דרים ת'יאטר - BLACK CLOUDS & SILVER LININGS (עמ' 19)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
Gurke
דרימיסט מתקדם

Re: דרים ת'יאטר - BLACK CLOUDS & SILVER LININGS (עמ' 19)

שליחה על ידי Gurke »

פטרוצ'י סוחב על הגב (הידיים) שלו את האלבום הזה.

עם כל האהבה לרודס, הוא בולט ו"מבריק" בעיקר בסולואים, אבל פטרוצ'י איכשהו שוב הצליח להוציא מהשרוול עשרות רעיונות מוזיקליים אדירים, לליווי ולהכל. אני לא אתפלא אם רוב הליווי קלידים בקטעי השירה והמעברים הם גם פרי יצירתו.

לעומתו, לפורטנוי "נגמרו" הרעיונות המוזיקליים (והיו לו המון בעבר) ומיונג אנמי (בצורה טובה כמה שאפשר) כמו תמיד. פטרוצי לוקח את האלבום הזה בשתי הידיים.
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

לפורטנוי נגמרו הרעיונות המוזיקליים אי שם בסביבות 2003.

פטרוצ'י ורודס סוחבים את הלהקה הזאת קדימה כבר הרבה זמן, אבל אין ספק שבזמן שרודס רק מחפש לחדש עם כל מיני גאדג'טים, פטרוצ'י פשוט עבד והצליח לשלב את הטכניקה והפיל בצורה שלא שמענו ממנו כבר... אף פעם. סוף סוף הסולואים הם לא או טכניים, או מלאי פיל, אלא פשוט גם וגם. אני חושב שהוא באמת עשה פה עבודה מעולה עם כמה מהסולואים.
תמונה

תמונות וקליפים של הגיטרות שלי.

תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אני לא אתפלא אם רוב הליווי קלידים בקטעי השירה והמעברים הם גם פרי יצירתו.
תתפלא אבל פטרוצ'י לא מעורב בקטעי הקלידים.

אני לא מסכים פלשקס לגבי פורטנוי, גם אני ביקרתי אותו לא מעט בשנים האחרונות, אבל הוא מכניס הרבה מעברים ותיפופים יפים באלבום הזה (אם נתעלם מהגריינדים המיותרים בסוף של ANTR).
Gurke
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Gurke »

טל, אתה בטוח שגם בליווי, באווירה, משהו? בדרך כלל בעבודה בלהקה זה הדדי כזה, בטוח מדי פעם פטרוצ'י אומר לרודס "וואלה תנסה רגע משהו כזה" ולהפך.
פשוט באלבום הזה פטרוצ'י נשמע לי יותר דומיננטי אז הנחתי.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

Gurke כתב:טל, אתה בטוח שגם בליווי, באווירה, משהו? בדרך כלל בעבודה בלהקה זה הדדי כזה, בטוח מדי פעם פטרוצ'י אומר לרודס "וואלה תנסה רגע משהו כזה" ולהפך.
פשוט באלבום הזה פטרוצ'י נשמע לי יותר דומיננטי אז הנחתי.
I'm guessing. Although you are right and there is a great chemistry between them and they are exchanging ideas naturally.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

המילים של TCOT

לא מלא ב100%

http://www.metrolyrics.com/count-of-tus ... eater.html
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

האלבום הזה ללא ספק שייך לשני אנשים, רודס ופטרוצ'י.
עדיין אין לי דעה מגובשת שלמה על האלבום אבל אני כבר עכשיו יכול להגיד שהוא השלם ביותר מאז סיקס דיגריז, אין בו אף שיר חלש.

ודעה אחת: הסולו של פטרוצ'י בTBOT הוא הסולו הכי טוב שפטרוצ'י כתב(ואני בטוח שהוא עבד עליו הרבה עד שהגיע לתוצאה הזאת).
ורודס עם סולואים מעולים גם, עם זה בANTR שהסולו פשוט גדול, או אם זה בAROP שהוא טוב ממש..ולא לשכוח את TSF.
RamiSun
דרימיסט מתחיל
יצירת קשר:

שליחה על ידי RamiSun »

וואלה חברה,

באמת אחלה אלבום,
דרים במיטבם.

אני חושב שהשירים 4 5 ו-6
הם בליגה אחת מעל 1-2-3 שפחות טובים
שיר 2 בכלל הייתי מוחק....חחח

הכי אוהב בנתיים את 5 TBOT
איזה שיר.....
אמרו שזה מזכיר את ראש,
לי זה מזכיר את יס מהתקופה של טרוור רבין למי שמכיר,
אם תשנו בדמיון את הקול של לאברי לקול של אנדרסון זה יוצא בול!! חחחחח...
הסולו של פטרוצ'י בסוף, תענוג צרוף

נכון, יש קטעים ב TCOT שמזכירים את close to the edge
גם הציוצים בסוף.....
בכלל כמו שקורה מאז שרודס בלהקה, השפעות יס ופינק פלוייד מאוד מאוד חזקות
וזה טוב.

