אשכול סרטים

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

Re: אשכול סרטים

שליחה על ידי DivineComedy »

ראיתי סוף סוף את The United States of Leland כחלק מההשלמות שאני עושה לסרטי קווין ספייסי.
דרמה מרגשת עם כמה שחקנים מעולים, במיוחד ריאן גוסלינג.
צריך קצת סבלנות לעיתים אבל הסרט לא מאכזב.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אני ואריאלה ראינו סוף סוף אווטאר אתמול. בגדול מאוד נהנינו.
העלילה היא כמובן תירוץ (דוקא לא רע במיוחד) והחוויה הקולנועית של לראות סרט שלם וממש להרגיש "שאתה שם" לדעתי היתה שווה כל שקל.
מלבד האפקטים המפוצצים, עצם העובדה שפתאום נוסף לך מימד עומק - מבחינתי כבר עשתה את ההבדל. מה גם שהיה נורא משעשע לראות לא פעם שמשהו בתוך הסרט אשכרה מסתיר את הכתוביות כי הוא נמצא כביכול יותר קרוב לצופה...
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

כלומר שאם אני מקצין טיפה את דבריך - אפשר גם להראות לך רצף של ישבנים ב-3D ואתה תהנה כי זה גורם לך להרגיש שאתה שם?
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

DivineComedy כתב:ראיתי סוף סוף את The United States of Leland כחלק מההשלמות שאני עושה לסרטי קווין ספייסי.
מעניין איך לא שמעתי על הסרט הזה, אני מת על קווין ספייסי. תודה על המידע :-)
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

Mars Volter כתב:כלומר שאם אני מקצין טיפה את דבריך - אפשר גם להראות לך רצף של ישבנים ב-3D ואתה תהנה כי זה גורם לך להרגיש שאתה שם?
:haha: :haha: :haha:
הכל תלוי בישבנים כמובן...
סתם... אולי במשך שתי דקות, כי זה מגניב. אחרי זה זה כבר נהיה בנאלי.
אבל אווטאר כן הצליח להחזיק אותי שלוש שעות ברצף ובהנאה. העלילה היא מינימאלית ומאפשרת להעביר את מירב התחושות שתלת מימד יכול ליצור, מבלי לשעמם יותר מדי. 
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

טל רודס כתב:
DivineComedy כתב:ראיתי סוף סוף את The United States of Leland כחלק מההשלמות שאני עושה לסרטי קווין ספייסי.
מעניין איך לא שמעתי על הסרט הזה, אני מת על קווין ספייסי. תודה על המידע :-)

לא יודע למה, הסרט הזה לא יוצא לי מהראש מאתמול בערב...

לגבי אוואטר, היו בהחלט קטעים שהסתכלתי על השעון למרות שנהניתי מהאפקטים, אני לא התחברתי לסיפור.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

In the Loop
סאטירה בריטית מוצלחת, היו כמה קטעים שהייתי על הריצפה. אין על הומור בריטי כשהוא מוצלח.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

Gone baby Gone
סיפור מצויין!! שהסוף שלו נהרס ע"י צדקנות אמריקאית!אוף מרגיז! זה קורה כל כך הרבה.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

DivineComedy כתב:In the Loop
סאטירה בריטית מוצלחת, היו כמה קטעים שהייתי על הריצפה. אין על הומור בריטי כשהוא מוצלח.
ראיתי לפני כשנה בקולנוע עם חברים מהפרלמנט, בהחלט מצחיק ויש שם גם כמה קטעי הומור וולגאריים.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

A Simple Plan
סרט בבימויו של סאם ראימי מ1998. דרמת מתח על שלושה אנשים שמוצאים 4 מיליון דולר במטוס שהתרסק ביער ומשם הדברים מסתבכים. עם משחק טוב של ביל פקסטון ובילי בוב. אהבתי מאוד את הסרט, לעיתים יש לו feel של סרט של האחים כוהן (פארגו במיוחד) אם כי הוא לא סרט קומי. יכלו לקצץ 15 רבע מהאורך שלו אבל בסה"כ מומלץ.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ראיתי את United States of Leland , בהחלט סרט טוב.

אבל ראיתי גם את Don Mckay , אחד הסרטים ההזויים ביותר שראיתי. נראה לי שהבמאי ניסה לעשות סרט מוזר אבל גם זה יצא לו ממש גרוע, עלילה שמתפתחת בטיפשות ומשחק גרוע של שני השחקנים הראשיים. תראו את זה רק אם אתם רוצים לצחוק על הסרט ומשתתפיו.
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sentient 6 »

crossroads בטח רובכם מכירים אבל למי שלא זו חתיכת קלאסיקה מ86 על שני גיטריסטים שיוצאים בעקבות האגדה של רוברט ג'ונסון למסע במיסיסיפי והסרט מגיע לקליימס כשהדמות הראשית נלחמת בקרב גיטרות נגד הגיטריסט של השטן (סטיב ואי, אלא מי) על הנשמה של החבר שלו.

