אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי Adar Nahari »

אני מקוה שאתה מבין שלא זו היתה הנקודה...
"If you kiss somebody then both of you'll get practice"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

כשלחברי הכנסת בישראל יהיה מושג מה פירוש המילה Accountability, אני אשמח לשמוע את דעתם. בינתיים, יש ל-120 הפרזיטים שיושבים בכנסת הרבה מה ללמוד מבחינת עשייה פוליטית מחברי הפרלמנט באנגליה, שלהבדיל מאלו שבארץ, נאמנים וקשורים לבוחרים שלהם כי כל אחד מגיע מאזור בחירה ספציפי (Constituency). אני לא אתחיל להשוות את הרמה האינטלקטואלית והמוסרית בין חברי הפרלמנט בארץ לאלו באנגליה כי זה יהיה מביך עבור אלו שבארץ. אני גם לא אשווה את הרמה של אלו שעובדים עבור חברי פרלמנט (באנגליה להבדיל מהארץ, חברי הפרלמנט יודעים להעריך אנשים עם השכלה גבוהה, להבדיל בארץ שמספיק שהיית פעיל שתלה שלטים וסטיקרים בהפגנות, כדי לקבל קידום להיות יועץ או עוזר בכיר...).

בארץ, כמה אנשים כבר מכירים את חברי הפרלמנט של המפלגה לה הצביעו? איזה מחויבות יש בין הנבחר לבוחר? נאדה. עד שלא יהיה מעבר לשיטת בחירות אזורית בארץ עם העלאת אחוז חסימה ל-10%, גם המצב הפוליטי יישאר רעוע וכל שנה וחצי-שנתיים יהיו בחירות.
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

אני מקוה שאתה מבין שגם זו לא היתה הנקודה....

למצוא את הרע בכל דבר זה הכי קל, והדשא של המלכה אכן נראה ירוק יותר (אם כי על רקע אפרורי גשום וקודר). אולי לא הכי טוב כאן, ואולי יש לא מעט בעיות (בלשון המעטה). אבל אני מאמינה שבגדול חו"ל לא יותר טוב. להיות מהגר בארץ זרה, בזמנים בהם אירופה מוצפת מוסלמים, לא נראת לי אלטרנטיבה כזו זוהרת. בכלל, לברוח זה נחמד, לקום וללכת כשרע, אם אתה שואל אותי- פחדנות. לימדו אותי שאם אתה לא מתכוון לעשות דבר בנידון אל תתלונן. מפריע לך- תשנה. הלכת- תסתום.

אתה שמח שאתה לא צריך לגור במדינה הזו יותר- גם אנחנו!
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

http://news.walla.co.il/?w=//1484265

הכותרת ראשית בוואלה... :shock:

אבל אין ספק שנתנניהו מוכיח בשבוע האחרון שהוא בדיוק אותו אפס ש"ניהל" את המדינה בקדנציה הקודמת. ואני חושב שאפילו הליכודניקים פה יסכימו. זה לא מדהים אותי שהוא לא השתנה, זה מדהים אותי שנראה שהוא אפילו לא ניסה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

Adar Nahari כתב:אני מקוה שאתה מבין שגם זו לא היתה הנקודה....

למצוא את הרע בכל דבר זה הכי קל, והדשא של המלכה אכן נראה ירוק יותר (אם כי על רקע אפרורי גשום וקודר). אולי לא הכי טוב כאן, ואולי יש לא מעט בעיות (בלשון המעטה). אבל אני מאמינה שבגדול חו"ל לא יותר טוב. להיות מהגר בארץ זרה, בזמנים בהם אירופה מוצפת מוסלמים, לא נראת לי אלטרנטיבה כזו זוהרת. בכלל, לברוח זה נחמד, לקום וללכת כשרע, אם אתה שואל אותי- פחדנות. לימדו אותי שאם אתה לא מתכוון לעשות דבר בנידון אל תתלונן. מפריע לך- תשנה. הלכת- תסתום.

Sorry for the English, I'm at work.

Well, I think in Europe it's much better than in Israel. There are muslims in Israel too ,so I don't see the point about that. You are probably not aware of the discussions we had here throughout the years so you don't know what i've done with my life and what I did for this country. So I definitely not running away, I just think that I deserve for me and my future kids a BETTER and SAFE Future. I don't think it's such a big request, isn't it?