בנתיים נראה לי שבאמת מבחינת דומיננטיות, זה אלבום יותר של פטרוצ'י.

אלבום לפנים!!!!
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

אוי הסוף של TCOT פשוט מצמרר!!! :love:
איזה חלק מדהים!! אני מאוהב!!
מהקטע של Could this be the end... לבכות כמה שזה מרגש!
תמונה
pugi
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי pugi »

אני מצטער שאני נאלץ להוציא את זה החוצה, אבל עם כל כמה שמוזיקלית TCOT טוב, אין לי סבלנות לבכיינות שם.

מבחינה לירית השיר הזה מגוחך, כל פעם שאני שומע את הפזמון, אני נתקף במן משהו כמו "אוי אוי אוי, אתה מפחד? אוי אוי אוי אתה לא רוצה למות?"

פשוט מעצבן אותי, במיוחד אחרי הגאונות של TBOT, הרוזן מטוסקנה נשמע לי פשוט מצחיק ואני ישר לוחץ אחורה לשמוע שוב את TBOT.

בכלל יש לי בעיה עם הליריקה של פטרוצ'י מהשנים האחרונות, ITPOE היה מעצבן באותה מידה מבחינתי.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אז תצמד למלודיה ותעביר את זה בכיף (ויש המון כיף בשיר הזה)במקום להיות hard-headed... כאילו באמת... :)
סמל אישי של משתמש
yakim
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי yakim »

pugi כתב:אני מצטער שאני נאלץ להוציא את זה החוצה, אבל עם כל כמה שמוזיקלית TCOT טוב, אין לי סבלנות לבכיינות שם.

מבחינה לירית השיר הזה מגוחך, כל פעם שאני שומע את הפזמון, אני נתקף במן משהו כמו "אוי אוי אוי, אתה מפחד? אוי אוי אוי אתה לא רוצה למות?"

פשוט מעצבן אותי, במיוחד אחרי הגאונות של TBOT, הרוזן מטוסקנה נשמע לי פשוט מצחיק ואני ישר לוחץ אחורה לשמוע שוב את TBOT.

בכלל יש לי בעיה עם הליריקה של פטרוצ'י מהשנים האחרונות, ITPOE היה מעצבן באותה מידה מבחינתי.

באמת שאני בן אדם שמכבד כל ביקורת,אבל ראובן...זה נראה כאילו אתה מחפש על מה להתלונן.
"I guess...do they read left to right in Japan?...No?...Or is that Israel I'm thinking? Right to left, right? Yeah, so I go left to right."
-JP regarding the way his bank presets are arranged
Black Rose Immortal
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Black Rose Immortal »

pugi כתב:אני מצטער שאני נאלץ להוציא את זה החוצה, אבל עם כל כמה שמוזיקלית TCOT טוב, אין לי סבלנות לבכיינות שם.

הליריקה באמת לא הכי טובה...
אבל ברצינות, הפזמון הזה ענק! תמיד מרוח לי חיוך ענק בפזמון, בקטע שלפניו, וב-"Count Section" בכל פעם שאני שומע את השיר.
טוב נו בכל השיר בעצם :love: ...
Do not turn your face towards me
Confronting me with my lonliness
You are in a forest unknown
The secret orchard
And your voice is vast and achromatic
But still so precious

תמונה
sagi
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי sagi »

אני ממש גרוע באנגלית. במקרה של השירים של דרים תיאטר זו סגולה מאד חשובה. הליריקה שלהם מגוחכת יחסית לאמני רוק אחרים. רמה של חבר'ה בני 14
Dark5675
דרימיסט מתקדם
יצירת קשר:

שליחה על ידי Dark5675 »

אויש באמת, תעשה לי טובה.....מה הופך את TBOT לפחות מתבכיין? "אוי אוי, אבא שלי גוסס, כמה שאתגעגע לזמנים שהיינו מדברים בטלפון בלה בלה בלה".

אבל זה לא ככה, נכון? זה לא ככה כי הליריקה לאורך כל האלבום הזה (כמעט), בניגוד מוחלט לקודם, היא ליריקה אישית, על דברים שקרו באמת. ליריקה לא צריכה להכיל המון רמזים או תחכומים לשוניים כדי להיות טובה. גם מילים שהם straight forward אבל מעבירות את המסר זה מצוין. וזה לדעתי המקרה באלבום הזה. השיר היחיד שמכיל איזשהו תחכום לירי הוא Wither, אבל זה לא בהכרח אומר שהמילים שלו הן הכי טובות.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

sagi כתב:רמה של חבר'ה בני 14
וזה לא?
אם כבר אתם מנסים לבנות טיעון כלשהו על הליריקה - תשקיעו... :roll:
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

Dark5675 כתב:

אויש באמת, תעשה לי טובה.....מה הופך את TBOT לפחות מתבכיין? "אוי אוי, אבא שלי גוסס, כמה שאתגעגע לזמנים שהיינו מדברים בטלפון בלה בלה בלה".

