.co.il/?w=/1/1533202&m=1&mid=72503

מהסקר עולה גם כי 71% מהחרדים חושבים שהומוסקסואליות היא סטייה, וכמותם גם 67% מהדתיים, 64% מהערבים, 57% מהעולים מחבר העמים, 44% מהמסורתיים ו-24% מהחילונים

פדופיליה זו סטיה?
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

http://news.walla.co.il/?w=/1/1533591&m=1&mid=72503

היה רמטכ"ל גרוע (שניסה לבסס את התהילה שלו על יישום תוכנית של מתן וילנאי ובהסתמך על כך שקיבל את תפקיד הרמטכ"ל רק בגלל שאיציק מרדכי שנא את וילנאי בצבא), היה שר בטחון עוד יותר גרוע, שר תחבורה עוד יותר גרוע, אופורטוניסט ללא שום אידיאולוגיה - שאלו מופז. לא פלא שהוא מנסה להעביר חוק לא דמוקרטי בכנסת שיאפשר לו לפרוש מקדימה ולעבור לליכוד.
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

avrahamshuk כתב:

פדופיליה זו סטיה?
תגדיר סטיה.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

avrahamshuk כתב:

פדופיליה זו סטיה?
הומו זה סטייה, פדופיליה זה סטייה, OCD זה סטייה, תסמונת דאון זה סטייה, הפרעות קשב זה סטייה, שש אצבעות ברגליים זה סטייה, פיגור שכלי זה סטייה, להוולד עם אשך אחד זה סטייה, סימני לידה למיניהם הם סטייה, עוד דוגמאות? גם לי ואני בטוח שגם לך יש איזושהי סטייה ביולוגית קטנה מולדת או שפיתחנו כשהיינו קטנים.

עכשיו אני שואל אתכם, OCD זאת סטייה חברתית? הפרעת קשב זו סטייה חברתית? פעם בעבר אנשים כאלה או אחרים שהיו שונים במראה או בהתנהגות היו מנודים מהחברה וחיים בצד כמו מצורעים. השתנינו. בקשר להומואים כנראה עדיין לא השתנינו. הומוסקסואליות צריכה להיכנס למסגרת של נורמה חברתית, לא ייתכן שהאנשים האלה ירגשו אאוסיידרים חברתית בגלל שבעיניי אמיתי ושוקרון זאת סטייה שדינה נידוי חברתי.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

אל תכניס לי מילים לפה.
לא אמרתי שדינה נידוי חברתי. אמרתי שזו סטייה.. (גם שוקרון לא אמר את זה).

סאדו-מאזו זה סטייה, להימשך לזקנות זה סטייה, להימשך לילדים זה סטייה, וגם להימשך לגברים זה סטייה.
גם תסמונת דאון נחשבת כסטייה חברתית. אבל בהקשר אחר.
לכל אדם יש סטייה כזו או אחרת. ברמות כאלו ואחרות.

הנורמה החברתית בנושא הזה, היא גבר שנמשך לאישה, ואישה שנמשכת לגבר.
כל מה ששונה מזה, בעיני סטייה.

לא נידוי ולא בטיח. הקונוטציה השלילית שאני מקבל מהמילה סטייה, קטנה בהרבה מהקונוטציה שלך.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אנשים די עם הסמנטיקה- מה זה משנה אם תקראו לזה סטייה או עבדאללה? מה זה משנה! העיקר שנדע להתנהג כמו שצריך אחד לשני, ואת זה אין בארץ.
אין תרבות דיבור, אין נימוס בסיסי- יש בהמיות וברבריות שמתבטאות בכל תחומי החיים. יש חטטנות ומציקנות וכניסה לחיים של האחר. כל אחד כאן יודע מה טוב למי שעומד מולו, אין יכולת לתת לאנשים לחיות את חייהם כמו שהם רוצים.
ברגע שנדע להתייחס לשונה בצורה שווה ולא מתנשאת- אולי אז תהיה איזו תקווה למדינה המתפוררת שלנו.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

בריל אתה הרי יודע שזה לא יקרה , לצער כולנו.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

Kמיתי כתב:אל תכניס לי מילים לפה.
לא אמרתי שדינה נידוי חברתי. אמרתי שזו סטייה.. (גם שוקרון לא אמר את זה).

