אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי yyzboy1928 »

ככה. משהו שנתקלתי בו ביוטיוב.

"ישראלי אמיתי לא משתמט"

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4gktjY0OWcc[/youtube]

"ישראלי אמיתי לא משתמט מהאמת"

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=woXH80EXi_s[/youtube]

שני פרסומות שמאוד דומות אחת לשניה. הפרסומת הראשונה זאת הפרסומת שאני מסכים איתה מן הסתם. כי זה ככה באמת בחברה. נפגשים כמה אנשים אחרי צבא, תמיד ידברו על צבא. איפה היית, איפה שירתת וכו'. זורמים עם השיחות ומדברים. כי זה באמת ככה בחברה, מדברים על הצבא. כי לדעתי, זה חלק מההווי ומהאופי של "להיות ישראלי".

הפרסומת השניה, ארוכה יותר, חופרת יותר, זה מראה שהאלטרנטיבה לא מייצגת אלטרנטיבה. נדיר שיש סיטואציות כאלה. אם בכלל יש. להתגייס בגלל שאין לילדים כסף לספרי לימוד(אני מבין את המשמעות)?? אנשים הכתימו את דמם על דגל ישראל והימנונה רק בשביל שהחרטטן הזה יגדל וילמד בישראל. זה מספיק בשביל להתחייב לצבא.
שתי חברים התאבדו בצבא והיא השתחררה על נפשי? למה באזרחות אנשים לא מתאבדים בגלל מצב כלכלי גרוע? לחץ בעבודה גם מתאבדים. אז בורחים? חרטה ברטה. יש מתאבדים בצבא. אבל צריך לדעת להתמודד ולא לברוח. אלו דברים שלוקחים איתך אח"כ לאזרחות. כי גם באזרחות אנשים מתאבדים.
והפרסומת הזאתי גם מייצגת כאילו אם עשית צבא, אז זה לא טוב. אם כולם היו בראש כמו שלהם, כי זאת המטרה, לא הייתה לנו מדינה. ב73 היו אוכלים אותנו בלי מלח.
שטיפת מוח? כמו שטל אומר. מה שטיפת מוח? למדתי לאהוב את המדינה עפ"י המורשת שלה ומה שהיא מנחילה, ולא לשכוח למה הקמנו מדינה. לגיטימי. למה ללמד אותי לא לאהוב את המדינה? גם בשוויץ וגם בגרמניה מלמדים את זה. סליחה על הציניות, אבל יש לי 6 מיליון סיבות ללמה הקמנו מדינה.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8[/youtube]

מזעזע. פשוט איום ונורא. ילדים בגיל כל כך קטן מחזיקים בנשק. שטיפת מוח שהיהודים זה דבר רע שצריך לחסל. פשוט לא אמיתי.
העיקר האו"מ מגנה את ישראל. כי הפלסטינים מסכנים. הם צוחקים על כל העולם שמגנה אותנו.
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

אתה לא יכול באמת לדעת אם בן אדם שמשוחרר על נפשי סתם פורש...יכול להיות שהוא באמת לא מסוגל להתמודד.
אם 2 חברים התאבדו, משום מה המצב הנפשי לא יהיה בשמיים, ולהגיד שזה ששחררו אותה זה לא בסדר..כי אין מושג מה היא עלולה לעשות בעצמה. ובכלל מצבים נפשיים זה נראה לי נקודה מאוד רגישה שכן צריך להתחשב בה.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

אחד מהחברים היותר קרובים שלי ניסה להתאבד. חבריו למחלקה הצילו אותו. נלקח לאבחנה פסיכיאטרית, והמשיך במסלול. והפלא ופלא, הבנאדם עשה שירות מלא(כמעט המשיך קבע, בירוקרטיה מנעה זאת ממנו) בשיריון כקשר.
במלחמת לבנון חברים מהגדוד שלו מתו.

