אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
ufomatan
בריל!

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:א. אני ממש לא חרדי....
ב. כמו חילוני טוב אתה עושה פה הכללה אדירה. ישנם המון סוגים ותת סוגים של חרדים, ולא הרי זה כהרי זה. החרדים שאתה מדבר עליהם שהולכים כל סופשבוע לפאבים הם סטודנטים אמריקאים שבאים לארץ לשנת ישיבה שנחשבת להם כשנה לתואר אקדמי. הקשר שלהם לדת גם ככה די רופף ואל תתן ללבוש להטעות, פשוט בארצות הברית החרדים זה משהו אחר לגמרי מאשר פה. הם לא מחוייבים לכלום כי הם אפילו לא אזרחים והם לא חייבים לשרת בצה"ל. והם משלמים שכ"ל כפול ומכופל מכל סטודנט אחר בארץ. (יותר מעשרת אלפים דולר בשנה) בדרך כלל. הם אלו שמחזיקים את הישיבה. אני למדתי בשעלבים וזה אותו מבנה בערך.
גם לזכותם יאמר שממש לא כולם חפיפניקים ויש הרבה ביניהם שמגיעים ללמוד בארץ ונשארים ומתנדבים לצבא וגם עולים לארץ בד"כ לבד וללא משפחה ואין יותר אידאליסטים מהם.
ישנם את בני הישיבות המדוברים שמקבלים פטור מצבא מטעמים של תורתו אומנותו ועליהם הדיון. מסלול החיים שלהם די קבוע מראש: ישיבה , ישיבה, עוד ישיבה, חתונה, כולל , ילדים , עוד ילדים, עוד ילדים, עוד ילדים, כולל, קבר. אם האשה עובדת אז הם מצליחים להתקיים איכשהו. בכל מקרה הם לא חיים ברמה גבוהה והמדינה לא מממנת את הישיבות שלהם.
קודם כל סליחה שהכללתי אותך בקהילה החרדית. חוץ מזה אני לא חושב שהכללתי את כל החרדים בפנים כי אני כן מכיר מקרוב את העניין. לי מציק שגם אלו שלא מנצלים ולא עושקים את קופת המדינה לא עושים כלום כדי לנקות מתוכם את אלו שכן. הרי הם יודעים בדיוק במי מדובר, והם יודעים טוב מי מנצל ומי מושחת אבל הנטייה הראשונית שלהם זה להחביא את זה ולא לטפל בזה.
אבל אני מצטער הכספים שאני משלם לעריית ירושלים הולכים לבניית כוללים ומקוואות וישיבות ולא לתיאטרון או לכל מוסד תרבות אחר בעיר, וזה כן מפריע לי. החרדים מנסים להשתלט בכח ובכפייה על העיר הזאת, וזה כן בהכללה מכיוון שלא נתקלתי בהרבה חרדים שלא רוצים בזה.
ברור לי שאותם אמריקאים הם לא אזרחים ולא כלום אבל הם חיים עדיין על חשבון משלם המיסים הישראלי.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

יופי של רשימה בקדימה (אני שמח שיואל חסון הגיע די גבוה):
http://news.walla.co.il/?w=/1/1399948

לבני גם נתנה אתמול הופעה ממש טובה בתוכנית החדשה של ניסים משעל, ממש נהניתי לראות אותה. אני מקווה שהליכוד ימשיך להיחלש ושציפי תצליח לנצח בבחירות כי היא האופציה הכי טובה שיש למדינה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

טל רודס כתב:יופי של רשימה בקדימה (אני שמח שיואל חסון הגיע די גבוה):
http://news.walla.co.il/?w=/1/1399948

לבני גם נתנה אתמול הופעה ממש טובה בתוכנית החדשה של ניסים משעל, ממש נהניתי לראות אותה. אני מקווה שהליכוד ימשיך להיחלש ושציפי תצליח לנצח בבחירות כי היא האופציה הכי טובה שיש למדינה.
רק מהעובדה שברק עדיין שר הביטחון ושהיא ממשיכה במדיניות של ההבלגה ערב סיום הרגיעה כאשר 24 פצמ"רים וקסאמים נופלים תוך יום, מראה שפשוט אי אפשר לסמוך עליה.
מה בדיוק מחכים שיקרה לפני שיתחילו שם איזה מבצע צבאי?!
אגב, נורא משעשע לקרוא כל פעם מה אומרות שאר המפלגות על פריימריז במפלגה יריבה... "קדימה ימין קיצוני"... משעשע.
הליכוד ישיק בקרוב קמפיין בטחוניסטי עם ססמאות כמו "40 אלף טילים של חיזבאללה " "קסאמים על שדרות" "לא סומכים על לבני בביטחון" וכהנה וכהנה. למרות שהכל נכון, למה קמפיין הפחדה לעזאזל?! למה לא לומדים פה משהו מהבחירות בארה"ב?!
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

