אשכול פוליטיקה ואקטואליה
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
Re: אשכול פוליטיקה
שוקרון, אמרתי שחרידים הם לא יהודים.. בדיוק!! מה שכתבתי כאן למה אני חושב שהם לא יהודים.. הדרך ארץ קדמה לתורה.
דתיים לאומים גם התנגדו בצורה ברוטלית למצעד הגאווה בירושלים..
דתיים לאומים גם התנגדו בצורה ברוטלית למצעד הגאווה בירושלים..
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
yyzboy1928 כתב:אמרתי שחרידים הם לא יהודים.. בדיוק!!
yyzboy1928 כתב:בשבילי, להיות יהודי זה להיות כמוהם ואני ממש לא רוצה להיות כמוהם.

ואף דתי לאומי לא הרים יד או מחה באופן ברוטלי נגד מצעד הגאווה. היה את תהלוכת הבהמות עד כמה שזכור לי, אבל שום דבר מעבר לזה.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
הכוונה שלי היא שהם כאילו מנסים להוציא את עצמם "יהודים ניו וויב".. ולהוות דוגמא ל"אני יהודי ויותר יהודי ממך".. וסליחה, זה לא היהודי שאני רוצה להיות.. אותי לימדו בבית ש"דרך ארץ קדמה לתורה".
אני הבנתי שכל מיני מרזלים הפעילו אלימות קלה בהתנגדות למצעד הגאווה.. אם לא, אז קבל התנצלותי..
אני הבנתי שכל מיני מרזלים הפעילו אלימות קלה בהתנגדות למצעד הגאווה.. אם לא, אז קבל התנצלותי..
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
שוקרון, יש לי שאלה, מי יותר קרוב למי בדיעותיו, אני אליך או אתה לחרדים?
אני לא אומר שדתיים לאומיים הם בהמות כמו החרדים, אבל הניסיון לבהפרדה מוחלטת, הוא קצת עיוות, בעיניי לפחות.
בסופו של דבר זאת אותו הדת, התפישה בצד אחד היא יותר קיצונית, אבל שני המחנות מדברים בשם אותו הדבר.
אני לא אומר שדתיים לאומיים הם בהמות כמו החרדים, אבל הניסיון לבהפרדה מוחלטת, הוא קצת עיוות, בעיניי לפחות.
בסופו של דבר זאת אותו הדת, התפישה בצד אחד היא יותר קיצונית, אבל שני המחנות מדברים בשם אותו הדבר.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
מבחינה תיאולוגית טהורה - חרדים יותר קרובים. וזה רחוק מאוד.
מכל בחינה אחרת - אתה.
מכל בחינה אחרת - אתה.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- בריל!
לצערי מה שקרה אתמול הוכיח מעל לכל ספק ומעל לכל ויכוח לאן המדינה שלנו מידרדרת ולאן הקנאות הדתית תביא אותנו.
כמה ימים בלבד אחרי תשעה באב, ואף אחד לא לומד ואף אחד לא רואה את המציאות.
התל אביבים שחשבו שהם חיים בבועה, ואף אחד לא יכול לגעת בהם בבועה שלהם,שהותירו את המאבק על הזכויות ועל חופש הפרט למי שנשאר בירושלים. פעמון האזהרה צלצל, כבר כמה פעמים, במיוחד במצעד שבו נדקר אדם רוסו, ואף אחד לא חשב להתעורר.
אני חשוב שהיום הם התעוררו לבוקר חדש לחלוטין.
עוד פעם יבואו ויאמרו- אל תכפישו קהילה שלמה בגלל מעשה של מטורף, אבל לא! זה לא מעשה של מטורף, זה מעשה של קהילה שלמה.
של קהילה החרדית והדתית ימנית קיצונית שפעלו להתסיס ולעורר אווירה של רצח! מרזל ובן גביר שמבחינתי ראויים לכיסא החשמלי, הם רוצחים כבר מהרצח המתועב של רבין, ובטח במקרה הנוכחי.
כל אותם "רבנים" שעודדו פעולות אלימות כנגד הקהילה הזאת, כל אותם אנשים שמצדדים בהשתקת האחר והשונה במדינה בעילה דתית, כל אלה צריכים לעמוד מול ה"אלוהים" שלהם ולקוות שהוא יסלח להם.
