אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:בהחלט מאמר מאוד מעניין.
למען האמת אני מאוד מודאג. לא בגלל הפתרון של אובאמה אלא בגלל הדרך שלו. הוא נראה לי קצת רומנטיקן ונאיבי שחושב שבגלל שהוא השחור הראשון שנבחר לנשיאות ארה"ב הוא יכול תוך שנתיים לפתור את הסכסוך הישראלי ערבי. כמעט כל המשתתפים הפעילים באשכול הזה הסכימו בזמנו ששני הצדדים לא מוכנים מטנלית ומחשבתית לחיות בשלום, לפחות בעשור הנראה לעין. ופתאום בא לו אובאמה ומנסה "להריץ עניינים". מה שעלול לקרות בסוף זה שלביבי לא תהיה ברירה והוא יתקפל מול הממשל ואנחנו נכנס למשא ומתן מול הפלסטינים בעמדה מאוד נחותה, וייתכן שיצא מזה הסכם כולל שיהיה מאוד מסוכן מבחינתה של ישראל. והכי גרוע - שהוא ימומש רק ע"י ישראל.הממשלה כן מסוגלת לפנות חלקים נרחבים מיש"ע, או אפילו לחזור ל67, אבל הפלסטינים לא יכולים לכפות את דעתם על כל הפלגים, וההסכם שייוצר יהיה שווה לנייר טואלט לתחת. כי בסופו של דבר שלום לא יהיה, אבל ישראל תאכל אותה מכל הכיוונים.
הלוואי ואתבדה ולאובאמה יהיו דברים דחופים יותר לדאוג להם ושבהם הוא אכן יוכל לעזור.
אני בהחלט מבין מדוע אתה מודאג. אני מסכים איתך שאובמה הוא נאיבי ומאד אידיאליסט. הוא אמנם בא ממקום טוב ורוצה לעשות טוב בעולם אך צריך להיות חסר-נסיון בינ"ל (כמו שאובמה) כדי לחשוב שהוא יביא את העולם להרמוניה מוחלטת, שבמדינות ערב תהיה דמוקרטיה וזכויות שוות לנשים וכיו"ב. אני עדיין לא חושב שאובמה יכפה על ישראל הסכם, הוא בסה"כ כרגע מציג את האינטרסים של הממשל החדש ואת נקודת המבט, וישראל מבינה שלא יהיה לה נוח כמו ב-8 השנים של בוש. למרות הכל, אובמה הוא לא אויב ישראל ולא שונא ישראל (מצחיק אותי לקרוא את הטוקבקים הלאומניים בכל אתרי החדשות בארץ) וזה שהשם האמצעי שלו חוסיין לא הופך אותו לחובב מוסלמים (הוא לא). אין ספק שלא רק לישראל יש בעיות, כי גם לפלסטינים בגלל הפילוג הפנימי, ומה שצריך להיות חשוב מבחינת ישראל זה שארה"ב תמשיך עם החרם על חמאס כל עוד הוא לא מקיים את 3 תנאי הקוורטט.

מבחינת מה שדחוף לאובמה לטפל זה כמובן קודם כל הכלכלה האמריקאית, אחרי זה מדיניות חוץ. כמו שאני מעריך את זה, הקהילה הבינ"ל לא תצליח למנוע מאירן בצורה דיפלומטית את השגת פצצת האטום, כי אירן מורחת את כל העולם כבר 6 שנים ולמרות שהסנקציות טובות הן לא מספיקות כדי לשנות את ההתנהגות של אירן. גם אם אחמדינג'אד ייבחר וגם אם אחד הרפורמיסטים, הרי שלא נראה שינוי משמעותי ברצון האירני לגרעין. הבעיה בגרעין האיראני היא לא האיום על ישראל כי איראן לא תשתמש נגדנו בפצצה כזאת, אלא העובדה ששאר מדינות המזה"ת יגיעו למירוץ חימוש גרעיני (אובמה ציין את זה בקהיר, מיליבנד דיבר על זה מזמן, כולם יודעים שזה מה שיקרה בסוף) והידע הגרעיני יגיע לארגוני טרור. מבחינת הסכם השלום, אני לא צופה התקדמות בתקופה הקרובה ואני גם לא חושב שהממשלה הנוכחית תוכל להחזיק מעמד הרבה זמן. בקטע הזה, שוב אני מחזק את ציפי לבני שלא נכנסה לממשלה ולא התפתתה בשביל כסאות, אלא שמרה על האידאולוגיה.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

