אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי avrahamshuk »

כרגע אני כנראה לא אצביע לליכוד (ולכן אני צריך אופציה חלופית. נו חברה לשכנע...)
אבל אני חושב שתופתע לגלות כמה יכול לעשות חבר כנסת חכם אפילו מהמקום ה20.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

אם אתה באמת רוצה לעשות טוב בעולם הזה, תצביע לירוקים.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

עם כל זה שלירוקים יש אג'נדה יפה, להצביע להם זה בזבוז קול כי זה סתם ייקח קולות ממפלגות גדולות ויגדיל את יותר את הסחטנות בכנסת ואת חוסר יכולת המשילות. במדינות מערביות כמו גרמניה, מפלגת הירוקים יכולה להיות שותפה פעילה ומשפיעה בממשלה, בישראל לא, ולכן עם כל הכבוד לאג'נדה שלהם שאני מכבד ותומך, להצביע להם זה בזבוז קול. עדיף להצביע למפלגות גדולות ולא למפלגות נישה/סקטור.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

זה מעצבן אבל יש משהו במה שטל אומר. אני ארגיש שאני זורק את הקול שלי אם אני מצביע למפלגה שאין לה אג'נדה כוללת. פשוט צריך עוד אנשים ירוקים במפלגות הגדולות...
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:זה מעצבן אבל יש משהו במה שטל אומר. אני ארגיש שאני זורק את הקול שלי אם אני מצביע למפלגה שאין לה אג'נדה כוללת. פשוט צריך עוד אנשים ירוקים במפלגות הגדולות...
עזוב אחי תצביע למרצ... לפחות להם יש אידיאולוגיה ברורה :cheers:
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:זה מעצבן אבל יש משהו במה שטל אומר. אני ארגיש שאני זורק את הקול שלי אם אני מצביע למפלגה שאין לה אג'נדה כוללת. פשוט צריך עוד אנשים ירוקים במפלגות הגדולות...
נכון, ואת זה אפשר לעשות רק אם אחוז החסימה יעלה ל-10% כמו בטורקיה. זה שהעלו פה את אחוז החסימה ל-2% לא שינה דבר, יש עדיין יותר מדי מפלגות בכנסת. ברגע שיהיה אחוז חסימה גבוה, מראש כל המפלגות הקטנות לא ירצו להתמודד וייאלצו להתמזג לתוך מפלגות גדולות שייצגו מגוון אינטרסים, כך זה בכל מדינה מערבית מתוקנת.
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

חבל שאי אפשר לקבוע את אחוז החסימה רטרואקטיבית.
למשל, אחרי הבחירות לבדוק כמה ש"ס קיבלה ולקבוע את אחוז החסימה קצת מעל..אני אהיה מרוצה :cheers:
I'll commit suicide or die trying
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

חחחח הרבה זמן לא היית פה טל....
אל תשכח שיש מחיר למה שאתה מציע. יש סיכוי שמפלגות אחרות שהיית רוצה לראות יעלמו ככה.
מה בכלל נראה לך שתצביע?
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

שוקרון, הנה מפלגה שיכולה להיות אופציה בשבילך (נראה לי :roll: ).

אחרי שבריל יקרא את זה, תעבור לו מחשבה בראש "איך אני לוקח את הביצים של ליברמן ותולה אותם בכניסה לבית במחנה פליטים פלסטיני" :haha:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3638456,00.html
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

לדעתי הצעת החוק המדוברת היא ממש נכונה ואני מקווה בלי קשר לתוצאות הבחירות שהצעה בסגנון כזה תעבור.
הבעיה עם ליברמן הוא שאני לא יודע כמה הוא ישר וכמה הוא איתן באידאולוגיה שלו. נראה לי שהוא בקלות יכול להסחף "קדימהה" (על משקל שמאלה) למרות שנראה לי שלדעת טל או ניר לדוגמא הוא בטח איזה ימני קיצוני....
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

avrahamshuk כתב:חחחח הרבה זמן לא היית פה טל....
אל תשכח שיש מחיר למה שאתה מציע. יש סיכוי שמפלגות אחרות שהיית רוצה לראות יעלמו ככה.
מה בכלל נראה לך שתצביע?
כן..הזנחתי קצת..צטער :( .
האמת אין לי מושג מה יהיה איתי בבחירות האלה..פשוט אף אחד מהמועמדים לא קוסם לי.
אין מפלגה שאני יכול בלב שלם להצביע עבורה.
I'll commit suicide or die trying
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

בלי קשר למי שהציע את החוק, זה מגעיל את הנשמה, מתאים לסוריה ולנאצים.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

הוא הוכיח את עצמו כאחד שיכול למחוק את האידיאולוגיה שלו בשביל לשבת בממשלת שמאל מובהקת.
אני גם אשמח באם חוק שכזה יעבור. לאזרח במדינת ישראל יש חובות וגם זכויות. ימלא את החובות, יקבל את הזכויות. זהו.

