אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי avrahamshuk »

DivineComedy כתב:תסביר לי בבקשה מה כל כך חכם ב"כבוד הרב" מעבר לידע שיש לו בתנ"ך ודיני הלכה...
תראה, למרות שהוא לא "הרב שלי" אין ספק שמבחינת יכולת אינטלקטואלית הבנאדם גאון. יש לו זיכרון צילומי ומוח אנליטי 4GHz...
אין לי מושג מהם תחומי הידע האחרים שלו אם יש כאלו אבל זה לא משנה בכלל. אני עדיין לא מבין מה מדאיג אתכם באמירה הספציפית ההיא. זה לא חידוש של הרב עובדיה. כמעט כל יהודי אורטודוכסי שמאמין בגלגול נשמות יאמר לך שככל הנראה האנשים שמתו בשואה הם גלגול של אנשים מסויימים ככה שיש צדק כלשהו. זאת לא אמונה של אדם אחד וזה לא אמור לפגוע באף אחד.
טל רודס כתב: גם מיליון הילדים שמתו בשואה הם גלגלות נשמות שחטאו?

אמממ כן? בהחלט? למה? זה פוגע בזכרם?
טל רודס כתב: נמאס כבר מחופש הביזוי של עובדיה יוסף, הוא משמיץ קהילות ואנשים שלמים, והוא נמצא מעל החוק. הגיע הזמן שייענש, כי לא מעניין אותי לשמוע את אלי ישי (משגיח הכשרות מבסיס הובלה בית נבאללה) שיבוא "להסביר" לנו מחר שהרב בעצם לא התכוון לזה.

מה בדיוק אתה רוצה ממנו? הוא אומר בד"כ דברים שהוא ועוד אלפי אנשים מאמינים בהם. על מה בדיוק מגיע לו להיענש? הוא קרא לרצח?
זה בדיוק כמו הסיפור של הרב הראשי לצה"ל: נותנים לו להיות רב ראשי, וברגע שהוא אומר מילה אחת (שכל היהדות האורטודוכסית מסכימה איתו) שלא מוצאת חן בעיניהם ישר כולם מתנפלים עליו. מה אתם רוצים? הוא רב, זה התפקיד שלו, אתם מיניתם אותו לתפקיד, אז למה ציפיתם??
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

זאת בדיוק הבעייה. זה לא רק הוא. זה כולם. הדעות של כולם זה הבעייה. כולם מכפישים את זכר הנרצחים בשואה. ואחרי זה מתפלאים למה כל כך שונאים אותם. עצוב ופטתי וגורם (לי לפחות) גועל נפש אפילו להיות בקרבת אנשים כאלה.

ונקודת נכונה נוספת... משפחת הרב שנרצחו בהודו שנה שעברה, גם הם גילגול נשמות של חוטאים? לא שמעתי אותו אומר כלום על זה, אבל אני רוצה לראות חילוני אחד אומר את זה בלי שיעשו עליו וודו.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

ניר. אתה פשוט מסרב להבין.

דבר ראשון, זה שהרב בהודו הוא חרדי, ובגלל זה לא היו אומרים עליו שהוא גלגול זה קשקוש גדול.
מה, בשואה לא נרצחו רבנים ומשפחות של רבנים?

אני לא מבין איפה ה"הכפשה" פה.
עפ"י האמונה (תנסה רגע להסתכל מכיוון אחר, לא רק משלך), גם אתה, וגם אני, וגם החב"דניק בהודו, כולנו גלגולים.
וכל גלגול באשר הוא, הוא של נשמה שחטאה, אחרת לא היה טעם להחזיר אותה לפה, כי המטרה של הגלגול, הוא לתקן את החטא(ים).

אני בטוח שזה נשמע לך מופרך מאוד. ממש בגדר פנטזיה.
אבל זו האמונה היהודית. ואם להגיד בקול איך היהדות מסתכלת על הדברים זה פשע שצריך להיענש עליו (טל), אז אני כבר תוהה מה הוא מעשה שלא מצריך עונש.

