אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
RemedyLane
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי RemedyLane »

מריאנה. פשוט עצוב לי לקרוא את מה שכתבת. בעיקר בגלל שזה נכון.
ולצערי הרב אני לא חושבת שמעבר לארץ אחרת ישנה את ההרגשה שלי אישית. העולם פועל לפי פרוטקציות ובכל מקום קיימת גזענות.
אני מאמינה שהאדם צריך לדאוג לחלקת עולמו הקטנה, לדאוג שבסביבתו הקרובה יהיה לו טוב ונעים, שזה יהיה מקום מבטחו. פשוט לחיות חיים פשוטים ורגועים עד כמה שאפשר בתוך כל הכאוס בעולם שלנו.
תמונה
He pours his soul into the water"
reflecting the mystery
She carries him away
"and the winds die slowly
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

מכל הדברים הנכונים והשטויות שנאמרו פה, אולי באמת מהדברים שאמרה מריאנה הם אולי הכי עצובים, כי זה מרגיש אמיתי וזה מגיע מהלב יותר מאשר מהשכל.

אדר, מאיפה לך שפה הכי טוב? (בהווה או בעתיד)? מי אמר שאת שייכת לפה? בגלל שכאשר נולדת הדביקו לך תווית של יהודי ואמרו שזה מולדתך והרבה אנשים מתו בשביל זה? זה אמור להכניס אותי למצב של בושה וסנטימנט ולהרגיש שאני שייך לפה ופה הכי טוב לי?
כמו שאני לא נולדתי יהודי, ככה גם לא נולדתי מוסלמי, נוצרי או משהו אחר. נולדתי אדם לתוך העולם הזה. ואני ארגיש הכי נוח לחיות במקום שמתיחסים אליי כמו אדם ולא לפי התווית שהדביקו לי. ואם יש משהו שבמדינה הזאת מאוד חזקים זה תוויות (יהודי, ערבי, חרדי, ערס, תימני, רוסי). אני פשוט רוצה להיות אדם שחי את חייו בשלמות. והנה הסוד הכמוס: יש מקומות שזה אפשרי! אולי לא הרבה אבל יש. ולמקום כזה אני שואף להגיע (ואכן אגיע).
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הדברים של מריאנה בהחלט מרגשים ואני מבין ומזדהה איתה.
אני פשוט רוצה להיות אדם שחי את חייו בשלמות. והנה הסוד הכמוס: יש מקומות שזה אפשרי! אולי לא הרבה אבל יש. ולמקום כזה אני שואף להגיע (ואכן אגיע).
ניר ,עוד יגידו לך פה שאתה שחצן ומתנשא. איך אתה מעז לשאוף לחיות את חייך בשלמות :haha:
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי Adar Nahari »

הויכוח הזה באמת לא מוביל לשום מקום...
מה אתם לא מבינים שאם בכל מקום בעולם אנשים פשוט יקמו ויעזבו למקומות אחרים "כי שם טוב יותר" יהיה חרא בכל מקום??? זה לא פיתרון!
אני גם לא מסכימה שבחו"ל יותר טוב. וכמו שאמרתי , נראה מה תגידו כשמה- Tower Of Landon יקרא מואזין.
Mari כתב:לחזור לגועל של ישראל תמיד אפשר...
את לא מבינה שזה לא משהו מובן מאליו? שזה לא בהכרח נכון?
שיכול להיות מצב שלא ישאר כאן כלום.
גם עלי צחקו בבית ספר, אז לא בגלל המוצא שלי, אלא בגלל שאני מושבניקית ולמדתי בבית ספר קיבוצי. אז מה. זה מה שעושים ילדים! בכל מקום בעולם!

