אשכול פוליטיקה ואקטואליה
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
Re: אשכול פוליטיקה
אני מסכים מאוד שאלכוהול גורם להרבה בעיות, להוציא אותו מחוץ לחוק הוא בעייתי מאוד, כמו שאומרים חוקים שאי אפשר לאכוף הם חוקים גרועים. חוץ מזה שלנהיגה בשכרות כבר יש חוק. זה מונע תאונות? מה יעזור החוק הזה של אפס אלכוהול? במה זה יהפוך את הכבישים ליותר בטוחים?
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
-
- דרימיסט מתקדם
להוציא את האלכוהול מחוץ לחוק זה לא ישים.
אם כבר, אפשר להעלות את הגבלת הגיל לצריכת אלכוהול.
אבל גם זה לא באמת יעיל, כי המדינה עסוקה בלחוקק חוקים, אבל לא בלאכוף אותם.
אם כבר, אפשר להעלות את הגבלת הגיל לצריכת אלכוהול.
אבל גם זה לא באמת יעיל, כי המדינה עסוקה בלחוקק חוקים, אבל לא בלאכוף אותם.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אני חושב שהכסאח פה נובע מתפיסות עולם שונות לגמרי וטרמינולגיה שונה.DivineComedy כתב:ממש לא מוסר כפול.
יש הבדל בפגיעה ע"י תוכן הדברים וע"י צורת התבטאות. תוכן הדברים הוא כזה שמעצם טבעו הוא יכול לפגוע. מה לעשות... אני חושב שחרדים הם אנשים חשוכים בלי חופש מחשבה או פעולה. זה פוגע במישהו? אין לי מה לעשות. אני לא מעליב בזה זכר מתים שזה קצת נושא רגיש.
צורת ההתבטאות שלי בד"כ נובעת מתגובה לצד השני. ושוב עובדה שאני מאוד יכול להעריך את שוקרון למשל, גם כשהוא אומר דברים שאני ממש לא מסכים איתם. אתה, לעומתו בוחר בטקטיקה של עקיצות וירידות, וכך גם התגובה.
הנקודה היא לא גלגול הנשמות אלא גלגול הנשמות שחטאו, שמרמז שהם חוטאים. אתה באמת ובתמים לא יכול להבין מה יכול לפגוע פה??
אני רוצה להבהיר לך ניר שכשאדם דתי אומר משפט כזה, שאחרי מותו של אדם מסויים אומרים שכנראה הוא הוא גלגול של נשמה אחרת, זה לא נאמר בקונוטציה ובנימה שלילית. בדרך כלל אפילו להיפך. אם לדוגמא ילד קטן נפטר אז אומרים שהוא גלגול של נשמה מאוד גדולה שהיה לה רק משהו קטן לתקן בעולם הזה וכעת היא סיימה את התפקיד שלה וממשיכה הלאה. ככלל, ככל שאדם נפטר יותר צעיר ובנסיבות יותר טראגיות נהוג להעצים את האדם בין היתר באמצעות אמירות כאלה שעוסקות בגלגולים. כמעט אין מצב שאתה מערב את הנושא של גלגול נשמה כדי להציג מישהו באור שלילי.
אני משער שהרב עובדיה התייחס לשואה כמאורע כלל לאומי ולא פרטני והוא ניסה לענות על השאלה המפורסמת "למה זה הגיע לנו?"
וכדי לא סתם לשער אלא להיות בטוח אני אצטט:
שום התנשאות על אנשים, שום פרובוקציה.אין לך פורענות שבאה לישראל, אלא אם כן יש בה מאותו החלק של העוון של העגל. כל הצרות שיש לנו מדורי דורות – האינקוויזיציה, השואה וכל הדברים האלה יש בהם חלק מהעוון של העגל...
