אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי טל רודס »

גם רוסיה דופקת חשבון ויש לה קווים אדומים, פשוט היא מתנהגת בהתנהגות מתריסה כדי לבחון את הצד השני, דהיינו המערב. האינטרסים של רוסיה מגוונים מאד, החל מכך שכל מדינות בריה"מ לשעבר, עדיין נחשבות מבחינתה "חו"ל הקרוב" , שטחים שבהם לרוסיה יש אינטרסים וזכות להשפיע ולפעול, לא פלא שמדינות מזרח אירופה מיהרו להצטרף לנאט"ו ולאיחוד האירופי. ממשיך בכך שלרוסיה יש שאיפות לחזור למשחק המעצמתי כמו בימי בריה"מ, ולשם כך היא משתמשת באנרגיה (סגירת צינורות גז ונפט) כדי להשיג הישגים פוליטיים בין היתר, כמו גם כלכליים.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

DivineComedy כתב:מתן, לא הבנתי למה זה אמור לעצבן את השמאלנים בפורום.

ולנקודה הקודמת,אתם חיים פה, אבל אנשים במקומות רחוקים לא ראו את הקסאמים, הם רואים את מה שיש עכשיו וזה לא נראה טוב. עצה שלי לאנשים האלה וגם לכל החכמים פה, לפני שאתם שופטים ומסתכלים בצורה מרובעת, תפתחו את הראש, תחשבו, אל תאכלו לוקשים, ותהיו טיפה פתוחים לרעיון שלא תמיד הצד שנראה רע, הוא אכן רע כמו שזה נראה.
ניר, כולם יודעים שאנחנו עם נורא לא פוטוגני ואנחנו תמיד יוצאים חרא בטלוויזיה אבל במקרה יצא לי לשמוע ולראות כמה דיווחי חוץ אירופאים ואמריקאים לאחרונה ואתה יודע מה? אולי זה לא ערוץ 7 אבל זה גם ממש לא אל ג'זירה. בכל שלב של הדיווח היה ברור למה ישראל יצאה למבצע ולמה חמאס בעצם הביא את זה על עצמו ועל העם הפלסטיני. ובכל זאת תראה איך מתייחסים אלינו. איך אומרים, אל תתן לעובדות לבלבל אותם... לא משנה מה, הם תמיד יפגינו נגד ישראל. אנחנו יותר גרועים מרוסיה בקוקז? מאמריקה באפגניסטן ועירק? ממה שקורה באפריקה? ממש לא. פשוט שונאי ישראל פשוטו כמשמעו.
טל רודס כתב:גם רוסיה דופקת חשבון ויש לה קווים אדומים, פשוט היא מתנהגת בהתנהגות מתריסה כדי לבחון את הצד השני, דהיינו המערב. האינטרסים של רוסיה מגוונים מאד, החל מכך שכל מדינות בריה"מ לשעבר, עדיין נחשבות מבחינתה "חו"ל הקרוב" , שטחים שבהם לרוסיה יש אינטרסים וזכות להשפיע ולפעול, לא פלא שמדינות מזרח אירופה מיהרו להצטרף לנאט"ו ולאיחוד האירופי. ממשיך בכך שלרוסיה יש שאיפות לחזור למשחק המעצמתי כמו בימי בריה"מ, ולשם כך היא משתמשת באנרגיה (סגירת צינורות גז ונפט) כדי להשיג הישגים פוליטיים בין היתר, כמו גם כלכליים.
ברור שגם לרוסיה יש קווים אדומים... השאלה היא כמה הם רחוקים. הרי במבט אובייקטיבי רוסיה היא מדינה הרבה יותר כובשת מישראל, עם כל מדינות ברית המועצות לשעבר שהיא מתה לחזור ולכבוש, והיא גם פחות הומנית מישראל בכל הנוגע לטיפול בטרור.הכי מרתיח זה שהם קוראים להפסקת אש. בא לי להכניס למדבדב איזה מיג 35 לראש.
זה כמו שניר מתעצבן על אלי ישי....
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

DivineComedy כתב:מתן, לא הבנתי למה זה אמור לעצבן את השמאלנים בפורום.