ולמקרה שזה עדיין לא הובן, תעשו מה שאתם רוצים, תלכו לאן שבא לכם, רק כמה דברים לדרך:
- מה שיש לנו כאן, לא בא בחינם, זה לא יחכה לנו, ואם אנחנו לא נעשה שזה יעבוד, אף אחד לא יעשה שזה יעבוד.
- אף אחד לא מבטיח לכם הרים וגבעות (של כסף) בחו"ל, מעטים מכם באמת יודעים מה זה לחיות בגולה. ואני לא חושבת שבהכרח יותר טוב שם.
"If you kiss somebody then both of you'll get practice"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מה אתם לא מבינים שאם בכל מקום בעולם אנשים פשוט יקמו ויעזבו למקומות אחרים "כי שם טוב יותר" יהיה חרא בכל מקום??? זה לא פיתרון!
אני גם לא מסכימה שבחו"ל יותר טוב. וכמו שאמרתי , נראה מה תגידו כשמה- Tower Of Landon יקרא מואזין.
את כנראה חיה בפלנטה אחרת, כי בעידן הגלובליזציה כיום אנשים מהגרים ממדינה למדינה בכל העולם על מנת לחפש חיים ותנאים טובים יותר. ברור שאת לא מסכימה, כי את אפילו לא מנסה לחשוב, את שוללת מראש ומנסה להפחיד אותנו שיקרא מואזין בלונדון. אז אני אחדש לך, יש מפסיק מסגדים בלונדון שיש בהם מואזין, וזה לא מפריע בכלל. הערבים הם בני אדם בדיוק כמונו ואפשר לחיות איתם ביחד.
את לא מבינה שזה לא משהו מובן מאליו? שזה לא בהכרח נכון?
גם עלי צחקו בבית ספר, אז לא בגלל המוצא שלי, אלא בגלל שאני מושבניקית ולמדתי בבית ספר קיבוצי. אז מה. זה מה שעושים ילדים! בכל מקום בעולם!

ולמקרה שזה עדיין לא הובן, תעשו מה שאתם רוצים, תלכו לאן שבא לכם, רק כמה דברים לדרך:
- מה שיש לנו כאן, לא בא בחינם, זה לא יחכה לנו, ואם אנחנו לא נעשה שזה יעבוד, אף אחד לא יעשה שזה יעבוד.
- אף אחד לא מבטיח לכם הרים וגבעות (של כסף) בחו"ל, מעטים מכם באמת יודעים מה זה לחיות בגולה. ואני לא חושבת שבהכרח יותר טוב שם.
שלא יישאר כלום. בקצב הנוכחי כמו שהמדינה מתנהלת היא בכל מקרה לא תתקיים עוד 60 שנה.
מה שמריאנה הציגה הוא אחת מהרעות החולות של החברה הישראלית, עלק "קיבוץ גלויות" - מדובר בחברה חשדנית שהגזענות בה מושרשת לא רק נגד ערבים אלא גם בין העדות השונות בארץ. העיקר אח"כ אותם גזענים בוכים שיש אנטישמיות בעולם, אבל הם לא מסתכלים אצלהם בחצר האחורית לראות שהיהודים הם הגזענים ביותר. אף אחד לא מבטיח כלום בחו"ל חוץ מסיכוי וצ'אנס לחיים יותר טובים? האם זה הרבה? לא , זה מה שרוב האנשים רוצים בחייהם, חיים טובים,שקטים ורגועים (בלי צורך להיות מיליונרים). רוב היהודים חיים בגולה ולא בישראל ויש לכך סיבה - אם היה כל כך טוב בארץ, אז כנראה שכולם היו עולים לארץ.

נראה לי שאני אקח פסק זמן מהדיון הזה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

DivineComedy כתב:מכל הדברים הנכונים והשטויות שנאמרו פה, אולי באמת מהדברים שאמרה מריאנה הם אולי הכי עצובים, כי זה מרגיש אמיתי וזה מגיע מהלב יותר מאשר מהשכל.

אדר, מאיפה לך שפה הכי טוב? (בהווה או בעתיד)? מי אמר שאת שייכת לפה? בגלל שכאשר נולדת הדביקו לך תווית של יהודי ואמרו שזה מולדתך והרבה אנשים מתו בשביל זה? זה אמור להכניס אותי למצב של בושה וסנטימנט ולהרגיש שאני שייך לפה ופה הכי טוב לי?
כמו שאני לא נולדתי יהודי, ככה גם לא נולדתי מוסלמי, נוצרי או משהו אחר. נולדתי אדם לתוך העולם הזה. ואני ארגיש הכי נוח לחיות במקום שמתיחסים אליי כמו אדם ולא לפי התווית שהדביקו לי. ואם יש משהו שבמדינה הזאת מאוד חזקים זה תוויות (יהודי, ערבי, חרדי, ערס, תימני, רוסי). אני פשוט רוצה להיות אדם שחי את חייו בשלמות. והנה הסוד הכמוס: יש מקומות שזה אפשרי! אולי לא הרבה אבל יש. ולמקום כזה אני שואף להגיע (ואכן אגיע).
אתה חידה בעיני ניר.... איך זה שאתה עדיין גר בארץ?? אתה מחפש את השקט ואיכות החיים וגם מוכן להגר בשביל זה, אתה לא יהודי ציוני ככה שאין לך זיקה אידאולוגית לארץ ואתה גם ככה חצי מהזמן שלך מטייל בעולם. אז איך זה שאתה עדיין גר פה?

