אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
ufomatan
בריל!

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:אתה מבין שאם תהיה פה מדינת כל אזרחיה אין שום הצדקה וזכות קיום למדינה. למה להקים סתם מדינה על אדמות פלסטין הכבושה? אין שום זכות למדינת כל אזרחיה מול מדינה פלסטינית מהים עד הירדן. קיבלנו את המעט שיש רק בגלל שרצינו להקים מדינה יהודית שנועדה ליהודים. אם אנחנו נתכחש לזה אז מהר מאוד נחזור לאירופה ולארה"ב.
אני אצטט לך ממגילת העצמאות שכולם דואגים להתרפק עליה בצורה צבועה:
מדינת ישראל תהא פתוחה לעליה יהודית ולקיבוץ גלויות; תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה; תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל; תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות; תשמור על המקומות הקדושים של כל הדתות; ותהיה נאמנה לעקרונותיה של מגילת האומות המאוחדות. מדינת ישראל תהא מוכנה לשתף פעולה עם המוסדות והנציגים של האומות המאוחדות בהגשמת החלטת העצרת מיום 29 בנובמבר 1947 ותפעל להקמת האחדות הכלכלית של ארץ-ישראל בשלמותה.

אנו קוראים לאומות המאוחדות לתת יד לעם היהודי בבנין מדינתו ולקבל את מדינת ישראל לתוך משפחת העמים.

אנו קוראים - גם בתוך התקפת-הדמים הנערכת עלינו זה חדשים - לבני העם הערבי תושבי מדינת ישראל לשמור על שלום וליטול חלקם בבנין המדינה על יסוד אזרחות מלאה ושווה ועל יסוד נציגות מתאימה בכל מוסדותיה, הזמניים והקבועים.
עכשיו תבוא ותגיד לי שמדינת ישראל מודל 2009 או כל מודל אחרי 1967, קיימה אפילו רבע ממה שכתוב כאן!
מדינה יהודית שמבוססת על גזענות, כיבוש, השלטת אדונות על אחר, מוסר רקוב, בריונות, ברבריות, בהמיות ברחוב ובכביש, שחיתות שלטונית מוחלטת, שליטה של אדוני כסף והשררה על המדינה, יהודים דתיים (מתנחבלים) וחרדים שבמקום לכבד ולקיים את המוסר היהודי משפילים ומבזים את התורה שעליה הם מבססים את אמונתם- זו המדינה היהודית שלה ציפינו?
מצטער - אני מעדיף לחיות במדינת כל אזרחיה, בארץ ישראל ולא בחו"ל, מאשר לחיות במדינה הזאת כמו שהיא היום. כיום באמת אין הצדקה לקיום המדינה שלנו כמו שהיא.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

לשוקרון-

אתה אומר שאזכות הקיום של העם, נקרא לזה הישראלי, הוא רק בגלל שהוא יהודי? זה כמו להגיד שזכות קיום של הצרפתים בצרפת הוא בגלל שהם נוצרים. אני יודע שסטטוס הלאום פה הוא מיוחד כי יהודי הוא גם לאום וגם דת, אבל הקשר הזה לא חייב להיות כזה הדוק. מי אמר שאין דבר כזה העם הישראלי (שאגב נקראו העם העיברי). למה זה חייב להיות קשור קשר כל כך הדוק לדת? זכות הקיום של הפלסטינים הוא בגלל שהם מוסלמים? של הסעודים בסעודיה בגלל שהם מוסלמים? לא. בגלל שהם הפלסטיני התישב פה בדיוק כמו העם העיברי התישב פה. השבטים הברבריים הקימו את גרמניה, והדאצ'ים את רומניה. אלה עמים, או אבות העמים. לאו דווקא דתות. לישראלים יש זכות קיום פה בגלל שהם שייכים לעם הזה. לקשר את זה בהכרח לדת היא הכרחית מבחינת הדתיים כמובן, אבל אם בוחנים את זה לעומק אז לא ממש.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

