[13.9] דרים ת'יאטר 11 - A Dramatic Turn of Events

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
bena
דרימיסט מתחיל

Re: [13.9] דרים ת'יאטר 11 - A Dramatic Turn of Events

שליחה על ידי bena »

טוב אז אחרי שהאלבום שקע ונקלט קצת אני יכול לכתוב את התרשמותי (נכון להיום).
מבחינה מוזיקלית - אישית, ענה לי על רוב הציפיות. כיף לשמוע את דרים משחררים קצת מהסגנון הכבד והDARK שהלכו איתו בדיסקים האחרונים (לא שיש תלונות , אני אוהב גם אותם מאוד). אבל זה תענוג לשמוע את רודס ופטרוצ'י נותנים ביטוי ליצירתיות המדהימה שלהם. לדעתי פטרוצ'י עשה עבודה מצויינת בהפקת האלבום. יש המון פסנתר, כינורות ומקהלות באלבום שזה מבחינתי מעלה את הניקוד :) הסולואים באלבום (גם גיטרה וגם קלידים) נשמעים שוב כמו כתיבה ורעיונות ולא כמו תחרות מי מנגן יותר תווים בשנייה. פשוט סולואים ויוניסונים טובים! את הבלדה האחרונה יכלו לעשות קצת יותר מעניינת לטעמי.
יש הרבה פוליריתמיות ותחכום פרוגי שבחלקים מסויימים אתה שואל את עצמך - איך לעזאזל הם ינגנו את זה בהופעה ?
שזה מדהים וכיף לכל חובב פרוג. וכמו כן, לעומת האלבומים האחרונים יש יותר מלודיות/הרמוניות עם טאץ' קליט/פופי אבל בטעם טוב - אני אישית אוהב את זה.
לגביי התופים אני לא אתייחס כל כך כי זה לא מנג'יני שכתב אותם אז בעצם יכלו להביא כל מתופף שיבוא ויקליט את מה שפטרוצ'י כתב. (ויחסית לגיטריסט הוא הרשים אותי בתכנות של התופים).
לאברי - ביצע בצורה מעולה את השירים.אומנם לא עלה הרבה לגבוהים אבל סיפק את הסחורה. יודע לרגש בבלדות.
סאונד - בגדול אצל פטרוצ'י אין כל כך שינוי - אבל סאונד מדהים כמו תמיד.
בס - סוף סוף הוא מפציץ ! איזה חום זה מוסיף לשירים. כל אקורד פצצה!
קלידים - כמו תמיד רודס לא מאכזב (אותי) ומביא צלילים רעננים ומעניינים. (חוץ מהסולו בBTS שלא כל כך אהבתי)
תופים - הנקודה החלשה מבחינתי בסאונד. הייתי מצפה לשמוע קצת יותר מתופף חדש שנכנס לנעליים של פורטנוי. אולי היו יכולים לתת לו קצת יותר נפח במיקס. (היו הרבה שאמרו שסוף סוף התופים לא משתלטים. אני אישית אהבתי את התופים של פורטנוי ואת המיקום שלו במיקס נתן עוצמה וגרוב חזקים. אבל זה לטעמי בלבד.)

זאת דעתי האישית על האלבום, ואני לא עוסק בציונים כי מוזיקה זה לא מבחן-זה אמנות . ואי אפשר למדוד במספרים יצירה של אמן. אפשר לאהוב ולהתחבר או שלא. אני התחברתי מאוד ואני מאוד מרוצה מהשינוי בגישה בדיסק הזה.
עוד הערות וחפירות בהמשך. :cheers:
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אני חייב לציין שההתקטננות על מבנה השירים היא בעצמה מביכה (ופורטנוי יצא מעאפן עם התגובה שלו. וואו). הלקיחה האישית הזו של דברים כאלו היא קצת מטורללת...
אני פשוט לא מבין אנשים שנהנים פחות ממשהו בגלל המבנה של השיר, מוזיקאים או לא, למרות שהשיר מבחינה סוניקית, מלודית, או כל שם תואר אחר - באוזן - כלל לא נשמע אותו הדבר. והשירים כאן **לא** נשמעים כמו באלבומים קודמים.
עידן, אין ספק שמאלבום לאלבום הפלצנות של אנשים מתעלה על עצמה. ככה זה בתרבות הכוכב נולד שכל אחד חושב שהוא שופט מדופלם ומנסה להביא את הביקורת הכי "מתוחכמת". ת'יאגו הזה פשוט פאתטי, אין לו יותר מדי מה לעשות בחיים חוץ מלעשות קאברים לדרים ת'יאטר ולנתח כל תו ושנייה - הוא עשה את זה לפני שהאלבום יצא בצורה חוקית (די טמבל וחסר טאקט לכתוב את התיאוריה שלו, הוא יכול היה לפחות לחכות קצת) וגם הוא חושב שמדובר בתיאוריה חשובה כמו המפץ הגדול.

