DivineComedy כתב:טוב, מצאתי את הביטוי באנציקלופדיה היהודית, ותגובתי היא שאין לי תגובה

אם הכוונה היא שאני לא מבקר תנועות כדוגמת שלום עכשיו, אז אני אומר שאני לא ממש מכיר אותם.
זה בהחלט מה שהתכוונתי. ולאו דווקא לגבי שלום עכשיו.
זה הרעיון. כל אחד לוחץ איפה שקורץ לו.
DivineComedy כתב:דבר אחד אני כן אומר, אם האנשים האלה על הגבעה קיבלו אישורים כתובים מהממשלה לגור שם, אז זה נראה לי דפוק שאותה הממשלה גם תעיף אותם משם (בלי שיהיה שינוי בתנאים).
עיין ערך התנתקות קיץ 2005.
"נראה לי דפוק שהממשלה תעשה כך וכך". פעם ראשונה שהממשלה עושה משהו דפוק?
DivineComedy כתב:הנקודה המקורית שהאנשים האלה רוצים להיות שם דווקא כדי להציק ולהעצבן, זה כבר משהו אחר שאני לא אוהב.
פה הטעות שלך. אין פה שום רצון לעצבן.
יש כאן אידאולוגיה של ישוב הארץ.
לי אישית קשה להבין אותה ולהתחבר אליה. למה לסכן את החיים של הילדים שלך בשביל זה? למה לגור בחור שאף אחד לא יודע איך להגיע אליו? אבל אלה השיקולים שלהם. מה שכן, הם לא יקדישו את החיים שלהם רק "כדי להציק ולעצבן". ברור לחלוטין שזה בא ממקום אחר.
DivineComedy כתב:אם יבואו שלום עכשיו ויזרקו אבנים על שוטרים, אני אהיה הראשון (טוב אולי השני) שיציין את זה לרעה.
החרדים לא הולכים לבג"ץ, הם הולכים לפחים עם גפרורים.
לא ערכתי שום השוואה בין שלום עכשיו לחרדים.
וזה לא שהחרדים עושים משהו טוב. אבל פה בדיוק מה שמעצבן אותי בשלום עכשיו. הם עוטפים את השנאה שלהם במילים יפות כמו "שלטון החוק" ו"זכויות האזרח" וכו'.. הולכים לבג"ץ. עושים הכל בצורה חוקית ויפה.
אבל מה המטרה העיקרית שלהם? אלוהים יודע. הצביעות הזאת דוחה אותי.
וזה ממש לא אומר שאני מצדיק את ההתנהגות המגונה של החרדים.
והבעיה הכי גדולה היא, שלאורך השנים, השלטונות נתנו לחרדים לגיטימציה להתנהג ככה. כל פעם שהחרדים שרפו פחים, נתנו מכות והשתוללו ברחובות - הם קיבלו את מה שרצו. עכשיו זה חוזר אליהם בבומרנג. המדינה הרגילה אותם שככה משיגים פה את מה שאתה רוצה, ועכשיו המדינה בוכה על זה.
DivineComedy כתב:אני חושב שמלחמה אזרחים במדינה הזאת היא בלתי נמנעת, אולי לא בתוך 5 שנים אלא 15 אבל אני לא חושב שישארו כאן הרבה אנשים טובים למנוע את זה.
אני מקווה מאוד שאתה טועה.
אבל תראה. לחיות בשלום עם עצמנו אנחנו לא יכולים. אז איך אנחנו רוצים לחיות בשלום עם עמים אחרים?
DivineComedy כתב:בסופו של דבר אולי היהודים באמת נועדו לחיות בין עמים ולא בתוך מדינה משל עצמם. גם בקדנציה הקודמת אכלנו אחד את השני, וגם בקדנציה הנוכחית שנמשכת רק 60 שנה, אנחנו בדרך לאבדון כעם במדינה ריבונית עצמאית.
גם אם זה קשה, אני אעדיף להיות יותר אופטימי ממך...
Mars Volter כתב:אני לא כ"כ מבין על מה החרדים יצאו להפגין...
אני רואה את זה בתור אישה, שסובלת מבעיה נפשית, הרעיבה את הילד שלה. המעשים שלה לא על רקע דתי, המעצר הוא לא על רקע דתי. למעשה, הדתיים מפגינים מהסיבה הפשוטה - יש דתי שנעצר.
ואני חושב שהדתיים בימים אלו פשוט מנסים לגרום לציבור החילוני וכו' וכו'
תעשה את ההפרדה.
אני דתי.
הם חרדים.
ואני שונא את ההתפלגות הזאת. ואני בכלל לא אוהב לקטלג את עצמי ככה.
אבל מכיוון שהפילוג הזה כבר קיים, אז כדאי שנכיר טוב את הביטויים והשמות של כל אחד מהם.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)