יש לי עוד מלא סיפורים. אבל בכל זאת, נשארים. אני תמיד משווה בין הצבא לאזרחות. חוץ מהעניין הכספי, ובצבא יש יותר משמעת, אין הבדלים משמעותיים בין האזרחות לצבא(למעט הקרבי). מהכרותי, האנשים שיצאו באמצע מהצבא, לא התמודדו עם החיים בחוץ. נעים בין עבודה לעבודה, עדיין חיים עם ההורים ובקיצור, אי הסתגלות. לצבא יש את הכלים גם לשפצר דברים באופי. ואני מכיר אינספור דוגמאות של הדברים האלה. ואם יש חבר ביחידה שהתאבד, ואכן אם מדובר במש"קית ת"ש זה יותר קריטי כי היא הסמכות שמטפלת בבעיות החיילים, אז החוכמה היא להתגבר. כי גם באזרחות מתאבדים. ואנשים מתאבדים גם במקומות עבודה. אחד מהבסיס שלי השתחרר קב"ן. הוא עבד בתחום שיש בו המון כסף. אינני יכול לפרט מטעמי ביטחון מידע, אבל באזרחות מחפשים כמוהו, ויש חברות יעודיות לעניין וכסף לא חסר. הבנאדם לא מצא את עצמו בעבודות והיום הוא מטפס אנטנות. וגם שם הוא לא כל כך מסתדר.
ואני מכיר עוד אחד. שישב בכלא המון זמן והשתחרר על חוסר התאמה. הבנאדם הזה כל החיים שלו ישב בבית, בלי לעבוד בלי כלום, חי על חשבון ההורים. אחרי זה הוא הבין שהוא חייב עבודה. אבל הוא לא קם בבוקר לא מצא את עצמו בעבודות ובקיצור, בטלן.
אני מכיר עוד אחד. שלא ישב בכלא, אבל התשחרר על חוסר התאמה. וגם הוא, חי על חשבון ההורים, מתבטל הרבה ועוד הרבה.
אנשים כאלה עולים על הגל האידיאליסטי בנושא ההשתמטות. השתמטות מהאמת??? WTF... אני מתחיל אבל להרגיש שינוי בעניין. יש לי הערכה שתוך 5 שנים העניין ישתנה ואחוזי הגיוס יעלו. פשוט אלו יהיו אנשים שחיו בתקופת האינתיפדה ויבינו את חשיבות השירות בצה"ל. אני רואה ברחוב תלמידי כיתה י"ב שמאוד ימניים בדעתם. ולא מדובר בקומץ ומדובר בתלמידי רמת השרון כידועה כעיר שמאלנית.
אחוזי הגיוס יעלו לא בגלל הפרסומת הזאת, ולא בגלל שטיפות מוח. אלא בגלל שהם מבינים את המצב ויש רצון לתרום. אם פעם בתיכון אלון ברמת השרון היו אחוזי גיוס מאוד נמוכים, היום הם במגמת עליה מתמדת. התיכון שלמדתי בו ידוע שתמיד אחוז מאוד גבוה ממנו התגייס לצבא. אחד מבתי הספר הגדולים לייצוא טייסים(שתיים מהשכבה שלי סיימו קורס טייס וזה נחשב לאחד הנמוכים) וקצינים(כ2/3 מהשכבה הם קצינים או קצינים לעתיד שעדיין במסלול בהיותם בקבע).
אין מה לעשות. יש נכונות בחברה לתרום ולהסתכל בעין הפוכה למי שלא תורם. אויבים סביבנו לא חסר. חייבים להלחם למען הבית בזאת שמתגייסים לצבא. ואכן, זה אולי סותר, אבל מדובר בצבא המוסרי בעולם. עד היום יהיה אפשר למצוא פרמדיק יטפל במחבל פצוע בשטח. שמעתי סיפורים בעניין.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:מעניין.. למרות שאני ממש לא "כהניסט" אני צריך להביא לך כמה ספרים שהוא כתב. אני חושב שהפעילים הפאנאטים שכולם רואים לא ירדו לסוף דעתו. הוא היה חכם מאוד. את המציאות הוא ניתח במדוייק עוד לפני הרבה זמן. והוא גם היה ריאליסטי. יכול להיות שתופתע לקרוא כמה מהדברים שלו.
לא משנה כמה אינטילגנטי האיש וכמה המציאות שהוא ניתח נשמעת מדוייקת, הפתרון שלו הוא נוראי מבחינתי. האיש הנחיל מורשת של שנאה ונגד קיום משותף. קיום על חשבון השני לחלוטין בשחצנות ויהירות ואדונות. מבחינתי הוא לא שונה מאנשי השטנה החמאסניקים שהפתרון שלהם זה לגרש אותנו החוצה.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מחר יש פה הפגנה גדולה בכיכר טרפלגר ואני מבטיח להביא לכם תמונות וחוויות.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

