קודם כל סליחה שהכללתי אותך בקהילה החרדית. חוץ מזה אני לא חושב שהכללתי את כל החרדים בפנים כי אני כן מכיר מקרוב את העניין. לי מציק שגם אלו שלא מנצלים ולא עושקים את קופת המדינה לא עושים כלום כדי לנקות מתוכם את אלו שכן. הרי הם יודעים בדיוק במי מדובר, והם יודעים טוב מי מנצל ומי מושחת אבל הנטייה הראשונית שלהם זה להחביא את זה ולא לטפל בזה.avrahamshuk כתב:א. אני ממש לא חרדי....
ב. כמו חילוני טוב אתה עושה פה הכללה אדירה. ישנם המון סוגים ותת סוגים של חרדים, ולא הרי זה כהרי זה. החרדים שאתה מדבר עליהם שהולכים כל סופשבוע לפאבים הם סטודנטים אמריקאים שבאים לארץ לשנת ישיבה שנחשבת להם כשנה לתואר אקדמי. הקשר שלהם לדת גם ככה די רופף ואל תתן ללבוש להטעות, פשוט בארצות הברית החרדים זה משהו אחר לגמרי מאשר פה. הם לא מחוייבים לכלום כי הם אפילו לא אזרחים והם לא חייבים לשרת בצה"ל. והם משלמים שכ"ל כפול ומכופל מכל סטודנט אחר בארץ. (יותר מעשרת אלפים דולר בשנה) בדרך כלל. הם אלו שמחזיקים את הישיבה. אני למדתי בשעלבים וזה אותו מבנה בערך.
גם לזכותם יאמר שממש לא כולם חפיפניקים ויש הרבה ביניהם שמגיעים ללמוד בארץ ונשארים ומתנדבים לצבא וגם עולים לארץ בד"כ לבד וללא משפחה ואין יותר אידאליסטים מהם.
ישנם את בני הישיבות המדוברים שמקבלים פטור מצבא מטעמים של תורתו אומנותו ועליהם הדיון. מסלול החיים שלהם די קבוע מראש: ישיבה , ישיבה, עוד ישיבה, חתונה, כולל , ילדים , עוד ילדים, עוד ילדים, עוד ילדים, כולל, קבר. אם האשה עובדת אז הם מצליחים להתקיים איכשהו. בכל מקרה הם לא חיים ברמה גבוהה והמדינה לא מממנת את הישיבות שלהם.
אבל אני מצטער הכספים שאני משלם לעריית ירושלים הולכים לבניית כוללים ומקוואות וישיבות ולא לתיאטרון או לכל מוסד תרבות אחר בעיר, וזה כן מפריע לי. החרדים מנסים להשתלט בכח ובכפייה על העיר הזאת, וזה כן בהכללה מכיוון שלא נתקלתי בהרבה חרדים שלא רוצים בזה.
ברור לי שאותם אמריקאים הם לא אזרחים ולא כלום אבל הם חיים עדיין על חשבון משלם המיסים הישראלי.