מתן, חזק מוד הציטוט הזה שהבאת :)
ומילים חזקות מאוד... ונכונות לצער כולנו.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

DivineComedy כתב:מתן, חזק מוד הציטוט הזה שהבאת :)
אנשים שוכחים לפעמים מה כתבו אז, איזו רוח שרתה על מקימי המדינה. קריאה סלקטיבית הולך חזק אצלנו
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

דמגוג שכמוך מתן... לא חכמה להביא את מגילת העצמאות ולהדגיש רק את החלקים שאתה מזדהה איתם... לא הבאת ולא הדגשת למשל את המשפט הפותח של המגילה הזאת... או את המשפט הסוגר. אני לא מתנגד לכל מה שציטטת ואני מסכים איתך שהמדינה כיום רחוקה שנות אור מהחזון המקורי.
מה ששאלתי למעלה לא היה בציניות. אני באמת רוצה לדעת איזה מדינה צריכה להיות פה לדעתך. יהודית? כל אזרחיה?
אם יהודית אז מה זה אומר מבחינתך? מה יאפיין את המדינה כיהודית? אם כל אזרחיה אז למה אתה נמצא פה בכלל? האם המדינה יכולה להתקיים ללא ההגדרה שלה כיהודית? מה יגיד העולם? מה יגידו הערבים?
ועוד הבהרה: כמו שניר אומר, יהודי אינו בהכרח מאפיין דתי. כשאני אומר מדינה יהודית זאת אומרת שהיא יכולה להיות חילונית לגמרי, אבל היא מדינת לאום ללאום היהודי.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:דמגוג שכמוך מתן... לא חכמה להביא את מגילת העצמאות ולהדגיש רק את החלקים שאתה מזדהה איתם... לא הבאת ולא הדגשת למשל את המשפט הפותח של המגילה הזאת... או את המשפט הסוגר. אני לא מתנגד לכל מה שציטטת ואני מסכים איתך שהמדינה כיום רחוקה שנות אור מהחזון המקורי.
מה ששאלתי למעלה לא היה בציניות. אני באמת רוצה לדעת איזה מדינה צריכה להיות פה לדעתך. יהודית? כל אזרחיה?
אם יהודית אז מה זה אומר מבחינתך? מה יאפיין את המדינה כיהודית? אם כל אזרחיה אז למה אתה נמצא פה בכלל? האם המדינה יכולה להתקיים ללא ההגדרה שלה כיהודית? מה יגיד העולם? מה יגידו הערבים?
ועוד הבהרה: כמו שניר אומר, יהודי אינו בהכרח מאפיין דתי. כשאני אומר מדינה יהודית זאת אומרת שהיא יכולה להיות חילונית לגמרי, אבל היא מדינת לאום ללאום היהודי.
אני דמגוג? שנים הציונות והיהדות הדתית מאכילה אותנו בשקרים האלה שכאילו למדינה שלנו אין זכות קיום אם לא יהיה רוב יהודי במדינה.
תראה לי מקום אחד במגילה הזאת שבו כתוב שהמדינה מחוייבת לדאוג לרוב יהודי? איפה זה כתוב בדיוק?
כתוב מדינה יהודית, בית לעם היהודי. בין זה לרוב יהודי במדינה יש הרבה הרבה, וזו דמגוגיה!
מדינה יהודית אומרת שאתה בתור יהודי יכול לקיים את אמונתך ואת דתך בחופש מוחלט.
מדינה יהודית אומרת שכל יהודי יודע שהוא יכול להגיע לכאן וזה יהיה הבית שלו והמדינה שלו.
מדינה יהודית לא אומרת שמדינת כל אזרחיה היא לא אופציה.
מדינה יהודית זה לא אומר שכל ערבי ישראלי לא יוכל לקיים את משפחתו בכבוד,וזה בטח לא אומר שערבי ישראלי לא יכול לעבוד במדינה בלי השפלות ובלי מחסומים, ובלי שיראו אותו כנגע וכמחבל.
מדינה יהודית לא שוללת את קיום האחר והשונה לצידה כחלק ממנה.
מדינה יהודית זו לא מדינה שכובשת, גוזלת אדמות בכח, מערימה קשיים וחומות כדי ליצור רוב יהודי.
מדינה יהודית שבסיס קיומה הוא גזעני וכובש, זה לא מה שכתבו במגילת העצמאות.
את הדמגוגיה יצרו הימין והדתיים, בטח ובטח לא אני! אני מראה לך ולכל מי שירצה מה שנכתב, משהו שלפעמים לא נעים להתסכל עליו בצורה מופכחת ולומר- כמה אנחנו מכוערים היום ורחוקים שנות אור מהחזון של אז.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