אני נפעם כל פעם מחדש מהגן הספינולוגי שיש בכל ישראלי וישראלי. הרי אם אובמה היה בא ואומר את האמת בפנים, שישראל והפלסטינים זה כמו שני ילדים שרבים על שני צעצועים - כל אחד לא מוכן לוותר לפני שהשני יוותר, אז כולנו היינו פה בדיכאון והנה עוד 42 שנים של סכסוך. בא נשיא אמריקאי ומנסה (וזו בהחלט מגלומניות לשמה, אבל תנסו אתם לחיות עם התואר "האיש החזק בעולם" ולא להיות מגלומנים) לשנות סדרי עולם, וכולם מצקצקים בלשונם.
אובמה יודע שעשינו כזאת עבודה בעיניים ושיקרנו (כמו שהפלסטינים שיקרו בדברים מסויימים) בנושא ההתנחלויות. אז נמאס לו. אז מה? מה הוא כבר ביקש? מה הוא דרש? שתפוח מערב-מערב תפונה? למי זה מזיז בכלל? הרי הקונספט הזה של "ההתנחלויות שומרות על שאר המדינה" כבר נמוג. היו יותר אירועים חבלניים בירושלים רבתי מבכל יו"ש בשנה האחרונה. כמעט 70% מההתקפות הפלסטיניות השנה היו בתוך הקו הירוק.
הוא נאם מול עשרות שייחים ואמר שאישה שלא מקבלת חינוך כמו של גבר זה עוולה שצריך לתקן. ואנשים באים ואומרים שהוא לא היה אומר את זה בסעודיה. כאילו מצפים ממנו שיילך ויוריד את החיג'אב לכל אישה מוסלמית. הלו, הבנאדם נכנס לפני 5 חודשים לתפקיד של 4 שנים. הוא רק אומר לנו מה הוא רוצה, ולדעתי אם לא יהיו לו 8 שנים, הוא לא יגשים 30% ממה שהוא רוצה. הגיע הזמן שגם ביבי והימין יכירו בזה - יהיו פה שתי מדינות, אנחנו נתכווץ חזרה, לא יהיו מאחזים. השאלה אם זה ייקח עוד 42 שנים, או יותר. :?:
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

^ יפה יפה

אובמה לא ילד קטן ולא תמים כמו שאתם חושבים. סוף סוף יש מנהיג עם חזון בעולם הזה. עכשיו נותר לראות אם הוא יוכל להזיז דברים.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