לימודי אוניברסיטה הם עסק מאוד מאוד יקר. וקשה לחייל לממן את זה בגלל המשכורת הזעומה שהם מקבלים במשך שלוש שנים.
אם נגיד ניקח אזרח כבן 21 שירת בצנחנים וכרגע הוא אחרי הצבא, והוא רוצה להוציא תואר במשפטים. התגלה שציוניי הבגרות שלו נמוכים. והוא צריך להשלים בגרויות וציונים. אחרי זה זה הוצאות על התואר.
לעומת זאת, ניקח אזרח שלא התגייס לצבא כבן 21, שאחרי לימודי תיכון עבד ויש לו מספיק כסף בשביל להתחיל ללמוד לתואר למשפטים וגם להשלים בגרויות(שאני מניח שעשה לפני, כי החומר עדיין טרי לו בראש, אז הוא יכל להשלים שנה אחרי שהוא סיים). במצב כיום של המדינה, שניהם אזרחים מן המניין ואין הרבה התחשבות באותו חייל קרבי(רק שהוא צריך לשלם מפיקדון הצבאי שלו על השלמת בגרויות) ששירת את המדינה כ3 שנים, ביצע מעצרים של מארגני טירור וגם פינה מתחלים ממאחזים בלתי חוקיים כאלו ואחרים.
כמובן, שאותו אחד שלא שירת בצבא, נימצא בעמדה הרבה יותר טובה מאותו חייל קרבי. כי יש לו את הכסף שהוא חסך כל ה3 שנים שבהם הוא עובד בשביל התואר/השלמת בגרויות. ושניהם בני 21. וההוא שלא שירת בצבא הוא בריא בנפשו, יכול להיות ערבי, או אחד שניצל ניצול ציני את חוק טל(שוב, חוקי להשתמט).
מצב אבסורדי לצערי שנקודת מפתח של אזרח בן 21 שלא עשה צבא היא נקודת מפתח הרבה יותר טובה מאשר אזרח בן 21 שכן עשה צבא.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אותו חייל יכל לעשות את הבגרויות שלו כמו שצריך ולא היה צריך להשלים אותם. כנ"ל לגבי הבחור השני.
הבחור השני עבד במשך השלוש שנים האלה וכן הרוויח את כספו ביושר.
דוס שלא מתגייס לעומת זאת, לא רק שלא טרם למדינה בדרך של פינוי מתנחלים, הוא גם לא תרם למדינה מבחינת כוח עבודה. כל עוד לא יהיה חוק שיתקן את העיוות הזה, כל חוק אחר שמתיחס ל"משתמטים" הוא פשוט חוק גזעני על גבול הנאצי.
כל עוד לא כל דוס מתגייס (ובו נפסיק את הבולשיט של כל תרומה אחרת למדינה), אני אשמח על כל נפש שניצל מהגזענות הזאת שנקרא חוק הגיוס במדינת ישראל ואני אשמח עד מאוד על כל אחד שינצל את זמנו אחרת. ברגע שהעיוות הזה יתוקן, אני אהיה הראשון שיברך על חוק שמצ'פר תרומה למדינה (ולא גוזל מאלה שתרמו פחות)
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:אותו חייל יכל לעשות את הבגרויות שלו כמו שצריך ולא היה צריך להשלים אותם. כנ"ל לגבי הבחור השני.
הבחור השני עבד במשך השלוש שנים האלה וכן הרוויח את כספו ביושר.
דוס שלא מתגייס לעומת זאת, לא רק שלא טרם למדינה בדרך של פינוי מתנחלים, הוא גם לא תרם למדינה מבחינת כוח עבודה. כל עוד לא יהיה חוק שיתקן את העיוות הזה, כל חוק אחר שמתיחס ל"משתמטים" הוא פשוט חוק גזעני על גבול הנאצי.
כל עוד לא כל דוס מתגייס (ובו נפסיק את הבולשיט של כל תרומה אחרת למדינה), אני אשמח על כל נפש שניצל מהגזענות הזאת שנקרא חוק הגיוס במדינת ישראל ואני אשמח עד מאוד על כל אחד שינצל את זמנו אחרת. ברגע שהעיוות הזה יתוקן, אני אהיה הראשון שיברך על חוק שמצ'פר תרומה למדינה (ולא גוזל מאלה שתרמו פחות)
כמובן שעל זה דיברנו. חוק שכזה גם יעודד חרדים להתגייס. ואכן צריך לכלול את כל המשתמטים תחת אותה מטרייה.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