בנוגע לוויכוח, אני יכול להבין בהחלט את שני הצדדים. מה שאני לא מבין זה את הויכוח עצמו. הרי ברור שיש פה שתי קבוצות (בגדול) שיש להם סולם ערכים שונה לגמרי ואין בכלל פלטפורמה לוויכוח. ויותר גרוע, למה זה חייב לרדת לרמה של: "אתה גזען/פרזיט/פחדן" "את טיפשה/חצופה וכ"ו" אני מקבל את ההיגיון של טל שאומר לו ששם יהיו לו חיים יותר טובים ולכן הוא עובר לשם. אני פשוט לא מסכים נקודתית על העובדה שיהיה לו יותר טוב שם ואידאולוגית על צורת החיים שלו. אבל אני מסוגל להבין את ההיגיון מאחורי ההחלטות האלה. אני חושב שזה בערך מה שאדר רוצה לומר וחבל שזה יורד לפסים אישיים.

בואו נעבור נושא:
ח"כ מילר הגיש הצעת חוק לאיסור ציון יום הנכבה. אני כמובן בעד ואני מניח שיש מי שלא. מה נראה לכם?
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
BOX 5
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי BOX 5 »

הדבר הראשון שכתבתי עכשיו זה שאני נגד. והייתי מאוד רוצה להגיד שאני נגד, שגם להם מותר, ושבמדינה דמוקרטית כולם בלי יוצא מן הכלל יכולים להשמיע את דעתם- לא משנה מהי... אבל זה לא ככה.
הכוונה, אני כן בטוחה, שזה נטו פרנציפ פוליטי, אני לרגע לא משלה את עצמי שלישראל ביתנו יש הרבה מה להציע מעבר לדעות ומהלכים פאשיסטיים למיניהם.
בכל זאת, אפשר (וצריך) להתעלם ממי העלה את ההצעה, אבל לא מההיגיון שבהצעה עצמה. עם כל הפגיעה בחופשים הדמוקרטיים למיניהם, שאני לרגע לא ממעיטה בערכם, אני לא חושבת שיש מקום להתארגנות בתחומי המדינה- נגד המדינה. והיא בהחלט נגד קיום המדינה. אני לא מדברת על לאסור התארגנות אנטי-יהודית כזו או אחרת, כי אני בכלל לא רואה בזה עניין יהודי. זה עניין מדיני נטו. אני חושבת שאף מדינה לא צריכה לאפשר הפגנות/עצרות/התארגנויות נגד הקיום שלה- בתחומיה. זה פשוט מטופש מדיי. עם כל הכבוד לדמוקרטיה, אף אחד לא יקבל שלילה שלה, וכל התארגנויות שמאיימות על הדמוקרטיה נאסרות במדינות דמוקרטיות. למרות שזה לא דמוקרטי. ולדעתי גם אף אחד גם לא צריך לקבל שלילה של המדינה. לא משנה מאיזו סיבה. זה שהם רוצים להפגין נגד קיום המדינה זה בסדר, וזה לגיטימי. אבל לא בשטחים שלה. זה מטומטם גם מצידם...
ובגדול, מי אני שאדבר, אבל לציין הפסד במלחמה זה דבר אחד, ולצערי התכנים הופכים להיות אחרים לגמרי באירועים שקשורים ליום הזה...
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