אזרחות נחשב למקצוע הכי קשה בלימודי האזרחות בתיכון. יותר ממתמטיקה. ולמה? כי המדינה הזאת מסובכת.
מצד אחד, אנחנו מדינה יהודית, אבל מצד שני אנחנו מדינה דמוקרטית. שני דברים שבשום מקום בעולם לא קיים. וכאן, יש פה רוב יהודי עם ""מיעוטים"" כאלו ואחרים. אבל עדיין, רוב יהודי.

אני מאמין בניאום של ברק אובמה היום. אני מאמין שאפשר לחיות בשני מדינות לשתי עמים. הבעיה היחידה היא אלו הקיצונים. אני מצידי לזרוק את כל החמאס והמחבלים הפלסטינים לים ביחד עם אלה שבגללם הגעתי מירושלים ב9 בערב לפני יומיים, שפגעו בזכות "חופש התנועה" וחסמו לי את כביש אחד. אפשר להגיע לגבולות שיוסכמו על שני הצדדים(וכמובן, משאל עם בכדי להבליט את הדמוקרטיה ועיקרון "ממשל העם"). וזה לא שהתהפכתי בדעות. אני תמיד אאמין במדיניות כלכלית-ליברלית בכדי לבטא את האזרח העובד ולא האזרח המתבטל. ואני תמיד אמרתי שהגיע הזמן לתת להם מדינה. רק חייבים להגיע לפתרון בנוגע לחמאסטן(רצועת עזה) ובכלל לטירור האזורי. הבעיה היא שישראל מוכנה לתת הרבה מעבר והפלסטינים לא מוכנים להתפשר. ואובמה יודע את זה. וזה יהיה קשה. גם לנו וגם להם. אין! זכות השיבה! זה עיקרון שמבכירי השמאל היהודי בישראל(ביילין הביע בעבר את התנגדותו לזכות השיבה) מתנגדים לו.

בנוגע לחומה או הרשו לי לקרוא לה גדר הפרדה. הכרחית עד לניקוי הטירור הפלסטיני. הוריד את הפיגועים ב90%. לא יפה לנוף זה נכון. יש לו משמעויות שליליות. אני מאמין בתוואי הנוכחי שלו, במהלך טיוליי בירושלים ראיתי שפשוט סוגרים כפרים בחומה הענקית הזאת וזה הזכיר לי במקצת את הסרט של משפחת סימפסון עם הקיר השקוף שסגר את העיר. אבל אם זה למען ביטחון מדינת ישראל, אז כן. לסגור איפה שצריך בכדי שאני ומשפחתי נלך ברחובות ללא פחד וללא איזה טרקטור שירים איזה אוטובוס ויהרוג אנשים. ולצערי, זה פוגע בחפים מפשע. אבל היא הכרחית!