למרות שהוא אינטליגנט מאד, הוא תמים וחסר נסיון, ועדיין חי על הגימיק של הנצחון בבחירות. את הדיבורים שלו הוא צריך לגבות במעשים , ואני לא מאמין שהוא באמת יוכל לממש את כל מה שהוא מדבר עליו.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:
ufomatan כתב:אני דמגוג? שנים הציונות והיהדות הדתית מאכילה אותנו בשקרים האלה שכאילו למדינה שלנו אין זכות קיום אם לא יהיה רוב יהודי במדינה.
תראה לי מקום אחד במגילה הזאת שבו כתוב שהמדינה מחוייבת לדאוג לרוב יהודי? איפה זה כתוב בדיוק?
אתה שוב מדמגג... לא אמרתי בשם הציונות הדתית ש"למדינה אין זכות קיום אם אין רוב יהודי". אמרתי שאין לה זכות קיום אם היא לא מוגדרת בצורה ברורה כ"יהודית". למה? נתחיל מהתחלה:
לפני קום המדינה היה פה רוב ערבי ומיעוט יהודי. בעקבות השואה התעצמה ההכרה בבעיה של יהודי העולם והאומות החליטו שמגיע ליהודים שיהיה פה מדינה, לצד מדינה פלסטינית, כדי לפתור את הבעיה היהודית.
כאמור, אם היה מדובר בכל עם אחר או קבוצת אנשים אחרת כמובן שאין להם שום עילה לדרוש נתח (או את כל) הארץ הזאת. מדינת ישראל קמה בעקבות הקשר ההיסטורי שבין היהודים לארץ.
אם אתה מתכחש לפן היהודי שבדבר אתה שומט את כל הזכות הבסיסית של להיות פה, ולכן אתה מסכים עם עצמך וקורא לנו "עם כובש". העניין הוא שאתה לא מספיק אמיתי עם עצמך לומר שאתה כובש גם את תל אביב וירושלים... כי אין שום הבדל בין יש"ע לתל אביב לפי הטיעון שלך. תוכנית החלוקה של האום נועדה כדי לאפשר מקלט לעם היהודי ולכן היא בהגדרה נועדה להיות מדינת לאום כמו רוב המדינות בעולם. אם אתה רוצה להקים לך מדינת כל אזרחיה, הרי שאתה לא בא מהכיוון היהודי בכלל ולכן אנא חפש לעצמך פיסת קרקע שהא"ם יסכים להקים שם את המדינה שלך. אל תנסה להפוך את מדינת ישראל למדינת כל אזרחיה.
כל זה לא מצדיק שום פגיעה בזכויות של המיעוטים שחיים פה והם אזרחי המדינה אשר מגיע להם את כל הזכויות של כל האזרחים באותה מידה ללא הבדלי גזע, דת, מין וכ"ו.
קודם כל מעולם לא טענתי שלעם היהודי אין מקום בארץ ישראל. בבקשה לא להכניס מילים שלא נאמרו. בשביל שלעם היהודי יהיה מקום לחיות בו זה לא מצריך מדינה שבהגדרתה היא "יהודית" . בכל מקרה מדינת הלכה זו לא, וגם לא תהיה, אז ההגדרה "מדינה יהודית" רק מכניסה אותך לברוך גזעני מול המיעוטים במדינה.
אין כאן הכחשה של כלום- המדינה הזאת היא יהודית בדיוק כמו שהיא מוסלמית ונוצרית. ה"בעלות" על הקרקע היא המכשול של כולנו לחיים טובים יותר. יש לי זכות להיות כאן בדיוק כמו למוסלמי שנולד כאן ולנוצרי שנולד כאן.
אני טוען שגם לפלסטינים אין זכות בלעדית על הארץ הזאת - הארץ הזאת ,אם אתה רוצה להיות תנכ"י ולא למכור לי את הפרשנויות מסביב, "יועדה" על ידי אלוהים כשהוא דיבר עם אברהם, לכל מי שמאמין באל אחד.
מדינת ישראל היא מקלט לעם היהודי אבל אם אני רוצה מדינת כל אזרחיה אין שום קשר ליהדות או לא ליהדות. אל תתבלבל אתה עם שטיפת המוח של החרדים.
בסופו של דבר הבריטים הבטיחו גם לנו וגם לערבים שליטה בארץ הזאת ובסופו של דבר אנחנו קיבלנו את השליטה מכורח הנסיבות ומסירוב המטופש של הערבים לקבל את החלוקה.
זה לא אומר שאנחנו נקבע שרק הגזע היהודי יוכל לחיות בפיסת אדמה הזאת, איזו יהירות, איזו אדונות.
לא מטריד אותך קצת באיזושהי רמה שמעם נרדף הפכנו לעם רודף? שבמקום לתת דוגמה לעמים אחרים, מוסר וערכים, אנחנו מתנהגים כבהמות, כאילו הכל מגיע לנו מאיזו זכות טבעית אלוהית.
אני אישית מתבייש להיות יהודי בימים האלה, לא גאווה להשתייך לאותם אנשים שלקחו והרגו את כל מה שהיהדות באמת מייצגת.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

