אשכול האלכוהול

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Instrumedley
דרימיסט מתקדם

Re: אשכול האלכוהול

שליחה על ידי Instrumedley »

במקום ליצא את הגולדסטאר (שהיא בהחלט סבירה) מייצאים את הדגימת שתן הזו שנקראת "מכבי" (שאותה הזכרתי בהקשר לדברייך באשר להיותה של "סטלה" - שתן חתולים - ושוב :shock: ).
JP + MP + JR + JL +JM = Perfection
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

בהחלט תופעה לא ברורה.
גולדסטאר זו בירה לפאבים קטנים ומוזנחים. או לערב של חברים ופיצה בבית.
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
סמל אישי של משתמש
Instrumedley
דרימיסט מתקדם

גולדסטאר זו בירה שלרוב קונים אותה מטעמי חיסכון פיננסיים כי היא לרוב במבצע (נניח 3 ב- 15 ש"ח בשופרסל - לבקבוק של חצי ליטר).
היא בהחלט מתאימה לבילוי ביתי עם חברים.
ואכן מתאימה גם בפאבים "רקובים" ו"נידחים" כאלה שמכילים כל מיני יצורים ספק אנושיים שמתהלכים על שתיים...

אך אם יש בידיי בחירה - איך נגיד זאת בעדינות...

גולדסטאר לא תהיה מבחירותיי המובילות

אבל אם יהיה שם "קריק" אז ברור שאלך על גולדסטאר... ;)
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

גולדסטאר מתאימה לכל מצב. פשוט אחלה של בירה.
תמונה

תמונות וקליפים של הגיטרות שלי.

תמונה
סמל אישי של משתמש
WannaBeGuitarPro
דרימיסט מתקדם
יצירת קשר:

שליחה על ידי WannaBeGuitarPro »

טוב.. אשכול אלכוהול..
אני מניח שאני יכול לשאול את זה פה.
לכבוד ל"ג בעומר:
כמה בירות אני צריך כדי להשתכר?
אני זוכר שאחרי 2-3 כוסות וודקה התמסטלתי לגמרי..
אז כמה בירות אני צריך בשביל זה?
סמל אישי של משתמש
Instrumedley
דרימיסט מתקדם

זה סובייקטיבי ביותר.
תלוי בקיבולת של כל אחד ואחת.
תלוי מה אוכלים או לא אוכלים לפני כן.
תלוי מה מערבבים עם זה.
סמל אישי של משתמש
WannaBeGuitarPro
דרימיסט מתקדם
יצירת קשר:

שליחה על ידי WannaBeGuitarPro »

אצלי יש חוק אחד באלכוהול.
לא מערבבים תחמושת. זה לא עושה לי טוב.
סתם.. נגיד ואני שתיין ממוצע.
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

אני לעולם לא נוגע בגולדסטאר. גם אם זה אומר לשתות סופר דרינק במקום.

מה שמזכיר לי, שכאיזושהי נבחרת מאנגליה באה לשחק (כדורגל) בארץ, עקבו בחדשות 2 אחרי איזה אוהד אחד בריטי שהגיע, מהמטוס ועד למלון. כל הדרך באוטובוס הוא רק מדבר על בירה. ברגע שהוא הגיע ללובי הוא הניח את הדברים, לא הלך לעשות צ'ק אין ולא כלום, הלך לבר וביקש מהברמנית בירה ישראלית אז היא נתנה לו מכבי ( :doh: ); הוא דופק איזה לגימה בריאה של שליש מהבקבוק, מסתכל על הברמנית ושואל: "תגידי, יש בזה אלכוהול בכלל?" :haha: :haha: :haha:

תכל'ס, לא ידעתי אם לצחוק או לבכות (אוי, הבושה!) :zipped:
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
Carpe Diem
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Carpe Diem »