אני הפסקתי להיות נאיבי- הגיע הזמן שהציבור השפוי במדינה שלנו (כן כן לא רק בירושלים) יקום על רגליו האחוריות ויעשה משהו!
איכס בא לי להקיא הבוקר
כמה ימים בלבד אחרי תשעה באב, ואף אחד לא לומד ואף אחד לא רואה את המציאות.
התל אביבים שחשבו שהם חיים בבועה, ואף אחד לא יכול לגעת בהם בבועה שלהם,שהותירו את המאבק על הזכויות ועל חופש הפרט למי שנשאר בירושלים. פעמון האזהרה צלצל, כבר כמה פעמים, במיוחד במצעד שבו נדקר אדם רוסו, ואף אחד לא חשב להתעורר.
אני חשוב שהיום הם התעוררו לבוקר חדש לחלוטין.
עוד פעם יבואו ויאמרו- אל תכפישו קהילה שלמה בגלל מעשה של מטורף, אבל לא! זה לא מעשה של מטורף, זה מעשה של קהילה שלמה.
של קהילה החרדית והדתית ימנית קיצונית שפעלו להתסיס ולעורר אווירה של רצח! מרזל ובן גביר שמבחינתי ראויים לכיסא החשמלי, הם רוצחים כבר מהרצח המתועב של רבין, ובטח במקרה הנוכחי.
כל אותם "רבנים" שעודדו פעולות אלימות כנגד הקהילה הזאת, כל אותם אנשים שמצדדים בהשתקת האחר והשונה במדינה בעילה דתית, כל אלה צריכים לעמוד מול ה"אלוהים" שלהם ולקוות שהוא יסלח להם.
אני הפסקתי להיות נאיבי- הגיע הזמן שהציבור השפוי במדינה שלנו (כן כן לא רק בירושלים) יקום על רגליו האחוריות ויעשה משהו!
איכס בא לי להקיא הבוקר

"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
כל הומופוב קטן במדינה הזאת (כן גם אלה שבפורום הזה) תרם באופן עקיף למה שקרה אתמול בתך אביב, ביצירת אווירה של שנאה והסתה.
ואין כל קשר לזה שזה בתל אביב ובועה וכל השטויות האלה, אני לא מסכים עם זה. אף אחד לא חלם או חולם. השנאה היא בכל מקום. פשוט גועל נפש.

ואין כל קשר לזה שזה בתל אביב ובועה וכל השטויות האלה, אני לא מסכים עם זה. אף אחד לא חלם או חולם. השנאה היא בכל מקום. פשוט גועל נפש.

"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
האירוע של אמש בהחלט מזעזע והכתובת הייתה על הקיר כבר מזמן כמו שבריל אמר. זה לא רק ההסתה הפרועה נגד הקהילה ההומו-לסבית, זה בכלל כל ההסתה הפוליטית שעושים רבנים ואנשי דת שנמצאים "מעל החוק" במדינה. לצערי ,אף אחד לא באמת מתכנן לעשות כלום כי בטח לא ממשלת ימין לא רוצה להתעסק עם הדתיים והחרדים מבחינה פוליטית, ואני לא רואה את הרוב החילוני במדינה עושה משהו כנגד ההתנהגות המחליאה הזאת.

-
- בריל!
כשאדם (שיצא לי להכיר ולדבר איתו כמה פעמים) נדקר, כל התל אביבים לא עשו כלום! פשוט טענו שהקהילה בירושלים צריכה לעבור לתל אביב- איפה הם היום? החוסר סולידריות של האנשים בתל אביב כלפי אנשים שנאבקים בחלאות האלה מדי יום בירושלים, כאן הבעיה. הבועה קיימת, והיא התפוצצה להם בפנים אתמול!DivineComedy כתב:כל הומופוב קטן במדינה הזאת (כן גם אלה שבפורום הזה) תרם באופן עקיף למה שקרה אתמול בתך אביב, ביצירת אווירה של שנאה והסתה.
