אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
ufomatan
בריל!

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי ufomatan »

Mars Volter כתב:אני לא כ"כ מבין על מה החרדים יצאו להפגין...
אני רואה את זה בתור אישה, שסובלת מבעיה נפשית, הרעיבה את הילד שלה. המעשים שלה לא על רקע דתי, המעצר הוא לא על רקע דתי. למעשה, הדתיים מפגינים מהסיבה הפשוטה - יש דתי שנעצר.
ואני חושב שהדתיים בימים אלו פשוט מנסים לגרום לציבור החילוני בישראל להבין שאנחנו על זמן שאול ויש "יום הדין" יעשה קיצור-דרך ויגיע ביולי ולא באוקטובר, ולכן צריך לצאת בהפגנות סוערות ולצעוק "שאבעס" בכל מקום.
ניר לגבי מלחמת אחים - אני מצטער, אבל הציבור החילוני (בהנחה שהמלחמה שאתה חושש ממנה היא של דתיים-חילוניים) כ"כ אדיש וכל מה שמעניין אותו זה הלגמור ת'חודש ולתת פעם ברבעון קפיצה לאיזה צימר + סקס מנוון עם אישה שאתה לא אוהב מתנה על חשבון הבית, שאני פשוט לא רואה יותר מכמה אלפים שיוצאים להילחם על הזכות שלהם לשבת ב"קפה קפה" ולקטר איך המדינה שלנו הולכת פייפן, כשהם וההתקרנפות שלהם (לדעתי) היא הסיבה המרכזית.

לילה טוב :)
החילונים במקום להילחם על מקומם ועל פרנסתם ועל העיר שלהם, פשוט ברחו לבועה שקוראים לה תל אביב וחושבים ששם הם "יתחבאו" מהמצב בארץ ובירושלים. עצוב שאנשים עוצמים עיניים בכוונה ונותנים לאחרים לדרוך על העיר ועל הארץ שלהם ברגל כל כך גסה.
העיקר שבתל אביב הם ימצאו פאבים ב 3 בבוקר, ופיצוציות שפתוחות 24 שעות, הם לא מבינים שגם לשם החרדים ירדפו אותם אם הם לא יתעוררו בזמן!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

DivineComedy כתב:טוב, מצאתי את הביטוי באנציקלופדיה היהודית, ותגובתי היא שאין לי תגובה :)
אם הכוונה היא שאני לא מבקר תנועות כדוגמת שלום עכשיו, אז אני אומר שאני לא ממש מכיר אותם.
זה בהחלט מה שהתכוונתי. ולאו דווקא לגבי שלום עכשיו.
זה הרעיון. כל אחד לוחץ איפה שקורץ לו.
DivineComedy כתב:דבר אחד אני כן אומר, אם האנשים האלה על הגבעה קיבלו אישורים כתובים מהממשלה לגור שם, אז זה נראה לי דפוק שאותה הממשלה גם תעיף אותם משם (בלי שיהיה שינוי בתנאים).
עיין ערך התנתקות קיץ 2005.
"נראה לי דפוק שהממשלה תעשה כך וכך". פעם ראשונה שהממשלה עושה משהו דפוק?
DivineComedy כתב:הנקודה המקורית שהאנשים האלה רוצים להיות שם דווקא כדי להציק ולהעצבן, זה כבר משהו אחר שאני לא אוהב.
פה הטעות שלך. אין פה שום רצון לעצבן.
יש כאן אידאולוגיה של ישוב הארץ.
לי אישית קשה להבין אותה ולהתחבר אליה. למה לסכן את החיים של הילדים שלך בשביל זה? למה לגור בחור שאף אחד לא יודע איך להגיע אליו? אבל אלה השיקולים שלהם. מה שכן, הם לא יקדישו את החיים שלהם רק "כדי להציק ולעצבן". ברור לחלוטין שזה בא ממקום אחר.
DivineComedy כתב:אם יבואו שלום עכשיו ויזרקו אבנים על שוטרים, אני אהיה הראשון (טוב אולי השני) שיציין את זה לרעה.
החרדים לא הולכים לבג"ץ, הם הולכים לפחים עם גפרורים.
לא ערכתי שום השוואה בין שלום עכשיו לחרדים.
וזה לא שהחרדים עושים משהו טוב. אבל פה בדיוק מה שמעצבן אותי בשלום עכשיו. הם עוטפים את השנאה שלהם במילים יפות כמו "שלטון החוק" ו"זכויות האזרח" וכו'.. הולכים לבג"ץ. עושים הכל בצורה חוקית ויפה.
אבל מה המטרה העיקרית שלהם? אלוהים יודע. הצביעות הזאת דוחה אותי.