בנוגע למדינת כלל אזרחיה, ובריל הזכיר כאן את מדינת העצמאות. הבסיס של מגילת העצמאות, היא מדינה יהודית. הקמנו מדינה כי בכל העולם רדפו את שורשנו. 6 מיליון אנשים ומתוכם 1.5 מיליון ילדים נרצחו, נטבחו בשואה. והקמנו מדינה בשטח שהיה שייך לנו לפני שהוגלנו לאחר חורבן בית שני. מדינת ישראל שייכת לשני העמים. שתי מדינות לשני עמים הוא פיתרון היסטורי צודק!! מדינה יהודית, ומדינה ערבית בגבולות מוסכמים לשני הצדדים. אינני מאמין בשינוי ההמנון או הדגל בגלל שמדובר במדינת לאום. בעת חלוקת שתי מדינות יהיה כאן רוב יהודי יותר גדול בגלל הגירת ערביי ישראל לפלסטין. ותהיה הגירה גדולה של יהודים למדינת ישראל בגלל פיתרון שתי המדינות.

ואם כבר התלבטות למדינת כלל אזרחיה, אז מדינה דו לאומית יכולה להיות פיתרון יותר הולם לכלל אזרחיה. שאני כמובן לא מסכים איתה גם. אבל מעדיף אותה מכלל אזרחיה. סממנים ערביים לצד סממנים יהודים(דגל עם סהר ומגן דוד והוספת בית בערבית להמנון הלאומי) פיתרון יותר הולם לכלל אזרחיה. יש מדינות בעולם שהם דו לאומיות עם מיעוטים מובהקים(בלגיה).

אני מאמין שאם אנחנו והם נלך בדרך הנכונה אנחנו נראה את השינוי. החומה תיפול(ועוד הופעה של רוג'ר ווטרס :yes: ) ונזכה לחיות כאן בשקט.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

אני דמגוג? שנים הציונות והיהדות הדתית מאכילה אותנו בשקרים האלה שכאילו למדינה שלנו אין זכות קיום אם לא יהיה רוב יהודי במדינה.
תראה לי מקום אחד במגילה הזאת שבו כתוב שהמדינה מחוייבת לדאוג לרוב יהודי? איפה זה כתוב בדיוק?
כתוב מדינה יהודית, בית לעם היהודי. בין זה לרוב יהודי במדינה יש הרבה הרבה, וזו דמגוגיה!
מדינה יהודית אומרת שאתה בתור יהודי יכול לקיים את אמונתך ואת דתך בחופש מוחלט.
מדינה יהודית אומרת שכל יהודי יודע שהוא יכול להגיע לכאן וזה יהיה הבית שלו והמדינה שלו.
מדינה יהודית לא אומרת שמדינת כל אזרחיה היא לא אופציה.
מדינה יהודית זה לא אומר שכל ערבי ישראלי לא יוכל לקיים את משפחתו בכבוד,וזה בטח לא אומר שערבי ישראלי לא יכול לעבוד במדינה בלי השפלות ובלי מחסומים, ובלי שיראו אותו כנגע וכמחבל.
מדינה יהודית לא שוללת את קיום האחר והשונה לצידה כחלק ממנה.
מדינה יהודית זו לא מדינה שכובשת, גוזלת אדמות בכח, מערימה קשיים וחומות כדי ליצור רוב יהודי.
מדינה יהודית שבסיס קיומה הוא גזעני וכובש, זה לא מה שכתבו במגילת העצמאות.
את הדמגוגיה יצרו הימין והדתיים, בטח ובטח לא אני! אני מראה לך ולכל מי שירצה מה שנכתב, משהו שלפעמים לא נעים להתסכל עליו בצורה מופכחת ולומר- כמה אנחנו מכוערים היום ורחוקים שנות אור מהחזון של אז.
תראה מתן אתה אומר דברים מאוד נכונים , מה שקורה היום זה בהחלט לא האוטופיה של בן גוריון ועמיתיו . שים לב למשפט שהדגשתי - ותנסה להזכר במה שלמדת באזרחות . מדינת ישראל הינה מדינה דמוקרטית , אחד מעקרונות הדמוקרטיה היא הזכות לחיים ובטחון - שלמות הגוף - משמעותה היא שכל אדם יוכל לחיות את חייו מבלי חשש מפגיעה פיזית או נפשית חובתה של המדינה לשמור על שלום אזרחיה , ופועלת בדרכים שונות כדי להבטיח זאת , ע"י הפעלת גופים שונים כדון משטרה , צבא וכו' .