דווקא אני מסכים על ליברמן בהצעת החוק עם הקלה לחיילים קרביים. אין כאן שום דבר רע בהצעה שלו כל עוד כמו שציינו כאן זה יכלול את כל אלה שבחרו לא להתגייס כולל החרדים!

את שאר הדברים שלו צריך למסגר כדי שכולם יראו איזה גזענות צומחת כאן במדינה, אבל זה לא מפתיע אותי עם הגישה הסובייטית של ליברמן.
ליברמן הוא הדוגמה הכי טובה לאדם חסר אידיאולוגיה ורצון לעזור לעם אלא רק לעצמו. הוא רוכב על חשבון הציבור מספיק שנים, צריך לגרש אותו מהפוליטיקה ושיפסיק לבזבז לנו את הזמן ואת כספי הציבור על הגזענות בשקל שלו.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

לימודי אוניברסיטה הם עסק מאוד מאוד יקר. וקשה לחייל לממן את זה בגלל המשכורת הזעומה שהם מקבלים במשך שלוש שנים.
אם נגיד ניקח אזרח כבן 21 שירת בצנחנים וכרגע הוא אחרי הצבא, והוא רוצה להוציא תואר במשפטים. התגלה שציוניי הבגרות שלו נמוכים. והוא צריך להשלים בגרויות וציונים. אחרי זה זה הוצאות על התואר.
לעומת זאת, ניקח אזרח שלא התגייס לצבא כבן 21, שאחרי לימודי תיכון עבד ויש לו מספיק כסף בשביל להתחיל ללמוד לתואר למשפטים וגם להשלים בגרויות(שאני מניח שעשה לפני, כי החומר עדיין טרי לו בראש, אז הוא יכל להשלים שנה אחרי שהוא סיים). במצב כיום של המדינה, שניהם אזרחים מן המניין ואין הרבה התחשבות באותו חייל קרבי(רק שהוא צריך לשלם מפיקדון הצבאי שלו על השלמת בגרויות) ששירת את המדינה כ3 שנים, ביצע מעצרים של מארגני טירור וגם פינה מתחלים ממאחזים בלתי חוקיים כאלו ואחרים.
כמובן, שאותו אחד שלא שירת בצבא, נימצא בעמדה הרבה יותר טובה מאותו חייל קרבי. כי יש לו את הכסף שהוא חסך כל ה3 שנים שבהם הוא עובד בשביל התואר/השלמת בגרויות. ושניהם בני 21. וההוא שלא שירת בצבא הוא בריא בנפשו, יכול להיות ערבי, או אחד שניצל ניצול ציני את חוק טל(שוב, חוקי להשתמט).
מצב אבסורדי לצערי שנקודת מפתח של אזרח בן 21 שלא עשה צבא היא נקודת מפתח הרבה יותר טובה מאשר אזרח בן 21 שכן עשה צבא.
באנגליה, אתה מקבל הלוואה מהמדינה בגובה שכר הלימוד (שגם ככה הוא זעום ומינימאלי), ואתה מחזיר את ההלוואה רק אחרי שאתה מוצא עבודה עם שכר של 15,000 פאונד בשנה. זה ההבדל בין מדינה שאיכפת לה מהעתיד ומהצעירים (אנגליה) לבין מדינה שלא איכפת לה ולכן גם אין לה עתיד (ישראל). הרבה ישראלים נאלצים ליסוע לאירופה ולארה"ב אחרי הצבא כדי להרוויח כסף בצורה שחורה כדי לממן לעצמם לימודים,טיול אחרי הצבא וכו'.
האבסורד הוא שאם אתה דוס (כמו שניר אמר) אתה לא צריך ללכת לצבא, והמדינה פה עוד משלמת לך כסף על לימודי הכולל, שלא תורמים כלום למדינה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אתם יודעים בדיוק מה אני חושב על חרדים שלא הולכים לצבא. אבל מצד שני יאמר לזכותם שהם אמיתיים עם עצמם. המיתוס הזה שהם סוחטים כסף מהמדינה הוא בולשיט ענק. הישיבות שהתלמידים בהן לא מתגייסים בצורה כזאת או אחרת חיים רק על תרומות. אם תסתכלו תראו שגם רמת החיים שלהם היא בהתאם. הם חיים די בזבל וטוב להם ככה והם לא עושים רווח על חשבון מישהו אחר. כמובן שזה לא פוטר אותם מהנשיאה בעול המשותף במדינה.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:אתם יודעים בדיוק מה אני חושב על חרדים שלא הולכים לצבא. אבל מצד שני יאמר לזכותם שהם אמיתיים עם עצמם. המיתוס הזה שהם סוחטים כסף מהמדינה הוא בולשיט ענק. הישיבות שהתלמידים בהן לא מתגייסים בצורה כזאת או אחרת חיים רק על תרומות. אם תסתכלו תראו שגם רמת החיים שלהם היא בהתאם. הם חיים די בזבל וטוב להם ככה והם לא עושים רווח על חשבון מישהו אחר. כמובן שזה לא פוטר אותם מהנשיאה בעול המשותף במדינה.
אברהם אני מבין שקשה לך לצאת כנגד הקהילה שבה אתה חי אבל כמישהו שחי כל החיים שלו לצד החרדים אני יודע שהרבה מאוד מהצעירים שמגיעים לישיבות חוגגים הרבה על חשבון המדינה. הרבה מהם מגיעים מארה"ב וכל מה שהם עושים ב"ישיבה" שלהם זה לצאת לשתות בפאבים ולהשתכר כל ערב או לשבת כל היום באינטרנט קפה לראות קצת פורנו. אז ברור שזה לא כולם אבל יכולת האכיפה של הקהילה החרדית שואפת לאפס כי לא אכפת להם מאף אחד חוץ מעצמם.
הרי הסיבה שהחרדים חיים בעוני זה שהם "משריצים" בלי סוף (בדומה לאוכלוסייה אחרת.....) והם לא יוצאים לעבוד, אז מי מממן את הלימודים של הילדים שלהם? אני ואתה. אז אולי לך זה לא אכפת, לי זה כן. הרי אנחנו אזרחים שווי זכויות ואני לא מרגיש שאני מקבל מאית מכספי המיסים שאני משלם לעירייה, להיפך אני רואה את כספי המיסים שלי עובדים כנגדי ואני רואה את הקהילה החרדית מנסה לגרש אותי מהעיר שלי.
אז למי אני אפרגן? על מי יש לרחם?
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