אנחנו מאמינים בגלגול נשמות. למה היתה השואה... אוי לנו כי חטאנו, זה בגלל גלגול נשמות שחטאו. אין בדורנו נשמה חדשה. כל אלו המסכנים שהיו בשואה אנו שואלים מדוע נענשו ככה... נשמות של הדורות הקודמים".
אני בטוח שכשאתה קורא את זה עכשיו זה כבר לא נראה לך כל כך נורא ופוגעני. ואני גם מתערב איתך שאותו כתב אידיוט שנכח\לא נכח בשיעור פשוט שמע את המילה "שואה" ומיד נדלקו לו הנורות הפרובוקטיביות. תראה מה הקשר בין הכותרת לתוכן.
עד כאן לנושא הזה.
אני דוקא לא מסכים איתך כאן. אתה צודק כשאתה אומר שלא נוגעים בשורש הבעיה. (אגב, מה לדעתך שורש הבעיה?)DivineComedy כתב:אושר טרומית: נהגים צעירים, נהגי מוניות ומשאיות יתנזרו מאלכוהול
"מוצע לקבוע, כי הם ייחשבו ל"שיכור", כהגדרתו בפקודה, אם בגופם מצוי אלכוהול בכל ריכוז שהוא"
http://news.walla.co.il/?w=/1/1516528
מסע החוקים המטומטים ממשיך.
אני אחרי גיל 24 אז אישית לא איכפת לי אבל איכשהו זה מאוד מתאים שכולם בעד החוק הזה. במקום להבין לעומק את הבעייה ופתרונה, עושים שחור לבן.
אבל התפקיד של הכנסת כגוף מחוקק הוא לא לחנך אנשים אלא להציב קווים וגבולות ברורים שאסור לעבור. ואם עכשיו כל נהג צעיר יחשוב פעמיים לפני שהוא לוקח "רק כוס בירה". אפילו אם זה יהיה רק מאימת החוק. ואם זה גם יעזור לאנשים להפנים איך לנהוג מה טוב. כי כידוע, האמונה הרווחת היא "שכוס בירה אחת לא משפיעה" ושטויות מעין אלו.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
- MrReD
- שגריר האופת'
בתור נהג חדש, האמונה הרווחת היא לא שכוס בירה אחת לא משפיע. היא שהמקסימום שאפשר לשתות מתי שנוהגים זה כוס בירה אחת, ומחכים לפחות שעה לפני שנוהגים.
החוק הזה בולשיט אחד גדול שנועד לגרום לכל ההורים של הנהגים החדשים לחשוב שהממשלה עושה משהו בשבילם.
החוק הזה בולשיט אחד גדול שנועד לגרום לכל ההורים של הנהגים החדשים לחשוב שהממשלה עושה משהו בשבילם.
-
- דרימיסט שרוף
שוקרון, אתה מסביר את הכל וזה ממש מעולה..אבל זה לא אומר שאדם שלא מאמין בדברים האלו לא יפגע, כי בסך הכל כן יש פה פגיעה.
כאשר בא רב ואומר לך שהבן הצעיר מאוד שלך נהרג כי הוא היה נשמה חוטאת שחזרה לעולם בצורת הבן שלך כדי לתקן, והתפקיד של הבן שלך נגמר אחרי 5-6 שנים כי הנשמה תיקנה...אני הייתי יותר מסתם מתעצבן אם מישהו היה אומר לי דבר כזה.
כאשר בא רב ואומר לך שהבן הצעיר מאוד שלך נהרג כי הוא היה נשמה חוטאת שחזרה לעולם בצורת הבן שלך כדי לתקן, והתפקיד של הבן שלך נגמר אחרי 5-6 שנים כי הנשמה תיקנה...אני הייתי יותר מסתם מתעצבן אם מישהו היה אומר לי דבר כזה.
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
ברגע שיוציאו את האלכוהול מחוץ לחוק, אנחנו בדרך להיות איראן 2.. 

