אשכול מוזיקה לפני הרוק!
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
Re: אשכול מוזיקה לפני הרוק!
בדיוק שאלתי את עצמי את אותה השאלה. אישית אני לא מתקרב לדברים הכבדים והדוחים האלה. פשוט רוע שמשודר דרך "מוזיקה". מה זה בא לבטא בדיוק?
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- דרימיסט-על
^ זה מחבר אותך לצדדים אפלים שיש בך, שיש בכל אחד. זה מוציא חלק ממך שלא בא לידי ביטוי בדרך כלל, שמודחק, שהתרבות לימדה אותך להפנים (בצדק לרוב).
.To celebrate it
.To celebrate it
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
-
- דרימיסט מתקדם
Opeth זה הדבר הכי כבד שאני אתקרב אליו. אבל אני כן מסוגל להבין את החיבור לצד האפל. כשהוא מתחיל לצרוח ב The grand conjuration בא לי להצטרף
...טוב שאני לא עושה את זה כי אני בעבודה 

I'll commit suicide or die trying
-
- דרימיסטית מתקדמת
אחלה אשכול!!!
אממ, שלוש שנים (יסודי וקצת חטיבה) אהבתי מאוד את מייקל ג'קסון - עד היום אני שומעת אותו בכייף ורוקדת כמובן, אחר כך הייתה תקופה של בקסטריט בוי, גורג' מייקל והנסון (את כולם אין לי בעיה לשמוע עד היום - אבל זאת שמיעה כמו לשמוע גלגל"צ, זה נמאס אחרי כמה דקות...) אחר כך הייתה תקופה של גאנס אנד רוזס (זה היה בתיכון, סוף ה90 - הם כבר ממש לא היו ידועים אז) הייתה לי תקופונת של גרי מור ואפוקליפטיקה, ואז הגיעו דרים - במשך כמה שנים טובות לא שמעתי כלום מלבדם,- לאט לאט שהתחלתי להיפתח לעוד להקות וגיטריסטים כמו סונטה ארטיקה, מלמסטין, נייט וויש, סימפוני, ועכשיו אני שומעת בעיקר אריון וELP.
יש לי עוד הרבה למה להקשיב, והרבה חוסרים, אבל עדיה כבר עובדת על העיניין הזה...
וחוץ מפוגרסיבי ורוק שמעתי ואני שומעת גם הרבה היפ הופ ופאנקי כי זה מקפיץ ומרקיד.
ותמיד אהבתי אופרות - זה נחשב?!

אממ, שלוש שנים (יסודי וקצת חטיבה) אהבתי מאוד את מייקל ג'קסון - עד היום אני שומעת אותו בכייף ורוקדת כמובן, אחר כך הייתה תקופה של בקסטריט בוי, גורג' מייקל והנסון (את כולם אין לי בעיה לשמוע עד היום - אבל זאת שמיעה כמו לשמוע גלגל"צ, זה נמאס אחרי כמה דקות...) אחר כך הייתה תקופה של גאנס אנד רוזס (זה היה בתיכון, סוף ה90 - הם כבר ממש לא היו ידועים אז) הייתה לי תקופונת של גרי מור ואפוקליפטיקה, ואז הגיעו דרים - במשך כמה שנים טובות לא שמעתי כלום מלבדם,- לאט לאט שהתחלתי להיפתח לעוד להקות וגיטריסטים כמו סונטה ארטיקה, מלמסטין, נייט וויש, סימפוני, ועכשיו אני שומעת בעיקר אריון וELP.
יש לי עוד הרבה למה להקשיב, והרבה חוסרים, אבל עדיה כבר עובדת על העיניין הזה...
וחוץ מפוגרסיבי ורוק שמעתי ואני שומעת גם הרבה היפ הופ ופאנקי כי זה מקפיץ ומרקיד.
ותמיד אהבתי אופרות - זה נחשב?!
dancing on the path and singing, now you got away,you can reach the goals that you have set from now on, every day. there is no way you would go back now,oh no, those days are past. life is waiting for the one who loves to live, and is not a secret...
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
גם אני רוצה להתעמק ב- ELP אבל אני שומע כל כך הרבה דברים שאני אף פעם לא מספיק . שמעתי את טארקוס ואת " תמונות בתצוגה " .
לשמחתי בתור אחד שאוהב מטאל לא התחלתי ממטאליקה ולא מגאנז N רוזס וכדומה ..
לליאור : אני אשמח לדעת מה אתה היית שומע לפני דרים ( וסימפוני )
לשמחתי בתור אחד שאוהב מטאל לא התחלתי ממטאליקה ולא מגאנז N רוזס וכדומה ..
לליאור : אני אשמח לדעת מה אתה היית שומע לפני דרים ( וסימפוני )