Adar Nahari כתב:
yyzboy1928 כתב:מסכים עם טל. קיצוץ בביטחון הוא הכרחי בכל הנוגע לכוח אדם של אנשי הקבע. אני חתום ר' לצורך העניין. ז"א שאני חייב לצבא שנה וחצי בגלל שעשיתי יג-יד, וארוויח סביב ה6,500 שקל. וזה לא שאני עולה בתפקיד או משהו, פשוט, נשאר אותו תפקיד בדיוק כמו שאני עכשיו, רק שאני מרוויח פי 15!!! :haha: . בגלל שאינני אוכל חינם, וגם כי אני חושב שאני אצליח יותר בתור אזרח מאשר בצבא, אני רוצה להשתחרר ולא להשאר קבע..
איזו אצילות, איזו נדיבות, באמת כל הכבוד שאתה מוכן לוותר ככה על הקבע. מגיע לך צל"ש.
בתור אחת שמשרתת ביחידה שרובה חתמו ר' מחליא אותי לראות אנשים שהצבא השקיע בהם קורסים, השקיע בהם כסף השקיע בהם זמן, ובסופו של דבר הם עושים הכל כדי להשתחרר מהצד שלהם בעיסקה. יש המון אי צדק, המון בעיות, אנשים משובצים לא בהתאם וכד'. גם לי לא הכי כייף. אבל התחייבתי, ואני לא אלך לקב"ן עכשיו, ואני לא אעשה בעיות כדי לצאת, וביננו במצב היום, גם לא כל כך כדאי. ואתה מסתכל על הדברים בצורה שגויה, אמנם אתה עושה את אותו הדבר, אבל עכשיו יש לך כבר ניסיון ואחת הבעיות הגדולות של הצבא זו התחלופה של האנשים, ויש תפקידים שאין מה לעשות הצבא דורש שיחתמו וישארו יותר בשבילם. יכול מאוד להיות שהמצב אצלך שונה מסיבה זו או אחרת, אבל ע"פ מה שאתה מציג כאן לא כך הדבר. סתם עוד מקרה של סוציומטיות.
טל רודס כתב:מה אני שמח שאני לא צריך יותר לגור במדינה הזאת
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3713106,00.html

אז חלאס עם הפוזה...
היי היי היי!! אני את לימודי היג-יד שלי שילמתי מהכיס שלי 12 אלף שקל. עד שלא עליתי על מדים, הצבא לא השקיע בי אפילו לא אגורה(אולי כמה אגורות, כל הצווים שנשלחו אליי הביתה זה עדיין דף וקצת דיו. ואולי נסיעה שתיים לתל השומר).
הצבא משקיע בי כמו שהוא משקיע בכל חייל. קורס יסוד, טירונות בת שבועיים ועוד קורס מפקדים שעשיתי עם מתמניקים.
אני את הידע שלי בצבא רוכש בעצמי. יש לי גישה לדברים. ובאמצעות זה אני רוכש ידע בשאר התחומים בחושן.
והחוזה שחתמתי עם הצבא ליג-יד, רק אם המערכת צריכה אותי, היא משאירה אותי ולא שואלת אותי. כרגע המערכת לא צריכה ואני מחכה לשחרור. וחוץ מזה, אני מאמין שאין טעם גם להשאיר אחד כמוני ועוד כמה כמוני במקצוע שלי. אפשר להשאיר אחד שתיים שרוצים, ואז!! להתחיל לפתח אותם בהשתלמויות קורסים וכל זה..
יש אצלי במתקן איזה אחד שנשאר קבע ראשוני. הוא לא עושה כלום. כלום. שום דבר. מבזבז לשווא את כספי הציבור. הוא בא, לומד את הלימודים שאישרו לו והולך היבתה מוקדם. אני לא רוצה להיות כזה. פשוט הוא עושה את זה כי כל הסדירים יודעים לעשות את העבודה, והוא פשוט יכול להיות סוג של מנהל עבודה(למרות שהוא ממש לא אחד כזה) לשתוק וללמוד. אז מן הסתם שלצבא עדיף לשחרר אנשים בתפקיד שלי. חבל על ה6 וחצי אלף שקל. הוא לא השקיע בי צרכים מיוחדים מעבר לקורס יסוד של 4 חודשים. שגם לא צורכים כל כך הרבה משאב וכסף במקצוע שלי. לכל בנאדם אצלנו יש מחליף, אחד שעשה עבודה מעולה ומשתחרר, תמיד יגיע מישהו שיותר טוב ממנו או לפחות ברמה שלו. ואני רואה את זה אצלי.
ואיך הגעת לקב"ן?? 3 שנים אני אעשה אותם מתוך אהבת א"י ורצון. וכן, אם טיפה גם היית מגדילה את הראש וקוראת כאן פוסטים שלי, היה לי פעם רצון לצאת לקצונה. היה לי רצון לפתח קריירה צבאית בתור קצין. אבל יש לי בעיה. קב"א 49. ושהגדוד שלי אומר לי שיהיה טוב, המג"ד שלי בא ומבטיח לי שאני אצא, ובמילים האלה ואני לא מגזים. "אליעד, אני מבטיח לך שאתה תצא לקצונה" ובסופו של דבר, אני לא יוצא. לא בגלל שאני לא מתאים. בגלל שהגדוד שלי לא רוצה. כוח אדם. היו לי כוונות להשאר הרבה זמן בקבע בצבא בתור קצין. רק חבל שלאנשים מהגדוד יש תוכניות עליי. פשוט, לא רצו להוציא אותי לא בגלל חוסר התאמה אלא בגלל ששמו לי רגליים ולא רצו לעזור לי בכלל. זה צבא? זה גדוד?
אני לא מסתכל על הדברים בצורה שגוייה. אני מסתכל על הדברים כהוויתם לצערי הרב, אני אשכרה מסתכל על הדברים. ולצערי, ראיתי דברים שאני מעדיף פשוט להיות עיוור.