In a couple of years, you will realize that I was right. I shared the same opinion like you while I was in the army, since the army poisons our minds and dictate our society to be Militaristic and violent. I'm sorry that you can't tolerate my opinion and behave like a typical Israeli:
הלכת- תסתום
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

DivineComedy כתב:http://news.walla.co.il/?w=//1484265

אבל אין ספק שנתנניהו מוכיח בשבוע האחרון שהוא בדיוק אותו אפס ש"ניהל" את המדינה בקדנציה הקודמת. ואני חושב שאפילו הליכודניקים פה יסכימו. זה לא מדהים אותי שהוא לא השתנה, זה מדהים אותי שנראה שהוא אפילו לא ניסה.
Bibi is the same Bibi, and those ass-holes who voted for him should eat shit. No doubt that he is the worst ever PM we had. I'm not sure that all the LIKUDNIKS will agree with us, after all they are blindfolded by the name Likud and still think that BEGIN is the PM.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

טל רודס כתב: and those ass-holes who voted for him should eat shit.
גם זה סוג של ישראלי טיפוסי, לא?
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:
טל רודס כתב: and those ass-holes who voted for him should eat shit.
גם זה סוג של ישראלי טיפוסי, לא?
Shukrun, I don't see myself as Israeli anymore.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

וזה בדיוק העניין.... סגנון הדיבור שלך לא שונה מסגנון הדיבור של כל "ישארלי טיפוסי" אחר ואתה מדבר בדיוק באותה צורה כמו אדר... :shrug:
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

טל רודס כתב: Well, I think in Europe it's much better than in Israel. There are muslims in Israel too ,so I don't see the point about that. You are probably not aware of the discussions we had here throughout the years so you don't know what i've done with my life and what I did for this country. So I definitely not running away, I just think that I deserve for me and my future kids a BETTER and SAFE Future. I don't think it's such a big request, isn't it?

In a couple of years, you will realize that I was right. I shared the same opinion like you while I was in the army, since the army poisons our minds and dictate our society to be Militaristic and violent. I'm sorry that you can't tolerate my opinion and behave like a typical Israeli:
הלכת- תסתום
אתה חושב שעתיד טוב ובטוח זה משהו מובן מעליו??? לא הרבה לבקש????
זה משהו שצריך לעשות! להרוויח! מה גורם לך לחשוב שלילדים שלך יהיה יותר טוב בלונדון? הבועה שאתה חי בה? אני אולי נשמעת נורא פטריוטית ופלצנית, אבל מה לעשות יש לי בית אחד. אני לא אלך לרעות בשדות זרים.
ואם נבואת הזעם שלך תתגשם זו מסיבה אחת בלבד- כי אנשים קמים ועוזבים את הארץ.

אני אשמח לשמוע מה עשית בעברך בארץ.

ובנוגע לתשובות הישראליות הטיפוסיות שלי- אני מצטערת, אבל להתחיל כל post שלך בניסוח שונה ל-"כמה טוב שאני בחו"ל ולא בארץ", זו התנהגות הרבה יותר ישראלית, מתנשאת, ומכוערת.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אתה חושב שעתיד טוב ובטוח זה משהו מובן מעליו??? לא הרבה לבקש????
Yes, according to my view, the basic things that the country should provide me is security, welfare, economic future, education. If the country doesn't provide it to me, I don't think that I should sacrifice my life if I have better options and to go somewhere else.
זה משהו שצריך לעשות! להרוויח! מה גורם לך לחשוב שלילדים שלך יהיה יותר טוב בלונדון? הבועה שאתה חי בה? אני אולי נשמעת נורא פטריוטית ופלצנית, אבל מה לעשות יש לי בית אחד. אני לא אלך לרעות בשדות זרים.
ואם נבואת הזעם שלך תתגשם זו מסיבה אחת בלבד- כי אנשים קמים ועוזבים את הארץ.
Well, apparently our country has other priorities than investing in education and higher eduaction, stabelizing the region and create jobs.
What makes me feel? There are more chances for educated people like me here, the economy is much stronger and the country invest more in education, health, welfare. Also , I don't have to worry about wars anymore and to live under constant fear whenever I walk in the streets. I also thought I have one house, unfortunately it's not in Israel anymore.

70 Percent of Israelies would have left the country if they could, that shows you how situation is bad. Whoever can go, goes, and whoever can't, stays, it's as simple as that.
אני אשמח לשמוע מה עשית בעברך בארץ.