הגזמתם לגמרי. לוקחים דברים שהרב עובדיה אומר, מציגים אותו באור שלילי, ואז כולנו מאמינים שהוא באמת אמר משהו רע.
תסתכלו רגע בתוכן הדברים.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
סמל אישי של משתמש
WhoIsMax
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי WhoIsMax »

אם המטרה של גלגול הנשמות היא לתקן את החטאים, אז המוות של אותם האנשים הוא מה? מוכיח את הכישלון שלהם בתיקונם?? אם כך, חוזרים לטיעון הקודם, למה נרצחו ילדים ורבנים שכביכול לא חטאו בגלגול הזה, האם הם נידונו למוות מלידה בגלל גלגול הנשמות?
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

וואי איזה סמטוחה עשית. בהודעה של שתי שורות.
קודם כל, לגבי המוות של החוטאים. זה בדיוק הפוך ממה שאמרת, אדם מגיע לעולם בכדי לבצע תיקון של הנשמה. ברגע שעשה את התיקון שלו, הוא סיים את תפקידו בעולם. כאן נכנס התפקיד של המוות.

אני מקווה שזה גם ענה לך על השאלה השניה שלך.
אתה לא מת כי אתה חוטא. אין צדיק בארץ אשר לא יחטא.
גם משה רבינו, גדול האומה לאורך כל הדורות, חטא. אתה מחפש סיבה ותוצאה במקומות הלא נכונים. זה בכלל לא קשור אחד לשני.
וגם הרב עובדיה, אני מאמין, לא אמר שהניספים בשואה מתו בגלל שהם גלגולים. אלא אמר את המובן מאליו. אני גם סקרן לדעת באיזה הקשר הדברים נאמרו, אם במאמר מוסגר (ושוב, ככה אני מאמין שזה נאמר), או בתור אמירה מהפכנית שזיעזעה את התלמידים שלו ואת כל מי שנכח בחדר (לא נשמע לי הגיוני.. האמירה הזאת פשוט לא כל כך חדשנית, בלשון המעטה).
אנשים נטולי ידע מינימלי ביהדות, חושבים שזוהי אמירה חסרת רסן, מעליבה ופוגענית, אבל היא כל כך לא.
זוהי אמירה בנאלית שאני לא מבין בכלל איך היא הגיעה לכותרות (אני מאמין שהבורות של הכתב והעורכים בוואלה היא הגורם העיקרי. ואתם אוכלים את זה...).
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
סמל אישי של משתמש
WhoIsMax
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי WhoIsMax »

האמת שאני בדרך כלל רק מסתכל באשכול הזה ולא נוטה להגיב.. אבל פשוט לא הבנתי למה התכוונת בהודעה הקודמת והבהרת את הדברים עכשיו אז זה בסדר.
בכל מקרה, אנשים עושים מזה עניין גדול כי השואה היא נושא די רגיש ואמירה כזו נשמעת בעיני הלא-מאמינים למשהו שערורייתי, למרות שאם הייתה קצת הבנה של הצד השני, זה היה עובר יותר בשקט. לא מעט מהם גם מחפשים תמיד איפה לעקוץ. הם שומעים משפט כלשהו, מוציאים אותו מההקשר בדרך כלל, והופה יש לנו כתבה מצליחה בוואלה..
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

אני מסכים איתך, גם אני התאפקתי שלא להגיב פה. אבל זה כנראה היה חזק ממני.
אני גם מסכים איתך שזה נשמע מוזר ונורא. אבל על זה הכתבים בונים (ואולי הם בעצמם באמת לא הבינו את זה כמו שצריך).
אלו נפלאות התקשורת. אומרים לך שמשהו רע, אז הוא כנראה רע. אנחנו לא נחפש מעבר ונבין מה בעצם נאמר פה.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

בוא אני אפשט לך את זה לרמה הכי בסיסית: גם אם אני מאמין במשהו, ואם אני אגיד אותו יפגע בקבוצה גדולה מאוד של אנשים, ואני בעל השפעה, אני פשוט אסתום את הפה. ההיגד הפשוט הזה ברור? בלי קשר ליהדות, נשמות וכו'.