משהו קצת אחר. מאמר של בני ציפר. תתעלמו מהכותרת הפרובוקטיבית, המאמר שווה קריאה.

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=2
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

השתתפתי בהפגנה למען ישראל שהתקיימה בכיכר טרפלגר, היו בערך 40,000 איש והייתה אווירה מצוינת, למרות הפגנת נגד מזערית שנערכה ליד. נאמו השגריר רון פרושאור, הרב הראשי של בריטניה ,ג'ונתן זקס, חבר פרלמנט מהלייבור, אנדרו דיסמור וחבר פרלמנט מהשמרנים, קארסוול, וגם נציג של נוצרים ידידי ישראל. בקהל היו לא רק יהודים בריטיים וישראלים שנמצאים בלונדון אלא גם נוצרים ותומכי ישראל מכל מיני מדינות (פורטוגל,יוון,פולין,הודו ועוד). לפני תחילת ההפגנה השמיעו ברקע שירים כמו : "על הדבש ועל העוקץ", "הללויה" , "שיר הרעות". האירוע נחתם עם שירת God Save the Queen והתקווה.

המים קפאו במזרקה
תמונה

חצי שעה לפני תחילת ההפגנה
תמונה

תמונה

ההפגנה
תמונה

תמונה

תמונה
סמל אישי של משתמש
Ashleadt
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Ashleadt »

^כיף לראות תמונות כאלו.

"בפריז הציבו משגיחים בפתחי בתי הכנסת וביקשו מהנערים להמנע מפעולות נקם; בלונדון חוששים להסתובב עם כיפה ואפילו בשוויץ לא זוכרים מחאה אנטי-ישראלית שכזו. אז איך מתגוננים מול עלייה של מאות אחוזים בתקריות אנטישמיות?"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3654440,00.html

וזו באמת היתה הפעם הראשונה בלפחות 10 שנים שאבא שלי הוריד את הכיפה שלו באנדר-גראונד בלונדון. :shrug:
Just Because You're Paranoid Doesn't Mean They're Not Out to Get You!!!!
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

חשבתם שנייה, רק לשנייה, שאולי לא כל פעם שמפגינים נגד ישראל זה מסיבה אנטישמית/שנאת יהודים אלא פשוט הפגנה נגד מדינה שנראית עושה זוועות באוכלוסייה אזרחית?
עזבו שנייה דיעות פוליטיות או מי צודק, תכל'ס אנשים בחו"ל מה רואים? את מה שמשדרים בטלוויזיה. נכון שיש גם אנטישמים שמנצלים את ההזדמנות, אבל רוב המחאות אין להם שום קשר ליהודים. גם כשרוסיה תקפה בגרוזיה, הפגינו נגדה. גם כשארה"ב תקפה בעירק, הפגינו נגדה. תבינו שכל פעם שיש עימות שבו צד אחד נראה חזק מול צד שני חלש, יהיו אנשים שיפגינו, בלי קשר ליהודים או לא. פאק, גם בארץ ישראלים מפגינים, ולא הם לא אנטישמים.
הפרמטמר של ה"איכפתיות" של עולם זה משתנה של הכיסוי התקשורתי ובכמה איזור מסוים "חם".