תרשו לי להכניס לכמה רגעים את נושא הבחירות לפרלמנט האירופי (אם אפשר). יום עצוב מאד באנגליה, מפלגת ה-BNP , הלא היא המפלגה הנאצית הבריטית זוכה נכון לעכשיו בכסא אחד בפרלמנט האירופי. מילא הסקפטיות הידועה של בריטים שמתבטאת בהצבעה (טפשית לדעתי) למפלגה כמו UKIP (עצמאיים), אבל להצביע למפלגה גזענית? אין לכך שום הצדקה. מילא במקומות כמו אוסטריה בהן הנאציזם והימין הקיצוני הוא מושרש בפוליטיקה באופן קבוע.
עצם זה של-BNP (מפלגה שאין לה מקום במאה ה-21) יהיה ייצוג בבריסל זאת בושה וחרפה!

אני אגב הצבעתי ללייבור, בגלל המדיניות הפרו-אירופאית שלהם ובעיקר בגלל שנושאים לאומיים לא צריכים להשפיע על נושאים אירופאיים. מי שרוצה להעניש את הלייבור ולא להצביע בכלל או להצביע למפלגה אחרת שיבושם לו. בסופו של דבר, בריטניה רק הרוויחה מהצטרפות לאיחוד האירופי ואלה שנגד האיחוד האירופי (כמו השמרנים ו-UKIP) חיים בסרט שבריטניה היא איזה אימפריה כמו לפני 150 שנה.
סמל אישי של משתמש
המפוחלץ הנוצץ
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי המפוחלץ הנוצץ »