ובנוגע לתשובות הישראליות הטיפוסיות שלי- אני מצטערת, אבל להתחיל כל post שלך בניסוח שונה ל-"כמה טוב שאני בחו"ל ולא בארץ", זו התנהגות הרבה יותר ישראלית, מתנשאת, ומכוערת.
I did a lot, I was involved in politics with the Labour party, I was an officer in the army, I even worked in the Foreign Ministry in Jerusalem. I think that I did the maximum I can, and definitely more than a lot of other Israelies (maybe there are others who did even more than me).

I don't think that I'm rude or arrogant, I just think that my decision to leave is being justified every time again and again when I see how Israel is deteriorated.
I think an Israeli behaviour is to distaste people who leave the country , blame them for not being patriotic and so on. I don't think that I should die for this country, and I definitely deserve a better future
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

סליחה, אתה בכלל לא מתנשא, בכלל!!!!
בכלל...
תקרא שוב את מה שכתבת תבין שאתה האמא והאבא של המתנשאים.
כנראה אתה בן אדם כל כך מושלם שלך ולילדך באמת שזה מגיע בלי מאמץ. צודק. טעות שלי. אני מאמינה שאם היה לי הזמן והכח לחפור מספיק הייתי מוצאת אינסוף בעיות בממשל בבריטניה, ובכל דבר אחר לצורך העיניין. אתה שוכח כנראה שגם לבריטניה יש היסטוריה בה המון אנשים מתו למען המדינה והמלך/מלכה/whatever, ואם כל האנשים לאורך ההיסטוריה היו מתנהגים כמוכך אז לא היית יכול לברוח היום לבריטניה.
אולי הנקודה שלי לא הובהרה כראוי, תעזוב את הארץ, מעניין לי את התחת. אבל אל תזרוק את זה לאנשים שעדין בארץ בכל הזדמנות בפרצוף, כי זה פשוט להזכיר לכולנו שאנחנו לא מושלמים כמוך.

ואני לא יודעת אם אני יכולה לחיות עם העובדה הזו :cry:
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

ילדים, לא לריב. :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

Adar Nahari כתב:סליחה, אתה בכלל לא מתנשא, בכלל!!!!
בכלל...
תקרא שוב את מה שכתבת תבין שאתה האמא והאבא של המתנשאים.
כנראה אתה בן אדם כל כך מושלם שלך ולילדך באמת שזה מגיע בלי מאמץ. צודק. טעות שלי. אני מאמינה שאם היה לי הזמן והכח לחפור מספיק הייתי מוצאת אינסוף בעיות בממשל בבריטניה, ובכל דבר אחר לצורך העיניין. אתה שוכח כנראה שגם לבריטניה יש היסטוריה בה המון אנשים מתו למען המדינה והמלך/מלכה/whatever, ואם כל האנשים לאורך ההיסטוריה היו מתנהגים כמוכך אז לא היית יכול לברוח היום לבריטניה.
אולי הנקודה שלי לא הובהרה כראוי, תעזוב את הארץ, מעניין לי את התחת. אבל אל תזרוק את זה לאנשים שעדין בארץ בכל הזדמנות בפרצוף, כי זה פשוט להזכיר לכולנו שאנחנו לא מושלמים כמוך.

ואני לא יודעת אם אני יכולה לחיות עם העובדה הזו :cry:
Clearly you have understanding problems. When you live in a country there is a non-written contract between you and the country and what it should provide you. Security is one of the basic elements. If the country can't provide security (as well as other things), I don't think that I should live in such a country.

I don't think that I'm perfect, I never said. And again, no one said Britain is perfect, but at least here you can see ray of hope and light (unlike in Israel). Again, i'm tired of all these wars and I don't think I should die and suffer for this country (israel). I deserve a better future and I think that others too (if you like your future in Israel it's your problem, not mine). I can understand your desperation, maybe in a couple of years you will realise where it's better to live.
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

לך אולי יש בעיות הבנה. אתה כנראה לא כל כך מבין שגם בריטניה (וכל מקום אחר) לא היתה מה שהיא היום ללא האנשים. בבריטניה יש שילטון דמוקרטי כבר כמה מאות שנים, זה בכלל לא בר השוואה לישראל (ובנוגע לבחירות ע"פ אזורים זה כל כך לא רלוונטי לקוץ הקטן שאנחנו, חסרי המזל, גרים בו).