מקרה של סוציומטיות? תסלחי לי, אני 6 שנים בפורום הזה ועדיין לא יצא לי לרדת ולתקוף ככה אנשים בצורה כזאת, אבל המשפט הזה שאמרת זה רק מראה שאת ילדותית ובורה. ואת לא באמת רואה מה קורה סביבך ומסיקה מסקנות בצורה פזיזה לא חכמה. ואם באמת, היית מכירה אותי יותר לעומק היית מבינה אותי. ואם היית קוראת בפייסבוק לפחות פוסט אחד מתוך ה8 פוסטים שלי של הקצונה, לא היית אומרת "מקרה של סוציומטיות". אני רציתי גם את הקבע לעשות. בל הקצונה. שנה וחצי שנתיים WHATEVER!! אבל באמת, כל כך הרבה דברים מנעו ממני לעשות את זה. הסיבה הראשונית שרשמתי, זאת סיבה אחת ושולית מתוך כמה וכמה.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

Well said Eliad
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

בנוגע לנושא האחרון שנאמר כאן.
טוב לי במדינה. ואני רוצה להקים כאן את משפחתי. אינני רואה את הדברים באור רע. אני מאמין שהשינוי בדרך. אם זה בחינוך, בביטחון, בכלכלה וכו'. אני מאמין בתקציב האחרון שאושר. שום שכבה לא נפגעה ספציפית, אבל הפגיעה היא יותר רחבה. יותר מיסים, והעלאת המע"מ. ועשו את זה, רק בשביל שלא תהיה פגיעה ספציפית בשכבות החלשות. אפשר לראות כאן גם השקפה סוציאל-דמוקרטית וגם השקפה ליברלית-קפיטליסטית. ככה אני מבין מכל העסק. תקציב הביטחון קוצץ במיליארד וחצי, משרד החינוך לא נפגע כמו שנאמר ואף הוספו לו תקציבים כמו שצריך. נכון שנעשה כאן תרגיל מצד ביבי. אבל זה תרגיל שאכלו אותו בתקשורת. אני זוכר שלפני כמה חודשים(ת'אמת נזכרתי בזה רק היום) אבא שלי אמר לי שככה זה יהיה. שיביאו גזרות קשות בחוק ההסדרים ובתקציב, רק לשם ניהול מו"מ עם גורמים לצורך קיצוץ והתפשרות במקום טוב באמצע, שזה משרת את המדיניות הכלכלית שביבי מאמין בה.
אי אפשר לשפוט עכשיו את התנהלות הממשלה. תקציב ידוע בתור גורם מהותי לפירוק ממשלות. נראה מה יהיה עוד שנה מהיום. איפה נהיה בחינוך ובשאר הרבדים שאנו צרכים להשתפר בהם.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

avrahamshuk כתב:
DivineComedy כתב:מכל הדברים הנכונים והשטויות שנאמרו פה, אולי באמת מהדברים שאמרה מריאנה הם אולי הכי עצובים, כי זה מרגיש אמיתי וזה מגיע מהלב יותר מאשר מהשכל.

אתה חידה בעיני ניר.... איך זה שאתה עדיין גר בארץ?? אתה מחפש את השקט ואיכות החיים וגם מוכן להגר בשביל זה, אתה לא יהודי ציוני ככה שאין לך זיקה אידאולוגית לארץ ואתה גם ככה חצי מהזמן שלך מטייל בעולם. אז איך זה שאתה עדיין גר פה?
מכמה סיבות אבל העיקרית היא בגלל שדנה באמצע דוקטורט. ברגע שהיא תסיים, התכנון הוא לנדוד מפה.
עוד סיבה שאני פחות לחוץ ברגע זה היא שיש לי פה כרגע עבודה טובה שאני אוהב והיא מקמדת אותי מקצועית.