איך דרים ת'יאטר מעזים לכתוב שירים על פני מבנים מוסיקליים? שוד ושבר, הם הרי אמורים לנגן RIO בכלל...
סמל אישי של משתמש
AlucarDT
דרימיסט-על

שליחה על ידי AlucarDT »

איזו יציאה של פורטנוי?
Thiago Campos
Is anyone out there reading, or just posting?

After my post I spotted 2 mentions to ADToE / I&W comparisons, while asking if they were the only ones thinking it...

Read this, it will likely interest you...
A Dramatic Turn of Events: “Images & Words” revisited?
ספוילר! :

Portnoy
Well done Thiago....great post and spot on!
I *immediately* noticed everything you wrote about upon my first listen...
and found it all incredibly strange...

If they are indeed intentional "nuggets", then I guess that's a pretty cool idea...
However, if they were desperate attempts of secretly re-writing the past...hmm, maybe not so much...
I guess only they will know the real reason for it....
תמונה
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

פורטנוי פשוט צריך להפסיק לדבר על דרים ת'יאטר... כל מה שהוא יגיד, לטובה או לרעה ינותח מילה-מילה, הברה-הברה, אות-אות....
שיפסיק לצאת פתטי ויתבגר.
תמונה
סמל אישי של משתמש
AlucarDT
דרימיסט-על

שליחה על ידי AlucarDT »

ilai fields #7 כתב:פורטנוי פשוט צריך להפסיק לדבר על דרים ת'יאטר... כל מה שהוא יגיד, לטובה או לרעה ינותח מילה-מילה, הברה-הברה, אות-אות....
שיפסיק לצאת פתטי ויתבגר.
תכלס..והוא בעצמו כל הזמן אומר שמה שהוא יגיד לטובה או לרעה יחזור אליו כמו בומרנג ויקטלו אותו על כך, אז יאללה שישלים עם העובדה שהוא לא בלהקה וימשיך בדרכו המוזיקלית.
תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

העניין הוא שפורטנוי אוכל את עצמו מבפנים, הוא יודע שזאת הייתה שטות לעזוב את הלהקה ובמיוחד אחרי שהוא שמע את האלבום החדש. לא משנה כמה סופר-גרופ הוא יקים ועם עוד כמה מוסיקאים הוא ישתף פעולה כדי לשמור על האגו שלו, הוא יודע שעזיבת דרים ת'יאטר תמורת יותר כסף הייתה טעות, כי הוא נשאר עם ה*ין ביד אחרי שאיוונג'ד זרקו אותו כמו כלב.
הוא ילד קטן שלא התבגר ועדיין מחפש צומי בכל הזדמנות, היו לו הרבה הזדמנויות להתנהג אחרת אבל הוא פשוט מוכיח שהוא פאתטי (חוסם משתמשים שכותבים עליו ביקורת בפייסבוק, כמו נועם גרשון מהפורום שלנו, או אפילו אותי חסמו בפורום של מייק פורטנוי למרות שאני בכלל לא כותב שם כמעט, או תובע את הלהקה על הזכות להשמתש בשם דרים ת'יאטר!)

EAT YOUR ASS AND BALLS MIKE!
סמל אישי של משתמש
AlucarDT
דרימיסט-על

שליחה על ידי AlucarDT »

את הזעם שלו הוא צריך להוציא על מערכת התופים שלו ולא באינטרנט או דרך עורכי דין ובתי משפט :)
תמונה
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sentient 6 »

jesters_tear82 כתב:חחחח גרינבורגר האמת כשזה מגיע לסאונד אני באמת חסרת מושג..
האם אנשים לא יכולים להפיק צליל כזה גרונית? או שרק ספציפית כאן
השתמשו באפקטים?