*****יישור קו קטן- אין ספק שצריך לשנות את צורת הממשל. גם אני לא יכולה לסבול את ביבי. וזה עצוב שרוב אלו שמצביעים לו כל כך בורים שהם לא מבינים שלהם הוא הכי גרוע.*****

אם כל אחד היה חושב שלא הוא צריך למות ולהקריב בשביל המדינה אז בכלל לא היינו פה.
נראה לך שיש אדם אחד במדינה שלא נמאס לו מהמלחמות?
אם אתה חושב שמגיע לך ולעוד אנשים עתיד יותר טוב, אז מה אתה ממליץ? שנרד כולנו מהארץ?
לא בהכרח יותר טוב בחו"ל, מי מבטיח לך שלא יתעללו בילדים שלך בגן בגלל שהם יהודים? מה אתה יודע על הדברים האלו בכלל? אבל יש גם מקומות יותר גרועים, לא שזו נחמה, אבל אומרים תודה על מה שיש, ומה שאין.
אין שום חוזה בינך לבין המדינה. וביטחון נמדד לא רק בביטחון חוץ, אלא גם פנים. תשאל אנשים שעלו לישראל בשנים האחרונות איפה הם מרגישים יותר בטח להסתובב ברחובות. ישראל היא בעיה ביטחונית בהגדרה, בגלל איפה שבחרנו להתיישב.
בחרת לברוח, יכלת לצאת להפגין, או יותר טוב, להכניס שכל לאנשים ולהסביר להם למה לא כדאי לבחור בביבי (זה מה שאני עשיתי, ובכך שיניתי את דעתם של עשרה אנשים- לא הרבה, אבל משהו).
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

משגע אותי הקטע הזה של לברוח..מה לברוח? לאן? ממה?
איך זה נקרא בריחה? בגלל שהוא החליט לעבור לגור במקום שיותר טוב לו שם?
איך זה לא בסדר שאדם רוצה עתיד טוב לעצמו ולמשפחתו, והוא רואה אותו לא בארץ..אסור לא?!! אנחנו צריכים לחיות חיים אומללים ומסכנים בלי לשאוף לעתיד טוב?
אוי אני אפילו לא בגיל צבא עדיין ואני חושב שהפטריוטיות הזאת ממש מוגזמת וקיצונית.
הוא כתב לך לא מעט דברים שהוא עשה בארץ ופשוט דילגת על זה וכתבת שהוא יכל לעשות הרבה ולהפגין(כן איך שזה עוזר במדינה הזאת, לדוגמא בתוצאות המדהימות של שביתת המורים)או כמוך לשנות את דעתם ש אנשים, זה תפקידם של הפוליטיקאים בארץ אם הם רוצים להיות בממשלה ושתיהיה יציבה ולא כושלת.

למה בדיוק טוב למות בעד ארצינו? ממתי למות זה טוב?
אם כבר אז משפט יותר חכם(של אדם חכם) - טוב לחיות בעד ארצנו.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