דבר שני. נקודת המוצא שלך היא שכל מה שקשור ביהדות זה פרה קדושה. ואם מישהו אמר משהו פוגע בשם היהדות אז הוא בסדר כי זה בשם היהדות ומי שהקשיב ושמע הוא לא בסדר. זה נשמע לך הגיוני? שוב בלי קשר לתוכן הדברים ואמיתותם לפי אמונה כזאת או אחרת.

ודבר אחרון, אם יבוא עכשיו ח"כ, נגיד ניצן הורוביץ ויגיד שכל מי שמת בהודו שנה שעברה זה גילגול נשמות של חוטאים, היו קופצים עליו מכל הקשת הפוליטית ומוציאים עליו דין רודף. אבל לעובדיה זה מותר, ואפילו באים ומגנים עליו.

נראה לי שאתה זה שמסרב להבין.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

DivineComedy כתב:בוא אני אפשט לך את זה לרמה הכי בסיסית: גם אם אני מאמין במשהו, ואם אני אגיד אותו יפגע בקבוצה גדולה מאוד של אנשים, ואני בעל השפעה, אני פשוט אסתום את הפה. ההיגד הפשוט הזה ברור? בלי קשר ליהדות, נשמות וכו'.

דבר שני. נקודת המוצא שלך היא שכל מה שקשור ביהדות זה פרה קדושה. ואם מישהו אמר משהו פוגע בשם היהדות אז הוא בסדר כי זה בשם היהדות ומי שהקשיב ושמע הוא לא בסדר. זה נשמע לך הגיוני? שוב בלי קשר לתוכן הדברים ואמיתותם לפי אמונה כזאת או אחרת.

ודבר אחרון, אם יבוא עכשיו ח"כ, נגיד ניצן הורוביץ ויגיד שכל מי שמת בהודו שנה שעברה זה גילגול נשמות של חוטאים, היו קופצים עליו מכל הקשת הפוליטית ומוציאים עליו דין רודף. אבל לעובדיה זה מותר, ואפילו באים ומגנים עליו.

נראה לי שאתה זה שמסרב להבין.
+1000000
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

:haha: :haha: איזה דיון פתחתם כאן, הוא לא יגמר אף פעם.
מבחינתי דת זו גישה. אתה יכול לבחור לקחת גישה כזאת או גישה אחרת, או לא לקחת אף אחת מהקיימות ולגבש גישה לעולם של עצמך.
עד היום ,מבחינתי, שלושת הדתות המרכזיות ודתות אחרות גדולות בעבר, הביאו על האנושות רק הרס, מלחמה וחורבן. לכן אני לא מייחס לאף אחת מהן חשיבות מעל השאר (לא לקפוץ עלי) בטח לא לומר לי איך לחיות את חיי מוסרית.
הרב עובדיה, מלבד היותו בקיא בספרי היהדות, הוא רק אדם והוא מציג את הגישה שלו לעולם. למרות שהוא מוביל הרבה אנשים אחריו, הוא חוטא בעיקר באמירת דעתו בקול רם מדי (גם אם היא תפיסה מקובלת על זרמים רבים והם משתיקים אותה כדי לא לעורר מהומה).
הוא יודע שהתקשורת תצטט אותו על כל "פליטת פה" שכזו, וקשה לי להאמין שהוא עושה את זה בטעות.
יש כאן אינטרס לעורר את התקשורת שאולי אנחנו לא מודעים אליו כרגע אם בכלל נדע מה הוא היה, ולכן עדיף לא להתייחס אליו ואל דבריו בכלל.
זה ישכח מהר מאוד ופעם הבאה שהוא יאמר את זה שוב כולם יקפצו, ושוב ישכחו.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