אהה! סופסוף התעורר האשכול! איזה תענוג.
אז ככה תגובות לעמודים האחרונים החך מדיבורים על סטלה.
1. סטלה היא סבבה של לאגר. איכותי והכל. למרות שה"איכות" שלה מופיעה בפרסומות מה זה מחוץ לפרפופורציה. היא לא עד כדי כך מדהימה. אבל שוב, כבוד לבלגים על אחלה לאגר. אני לא מתחבר יותר מדי לסטלה ספציפית, נו מע לעשות... :)
1.1 הלאגרים הטובים יותר שיש בארץ הם של סמואל אדמס במדהימה. בכלל כל הבירות שלהם מדהימות. זו היא אחת המבשלות שנחשבת בוטיק הגדולות בארה"ב (בין הבוטיקיות כמובן). הבוסטון לאגר זה לאגר הדגל שלהם והוא כשותי משהו - כמו שהאמריקאים אוהבים והוא מאוד מאוד טעים. ה-"וינטר לאגר" הוא עוד יותר טעים ומענין, ויש בו יותר מאלטיות ומתיקות, בירה כבדה יותר ומורגשים שם תבלינים כמו קינמון.
1.2 הלאגר המדהים ביותר הוא כמובן הלאגר האוסטרי - סמיקלאוס - בירה 14% אלכוהול שזה בעצם סגנון דופל בוק, או אולי אפילו טריפל / קבדרופל בוק :) בירה שמיוצרת פעם בשנה בדצמבר, מיושנת 10 חודשים בחביות עץ ועוד איזה כמה זמן בבקבוק, ורק אז יוצאת למכירה. בירה מאוד יקרה. בנורמה ג'ין באליפלט 23 בת"א היא עולה בסביבות ה-50ש"ח לבקבוק. בירת קינוח בהחלט - אחריה לא שוטים כלום :) צבע אדום / ענברי, מתוקה מאודף חזקה מאוד. מומלצת ואף מוגשת בנורמה ג'ין עם גבינות "כחולות" למיניהם. אפשר גם לשלב אותה אחלה עם שוקולדים למיניהם - במיוחד המריר ושוקולד עם צ'ילי או משהו כזה (תשאלו את השוקולטיירים הבוטיקיים).
1.3 בכלל אנשים לא מודעים לכל הסגנון המדהים של בירות בוק (Bock) שמקורו בגרמניה. הרי שבוק הוא גם תחת משפחת הלאגר (שהיא אגב ענקית). אחת הבירות הטובות שיש בארץ מסוג זה זהו TUCHER הכהה ובישוף דופל בוק.
1.4 עוד סגנון ששכחנו שהוא גם לאגר זה כל סגנון השוורצביר - שזה הוא בעצם לאגר שחור. מותגים טובים שנופלים להגדרה זו: קרוסוביצה הכהה, סטרופרמן כהה, אפס כהה, קוזל כהה, אוצ'קובו כהה.
2. לגבי גולדסטאר - בירה בסדר כשאין שום דבר נורמלי בסביבה או שזה ערב שלא לעניני הטעם :)
תכלס מעדיף את גולדסטאר על הרבה זבל שמצוי בחנויות. מעדיף אפילו על טובורג רד. למרות שהן קרובות אצלי אחת לשניה.

3. אני נוטה להסטייג מהקביעה שבירות פירות כמו קריק היא בירת בנות, והגדרות "מעליבות" כמו מיץ עם אלכוהול. נכון שחלקנו מכיר את מה שהיה פעם בארץ - שנדי - ערבוב של בירה וספרייט. אך זה לא זה בכלל. אגב ערבוב בירה עם לימון / מיץ לימון עוד בזמן התסיסה(לאומת שנדי שנערבבים בכוס) קיבל סגנון משל עצמו בגרמניה - הנקרא רדלר.
3.1 בירות הפירות הם סגנון מאוד מיוחד (בעצם כמה סגנונות), ולמזלנו יש לנו מבחר יצרנים ושלל סוגים של בירות אלו שבעיקר מגיעות מבלגיה. חלק נכבד מבירות הפירות שייכות לסגנון הבירה שנקרא לאמביק. מה שמייחד את לאמביק זה שהבירות האלה עוברות תסיסה פרועה - זאת אומרת ע"י שמרים וחיידקים / וחומצות מיוחדות שנמצאות באיזורים מסוימים בבלגיה. משאירים חביות בירה פתוחות במעלה המבשלה (בקומה שניה וכו) בדרך כלל בגבעות וגבהות. ושם נוצרת התסיסה הספונטנית הזאת. בבירות לאמביק מוסיפים פירות אמיתיים לתוך התסיסה (במבשלות הטובות יותר, חלקן האחר משתמש ברכז / סירופ), כמו דובדנים בבירת קריק, אפרסק בבירות פיץ', פטל בבירות פרומבואז ואפילו תפוחים בבירות תפוחים כמובן (ואני לא מתכוון לבירת תפוחים הנקראת ניוטון - כי היא לא לאמביק). מוסיפים בד"כ בין 20-30% פרי בבירות האלה. ואני אישית ממליץ בחום לטעום מהבירות הללו. ניתן למצוא בטיב טעם וחנויות משקאות ופאבים מובחרים.
3.2 מבשלות שמייצרות בירות לאמביק שאת תוצרתם ניתן למצוא בארץ: טימרמנס, לינדמנס, אפלבוק, סט' לואיס.
3.3 אני מאוד אוהב את הפטל של לינדמנס ושל סט' לואיס - ומי שהיה איתי בנורמה ג'ין יודע זאת :)