ufomatan כתב:
avrahamshuk כתב:
ufomatan כתב:אני דמגוג? שנים הציונות והיהדות הדתית מאכילה אותנו בשקרים האלה שכאילו למדינה שלנו אין זכות קיום אם לא יהיה רוב יהודי במדינה.
תראה לי מקום אחד במגילה הזאת שבו כתוב שהמדינה מחוייבת לדאוג לרוב יהודי? איפה זה כתוב בדיוק?
אתה שוב מדמגג... לא אמרתי בשם הציונות הדתית ש"למדינה אין זכות קיום אם אין רוב יהודי". אמרתי שאין לה זכות קיום אם היא לא מוגדרת בצורה ברורה כ"יהודית". למה? נתחיל מהתחלה:
לפני קום המדינה היה פה רוב ערבי ומיעוט יהודי. בעקבות השואה התעצמה ההכרה בבעיה של יהודי העולם והאומות החליטו שמגיע ליהודים שיהיה פה מדינה, לצד מדינה פלסטינית, כדי לפתור את הבעיה היהודית.
כאמור, אם היה מדובר בכל עם אחר או קבוצת אנשים אחרת כמובן שאין להם שום עילה לדרוש נתח (או את כל) הארץ הזאת. מדינת ישראל קמה בעקבות הקשר ההיסטורי שבין היהודים לארץ.
אם אתה מתכחש לפן היהודי שבדבר אתה שומט את כל הזכות הבסיסית של להיות פה, ולכן אתה מסכים עם עצמך וקורא לנו "עם כובש". העניין הוא שאתה לא מספיק אמיתי עם עצמך לומר שאתה כובש גם את תל אביב וירושלים... כי אין שום הבדל בין יש"ע לתל אביב לפי הטיעון שלך. תוכנית החלוקה של האום נועדה כדי לאפשר מקלט לעם היהודי ולכן היא בהגדרה נועדה להיות מדינת לאום כמו רוב המדינות בעולם. אם אתה רוצה להקים לך מדינת כל אזרחיה, הרי שאתה לא בא מהכיוון היהודי בכלל ולכן אנא חפש לעצמך פיסת קרקע שהא"ם יסכים להקים שם את המדינה שלך. אל תנסה להפוך את מדינת ישראל למדינת כל אזרחיה.
כל זה לא מצדיק שום פגיעה בזכויות של המיעוטים שחיים פה והם אזרחי המדינה אשר מגיע להם את כל הזכויות של כל האזרחים באותה מידה ללא הבדלי גזע, דת, מין וכ"ו.
קודם כל מעולם לא טענתי שלעם היהודי אין מקום בארץ ישראל. בבקשה לא להכניס מילים שלא נאמרו. בשביל שלעם היהודי יהיה מקום לחיות בו זה לא מצריך מדינה שבהגדרתה היא "יהודית" . בכל מקרה מדינת הלכה זו לא, וגם לא תהיה, אז ההגדרה "מדינה יהודית" רק מכניסה אותך לברוך גזעני מול המיעוטים במדינה.
אין כאן הכחשה של כלום- המדינה הזאת היא יהודית בדיוק כמו שהיא מוסלמית ונוצרית. ה"בעלות" על הקרקע היא המכשול של כולנו לחיים טובים יותר. יש לי זכות להיות כאן בדיוק כמו למוסלמי שנולד כאן ולנוצרי שנולד כאן.
אני טוען שגם לפלסטינים אין זכות בלעדית על הארץ הזאת - הארץ הזאת ,אם אתה רוצה להיות תנכ"י ולא למכור לי את הפרשנויות מסביב, "יועדה" על ידי אלוהים כשהוא דיבר עם אברהם, לכל מי שמאמין באל אחד.
מדינת ישראל היא מקלט לעם היהודי אבל אם אני רוצה מדינת כל אזרחיה אין שום קשר ליהדות או לא ליהדות. אל תתבלבל אתה עם שטיפת המוח של החרדים.
בסופו של דבר הבריטים הבטיחו גם לנו וגם לערבים שליטה בארץ הזאת ובסופו של דבר אנחנו קיבלנו את השליטה מכורח הנסיבות ומסירוב המטופש של הערבים לקבל את החלוקה.
זה לא אומר שאנחנו נקבע שרק הגזע היהודי יוכל לחיות בפיסת אדמה הזאת, איזו יהירות, איזו אדונות.
לא מטריד אותך קצת באיזושהי רמה שמעם נרדף הפכנו לעם רודף? שבמקום לתת דוגמה לעמים אחרים, מוסר וערכים, אנחנו מתנהגים כבהמות, כאילו הכל מגיע לנו מאיזו זכות טבעית אלוהית.
אני אישית מתבייש להיות יהודי בימים האלה, לא גאווה להשתייך לאותם אנשים שלקחו והרגו את כל מה שהיהדות באמת מייצגת.
על מה אתה מדבר? מי מתנהג כמו בהמות? אתה מתנהג כמו בהמה? אני? מי שמתנהג כמו בהמה זה הקומץ חרדים קומץ מתנחלים וקומץ שמאלנים. זה שזאת מדינה יהודית זה לא אומר שמי שלא יהודי וכבר חי פה אין לו זכות לחיות פה מדינה יהודית נוגעת לקבלת אזרחות וחוקי מדינה כמו שמוסדות מסוימים לא יעבדו בשבת חוק חמץ בפסח וכו...
בקיצור תירגע שחיתות יש בכל העולם
והצבא שלנו בדוק הכי מוסרי
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