אז תפסיקו להוציא את השד הגזעני כל פעם כי אנחנו לא יותר טובים.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:חשבתם שנייה, רק לשנייה, שאולי לא כל פעם שמפגינים נגד ישראל זה מסיבה אנטישמית/שנאת יהודים אלא פשוט הפגנה נגד מדינה שנראית עושה זוועות באוכלוסייה אזרחית?
עזבו שנייה דיעות פוליטיות או מי צודק, תכל'ס אנשים בחו"ל מה רואים? את מה שמשדרים בטלוויזיה. נכון שיש גם אנטישמים שמנצלים את ההזדמנות, אבל רוב המחאות אין להם שום קשר ליהודים. גם כשרוסיה תקפה בגרוזיה, הפגינו נגדה. גם כשארה"ב תקפה בעירק, הפגינו נגדה. תבינו שכל פעם שיש עימות שבו צד אחד נראה חזק מול צד שני חלש, יהיו אנשים שיפגינו, בלי קשר ליהודים או לא. פאק, גם בארץ ישראלים מפגינים, ולא הם לא אנטישמים.
הפרמטמר של ה"איכפתיות" של עולם זה משתנה של הכיסוי התקשורתי ובכמה איזור מסוים "חם".

אז תפסיקו להוציא את השד הגזעני כל פעם כי אנחנו לא יותר טובים.
באמת ניר... אני מתפלא עליך.
כמה הפגינו נגד המלחמה בגיאורגיה? איפה עוד ראית מאות אלפים יוצאים לרחובות במחאה על מלחמה בין שני עמים שונים מארצות רחוקות?
הרי רוב המפגינים הם גם ככה מוסלמים וגם ככה כל העניין פה זה מלחמת דת. מפה לגזענות הדרך נורא קצרה. אל אף מדינה בשום מקום לא מתייחסים כמו שמתייחסים למה קורה פה.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

נכון ואמרתי שיש פה גם גזענות, אבל אני דווקא דיברתי לא על ההפגנות המוסלמיות.

אגב שמתם לב שבגדה מפגינים פחות אפילו מאשר בארץ ? (או לפחות לא מדווחים על זה...)
יש פה אינטרס חזק מאוד של הישויות המוסלמיות הלא קיצוניות נגד החמאס. בסופו של דבר האיסלם הקיצוני מאיים גם על מדינות כמו ירדן ומצרים.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

גם ההפגנות הלא- מוסלמיות מונעות אם לא ע"י אנטישמיות אז ע"י שנאת מדינת ישראל בלי קשר למה שהיא עושה.

הרשות הפלסטינית משתיקה כל נסיון הפגנה והבעת הזדהות עם החמאס בשטחי הרשות עוד לפני שהוא מתחיל. די ברור שזה מטעמים פוליטיים אבל יש כאן עוד משהו. אמר את זה חבר מועצה ערבי: הערבים רוצים להתחיל לחיות נמאס להם מאינטיפאדה. נמאס להם מחמאס
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

יש לי משהו שיכול להרגיז קצת את הצד השמאלני בפורום הזה (שאני חלק ממנו בלי ספק) אבל זו תובנה שמתרוצצת לי בראש כבר מימי אוסלו העליזים.
העם הפלסטיני ובעיקר התושבים של רצועת עזה, תמיד היו ותמיד יהיו מוקצה אצל מדינות ערב השונות. אף אחד לא רוצה אותם אצלו, אף אחד לא נותן להם לחיות חיים תקינים אצלו, ולראייה מחנות הפליטים שעדיין קיימים בירדן ובמצרים.
העזתים בכלל הם אולי אחד העמים הכי מדוכאים בהיסטוריה של האנושות כשאף אחד, אפילו לא "אחיהם" ביו"ש מוכן להירתם להצלתם. הם קורבנות של סיטואציה קשה של ניתוק טריטוריאלי בינם לגדה המערבית, ובזה הם הרבה יותר דומים למצרים מאשר לפלסטינים, גם הערבית שהם מדברים היא בניב מצרי ולא כמו ביו"ש.