אם תנסה להיזכר לפני כמה שנים היה ויכוח בפורום הזה על הצורך בקיום מצעד גאווה בירושלים, ואמרתי אז לכל האנשים שטענו כנגד המצעד, שהחוסר מעש וההתעלמות מהבעיה עוד תינשך אותם בעתיד הקרוב- והנה זה קרה! במרכז תל אביב ה"פלורליסטית" עדיין הקנאות הדתית נמצאת ובועטת, לא רק בירושלים! החרדים הקיצונים לא מעוניינים רק בירושלים, הם רוצים שליטה בכל הארץ (וכרגע ממש לא משנה לי מי האיש שלחץ על ההדק, יש קהילה שלמה שעומדת מאחורי הרובה הזה).
הגיע הזמן לפתוח את העיניים במדינה שלנו! העיניים שלי פקוחות כבר כמה שנים טובות, וכל מי שחושב שזה סתם מרמור, וזה סתם בכיינות, אז כל יום שעובר מוכיח שזה לא!
נרצחים כאן אנשים על ימין ועל שמאל על כלום! על שנאה לאחר ולשונה!
על מוסר של מדינה שירד מתחת לקו האדום, ועל האטימות של אנשים במרכז שמעדיפים רק לספור את הכסף ואת האלכוהול ואת הקוקאין שהם דוחפים כדי להתעלם מהמציאות.
בוקר טוב לכוווווווווווווולם!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
אני לא מסכים ולא מקבל את מה שאתה אומר.
אין פה בעייה של תל אביב!! יש פה בעייה של כל המדינה.
כל הדיבורים של עכשיו הם מבינים ועכשיו זה התפוצץ להם בפנים ובוקר טוב... לא מסכים עם זה וזה אפילו בולשיט. זה לא ישנה כלום. הפגנות היו ויהיו. מצעדי גאווה היו ויהיו. זה רק יגרום לקהילה להיות אולי יותר פעילו ויותר מודעת ולא רק בתל אביב.
השנאה לכל עבר רק תגדל. אם אתה חושב שעכשיו אנשים יעשו מרד אזרחי בתל אביב או בי-ם או כל צורה אחרת של התנגדות, אתה טועה. מהבחינה הזאת זה אבוד. כל עוד יהיה חינוך להומופוביה ושנאת השונה, דברים כאלה לא יעזרו. וחינוך לקבלת הגאה יקרה כשתהיה יותר מודעות לקהילה. תהיה מודעות לזה לזה לא פסול, שזה לא מחלה. אבל באמת אתה מצפה שזה יקרה מדינה הזאת בזמן הקרוב?
אין פה בעייה של תל אביב!! יש פה בעייה של כל המדינה.
כל הדיבורים של עכשיו הם מבינים ועכשיו זה התפוצץ להם בפנים ובוקר טוב... לא מסכים עם זה וזה אפילו בולשיט. זה לא ישנה כלום. הפגנות היו ויהיו. מצעדי גאווה היו ויהיו. זה רק יגרום לקהילה להיות אולי יותר פעילו ויותר מודעת ולא רק בתל אביב.
השנאה לכל עבר רק תגדל. אם אתה חושב שעכשיו אנשים יעשו מרד אזרחי בתל אביב או בי-ם או כל צורה אחרת של התנגדות, אתה טועה. מהבחינה הזאת זה אבוד. כל עוד יהיה חינוך להומופוביה ושנאת השונה, דברים כאלה לא יעזרו. וחינוך לקבלת הגאה יקרה כשתהיה יותר מודעות לקהילה. תהיה מודעות לזה לזה לא פסול, שזה לא מחלה. אבל באמת אתה מצפה שזה יקרה מדינה הזאת בזמן הקרוב?
- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
ידידה שלי העלתה נקודה מעניינת - על הצביעות והתקינות הפוליטית ששולטת בכולם, בכולנו, כל הזועקים והמתלוננים על מקרה הרצח של אתמול ועל הפגיעה במיעוט ההומו-לסבי בארץ.
כמו שניר כתב, הבעיה היא במדינה ובאזרחי המדינה, אבל הבעיה היא רחבה הרבה יותר מאשר רק בקרב המיעוטים.
אני חושב שזה בהחלט נכון.people should really chill with the overcompensating, apologetic, fake PC facade of anti-homophobia. Hate crimes suck, but they happen everyday to various populations. Women for instance, are murdered on a daily basis just because they are women by rapists, wife beaters and honor of the family killings and i don't see the frigging prime-minister or anyone publicly renouncing that.