ולנקודה הקודמת,אתם חיים פה, אבל אנשים במקומות רחוקים לא ראו את הקסאמים, הם רואים את מה שיש עכשיו וזה לא נראה טוב. עצה שלי לאנשים האלה וגם לכל החכמים פה, לפני שאתם שופטים ומסתכלים בצורה מרובעת, תפתחו את הראש, תחשבו, אל תאכלו לוקשים, ותהיו טיפה פתוחים לרעיון שלא תמיד הצד שנראה רע, הוא אכן רע כמו שזה נראה.
כי יש לי תחושה שהשמאל הקיצוני יותר במדינה איבד את הקשר עם המציאות. הוא מאמין וטוען שהסיבה שאין שלום בינינו לכלל מדינות ערב זה בגלל הימין בישראל וחוסר הרצון של העם בשלום ובויתורים.הרי ברור שהימין בישראל לא רוצה מדינה פלסטינית, אבל העם שלנו מוכן לשלום כבר הרבה מאוד זמן. מדינות ערב השונות לא מאפשרות למהלך הזה לקרות כי נוח להם שיש מישהו שמטריד את מנוחת היהודים בארץ, לא אכפת להם שהפלסטינים סובלים כל עוד אנחנו סובלים יחד איתם.
לצערי הפגנת הכוח של המדינה שלנו היא עדיין הכרחית לקיומנו כאן ותהיה הכרחית כל עוד האיסלאם הקיצוני ימשיך להתפשט ולהתרחב מסביב לעולם.
אני מקווה שהשפיות תנצח גם במדינות ערביות מסביבנו ואנשים יבינו שבעזרת החרב אף אחד לא ישיג כאן כלום חות מעוד הרוגים ועוד דם.
אין כאן עניין של אדמה או של דת, יש עניין של בטחון. הרי לא הגיוני שניתן שחמאס ימשיך לשלוט בעזה כשהוא ממשיך לצהיר שהוא הולך לחסל אותנו, או שהוא לגיטמי כהנהגה פלסטינית כשהוא לא מקבל אף הסכם שחתמנו עליו ולא מכיר בקיום המדינה הישראלית לצידו.
ושוב אין כאן ולו שמץ של הסכמה או הבנה לכיבוש המושחת שאנחנו עדיין משליטים ביו"ש, לפגמים המוסריים העמוקים של חיילי צה"ל ומדינת ישראל בטיפול הערביי ישראל והעם הפלסטיני בלי קשר להנהגה שלו.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ברור שגם לרוסיה יש קווים אדומים... השאלה היא כמה הם רחוקים. הרי במבט אובייקטיבי רוסיה היא מדינה הרבה יותר כובשת מישראל, עם כל מדינות ברית המועצות לשעבר שהיא מתה לחזור ולכבוש, והיא גם פחות הומנית מישראל בכל הנוגע לטיפול בטרור.הכי מרתיח זה שהם קוראים להפסקת אש. בא לי להכניס למדבדב איזה מיג 35 לראש.
רק זה מפריע לך ? ומה עם העובדה שהם מוכרים נשק לכל מיני מדינות, בידיעה שאותו נשק יוברח למחבלים? ומה עם העובדה שהם מסרסים באופן קבוע כל החלטת או"ם בנוגע לגרעין האירני, ובכך עוזרים לאירנים להמשיך את ייצור האורניום? רוסיה חושבת שהיא יכולה לרקוד על כל החתונות ולהיות חברה עם כל המדינות בעולם ולהרוויח מקשר עם כל אחת, אבל זה לא כך במציאות.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:
רק זה מפריע לך ? ומה עם העובדה שהם מוכרים נשק לכל מיני מדינות, בידיעה שאותו נשק יוברח למחבלים? ומה עם העובדה שהם מסרסים באופן קבוע כל החלטת או"ם בנוגע לגרעין האירני, ובכך עוזרים לאירנים להמשיך את ייצור האורניום? רוסיה חושבת שהיא יכולה לרקוד על כל החתונות ולהיות חברה עם כל המדינות בעולם ולהרוויח מקשר עם כל אחת, אבל זה לא כך במציאות.
רוסיה היא בלי ספק המעצמה היא מפחידה לדעתי היום. פוטין עושה מה שהוא רוצה ומנהל את רוסיה כדיקטטורה במסווה הדמוקרטי. הרי הוא מחכה לאיזה בלאגן שיקרה בעולם כדי שהוא יוכל לעשות עוד צעד אגרסיבי כנגד המדינות שלדעתו פועלות כנגדו. הפעולה בעזה נתנה לו יופי של מסווה לשיתוק שהוא עשה עם הגז באוקראינה.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