וזה ממש לא אומר שאני מצדיק את ההתנהגות המגונה של החרדים.
והבעיה הכי גדולה היא, שלאורך השנים, השלטונות נתנו לחרדים לגיטימציה להתנהג ככה. כל פעם שהחרדים שרפו פחים, נתנו מכות והשתוללו ברחובות - הם קיבלו את מה שרצו. עכשיו זה חוזר אליהם בבומרנג. המדינה הרגילה אותם שככה משיגים פה את מה שאתה רוצה, ועכשיו המדינה בוכה על זה.
DivineComedy כתב:אני חושב שמלחמה אזרחים במדינה הזאת היא בלתי נמנעת, אולי לא בתוך 5 שנים אלא 15 אבל אני לא חושב שישארו כאן הרבה אנשים טובים למנוע את זה.
אני מקווה מאוד שאתה טועה.
אבל תראה. לחיות בשלום עם עצמנו אנחנו לא יכולים. אז איך אנחנו רוצים לחיות בשלום עם עמים אחרים?
DivineComedy כתב:בסופו של דבר אולי היהודים באמת נועדו לחיות בין עמים ולא בתוך מדינה משל עצמם. גם בקדנציה הקודמת אכלנו אחד את השני, וגם בקדנציה הנוכחית שנמשכת רק 60 שנה, אנחנו בדרך לאבדון כעם במדינה ריבונית עצמאית.
גם אם זה קשה, אני אעדיף להיות יותר אופטימי ממך...
Mars Volter כתב:אני לא כ"כ מבין על מה החרדים יצאו להפגין...
אני רואה את זה בתור אישה, שסובלת מבעיה נפשית, הרעיבה את הילד שלה. המעשים שלה לא על רקע דתי, המעצר הוא לא על רקע דתי. למעשה, הדתיים מפגינים מהסיבה הפשוטה - יש דתי שנעצר.
ואני חושב שהדתיים בימים אלו פשוט מנסים לגרום לציבור החילוני וכו' וכו'
תעשה את ההפרדה.
אני דתי.
הם חרדים.

ואני שונא את ההתפלגות הזאת. ואני בכלל לא אוהב לקטלג את עצמי ככה.
אבל מכיוון שהפילוג הזה כבר קיים, אז כדאי שנכיר טוב את הביטויים והשמות של כל אחד מהם.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

ידעתי שנושא ההתנתקות יעלה בגלל זה כתבתי "בלי שיהיה שינוי בתנאים". במקרה הזה הממשלה עשתה בשכל להוציא אנשים מwar zone ולהפסיק לסכן חיי חיילים בשביל קומץ קיצוניים הזויים.

במקרה הזה אני מקבל את התיקון של להציק ולעצבן, אבל במקרה של מה שהמתנחלים עושים לחקלאים הפלסטינים אני לא מקבל, זה לא נעשה מתוך אידיאולוגיה עמוקה, סתם כדי להיות חרא איתם.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

DivineComedy כתב:ידעתי שנושא ההתנתקות יעלה בגלל זה כתבתי "בלי שיהיה שינוי בתנאים". במקרה הזה הממשלה עשתה בשכל להוציא אנשים מwar zone ולהפסיק לסכן חיי חיילים בשביל קומץ קיצוניים הזויים.
ידעתי שידעת.
ובאמת תהיתי מה ה"בלי שיהיה שינוי בתנאים" אומר.
בכל אופן, החזרת שטחים שישראל נתנה בהם אישורי בניה נפוצה מאוד בהיסטוריה הקצרה שלנו. ההתנתקות הייתה דוגמא.
DivineComedy כתב:במקרה הזה אני מקבל את התיקון של להציק ולעצבן, אבל במקרה של מה שהמתנחלים עושים לחקלאים הפלסטינים אני לא מקבל, זה לא נעשה מתוך אידיאולוגיה עמוקה, סתם כדי להיות חרא איתם.
זה לא רק "המתנחלים עושים לחקלאים הפלסטינים". זאת התקוטטות ילדותית שאף אחד בה לא צדיק תמים.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

שי דרומי יצא זכאי!!