היום ובשנים האחרונות מדינות ערב ברחבי העולם מתנהגות בצורה צבועה ומכוערת כשהן קופצות כל פעם שיש פגיעה בפלסטינים, אך הם מעלימים עין מג'נוסייד באפריקה של מליוני מוסלמים.
הם צועקים על הציונות "גזענות" (שאני מסכים עם חלק מהטענה הזאת) ומשווים אותנו להיטלר ולנאציזם בו בזמן שבליגה הערבית יושבים מנהיגים שעושים מדי כמה שנים טבח באוכלוסיות שונות אצלם במדינה בלי שזה יעורר שום כעס או זעם על פגיעה ב"אחים המוסלמים" שלהם.
אין לי שמץ שם ספק שההפגנות והמחאות בעולם הערבי, והמחאות של הערבים המהגרים באירופה ובשאר העולם, נובעות יותר משנאת ישראל מאשר אהבת הפלסטינים. אני בטוח שגם הפלסטינים יודעים את זה וזה מה שעצוב בכל הסיפור.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

בריל, החכמת.

חוצמזה, העולם לא חי בישראל 8 שנים, כדי להבין שאנחנו די מוכים מהם מבחינת קסאמים. כל להתלהם על הצד הכי מופגז. איפה שיש הכי הרבה הרוגים. זה קל. אבל להבין את כאבו של השני, שבמשך שמונה שנים סובל ממכת ראקטות.
אי אפשר לשתוק. אפילו יהושוע סובול תומך בתקיפה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ביאת המשיח קרב ובא?
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

מתן, לא הבנתי למה זה אמור לעצבן את השמאלנים בפורום.

ולנקודה הקודמת,אתם חיים פה, אבל אנשים במקומות רחוקים לא ראו את הקסאמים, הם רואים את מה שיש עכשיו וזה לא נראה טוב. עצה שלי לאנשים האלה וגם לכל החכמים פה, לפני שאתם שופטים ומסתכלים בצורה מרובעת, תפתחו את הראש, תחשבו, אל תאכלו לוקשים, ותהיו טיפה פתוחים לרעיון שלא תמיד הצד שנראה רע, הוא אכן רע כמו שזה נראה.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

על רוסיה וגיאורגיה אפשר להגיד שרוסיה היא הרעה. :roll: . המדינה החזקה באירופה אם לא בעולם. הן דיפלומטית והן צבאית.
אם רוסיה היו חוטפים קסאמים מפלסטינים, היה מתבצע רצח עם פלסטיני. זה היה מתבצע כבר ב67. אם אנחנו היינו רוסים.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

yyzboy1928 כתב:על רוסיה וגיאורגיה אפשר להגיד שרוסיה היא הרעה. :roll: . המדינה החזקה באירופה אם לא בעולם. הן דיפלומטית והן צבאית.
אם רוסיה היו חוטפים קסאמים מפלסטינים, היה מתבצע רצח עם פלסטיני. זה היה מתבצע כבר ב67. אם אנחנו היינו רוסים.
רוסיה היא לא המדינה החזקה באירופה ובוודאי שלא בעולם, כוחה חלש משמעותית לעומת ארה"ב.

להזכירך ולכולם, כשהיה טרור צ'צ'ני ברוסיה, הרוסים הגיבו ופשוט טיהרו את עיר הבירה של צ'צ'ניה, גרוזני. כתבתי על זה עבודה סמינריונית אז אני יודע לגבי זה.
BOX 5
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי BOX 5 »

נכון, ארה"ב יותר חזקה, אבל ההבדל ביניהן, זה שארה"ב דופקת חשבון, ורוסיה לא.
וזה מקדם אותה לעמדה הרבה יותר מרתיעה- זה למנוע חלק מהמלחמות והטרור עוד לפני שהם חשבו להתחיל.
שלח תגובה