כמו שניר כתב, הבעיה היא במדינה ובאזרחי המדינה, אבל הבעיה היא רחבה הרבה יותר מאשר רק בקרב המיעוטים.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
אני לא מסכים. פיגוע כשהיורה יורה לכל כיוון בלי הבחנה הוא לא כמו רצח בתוך משפחה. סליחה אבל זה לא.
זה לא יציאה נגד אינדיבידואל, זה יציאה נגד קהילה של אנשים (לא משנה כרגע אם דוסים או הומואים). גם רצח רבין הוא לא סתם רצח וגם טבח המערת המכפלה הוא לא סתם רצח וגם פיגוע במסעדה הוא לא סתם פגיעה כמו פגיעה באינדיבידואל.
חוץ מזה נמאס לי מאנשים שרואים את העולם בשחור לבן, אם אתה מזדעעזע מרצח אחד אז אתה חייב להזדעזע באותו האופן מכל רצח. די! אנשים אנשים חיים, נושמים ומרגישים והעולם הוא לא שחור לבן. וכן יש הבדל בין רצח מתנחל שמתעקש לחיות במקום שלא רוצים אותו לבין רצח אנשים שכל מעשיהם זה התכנסות בשביל להנות ולשחק קלפים. ולא אני לא מצדיק אף אחד מהרצחים.
זה לא יציאה נגד אינדיבידואל, זה יציאה נגד קהילה של אנשים (לא משנה כרגע אם דוסים או הומואים). גם רצח רבין הוא לא סתם רצח וגם טבח המערת המכפלה הוא לא סתם רצח וגם פיגוע במסעדה הוא לא סתם פגיעה כמו פגיעה באינדיבידואל.
חוץ מזה נמאס לי מאנשים שרואים את העולם בשחור לבן, אם אתה מזדעעזע מרצח אחד אז אתה חייב להזדעזע באותו האופן מכל רצח. די! אנשים אנשים חיים, נושמים ומרגישים והעולם הוא לא שחור לבן. וכן יש הבדל בין רצח מתנחל שמתעקש לחיות במקום שלא רוצים אותו לבין רצח אנשים שכל מעשיהם זה התכנסות בשביל להנות ולשחק קלפים. ולא אני לא מצדיק אף אחד מהרצחים.
- Osirus
- דרימיסט מתקדם
הרצח הזה מתועב, יהי זכרם של הקורבנות ברוך והחלמה מהירה לפצועים
אבל חבל על הקרקס התקשורתי וההאשמות הפומביות נגד החרדים, לאיש אין זכות לקבוע מי ביצע את זה ומי לא, אם מישהו שמכיר מישהו שנפגע שם מפנה אצבע מאשימה, אני מבין אותו דווקא בגלל שזה מנגנון תגובה ראשוני לדברים האלה
אבל למה זה טוב? להתלונן על הסתה ולהסית בעצמכם?
אבל חבל על הקרקס התקשורתי וההאשמות הפומביות נגד החרדים, לאיש אין זכות לקבוע מי ביצע את זה ומי לא, אם מישהו שמכיר מישהו שנפגע שם מפנה אצבע מאשימה, אני מבין אותו דווקא בגלל שזה מנגנון תגובה ראשוני לדברים האלה
אבל למה זה טוב? להתלונן על הסתה ולהסית בעצמכם?

Today Crime Does Pay....The Shadow Knows!!!
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
הטוקבקים שצונזרו - פרצופה של המדינה
http://news.walla.co.il/?w=//1530512&m=1&mid=72152
הייתי מוסיף לזה את כל מי שאומר "אבל" מיד אחרי שהוא מגנה (בכאילו או באמת) את הרצח.
http://news.walla.co.il/?w=//1530512&m=1&mid=72152
הייתי מוסיף לזה את כל מי שאומר "אבל" מיד אחרי שהוא מגנה (בכאילו או באמת) את הרצח.
-
- דרימיסט מתקדם
מתן וטל,
אני לא ראיתי באף מקום שתפסו את הרוצח..
ככה שאני לא מבין על סמך מה החלטתם את מה שהחלטתם.
נכון.. זה מפתה לחשוב ולומר שכנראה דתי עשה את זה... ואפילו אני לא אתפלא אם כך יתברר..
אבל יש עוד כל כך הרבה אופציות אחרות..