DivineComedy כתב:בוא אני אפשט לך את זה לרמה הכי בסיסית: גם אם אני מאמין במשהו, ואם אני אגיד אותו יפגע בקבוצה גדולה מאוד של אנשים, ואני בעל השפעה, אני פשוט אסתום את הפה. ההיגד הפשוט הזה ברור? בלי קשר ליהדות, נשמות וכו'.
אחרי שהבהרתי את פשטות הדברים, זה עדיין פוגע בך?
מהרושם שיצרת, לא קיבלתי את התחושה שאתה אדם רגיש מידי.
אולי אתה מתריס כי אתה פשוט נהנה מזה כמו הכתבים הנ"ל?
בכל אופן, אני אשמח לשמוע מה בדיוק פגע בך. זה די מעצבן שנוצרת פה תחושה שהחילונים רגישים לזכרם של ניספי השואה, והדתיים "מכפישים" את זכרם וכל הבולשיט הזה. כאילו הדתיים מזלזלים בצורה כזאת או אחרת. להגיד כזה דבר זה רדוד.
אגב, אתה בעצמך שמעת פה לא פעם אחת שאתה פוגע פעם אחר פעם בחלק מההתבטאויות שלך, וזה לא ממש הזיז לך. ובטח ובטח שלא סתמת את הפה. אז אם כבר אתה מדבר על מוסר כפול..
DivineComedy כתב:דבר שני. נקודת המוצא שלך היא שכל מה שקשור ביהדות זה פרה קדושה. ואם מישהו אמר משהו פוגע בשם היהדות אז הוא בסדר כי זה בשם היהדות ומי שהקשיב ושמע הוא לא בסדר. זה נשמע לך הגיוני? שוב בלי קשר לתוכן הדברים ואמיתותם לפי אמונה כזאת או אחרת.
זאת ממש לא נקודת המוצא שלי, אתה כנראה בחרת להבין את זה ככה.
יש הרבה דברים ואימרות "בשם הדת" שמרתיחים אותי לא פחות ממך.
האמירה הזאת ספציפית נלקחת ע"י אנשים שלא מבינים את הפירוש שלה ומנותחת באופן טיפשי ואטום.
לא אמרתי שמי שהקשיב ושמע הוא לא בסדר. אמרתי שמי ששמע ופירש את זה לא נכון, הוא לא בסדר.
זה לא קשור בכלל לדת או לא לדת. אני, בניגוד אליך, הבנתי למה הרב עובדיה התכוון, ולכן לא נבהלתי ממה שהוא אמר.
וככה זה לגבי הרבה אמירות שלו. אנשים שאין להם ידע מינימלי, חושבים שהם מבינים את מה שהוא אומר.
אני עדיין עומד מאחרי הדברים שלי. אתה מתעקש לא להבין. וזה שאתה מפנה כלפי את מה שאני אמרתי לך זה יפה. אבל זה לא נכון.
DivineComedy כתב:ודבר אחרון, אם יבוא עכשיו ח"כ, נגיד ניצן הורוביץ ויגיד שכל מי שמת בהודו שנה שעברה זה גילגול נשמות של חוטאים, היו קופצים עליו מכל הקשת הפוליטית ומוציאים עליו דין רודף. אבל לעובדיה זה מותר, ואפילו באים ומגנים עליו.
שטות גמורה. שלא להגיד דמגוגיה זולה.
זה רק מראה שלא הקשבת באמת למה שכתבתי.
אמרתי רק לפני 2 הודעות שעפ"י היהדות, כל אחד ואחד מאיתנו הוא גלגול של נשמה.
אז למה שיכעסו עליו אם הוא יאמר את זה?
שוב. אתה מסרב להבין את תוכן האמירה. גלגול נשמות זה לא דבר רע! מי שבוחר להיעלב מזה, צריך להבין דבר או שניים בנושא לפני שהוא מגבש דעה.
ufomatan כתב::haha: :haha: איזה דיון פתחתם כאן, הוא לא יגמר אף פעם.
מבחינתי דת זו גישה. אתה יכול לבחור לקחת גישה כזאת או גישה אחרת, או לא לקחת אף אחת מהקיימות ולגבש גישה לעולם של עצמך.
עד היום ,מבחינתי, שלושת הדתות המרכזיות ודתות אחרות גדולות בעבר,הביאו על האנושות רק הרס, מלחמה וחורבן. לכן אני לא מייחס לאף אחת מהן חשיבות מעל השאר (לא לקפוץ עלי) בטח לא לומר לי איך לחיות את חיי מוסרית.וכו'
סביר להניח שאתה יודע שבפרטי הפרטים אני לא מסכים איתך. אבל עם הרעיון הכללי של מה שאמרת אני מסכים.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