לך אולי יש בעיות הבנה. אתה כנראה לא כל כך מבין שגם בריטניה (וכל מקום אחר) לא היתה מה שהיא היום ללא האנשים. בבריטניה יש שילטון דמוקרטי כבר כמה מאות שנים, זה בכלל לא בר השוואה לישראל (ובנוגע לבחירות ע"פ אזורים זה כל כך לא רלוונטי לקוץ הקטן שאנחנו, חסרי המזל, גרים בו).
לי אין ממש בעיות הבנה, אני לא אטום ואני מוכן לשמוע דעות של אחרים, גם אם הן שונות משלי. אני מעדיף לחיות בעתיד ולא בעבר - מה שהיה רלוונטי לעבר, כיום אין לו אחיזה במציאות (לדוגמא: הציונות מתה וכבר לא קיימת כיום). בחירות אזוריות לא רלוונטיות מהסיבה הפשוטה, שאף אחד לא ירצה במפלגות לשנות את השיטה הנוכחית כי מה שמעניין את הפוליטיקאים הקטנים בישראל הוא הכסא ולא באמת האידיאולוגיה והרצון לפעול למען המצביעים.
*****יישור קו קטן- אין ספק שצריך לשנות את צורת הממשל. גם אני לא יכולה לסבול את ביבי. וזה עצוב שרוב אלו שמצביעים לו כל כך בורים שהם לא מבינים שלהם הוא הכי גרוע.*****
אז אם לא לשנות לבחירות אזוריות אז מה ההצעה? ממשל נשיאותי כמו בארה"ב? אין לזה שום קשר לביבי (שגם אני לא סובל אותו מן הסתם), כי אם לעובדה שכל ראש ממשלה שנבחר אין אפשרות כיום להקים ממשלה יציבה ל-4 שנים כי יש יותר מדי מפלגות בכנסת. העלאת אחוז החסימה ל-10 אחוז תפתור את הסחטנות הפוליטית, אך שוב אנחנו חוזרים לנקודה שאף אחד במפלגות הקטנות לא יסכים לכך. ככה זה במדינה שיש בה 7 מיליון תושבים ו-14 מיליון דעות, כל אחד קם ומקים מפלגה על סמך נושא ספציפי או סקטור, וככה הפוליטיקה שלנו נראית גם.
אם כל אחד היה חושב שלא הוא צריך למות ולהקריב בשביל המדינה אז בכלל לא היינו פה.
נראה לך שיש אדם אחד במדינה שלא נמאס לו מהמלחמות?
מה שהיה טוב לעבר כבר לא טוב להיום. לאנשים נמאס מכל המלחמות, לאנשים נמאס שהכסף הולך לתקציב הבטחון ולישיבות במקום למערכת החינוך ולאוניברסיטאות, לאנשים נמאס ללכת לקניון ולהסתכל כל הזמן מאחורי הכתף לראות אם אין איזה מחבל, לאנשים נמאס ליסוע בכביש ולהרגיש שהם נלחמים על החיים שלהם בגלל שכל אחד שקיבל רשיון חושב שהכביש של אבא שלו. מה שנמאס לו מהמלחמות צריך לעשות משהו. כל אחד יכול לעשות מה שבא לו, ואני בחרתי ללכת למקום בו אני מרגיש שייך יותר ובו אני מרגיש שיש לי עתיד מכל הבחינות.
כל הקטע של "למות למען ארצנו" הוא עוד אחד מהמיתוסים הלאומנים ששוטפים לנו את המוח מגיל צעיר , רק שמתישהו מגיעה גם ההתפכחות מכך שלא ממש כדאי למות למען ארצנו.
אם אתה חושב שמגיע לך ולעוד אנשים עתיד יותר טוב, אז מה אתה ממליץ? שנרד כולנו מהארץ?
לא בהכרח יותר טוב בחו"ל, מי מבטיח לך שלא יתעללו בילדים שלך בגן בגלל שהם יהודים? מה אתה יודע על הדברים האלו בכלל? אבל יש גם מקומות יותר גרועים, לא שזו נחמה, אבל אומרים תודה על מה שיש, ומה שאין.
אין שום חוזה בינך לבין המדינה. וביטחון נמדד לא רק בביטחון חוץ, אלא גם פנים. תשאל אנשים שעלו לישראל בשנים האחרונות איפה הם מרגישים יותר בטח להסתובב ברחובות. ישראל היא בעיה ביטחונית בהגדרה, בגלל איפה שבחרנו להתיישב.
אני חושב שלכולם מגיע עוד טוב יותר. אפשר להיות אדישים למצב ולהישאר לגור בארץ למרות שמרגישים חרא, אפשר לעשות מרד (הלוואי שזה היה קורה בארץ אבל אין סיכוי) ואפשר לרדת מהארץ (אין בכך שום בושה). אני ממש לא מפחד מעתיד ילדיי פה, כי אני יודע שיש יותר סבלנות וסובלנות מאשר בארץ, חופש הביטוי וחירויות הפרט הם ערכים עליונים. יותר מפחיד אותי לראות את הילדים שלי הולכים למערכת החינוך הרקובה בארץ ונהיים חלולים וריקים מדעת. לי יש את האופציה לגור באירופה ואני שמח שיש לי אותה - אני מכיר מספיק אנשים בארץ שמתים לעזוב אבל לא יכולים מסיבות שונות ומגוונות.