המפוחלץ הנוצץ כתב:
ufomatan כתב:
avrahamshuk כתב:
על מה אתה מדבר? מי מתנהג כמו בהמות? אתה מתנהג כמו בהמה? אני? מי שמתנהג כמו בהמה זה הקומץ חרדים קומץ מתנחלים וקומץ שמאלנים. זה שזאת מדינה יהודית זה לא אומר שמי שלא יהודי וכבר חי פה אין לו זכות לחיות פה מדינה יהודית נוגעת לקבלת אזרחות וחוקי מדינה כמו שמוסדות מסוימים לא יעבדו בשבת חוק חמץ בפסח וכו...
בקיצור תירגע שחיתות יש בכל העולם
והצבא שלנו בדוק הכי מוסרי
קומץ חרדים? אני מזמין אותך לירושלים חברי לאיזו הפגנה "קטנה" של חרדים נראה אם תגיד קומץ אחרי זה!
קומץ מתנחבלים? שטויות, זה מאבק שמנוהל אצלם מגבוה. מדובר על כמות רצינית מאוד של אנשים שמוסתים לאלימות.
אין סיכוי בעולם שמישהו ישים אותי לצד אותם נבלות. אלו אנשים שהורסים את מדינת ישראל ומבחינתי אין להם מקום בארץ הזאת.
גם המשפט שלך שהצבא שלנו הכי מוסרי בדוק, מראה על שטיפת מוח מטורפת. הכי מוסרי? פחחח כל שנה שעוברת אנחנו מתקרבים יותר ויותר לצבאות הכי פחות מסוריים שאני מכיר.
בוא לא נכנס לדוגמאות כי אני יכול יום שלם לפרק לך לגורמים את ה"מוסריות" של חיילי צה"ל ומפקדיו. מה שרואים ושומעים יד ראשונה לא נעלם להרבה זמן!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

המפוחלץ הנוצץ כתב:והצבא שלנו בדוק הכי מוסרי
1. איפה אפשר למצוא את הנתונים האלה? איפה בדקת בידיוק שהעובדה הזו היא "בדוקה"?

2.מוסריות זו לא תחרות. אולי צה"ל הוא הצבא הכי פחות לא מוסרי, אבל הוא לבטח לא מוסרי. דר"א, זה לא אשמת החיילים שלו הרבה פעמים, הצבא והמדינה שלנו מעמידים ילדים בני 19/20/21 בפני סיטואציות בלתי אפשריות המון פעמים. אני ממליץ לך לדבר עם חבר קרוב שעשה 3 חודשים או יותר ביו"ש ולשאול אותו (בבדיחות הדעת כמובן) מה הם עשו שם לאוכלוסיה. או לשאול חבר שהיה בעופרת יצוקה... לי יש סיפורים שיכולים להגיע לעמוד 100 באשכול הזה, אם חסר לך.
תמונה
סמל אישי של משתמש
המפוחלץ הנוצץ
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי המפוחלץ הנוצץ »

Mars Volter כתב:

2.מוסריות זו לא תחרות. אולי צה"ל הוא הצבא הכי פחות לא מוסרי, אבל הוא לבטח לא מוסרי. דר"א, זה לא אשמת החיילים שלו הרבה פעמים, הצבא והמדינה שלנו מעמידים ילדים בני 19/20/21 בפני סיטואציות בלתי אפשריות המון פעמים. אני ממליץ לך לדבר עם חבר קרוב שעשה 3 חודשים או יותר ביו"ש ולשאול אותו (בבדיחות הדעת כמובן) מה הם עשו שם לאוכלוסיה. או לשאול חבר שהיה בעופרת יצוקה... לי יש סיפורים שיכולים להגיע לעמוד 100 באשכול הזה, אם חסר לך.
מה אתה חושב שאני תמים? אני יודע שיש חילים במחסומים שמתנהגים בצורה לא מוסרית וברור שבמבצע כמו עופרת יצוקה (שזו מלחמה)הרסנו להם בתים והיה הרבה באלגן והאזרחים לא היו מאושרים (אני לומרות שההיתי אז בסדיר לא יצא לי להיות שם )הרי בסופו של דבר לא הרגנו חפים מפשע בכוונה הכרזנו לפני שהפצצנו וכו...
תגיד נראה לך שצבא אחר היה עושה את המבצע בצורה יותר מוסרית?
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

המפוחלץ הנוצץ כתב:מה אתה חושב שאני תמים? אני יודע שיש חילים במחסומים שמתנהגים בצורה לא מוסרית וברור שבמבצע כמו עופרת יצוקה (שזו מלחמה)הרסנו להם בתים והיה הרבה באלגן והאזרחים לא היו מאושרים (אני לומרות שההיתי אז בסדיר לא יצא לי להיות שם )הרי בסופו של דבר לא הרגנו חפים מפשע בכוונה הכרזנו לפני שהפצצנו וכו...