ביקשתי לא לקפוץ עלי :haha: :haha:
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

סתם שאלה לאמיתי (נכון, זה השם? אם לא תקן אותי)
אני מוצא סתירה בין התמונה שלך לבין יחסך לדת. הייתי שמח אם תבהיר את הנקודה הזו.
הרי המניפסט הקומוניסטי (האבא הרוחני של צ'ה) אומר שדת זה "אופיום להמונים". אני לא מתריס חס וחלילה... אבל מאוד רוצה לדעת מה הקשר מבחינתך בין הדברים.
תודה :)
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

:)
אני לא ממש יודע איך לקרוא לזה. אבל זה ביני לביני.
יש שני פורומים שאני כותב בהם. זה, ופורום צ'ה (אוהדי הפועל ירושלים בכדורסל).
בפורום ההוא, התמונה שלי היא של האלבום של אוקטבריום (יעיד על כך מתן, שמבצבץ שם מידי פעם), ופה התמונה של צ'ה גווארה.
ההקבלה הזאת העלתה בי חיוך.. אין פה שום הזדהות אידאולוגית מיוחדת... :)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

Kמיתי כתב:
אחרי שהבהרתי את פשטות הדברים, זה עדיין פוגע בך?
מהרושם שיצרת, לא קיבלתי את התחושה שאתה אדם רגיש מידי.
אולי אתה מתריס כי אתה פשוט נהנה מזה כמו הכתבים הנ"ל?
בכל אופן, אני אשמח לשמוע מה בדיוק פגע בך. זה די מעצבן שנוצרת פה תחושה שהחילונים רגישים לזכרם של ניספי השואה, והדתיים "מכפישים" את זכרם וכל הבולשיט הזה. כאילו הדתיים מזלזלים בצורה כזאת או אחרת. להגיד כזה דבר זה רדוד.
אגב, אתה בעצמך שמעת פה לא פעם אחת שאתה פוגע פעם אחר פעם בחלק מההתבטאויות שלך, וזה לא ממש הזיז לך. ובטח ובטח שלא סתמת את הפה. אז אם כבר אתה מדבר על מוסר כפול..
DivineComedy כתב:דבר שני. נקודת המוצא שלך היא שכל מה שקשור ביהדות זה פרה קדושה. ואם מישהו אמר משהו פוגע בשם היהדות אז הוא בסדר כי זה בשם היהדות ומי שהקשיב ושמע הוא לא בסדר. זה נשמע לך הגיוני? שוב בלי קשר לתוכן הדברים ואמיתותם לפי אמונה כזאת או אחרת.
זאת ממש לא נקודת המוצא שלי, אתה כנראה בחרת להבין את זה ככה.
יש הרבה דברים ואימרות "בשם הדת" שמרתיחים אותי לא פחות ממך.
האמירה הזאת ספציפית נלקחת ע"י אנשים שלא מבינים את הפירוש שלה ומנותחת באופן טיפשי ואטום.
לא אמרתי שמי שהקשיב ושמע הוא לא בסדר. אמרתי שמי ששמע ופירש את זה לא נכון, הוא לא בסדר.
זה לא קשור בכלל לדת או לא לדת. אני, בניגוד אליך, הבנתי למה הרב עובדיה התכוון, ולכן לא נבהלתי ממה שהוא אמר.
וככה זה לגבי הרבה אמירות שלו. אנשים שאין להם ידע מינימלי, חושבים שהם מבינים את מה שהוא אומר.
אני עדיין עומד מאחרי הדברים שלי. אתה מתעקש לא להבין. וזה שאתה מפנה כלפי את מה שאני אמרתי לך זה יפה. אבל זה לא נכון.
DivineComedy כתב:ודבר אחרון, אם יבוא עכשיו ח"כ, נגיד ניצן הורוביץ ויגיד שכל מי שמת בהודו שנה שעברה זה גילגול נשמות של חוטאים, היו קופצים עליו מכל הקשת הפוליטית ומוציאים עליו דין רודף. אבל לעובדיה זה מותר, ואפילו באים ומגנים עליו.
שטות גמורה. שלא להגיד דמגוגיה זולה.
זה רק מראה שלא הקשבת באמת למה שכתבתי.
אמרתי רק לפני 2 הודעות שעפ"י היהדות, כל אחד ואחד מאיתנו הוא גלגול של נשמה.
אז למה שיכעסו עליו אם הוא יאמר את זה?
שוב. אתה מסרב להבין את תוכן האמירה. גלגול נשמות זה לא דבר רע! מי שבוחר להיעלב מזה, צריך להבין דבר או שניים בנושא לפני שהוא מגבש דעה.
ufomatan כתב::haha: :haha: איזה דיון פתחתם כאן, הוא לא יגמר אף פעם.
עד היום ,מבחינתי, שלושת הדתות המרכזיות ודתות אחרות גדולות בעבר,הביאו על האנושות רק הרס, מלחמה וחורבן. לכן אני לא מייחס לאף אחת מהן חשיבות מעל השאר (לא לקפוץ עלי) בטח לא לומר לי איך לחיות את חיי מוסרית.וכו'
סביר להניח שאתה יודע שבפרטי הפרטים אני לא מסכים איתך. אבל עם הרעיון הכללי של מה שאמרת אני מסכים.