בכל מקרה לא ממש אכפת לי :)
העיקר שהשיר טוב.
אפשר לגמרי זו פשוט טכניקה שלוקח המון זמן ללמוד. ספק אם ג'ים פרסונס או ג'יימס לברי מסוגלים לעשות את זה.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

טל רודס כתב:העניין הוא שפורטנוי אוכל את עצמו מבפנים, הוא יודע שזאת הייתה שטות לעזוב את הלהקה ובמיוחד אחרי שהוא שמע את האלבום החדש. לא משנה כמה סופר-גרופ הוא יקים ועם עוד כמה מוסיקאים הוא ישתף פעולה כדי לשמור על האגו שלו, הוא יודע שעזיבת דרים ת'יאטר תמורת יותר כסף הייתה טעות, כי הוא נשאר עם ה*ין ביד אחרי שאיוונג'ד זרקו אותו כמו כלב.
הוא ילד קטן שלא התבגר ועדיין מחפש צומי בכל הזדמנות, היו לו הרבה הזדמנויות להתנהג אחרת אבל הוא פשוט מוכיח שהוא פאתטי (חוסם משתמשים שכותבים עליו ביקורת בפייסבוק, כמו נועם גרשון מהפורום שלנו, או אפילו אותי חסמו בפורום של מייק פורטנוי למרות שאני בכלל לא כותב שם כמעט, או תובע את הלהקה על הזכות להשמתש בשם דרים ת'יאטר!)

EAT YOUR ASS AND BALLS MIKE!
וואו נראה לי שקצת הגזמת...
אני מסכים איתך בזה שפורטנוי הוא ילד קטן והוא יעשה הכל כדי לשמור על האגו המנופח שלו אבל זה קצת הגזמה להגיד שהוא נשאר עם ה*ין ביד ושהוא פאתטי...
אני חושב שאפשר לסכם על פורטנוי בכך שהוא אחד מהמוזיקאים הכי טובים בעולם (לפי דעתי), שפשוט עשה את כל הטעויות האפשריות ונתן לאגו שלו להנחות אותו.
".I'll show you light now. It burns bright forever. No more blue tomorrows. You on high now, love"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מישהו אמר שהוא לא מתופף גדול? זאת בדיוק הנקודה שלי שהוא מודע לעובדה שהוא מתופף גדול והוא פשוט עשה את כל הטעויות האפשריות ונתן לאגו ולתאוות הבצע שלו להנחות אותו.
את הזעם שלו הוא צריך להוציא על מערכת התופים שלו ולא באינטרנט או דרך עורכי דין ובתי משפט
נכון :-) חוץ מזה, הוא היה מחזיר לעצמו קצת מן הכבוד שאבד אם היה מפרסם איזושהי הודעות התנצלות ללהקה ולמעריצים שלה על ההתנהגות המחפירה שלו בחודשים האחרונים. עזבת את הלהקה? סבבה, אז תפסיק עם כל השטויות שמסביב כי זה פשוט לא ראוי.
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

לא אמרתי שאמרת שהוא לא מתופף גדול פשוט נראה לי שקצת הגזמת, זה הכל.
תראה, לפורטנוי יש קצת אגו מנופח.. אז מה?
מותר לו למחוק מהפייסבוק את מי שבא לו... זה כמו שאתה תמחק מישהו שיעביר עליך ביקורת פוגענית, אין אם זה שום בעיה. זה גם מה שאני הייתי עושה...
לדעתי הוא תבע את דרים על השם רק בגלל שהוא היה חסר אונים וכבר לא ידע מה לעשות עם עצמו.
מה שאני אומר זה שאני פשוט מבין אותו ומה עובר עליו גם אם האגו שלו קצת מנופח זה לא מפריע לי.
".I'll show you light now. It burns bright forever. No more blue tomorrows. You on high now, love"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

יש הבדל בין ביקורת שהיא פוגענית לבין סתם ביקורת פשוטה. אם הייתי רושם לפורטנוי את מה שאני חושב עליו בצורה בוטה, אז בוודאי שלא הייתי מופתע אם היה חוסם אותי או מוחק אותי. אבל מדוע הוא חסם את נועם גרשון, רק בגלל שהוא אמר משהו קטן שלא מצא חן בעיניי האגו של מייק? למה הוא חסם אותי בפורום שלו? לא עשיתי שם שום דבר רע.
הוא תבע את דרים כי הוא פשוט איבד שליטה על עצמו. אני לא יכול להבין אותו, כי מעבר לזה שהוא היה עם האנשים האלה המון שנים, הם גם היו חברים ממש קרובים שלו - עזוב רגע את הקטע של הלהקה, ככה אתה מצפה שחבר שלך יתנהג אליך? אני בטוח שלא.
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