התפללתי כל הזמן הזה שהוא ייצא זכאי.. אני פשוט ריחמתי עליו בכל הפרשה הזאת. זה לא כל כך נעים שגומרים לך את החיים כל פעם מחדש שגונבים לך את המשק. הגנה עצמית לכל דבר.

(אבל כנראה רוב חברי האשכול יגידו שמדובר ברצח מכוון של שי דרומי והוא זוכה בגלל שאנחנו במדינה פאשיסטית :roll: ).
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אני לא מאמין שיש פה אחד שהיה רוצה לראות את שי דרומי בכלא.
DivineComedy כתב:ידעתי שנושא ההתנתקות יעלה בגלל זה כתבתי "בלי שיהיה שינוי בתנאים". במקרה הזה הממשלה עשתה בשכל להוציא אנשים מwar zone ולהפסיק לסכן חיי חיילים בשביל קומץ קיצוניים הזויים.
10,000 איש זה קומץ. אהה.
אני חושב שאתה צודק. אסור שאזרחים יהיו בתוך אזורי לחימה מסוכנים ככה שצריך לסכן חיי אדם של חיילים לחינם בשביל קומץ הזויים. ממש לא בסדר שאנשים ממשיכים לגור בשדרות, אשדוד, קרית שמונה, קרית גת והחל מהמלחמה הבאה גם כפר סבא ואולי גם תל אביב לשם שינוי.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

עכשיו מי נוקט בדמגוגיה זולה?? :haha: :haha:

אנשים נדחפים לגור בין אוכלוסייה עוינת ואתה מתפלא שיש אש.

אני אשאל אותך משהו: למה יהודים עירקים "התפנו" מעירק? למה יהודי פרס יצאו מאירן? מאותה הסיבה שפינו את יהודי עזה מעזה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

למה דמגוגיה זולה? שדרות בשנים האחרונות היא שטח את בדיוק כמו שהיתה נווה דקלים בזמנה.
לפי מה שאתה אומר, כל מקום שהפלסטינים יחליטו לתקוף יום אחד ולהפוך אותו למקום מוכה פיגועים נצטרך לפנות? למה כשיירו טילים על כל ישובי גוש קטיף ועוטף עזה זה לא הזיז לך אבל כשזה כבר הגיע לאשדוד אשקלון וקרית בת אמרת "עד כאן"? מה ההבדל?
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

מעניים שהתעלמת מהשאלה השנייה.

אם מתקיפים את שגרירות ארה"ב בתימן למשל, מה עושה ממשלת ארה"ב? מפנה את השגרירות. אבל אם יתקפו את מגדלי התאומים, לא יפנו את נ"י. אתם מבין את ההבדל?
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

לא עניתי על השאלה השנייה כי לא רציתי אפילו להכנס לזה. עצם ההשוואה מקוממת אותי.
אבל מכיוון שאתה דורש תשובה אני אומר שהשאלה שלך מחדדת לי את הבדלי הגישות שלנו שמהם נובעים חילוקי הדיעות:
בשבילך מקומות כמו גןש קטיף, חברון, יהודה ושומרון מקבילים לשגרירות ישראל בתורכיה למשל.

מה גם שאתה שוכח שכשאתה מפנה ישוב כאן, הגבול פשוט הופך להיות קרוב יותר. זה לא שהשארת את הבעיה רחוק, אלא הבאת אותה לבית. ויותר גרוע - לא פתרת את הבעיה.

אבל אני דוקא מעודד מהפוסט שלך כי אתה משחק בזירה הביטחונית. מהבחינה הזאת אין לי שום ספקות.
אם היית מעלה טיעון אידאולוגי אז היה לי הרבה יותר קשה לדון איתך על זה כי אין מה לשכנע פה.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