לא רק שאתה חי בסרט של עצמך, אתה גם בוחר להכפיש ולעקוץ סתם.

1. אני לא נפגע מדברי הבל של אנשים לא חכמים במיוחד. אבל אנשים אחרים כן נפגעו. לכן נוצר הרעש. אתה באמת לא מבין את זה?
ועוד דוגמה שאתה לא קורא את דבריי: אני אולי אמרתי דברים שפגעו אבל אני לא בדיוק מחנך הדור וכולם מקשיבים לי. ואני לא נכנס לפורום חרדים בתפוז וצועק הרב עובדיה טיפש! אתה מבין את ההבדל?
אני מתריס כי אני נהנה מזה... עוד יציאה שמראה שאתה לא ממש מכיר אותי. אני לא מתריס, אני מוציא את זה כי זה מפריע לי. מאוד. למה? לא יודע. דברים כאלה פרימיטיביים מפריעים לי. ויש בי צורך להגיד את זה.

2. עכשיו אתה בא ואומר שלא האנשים ששמעו את זה לא בסדר, אלא הם טיפשים כי לא הבינו. מה יש פה להבין? למה צריך בכלל להבין מה הרקע היהודי של ההתבטאות הזאת? המשפט שנאמר פוגע בזכר הנרצחים. זה באמת משנה עכשיו שהיהודים מאמינים בגלגול נשמות? מה זה קשור עכשיו? זה כמו שאני אבוא למוסלמי ואני אגיד לו: "אל תיעלב מזה שקראתי למוחמד הומו! למה? בגלל שאני מאמין בזה ולא סתם אמרתי, אתה טיפש שאתה לא מבין את אמונתי". נראה לך הגיוני הטיעון הזה?

3. העולם לא שחור לבן. בדיוק כמו שהאמירה של עובדיה הרגיזה אנשים מסויימים, ככה אמירה מהסוג שהבאתי הייתה גם מרגיזה אנשים והיו צולבים אותו. בצדק? אולי כן ואולי לא. העולם לא עובד לפי האידיאל של האמונה היהודית. מה שחשוב בסופו של דבר זה להתחשב ברגשות אנשים ולשים לב למה פולטים במיוחד אם אתה רב השפעה. ואם אני אומר משהו שפוגע בך, אתה מוזמן להגיד לי. חלק מהטון שלי הוא בגלל האמונות שלי וחלק ממנו זה כתגובה לצורת ההתבטאות שלך.
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