אבל זה לא ככה, נכון? זה לא ככה כי הליריקה לאורך כל האלבום הזה (כמעט), בניגוד מוחלט לקודם, היא ליריקה אישית, על דברים שקרו באמת. ליריקה לא צריכה להכיל המון רמזים או תחכומים לשוניים כדי להיות טובה. גם מילים שהם straight forward אבל מעבירות את המסר זה מצוין. וזה לדעתי המקרה באלבום הזה. השיר היחיד שמכיל איזשהו תחכום לירי הוא Wither, אבל זה לא בהכרח אומר שהמילים שלו הן הכי טובות.
בדיוק!! +1!
די לחפש יותר מדי תחכומים בגלל שזה דרים!
תמונה
popo
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי popo »

אני חושב שהדבר הכי חשוב שמאזין דרים יכול לעשות זה פשוט לא להקשיב למילים, ובטח שלא לפרש אותן.
המוזיקה תופסת מספיק מקום כדי שלא יורגש שמשהו חסר.
כמוובן שהיה הרבה יותר מעניין אם גם לליריקה היה סוג של איכות אבל אני לפחות למדתי לחיות עם זה, לפחות הם לא מנסים בכוח לכתוב משהו טוב כי אז היתה יוצאת להם ליריקה פלצנית בטירוף.
pugi
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי pugi »

טוב אני אסביר. קודם כל, עידן, באמת אני איש יותר של מוזיקה מאשר מילים, אבל כאן במקרה הזה לאברי משתלט לי בצורה שמעצבנת באוזן.

מעבר לזה - בהשוואה ל TBOT - בשני המקרים מדובר על דברים מציאותיים (להבדיל לגמרי מהדארק מאסטר המטומטם בעליל). אבל בכל זאת יש הבדל עמוק בין שני הליריקות. כאן מדובר על מישהו שמת, והקונוטציות שהם מעלות אצל הבן שלו. בהזמנות אחרת אני אאריך ואכתוב מה כל כך מעולה בTBOT, אני פשוט רוצה לתת לזה זמן לבדוק אם ההרגשה שמדובר באחד מהשלישיה של השירים הכי טובים שלהם אצלי או לא. אבל בכל מקרה מרגישים בשיר שכל הלהקה מגוייסת להעביר את התחושה הכואבת/אופטימית/מצדיעה/מעריצה שקשורה לאבא של מייק.

אבל בTCOT, פטרוצ'י מפחד סתם, על ההתחלה, בלי להסביר הרבה, רק שהוא יורד לאיזה מרתף וישר הוא מפחד על החיים שלו, אין איזו בנייה של הסיפור שם עד שהוא מכריז את זה, והשיר עצמו בכלל לא באווירה מפחידה. הוא בקושי מעביר אווירה של מסתוריות. ולכן זה מעצבן אותי. תחושה שאין קשר בין המילים למוזיקה. וזהו. יכול להיות שעוד כמה פעמים שאני אשמע את השיר דעתי שתשתנה, המוזיקה תקבל יותר מקום, ואני אצליח להפנות את הקשב רק למלודיה ולא למילים. אבל תחושה ראשונית אחרי יומיים+ שאני שומע את השיר הזה.

מיקי, אני לא מחפש בכוח דברים להתעצבן עליהם, ואני אפילו לא מחפש תחכומים. נתתי לעצמי כמה וכמה שמיעות לפני שכתבתי מה אני חושב על השיר, ובכל פעם שאני שומע אותו זו התחושה שעולה. שיתפתי, לא כדי להיות פארטי פופר, אלא כי זה המקום להביע דיעות לגבי השירים בדיסק.

אכן, יש מספיק שירים שלהם שצריך להתעלם מהמילים, ועדיין יש שירים שפשוט אי אפשר. בשבילי זה אחד מאותם שירים. סורי.
Gurke
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Gurke »

יש לך מזל שכתבת את ההודעה הזאת, באתי לשלוח הודעת כעס על מקודם ושלחתי, וזה הראה שכתבת את זאת.

בכל מקרה, אני לא מסכים איתך, אני חושב שכל הקטע הוא המעבר המיידי הזה מאמונה באדם לפחד מוחלט, איך בשניה הדעה שלך על אדם והאמונה בו יכולים להשתנות.
שלח תגובה