- MrReD
- שגריר האופת'
ביום שיוציאו את האלכוהול מהחוק זה יהיה כי אירן פיזית פה
חצי מהמדינה הזאת אלכוהוליסטים, אתה יודע כמה כסף עושים על מסי יבוא של אלכוהול?

חצי מהמדינה הזאת אלכוהוליסטים, אתה יודע כמה כסף עושים על מסי יבוא של אלכוהול?
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
אני מנחש שהמון 

- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אוף.... למה תמיד להתפס ולהדגיש את המילה "חוטאים" שהרב עובדיה לא הזכיר אפילו פעם אחת?!gils77 כתב:שוקרון, אתה מסביר את הכל וזה ממש מעולה..אבל זה לא אומר שאדם שלא מאמין בדברים האלו לא יפגע, כי בסך הכל כן יש פה פגיעה.
כשאומרים על אדם שהוא חזר בגלגול זה ממש לא אומר שהוא "נשמה חוטאת"! זה אומר שהוא נשמה טובה שנשאר לה רק משהו קטן לתקן! בניגוד אלינו שעדיין חיים מה שמראה שכנראה עדיין נשאר לנו הרבה מה לתקן! הם יותר טובים מאיתנו! קאפיש?
אני יודע שזה ישמע לכם פרימיטיבי ומפגר (וחבל) אבל זאת האמונה. ולכן אין שום סיבה להפגע. ולא הייתה שום כוונה לזלזל בזכר מישהו אלא רק לכבד ולהוקיר.
ועכשיו זכות התגובה עוברת לניר...
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
הוא לא אמר את המילה חוטא? נו אז או שהעתונים טועים, או שלא הובן מה הוא אמר.
"לדברי הרב, "אנחנו מאמינים בגלגול נשמות. למה היתה השואה... אוי לנו כי חטאנו, זה בגלל גלגול נשמות שחטאו. אין בדורנו נשמה חדשה. כל אלו המסכנים שהיו בשואה אנו שואלים מדוע נענשו ככה". התשובה שנותן הרב לשאלה: "נשמות של הדורות הקודמים""
אני לא יכול לקבל את הטענה שהיהודים מתו בגלל שיהודים אחרים חטאו לפני הרבה שנים. אז מה היטלר? שליח אלוהים להרוג יהודים? למה לקחת ממנו את ה"קרדיט" הזה שהוא היה פשוט בן אדם מעוות.
ועוד דבר אחד בנושא הזה... אמרו פעם משהו חכם: אם מישהו נפגע, אתה לא אומר לו שאתה לא בסדר. אתה מנסה לנחם אותו. אי אפשר להתווכח עם רגש.
"לדברי הרב, "אנחנו מאמינים בגלגול נשמות. למה היתה השואה... אוי לנו כי חטאנו, זה בגלל גלגול נשמות שחטאו. אין בדורנו נשמה חדשה. כל אלו המסכנים שהיו בשואה אנו שואלים מדוע נענשו ככה". התשובה שנותן הרב לשאלה: "נשמות של הדורות הקודמים""
אני לא יכול לקבל את הטענה שהיהודים מתו בגלל שיהודים אחרים חטאו לפני הרבה שנים. אז מה היטלר? שליח אלוהים להרוג יהודים? למה לקחת ממנו את ה"קרדיט" הזה שהוא היה פשוט בן אדם מעוות.
ועוד דבר אחד בנושא הזה... אמרו פעם משהו חכם: אם מישהו נפגע, אתה לא אומר לו שאתה לא בסדר. אתה מנסה לנחם אותו. אי אפשר להתווכח עם רגש.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
avrahamshuk כתב:אני חושב שהכסאח פה נובע מתפיסות עולם שונות לגמרי וטרמינולגיה שונה.DivineComedy כתב:ממש לא מוסר כפול.
יש הבדל בפגיעה ע"י תוכן הדברים וע"י צורת התבטאות. תוכן הדברים הוא כזה שמעצם טבעו הוא יכול לפגוע. מה לעשות... אני חושב שחרדים הם אנשים חשוכים בלי חופש מחשבה או פעולה. זה פוגע במישהו? אין לי מה לעשות. אני לא מעליב בזה זכר מתים שזה קצת נושא רגיש.
צורת ההתבטאות שלי בד"כ נובעת מתגובה לצד השני. ושוב עובדה שאני מאוד יכול להעריך את שוקרון למשל, גם כשהוא אומר דברים שאני ממש לא מסכים איתם. אתה, לעומתו בוחר בטקטיקה של עקיצות וירידות, וכך גם התגובה.
הנקודה היא לא גלגול הנשמות אלא גלגול הנשמות שחטאו, שמרמז שהם חוטאים. אתה באמת ובתמים לא יכול להבין מה יכול לפגוע פה??
אני רוצה להבהיר לך ניר שכשאדם דתי אומר משפט כזה, שאחרי מותו של אדם מסויים אומרים שכנראה הוא הוא גלגול של נשמה אחרת, זה לא נאמר בקונוטציה ובנימה שלילית. בדרך כלל אפילו להיפך. אם לדוגמא ילד קטן נפטר אז אומרים שהוא גלגול של נשמה מאוד גדולה שהיה לה רק משהו קטן לתקן בעולם הזה וכעת היא סיימה את התפקיד שלה וממשיכה הלאה. ככלל, ככל שאדם נפטר יותר צעיר ובנסיבות יותר טראגיות נהוג להעצים את האדם בין היתר באמצעות אמירות כאלה שעוסקות בגלגולים. כמעט אין מצב שאתה מערב את הנושא של גלגול נשמה כדי להציג מישהו באור שלילי.