ונעבור מהחלק הבירוקרטי לנושא , לפואנטה אם תרצה - למרות שהעקרון הזה מושתת הוא לא מובטח במאה אחוז , במצב כיום המדינה לא מצליחה למנוע כל כניסת של גורמים עויניים . גם כאן מדובר בשלום האדם - במיוחד כשנעצרים הודות לצבא שלנו הרבה מחבלים . שלא תבין אותי לא נכון - אני אומר שיש הרבה גועל נפש במדינה שלנו , החל מהשרים המושחתים , מההתנהגות הברברית והרברבנית הזאת של הישראלי הממוצע , במיוחד במחסומים , שמעתי על יותר מדי מקרים שהם לא מוצדקים אפילו בכמעה .
אני למדתי עוד עקרון חשוב שנוגע לחלק מהיסודות המושחתים עליהם מושתת המדינה , והוא חופש כלכלי לכל גוף במדינה - הדבר הזה יוצר שסע עמוק בחברה הישראלית , מגדיל את הפערים הסוציאליים - כלכליים בחברה , ובהחלט מערער את יציבות הדמוקרטיה עליה מדינת ישראל מושתתת ( או לפחות רוצה ) , לא חסרים מקרים בהם אנשים פנו לגופים שונים כדי שיתחשבו בזכויותיהם , אבל לא היה מספיק תקציב למדינה והתירוץ תמיד היה בירוקרטי כשבעצם ערך השיוויון לא היה קיים .
yyzboy1928 כתב:אזרחות נחשב למקצוע הכי קשה בלימודי האזרחות בתיכון. יותר ממתמטיקה. ולמה? כי המדינה הזאת מסובכת.
מצד אחד, אנחנו מדינה יהודית, אבל מצד שני אנחנו מדינה דמוקרטית. שני דברים שבשום מקום בעולם לא קיים. וכאן, יש פה רוב יהודי עם ""מיעוטים"" כאלו ואחרים. אבל עדיין, רוב יהודי..
זה באמת מצב אבסורדי , לא פעם התלוננה קבוצת אזרחים לא יהודיים וטענה שהמוסדות הציוניים תומכים ללא עוררין בעליה יהודית ואפילו עוזרים להם בהמשך ההשתלבות - וכל זאת עם נתינת אזרחות יהודית אוטומטית . בעצם נוצרת כאן אפליה - מצד אחד נקבע לפי מגילת העצמאות שהמדינה תעודד עליה יהודית ותעזור לכל יהודי לשוב לארץ מולדתו , עם נתינת עצמאות אוטומטית אבל מצד שני הקבוצות צודקות - מה עם ערכי השיוויון - בני אדם שווים מרגע לידתם ללא הבדלי גזע , צבע עור , תרבות , שפה או השקפת עולם ( סממנים ללאומיות אתנית) . השאלה היא לפי מה הולכים ? לפי עקרונות הדמוקרטיה או לפי מגילת העצמאות ? מהי הגדרתה המדוייקת של המדינה הזו ?
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

מה שבאמת מפריע לי בתירוץ של בטחון אישי וטרור זה האפליה וחסור השיוויון- זו גזענות לשמה! גורמים עבריינים ישראלים, יהודים, שפוגעים בחפים מפשע, מפוצים מכוניות באמצע כביש מרכזי בתל אביב, יורים על חוף הים בבת ים והורגים בלי אבחנה, ומדינת ישראל נוקטת איתם ביד נרפית ומשחררת אותם על ימין ועל שמאל על פרטים טכנים!
מבחינתי אם ל"מפגע" הטרקטור בירושלים הרסו את הבית של המשפחה שלו, למשפחות אבוטובול ואברג'יל ואלפרון צריך להרוס 20 בתים.
אבל במדינת ישראל הפשע משתלם, והעבריינות, כל עוד אתה יהודי, עוברת בשתיקה.
זה סממן חמור מאוד של גזענות, של מדינה שערכי הדמוקרטיה והכבוד למיעוטים שבה, נרמסים כל כך בקלות ובלי מחשבה.
עצוב שזה כך אבל אני לא אעצום את העיניים ואחשוב שהשתן שיורד עלי זה גשם!
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