שוקרון- בוא שנייה נצא מהקונספציות הימניות או השמאליות שלנו ונסתכל על המצב קצת מבחוץ ולא כמעורבים.
אני רואה את העובדות ואת המציאות בצורה הזאת:
1. כרגע המצב הוא שהפלסטינים מקבלים גיבוי עולמי להקים מדינה (כמו שאנחנו קיבלנו בזמנו בהצהרת בלפור ובתמיכה באו"ם) זו המציאות ולא הימין ולא השמאל יכולים לשנות אותה לא משנה כמה תרצה או לא תרצה.
2. כרגע המפות שמשורטטות להסכם קבע/ הקמת מדינה פלסטינית, כוללות פינוי של כל ההתנחלויות המבודדות ביו"ש, איחוד גושי התנחלויות גדולים, ואם לא היה פינוי מעזה, גם פינוי כל הישובים מעזה.
אלו שתי העובדות הכי קריטיות כשאתה בא לבחון לעומק את המצב. ולכן כל התנחלות שתבנה או תרחיב כרגע, אתה משקר לתושבים שגרים בה. כיום המתנחלים לא נשלחים על ידי המדינה כמו שהיה פעם, אלא הם כובשים בעצמם את יהודה ושומרון ללא הסכמה של אף אחד.
בסופו של דבר העולם המערבי נתן לך מדינה (עזוב אותך יהדות ואלוהים כרגע בבקשה) כ"פיצוי" על השואה. העולם המערבי נותן לפלסטינים מדינה בשטחים שאתה מודע אליהם מראש.
אתה באמת רוצה לומר לי שאתה חושב שאם תרים עוד התנחלויות כרגע אתה תרחיק את הגבול? :haha: אתה רק תגרום לפינוי של יותר יישובים בעתיד הקרוב!

אההה ומילה על הנגע הרע שמבעיר את ירושלים- היצורים האלה, שמסתובבים ושורפים וזורקים אבנים על משטרה ועל אנשי עירייה כדי להגן על אמא שהתעללה בבן שלה (בעיות נפשיות זה לא תרוץ להסתיר ולהעלים התעללות)- בושה למדינה שלנו.
אני חושב שכל חובש כיפה,בטח מהכיפות השחורות, חייב לצאת לרחוב ולהפגין כנגדם ולעצור אותם.
אבל אני מזמן איבדתי את הציפייה מהאוכלוסייה הדתית המדינה. הדת עיוורה את עיניהם של אנשים במדינה שלנו, ואז הם לא מבינים למה השנאה החילונית הולכת וגוברת. איפה האמונה? איפה המוסר שלכם? תהיו גברים ואמיתיים עם עצמכם ותצאו להפגין מולם, לא לדבר בשקט כנגדם, אלא מול הפנים שלהם שיבינו שאין להם גיבוי מהרוב הדתי בארץ.
העדה החרדית היא פשוט בושה ליהדות, וכל עוד קיים הגיבוי של הרבנים לאלימות הזאת ולבהמיות הזאת, אני אמשיך לדבוק בגישה שלי שמנגדת לדת בצורה בלתי מתפשרת!
רמב"ן אמר (ותקנו אותי אם אני טועה כאן) שברגע שעם ישראל יקבל מדינה וחיים עצמאים, אז הוא יתחיל להתפורר.
כנראה שהיה גאון אחד בדור ההוא... :whistle:
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

בנוגע לפלסטינים.
יש הרבה דברים ברי מחלוקת בהסכם קבע עם הפלסטינים.. הם דורשים דברים לא הגיוניים בעליל כמו זכות השיבה, רצף טריטורייאלי מהגדה ועד הרצועה ועוד שטחים שהבנתי שהם בכלל בגבולות ה48. הייתי אומר שהם טיפה חוצפנים.
זכות השיבה?? איפה תביא עכשיו מיליוני ערבים שעזבו את בתיהם במלחמת השחרור? מי שחי מחוץ למדינה כבר שכח ממנה. זה סתם קלף שהם משחקים איתו. חוצמזה, הפליטים ישבו בשטח שהם כבשו בעצמם בכיבוש סלאח א-דין. ואלו שטחים יהודים. מה שכן, אפשר לתת פיצוי הולם(שלא רק בחסות ישראל אלא בחסות הארה"ב והאו"ם) לעוגמת נפש שנגרמה לאותם פליטים מלפני 61 שנה. כמו נאמר, עשיית צדק.
רצף טריטורייאלי?? אפילו ביילין לא היה נותן כזה דבר. הרצועה היום נגועת בחמסת והיא נהייתה סוג של קולומביה קטנה. ארגוני גרילה מקימים שם כוחות צבאיים יום ביומו. נשק וסמים מוברחים דרך רפיח לעזה יום ביומו. חבל לי על העזתיים שהחמאס ככה נותן להם לחיות. תחת שלטון כמו איראן. הדבר היחיד שכן אפשר לחשוב עליו, מערה כל שהיא שתחבר בין הגדה לרצועה. אבל זה בתנאי שחמאס יכיר בישראל ויפרק את נשקו(על אף שהם חוצפנים שהם חושבים שהכללל מגיע להם).