אני לא משלה את עצמי. בשום מקום זה לא גן עדן. בכל מקום יש אתגרים, בעיות, ותסכולים. אני כרגע שלם עם עצמי כי אני יודע שלקחתי החלטה לעתיד הנראה לעין. ההחלטה העקרונית היא לחיות במקום אחר. זה יתבצע כאשר התנאים יבשילו, וזה לא רחוק. האם אני פוסל לחזור לחיות פה מתישהו בעתיד? אין לדעת. הכל יכול לקרות. הבעייה היא שאחד הדברים היותר עקרוניים שמפריעים לי פה, קשה מאוד לשנות, וזה לא הביטחון.

מה שהכי עצוב בעיניי, זה אנשים שרע להם, אבל אין להם את האומץ לנסות משהו אחר. אם מישהו באמת שמח פה או שחושב שדברים ישתנו לטובה, סבבה, אבל בעיניי החיים קצרים מכדי לבזבז אותם בסבל. ואותו הדבר אני אומר לאנשים שחיים בסבל בשביל האידיאולוגיה. בסופו של דבר כל זה לא משנה. מאפר באת ולאפר תלך, אין לחיים משמעויות נסתרות, אף אחד לא שופט או ישפוט אותך. הכי טוב זה לחיות בשביל הדברים היפים בחיים. לחיות בשביל ההנאה שבדבר.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אגב רציתי להגיד משהו. כמה שמישהו תרם למדינה לא רלבנטית בכלל. מספיק ששמרת על החוק (שזה כולל את חוק הבטחון), זה אומר שמלאת את החובות שלך. אם עשיתי מעבר לזה או לא, בכלל לא מעניין. יש למישהו זכות להגר למקום אחר בגלל שהוא היה קצין לוחם וקיבל אות הצטיינות מהנשיא? אין קשר בכלל. גם מי שעשה את המינימום זכותו להתלונן ולעשות עם חייו מה שברצונו.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

בנוגע לתאונה שהייתה אתמול. תנחומיי לעדה הערבית.

איום ונורא פשוט. 6 הרוגים. והנה משהו שנראה לי שפתחתי בעבר על זה, והנה אני אפתח שוב כי זה נהיה אקטואלי בעקבות התאונה.
זה בנוגע לאחוז הגבוה מאוד של הרוגים בתאונות הדרכים מקרב האוכלוסייה הערבית.
כל פעם שיש ברדיו את השמעת שמות ההורגים בתאונות הדרכים באותו שבוע, תמיד אני אשמע איזה ערבי שתיים מתוכם. ואני אומר, חבל.
מספיק לי לסוע ביפו בשביל לראות שאין למגזר הערבי שום מודעות בכל הנוגע לתאונות בדרכים ונסיעה בטוחה. זה הגורם המשמעותי לאחוז מאוד גבוה של הורגים בתאונות דרכים מצד המגזר הערבי. וחבל, שבמקום שחברי הכנסת הערביים ילחמו למען הפחתת התאונות בדרכים מצד המגזר שהם מייצגים, הם נלחמים נגד ישראל בעולם הערבי כפי שידוע, ועל הדרך מרגלים לטובת האויב(עזמי בשארה). המגזר חייב ייצוג בכנסת, ואין לו. התרבות הערבית בשנתיים האחרונות הייתה בעלייה מתמדת בעקבות שר התרבות הקודם(היה ערבי מהעבודה. שכחתי את שמו) שקידם פרוייקטי תרבות ערביים, כי הוא באמת דאג לכך.
והם 10 חברי כנסת שיכולים להלחם למען הפחתת התאונות. אם זה לדרוש מהממשלה תקציב קטן למימון הרצאות בערים הערביים נגד תאונות הדרכים והעלאת המודעות בבטיחות בנהיגה במגזר הערבי. עם תקצוב נכון(לא אמור להיות כל כך הרבה כסף למדינה יחסית) אפשר להוריד את האחוזים הגבוהים האלה.
אבל מה לעשות, שבבירת ירושלים, יש חברי כנסת ערבים שבמקום לתמוך ולעזור למגזר הממוטט שלהם, הם מתכוונים לעשות דבר הפוך ומשמיצים את ישראל בצבאו בעולם הערבי כמו שאמרתי.
הגיע הזמן שהם יאחדו כוחות ויעבירו בכנסת חוקים המשרתים את המגזר הערבי(לא סטייל מדינת כלל אזרחיה). והם לא עושים את זה רוב הזמן.
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