Ozerivarium כתב:זה באמת מצב אבסורדי , לא פעם התלוננה קבוצת אזרחים לא יהודיים וטענה שהמוסדות הציוניים תומכים ללא עוררין בעליה יהודית ואפילו עוזרים להם בהמשך ההשתלבות - וכל זאת עם נתינת אזרחות יהודית אוטומטית . בעצם נוצרת כאן אפליה - מצד אחד נקבע לפי מגילת העצמאות שהמדינה תעודד עליה יהודית ותעזור לכל יהודי לשוב לארץ מולדתו , עם נתינת עצמאות אוטומטית אבל מצד שני הקבוצות צודקות - מה עם ערכי השיוויון - בני אדם שווים מרגע לידתם ללא הבדלי גזע , צבע עור , תרבות , שפה או השקפת עולם ( סממנים ללאומיות אתנית) . השאלה היא לפי מה הולכים ? לפי עקרונות הדמוקרטיה או לפי מגילת העצמאות ? מהי הגדרתה המדוייקת של המדינה הזו ?
עוזרי אני מקווה שאתה מבין שהגדרת היהודי היא גזענית במהותה. לומר שמישהו שייך לעם / גזע מסויים ע"י שייכות לאם ולא לאב, מן איכות גנטית שעוברת רק דרך צינור מסויים, זו גזענות פרופר.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

ufomatan כתב:מה שבאמת מפריע לי בתירוץ של בטחון אישי וטרור זה האפליה וחסור השיוויון- זו גזענות לשמה! גורמים עבריינים ישראלים, יהודים, שפוגעים בחפים מפשע, מפוצים מכוניות באמצע כביש מרכזי בתל אביב, יורים על חוף הים בבת ים והורגים בלי אבחנה, ומדינת ישראל נוקטת איתם ביד נרפית ומשחררת אותם על ימין ועל שמאל על פרטים טכנים!
מבחינתי אם ל"מפגע" הטרקטור בירושלים הרסו את הבית של המשפחה שלו, למשפחות אבוטובול ואברג'יל ואלפרון צריך להרוס 20 בתים.
זה סממן חמור מאוד של גזענות, של מדינה שערכי הדמוקרטיה והכבוד למיעוטים שבה, נרמסים כל כך בקלות ובלי מחשבה.
לך תוכיח שהיריות הם של אברג'יל וכל זה?? הפשע המאורגן כאן בעייתי.. וברגע שלמדינה הזאתי תהיה תוכנית להגנת עדים, חתכת אחוז מאוד גדול מהפשע כאן בארץ..
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

זהו..החרדים בירושלים הגיעו לשיא חדש.
פשוט אין להם בושה..
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

yyzboy1928 כתב:
ufomatan כתב:מה שבאמת מפריע לי בתירוץ של בטחון אישי וטרור זה האפליה וחסור השיוויון- זו גזענות לשמה! גורמים עבריינים ישראלים, יהודים, שפוגעים בחפים מפשע, מפוצים מכוניות באמצע כביש מרכזי בתל אביב, יורים על חוף הים בבת ים והורגים בלי אבחנה, ומדינת ישראל נוקטת איתם ביד נרפית ומשחררת אותם על ימין ועל שמאל על פרטים טכנים!
לך תוכיח שהיריות הם של אברג'יל וכל זה?? הפשע המאורגן כאן בעייתי.. וברגע שלמדינה הזאתי תהיה תוכנית להגנת עדים, חתכת אחוז מאוד גדול מהפשע כאן בארץ..
הפשע המאורגן לא בעייתי, הבעיה היחידה זה שהמשטרה מפחדת להתעסק עם העבריינים של העולם התחתון. יותר קל הרי לתפוס מישהו כמו דודו טופז, להדליף מחקירה ולהשפיל אותו בתשקורת. האינטרס של המשטרה בארץ הוא שימשיך להיות פשע ועבריינים, אחרת לא יהיה צורך במשטרה. המשטרה בארץ חכמה על חלשים.
סמל אישי של משתמש
המפוחלץ הנוצץ
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי המפוחלץ הנוצץ »