- Ashleadt
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
אה נכון
כמובן הייתי שומעת גם אמינם, ואין לי בעיה לשמוע אותו גם היום. יש לו אחלה מילים ברובם וחלק גם מרגשים. גם אותו שמעתי בגלל אח שלי - מזל שהוא התחיל לשמוע דרים אחריו ולא משו אחר

כמובן הייתי שומעת גם אמינם, ואין לי בעיה לשמוע אותו גם היום. יש לו אחלה מילים ברובם וחלק גם מרגשים. גם אותו שמעתי בגלל אח שלי - מזל שהוא התחיל לשמוע דרים אחריו ולא משו אחר

Just Because You're Paranoid Doesn't Mean They're Not Out to Get You!!!!
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
תכלס אנחנו צכים להודות לאנשים שהפיצו לנו את השמועה על דריםפ , ובכלל אני צריך להחזיק מכמה אנשים שהמליצו לי על להקות שהשתעבדתי אליהם /משתעבד אליהם 

-
- דרימיסט מתקדם
ביסודי כמובן שזה היה בקסטריט בויז, ספייס גירלז ושאר השיקוצים, אח"כ בחטיבה נכנסתי להארדקור פאנק - בעיקר דד קנדיז, שממש אהבתי... עדיין יוצא לי לזמזם אותם מדי פעם... - ולרוק יחסית רך כמו offspring, משם עברתי למטאליקה ודרים בו-זמנית וגו'.
-
- דרימיסט-על
אז ככה, בתור ילד המוזיקה שנחשפתי אליה הכי הרבה הייתה התימנית (ציון גולן) שההורים שלי שמעו בבית וקווין. אמא שלי הייתה פשוט חורשת עליהם ועד היום היא אחת הלהקות האהובות עלי (תודה אמא
). ביסודי ובחטיבה לא ממש שמעתי מוזיקה.
בכיתה י' התחלתי לשמוע, בעיקר גלגל"צ. הייתה לי חיבה לרוק (נירוונה, אוף ספרינג, לימפ ביזקיט) - אבל לא התעמקתי יותר מדי במוזיקה, שמעתי אותה רק כדרך אגב. בכיתה י"א הכל השתנה.
זה התחיל עם מטאליקה (MOP - השיר שפתח בפני את שערי המטאל), מגהדת', בלאק סאבבאת', איירון מיידן, גאנז וסלייר, והמשיך עם סימפוני, נייטוויש ודרים (בסדר כרונולוגי). בי"ב זה כבר היה כל עולמי.
וזהו, חוץ מהרבה להקות נוספות שהכרתי מאז הטעם שלי לא השתנה במיוחד

בכיתה י' התחלתי לשמוע, בעיקר גלגל"צ. הייתה לי חיבה לרוק (נירוונה, אוף ספרינג, לימפ ביזקיט) - אבל לא התעמקתי יותר מדי במוזיקה, שמעתי אותה רק כדרך אגב. בכיתה י"א הכל השתנה.
זה התחיל עם מטאליקה (MOP - השיר שפתח בפני את שערי המטאל), מגהדת', בלאק סאבבאת', איירון מיידן, גאנז וסלייר, והמשיך עם סימפוני, נייטוויש ודרים (בסדר כרונולוגי). בי"ב זה כבר היה כל עולמי.
וזהו, חוץ מהרבה להקות נוספות שהכרתי מאז הטעם שלי לא השתנה במיוחד

There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
אני עדיין לא מבין מה כל כך מיוחד בסלייר .. שמעתי את Reign In Blood ולא ממש אהבתי , אני אחרוש עליו עוד כמה פעמים בקרוב ..
-
- דרימיסט-על
המוזיקה של סלייר היא אחת השטניות והמרושעות שנכתבו אי-פעם. קרי-קינג (הגיטריסט) הוא סוג של שליח אופל ממש, וטום אראיה נשמע כאילו הוא זועק מעמקי מרתף עינויים. פשוט מוזיקה מחשמלת. ההרגשה שהלהקה הזו נותנת לי לא משתווה להרבה מאוד להקות שיצא לי לשמוע.Ozerivarium כתב:אני עדיין לא מבין מה כל כך מיוחד בסלייר ..
Hail
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
שכנעת אותי , באמת , אני יודע שזה לא אשכול המלצות , אז אם אתה מכיר עוד דיסקים טובים שלהם אז תן לי אותם באשכול המלצות , בהחלט מעניין אותי לדעת למה כל כך אוהבים אותם ..
נ.ב - אי אפשר להתעלם מהזקן הארוך של קרי קינג , בייקר מהגיהינום
נ.ב - אי אפשר להתעלם מהזקן הארוך של קרי קינג , בייקר מהגיהינום