אני משער שהרב עובדיה התייחס לשואה כמאורע כלל לאומי ולא פרטני והוא ניסה לענות על השאלה המפורסמת "למה זה הגיע לנו?"
וכדי לא סתם לשער אלא להיות בטוח אני אצטט:שום התנשאות על אנשים, שום פרובוקציה.אין לך פורענות שבאה לישראל, אלא אם כן יש בה מאותו החלק של העוון של העגל. כל הצרות שיש לנו מדורי דורות – האינקוויזיציה, השואה וכל הדברים האלה יש בהם חלק מהעוון של העגל...
אנחנו מאמינים בגלגול נשמות. למה היתה השואה... אוי לנו כי חטאנו, זה בגלל גלגול נשמות שחטאו. אין בדורנו נשמה חדשה. כל אלו המסכנים שהיו בשואה אנו שואלים מדוע נענשו ככה... נשמות של הדורות הקודמים".
אני בטוח שכשאתה קורא את זה עכשיו זה כבר לא נראה לך כל כך נורא ופוגעני. ואני גם מתערב איתך שאותו כתב אידיוט שנכח\לא נכח בשיעור פשוט שמע את המילה "שואה" ומיד נדלקו לו הנורות הפרובוקטיביות. תראה מה הקשר בין הכותרת לתוכן.
עד כאן לנושא הזה.
אני דוקא לא מסכים איתך כאן. אתה צודק כשאתה אומר שלא נוגעים בשורש הבעיה. (אגב, מה לדעתך שורש הבעיה?)DivineComedy כתב:אושר טרומית: נהגים צעירים, נהגי מוניות ומשאיות יתנזרו מאלכוהול
"מוצע לקבוע, כי הם ייחשבו ל"שיכור", כהגדרתו בפקודה, אם בגופם מצוי אלכוהול בכל ריכוז שהוא"
http://news.walla.co.il/?w=/1/1516528
מסע החוקים המטומטים ממשיך.
אני אחרי גיל 24 אז אישית לא איכפת לי אבל איכשהו זה מאוד מתאים שכולם בעד החוק הזה. במקום להבין לעומק את הבעייה ופתרונה, עושים שחור לבן.
אבל התפקיד של הכנסת כגוף מחוקק הוא לא לחנך אנשים אלא להציב קווים וגבולות ברורים שאסור לעבור. ואם עכשיו כל נהג צעיר יחשוב פעמיים לפני שהוא לוקח "רק כוס בירה". אפילו אם זה יהיה רק מאימת החוק. ואם זה גם יעזור לאנשים להפנים איך לנהוג מה טוב. כי כידוע, האמונה הרווחת היא "שכוס בירה אחת לא משפיעה" ושטויות מעין אלו.
אני מקבל את ההסבר שאתה אומר בפסקה הראשונה, והבנתי שזה כנראה המצב.
בעיניי זה הפשטה מאוד גדולה והתעלמות מהרשע והמעוות בעולם הזה כדי להרגיע את עצמנו ולהגיד שהייתה לזה סיבה. זה מאוד דארוויניסטי אגב.
לגבי החוק והשתייה. שורש הבעייה היא החינוך מהבית, אבל זה קשה לתקן במיוחד שאתה מסתכל על הבבונים בכביש שהם גם אבות ואמהות.
אבל חינוך לא יכול למנוע הכל. אנחנו בני אדם ותמיד יהיו תאונות.
לגבי החוק עצמו יש לי אליך שתי שאלות:
1. אתה חושב שכוס בירה אחת משפיע לך על הנהיגה?
2. מה אתה חושב שהחוק הספציפי הזה ישיג? מה בעצם המטרה? איך זה יקטין את כמות התאונות? תזכור שיש כבר חוק נגד נהיגה בשכרות או סמים.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
נו, הוא כן הזכיר את השורש "ח.ט.א" בדבריו אבל לא בהקשר הספציפי של למה מתו אנשים מסויימים בשואה. בתור אדם דתי אני יכול לנחש די בדיוק לאן חתר הרב עובדיה ואני מניח שלחילונים קשה יותר להבין את השפה. זה הוצא לגמרי מההקשר ונופח בלי פרופורציה.DivineComedy כתב:הוא לא אמר את המילה חוטא? נו אז או שהעתונים טועים, או שלא הובן מה הוא אמר.
אתה לא יכול לקבל את הטענה לעיל פשוט כי אתה לא מאמין ב: "נשמה" "עולם הבא" "גורם מכוון" "שכר ועונש" "חיים שמעבר" You Name It. זו זכותך וזה לגיטיטימי.
כמובן שאתה צודק גם בחצי השני של שמשפט. היטלר אכן היה "שליח" במובן מסויים של אלוקים כדי לבצע תוכניות שלו לגבי עם ישראל. כמו כל צורר בכל דור.זה כלל יסודי ולא מפתיע כמו שזה נשמע. כמובן שזה לא מפחית בכלל מהזוועה של הבן אדם הזה וכמה שהוא מעוות, כי כמו שידוע "מגלגלים חובה על ידי חייב". אני לא נכנס כאן לשאלות המתבקשות מאליהן של בחירה חופשית, שכר ועונש וכ"ו. את זה נשמור ל"אלוהים ישמור".
דבר אחרון לנושא זה: אתה צודק. עם רגש אי אפשר להתווכח. אבל אם כבר הבאת את ההקבלה לתחום הרגש אז אני בטוח שגם אתה, אם תקלע לסיטואציה לדוגמא שדנה נפגעה ממשהו שאמרת למרות שבכלל לא חשבת בכיוון הזה והתכוונת למשהו אחר לגמרי, תנסה להסביר לה למה התכוונת ולמה היא לא צריכה להפגע, וחוץ מזה גם תנחם אותה.
אהה ואגב, דתיים במשבר של אובדן אדם קרוב מוצאים דברים כאלה כמו גלגול נשמות כדבר מנחם...