טל רודס כתב:יש הבדל בין ביקורת שהיא פוגענית לבין סתם ביקורת פשוטה. אם הייתי רושם לפורטנוי את מה שאני חושב עליו בצורה בוטה, אז בוודאי שלא הייתי מופתע אם היה חוסם אותי או מוחק אותי. אבל מדוע הוא חסם את נועם גרשון, רק בגלל שהוא אמר משהו קטן שלא מצא חן בעיניי האגו של מייק? למה הוא חסם אותי בפורום שלו? לא עשיתי שם שום דבר רע.
הוא תבע את דרים כי הוא פשוט איבד שליטה על עצמו. אני לא יכול להבין אותו, כי מעבר לזה שהוא היה עם האנשים האלה המון שנים, הם גם היו חברים ממש קרובים שלו - עזוב רגע את הקטע של הלהקה, ככה אתה מצפה שחבר שלך יתנהג אליך? אני בטוח שלא.
אני חושב שהוא פשוט פגוע מזה שכשהוא רצה לחזור ללהקה אמרו לו לא כי הם כבר קיבלו את מנג'יני.
בקיצור, אני מאחל לפורטנוי רק הצלחה בהמשך הדרך ושילמד מטעויות ויעשה את הצעדים הנכונים :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אני מאחל לו בריאות ושיהיה מאושר.
AmRo
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי AmRo »

הבנתי שהדיסק יצא היום בארופה
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005 ... d_i=468294
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

עוד מישהו שם לב כמה התמונה של האלבום דומה לתמונת האלבום של Circus Maximus - The 1st Chapter?
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0127_n.jpg
:shrug:
תמונה
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

שליחה על ידי Greenburger »

טוב, די...
זה כבר גובל בלהיות חובבי תיאוריות קונספירציה שמוצאים את התככים בכל דבר, כמו כל התיאוריות על 9/11

הסיבה, המאוד הגיונית יש לציין, ששתי הדמויות הללו כמעט זהות בשתי העטיפות היא שזה ליצן/לוליין של קרקס, מקצוע "סטנדרטי" ואמיתי לכל דבר, לא "סתם" איש בבגדים מצחיקים על חד אופן.
בקשר לדמיון בין הקמטים, לך תדע, אולי שתי הלהקות חיפשו "לוליין על חד אופן" בגוגל ולקחו את התמונה הראשונה שהם מצאו. ואם אתה רוצה להיכנס עוד יותר לעומק, אז יש כמה קמטים שם שלא זהים.
אבל יש כ"כ הרבה דברים שונים בין שני הלוליינים, כמו יד שמאל למשל, שברור שזה לא העתקה של אותה תמונה, אז להיטפל לדבר הקטן הזה של דמיון בקפלים ולטעון שזו אותה תמונה, זה כבר.... מה שקורה כשמפילים תינוק על הראש.
Life is what happens while you make other plans

(]/|\[)

Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
AlucarDT
דרימיסט-על

שליחה על ידי AlucarDT »

כן הם כנראה נפלו על אותה דמות, הנה:
http://www.istockphoto.com/stock-photo- ... st=42572f9
תמונה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

lol, stupid and embarrassing for them
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
moonchild
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי moonchild »

הסתכלתי עכשיו על התמונות ושמתי לב שיד שמאל של הלולין אצל DT , יחסית מעובדת הזוית של הזרוע החל מאזור הכתף לא נראית הכי טבעית...
נראה לי שיש מצב שזו אותה תמונה מקורית שעברה פוטושופ וניסו "להזיז" לה את היד, ואז יש גם הסבר למה יש לו כפפות לבנות.
Love is an act of blood and Im bleeding
A pool in the shape of a heart...
My soul is set aflame, the daily fight is on, still pain ain’t gone

Work to live. Another tear, another bleeding
Every day another price to pay. I pay and bleed
Therefore I consider leaving. But this land forces me to stay
שלח תגובה