פוטין לא יכול היה להמשיך יותר משתי קדנציות כנשיא רוסיה, אז הוא עזר למדבדב להיבחר לנשיא רוסיה, והוא מונה כראש הממשלה, ובפועל פוטין הוא זה שמנהל את רוסיה (למרות שהנשיא הוא התפקיד העליון ברוסיה). לאחרונה מדבדב העביר חוק בפרלמנט הרוסי (דומא) שמאריך את תקופת הכהונה של הנשיא ל-6 שנים, וכבר החלו ספקולציות אז שמדבדב יפרוש מתישהו וייתן לפוטין לחזור להיות נשיא רוסיה בפועל. מה שבטוח הוא שמצד אחד צריך להיזהר מהצעדים האגרסיביים של רוסיה במדיניות החוץ ולנסות לרסן אותה כמה שאפשר ומצד שני , אי אפשר להתעלם מהכוח של רוסיה, במיוחד בתחום האנרגיה.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

פסלו את בל"ד רע"מ תע"ל להתמודד בכנסת.

צר לי מאוד המצב. במקום שיהיו בכנסת חברי כנסת ערביים שדואגים לאינטרסים של ערביי ישראל הם דואגים לאינטרסים של ערביי השטחים, להלן האוייבים.
מנהיג המפלגה, עד היום, זה הפושע האכזר, עזמי בשארה(הוא לא יתחרה בבחירות הבאות כמובן, אבל הוא עדיין שומר קשר עם שאר אנשי המפלגה כמו טיבי וסרסור כמו שהם אמרו). שריגל לטובת החיזבאללה. ובשבילי, זה עניין של זמן עד שיוכיחו אותו דבר על זחלקה וסרסור. וטיבי עם האמירה המטומטמת ש"כל ילד פלסטיני שנהרג בעזה, הוא עוד קול לקדימה". אנשים שאמורים לייצג את בעיותיה של ערביי ישראל, דואגים לדבר כנגד ישראל בסוריה וברשות הפלסטינית, ולשתות קפה עם הנייה. בשבילי, הם וכהנא זה אותו דבר. ורואים שיש התפכחות מצד האנשים והקיצוניים לא באים רק מימין.
וצר לי המצב, כי הערבים צרכים אלטרנטיבה שתייצב את מצבם העגום במדינה, ולא תעמיק אותה. כי העמקת הסכסוך ביננו לבינהם זה הרבה בזכות הליצנים האלה.
חד"ש הם יותר קומוניסטים מאשר ערבים. הערבים חייבים מפלגה סוציאל-דמוקרטית שתלחם על הזכויות שלה, ולה לתת את הקול וכמובן, שהרשימה תהיה ערבית טהורה ולהגיע להסכם בעניין הפלג הצפוני והדרומי שלהם. הם יכולים לרשום במצה שלהם שהם מוכנים לויתורים תמורת שלום. להחזיר את הגולן, הקמת מדינה פלסטינית תוך X שנים שירושלים בירתה. לגיטימי. כמובן, לא במילים ש"הכיבוש הוא רע ואנחנו כובשים ודם פלסטיני נשפך".
אבל היא צריכה לקום מתוך אידיאל כלכלי-חברתי יותר מאידיאל פוליטי-מדיני. והיא אלטרנטיבה בעלת פוטנציאל ל4-5 מנדטים. ולא הקקות שיש עכשיו.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

^ לאט לאט רווחת ההבנה שטובת הפלסטינים מאוד חשובה לערביי ישראל. הם רואים עצמם כאותו עם וחברה, שניהם סולדים מהריבונות היהודית ולכן טובת הפלסטינים=טובת ערביי ישראל.
המדינה הפרידה תיאורטית בין ערביי ישראל והשטחים, כאשר במציאות זה לא תופס.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

liordavidlior כתב:^ לאט לאט רווחת ההבנה שטובת הפלסטינים מאוד חשובה לערביי ישראל. הם רואים עצמם כאותו עם וחברה, שניהם סולדים מהריבונות היהודית ולכן טובת הפלסטינים=טובת ערביי ישראל.
המדינה הפרידה תיאורטית בין ערביי ישראל והשטחים, כאשר במציאות זה לא תופס.
זה ממש לא נכון לדעתי. המדינה עשתה טעות אסטרטגית קשה מאוד והמשיכה להפלות את הערבים אזרחי מדינת ישראל והתייחסה אליהם כאזרחים סוג ז' ובכך גרמה להסתה שלהם לכיוון של הפלסטינאים. תאמין לי שאף אחד מהם לא יעבוד למדינה הפלסטינית כשהיא תקום.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