4. קורונה ומכבי וקרלסברג וחייניקן ובקס הם לדעתי מה שמוגדר "שתן חתולים" :) כמובן שיש עוד המון פושט בחנויות שאני בכלל לא אזכיר. קורונה זה בכלל לא בירה כי אין לא כוס!!!! :) סתם, אבל אני שונא את זה שבירה ממותגת ללא כוס מותג. אין כמעט בירות כאלה. הרי הכוס מעידה על צורה מסוימת של הכוס שמטיבה עם הבירה ומוציאה אצ המקסימום ממנה - ארומות / טעמים וכו'. מאיחורי עיצוב הכוס יש מחשבה רבה, ולכל סגנון של בירה מיועדת צורה מסוימת של הכוס.

5. בירות חיטה: אחל סגנון של בירה בכללי, ואני מעדיף את המהדורה הכהה של הסגנון, למרות שזה גם תלוי במבשלה.
5.1 בין בירות החיטה הבהירות אני הכי אוהב את הבאות: אדלווייס, פאולנר, ארדינגר, בישוף אור-ווייס, סט' ברנרדוס וויט - שזה זהו חידוש בארץ - הגיעה ממש לא מזמן. ווינשפן אני אוהב ממש פחות בזמן האחרון, וגם ירדתי מהוגרדן - למרות שזה אחלה של בירת חיטה (לפחות הייתה לפני כמה שנים) שממנה התחלתי את מסע הבירת חיטה שלי :) עוד בירת חיטה חדשה שהגיעה חארץ במהדורה מוגבלת היא סטינדונק הבלגית. הגיעו רק 30 חביות וניתן לשתות אותה מהחבית בנורמה ג'ין. הבירה אגב מאוד דומה להוגרדן רק פחות גזים.
5.2 בירות חיטה כהות: ארדינגר כהה - בין הכי טובות שיש בארץ מסגנון זה. ניתן למצוא בטיב טעם, בנורמה ג'ין ובעוד מקומות. בישוף אור-שוורץ - אחת האהובות עלי מאז ומתמיד - של מבשלה מיוחדת בגרמניה (בישוף) שלא שומרת על חוק הטוהר הגרמני וכן מוסיפה תבלינים וכו' לבירה. היתה חסרה על מדפים כמה שנים אחרונות אך לא מזמן שבה וברוכה השבה! ניתן למצוא בחנויות משקאות כמו שר השמקאות ברחוב שלבים בת"א, בבית הבירה בת"א (פאב מאוד נחמד אך שיש לי הרבה זיכרונות בירה קשורות למקום). בירה נוספת שלצערנו הרה מעכשיו אפשר יהיה למצוא אותה רק באוסטריה - זהו האדלוויס הכהה. איננה עוד בישראל ובשאר המדינות היא גם היננה, כי המבשלה ניהיתה חלק מהקונצרן של חיינקן (אם אינני טועה) והיא החליטה בגלל שיש לה בירה דומה בפורטפוליו לקדם אותה במקום האדלוויס בעולם, ולכן את שתי הבירות המקוריות של אדלוייס (הבהירה והכהה ששניהם בירת חיטה) ניתן למצוא באוסטריה עצמה בלבד. בכל שאר המדינות הושק מוצר חדש שנקרא אדלוויס סנופרש - שזוהי גרסה קלילה יותר אך מתובלת יותר של האדלוויס הבהירה. אחלה בירה בכל זאת ועם ניחוח פרחוני מדהים - והם גם טוענים כי מוסיפים את פרח האדלוויס עצמו לבירה (כן יש פרח כזה שפורח איפשהו שם באלפים).