סאדו-מאזו זה סטייה, להימשך לזקנות זה סטייה, להימשך לילדים זה סטייה, וגם להימשך לגברים זה סטייה.
גם תסמונת דאון נחשבת כסטייה חברתית. אבל בהקשר אחר.
לכל אדם יש סטייה כזו או אחרת. ברמות כאלו ואחרות.

הנורמה החברתית בנושא הזה, היא גבר שנמשך לאישה, ואישה שנמשכת לגבר.
כל מה ששונה מזה, בעיני סטייה.

לא נידוי ולא בטיח. הקונוטציה השלילית שאני מקבל מהמילה סטייה, קטנה בהרבה מהקונוטציה שלך.

אם חבר הכי טוב שלך יבוא אליך ויתוודה שהוא הומו, איך תגיב?
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

תודה אמיתי...
לא נשאר לי הרבה להוסיף באמת. לכן כתבתי בהתחלה:
avrahamshuk כתב:מה זה "סטייה"? מה זה אומר? מה אתה עושה עם זה?
כי אולי הומוסקסואליות זו סטייה מדרך הטבע לדעתי, אבל אני לא אתייחס להומו כ"מצורע" כמו שאתה אומר. אין לי בעיה עם זה. יש פה אפילו איפהשהו אשכול סטיות... :)
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

ניר, יש לי כמה וכמה חברים הומואים.
(ואפילו יש לי גם חבר מאוד טוב שאני די משוכנע שהוא הומו, אבל הוא אומר שהוא לא.. :) )

זה לא גורע מהאהבה שלי אליהם אפילו טיפה. זה פשוט לא מזיז לי.
אבל אני עדיין לא חושב שהומוסקסואליות זה דבר נורמלי.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

היית נותן להומואים להקים משפחה?
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

וואו.
זה כבר נושא אחר לגמרי.
אבל ממש לגמרי (עם כמה נושאים קטנים חופפים).
אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל לענות..

יש כאן המון דברים שצריך לברר לפני שעונים ב"כן" ו-"לא".

בקצרה, אני חושב שנקודת המוצא ממנה אתה צריך לקבל החלטה בנושא, היא נקודת המבט של הילד, ולא של ההורים. עם כל ההבנה שיש לי אליהם.

לגבי הילד, יש שני נושאים בעייתיים עיקריים.
1. התקופה בה אנחנו חיים והתפיסה המקובלת. הילד יגדל מסכן. אני לא מקנא בילד שיגיע לכיתה. ביסודי, בחטיבה ובתיכון ויספר לחברים שלו שיש לו שני אבות ואין לו אמא. ורק על הסבל שהוא עלול לעבור מבחינה חברתית, צריך לבחון אם בכלל יש עניין לתת להומואים לאמץ ילד.

2. ילד צריך לגדול עם אמא. לפי כל חוקי הטבע.
לכן, אם תשאל אותי. אני אגיד שאם כבר, אז עדיף לתת ילד לשתי לסביות מאשר לשני הומואים.

אלו 2 הבעיות העיקריות שאני רואה כרגע.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

הדבר היחיד שמפריע לי הוא שהילד מסכן, אבל המבוגר ההומו (שאולי היה פעם אותו ילד) שצריך לחיות את חייו בלי משפחה, הוא לא מסכן.

ולנושא אחר:

יש פתרון לטרור!!:
סעודיה: "מי שמת משפעת החזירים הוא שהיד"
http://news.walla.co.il/?w=/2/1534189&m=1&mid=72314

פשוט נדביק את כל הטרוריסטים בשפעת...
שלח תגובה