-
- דרימיסט-על
לא ממש מעניין אותי המראה שלו, דיברתי על הגיטרות, הלחן.Ozerivarium כתב:נ.ב - אי אפשר להתעלם מהזקן הארוך של קרי קינג , בייקר מהגיהינום

- WhoIsMax
- דרימיסט שרוף
אני התחלתי לאהוב מוזיקה בגיל יחסית מאוחר (תחילת חטיבת ביניים) אז לא הספקתי הרבה לפני שהגעתי לדרים.. מה שאני זוכר זה בהתחלה לינקין פארק וסימפל פלאן, אחר כך מטאליקה ופנטרה.. לדרים נחשפתי דרך קליפ של איזה משחק, שערכו אותו וברקע היה Home או The Dance of Eternity.. לא זוכר. ממש מרגיז ששכחתי. בכל מקרה, חקרתי קצת ומאז גיליתי את דרים 

- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
יש לי דז'ה וו.
אני לא מבין מה אנשים כל כך מתביישים או סולדים או נגעלים או כל שטות אחרת מהמוזיקה שהם שמעו פעם. יאללה אז שמעתם בקסטרוט בויז, אפשר לחשוב... מוזיקה קצבית ופשוטה היא עדיין מוזיקה טובה הרבה פעמים.
הקריירה המוזיקלית שלי התחילה ב1985 בהיותי בן 8, והלהקה הראשונה שאהבתי ממש הייתה Modern Talking. באותה התקופה גם שמעתי Beatles, Elvis, Michael Jackson ועוד כל מני oldies.
ואז הגיעה הניינטיז, והMTV ואהבתי הרבה דברים שהיו במיינסטרים, אבל ממש הערצתי את Bon Jovi ו Meatloaf וAerosmith.
המהפך החל בצבא והלהקה הלא מיינסטרימית הראשונה שפתחה לי את העיניים הייתה Velvet Underground לה אני חייב הרבה מהדברים שאני אוהב היום. במקביל פגשתי את דנה שהכירה לי את Metallica (בדיוק כשהיא התחילה להיגמל). את דרים עמצם הכרתי ב2002 במקרה.
אני חייב להגיד ש90% מהדברים שאהבתי בעבר אני עדיין אוהב ושומע casually, ואני בטח לא מתבייש במה ששמעתי ואני גם לא קונה את ההתנשאות של אנשי הפרוג כשמדברים על מוזיקה אחרת.
אני לא מבין מה אנשים כל כך מתביישים או סולדים או נגעלים או כל שטות אחרת מהמוזיקה שהם שמעו פעם. יאללה אז שמעתם בקסטרוט בויז, אפשר לחשוב... מוזיקה קצבית ופשוטה היא עדיין מוזיקה טובה הרבה פעמים.
הקריירה המוזיקלית שלי התחילה ב1985 בהיותי בן 8, והלהקה הראשונה שאהבתי ממש הייתה Modern Talking. באותה התקופה גם שמעתי Beatles, Elvis, Michael Jackson ועוד כל מני oldies.
ואז הגיעה הניינטיז, והMTV ואהבתי הרבה דברים שהיו במיינסטרים, אבל ממש הערצתי את Bon Jovi ו Meatloaf וAerosmith.
המהפך החל בצבא והלהקה הלא מיינסטרימית הראשונה שפתחה לי את העיניים הייתה Velvet Underground לה אני חייב הרבה מהדברים שאני אוהב היום. במקביל פגשתי את דנה שהכירה לי את Metallica (בדיוק כשהיא התחילה להיגמל). את דרים עמצם הכרתי ב2002 במקרה.
אני חייב להגיד ש90% מהדברים שאהבתי בעבר אני עדיין אוהב ושומע casually, ואני בטח לא מתבייש במה ששמעתי ואני גם לא קונה את ההתנשאות של אנשי הפרוג כשמדברים על מוזיקה אחרת.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- Sunny
- דרימיסט-על
כי יש הבדל בין הלהקות ילדות שלך ללהקות ילדות שלי למשל. כשאתה האזנת ללהקות שהפכו למשפיעות ביותר כמו הביטלס, קשה לחשוב על גרין דיי למשל כ"פורצת דרך" כמו הביטלס.
'I have space torte! yes. cunt cunt cunt starship! Haaaa... I hate your balls!'
Ziltoid the Omniscient.
Ziltoid the Omniscient.
- MrReD
- שגריר האופת'
הייתי אומר שאני הגעתי למטאל בערך כמו 90% מהאנשים ששומעים מטאל..
עד גיל 12 בערך הייתי שומע את המוסיקה שכולם היו שומעים, סאבלימינל, MTV וכל דבר שהיה במיינסטריים אז.. ובאיזה כיתה ו' ראיתי קליפ של Linkin Park, נגנבתי לגמרי.. איכשהו השגתי את האלבום הראשון שלהם, גם אבא שלי השמיע לי דברים של קווין ושל יס ומשם שמעתי רוק וניו מטאל.. בכיתה ז' כבר חבר שלי הכיר לי את Metallica, Cradle Of Filth ומשם התפתחתי למטאל, ומאז אני כבר לבד ככה מחפש לי את מה שאני אוהב..
ברשימת הלהקות האהובות עליי מאז ועד היום יש לי את (במעין סדר כרונולוגי):
Linkin Park
Red Hot Chili Peppers
Metallica
Cradle of Filth (ובאמא שלי שיש להם 2 אלבומים שהם באמת טובים)
Megadeth
Pantera
Dream Theater
Opeth
עד גיל 12 בערך הייתי שומע את המוסיקה שכולם היו שומעים, סאבלימינל, MTV וכל דבר שהיה במיינסטריים אז.. ובאיזה כיתה ו' ראיתי קליפ של Linkin Park, נגנבתי לגמרי.. איכשהו השגתי את האלבום הראשון שלהם, גם אבא שלי השמיע לי דברים של קווין ושל יס ומשם שמעתי רוק וניו מטאל.. בכיתה ז' כבר חבר שלי הכיר לי את Metallica, Cradle Of Filth ומשם התפתחתי למטאל, ומאז אני כבר לבד ככה מחפש לי את מה שאני אוהב..
ברשימת הלהקות האהובות עליי מאז ועד היום יש לי את (במעין סדר כרונולוגי):
Linkin Park
Red Hot Chili Peppers
Metallica
Cradle of Filth (ובאמא שלי שיש להם 2 אלבומים שהם באמת טובים)
Megadeth
Pantera
Dream Theater
Opeth
-
- דרימיסט-על
לא צריך להצטדק אחי. אחלה להקה שבעולם, נגנים מעולים, סולן ייחודי, כתיבה והלחנה פשוט יוצאים מהכלל. מת עליהם, יש להם יותר מ-2 אלבומים טובים.MrReD כתב:Cradle of Filth (ובאמא שלי שיש להם 2 אלבומים שהם באמת טובים)
בלאק זו לא מילה גסה