תאמין לי שאף אחד מהם לא יעבוד למדינה הפלסטינית כשהיא תקום.
ברור, בשביל זה הם ממשיכים לגור בישראל, כי פה טוב יותר להם באופן יחסי. למרות שכולנו יודעים שהם לא תומכים במדינה שהם גרים בה.
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

היו הרבה טעויות ביחס לערביי ישראל (ועוד מיעוטים), אך אני חושב שערביי ישראל לעולם יחיו בהרגשת זיקה לאחיהם לא משנה כמה נתייחס אליהם טוב. יחס שווה בין שווים מוחלט, לא ייתכן במדינה שבהגדרתה יהודית.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

לפני כמה ימים היה ערב הרצאות באונ' תל אביב בנושא "פלסטינאים לאן" ובכל פעם היה פאנל של שני מרצים- אחד שמאלני ואחד ימני. מה שמעניין זה הנקודות שהם הסכימו עליהן:
1) כולם טענו שאין דבר כזה "ערבי ישראלי" והשתמשו בביטוי "פלסטינאים ישראלים".
2) ללא פתרון של שתי מדינות תוך עשור יהיה פה רוב ערבי.
3) אין עם מי לדבר.

אגב ביום שני תהיה הרצאה על איראן. אמור להיות מעניין.
I'll commit suicide or die trying
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

לא שנהייתי שונא ערבים כמו כולם פה, אבל אני חושב שהפסקת האש זאת היא טעות טקטית רצינית מצד ישראל. יכול להיות והלוואי שאתבדה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הפסקת האש הזאת היא כנראה גם כי לישראל כבר אין מה להפציץ מבחינת יעדים שם וגם כי לטענת הממשלה המבצע השיג את המטרות. חוץ מזה, בעוד יומיים נכנס נשיא חדש בארה"ב לתפקיד, ומעדיפים לעשות לפני זה הפסקת אש מאשר משהו שייכפה על ישראל.

בכל מקרה, כל עוד החמאס קיים ושולט ברצועת עזה, הטרור יימשך ואי אפשר להעלים אותו לחלוטין.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

תחשבו על זה ככה: מבחינת העולם ישראל הסכימה להפסקת אש. החמאס מצידו לא קיבל אותה וממשיך לירות טילים. תוך יום-יומיים צה"ל חוזר לתקוף ואנחנו קיבלנו עוד קצת אוויר לנשימה מהאירופאים הצבועים. אם זאת הכוונה של הקברניטים אז זה רעיון טוב.

לעניין אחר: אני הראשון שאשמח כשהמפלגות הערביות החותרות נגד ישראל ייפסלו, אבל אני שמח שבסופו של דבר המילה האחרונה היא של בג"ץ. כי לא יכול להיות שוועדה פוליטית שמורכבת מחברי כנסת תקבע איזה מפלגה כשרה ואיזה לא.
אני רק מקווה שבג"ץ יקבל את ההחלטה הנכונה...
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:תחשבו על זה ככה: מבחינת העולם ישראל הסכימה להפסקת אש. החמאס מצידו לא קיבל אותה וממשיך לירות טילים. תוך יום-יומיים צה"ל חוזר לתקוף ואנחנו קיבלנו עוד קצת אוויר לנשימה מהאירופאים הצבועים. אם זאת הכוונה של הקברניטים אז זה רעיון טוב.