בנוגע לחרידים בישרולים. זה אסון מה שקורה שם. החרידים לא מפסיקים להשתגע, ושוב משתמשים בונדליזם. כביש בר אילן מתחיל להזכיר את כביש ואדי ערה במהומות אוקטובר 2000. חולי נפש המציתים פחים וכל הבא ליד רק בגלל התנגדות כלשהי למשהו. צריך שמישהו ירסן אותם. איפה הרב לאו וכל אלה שיבואו ויגידו להם להפסיק. רבנים בעלי כוח חייבים להתערב בעניין כי זה גם נותן שם רע לדת בכלל ולחרידות בפרט, וגם כי חרידים זוטרים ואברכים(שהייתי קטן חשבתי שאברך זה בנאדם שעוקץ כספים :haha: ) מקשיבים לרבנים גדולים.
מקווה שהשבת בעיר הקודש תהיה שקטה :roll: .
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

ואם בכיבוש עסקנן..

http://news.walla.co.il/?w=/1/1521767&m=1&mid=70395

העיקר שהמחאה תהיה שקטה. אבל חלאס לשחק על עניין הגזענות. כן, דרומי רצח אותו בכוונה. סך הכל הבדואיי רצה לצוד ארנבים.
סיפורי סבתא..
אני מת שזה יגיע לבג"ץ מה יגידו על זה שם. איזו פסיקה מתוחכמת יביאו לאירוע הזה. הרי בג"ץ אוהב להיות מושפע מפסיקות דומות שנפסקו בעולם המערבי המתוקן. זאת אומרת, שלדרומי אין מה לדאוג, ושהבדואים יפסיקו לטעון לגזענות. כי אין פה קשר לגזענות.
שיגידו תודה שלא מפנים אותם מהישובים הלא חוקיים שהם הקימו בנגב. לא מדבר על רהט וישובים מתוקנים. כל הנוף של הנגב נהרס מפחונים מסריחים. הם הורסים את הטבע ביישוב הלא חוקי הזה.
המדינה מוכנה לתת להם יישובים ושטחים. ונתנו להם, והקימו להם יישוב וילות והכל בתשלום זול מצידם. והם לא רוצים. אז תמשיכו לטעון לגזענות ביחד עם החכים הערביים.
תושבי הנגב סובלים מהביזוז הבדואי והפרוטקשן הבדואי שיש בבאר שבע. אז מישהו באמת לקח את החוק ליידים כמו שאומרים, וביצע מעשה נכון. דרומי עשה מעשה נכון והגן על ביתו מפני הבוזזים הבדואים. וחבל לי שזאת ההתנהגות מצידם. במקום להיות אזרחים מן השורה, הם בוחרים להיות ככה ולבזות את הנגב ולהוציא לעצמם שם רע. יש המון סיפורי בדואים ששמעתי לצערי. ולי חבל שאוכלוסייה מתנהגת בצורה כזאת.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

ג'יימי בדקת מה שאתה אומר עכשיו או שאתה ממציא דברים שוב? הבדואים לא קיבלו שטחים ויישובים,להיפך, לקחו מהבדואים את שטחי המרעה שלהם בנגב כדי לתת שטחים לכל החוות בודדים שם.
הבדואים רוצים שיעזבו אותם בשקט ויתנו להם אדמה ושטחי מרעה לצאן שלהם, אבל המדינה מתעקשת לפנות אותם ליישובי קבע, בלי עבודה, בלי שירותים סניטרים, בתנאי מעברות! ועוד חושבים שמתוך העוני יפרח משהו ושהם יצליחו להרים את עצמם מהבור המסריח שהמדינה הכריחה אותם להיכנס אליו.
איזה מדינה תענוג, עוזרת ותורמת לכל האנשים שמקריבים את החיים שלהם למענה, ממש שוויון אמיתי ואהבה שאין לה סוף!
הבדואים סובלים מאפליה גזענית יותר גרוע מהדרוזים, הם משרתים בצבא שלך ואתה מתייחס אליהם כמו חרא שצריך להוריד עליו את המים!
התגובה שלך רק מחזקת את ההרגשה שבאנשים במדינה הזאת מוטבעת גזענות איומה שמושרשת עמוק על ידי שקרים ומרמה. תלמד את העובדות שלך לפני שאתה פותח פה מלוכלך על אוכלוסייה שלא עשתה לך כלום, ואתה הרסת לה את החיים.