אתם מדברים על הסתה ושנאה, ומה שאתם עושים עכשיו דומה מאוד. את נאומי ההכפשה חידשתם עכשיו רק כי ניתנה לכם ההזדמנות. בלי שום הוכחה וללא שום ביסוס.
דעות קדומות? סטיגמות?
אני יותר ויותר מבין, שה"נאורים" הם בעצם "חשוכים" כמו כל אחד אחר.. פשוט כל אחד מצביע איפה שכואב לו.
כמו שניר אמר, הבעיה היא כללית במדינה, (ולדעתי גם בחלק גדול מאוד בעולם), ולאו דווקא במגזר כזה או אחר.
אני מקווה מאוד שאתם טועים. ולא כי אני שייך ל"צד המאמין", אלא בגלל הפילוג והשנאה שהעניין יוצר ועלול ליצור עוד בגדול.
אנחנו מספיק מפולגים פה גם ככה.. לא ממש בא לי שהקרע בעם יגדל עוד יותר...
אני לא ראיתי באף מקום שתפסו את הרוצח..
ככה שאני לא מבין על סמך מה החלטתם את מה שהחלטתם.
נכון.. זה מפתה לחשוב ולומר שכנראה דתי עשה את זה... ואפילו אני לא אתפלא אם כך יתברר..
אבל יש עוד כל כך הרבה אופציות אחרות..
אתם מדברים על הסתה ושנאה, ומה שאתם עושים עכשיו דומה מאוד. את נאומי ההכפשה חידשתם עכשיו רק כי ניתנה לכם ההזדמנות. בלי שום הוכחה וללא שום ביסוס.
דעות קדומות? סטיגמות?
אני יותר ויותר מבין, שה"נאורים" הם בעצם "חשוכים" כמו כל אחד אחר.. פשוט כל אחד מצביע איפה שכואב לו.
כמו שניר אמר, הבעיה היא כללית במדינה, (ולדעתי גם בחלק גדול מאוד בעולם), ולאו דווקא במגזר כזה או אחר.
אני מקווה מאוד שאתם טועים. ולא כי אני שייך ל"צד המאמין", אלא בגלל הפילוג והשנאה שהעניין יוצר ועלול ליצור עוד בגדול.
אנחנו מספיק מפולגים פה גם ככה.. לא ממש בא לי שהקרע בעם יגדל עוד יותר...
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
בעיניי זה לא ממש משנה מי עשה את המעשה הזה. דתי, חרדי, חילוני, ערבי.
מה שמשנה זה שההומופוביה וההסתה של כל אלה שמחזיקים בדיעות "חשוכות" הם שבסופו של דבר הובילו למעשה הזה.
הלוואי הלוואי שהשנאה הייתה קיימת רק בקרב מיעוט חרדים או דתיים קיצוניים. אך לא כך הדבר. זה קיים גם בקרב ערבים, דתיים (לא כולם אגב) וגם בקרב חילונים פרימיטיביים. וגם בפורום הזה. זאת מגפה אבל גם סימפטום להרבה דברים שקורים במדינה הזאת. והלוואי והיה לי את האמונה שאפשר לצאת נגד זה ולנסות להשפיע. אבל אני לא מאמין.
(נו שוב יצא לי פוסט קודר
ואני יושב בישיבה משעממת אז יש לי גם זמן)
מה שמשנה זה שההומופוביה וההסתה של כל אלה שמחזיקים בדיעות "חשוכות" הם שבסופו של דבר הובילו למעשה הזה.
הלוואי הלוואי שהשנאה הייתה קיימת רק בקרב מיעוט חרדים או דתיים קיצוניים. אך לא כך הדבר. זה קיים גם בקרב ערבים, דתיים (לא כולם אגב) וגם בקרב חילונים פרימיטיביים. וגם בפורום הזה. זאת מגפה אבל גם סימפטום להרבה דברים שקורים במדינה הזאת. והלוואי והיה לי את האמונה שאפשר לצאת נגד זה ולנסות להשפיע. אבל אני לא מאמין.
(נו שוב יצא לי פוסט קודר

-
- דרימיסט מתקדם
אני יכול להבין למה לך זה לא משנה ולי זה כן משנה..