אתה לא הבנת אותי לגמרי נכון, כתבתי שם מהניסיון שלי ביחידה (וגם כתבתי שזה מהניסיון שלי ביחידה), אנשים שהולכים לקב"ן ועושים בעיות ומסובבים את המערכת ככה שישחררו אותם. קראתי תגובות שלך בעבר, אני יודעת שרצית לצאת לקצונה, זה לא אומר כלום. 90% מהאנשים שאני מכירה רצו לצאת לקצונה. מעטים יצאו. שינו את דעתם כשהכירו את המערכת מקרוב. גם אני. כמו גם שכתבתי:
יכול מאוד להיות שהמצב אצלך שונה מסיבה זו או אחרת, אבל ע"פ מה שאתה מציג כאן לא כך הדבר. סתם עוד מקרה של סוציומטיות.
באמת. לא בציניות. יכול להיות שאצלך זה לא ככה. אני מדברת מהניסיון שלי בצבא ומאיך שהדברים שלך נשמעים. אני מזכירה לך שדיברנו בעבר כאן בפורום, ואני ממר"ם (איכס חושן* :) ) והמצב אצלנו אני מאמינה שלא שונה בהרבה מאצלכם. החוזה שכתוב שתכנס לקבע רק אם הצבא זקוק לך כנראה לא הוסבר לך כראוי כשחתמת עליו. מדובר על כסת"ח של הצבא במידה והוא רוצה לשחרר אותך לפני הזמן. שלא תבוא ותגיד להם- הבטחתם לי קבע. זה גם לא תלוי הרבה ביחידה שלך. תוכניתנים לדוגמה צריך אישור מיוחד של מחלקת הסגל כדי לשחרר מוקדם. זה לא משנה אם יש או אין תקנים, כולם נכנסים לקבע. אולי אצלכם יש יותר שיחרורים, אבל תבין מאיפה זה בא.
מה שהרגיז אותי זה שאתה מדבר כאילו אתה מוכן לעשות טובה לצבא, לעזור למערכת, ולהשתחרר. היחידי שאתה רוצה לעזור לו הוא אתה עצמך. ואפשר לראות את זה בתגובות בנושאים אחרים, על המשכורות שיש בחוץ וכד'. וכן, בנושא הזה, תסלח לי, אתה חושב רק על עצמך. יש אנשים פחות פרודוקטיבים ממך בצה"ל ובמדינה, הקיצוץ צריך לטעמי להיות במקומות אחרים. כבר דיברו על זה בתקשורת, אנשי קבע ששירתו כל חייהם בתל אביב יוצאים לפנסיה בגיל 45. זה טיפה יותר רציני, ויכול לחסוך מיליוני שקלים.
עצוב לי לשמוע שלא השקיעו בך קורסים, אני אישית יצאתי להמון קורסים, וכמוני גם כל ההנדסאים שאיתי במדור. אני לא מכירה לפרטים את המקום שאתה משרת בו, וגם לא כדאי שאני אכיר דרך האינטרנט. אני כמעט כל יום לומדת משהו חדש, ומתעסקת בנושאים מאוד מגוונים בתחום התקשורת. גם מצבך יחסית טוב, יושבים אצלנו עתודאים בני 25-27 עם תואר שני במתמטיקה וכותבים קוד, הם טיפה יותר מבוזבזים ממך. לצאת לאזרחות עם עוד, במקרה שלך, שנה וחצי ניסיון לקורות חיים זה לא משהו רע בכלל.
אתה גם לא חייב להיות "אוכל חינם" משאירים אותך בקבע- תמצא דרך לנצל את זה לטובת הצבא וטובתך!
כל החלק של הסוציומטיות, לא מופנה אליך אישית. אני רואה מה קורה בצה"ל, וזה עצוב. זה הכל. אם נפגעת, סליחה.
קבע זו לא מילה גסה. השקט והביטחון שיהיו לך בשנה וחצי האלו בעיקר מבחינה כלכלית יעזרו לך כל כך הרבה כשתצא לאזרחות. אתה כנראה לא מבין שהצבא זה גוף יציב שתמיד תקבל ממנו משכורת, ואם תפשל לא יפטר אותך. ואתה לא צריך להוכיח את עצמך, כי כבר הוכחת. אם תצא היום לאזרחות תעבוד פי כמה יותר קשה, בשביל עוד כמה גרושים. אני בעד להשתחרר, אבל טיפה קבע עוד לא הרג אף אחד. הוא רק יעשה לך טוב.