6. סטאוטים: סגנון שלא הוזכר הרבה בעמודים האחרונים באשכול וחבל. אחלה סגנון של אייל. בין המותגים האהובים עלי הם: בימיש, גינס ורק אחר כך מיורפיס וקילקני. הסטאוט יצא מסגנון אחר מאוד מענין שנקרא פורטר. עליו אני ארחיב אם יהיה ביקוש לכך :)

7. ממש לא דיברו כאן על איילים ובמיוחד על איילים בלגיים למיניהם. וגם זה פיספוס. למרות שחלק מהבירות שהזכרתי כאן לאחר סעיף 1. המורחב, אלה הם איילים. שכן יש 2 משפחות (של סגנונות) גדולות שמכילות סגנונות אחרים והם אייל ו-לאגר. השוני העיקרי ביניהם זה השמרים - שמרי לאגר עובדים בתסיסה תחתית (התסיסה גם ארוכה מהאייל) ובטמפרטורות נמוכות של בערך 5 מעלות צלסיוס. שמרי האייל לאומת זאת הם שמרים של תסיסה עילית ובטמפרטורות בין 12-24 מעלות צלסיוס בערך. כל זה משפיע על הרבדים בטעם / ניחוח / גוף של הבירה.

וקצת פירסום עצמי:
Laughing Buddha Beer! For True Enlightenment!
תמונה
תקליקו על התמונה לראות את הלוגו בגודל מלא.
Music Is The Energy Of Life!
liordavidlior
דרימיסט-על

ולד, מאחר ואני רואה שאתה ידען בנושא, תוכל להסביר על ההבדלים בין סוגי הבירות השונים? אני ממש לא יודע מה זה לאגר, מה זה סטאוט, בירת חיטה (תכל'ס די מובן, אבל מעבר, מה הייחודיות), אייל וכו'.
מצפה לפוסט מושקע במיוחד :cheers:
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
Carpe Diem
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Carpe Diem »

פוסט מושקע אולי מחר, אבל בינתים:
1. ראה סעיף 7. למעלה לגבי ההבדל בין לאגר לאייל.
2. סעיף 1./ 2. ו-4. למעלה מדברים על לאגר. אבל בהרחבה בסעיף 1. המורחב.
3. כל שאר הסעיפים למעלה מדברים על בירות אייל.

יש טבלה ענקית בדיוק כמו טבלת מנדלייב (טבלת האלמנטים) של כל סגנונות הבירה. תוכל למצוא את תוכן הטבלה אם תחפש בגוגל periodic beer table- אחד האתרים שם מראה לך במדויק מה זה מה, ודוגמאות מסחריות לכל בירה בסגנון. אחפש אותו מאוחר יותר. עכשיו חייב.... ללכת.... לישון.... :D
נוסע לפסטיבל הבירה היום לקראת 12 בצהרים... :)
תבוא גם!
Music Is The Energy Of Life!
liordavidlior
דרימיסט-על

Carpe Diem כתב:נוסע לפסטיבל הבירה היום לקראת 12 בצהרים... :)
תבוא גם!
הייתי מת להגיע אחי אבל אני קצר בכסף ברמה היסטרית... :cry:
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

ולאד, תודה על הפירוט וההסבר!
*חייבת ללכת לנורמה ג'ין... דחוף...*
:yes:
liordavidlior
דרימיסט-על

כשהייתי בארה"ב שמתי לב שכמעט כל הבירות שניתן להשיג הם חרא טהור ומזוקק: Budweizer, Bud-light, Miller.

יום אחד הייתי אצל מישהו בבית במסגרת העבודה והוא הציע לי לטעום את הבירות שהוא מכין. נאורו עיני וכמובן שנעתרתי ברצון. הוא שאל אם אני רוצה את הכהה או הבהירה, אז אמרתי: "אפשר את שתיהן?" הוא שמח שיש היענות והלך להביא. מיד יצא עם 2 חצאים, מוגשים בכוסות ייעודיות שיצאו ממהקפאה. זו הייתה הבירה הטובה ביותר שטעמתי שם. מדהים!!!! הבירה הכהה הייתה בניחוח קפה - קפוצ'ינו כזה והבהירה נעשתה עם דבש. פשוט תענוג צרוף!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

