DivineComedy כתב:בוא אני אפשט לך את זה לרמה הכי בסיסית: גם אם אני מאמין במשהו, ואם אני אגיד אותו יפגע בקבוצה גדולה מאוד של אנשים, ואני בעל השפעה, אני פשוט אסתום את הפה. ההיגד הפשוט הזה ברור? בלי קשר ליהדות, נשמות וכו'.
אחרי שהבהרתי את פשטות הדברים, זה עדיין פוגע בך?
מהרושם שיצרת, לא קיבלתי את התחושה שאתה אדם רגיש מידי.
אולי אתה מתריס כי אתה פשוט נהנה מזה כמו הכתבים הנ"ל?
בכל אופן, אני אשמח לשמוע מה בדיוק פגע בך. זה די מעצבן שנוצרת פה תחושה שהחילונים רגישים לזכרם של ניספי השואה, והדתיים "מכפישים" את זכרם וכל הבולשיט הזה. כאילו הדתיים מזלזלים בצורה כזאת או אחרת. להגיד כזה דבר זה רדוד.
אגב, אתה בעצמך שמעת פה לא פעם אחת שאתה פוגע פעם אחר פעם בחלק מההתבטאויות שלך, וזה לא ממש הזיז לך. ובטח ובטח שלא סתמת את הפה. אז אם כבר אתה מדבר על מוסר כפול..
DivineComedy כתב:דבר שני. נקודת המוצא שלך היא שכל מה שקשור ביהדות זה פרה קדושה. ואם מישהו אמר משהו פוגע בשם היהדות אז הוא בסדר כי זה בשם היהדות ומי שהקשיב ושמע הוא לא בסדר. זה נשמע לך הגיוני? שוב בלי קשר לתוכן הדברים ואמיתותם לפי אמונה כזאת או אחרת.
זאת ממש לא נקודת המוצא שלי, אתה כנראה בחרת להבין את זה ככה.
יש הרבה דברים ואימרות "בשם הדת" שמרתיחים אותי לא פחות ממך.
האמירה הזאת ספציפית נלקחת ע"י אנשים שלא מבינים את הפירוש שלה ומנותחת באופן טיפשי ואטום.
לא אמרתי שמי שהקשיב ושמע הוא לא בסדר. אמרתי שמי ששמע ופירש את זה לא נכון, הוא לא בסדר.
זה לא קשור בכלל לדת או לא לדת. אני, בניגוד אליך, הבנתי למה הרב עובדיה התכוון, ולכן לא נבהלתי ממה שהוא אמר.
וככה זה לגבי הרבה אמירות שלו. אנשים שאין להם ידע מינימלי, חושבים שהם מבינים את מה שהוא אומר.
אני עדיין עומד מאחרי הדברים שלי. אתה מתעקש לא להבין. וזה שאתה מפנה כלפי את מה שאני אמרתי לך זה יפה. אבל זה לא נכון.
DivineComedy כתב:ודבר אחרון, אם יבוא עכשיו ח"כ, נגיד ניצן הורוביץ ויגיד שכל מי שמת בהודו שנה שעברה זה גילגול נשמות של חוטאים, היו קופצים עליו מכל הקשת הפוליטית ומוציאים עליו דין רודף. אבל לעובדיה זה מותר, ואפילו באים ומגנים עליו.
שטות גמורה. שלא להגיד דמגוגיה זולה.
זה רק מראה שלא הקשבת באמת למה שכתבתי.
אמרתי רק לפני 2 הודעות שעפ"י היהדות, כל אחד ואחד מאיתנו הוא גלגול של נשמה.
אז למה שיכעסו עליו אם הוא יאמר את זה?
שוב. אתה מסרב להבין את תוכן האמירה.
גלגול נשמות זה לא דבר רע! מי שבוחר להיעלב מזה, צריך להבין דבר או שניים בנושא לפני שהוא מגבש דעה.
ufomatan כתב:

איזה דיון פתחתם כאן, הוא לא יגמר אף פעם.
מבחינתי דת זו גישה. אתה יכול לבחור לקחת גישה כזאת או גישה אחרת, או לא לקחת אף אחת מהקיימות ולגבש גישה לעולם של עצמך.
עד היום ,מבחינתי, שלושת הדתות המרכזיות ודתות אחרות גדולות בעבר,הביאו על האנושות רק הרס, מלחמה וחורבן. לכן אני לא מייחס לאף אחת מהן חשיבות מעל השאר (לא לקפוץ עלי) בטח לא לומר לי איך לחיות את חיי מוסרית.וכו'
סביר להניח שאתה יודע שבפרטי הפרטים אני לא מסכים איתך. אבל עם הרעיון הכללי של מה שאמרת אני מסכים.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)