הפגיעה לא מתבטאת בדברים שאמרת בהכרח כלפי בצורה ישירה.
לרוב אני מתעלם ממה שאתה כותב (בנושאי דת), שלא כמו בהתחלה, שלא הכרתי את הדמות שלך.
ואת זה שאתה פוגע כבר אמרתי. אני לא חושב שיש טעם לחזור על עצמי פעמיים בעניין הזה.
זה שאתה לא איש ציבור ומחנך רבים זה נכון. כן קראתי את הדברים שלך ושמתי לב לדברים. אני פשוט שמתי דגש על מה שאתה בעצמך הדגשת בסוף ההודעה שלך.
מה שחשוב בסופו של דבר זה להתחשב ברגשות אנשים ולשים לב למה פולטים
בין אם אתה רב השפעה ובין אם לא. אתה צריך לשים לב מה אתה אומר ואם אתה פוגע באנשים. וזאת לא הדעות שלך שפוגעות. אני שומע כמוך ושכמותך כל יום. ורבים מחברי הטובים ביותר חושבים כמוך בנושאים כאלה ואחרים.
במקרה שלך זאת צורת ההתבטאות. ששוב, לא בהכרח מופנית כלפי באופן אישי.
בגלל זה אני מתעצבן, ובגלל זה אני חושב שאתה העברת לי היום שיעור מאלף בחלוקת מוסר כפול.

ולנושא עצמו.
אתה מתעקש לחזור שוב ושוב שעניין גלגול הנשמות פוגע.
אבל למרות שביקשתי, אתה לא מסביר מה פוגע בזה..
אז אולי כן יש פה התרסה. בכ"ז...
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

ממש לא מוסר כפול.
יש הבדל בפגיעה ע"י תוכן הדברים וע"י צורת התבטאות. תוכן הדברים הוא כזה שמעצם טבעו הוא יכול לפגוע. מה לעשות... אני חושב שחרדים הם אנשים חשוכים בלי חופש מחשבה או פעולה. זה פוגע במישהו? אין לי מה לעשות. אני לא מעליב בזה זכר מתים שזה קצת נושא רגיש.
צורת ההתבטאות שלי בד"כ נובעת מתגובה לצד השני. ושוב עובדה שאני מאוד יכול להעריך את שוקרון למשל, גם כשהוא אומר דברים שאני ממש לא מסכים איתם. אתה, לעומתו בוחר בטקטיקה של עקיצות וירידות, וכך גם התגובה.

הנקודה היא לא גלגול הנשמות אלא גלגול הנשמות שחטאו, שמרמז שהם חוטאים. אתה באמת ובתמים לא יכול להבין מה יכול לפגוע פה??
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