לעניין אחר: אני הראשון שאשמח כשהמפלגות הערביות החותרות נגד ישראל ייפסלו, אבל אני שמח שבסופו של דבר המילה האחרונה היא של בג"ץ. כי לא יכול להיות שוועדה פוליטית שמורכבת מחברי כנסת תקבע איזה מפלגה כשרה ואיזה לא.
אני רק מקווה שבג"ץ יקבל את ההחלטה הנכונה...
בג"צ יחליט כמו שהחליטו בכמה מערכות בחירות אחרונות, לאשר את המפלגות האלה. הרי הפסילה שלהם היא פסילה פוליטית מנוגדת לחלוטין לעקרונות הדמוקרטיה שעליהם בג"צ פוסק. לכן אין הרבה סיכוי שבג"צ יתן לגיטימציה למה שעשתה הועדה הגזענית הזאת.
אני יודע שהמפלגות הערביות הן פרובוקטיביות ומעצבנות, אבל יש להם זכות קיום בפוליטיקה כאן, כמו שלערביי ישראל יש לגיטימציה כי הם אזרחי ישראל בדיוק כמוך וכמוני. צריך לבלוע את זה ולהמשיך הלאה בתקווה שנצליח לתקן את העוול המוסרי שלנו כלפי ערביי ישראל ולהחזיר אותם להיות חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אני לא מסכים. אם מפלגה חותרת נגד הקיום של המדינה ע"פ ההגדרה שהיא הוקמה עליה, אין לה זכות קיום בפרלמנט.
אני יודע שיש כאלה שרוצים פה מדינת כל אזרחיה אבל המדינה הזאת היא יהודית בהגדרה. ולא בגלל זהצריך לפסול את המפלגות האלה אלא בגלל הדעות שלהן שחותרות תחת הקיום של המדינה. אף אחד מחברי הכנסת האלה לא נאמן למדינת ישראל ובשעת מבחן זה מתגלה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:אני לא מסכים. אם מפלגה חותרת נגד הקיום של המדינה ע"פ ההגדרה שהיא הוקמה עליה, אין לה זכות קיום בפרלמנט.
אני יודע שיש כאלה שרוצים פה מדינת כל אזרחיה אבל המדינה הזאת היא יהודית בהגדרה. ולא בגלל זהצריך לפסול את המפלגות האלה אלא בגלל הדעות שלהן שחותרות תחת הקיום של המדינה. אף אחד מחברי הכנסת האלה לא נאמן למדינת ישראל ובשעת מבחן זה מתגלה.
קודם כל הגדרת המדינה כמדינה יהודית לא עומדת בספק, אבל עם הזמן ועם השינויים שעוברים על כל העולם הזה יש גם מקום לדעות אחרות שאולי ייצרו מקום טוב יותר לחיות בו. הרי המצב היום לא דומה למצב שהיה בשנים הראשונות של המדינה. אתה לא יוכל להחליט שככה הוחלט ב-48 אז ככה זה יהיה לעד גם אם זה לא מסתדר עם המציאות שבה אתה חי ועם הטעויות שעשית במהלך השנים.
הבעייה היהודית היא שאנחנו לא מסוגלים להודות בטעויות שלנו, אנחנו תמיד הכי מוסריים, הכי צודקים, הכי דוגמא ומופת להתנהגות ולחיים נכונים, ואף אחד לא ממש רואה למה הפכנו.
רוב האנשים במדינה מתרחקים מהדת היהודית, שעל בסיסה קמה מדינת ישראל, רוב האנשים לא מוכנים להקריב את החיים שלהם על מזבח הדת.
אין לי ספק שהמציאות היום היא שיש גם יהודים וגם ערבים שרוצים מדינה שהיא מדינת כל אזרחיה, כל עוד מצליחים להפריד לחלוטין בין דת ומדינה וכמו שנאמר- "איש באמונתו יחיה".
הרי אתה לא פסלת מפלגה כמו שינוי בגלל שהיא יצאה נגד הכפייה הדתית והאופי היהודי של המדינה? אז למה במקרה של הערבים אתה פתאום פוסל? זו אפלייה מוחלטת, זו צביעות גמורה!
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שינוי מעולם לא שללה את האופי היהודי של המדינה (במובן כזה או אחר). היא רק דרשה הפרדה מוחלטת בין הדת למדינה. אבל אופי יהודי כגון סמלים, המנון, ימי חג וכ"ו היה מקובל גם עליהם.
אם המדינה לא תהיה מוגדרת כמדינה יהודית הרי שבאמת אין לנו פה שום זכות קיום כי המדינה קמה כדי להוות מקלט לעם היהודי בבית ההסטורי שלו אבל אם אנחנו מדינת כל אזרחיה אין שום סיבה שיהיו פה יהודים ולא יעופו לאירופה או לאמריקה. בשם מדינת כל אזרחיה אין לנו שום זכות להיות בשום מקום בארץ יותר מאשר לפלסטינים.
שלח תגובה