אם חילוני יעשה את זה, אף אחד לא יגיד "החילונים הסיטו", אף אחד לא יסתכל עליך ברחוב כאחד ששייך לאוכלוסיה חשוכה. החילונים הם הרוב פה.
בטח ובטח שלא יזיז לך אם דתי/חרדי/ערבי עשו את זה, כי אז אתה בכלל "יוצא נקי".
אבל אם דתי עשה את זה, אני כבר אשמע מכל הכיוונים "אתם הדתיים". בדיוק כמו ששמענו אחרי רצח רבין, ועדיין שומעים.
אני מאמין שמישהו יבוא ויגיד "אבל מה אתה רוצה? מגיע לכם! זה החינוך שאתם גדלים עליו".
אז כבר עכשיו אני אגיד שזה לא נכון. אף אחד לא מחנך אותנו לשנוא.
אהבת העם זה אחד הערכים החשובים שגדלנו עליהם. ואני, שמעולם לא הבעתי דעה שלילית על הומוסקסואלים, לא רוצה ולא צריך לחטוף את ההאשמות ואת ההכפשות שטל ומתן חילקו פה. תודה. אבל זה לא אני, וגם לא השכן החרדי שלי. אני שונא הכללות.
אם חילוני יעשה את זה, אף אחד לא יגיד "החילונים הסיטו", אף אחד לא יסתכל עליך ברחוב כאחד ששייך לאוכלוסיה חשוכה. החילונים הם הרוב פה.
בטח ובטח שלא יזיז לך אם דתי/חרדי/ערבי עשו את זה, כי אז אתה בכלל "יוצא נקי".
אבל אם דתי עשה את זה, אני כבר אשמע מכל הכיוונים "אתם הדתיים". בדיוק כמו ששמענו אחרי רצח רבין, ועדיין שומעים.
אני מאמין שמישהו יבוא ויגיד "אבל מה אתה רוצה? מגיע לכם! זה החינוך שאתם גדלים עליו".
אז כבר עכשיו אני אגיד שזה לא נכון. אף אחד לא מחנך אותנו לשנוא.
אהבת העם זה אחד הערכים החשובים שגדלנו עליהם. ואני, שמעולם לא הבעתי דעה שלילית על הומוסקסואלים, לא רוצה ולא צריך לחטוף את ההאשמות ואת ההכפשות שטל ומתן חילקו פה. תודה. אבל זה לא אני, וגם לא השכן החרדי שלי. אני שונא הכללות.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אנחנו לא מסיתים ושונאים, כל אחד מאמין באמת שלו , אבל מי שלוקח את זה באופן קיצוני הם הדתיים, ולכן נוצר האנטגוניזם הזה נגדם. הפילוג והשנאה והקרע בעם יישארו בכל מקרה, כי מדובר בעם היהודי בו כל אחד חושב שהוא יותר חכם מהשני, אין סבלנות, אין סובלנות ולכן קרה מה שקרה. דווקא אלו שאמורים לגרום לקירוב לבבות (המאמינים) עושים בדיוק ההיפך.
-
- דרימיסט מתקדם
אתה פשוט צריך להפסיק להכליל.
מי שרצח, בטח לא קרא לקירוב לבבות. ומי שקרא לקרוב לבבות, לא רצח.
ואתה מפספס נקודה חשובה,
ההסתה פה ברורה לחלוטין. עצם זה שהחלטתם על דעת עצמכם שהרוצח הוא דתי, פה הסיפור נגמר.
הסתה לכל דבר ועניין.
מי שרצח, בטח לא קרא לקירוב לבבות. ומי שקרא לקרוב לבבות, לא רצח.
ואתה מפספס נקודה חשובה,
ההסתה פה ברורה לחלוטין. עצם זה שהחלטתם על דעת עצמכם שהרוצח הוא דתי, פה הסיפור נגמר.
הסתה לכל דבר ועניין.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אה זה שהחלטנו על כך שהרוצח הוא דתי זה הסתה.... טוב לדעת
הציבור הדתי בכללותו לא חייב להסית באופן פעיל, עצם זה שהוא לא יוצא נגד הגורמים הקיצוניים בתוכו, מאפשר להסתה להימשך.

הציבור הדתי בכללותו לא חייב להסית באופן פעיל, עצם זה שהוא לא יוצא נגד הגורמים הקיצוניים בתוכו, מאפשר להסתה להימשך.