שוב- כל הדברים האלה לא מצדיקים גנבות וסיכון חיים, אבל כשהמדינה שלך מביאה אוכלוסייה שלמה למצב הזה, תאשים רק את עצמך ואת הממשלות שלך, ולא את האנשים המסכנים שהרסת להם את החיים!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

איזה מדינה תענוג, עוזרת ותורמת לכל האנשים שמקריבים את החיים שלהם למענה, ממש שוויון אמיתי ואהבה שאין לה סוף!
הבדואים סובלים מאפליה גזענית יותר גרוע מהדרוזים, הם משרתים בצבא שלך ואתה מתייחס אליהם כמו חרא שצריך להוריד עליו את המים!
התגובה שלך רק מחזקת את ההרגשה שבאנשים במדינה הזאת מוטבעת גזענות איומה שמושרשת עמוק על ידי שקרים ומרמה. תלמד את העובדות שלך לפני שאתה פותח פה מלוכלך על אוכלוסייה שלא עשתה לך כלום, ואתה הרסת לה את החיים.

שוב- כל הדברים האלה לא מצדיקים גנבות וסיכון חיים, אבל כשהמדינה שלך מביאה אוכלוסייה שלמה למצב הזה, תאשים רק את עצמך ואת הממשלות שלך, ולא את האנשים המסכנים שהרסת להם את החיים!
צודק וזה נכון לא רק לגבי הבדואים אלא גם לגבי התושבים היהודים של המדינה, המדינה שמה *ין גם על התושבים היהודים של המדינה שמקריבים את החיים שלה למענה. איפה גלעד שליט, למה עד עכשיו הוא לא משוחרר? בשביל מה אנחנו צריכים את כל מאות המחבלים האלה שאנחנו נותנים להם מזון,מגורים,בריאות וכו'? למה אנשים ששירתו בצבא לא מקבלים לימודי תואר ראשון על חשבון המדינה? למה אנשים שנהיים אברכים מקבלים לימודים חינם ולא עושים כלום לטובת המדינה?
יש הרבה אי-צדק (וכמובן גם גזענות) והיא לא רק כלפי הבדואים, אלא גם בין היהודים עצמם.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

ufomatan כתב:ג'יימי בדקת מה שאתה אומר עכשיו או שאתה ממציא דברים שוב? הבדואים לא קיבלו שטחים ויישובים,להיפך, לקחו מהבדואים את שטחי המרעה שלהם בנגב כדי לתת שטחים לכל החוות בודדים שם.
הבדואים רוצים שיעזבו אותם בשקט ויתנו להם אדמה ושטחי מרעה לצאן שלהם, אבל המדינה מתעקשת לפנות אותם ליישובי קבע, בלי עבודה, בלי שירותים סניטרים, בתנאי מעברות! ועוד חושבים שמתוך העוני יפרח משהו ושהם יצליחו להרים את עצמם מהבור המסריח שהמדינה הכריחה אותם להיכנס אליו.
הבדואים סובלים מאפליה גזענית יותר גרוע מהדרוזים, הם משרתים בצבא שלך ואתה מתייחס אליהם כמו חרא שצריך להוריד עליו את המים!

בריל, מה שלא נוח לך לשמוע, אז אתה אומר שאני ממציא. הרי אותי זה מצחיק כל פעם מחדש שאתה לא רוצה להקשיב ולחשוב שאתה יודע הכל! אז יש דברים כנראה שאתה לא יודע בריל..