DivineComedy כתב:ממש לא מוסר כפול.
יש הבדל בפגיעה ע"י תוכן הדברים וע"י צורת התבטאות. תוכן הדברים הוא כזה שמעצם טבעו הוא יכול לפגוע. מה לעשות... אני חושב שחרדים הם אנשים חשוכים בלי חופש מחשבה או פעולה. זה פוגע במישהו? אין לי מה לעשות. אני לא מעליב בזה זכר מתים שזה קצת נושא רגיש.
אויש נו..
זה לא משנה אם הרבצתי לך עם מקל או עם אבן...
מה זה הדקויות האלו?
שורה התחתונה, פה יש פגיעה ופה יש פגיעה. כשאתה מבצע אותה היא לגיטימית, כשהאדם שאתה שונא מבצע אותה, היא פעולה חשוכה ונוראית.
DivineComedy כתב:צורת ההתבטאות שלי בד"כ נובעת מתגובה לצד השני. ושוב עובדה שאני מאוד יכול להעריך את שוקרון למשל, גם כשהוא אומר דברים שאני ממש לא מסכים איתם. אתה, לעומתו בוחר בטקטיקה של עקיצות וירידות, וכך גם התגובה.
אני אגיד שוב. זה לא רק כתגובה לצורת ההתבטאות שלי. שאני מודה ומתוודה, לצערי, שכשאני מדבר איתך קשה לי לרסן את עצמי, ואתה יכול להיות גאה שאתה אחד היחידים, אם לא היחיד, שמצליח לעשות את זה. אני באמת צריך לעבוד על זה...
אני בטוח שאתה זוכר את הפעם ההיא שהתפרצתי עליך אחרי תקופה ארוכה שלא הגבתי לכלום. רק כי השתגעתי מזה שאתה עסוק כל הזמן בלהחזיר את הנושא לכמה הדתיים מפגרים וכו' וכו'.. זה לא היה קשור בכלל לדברים שאני אמרתי, כי אני בכלל לא הייתי חלק מהנושא לאורך זמן.
DivineComedy כתב:הנקודה היא לא גלגול הנשמות אלא גלגול הנשמות שחטאו, שמרמז שהם חוטאים. אתה באמת ובתמים לא יכול להבין מה יכול לפגוע פה??
DivineComedy כתב: זה כמו שאני אבוא למוסלמי ואני אגיד לו: "אל תיעלב מזה שקראתי למוחמד הומו! למה? בגלל שאני מאמין בזה ולא סתם אמרתי, אתה טיפש שאתה לא מבין את אמונתי". נראה לך הגיוני הטיעון הזה?
תרשה לי לחבר את שני אלה לטיעון אחד..
אתה שוכח שהרב עובדיה לא פנה לניצולי שואה, או למשפחות הנרצחים בשואה ואמר להם את זה. הוא אמר את זה באיזושהי דרשה בבית כנסת שלו. והייתי בבית כנסת הזה המון פעמים (גדלתי בשכונה שהוא גר בה), הוא לא גדול במיוחד.
זה שהציטוטים שלו מגיעים לתקשורת זה כבר משהו אחר. אם זה לא היה מגיע לתקשורת זה לא היה פוגע באף אחד, כי זה היה נשאר בין כותלי בית המדרש. אז אם כבר מישהו פה פגע בזכר הנספים, הם העיתונאים שטרחו להראות לנו עד כמה הרב עובדיה איש חשוך ופרימיטיבי.
מעבר לזה שלי זה ברור מאליו שנשמה שחזרה לעולם היא נשמה שחטאה, כמוני כמוך, וכמו כל יהודי בשואה.
אני מאמין שאם האנשים שנפגעו מהדברים האלו, יבינו את משמעות הדברים, גם הם לא כ"כ יפגעו.
מהסיבה הפשוטה שאם יבוא אלי (בהקבלה לדוגמא שלך) אדם שיגיד לי "משה רבינו הומו! אבל אל תיעלב. אני באמת מאמין בזה", למה שאני איעלב? מה אכפת לי מה הוא חושב?
חוצמיזה שאם הוא באמת מאמין בזה שיהיה לו לבריאות. ואני מאמין אחרת...
פגיעה? אני לא רואה פה שום פגיעה. קרא לי אדם חשוך צר מחשבה. אבל פגיעה אני לא מצליח לראות.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אושר טרומית: נהגים צעירים, נהגי מוניות ומשאיות יתנזרו מאלכוהול
"מוצע לקבוע, כי הם ייחשבו ל"שיכור", כהגדרתו בפקודה, אם בגופם מצוי אלכוהול בכל ריכוז שהוא"

http://news.walla.co.il/?w=/1/1516528

מסע החוקים המטומטים ממשיך.
אני אחרי גיל 24 אז אישית לא איכפת לי אבל איכשהו זה מאוד מתאים שכולם בעד החוק הזה. במקום להבין לעומק את הבעייה ופתרונה, עושים שחור לבן. :doh2:
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

לומר לך את האמת אני בעד! אני בעד להוציא מחוץ לחוק את האלכוהול שהוא גורם מאוד רציני לאלימות ולוולגריות בחיי הלילה בכל הארץ, ולהרבה מאוד תאונות דרכים.
אבל במקומו אני בעד להחזיר את הצמחים לשלטון :whistle:
שלח תגובה