DivineComedy כתב:לגבי החוק והשתייה. שורש הבעייה היא החינוך מהבית, אבל זה קשה לתקן במיוחד שאתה מסתכל על הבבונים בכביש שהם גם אבות ואמהות.
אבל חינוך לא יכול למנוע הכל. אנחנו בני אדם ותמיד יהיו תאונות.
לגבי החוק עצמו יש לי אליך שתי שאלות:
1. אתה חושב שכוס בירה אחת משפיע לך על הנהיגה?
2. מה אתה חושב שהחוק הספציפי הזה ישיג? מה בעצם המטרה? איך זה יקטין את כמות התאונות? תזכור שיש כבר חוק נגד נהיגה בשכרות או סמים.
1. לא ערכתי מחקר אבל אני משוכנע שזה משפיע בצורה זו או אחרת לרעה.
2. המטרה הכללית היא להרחיק את הנהגים מאלכוהול ככל שניתן. אני חושב שהחוק הזה יכניס לתודעה של כל נהג צעיר שלא משחקים עם אלכוהול בכביש. כמובן שזה קשור גם לתשובה של השאלה הראשונה שלך. אני מאמין שזה משפיע על הנהיגה -> אני חושב שצריך להגביל\לאסור נהיגה עם אלכוהול בדם. ואם יחרימו על זה רכבים כמו שעושים למי שלוקח יותר מ2 נוסעים (שזה מטומטם, יותר רכבים על הכביש...) אז צעירים שיוצאים לבלות או שלא ישתו בכלל או שלא ינהגו בכלל. כי המחיר יהיה כבד מדי.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
פסגת ה-G8, לא הספיקו לסילביו ברלוסקוני כל שערוריות המין האחרונות:

שימו לב למבט התחמן של ברלוסקוני שכבר מתכנן את האפטר-פארטי

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
קראתי את זה בדיוק הבוקר
שנון כרגיל.

שנון כרגיל.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
בני ציפר מוכיח גדלות ואצילות בכך שהוא לא דורך על "ערימת הקקי" כלשונו, ואינו מזכיר את המילה "קקי" 15 פעמים, ולא עושק בנושא הזה במשך חצי מהטור. כל הכבוד לו. אני יכול לחשוב רק על סיבה אחת למה יש לו קונוטציות אנאליות כל כך חזקות.
הפעם הוא הלך יותר רחוק מתמיד: לקח מאורע שבחיים לא הייתי חושב שמישהו יכתוב עליו טור תוקפני, כמו לידה של חברת כנסת, והפך אותו למשהו רע. כאילו היא לא באמת הח"כית הראשונה שיולדת תוך כדי תפקיד. אבל לרוע מזלה היא במפלגת ישראל ביתנו אז הלידה שלה היא כמובן משהו פרימיטיבי ומגעיל. שייתבייש לו.
רק ציפר ברוב הומואיותו המעוותת מסוגל לכתוב:

הפעם הוא הלך יותר רחוק מתמיד: לקח מאורע שבחיים לא הייתי חושב שמישהו יכתוב עליו טור תוקפני, כמו לידה של חברת כנסת, והפך אותו למשהו רע. כאילו היא לא באמת הח"כית הראשונה שיולדת תוך כדי תפקיד. אבל לרוע מזלה היא במפלגת ישראל ביתנו אז הלידה שלה היא כמובן משהו פרימיטיבי ומגעיל. שייתבייש לו.
רק ציפר ברוב הומואיותו המעוותת מסוגל לכתוב:
כן, מה לעזאזל הטבע חשב לעצמו...אשה נועדה לכך שיזריעו אותה והגבר נועד להזריע. כלומר, שעשו אותו בתור הדגמה בשיעור לחינוך מיני.

- Ozerivarium
- דרימיסט-על
חחחחחחחחחחחחחחחחטל רודס כתב:פסגת ה-G8, לא הספיקו לסילביו ברלוסקוני כל שערוריות המין האחרונות:

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
איזה חיוך , כמה שהוא קורן מלובן , זדוניות מלובה נשפכת .
-
- בריל!
ועל מה סרקוזי מסתכל?Ozerivarium כתב:חחחחחחחחחחחחחחחחטל רודס כתב:פסגת ה-G8, לא הספיקו לסילביו ברלוסקוני כל שערוריות המין האחרונות:
שימו לב למבט התחמן של ברלוסקוני שכבר מתכנן את האפטר-פארטי![]()
אהבתי . אבל מי מביניהם פושע השמלות הנ"ל ?

"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
Rise up and take the power back!!!