שמע, הייתה את התכנית בטלויזיה על מצב הבדואים בערוץ 2 כחלק מסדרת תוכניות. הציגו בסדרה את מצבם של הבדואים בארץ. כמה שככה וכמה שככה. והראו גם שהמדינה הקימה להם יישוב ממש יפה לבדואים(כל בדואי שמה שילם ממש בזול על הבתים הפרטיים האלה) זה נראה לי לשבט מסויים. שעשה את הונדליזם שלו בעומר בגלל שהם קינאו באורח החיים שיש בעומר. והם אמרו את זה במילים האלה. אז הקימו להם יישוב דומה. הראו את זה בטלויזיה.
בריל, אני לא אומר את הדברים מתוך גזענות. אני מבלה ה-מון בדרום וסביב אנשים שגרים בב"ש ובישובים סמוכים. וכן, הם לא מדברים מגזענות. הם מדברים מתוך הגיונות. הבדואיים שמה מנהלים את האיזור בצורה שמאוד מזכירה את העולם התחתון. ויש תצלומים והכל. שורפים מכוניות בעומר, שלא נדבר על פריצות.
המדינה ידעה לתת להם שטחים במקומות אחרים והם פשוט סירבו. היה את זה בטלויזיה. הם העדיפו להתעקש לגור בפחונים המגעילים שלהם במתוך בחירה.
עזוב בריל, הטלויזיה משקרת. 8-) .
תאמין לי שגם לי חבל על היחס הזה לבדואיים שהוא לא מהשווים שקיים במדינתינו. והנציגים שלהם פשוט מעדיפים לעורר פרובוקציות כיבוש,גדר הפרדה,נסיעות לסוריה והשמצת ישראל במקומות פומביים וכו' במקום לעזור לאוכלוסיות שלהם. כמו שש"ס ויהדות התורה עושים עם האוכלוסיות שלהם.
לי חבל על הדרוזים. המ"פ הקודם שלי היה דרוזי, ובאמת שמדובר באוכלוסייה מן המניין. הם גם מאוד מופלים מהמדינה לצערי. אבל הרבה הרבה פחות מהבדואים זה כן. זה בגלל שיש להם ייצוג רחב הנלחם על זכויותם. איוב קרא הוא חבר טוב של אבא שלי. ויצא לי לדבר איתו. בנאדם מבריק. אני שמח שיש לדרוזיים ייצוג כזה בכנסת.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

כן ידידיי מהימין, את הדברים הבאים אמר אחמד טיבי:
http://news.walla.co.il/?w=/1/1521947

אני אשמח מאוד לגלות האם בימין הקיצוני (שכן אין איש בימין שחושב שטיבי הוא פחות ממחבל בחליפה) יש פוליטיקאי עם כזה אינטגריטי.
וסתם הערה קטנה לג'יימי - בכביש בר-אילן היו מהומות הרבההההה לפני שהיו מהומות בואדי-ערה.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

yyzboy1928 כתב:
ufomatan כתב:ג'יימי בדקת מה שאתה אומר עכשיו או שאתה ממציא דברים שוב? הבדואים לא קיבלו שטחים ויישובים,להיפך, לקחו מהבדואים את שטחי המרעה שלהם בנגב כדי לתת שטחים לכל החוות בודדים שם.

בריל, מה שלא נוח לך לשמוע, אז אתה אומר שאני ממציא. הרי אותי זה מצחיק כל פעם מחדש שאתה לא רוצה להקשיב ולחשוב שאתה יודע הכל! אז יש דברים כנראה שאתה לא יודע בריל..