תראה, אתה מדבר איתי במאקרו - הרס בתים, הפצצות כן/לא וכו'.אני מדבר איתך על המיקרו. אני דווקא חושב שאת מוסריות הצבא לא קובע מפקד טייסת שצריך לקחת החלטה אם להפציץ או לא, וגם לא איזה פילוסוף שכותב את רוח צה"ל. את מוסריות הצבא מגדיר הגולנצ'יק שלא זיין את חברה שלו חודשיים כי הוא לא יצא הביתה אז הוא צריך לפרוק את העול הזה בצורה אחרת, או החייל שאין לו הרבה כסף בבית - אז הוא לוקח מכל משפחה 20/50/100 ש"ח. יש לי חברים שיצאו מעזה לא רק עם X על הנשק, אלא גם עם מצלמה חדשה, MP חדש, ואפילו כמה שיצאו עם DVD ומקרנים חדשים. הם אלו שמגדירים בעיניי לא רק את הצבא, אלא גם את החברה. האזרח הקטן בעזה לא שם זין אם אמרת לו שאתה מפציץ אותו או לא , מה שמעניין אותו זה שכשאתה בא להשתלט לו על הבית, רק כדי לעשות משם תצפית - שלא תבזוז, תשחית ותפוצץ אותו במכות.
ושוב אני אחזור לזה - לא מעניין אותי מה צבא פרו היה עושה ואיך הוא היה עושה את זה. אני חי במדינת ישראל, צבא ההגנה לישראל הוא היחיד שאני מעמיד במבחן המוסריות.

דר"א, להגיד שהאזרחים בעזה "לא היו מאושרים" זה האנדרסטייטמנט של השנה לטעמי. :D
תמונה
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

המפוחלץ הנוצץ כתב:
Mars Volter כתב:

מה אתה חושב שאני תמים? אני יודע שיש חילים במחסומים שמתנהגים בצורה לא מוסרית וברור שבמבצע כמו עופרת יצוקה (שזו מלחמה)הרסנו להם בתים והיה הרבה באלגן והאזרחים לא היו מאושרים (אני לומרות שההיתי אז בסדיר לא יצא לי להיות שם )הרי בסופו של דבר לא הרגנו חפים מפשע בכוונה הכרזנו לפני שהפצצנו וכו...
תשמע- אני חושב שהאשכול הזה לא יכול לעמוד בדיון סוער על מוסריות של צה"ל.
במבצע עופרת יצוקה כמו בהרבה מקרים אחרים ש"נעלמים" מעין הציבור (או יותר נכון מועלמים מעין הציבור) קורים מקרים שאין שום ספק שמדובר בשחיתות מוסרית, והתבהמות של חיילים מול חפי מפשע.
אני אישית בעופרת יצוקה תיאמתי תנועה של פלסטינים כדי להעביר סחורות מול גורמים בצה"ל וחיילי גולני עשו מה שבזין שלהם. הם ירו על אזרחים חפים מפשע בצורה ברורה ובלי שום ספק. זו רק דוגמה קטנה של משהו שאני חוייתי ואני צעקתי שם על סגני אלופים ואלופי משנה שפשוט עושים ממני צחוק, כנראה שלא מעבירים את המסר של "המוסר של צה"ל" כמו שצריך לחיילים בשטח.
הכיבוש הזה גורם לחיילים להתסכל על האוכלוסייה הפלסטינית כאל עבדים שלנו, ולכן מותר להתעלל בהם, מותר לגנוב ולעשוק אותם, מותר לעשות הכל כי אין דין ואין דיין בצה"ל!
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

הרוע עדיין לא מוגר ... תקרית ירי במוזיאון השואה בוושינגטון
http://news.walla.co.il/?w=/15/1500590&m=1

הבן כלב הזה הספיק לבצע את הפיגוע הזה בגיל 89 !
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

הרוע אף פעם לא ימוגר.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3729516,00.html

"נתניהו לח"כים: יש לכם אלטרנטיבה ל-2 מדינות?"