מה שאני מנסה להגיד זה שלכל אחד יש בטן מלאה על כל דבר בערך. אבל יש דברים שהשתיקה יפה להם. אני יכולה למצוא הרבה יותר כשלים ובעיות במדינה בצה"ל ובדואר ישראל (זונות....) מכל אחד מכם. תתלוננו, אני אצטרף. אבל תפסיקו להוציא את עצמכם מתחסדים גדולים שמגיע להם הכל.

*בנוגע ל"איכס חושן"- זה משהו פורמלי שחייבים לציין :)
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

בנוגע לשחרור שלי, כן, אני חושב רק גם רק על עצמי, וגם על הצבא. יש אנשים אחרים שהיו שמחים לקחת את התקן שלי. במחלקה, וגם בפלוגה. היו אצלנו תקופות של ר' גורף(כל הר'שניקים נשארים). אבל זה בוטל. ועכשיו כל איש קבע תופס תקן. והרבה השתחררו השנה בעקבות הדבר. והשאירו 2-3 בערך, מתוך 15 ככה. יש אומרים שמדובר במקרה חד פעמי, יש אומרים שהר' גורף יחזור שנה הבאה, זה תלוי בהחלטה של מפקדנו(שלי ושלך) החמוד תא"ל אופיר שהם, מפקד לוטם :roll: .
בנוגע לאיכס חושן, אני מסכים איתך. הגדוד שלי תחת חושן ואנחנו לא ממש אוהבים את חושך(במקום חושן :haha: ). אבל ממר"ם? אנשים משם עשו איתי אבט"ש והם כאלה..... איך נגיד את זה בצורה פחות גרועה..... חנונים?? :roll: הזויים?? :roll:
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

:haha: :haha: :haha: :haha:
כן... גם אנחנו קוראים להם חושך... בעיקר לנו"צ.

ונכון, ממר"ם זו יחידה של חנונים. אבל עדיף מהצ'חצ'חים של חושך :)
חבר'ה טובים אצלנו. אבל חונונים.

(עם מי עשית אבט"ש?)
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

הבעיה היא שבחושך אין צ'חצ'חים. אצלנו בגדוד רק במפקדה ובחימוש יש. הפלוגות המבצעיות זה אנשים נורמלים(שהגדוד עשה אותם פסיכופטים).
בנו"צ זה לא חנונים. זה חנבצים. זה אנשים שמתכחשים להיותם חנונים, אז הם חנבצים.

(עידן עוד שניה יוציא את הסכין הוירטואלית וידקור את שנינו בעקבות ספאם. אם בא לך, תעברי לאשכול הצבא) :roll:
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

לא רק עידן...
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
חתוליס
נעם

שליחה על ידי חתוליס »

*נמחק*
. .- - + -- -.-- + .- ... ... + .- -. -.. + -... .- .-.. .-.. ...
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

Adar Nahari כתב: את לא מבינה שזה לא משהו מובן מאליו? שזה לא בהכרח נכון?

ייתכן מאוד מצב בו לא ישאר כאן כלום. זו הסיבה לעוף מפה וכמה שיותר מהר.

- אני לא מצליחה אפילו לדמיין לעצמי איך אני מתחילה לגרום למשהו לעבוד פה.

- גם פה אף אחד לא מבטיח לי הרים של כסף (ואני גם מתארת לעצמי שלא יהיה לי). אני כן רוצה למצוא מקום בו אוכל להגשים את עצמי. יש לי תחושה שכאן זה לא ממש יקרה. להמחשה קצת יותר ברורה: בן הזוג שלי רוצה לעסוק במוסיקה. בארץ זה אומר שהוא ימצא את עצמו מלמד מוסיקה בבית ספר יסודי. נכון, אף אחד לא הבטיח לי או לו קריירה מטורפת כאן או בכל מקום אחר. אני לא חיה באשליות. ברור לי שאין ערבות לכך שאצליח במקצוע כזה או אחר בחו"ל, במיוחד לאור העובדה שביני לבין עצמי עוד לא ממש נסגרתי על משהו. מצד שני, 'קריירה' מטורפת באדמיניסטרציה או בכוח אדם והשמה/משאבי אנוש (התחום שלי היום) אוכל לפתח בכל מקום בעולם בערך. אבל דקה לפני שמתיישבים פה סופית, לא עדיף לפחות לתת לעולם הגדול נסיון? כמו שאמרתי, לחזור תמיד אפשר, ואם לא ישאר פה כלום - הנפילה של המדינה הזו תקרה איתי או בלעדיי.
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
שלח תגובה