Mari כתב:ולאד, תודה על הפירוט וההסבר!
*חייבת ללכת לנורמה ג'ין... דחוף...*
:yes:
את בהחלט חייבת . עשינו שם כמה מפגשים של חברי הפורום אחרי כמה הופעות בקולטורה והיה ממש סבבה. יש שם אדלוייס, לידנמנס, ומנת שיפודי אנטריקוט עם פירה תפוחי עץ שנקראת "שיפודי אברם גרנטס", חזק :D
אולי נעשה מפגש ביום חמישי הבא אחרי ערב הפרוג מטאל בקולטורה!
כשהייתי בארה"ב שמתי לב שכמעט כל הבירות שניתן להשיג הם חרא טהור ומזוקק: Budweizer, Bud-light, Miller
אתה כל כך צודק!!! חבר הכי טוב שלי מהלימודים בלונדון הוא אמריקאי בן גילי (בין היתר היה גם קצין בצבא האמריקאי ושירת באפגניסטן). הקיצר, היינו שותים קבוע בפאב של האוניברסיטה, אני סטלה ארטואה והוא כל מיני בירות אירופאיות אחרות. יום אחד הלכנו לאיזה פאב אוסטרלי, אני כרגיל לוקח סטלה ואז הוא פתאום רואה ברז של BUDWEISER אמריקאי בצד, אתה לא מאמין איך הוא התלהב כמו איזה רדנק מצוי, כי לא יצא לו עד אז בלונדון למצוא באד וייזר מהחבית, ואני אומר לעצמי "אפשר לחשוב ,כולה באדוייזר". אחרי זה הבנתי גם עוד סיבה להתלהבות שלו , הוא נולד וגר במיזורי ובירת הבאדוייזר מיוצרת בסט. לואיס (עיר הבירה של מדינת מיזורי), בקיצור פטריוטיות לשמה :-)
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

כן, הייתי שם בעבר. התכוונתי לכך שאני חייבת ללכת שוב...
מקום מעולה!
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

Carpe Diem כתב:4. קורונה ומכבי וקרלסברג וחייניקן ובקס הם לדעתי מה שמוגדר "שתן חתולים" :) כמובן שיש עוד המון פושט בחנויות שאני בכלל לא אזכיר. קורונה זה בכלל לא בירה כי אין לא כוס!!!! :) סתם, אבל אני שונא את זה שבירה ממותגת ללא כוס מותג. אין כמעט בירות כאלה. הרי הכוס מעידה על צורה מסוימת של הכוס שמטיבה עם הבירה ומוציאה אצ המקסימום ממנה - ארומות / טעמים וכו'. מאיחורי עיצוב הכוס יש מחשבה רבה, ולכל סגנון של בירה מיועדת צורה מסוימת של הכוס.

.
קורונה אחת הבירות השוות לדעתי , לא מתאים "שתן חתולים " .
ולדי - אולי תהיה אחראי על האשכול הזה ???
פאק אתה ממש מדען בעניין ;) . בכל אופן - במפגש הבא תביא לנו לטעום מהבירה שלך ? ( או אולי במפגש הקרוב בפאב בעוד שבועיים ) .
סמל אישי של משתמש
Instrumedley
דרימיסט מתקדם

ולאד,
אהבתי לקרוא את הפוסט המלומד שלך באשר לבירות על שלל התפלגותן.

טל,
אין כמו לשתות עם אמריקאים את הבירה שלהם במקום אחר בגלובוס.
הפטריוטיות שלהם הנה משהו שניתן ללמוד ממנו רבות.
כשאני נוסע לארה"ב אני לרוב שותה : סמואל אדמס (שנמכרת גם בארץ - בחבית, לא ראיתי אותה בבקבוקים) ו- MGD .
אגב, הקורונה מאוד פופלארית בארה"ב (מוגשת שם תמיד עם פלח לימון על ראש הבקבוק) - אני אישית לא אוהב אותה במיוחד, אם כי, היא באה לא רע עם אוכל בסגנון מקסיקני, שכן היא קלה מאוד וזורמת עם המזון המקסיקני שהנו חריף במעט.
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

ליתר דיוק, הקורונה מוגשת עם פלח של ליים...
הבדל קטן אבל נורא משמעותי... :P
בארץ משתמשים בלימונים.
סמל אישי של משתמש
Instrumedley
דרימיסט מתקדם

כפי שמארי היקרה חידדה,
אכן שמים פלח ליים ולא לימון (דהיינו "הלימון הירוק") שלו טעם ייחודי יותר המתמזג היטב עם הקורונה.
מה ששמים בארץ, בין אם בקורונה ובין אם בכלל, פשוט שערורייה!

במעבר חד למרגריטות,

האם מישהו סבור בדומה לי, כי בארץ לא יודעים להכין מרגריטות ראויות?

אם מישהו מכיר מקום שבמכבד את עצמו ויודע להכין מרגריטה כמו שצריך, אשמח לשמוע המלצה.
שלח תגובה