אם אנחנו כבר מדברים על פשע מאורגן זוכרים את התוכנית פעם בחיים שמפרוסמים ביקרו בכל מיני מקומות בארץ במקביל?
הם היו בהתנחלות בכפר ערבי וכו.. וגם בבית של אלפרון אם זה לא פשע מאורגן....
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

liordavidlior כתב:
Ozerivarium כתב:זה באמת מצב אבסורדי , לא פעם התלוננה קבוצת אזרחים לא יהודיים וטענה שהמוסדות הציוניים תומכים ללא עוררין בעליה יהודית ואפילו עוזרים להם בהמשך ההשתלבות - וכל זאת עם נתינת אזרחות יהודית אוטומטית . בעצם נוצרת כאן אפליה - מצד אחד נקבע לפי מגילת העצמאות שהמדינה תעודד עליה יהודית ותעזור לכל יהודי לשוב לארץ מולדתו , עם נתינת עצמאות אוטומטית אבל מצד שני הקבוצות צודקות - מה עם ערכי השיוויון - בני אדם שווים מרגע לידתם ללא הבדלי גזע , צבע עור , תרבות , שפה או השקפת עולם ( סממנים ללאומיות אתנית) . השאלה היא לפי מה הולכים ? לפי עקרונות הדמוקרטיה או לפי מגילת העצמאות ? מהי הגדרתה המדוייקת של המדינה הזו ?
עוזרי אני מקווה שאתה מבין שהגדרת היהודי היא גזענית במהותה. לומר שמישהו שייך לעם / גזע מסויים ע"י שייכות לאם ולא לאב, מן איכות גנטית שעוברת רק דרך צינור מסויים, זו גזענות פרופר.
ברור .
יש לזה יתרונות ויש לזה חסרונות . תראה, המדינה מגדירה את עצמה כמדינה יהודית , היא דוגלת בערכי השיוויון - מבחינה רשמית , על הכתוב .
הבעיה היא שהיא לא מיישמת את זה במחינת המצב הערבי - יהודי .
בכלל - כשחושבים על זה , אני לא רוצה לקטרג על עמ"י ואני לא אהיה מופתע אם תנו על זה באשכול" אלוהים ישמור ", אבל איך אתם מסבירים כל מיני חוקים שכתובים בתורה שמטרתם להבדיל את היהודי משאר העולם ( מהגויים כביכול ) ? :shrug:
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