כמו שאמרתי החוזה בין האזרח למדינה הוא לא חוזה כתוב אלא חוזה בע"פ. המדינה צריכה להעניק לאזרח צרכים בסיסיים, ובטחון הוא חלק אחד מהם, מזון הוא חלק נוסף וכו' (אפשר להתפלסף שעות על הגות מדינית). את אומרת שישראל היא בעיה בטחונית בהגדרה בגלל איפה שבחרנו להתיישב, אז אולי יש כאלה שלא מתאים להם יותר להתיישב במקום הזה? האם אנשים צריכים לחיות בפחד ובחוסר בטחון כל החיים שלהם ? ממש לא.
בחרת לברוח, יכלת לצאת להפגין, או יותר טוב, להכניס שכל לאנשים ולהסביר להם למה לא כדאי לבחור בביבי (זה מה שאני עשיתי, ובכך שיניתי את דעתם של עשרה אנשים- לא הרבה, אבל משהו).
ממש לא ברחתי (גיל ציין זאת גם בהודעה שלו) וכפי שאמרתי (אם היית טורחת לקרוא), עשיתי מספיק בשביל המדינה אבל היא לא עשתה שום דבר בשבילי.
BOX 5
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי BOX 5 »

טל רודס כתב:
DivineComedy כתב:http://news.walla.co.il/?w=//1484265

Bibi is the same Bibi, and those ass-holes who voted for him should eat shit. No doubt that he is the worst ever PM we had. I'm not sure that all the LIKUDNIKS will agree with us, after all they are blindfolded by the name Likud and still think that BEGIN is the PM.
+100
לתת לבנאדם שפישל והביך בענק עוד הזדמנות, להרוס את המעט שהוא השאיר שלם מהקדנציה הקודמת, זה טמטום עוד יותר גדול מלבחור בו בפעם הראשונה.

ובקשר לויכוח הזה פה בין טל לאדר...
שמעו, מהמקום שאני נמצאת בו כרגע (שאני חושבת שהוא לא ממש קרוב לאף אחד מכם, לא מבחינת חינוך ולא מבחינת גיל וניסיון חיים) אני מצליחה להבין את שני הצדדים.
טל, אני מבינה את אדר, את זה שבתכלס, ההיסטוריה הוכיחה שאין לנו מקום אחר, ואין לנו ברירה. ושכן יש צדק בנקודה שצריך להישאר גוש שמאוחד במדינה אחת, בשביל הבטחון היחסי. היחסי אני אומרת- כי המצב פה לא הכי להיט. אבל אני דיי בטוחה שבלי המדינה זה היה עוד יותר גרוע.
ואדר, אני גם מבינה את טל. ואני גם חושבת שברגע שאת, ואני, ואולי עוד אנשים בפורום, נגיע לשלב של לחשוב על משפחה, וילדים, וחינוך ובטחון בשבילהם, אולי באמת נחשוב שעדיף אחרת. שזה שהמדינה 'שלנו' לא עושה אותה הכי טובה בשבילנו.
אבל הויכוח הזה כ"כ מיותר, רק בגלל שאף אחד מכם לא יצליח לגרום לשני להבין/להסכים גם עם הצד שלו, וזה סתם נגרר לעצבים וניסוחים מרוגזים :)
הכוונה, אם אתם מתווכחים, תעשו את זה כמו שצריך :roll: :cheers:
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

צודקת נועה :cheers:
הבה נתווכח על דברים אחרים בפוליטיקה, לא חסר.
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

גם אני לצערי, ככל שעובר הזמן, מרגישה פחות ופחות שיש לי מה לחפש כאן.
מדינה שהיא כפר קטן, בה ניתן להצליח רק בלהיות בינוני ומטה, אלא אם כן יש לך קשרים/ייחוס כלשהו.
אפשרויות התעסוקה מוגבלות, מערכת החינוך בנפילה ואני באמת מאמינה ש-61 השנים הבאות לא יביאו איתן שום שינוי.
יודעים מה? אני לא רוצה לשנות שום דבר. המדינה הזו לא מעניינת אותי מספיק, ואני גם לא מרגישה שיש לי כוח לשנות. לא כוח ולא רצון. אני מעדיפה לבחור בקיום אגואיסטי בו אני אוכל להבטיח לעצמי חיים של הגשמה עצמית ועתיד טוב לילדים שלי.
אמנם מפחיד מה שקורה בחוץ, במיוחד לאור כל הסיפורים שאני מכירה מההורים שלי על ברה"מ לשעבר והאנטישמיות. מצד שני, אם שם הייתה גזענות - פה היא קיימת לא פחות. וכדוגמא הכי בסיסית: שם הייתי יהודיה מסריחה, פה נהייתי לרוסיה מסריחה כבר מכיתה א'.
הגזענות בארץ מושרשת עמוק מאוד. שם שונאים אותך כי אתה X, פה שונאים אותך כי אתה Y.
אז מה ההבדל? למה לא לנסות במקום אחר שבו יכול להיות טוב יותר? לחזור לגועל של ישראל תמיד אפשר...
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
שלח תגובה