אני אגיב למשפט הזה במילותיו של דר' קוקס מ Scrubs
I love this moment so much I want to have sex with it
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

DivineComedy כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3729516,00.html

"נתניהו לח"כים: יש לכם אלטרנטיבה ל-2 מדינות?"

אני אגיב למשפט הזה במילותיו של דר' קוקס מ Scrubs
I love this moment so much I want to have sex with it
:haha:
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

Thinks Tel Aviv ...Come
http://www.alondon.net/index.php?action ... ws&id=3264

Another blunder by the Israeli Tourism Agency in the UK
:haha: :haha: :haha:
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:Thinks Tel Aviv ...Come
http://www.alondon.net/index.php?action ... ws&id=3264

Another blunder by the Israeli Tourism Agency in the UK
:haha: :haha: :haha:
נו אז זה יופי של תמריץ בשבילך להגיע לא?
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

מצעד הגאווה בתל אביב:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3730429,00.html

אני חושב שבמיוחד במדינה הזאת, שהיא כל כך הומופובית, אירוע כזה חשוב. וחוץ מזה איפה עוד יש הפנינג כזה פתוח, חיובי וכיפי?

ובינתיים בירושלים, החושך ישלוט גם מחר. האלימות משתלמת.
BOX 5
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי BOX 5 »

ufomatan כתב:
המפוחלץ הנוצץ כתב:
Mars Volter כתב:

תשמע- אני חושב שהאשכול הזה לא יכול לעמוד בדיון סוער על מוסריות של צה"ל.
במבצע עופרת יצוקה כמו בהרבה מקרים אחרים ש"נעלמים" מעין הציבור (או יותר נכון מועלמים מעין הציבור) קורים מקרים שאין שום ספק שמדובר בשחיתות מוסרית, והתבהמות של חיילים מול חפי מפשע.
אני אישית בעופרת יצוקה תיאמתי תנועה של פלסטינים כדי להעביר סחורות מול גורמים בצה"ל וחיילי גולני עשו מה שבזין שלהם. הם ירו על אזרחים חפים מפשע בצורה ברורה ובלי שום ספק. זו רק דוגמה קטנה של משהו שאני חוייתי ואני צעקתי שם על סגני אלופים ואלופי משנה שפשוט עושים ממני צחוק, כנראה שלא מעבירים את המסר של "המוסר של צה"ל" כמו שצריך לחיילים בשטח.
הכיבוש הזה גורם לחיילים להתסכל על האוכלוסייה הפלסטינית כאל עבדים שלנו, ולכן מותר להתעלל בהם, מותר לגנוב ולעשוק אותם, מותר לעשות הכל כי אין דין ואין דיין בצה"ל!
תראה מתן, אהבלים יש בכל מקום. כן, גם בצה"ל. וגם באזרחות.
ואני באמת לא חושבת שאפשר לשפוט צבא (לצורך העניין- כל צבא) לפי מידת מוסריות כלשהי, כי מלחמה זה לא מוסרי בבסיס. מלחמה זה כשהחזק מסתדר והחלש אוכל אותה. פעם זה אנחנו ופעם הם (ע"ע אינתיפאדות למיניהן, שאתה בטח מוכר איתן יותר ממני).
זה קל מאוד לבוא לשפוט ולבקר את הצבא. ולהגיד שהוא לא מוסרי. אבל הסיטואציה היא בלתי אפשרית בבסיסה. כשכל שנתיים בממוצע יש כאן מלחמה גדולה, ובדרך עוד מאות מבצעים שמנוהלים בדיוק כמו מלחמות קטנות, מוסר זה משהו שיחסית מאבד צורה בדרך לביטחון של המדינה. ו'היחסית' הזה מאוד חשוב, כי כן, בהשוואה למקומות אחרים, יחסית אנחנו בסדר.
שלח תגובה