אני אצטט לך ממגילת העצמאות שכולם דואגים להתרפק עליה בצורה צבועה:avrahamshuk כתב:אתה מבין שאם תהיה פה מדינת כל אזרחיה אין שום הצדקה וזכות קיום למדינה. למה להקים סתם מדינה על אדמות פלסטין הכבושה? אין שום זכות למדינת כל אזרחיה מול מדינה פלסטינית מהים עד הירדן. קיבלנו את המעט שיש רק בגלל שרצינו להקים מדינה יהודית שנועדה ליהודים. אם אנחנו נתכחש לזה אז מהר מאוד נחזור לאירופה ולארה"ב.
עכשיו תבוא ותגיד לי שמדינת ישראל מודל 2009 או כל מודל אחרי 1967, קיימה אפילו רבע ממה שכתוב כאן!מדינת ישראל תהא פתוחה לעליה יהודית ולקיבוץ גלויות; תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה; תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל; תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות; תשמור על המקומות הקדושים של כל הדתות; ותהיה נאמנה לעקרונותיה של מגילת האומות המאוחדות. מדינת ישראל תהא מוכנה לשתף פעולה עם המוסדות והנציגים של האומות המאוחדות בהגשמת החלטת העצרת מיום 29 בנובמבר 1947 ותפעל להקמת האחדות הכלכלית של ארץ-ישראל בשלמותה.
אנו קוראים לאומות המאוחדות לתת יד לעם היהודי בבנין מדינתו ולקבל את מדינת ישראל לתוך משפחת העמים.
אנו קוראים - גם בתוך התקפת-הדמים הנערכת עלינו זה חדשים - לבני העם הערבי תושבי מדינת ישראל לשמור על שלום וליטול חלקם בבנין המדינה על יסוד אזרחות מלאה ושווה ועל יסוד נציגות מתאימה בכל מוסדותיה, הזמניים והקבועים.
מדינה יהודית שמבוססת על גזענות, כיבוש, השלטת אדונות על אחר, מוסר רקוב, בריונות, ברבריות, בהמיות ברחוב ובכביש, שחיתות שלטונית מוחלטת, שליטה של אדוני כסף והשררה על המדינה, יהודים דתיים (מתנחבלים) וחרדים שבמקום לכבד ולקיים את המוסר היהודי משפילים ומבזים את התורה שעליה הם מבססים את אמונתם- זו המדינה היהודית שלה ציפינו?
מצטער - אני מעדיף לחיות במדינת כל אזרחיה, בארץ ישראל ולא בחו"ל, מאשר לחיות במדינה הזאת כמו שהיא היום. כיום באמת אין הצדקה לקיום המדינה שלנו כמו שהיא.