רק מהעובדה שברק עדיין שר הביטחון ושהיא ממשיכה במדיניות של ההבלגה ערב סיום הרגיעה כאשר 24 פצמ"רים וקסאמים נופלים תוך יום, מראה שפשוט אי אפשר לסמוך עליה.
מה בדיוק מחכים שיקרה לפני שיתחילו שם איזה מבצע צבאי?!
אגב, נורא משעשע לקרוא כל פעם מה אומרות שאר המפלגות על פריימריז במפלגה יריבה... "קדימה ימין קיצוני"... משעשע.
הליכוד ישיק בקרוב קמפיין בטחוניסטי עם ססמאות כמו "40 אלף טילים של חיזבאללה " "קסאמים על שדרות" "לא סומכים על לבני בביטחון" וכהנה וכהנה. למרות שהכל נכון, למה קמפיין הפחדה לעזאזל?! למה לא לומדים פה משהו מהבחירות בארה"ב?!
שוקרון, אתה מדבר כמו מישהו ששטפו לו את המוח. לבני אמרה גם אתמול בתוכנית בצורה הכי ברורה, שחייבים להגיב ולעשות פעולה בעזה, אז אולי מספיק לללכלך עליה סתם? (אני יוצא מנקודת הנחה שלא ראית את התוכנית)

למה קמפיין הפחדה? כי לליכוד אין מה למכור מבחינת אידיאולוגיה והעומד בראשו אז הם עושים מה שהם תמיד עושים, מסיתים נגד המפלגה הגדולה והעומדים בראשה. אפשר לחשוב שאם ביבי היה ראש ממשלה, אז איראן לא הייתה מתקדמת לפצצת גרעין. הנסיון של הליכוד לקחת איומים בטחוניים קיימים ולהפחיד באמצעותם אזרחים הוא חובבני ופאתטי. אם הליכוד וביבי היה, הרי המצב היה גרוע יותר מבחינה בטחונית עם כל הימין הקיצוני שהשתלט על הליכוד.
כמו שעמנואל רוזן אמר אתמול בתוכנית, אם ביבי נתניהו יזכה בבחירות, מי שינהל לו את המדיניות זה אנשים כמו גילה גמליאל ואז כשיבוא לבית הלבן, הדבר היחיד שיוכל לדבר עליו עם אובמה הוא צבע הדשא. הרי ברור שאם הליכוד יזכה בבחירות או שתהיה ממשלת ימין קיצוני או שתהיה ממשלה שלא מסוגלת לעשות כלום. חבל שהאנשים הטפשים במדינה לא מבינים את זה, ובעוד שנתיים שוב יהיה בחירות והמצב לא ישתנה אף פעם.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אני מצטער, טעות שלי. בלבלתי בינה לבין אולמרט. אני יודע שהיא הייתה בעד פעולה בעזה בדיונים בקבינט אבל אולמרט לא קיבל את דעתה ודעת מערכת הביטחון אלא את דעת ברק. פשוט שכחתי.
לקחתי את דברי האחרונים נגדה בחזרה.
‏(‏אם כי זה עדיין קדימה אחרי הכל :) )

רק שאני אבין, אתה תוקף אותי על הקמפיין של הליכוד?! אתה לא קולט שגם אני חושב שקמפיין הפחדה זה מטומטם?
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

יש לי בעייה עם הרשימה של קדימה ולבעייה קוראים מופז-בר און-שטרית. חבורה של אפסים במיוחד מופז ובר און. לליבני מגיעה רשימה יותר טובה.