ufomatan כתב:אני דמגוג? שנים הציונות והיהדות הדתית מאכילה אותנו בשקרים האלה שכאילו למדינה שלנו אין זכות קיום אם לא יהיה רוב יהודי במדינה.
אתה שוב מדמגג... לא אמרתי בשם הציונות הדתית ש"למדינה אין זכות קיום אם אין רוב יהודי". אמרתי שאין לה זכות קיום אם היא לא מוגדרת בצורה ברורה כ"יהודית". למה? נתחיל מהתחלה:
לפני קום המדינה היה פה רוב ערבי ומיעוט יהודי. בעקבות השואה התעצמה ההכרה בבעיה של יהודי העולם והאומות החליטו שמגיע ליהודים שיהיה פה מדינה, לצד מדינה פלסטינית, כדי לפתור את הבעיה היהודית.
כאמור, אם היה מדובר בכל עם אחר או קבוצת אנשים אחרת כמובן שאין להם שום עילה לדרוש נתח (או את כל) הארץ הזאת. מדינת ישראל קמה בעקבות הקשר ההיסטורי שבין היהודים לארץ.
אם אתה מתכחש לפן היהודי שבדבר אתה שומט את כל הזכות הבסיסית של להיות פה, ולכן אתה מסכים עם עצמך וקורא לנו "עם כובש". העניין הוא שאתה לא מספיק אמיתי עם עצמך לומר שאתה כובש גם את תל אביב וירושלים... כי אין שום הבדל בין יש"ע לתל אביב לפי הטיעון שלך. תוכנית החלוקה של האום נועדה כדי לאפשר מקלט לעם היהודי ולכן היא בהגדרה נועדה להיות מדינת לאום כמו רוב המדינות בעולם. אם אתה רוצה להקים לך מדינת כל אזרחיה, הרי שאתה לא בא מהכיוון היהודי בכלל ולכן אנא חפש לעצמך פיסת קרקע שהא"ם יסכים להקים שם את המדינה שלך. אל תנסה להפוך את מדינת ישראל למדינת כל אזרחיה.
כל זה לא מצדיק שום פגיעה בזכויות של המיעוטים שחיים פה והם אזרחי המדינה אשר מגיע להם את כל הזכויות של כל האזרחים באותה מידה ללא הבדלי גזע, דת, מין וכ"ו.
אתה רציני עוזרי?
אתה מכיר מדינה שאין לה כללים ברורים לגבי קבלת האזרחות? אתה מבין שאם אני ממוצא צרפתי למשל, אני רשאי לאזרחות צרפתית ואתה לא. ואין פה שום קשר לגזענות. מדינת לאום נוצרה למען הלאום שלה. הלאום הקים אותה. למה שכל מי שרוצה יוכל לקבל אזרחות?! אין שום ערך דמוקרטי או צודק בלתת אזרחות לכל אדם שמבקש אותה.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

שלום ירושלמי בטור מעניין על הפאניקה בישראל מההצהרות של אובמה לגבי ההתנחלויות. שווה קריאה:
http://www.nrg.co.il/Scripts/artPrint/a ... 2008120049
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

הבאת קישור לגרסת הדפסה שגם ככה לא עולה.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:הבאת קישור לגרסת הדפסה שגם ככה לא עולה.
בבקשה:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/899/951.html
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

בהחלט מאמר מאוד מעניין.
למען האמת אני מאוד מודאג. לא בגלל הפתרון של אובאמה אלא בגלל הדרך שלו. הוא נראה לי קצת רומנטיקן ונאיבי שחושב שבגלל שהוא השחור הראשון שנבחר לנשיאות ארה"ב הוא יכול תוך שנתיים לפתור את הסכסוך הישראלי ערבי. כמעט כל המשתתפים הפעילים באשכול הזה הסכימו בזמנו ששני הצדדים לא מוכנים מטנלית ומחשבתית לחיות בשלום, לפחות בעשור הנראה לעין. ופתאום בא לו אובאמה ומנסה "להריץ עניינים". מה שעלול לקרות בסוף זה שלביבי לא תהיה ברירה והוא יתקפל מול הממשל ואנחנו נכנס למשא ומתן מול הפלסטינים בעמדה מאוד נחותה, וייתכן שיצא מזה הסכם כולל שיהיה מאוד מסוכן מבחינתה של ישראל. והכי גרוע - שהוא ימומש רק ע"י ישראל.הממשלה כן מסוגלת לפנות חלקים נרחבים מיש"ע, או אפילו לחזור ל67, אבל הפלסטינים לא יכולים לכפות את דעתם על כל הפלגים, וההסכם שייוצר יהיה שווה לנייר טואלט לתחת. כי בסופו של דבר שלום לא יהיה, אבל ישראל תאכל אותה מכל הכיוונים.
הלוואי ואתבדה ולאובאמה יהיו דברים דחופים יותר לדאוג להם ושבהם הוא אכן יוכל לעזור.
שלח תגובה