א. אני ממש לא חרדי....
ב. כמו חילוני טוב אתה עושה פה הכללה אדירה. ישנם המון סוגים ותת סוגים של חרדים, ולא הרי זה כהרי זה. החרדים שאתה מדבר עליהם שהולכים כל סופשבוע לפאבים הם סטודנטים אמריקאים שבאים לארץ לשנת ישיבה שנחשבת להם כשנה לתואר אקדמי. הקשר שלהם לדת גם ככה די רופף ואל תתן ללבוש להטעות, פשוט בארצות הברית החרדים זה משהו אחר לגמרי מאשר פה. הם לא מחוייבים לכלום כי הם אפילו לא אזרחים והם לא חייבים לשרת בצה"ל. והם משלמים שכ"ל כפול ומכופל מכל סטודנט אחר בארץ. (יותר מעשרת אלפים דולר בשנה) בדרך כלל. הם אלו שמחזיקים את הישיבה. אני למדתי בשעלבים וזה אותו מבנה בערך.
גם לזכותם יאמר שממש לא כולם חפיפניקים ויש הרבה ביניהם שמגיעים ללמוד בארץ ונשארים ומתנדבים לצבא וגם עולים לארץ בד"כ לבד וללא משפחה ואין יותר אידאליסטים מהם.
ישנם את בני הישיבות המדוברים שמקבלים פטור מצבא מטעמים של תורתו אומנותו ועליהם הדיון. מסלול החיים שלהם די קבוע מראש: ישיבה , ישיבה, עוד ישיבה, חתונה, כולל , ילדים , עוד ילדים, עוד ילדים, עוד ילדים, כולל, קבר. אם האשה עובדת אז הם מצליחים להתקיים איכשהו. בכל מקרה הם לא חיים ברמה גבוהה והמדינה לא מממנת את הישיבות שלהם.
שלח תגובה