קלאסי.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

Into The Wild
פשוט תראו!
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

DivineComedy כתב:Into The Wild
פשוט תראו!
מצטרף. חבר שלי מארה"ב למד באוניברסיטה של הבחור (Amory) והוא אומר שהוא פשוט אגדה שם.
בכל מקרה, סרט חריג לטובה בהוליווד, פסקול מדהים.
תמונה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

A Serious Man
סרטם האחרון של האחים כהן, מספר סיפור של משפחה יהודייה במינסוטה של 1967. הסרט עוסק ביהדות ומשמעות החיים, קומדיה שחורה ולעיתים סרקסטית. הוא בוחן את סיפור איוב בזמנים מודרניים אבל גם בוחן את העיקרון הפיזיקלי של האי וודאות, פרדוקס והחתול של שרדינגר. וכן אני יודע שהתיאור הזה נורא מבלבל :)
אם לא עולים על הסיפור והקונטקסט של הסרט הזה, אתם פשוט לא תבינו על מה מדובר. לי לקח חצי סרט להבין את המסר מעבר לסיפור ובאותו הרגע זה הפך לסרט מעולה. הסרט משופע במוטיבים יהודיים, איך היהדות רואה את אלוהים ומשמעות החיים, וכל זה עטוף בהומור השחור של האחים כהן. יש סצינות שהזכירו לי את אלכס חולה אהבה ויש כאלה שהזכירו את אמריקן ביוטי. אבל בסוף מה שעושה את הסרט זה לעלות על המסר שהוא מעבר ומה יש מאחורי הסיפור ובאותו הרגע הוא הופך להיות חוויה. מומלץ לראות עם תרגום לעיברית כדי לא לפספס קטעים באנגלית, למרות שיש גם קטעים בעיברית (בעיקר קטעי תורה), ויידיש.

ובסוף הכתוביות יש משפט שרק האחים כהן יכלו לצאת בשלום מלכלול אותו:
No Jews were harmed in the making of this motion picture
על משקל המשפט שכותבים על בעלי חיים :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ראיתי Serious Man לפני חודשיים, בהחלט חשוב להבי את הקונטקסט של הסרט.

אתמול ראיתי The Road, סרט קודר על מסע הישרדות של אב ובנו בארה"ב ההרוסה וההתמודדות שלהם עם קשיים - עשוי היטב.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

Kick-Ass

כבר דובר על הסרט הזה פה. אז אני רק אוסיף מעבר לעובדה שהוא סרט מאוד מהנה וכל מי שאוהב קומיקס חייב לראות אותו, שלטעמי הקיצוניות שלו (מעברים חדים בין סרט נעורים קליל לסצינות אלימות שמחקות באופן מדוייק את טרנטינו) קצת פגעה בו. בסופו של דבר כ"סרט כיף" הוא 5 כוכבים, אבל בגלל חוסר היכולת שלו להסביר את עצמו הוא קצת ירד מבחינתי.
תמונה
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

DivineComedy כתב:A Serious Man
סרטם האחרון של האחים כהן, מספר סיפור של משפחה יהודייה במינסוטה של 1967. הסרט עוסק ביהדות ומשמעות החיים, קומדיה שחורה ולעיתים סרקסטית. הוא בוחן את סיפור איוב בזמנים מודרניים אבל גם בוחן את העיקרון הפיזיקלי של האי וודאות, פרדוקס והחתול של שרדינגר. וכן אני יודע שהתיאור הזה נורא מבלבל :)
אם לא עולים על הסיפור והקונטקסט של הסרט הזה, אתם פשוט לא תבינו על מה מדובר. לי לקח חצי סרט להבין את המסר מעבר לסיפור ובאותו הרגע זה הפך לסרט מעולה. הסרט משופע במוטיבים יהודיים, איך היהדות רואה את אלוהים ומשמעות החיים, וכל זה עטוף בהומור השחור של האחים כהן. יש סצינות שהזכירו לי את אלכס חולה אהבה ויש כאלה שהזכירו את אמריקן ביוטי. אבל בסוף מה שעושה את הסרט זה לעלות על המסר שהוא מעבר ומה יש מאחורי הסיפור ובאותו הרגע הוא הופך להיות חוויה. מומלץ לראות עם תרגום לעיברית כדי לא לפספס קטעים באנגלית, למרות שיש גם קטעים בעיברית (בעיקר קטעי תורה), ויידיש.

ובסוף הכתוביות יש משפט שרק האחים כהן יכלו לצאת בשלום מלכלול אותו:
No Jews were harmed in the making of this motion picture
על משקל המשפט שכותבים על בעלי חיים :)
?What happened to the Goy-

?!The Goy? Who cares-

ענק.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

Das weisse Band
The White Ribbon

סרט של מייקל הנקה האוסטרי שזכה בכמה פרסים שנה שעברה. סרט אפל בשחור לבן שמתרחש בשנה שלפני מלחמת העולם הראשונה. זה עוד סרט שלא זורק לך את הפואנטה בפרצוף אלא נותן לך לקחת ממנו את הנקודות שזיהית. יש בו מסתורין, אלימות (מילולית ופיזית) ובעיקר מראה את החיים והחינוך שילדים קיבלו בתקופה ההיא. אישית לא נפלתי מהכיסא, אני לא חושה שהוא מדהים, אבל כן זה נותן לך תמונה מעניינת על החיים לפני 100 שנה ועל החינוך הקשוח של התקופה.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

Harry Brown

סרט פשע ונקמה בריטי אפל בכיכובו של מייקל קיין האדיר. פנסיונר שחי בשכונה לא טובה בלונדון, מאס בכנופיות ופשע ומחליט לקחת עניינים לידיים. סה"כ סרט טוב, חסר לי קצת החיבור הרגשי לדמויות (חוץ מהדמות של קיין). מומלץ לחובבי קיין וסרטי פשע בריטיים.
שלח תגובה