מה אתם אומרים על הביקור של ביביטו אצל אובמה? כנראה שברק (לא אהוד) לא אוכל את הלוקשים של ביבי. אובמה הדגיש את פתרון שתי המדינות ואת העמדה שלו בנוגע לאיראן.
עכשיו נראה מה ביביטו יעשה עם כל הימניים שלו במפלגה ובממשלה, הם הרי לא מסכימים לפתרון שתי המדינות ולא באמת רוצים שלום עם הערבים. שיאכל את הדייסה שבישל, בתיאבון
תמיד הימין אומר שלא יעשה מה שהשמאל אומר, ובסוף עושה כמו גדול (חבל רק שזה עם יותר הרוגים בדרך). בכל מקרה, אני לא מצפה מהממשלה הנוכחית שתקדם משהו בתהליך השלום, כי מעצם הקמתה ויסודה, היא נדונה לכשלון.
בנוגע לגרעין האיראני, אני כבר התרגלתי למחשבה שלאיראן תהיה פצצת גרעין. גם במידה ונפציץ , זה בסה"כ יכול רק לעכב את השגת הפצצה בעוד שנתיים-שלוש להערכת גורמי מודיעין, ולכן צריך להתחיל ולהשלים עם העובדה שאיראן תהיה גרעינית. איראן לא תשתמש בפצצה כנגד ישראל , זה ממש לא הכיוון שלה (למרות ההצהרות של אחמדינג'אד). מה שצריך להטריד אותנו ואת מדינות המפרץ ואולי גם את שאר העולם היא העובדה שברגע שלאיראן יהיה גרעין, אז הטכנולוגיה והידע יזלגו למדינות רבות במזה"ת ובעולם, וכמובן גם לארגוני טרור. זה תסריט בלהות!
טל רודס כתב:תמיד הימין אומר שלא יעשה מה שהשמאל אומר, ובסוף עושה כמו גדול (חבל רק שזה עם יותר הרוגים בדרך). בכל מקרה, אני לא מצפה מהממשלה הנוכחית שתקדם משהו בתהליך השלום, כי מעצם הקמתה ויסודה, היא נדונה לכשלון.
בנוגע לגרעין האיראני, אני כבר התרגלתי למחשבה שלאיראן תהיה פצצת גרעין. גם במידה ונפציץ , זה בסה"כ יכול רק לעכב את השגת הפצצה בעוד שנתיים-שלוש להערכת גורמי מודיעין, ולכן צריך להתחיל ולהשלים עם העובדה שאיראן תהיה גרעינית. איראן לא תשתמש בפצצה כנגד ישראל , זה ממש לא הכיוון שלה (למרות ההצהרות של אחמדינג'אד). מה שצריך להטריד אותנו ואת מדינות המפרץ ואולי גם את שאר העולם היא העובדה שברגע שלאיראן יהיה גרעין, אז הטכנולוגיה והידע יזלגו למדינות רבות במזה"ת ובעולם, וכמובן גם לארגוני טרור. זה תסריט בלהות!
נו מה אתה באמת חושב שאיראן תשגר טיל גרעיני לעבר ישראל?? עוד לפני שהטיל ייורט ע"י החץ, 80 טילים געיניים כבר ימחקו את איראן והם יודעים את זה. אבל מה ימנע מהם "להזליג" פצצה לחיזבאללה?
ברור שישראל לא יכולה כרגע לחיות עם גרעין איראני. גם לא שאר העולם.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
הסיכוי להפיכה "דמוקרטית" באיראן שווה לסיכוי להפיכה "אנטי-שחיתותית" בישראל. לפעמים קצת מעצבן אותי איך אנחנו רואים מדינות שנפגעות מהמנהיגים שלהם ויש אומרים: "למה הם לא עושים מהפכה???" כאילו שלנו חסרות סיבות...
בגניבה ספרותית מקארל מארקס - "אזרחי כל העולם - אתם מנוונים!". גם האיראנים יודעים שאחמדי עושה להם נזק, אבל כמו הישראלים - גם הם רק מצקצקים בלשונם.
בכל מקרה, אתה כן יכול לקוות שריזאי (המועמד השמרן, אך המתון כמו שאוהבים להגיד כאן) ייבחר. נכון, הוא לא יבוא לישראל יום אח"כ, וכנראה שאנחנו עדיין נהיה "האויב הציוני" אבל אין ספק שהוא עדיף על אחמדי המתלהם.
היום בא אלינו פפה אללו לשיחה עם השכבה שלנו בבית הספר.
היה נחמד, רק שרוב השאלות ששאלו אותו היו מפגרות,מתבכיינות על דברים מעצבנים או אמירות מאוד "מקוריות" לגבי החרדים.
ודווקא על השאלות היותר מעניינות וטובות הוא לא ממש ענה ויותר פשוט אמר כל מיני דברים ברורים מאליו.