מה? קמפיין הפחדה של הליכוד??? לא יכול להיות!!!
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אתה לא קולט שגם אני חושב שקמפיין הפחדה זה מטומטם?
אם שנינו חושבים שקמפיין הפחדה זה מטומטם, אז סבבה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

תמיד הימין היה נביא הזעם... ותמיד הוא נדפק בגלל זה... ותמיד בסוף הכל היה נכון... :roll:
אגב טל, הקמפיין השלילי של קדימה מסריח באותה מידה. אני לא יודע איך אתה מתעלם מזה.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3640861,00.html

אני היחיד שלא מסוגל להפסיק לצחוק ולבכות באותו הזמן??

:haha: :cry:
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:תמיד הימין היה נביא הזעם... ותמיד הוא נדפק בגלל זה... ותמיד בסוף הכל היה נכון... :roll:
אגב טל, הקמפיין השלילי של קדימה מסריח באותה מידה. אני לא יודע איך אתה מתעלם מזה.
הדבר היחיד שנכון הוא שכאשר היו ממשלות ימין, המצב היה גרוע יותר מאשר ממשלות שמאל.
קמפיינים שליליים הם חלק מכל פוליטיקת בחירות בכל מדינה בעולם, לא רק המדינה של "העם הנבחר".
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

טל רודס כתב:
avrahamshuk כתב:תמיד הימין היה נביא הזעם... ותמיד הוא נדפק בגלל זה... ותמיד בסוף הכל היה נכון... :roll:
הדבר היחיד שנכון הוא שכאשר היו ממשלות ימין, המצב היה גרוע יותר מאשר ממשלות שמאל.
קמפיינים שליליים הם חלק מכל פוליטיקת בחירות בכל מדינה בעולם, לא רק המדינה של "העם הנבחר".
נו גם אני יכול לטעון שתמיד הימין היה צריך לנקות את הזבל שהשאיר לו השמאל אבל זה וויכוח קטנוני.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

DivineComedy כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3640861,00.html

אני היחיד שלא מסוגל להפסיק לצחוק ולבכות באותו הזמן??

:haha: :cry:
אתה לא היחיד :haha: :cry:
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

קטע חמוד:
"...האמת שקלתי ברצינות להצביע ליכוד. זה נמשך בערך דקה וחצי, אבל זאת הייתה הרגשה ממכרת, כמו ילד שעובר לשחק במגרש של הגדולים. אבל אז הגיעו תוצאות הפריימריז, ועימן ההכרה כי גם הפעם אין לי מה לחפש בליכוד. לא אוכל לבחור במפלגה שברשימתה מגיע למקום גבוה איש קיצוני וחשוך, מלא שחץ ואנטי דמוקרט, בעל עבר של הסתה מילולית, איש שנחקר במשטרה יותר מפעם אחת, איש שבחר להשתלט על מפלגה שמצעה רחוק מעמדותיו האידאולוגיות, הביא אליה אנשים שאין בינם לבין עמדות הליכוד דבר וחצי דבר, והפך אותה למפלגה בדמותו - מקובעת באמונות ארכאיות, חסרות אחריות ומסוכנות.
לא אוכל להצביע לליכוד כל עוד שולט בה בינימין נתניהו."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מה שנכון, נכון. הלוואי שעוד ליכודניקים היו מרגישים ככה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אתה יודע טל, האנשים שמזדהים עם הקטע הזה לא יעברו שמאלה... להיפך.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:אתה יודע טל, האנשים שמזדהים עם הקטע הזה לא יעברו שמאלה... להיפך.
שיעברו לליברמן או לבית הלאומי, רק שלא יצביעו ליכוד :-)
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

זה מה שאני חושב על רשימת קדימה.

תמונה

יש לי המון מה להגיד על הרשימה הזאת. פעם קדימה, תמיד קדימה.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אליעד, הירשזון ואולמרט לא יהיו בכנסת הבאה, אפללו והנגבי לא מזיקים, את רוחמה אני לא סובל (פיטרה את העוזר הפרלמנטרי שלה לפני חודשיים בצורה מגעילה ביותר, במקרה הוא גם חבר שלי), וציפי היא ראש הממשלה הבא.

אם זה מה שהקופירייטרים של הליכוד מסוגלים, אז לדעתי קדימה יכולים להכין על הליכוד כרזה של "אפוקליפסה עכשיו". :metal:
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

אילו קופירייטרים פרטיים תומכי ליכוד שעשו את זה. אל תדאג, לא תראה את זה בתשדירי הבחירות המתקרבים :P
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

הגזמת טל... רואים שזה פוטומונטאז' פרטי ולא רשמי.
אבל הוא די מעביר את המסר.
שלח תגובה