-
- דרימיסט מתקדם
קודם כל אקדים ואומר שאני לא מתבייש במה ששמעתי.DivineComedy כתב:יש לי דז'ה וו.
הסיבה שאני סולד ממה ששמעתי ביסודי מאוד פשוטה. זאת פשוט מוזיקה מסחרית לא טובה. ברור שיכול להיות שיר ספציפי פה ושם שהוא עוד איכשהו בסדר (וכשאני אומר בסדר אני מתכוון לכך שלא אכפת לי שהוא יהיה ברקע), אבל הרוב המוחלט גרוע, חסר תחכום מוזיקלי או לירי, פשטני, נוסחאתי, והמטרה היחידה שלו היא לסחוט כמה שיותר כסף מילדים קטנים.
מבחינתי, זה ממש לא קשור לזה ששמעתי את זה כשהייתי צעיר. אני חושב על המיינסטרים היום באותו אופן כמו על המיינסטרים אז.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
דווקא גרין דיי היא דוגמה ללהקה ששמעתי בזמנו ואז כשהוציאו את American Idiot חזרתי אליהם כי לדעתי זה אחד האלבומים הטובים שיצאו באותה השנה (לא זוכר מה הייתה השנה). זה אלבום בוגר, חזק, מלודיות מצויינות, אפיקים טובים וסה"כ אחלה אלבום שבעולם.Sunny כתב:כי יש הבדל בין הלהקות ילדות שלך ללהקות ילדות שלי למשל. כשאתה האזנת ללהקות שהפכו למשפיעות ביותר כמו הביטלס, קשה לחשוב על גרין דיי למשל כ"פורצת דרך" כמו הביטלס.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."