שמע, הייתה את התכנית בטלויזיה על מצב הבדואים בערוץ 2 כחלק מסדרת תוכניות. הציגו בסדרה את מצבם של הבדואים בארץ. כמה שככה וכמה שככה. והראו גם שהמדינה הקימה להם יישוב ממש יפה לבדואים(כל בדואי שמה שילם ממש בזול על הבתים הפרטיים האלה) זה נראה לי לשבט מסויים. שעשה את הונדליזם שלו בעומר בגלל שהם קינאו באורח החיים שיש בעומר. והם אמרו את זה במילים האלה. אז הקימו להם יישוב דומה. הראו את זה בטלויזיה.
בריל, אני לא אומר את הדברים מתוך גזענות. אני מבלה ה-מון בדרום וסביב אנשים שגרים בב"ש ובישובים סמוכים. וכן, הם לא מדברים מגזענות. הם מדברים מתוך הגיונות. הבדואיים שמה מנהלים את האיזור בצורה שמאוד מזכירה את העולם התחתון. ויש תצלומים והכל. שורפים מכוניות בעומר, שלא נדבר על פריצות.
המדינה ידעה לתת להם שטחים במקומות אחרים והם פשוט סירבו. היה את זה בטלויזיה. הם העדיפו להתעקש לגור בפחונים המגעילים שלהם במתוך בחירה.
עזוב בריל, הטלויזיה משקרת. 8-) .
תאמין לי שגם לי חבל על היחס הזה לבדואיים שהוא לא מהשווים שקיים במדינתינו. והנציגים שלהם פשוט מעדיפים לעורר פרובוקציות כיבוש,גדר הפרדה,נסיעות לסוריה והשמצת ישראל במקומות פומביים וכו' במקום לעזור לאוכלוסיות שלהם. כמו שש"ס ויהדות התורה עושים עם האוכלוסיות שלהם.
לי חבל על הדרוזים. המ"פ הקודם שלי היה דרוזי, ובאמת שמדובר באוכלוסייה מן המניין. הם גם מאוד מופלים מהמדינה לצערי. אבל הרבה הרבה פחות מהבדואים זה כן. זה בגלל שיש להם ייצוג רחב הנלחם על זכויותם. איוב קרא הוא חבר טוב של אבא שלי. ויצא לי לדבר איתו. בנאדם מבריק. אני שמח שיש לדרוזיים ייצוג כזה בכנסת.
ג'יימי אתה צוחק עלי? אני לא מסתמך על טלוויזיה. אני מסתמך על מסמכים שפורסמו בעבר, שבהם המדינה גוזלת מבדואים את המרחב שבו הם גרו (באוהלים שלהם כי זו דרך החיים שלהם ולך אין זכות לומר לעם שחי ככה אלפי שנים שזו לא דרך לחיות) כדי להעביר אותם לקראוונים מסכנים, או ליישובים ברמת חובב כדי שאולי יחנקו ממה שהולך שם, או למקומות שבהם אין סיכוי למצוא עבודה. ולכן העוני שם הוא עובדה ולא משהו בר שינוי.
ברור שיש שם גנבים רבים, וברור שיש בדרום מאפיה בדואית. לא אמרתי שלא! אבל המדינה חשבה שהיא תיפטר מהבדואים ותיתן את הקרקע שלהם לחקלאים יהודים ,וכשהיא חוטפת את הבומרנג חזרה לכיוון שלה היא מתלוננת.
"אחלה בחלה על הכיפק" אומרת איזה פרסומת גזענית חדשה לא?  
אתה רוצה עובדות- תן לי זמן למצוא אותם. אם יש לך משהו תשלח לי, אני אשמח לראות. אבל תלך להתחלה, תלך ותבדוק איך הממשלה ניסתה לטפל בבדואים כשרובם עוד ישבו באוהלים וחיו את חייהם בשקט יחסי.
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

Mars Volter כתב:כן ידידיי מהימין, את הדברים הבאים אמר אחמד טיבי:
http://news.walla.co.il/?w=/1/1521947

אני אשמח מאוד לגלות האם בימין הקיצוני (שכן אין איש בימין שחושב שטיבי הוא פחות ממחבל בחליפה) יש פוליטיקאי עם כזה אינטגריטי.
וסתם הערה קטנה לג'יימי - בכביש בר-אילן היו מהומות הרבההההה לפני שהיו מהומות בואדי-ערה.
זה בערך כמו ששמעון מזרחי יצא להגנת הפועל ירושלים כשרצו לקחת ממנה את הביתיות ולהעביר אותה לחו"ל בתקופת פיגועים סוערת, אבל בתכלס זה היה כדי שלא יחשבו להזיז את הפיינל פור המיועד באותה עונה להיות בתל אביב..
קצת נאיבי לחשוב שלאחמד טיבי באמת אכפת.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

בעיני זה לא הנושא שחשוב כאן, אלא העיקרון של לדבר גם אם זה לא פוגע ישירות בך/בבוחרים שלך.
כמו הסיפור המעפן הזה שסיפרו לנו בכיתה י': "כשבאו לקחת את השחורים - לא התנגדתי כי לא הייתי שחור, כשבאו לקחת את היהודים, לא התנגדתי כי לא הייתי יהודי בלה בלה בלה... וכשבאו לקחת אותי, לא היה מי שיתנגד"

:roll:
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
שלח תגובה